Hitelkártyások vigyázzatok

Több helyről hallottam, hogy a bankok engedve a törvénynek, nem szedik be a hitelkártya tartozást sem.

Ami azért ciki ugye, mert akkor kamatot kell rá fizetned.

Hiába van beállítva beszedés a bankszámládra, a bank nem fogja azt lehívni a törlesztési moratórium miatt.

Kézzel kell elutalnod a pénzt.

Nézz rá a számládra, hogy a te bankod is ezt csinálja-e.

Share

68 hozzászólás

 • promontor
  Annyira jellemző az egész a “nagytudású” (lefordítom: idióta) magyar államra.

  Kitalálják a moratóriumot, de ilyen alapvető dolgokra nem gondolnak, mint a hitelkártya. Már egy hét eltelt, de még mindig nincs arról egyértelmű hír, hogy akkor erre vonatkozik-e vagy nem, ha igen, akkor hogyan, mit kell tenni, ha valaki nem kíván élni a moratóriummal.

  Egyébként a hitelkártya pontosan az a termék, amire nem szabadna kiterjeszteni a moratóriumot. Egyébként se illik rá, mert nem klasszikus hitelszerződés, hanem hitelkeretszerződés: ugyan a március 19-e előtt kötötted, de magát a hitelt tulajdonképp utána veszed fel, hiszen minden egyes kártyás fizetés egy mini hitelfelvétel, tehát ha 20-án vásároltál, arra elvileg nem kéne vonatkozni az egésznek.

  Az, hogy egyes bankok ezek szerint halásznak a zavarosban, azon persze lehet dühöngeni, de olyan nagyon nem meglepő…

 • Kiszamolo
  Promontor, szerintem nem halásznak, épp fordítva, inkább félnek. A törvény szerint azt sem vonhatják le.
 • mzsombor
  Van bank, ahol két tanú által aláírt nyilatkozatot kérnek, hogy ha továbbra is fizetni akarod, nem elég a ráutaló magatartás (a törlesztés elutalása).

  Mindenki nézzen utána a saját hitelkártyáját/hitelkártyáit kibocsátó pénzintézet(ek)nél, hogy pontosan mi a helyzet, nehogy ebből januárban csúnya meglepetés legyen!

 • Deviáns
  Az Erste netbank belépés után egyből feladott egy ablakot, hogy nyilatkozzak, élek-e a moratóriummal, vagy folytatom a törlesztést. Mivel csak a hitelkártya van, semmi hitel, persze hogy a folytatást választottam.
  Az a baj, hogy a bankok saját profitjukat nézik, okos jogászokkal megtámogatva, így az “egyszerű”, pénzügyileg képzetlen emberek fogják megszívni, mert csak addig lát el, hogy most nem kell fizetni, azt nem látja át, hogy a kamatot erre az időszakra is el fogja kérni a bank, magyarán többet kell visszafizetnie.
 • L70
  Erstenél feljön egy kérdés, hogy mit szeretnél. Ez rendben. Utána egy infó, hogy tudomásul vették. Viszont ez visszakereshetetlen, amolyan köszönjük szavazatát. Remélem idővel pótoljåk, hogy a pillanatnyi státuszát mindenki lássa.
 • Bumbibohóc
  Erste netbankba ma delutan belepve egy felugro ablak fogadott, ahol egy kattintassal nyilatkozni tudtam, h a hitelkartya tartozasom tovabbra is ki akarom egyenliteni es nem kerem a felfuggesztest.
  Korrekt es kenyelmes.
 • domarp
  Ezt az SMS-t most este kaptam…

  “Tisztelt Ügyfelünk! Leàllitottuk a hitelkàrtyàra vonatkozò beszedéseket.Kamatmentességhez tartozàsàt àtutalàssal rendezheti. otpbank.hu/hitelkartyak OTPBank”

 • Kmiki
  KH: irsz egy uzit a netbankbol vagy mobilbankbol.
 • red
  Ez azoknál különösen jópofa, akiknél feltétel a havi X összegű beszedés a folyószámláról, és annak elmaradása esetén 2-5-10 ezer forintos ügyfélkapcsolati díj van. Én pont ebbe a kategóriába tartozom, és persze az átvezetést nem számolják bele, csak a beszedést 😀
 • Béla
  Üdv!
  Tegnap este 03.27. telefonos Erste ügyfélszolgálat azt a tájékoztatást adta, hogy még egyelőre dolgoznak a
  bevezetett intézkedések hitelkártya tartozások átültetésére! Az ügyintéző azt mondta. hogy valószinű hogy a most megállapitott MNB alapkamat +5% fog vonatlozni a késedelmes hitelkartya törlesztésre! Azért a netes felület felugró ablak előtt jól jönne egy pontosabb tajékoztatás ki mire kattint mire várhat!
 • Andreana
  Budapest bank :
  Ha az eredeti szerződési feltételeknek megfelelően továbbra is szeretné fizetni hitelkártya kintlévőségét, akkor az eddig megszokott módon tudja rendezni. Bankunknál a hitelkártya esetében nem kell külön nyilatkoznia.
 • 2020
  Nahát, itt még van olyan, aki nem vágta több darabra a hitelkártyáját?

  Érdekesség : nem is olyan rég külföldi autóbérlés miatt gondolkodtam én is, hogy a francba csak kéne egy credit card, mert hogy a feltételek között pirossal (!) vastagon kiemelve szerepelt, hogy debit card és cash totál felejtős. (nagy, ismert cég)
  Aztán úgy döntöttem megrizikózom a dolgot, idő se lett volna már elintézni a credit card-ot.
  Sajnos minden kártyámon jól láthatóan ott virít a debit felirat, szóval felkészültem a szívásra.
  Ehhez képest egy szó nélkül fogadták el bármelyiket, a lényeg az volt, hogy zárolható legyen az (egyébként elég vaskos) összeg.
  Soha nem volt credit kártyám és nagyon sok helyen béreltem már autót.

  (úgy érzem, most egy darabig nem fogok ….. )

 • Szabi
  Budapest Banknál a netbank (tegnap) még nem adott választási lehetőséget, de honlapján olvasható tájékoztatás szerint a hitelkártyáról nem szükséges nyilatkozni. Egyébként hitelkártya befizetést eddig sem lehetett állandó megbízással teljesíteni. (Legalábbis amikor évekkel ezelőtt próbáltam, nem lehetett.). De pl. folyószámla hitelkeret is okozhat meglepetést, amikor nem is emlékszik rá (vagy soha nem is volt tudatában!) a polgár, hogy 15 éve abból él, nem a fizetéséből. Aztán januárban levonják a kamatokat.
 • Eper11
  Fú, köszönöm az információt!
  Erste Max hitelkártya tartozásom teljes összegét (mint volt Citibankos) az MKB-nál lévő hitelkártyámról szedetem be. Tegnap vettem észre az MKB netbankban, hogy nem jelent meg a folyamatban lévő, beszedendő tételek között a tartozás. Most már tudom akkor, hogy miért.
  Ma reggel beléptem az Erste netbankba és nyilatkoztam, hogy a továbbiakban is szeretném rendszeresen fizetni a tartozásomat.
  Mi lesz szerintetek így a márc. 31-éig esedékes törlesztésemmel? Feldolgozzák vajon azonnal a nyilatkozatomat és elküldik az MKB felé a beszedési megbízást vagy most kivételesen utalnom kell és majd a jövő hónaptól áll vissza a felfüggesztett beszedési megbízásom? Jó lett volna, ha a felfüggesztésről és a teendőkről közvetlenül emailt írtak volna. Nem mindegy ugyanis, hogy ingyen beszedik a tartozást vagy tranzakciós díj megfizetése mellett nekem kell átutalnom.
 • Jelentéktelen Hangya
  : “ nem elég a ráutaló magatartás (a törlesztés elutalása)“

  Miért, nyilatkozat nélkül mit csinálnak?

  Röptében visszautalják a pénz?

  Na ne!

 • jami
  ez melyik bank?
 • IsmeretlenIsmerős
  Ersténél én is hiányolom azt, hogy a tevékenységnaplóban nem mutatja mit választottam a felugró ablakban.
 • Baltazár
  Én megnéznélek téged, hogy beküldenek reggel 8 kor egy szobába és délután háromra gyere ki a tökéletes, minden részletre, lehetőségre kiterjedő megoldással, egy olyan szituációban amilyet az egész világ nem látott még.

  Pont ilyen zsenkikre lenne szüksége az országnak! Nem kívánsz jelentkezni valamelyik pártba, hogy te is része lehess a csodának?

  Az én bankom az internetes feületen küldött egy kérdést, hogy kívánok-e élni a lehetőséggel. Igen, nem. Mivel 10-12 e a törlesztőm így élek vele.
  A hitelkártyámnál soha nem volt opció az automatikus törlesztés, minden esetben nekem kellett gondoskodni erről.

 • hunter
  OTP, alábbi tájékoztatást kaptam:
  – nyilatkozatot kell kitölteni, hogy folytatni akarom-e a hitelkártya törlesztést (igen)
  – most manuálisan kell utalnom (nálam a fizetési fordulónap március 30, értelemszerűen a zárásra még nem állhatott rendelkezésükre a nyilatkozat)
  – a nyilatkozat megtétele után a következő zárást követően – feltételezve a csoportos beszedési megbízás meglétét a bank szedi be az összeget.
 • Péter
  Az OTP-nél nyilatkozni kell a hitelkártyatörlesztés változatlan folytatásáról.

  NYILATKOZAT
  az OTP Bank Nyrt.-vel, az OTP Jelzálogbank Zrt.-vel, az OTP Lakástakarék Zrt.-vel, az OTP Ingatlanlízing Zrt.-vel (a továbbiakban: OTP Bankcsoport) a 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló, már folyósított lakossági hitel-, kölcsön-, illetve lízingszerződéseim, valamint OTP Bank Nyrt. által megbízásból kezelt, 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló, már folyósított munkáltatói kölcsöneim vonatkozásában
  A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásainak enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (1) bekezdésének* értelmében alulírott
  Név:
  Születési dátum:
  Telefonszám:
  természetes személyként, lakossági hitel-, kölcsön-, illetve lízingszerződéseim, illetve az OTP Bank Nyrt. által megbízásból kezelt munkáltatói kölcsöneim vonatkozásában akként nyilatkozom, hogy
  (az alábbi két lehetőség közül csak az egyiket választhatja ki)
  -valamennyi az OTP Bankcsoport fenti tagjaival adósként vagy adóstársként kötött hitel-, kölcsön-, illetve lízingszerződésemet, valamint az OTP Bank Nyrt. által megbízásból kezelt munkáltatói kölcsönömet az eredeti szerződési feltételek szerint kívánom teljesíteni.
  -az OTP Bankcsoport fenti tagjaival adósként vagy adóstársként kötött, alábbi hitel-, kölcsön-, illetve lízingszerződése(i)met, illetve az OTP Bank Nyrt. által megbízásból kezelt munkáltatói kölcsönömet az eredeti szerződési feltételek szerint kívánom teljesíteni.
  (A hitelszámlaszámot, a kölcsönazonosítót, a lízingazonosítót megtalálja a hitelszerződésén, az éves egyenlegközlő értesítésen vagy amennyiben bankszámláról törleszti hiteleit, a bankszámlakivonaton is. Folyószámlahitel esetén a bankszámlaszám megadása szükséges.)

 • footballer
  Szia Kiszamolo!
  Mi a véleményed arról, hogy ha van valakinek személyi kölcsöne vagy bármilyen hitele, akkor jobban teszi ha igénybe veszi a moratóriumot, de mégis befizetni a részletet (ha tudja) de tőke elotorlesztesnek, ami az év végéig egy nagyobb hitelnel komoly nyereség az adósnak. Kamatot ekkor is számol a bank, de a tőke jelentős csokkenese miatt sokkal jobban jár az illető.
  Köszi a választ.
 • promontor
  , nem reggel 8 és du. 3 között kellett volna kitalálni. Az MNB múlt hét hétfőn dobta be a moratórium ötletét, a kormány három napra rá vezette be (mondjuk szerintem nem történt volna tragédia, ha dolgoznak még rajta egy hetet) és azóta eltelt további egy hét. Egyébként hitelmoratóriumot látott már a világ, ráadásul olyan emberekről beszélünk, akiknek elvileg ez a szakmája.

  A megoldás meg tök egyszerű lett volna, a hitelkártyára nem kellett volna bevezetni.

 • mzsombor
  Jami:

  Takarék

 • jami
  BB
  “Ha az eredeti szerződési feltételeknek megfelelően továbbra is szeretné fizetni hitelkártya kintlévőségét, akkor az eddig megszokott módon tudja rendezni. Bankunknál a hitelkártya esetében nem kell külön nyilatkoznia.”
 • Szmoki
  “Ehhez képest egy szó nélkül fogadták el bármelyiket, a lényeg az volt, hogy zárolható legyen az (egyébként elég vaskos) összeg”

  És ezt hogy kell beállítani, vagy pontosan milyen betéti kártya kell hozzá, hogy azon is tudjanak összeget zárolni?
  Mert nekem is csak az autóbérlés miatt van hitelkártyám.

 • Medve
  K&H
  Kb egy hete hívtam őket, hogy szeretném tovább fizetni, azonnal kérdezte, hogy más hitel? Pl hitelkártya, így arra is “írtunk” egy nyilatkozatot.
  Mobil bankból hívtam őket. A nevemen kívül semmit sem kértek. (Azonosítás megvolt a mobil banknál)
 • random okos
  Személy szerint nagyon remélem, hogy a technológiai fejlődés és a kamatok eltűnésének következtében visszatérhetünk az egyszintű bankrendszerhez, mert nagyon kezd már tele lenni a tököm a kereskedelmi bankokkal.

  Szereptévesztésben vannak, masszívan.

 • Dávid
  Sziasztok,
  OTP-nél vagyok én is, nekem is hitelkártyám van, én sem gondoltam erre. Totálisan érthető, hogy a bank próbálja jogilag védeni magát, de számomra érthetetlen, hogy ha a rendelkezésükre áll a telefonszámom, akkor miért nem tudnak az érintett ügyfeleknek erről értesítést küldeni.

  Természetesen gyorsan befizettem manuálisan azt a 160 ezret, mert a CSBM-nek két napja kellett volna beszednie. Utána felmegyek az oldalra, ahol ez fogad:

  “Ha a hitelszámlákra bármilyen jogcímen átutalás, befizetés érkezik, az nyilatkozat kitöltésétől függetlenül, a vonatkozó kölcsönszerződés és üzletági üzletszabályzat rendelkezéseinek megfelelően járunk el.”

  Nyilatkozatot kitöltöttem, de semmiféle azonosítót/visszaigazoló emailt nem kaptam róla, úgyhogy most írtam egy panaszlevelet, hogy legyen mire hivatkoznom. Értem, hogy új a helyzet, meg káosz van de azért na…

 • Xab
  Hitelkártyát is beszedi automatikus, ha elég összeg van a számladon, ami Erstènèl 20millio felett. (Legalabbis pár éve ennyi volt)

  Egyszer egy ismerős mesélte, hogy ő be tudja állítani, mondom haljak meg testvírem, nekem nem lehet, ennyire nem lehetek láma. Felhívtam a bankot es akkor mondták… Mondtam, hogy ez zseniális ha van pènzed vigyáznak rád ha nincs akkor old meg.

 • promontor
  Egyébként a rendeletben (itt olvasható: magyarkozlony.hu/dokumentumok/0a45e158ca1d1b307b2057292893bc7981c3d500/megtekintes ) van egy olyan mondat, hogy

  “E § rendelkezéseit a 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre kell alkalmazni.”

  Na most kérdés, hogy egy hitelkeretszerződés esetén mit tekintek folyósításnak. Mert ha azt, amikor ténylegesen a felveszi a pénzt a hitelfelvevő, akkor ez azt jelenti, hogy a március 18-i költésre vonatkozik, de a március 19-én vagy azután megejtett költésekre már nem.

  Azaz lehet, hogy ez az egész hercehurca csak egy (illetve kettő) törlesztési periódusra vonatkozik majd és májusra minden visszaáll a rendes kerékvágásba, akármit is nyilatkozik az ügyfél?

 • naa
  “Nahát, itt még van olyan, aki nem vágta több darabra a hitelkártyáját?”

  Pénzügyileg felnőtt és megfelelő forrásokkal rendelkező embereknek a hitelkártya egy hasznos és jó eszköz. Például hogy ne kelljen töprengeni az általad említett helyzetekben, hogy vajon elfogadják, vagy nem.

