10 éves csúcson az amerikai állampapírhozamok

2018-05-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az egyéves amerikai állampapírok 2,24%-os hozam mellett keltek el, a féléves papírok pedig 2%-on, ilyen utoljára 2008 augusztusában, a világméretű válság kitörése előtti hónapban volt utoljára.

Ezzel párhuzamosan a dollár is tovább erősödött, ami könnyen recesszióba taszíthatja a dollárban eladósodott feltörekvő nemzeteket. (Egyre drágább lesz a felvett dollárhiteleket törleszteni a nemzeti devizában, ez pénzt szív el a helyi gazdaságtól és cégcsődöket okoz.) Argentínában már 40%-ra emelték az alapkamatot, pedig egy éve még szinte kamatmentesen vették a befektetők az argentín állampapírokat.

Nem, nem jött el a vég, de azért úgy látszik, az olcsó hitelek korának és a nulla százalék körüli alapkamatoknak lassan vége lesz. Ami viszont sok változást hozhat a közeljövőben.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram