Már megint egy átverés

Update: Természetesen megy a lejáratásom a Kairos oldalain és igyekeznek cáfolni sok mellébeszéléssel az itt leírtakat. A kérdésekre természetesen nem válaszolnak, csak annyira telik, hogy az nem úgy van és rosszul tudja, vagy még ennyire sem képesek a “leleplező” válaszírások. Csak a rizsa és a mellébeszélés, meg a süket duma a tények helyett. Mielőtt belevágsz, azért olvasd el az itt található infókat, a hozzászólásokat is, miszerint konkrétan semmit nem csinál a gépedre telepített program és valószínűleg nulla ügyfele van a cégnek. (Legújabban azt próbálgatják meg bizonygatni, hogy akár 60 MB(!!) adatot is generál a Kairos naponta, tehát nem lehet kamu. Pont ebből látszik, hogy az. Ennyi megy el a kapcsolat ellenőrzésére, másra ennyi adat nem elég. A többi 319,94 GB-ot mire használja a cég és miért fizet érte bődületes összeget havonta?) A cég állítólagos ügyfelei egyöntetűen cáfolják, hogy akár csak hallottak volna a Kairosról. A kairos-os hozzászólóknak két hónapja volt, hogy cáfolják az itt leírtakat. Nem éltek vele. Mert a hazugságokkal szemben minden hozzászólás megjelent, ha csak nem volt fájdalmasan primítiv és az átlaghoz képest is túl buta. Olvasd végig a hozzászólásokat, cáfoltak-e bármit a cikkben leírtakból. Ha ezek után belevágsz, az már a te dolgod.

Úgy látszik, régen volt már szó a blogon a szokásos átverős-lehúzós pilótajátékokról.

A legújabb versenyző, amiről az olvasók érdeklődnek, mint remek befektetési lehetőségről, az a Kairos, ami valami homályos ok miatt a “befektetésben” részt vevők számítógépét használja mindenféle adattárolásra, amiért csillió dollárt kap az olyan cégektől, mint a Nissan.

Ha vállalod, hogy legalább naponta 10 órát fenn van a géped a neten, egy rakás pénz üti havonta a markod. Semmit nem kell csinálnod, csak hagynod, hogy a háttértáradból 15-70-180-320 GB-ot a cég használjon, amíg a neten lógsz.

Eddig remek, bár már az is sok kérdést felvet, hogy ez a szuper cég miért nem vásárol 2000 különböző szolgáltatónál a világ 50 országában tárhelyet és oldja meg úgy az állítólagos titkosítást, miért kiszámíthatatlan magánemberek elavult, vírusos, túlfeszültség ellen védtelen számítógépéhez akar hozzáférést aranyáron, bizonytalan internet – kapcsolattal? (Például 70 GB tárhelyért, bizonytalan minőségű és sávszélességű napi 10 órás hozzáféréssel fizet évi 1493 dollárt. Ez 24 órás elérés mellett évi 3.120 dollárt, vagyis 905 ezer forintot jelent 70 GB kétes minőségű és elérésű tárhelyért. Természetesen ez csak akkor lenne igaz, ha minden gépet egymás uán kapcsolnának ki és be. Egyébként nagyságrendileg többet kell fizetni a biztos elérésért. Nem semmi balekok ezek, profi szolgáltatóktól töredékennyiért kapnának minőségi tárhelyet. Az meg egy egyszerű parasztvakítás, hogy attól biztonságosabb lenne bármi, ha magánemberek gépén tárolják és nem 800-1000 szerverparkban feldarabolva és titkosítva. Ezt még az is belátja, aki kettest kapott informatikából.)

Na, most jön a szokásos lehúzás: ahhoz hogy részesedj a hatalmas havi bevételekből, egy szerény, de nem tisztességtelenül kicsi összeget fizess be a játékba mindjárt induláskor. (Persze ez nem igazán derül ki első körben a leírásokból, csak ha már bekaptad a horgot.  )

Ha lúzer akarsz lenni egész életedben, ugorj be csoffadt 35 ezer forinttal, de ha vinni akarod valamire, kezdj mindjárt a 750 ezer forintos csomaggal. Persze később is módosíthatsz, ha vérszemet kaptál, csak mert az elején mindig fizetnek.

146 nap bérleti díjából vissza is jön a csomag ára, úgyhogy a hülyének is megéri. (Igaz, csak egyéves szerződést ígér a cég.)

De!

Ha igazán kőgazdag akarsz lenni, akkor szervezz be más embereket, mert több mélységig részesedsz az ő belépési díjaikból is, a belépési díj 60%-a ugyanis a piramisban kerül szétosztásra, a 40%-a meg nyilván a főszervezők jól megérdemelt jövedelme. Ha eléred a megfelelő szintet, a belépők befizetésének a 30%-a korlátlan mélységig a te hasznod.