  Aki nem tudja használni, persze inkább vágja ketté, de felesleges 100 hozzászólásban leírni, hogy akinek hitelkártyája van, az mekkora balek. Mert nem.

  Köszönöm az infót, mivel nincs hitelem, el se olvastam, mi ez a moratórium izé, lehet, hogy nem vettem volna észre, hogy nem teljesül a terhelés. De szerintem ilyen esetben valszeg jóváírják a kamatot, ha korrektek.

 • NZ
  Sziasztok!

  Nekem olyan kérdésem lenne hogy a repülőjáratunkat törölték, a pénzt természetesen visszautalja a légitársaság viszont ez az összeg a hitelkártyáról lett fizetve. Ilyenkor mi történik? “Hitelkártyaszámla feltöltésként” értelmezi vagy hogy? Közel 1 éve használunk hk-t a párommal afféle közös számlaként és eddig minden rendben volt vele.
  Délután megpróbálom persze az ügyfélszolgálatot is.

  Köszönöm

 • Nbazs
  “És ezt hogy kell beállítani, vagy pontosan milyen betéti kártya kell hozzá, hogy azon is tudjanak összeget zárolni?”

  Szerintem semmi extra nem kell hozzá. Nálam sima OTP Simple-s MC-n működik a zárolás by default. A céges kávé/szendvics/csoki/üdítő automata (nyugi, nem használom napi szinten) is úgy működik kártyával hogy először 500-at zárol, majd a vásárlás után csak a tényleges összeget vonja. Illetve MÁV jegyvásárlásnál már évekkel ezelőtt 2 SMS jött, 1 a zárolásról, 1 pedig a tényleges levonásról.

 • szabopal
  Ha van egy szabadfelhasználású hitelem, amit automatikusan utalok havonta (nem csoportos beszedés), az ugyan úgy törlesztődik tovább (OTP), vagy nekem kell valamit ügyintéznem?
 • szabopal
  Meg is találtam a választ 🙂
  itcafe.hu/hir/koronavirus_moratorium_otp.html
 • kapasz
  NZ: Nem, tipikusan nem értelmezi annak. Csak a bank által leírt módon érkező pénzt értelmezi törlesztésnek, azaz az átutalást, készpénzbefizetést fiókban vagy ATM-nél. A K&H pl. a külföldi számláról érkező átutalást sem fogadja. Mindenképp meg kell kérdezni az adott bankot, mert ez egy csapdahelyzet.
 • kapasz
  NZ: Nem, tipikusan nem értelmezi törlesztésnek (befizetésnek), bár az egyenleget növeli. Csak a bank által leírt módon érkező pénzt értelmezi törlesztésnek, azaz az átutalást, készpénzbefizetést fiókban vagy ATM-nél. A K&H pl. a külföldi számláról érkező átutalást sem fogadja. Mindenképp meg kell kérdezni az adott bankot, mert ez egy csapdahelyzet.
 • V
  @szmoki igen, semmi egyeb nem kell hozza csak megfelelo osszegu fedezet a kartyan. Viszont vannak olyan autoberlo cegek akik nem torodnek vele hogy mukodik-e debit kartyaval is, nem hajlandoak arra terhelni. Ettol fuggetlenul a hitelkartya nem ordogtol valo, penzugyileg tudatos emberek tudjak hasznalni az elonyeit
 • 2020
  “Pénzügyileg felnőtt és megfelelő forrásokkal rendelkező embereknek a hitelkártya egy hasznos és jó eszköz. Például hogy ne kelljen töprengeni az általad említett helyzetekben, hogy vajon elfogadják, vagy nem.”

  Komolyan kérdezem : a fentin (ami ugye nem is volt probléma, a 2x másfél perc töprengést meg kibírtam) és a visszatérítés lehetőségén kívül milyen hasznossága van még? Tényleg érdekel.

  “felesleges 100 hozzászólásban leírni, hogy akinek hitelkártyája van, az mekkora balek.”
  Egyetértek. Kész szerencse, hogy ilyen nem is történt.

 • Péter
  2020-03-28 at 07:23:

  31-éig, ha megszakadnak sem tudnak már beszedést indítani. Azt ugyanis legalább 5 munkanappal előtte lehet csak elindítani, most meg már jócskán azon belül vagyunk. Ez az 5 napos határidő technikailag kikényszerített, nincs lehetőség “kivételezett” eljárásra.