De fontos megértened, szól a leírás, hogy ez nem piramisjáték. Hanem akkor mi, kérdezem halkan.

Kíváncsi vagy, ki van ez a remek vállalkozás mögött? Keress rá a domain.com-on, ki a hivatalos domainnév tulajdonosa. Nohát, letiltotta magát, nem szeretné, ha bárki rájönne, ki regisztrálta be a domaint. Bizalomgerjesztő, na.

Keress rá a magyar beszervezőoldalainak a tulajdonosaira. Csupa-csupa magánember, Szabó Janik és Tóth Palik, sehol egy komolyan vehető cégnév.

A Kairos weboldalán két cím van feltüntetve, mint székhely, egy angliai és egy egyesült államokbeli. Keress rá a cég angliai címére. Ez az oldal szerint 500 cég van bejegyezve erre a címre.

Balról a második ajtó mögött 500 cég főhadiszállása található, ezek egyike a Kairos:

utcakép

Furcsa véletlen, hogy ez a cím egyben a beszédes nevű Gateway Legalisation cég főhadiszállása is, egyedül az ő neve van kint az ajtón.

Egyébként az angliai cégregiszter szerint a cég saját tőkéje, vagyis az a vagyona, amit a tulajdonosok beletettek az első lezárt uzleti év után is combos egyezer font, vagyis 440 ezer forint. Fele annyi a cég saját tőkéje, mint amennyiért a legdrágább csomagjából vehetsz egyetlen darabot. Ezt hívják tőkeerős háttérnek, szerintem ez győzte meg a Nissan-t is, hogy ezt a céget válassza az érzékeny adatainak a kezelésére.

Sajnos részletes üzleti jelentés vagy mérleg nem elérhető, de ami elérhető, abból is látszik, hogy a cég kemény 19 ezer font hasznot mutatott ki egész évre, hatalmas éven belül lejáró adósságállomány mellett. (A gyengébbek kedvéért, a mérlegben található negatív szám a forrás oldalon adósságot jelent és nem vagyont, ennek ellenére a kairosok büszkén mutogatják, milyen gazdag a cég, mert közel 24 milliárd forint adóssága van.)

A cég első igazgatója nem kevesebb, mint 66 cégben töltött be vagy tölt be vezető tisztséget.

A New York államban található címen is rengeteg céggel kénytelen osztozkodni a cég, noha ott is elég szűk a hely ennyi cégnek:

newyork

Még hozhatnám az érveket, de már elment a kedvem a további szócsépléstől.

Foglaljuk össze röviden: van egy tök ismeretlen cég, aminek semmi vagyona nincs és rejtőzködik a világ szeme elől,  egy tök furcsa és értelmetlen dologra elképesztő pénzeket pazarol, amiből neked is akar rengeteget adni, csak kezdésnek fizess be egy durván nagy összeget és minél több embert szervezz be magad alá.

Ha most az adattárolás helyett beírod, hogy arany, már meg is kaptad a rossz emlékű emgoldexet. Vagy írd be helyette, hogy carbon kredit és máris egy másik rossz emlékű átverést kapsz. És a többi és a többi. Nincs semmi új a nap alatt.

Állítólag 55 ezer magánfelhasználó gépéért fizet a cég jelenleg. Feltételezve, hogy átlagosan mindenkinek a második legolcsóbb csomagja van, akkor évente szerény 82 millió dollárt, vagyis 23,8 milliárd(!!!) forintot fizet ki a Kairos Juli néni és Sanyika Pentium kettes gépén lévő tárhelyéért, átlagosan 2-3 Mbit-es feltöltési sebességű internet-kapcsolat mellett. Ez teljesen hihető, bár ennyi pénzért 100 országban 200 kegyetlen brutális saját szerverparkot is tudna üzemeltetni, nem egy szedett-vedett ócskavas halmot kapna.

Ha minden csomagból ugyanannyit vettek a “befektetők”, akkor a Kairos éves költsége 174 millió dollár, vagyis 51 milliárd forint. Szerinted ennyi pénzből hány ezer szerverparkot lehetne üzemeltetni világszerte, ahelyett, hogy mamák és papák, meg tinédzserek lepusztult, vírusos, lassú gépeivel szórakozik? Vajon a Nissan mit szólna ahhoz, hogy átlagosan 7-10 éves gépeken tárolják az adatait?

S hogyan  lehetséges az, hogy még senki nem hallott a szakmában egy olyan cégről, ami évente 50 milliárd forintnál is nagyobb forgalmat produkál? Az ilyen cégeket a tőzsdén jegyzik és tele van a róluk szóló hírekkel a szaksajtó, nem egy angliai mellékutcában a földszinten van eldugva a székhelye.