 • Péter
  2020-03-28 at 11:01
  Az ERSTE az ilyet nem veszi törlesztésnek.
  Az is lehet hogy bankfüggő az ilyen szituáció.
 • L70
  2020
  Hogy tudtam autót bérelni. Debiten volt 7 számjegyű egyenleg de ez nem hatja meg az USA-ban a kölcsönzőt. Credit alapértelmezetten mehetett.
  Ennyi.
 • Mammut2
  Benne kell maradni a moratóriumban és minden pénz előtörleszteni, amit tudunk. Ez az igazi nyereség a hangyáknak 🙂

  napi.hu/magyar_vallalatok/koronavirus-magyarorszag-hitelezes-moratorium-trukk-toketorlesztes.702992.html

 • gaborr
  refund tipikusan nem számít törlesztésnek! figyeld nagyon a kivonatod! főleg ha jól tippelem nagy összegről van szó.
 • 2020
  L70
  Köszi, de az érdekelt, hogy ezen kívül mire …….

  Amúgy ha már usa, mindkét parton simán béreltem debit-tel …..

 • naa
  “…kívül milyen hasznossága van még”

  Nekem ennyi is elég. Vagy hogy nem kell megideologizálni miért nincs hitelkártyám. 🙂 Csak vicc, nekem is vannak ilyen dolgaim amiben szívesen különbözök az átlagtól, pl. hogy nincs tévéelőfizetésem – annak is van néha hátránya. Szóval mindenkinek ami jólesik. 🙂

  Egyébként számomra még van 1 komoly előnye: a két hitelkártyámmal több millió forint likvid forrás van mindig, bármikor hozzáférhetően a zsebemben (a Curve és Revolut óta akár KP-ben is felvehetően), ez nekem biztonságot ad és kényelmes, nem kell terveznem, ellenőriznem vásárlás, automatikus terhelések stb. előtt, hogy mennyi szabad pénz van éppen a folyószámlámon. A havi 1 visszafizetésre kell odafigyelni, mindig ugyanakkor, de olyan nincs, hogy átmenetileg nem bírt beterhelődni egy közüzemi díj, egy szálloda-foglalás, vásárlás vagy bármi. A visszatérítés miatt ingyen is van, sőt…

 • netudki

  A visszateritesen kivul miert kellene meg mas haszonnak lennie? Egyebkent nyersz vele meg idot is.

  Nem ertem, milyen elonye van egy debit kartyanak a hitelkartyahoz kepest…

 • Szaky
  random okos
  2020-03-28 at 10:03

  Az egyszintű bankrendszer azt jelenti hogy csak egy bank van: az MNB.
  Volt már ilyen a szocializmusban :))

 • Danhadnagy
  attól függ milyen kártya. ha pl. a Wiszérrel gondolsz, ott úgy működik, hogy mondjuk 500.000 a kereted. repjegyet veszel 100.000-ért. ezért kapsz 2.000 pontot. törlik a járatod, visszautalják a kártyára a pénzt:
  a) ha a vásárlási időszak alatt utalják vissza, akkor nem kell csinálnod semmit
  b) ha a türelmi időszak alatt még nem törlesztettél vissza, és akkor jön a visszatérítés, nem kell csinálnod semmit
  de ha már törlesztettél, és ezután jön a visszautalás, akkor pluszba kerül a kártyád, 600.000 lesz az egyenleged, és a további költések után nem fogsz kapni jóváírást, amíg 500.000 alá nem megy a kereted.
 • dpiet

  Hitelkártya előny a fent leírtakon túl:

  Egy htelkártya esetén a bank pénzét költöd, ha valami gyanús foglalás van és jelzed a bank felé, hogy ezt nem te kezdeményezted, a bank a saját pénze után kell, hogy “harcoljon”.
  A nem lekönyvelt tétel nem képezi a havi elszámolás részét, így a vitás tranzakciót nem kell neked visszafizetned.
  Debit esetén a te saját pénzed áll a banknál, nem biztos, hogy azonnal visszakapod, addig azt az összeget nem tudod másba “fektetni”.

  Kívánom ne legyen ilyen helyzet, de sosem lehet tudni…