Egy ekkora cég legalább 200-300 alkalmazottat foglalkoztat, ők hol vannak? Mert nem az állítólagos székhelyeken, az biztos, ott senki nem dolgozik.

Szerintem nincs 15 cég az egész világon, amelyiknek ennyi bevétele lenne évente adattárolásból, amennyi csak a kiadása állítólag a Kairosnak.

Miért nem találkozunk rendszeresen a cég valódi hirdetéseivel, mármint azokkal, ahol valódi cégeknek valódi szolgáltatást kínál? Mert a cégnek semmilyen valódi szolgáltatása nincs.

Ahogy arra már mások is rámutattak, a gépre feltelepített “adatcsomag”-ban konkrétan semmi nincs, az nem más, mint csupa nullából álló üres halmaz. Még arra sem vették a fáradságot, hogy legalább valami kamu adatokkal feltöltsék a gigabájtokat.

Ha valóban lenne adatforgalom (az állítólagos fizető ügyfelek hozzá akarnának férni az adataikhoz), akkor az interneted forgalma a többszörösére ugrana. Na, ilyet sem tapasztalt senki, mert nincs adatforgalom, csak pár percenként feljelentkezik a gép egy szerverre, de senki nem tölt le semmit. (Még a saját mérésük szerint is csak 60 MB adatot forgalmaz a gép 10 óra alatt. Ennyi csak a pingelésre elég, semmi valódi adatmozgás nincs.) Már eleve azt a kibérelt 320 GB-ot is fel kellett volna tölteni a gépedre. Ha így megugrott volna az adatforgalmad, az internetszolgáltatód már régen felmondta volna a szerződésed, vagy legalábbis csinált volna valamit. (Nem rendeltetésszerű használat.)

Egyébként a cég nem csinált mást, mint újra feltalálta 15 év után a közismert torrentet: a magánfelhasználók gépén a winchester egy részén tárolja az adatokat, amiket több helyről, több darabban le tud hívni, ha éppen valamelyik gép nem elérhető. A hatalmas újítás benne a 256 bites titkosítás, ami vérgagyi és elavult, 512 és 1024 bites a menő mostanában.

Ja és igen: az elején mindig fizetnek, kell a csali a horogra. Nem is nagy kaland, hiszen fél évig a saját pénzedet kapod csak vissza. Ha sok belépő van, akár még egy évig is bőven van miből fizetni.

Ha valaki be akar szervezni, mondd azt, hogy szívesen beszállsz, de momentán nincs ennyi pénzed. De ha ez ennyire tuti dolog, fizesse ki ő helyetted és nem csak az első 146 nap bevételét (ami a beugró ugye), de a következő 146 nap bevételét is neki adod és csak utána tartasz igényt a bevétel felére.

Ha nem akar belemenni, kérdezd meg, miért nem, garantált a nyeresége.

Amúgy nem is értem, miért szerveznék be mást, ha ez ennyire tuti üzlet? Vennék 500 számítógépet, minden egyes gép esetén az évi 2 milliós bevételből a legnagyobb csomagnál busásan megtérül az ára. Hülye lennék másokat bevonni magam alá.

Ja, azt észrevetted, hogy két cég van és még a logojuk is más, nem csak a címük? Az egyik a Kairos Technologies, a másik a fentebb említett Kairos Planet, amelyik állandóan az előbbi cég nevében futtatja magát, de nem úgy tűnik, hogy egy cég lenne. Nem elképzelhetetlen, hogy annyi közük van egymáshoz, mint a magyar Fortress-nek az igazi céghez volt. Azok is az amerikai cégre hivatkoztak, de azok semmit nem tudtak róluk, azt sem, hogy nekik lenne irodájuk Magyarországon. Ugyanaz a név, de más logo. Kísérteties a hasonlóság a két történetben.

És még valami: mit tudsz arról, hogy a gépedre őnként és dalolva telepített e-mail klienst nem spamküldésre használják-e és nem pedofil pornót tárolnak-e a gépeden? A személyes adataidat lefénymásolva önként átadtad, a gépedre telepített program pedig akár el is lophatja a banki hozzáféréseidet és egyéb jelszavaidat. Ne lepődj meg, ha egyszer valakik esetleg kiürítik a bankszámládat.

Share

783 hozzászólás

 • Lasszo
  Komolyan mondom, az ilyen dolgok legalább arra jók, hogy most egy jót nevettem rajta, de tudom, hogy igazából sírni kellene.
 • B.Csaba
  Ha nagyon el akarom hinni, mert mondjuk padlon vagyok es az asszony is valni akar… a korites hiheto, technologiailag izgalmas. Most remelem, hogy kelloen butak az emberek, hogy ne ertsek az IT reszet es ne ugorjanak bele.

  Kiszamolo: arany es tarsai analogiak nagyon jok.

 • dddd
  Ez nagyon jó!! Örülök, hogy legalább itt értesítenek ezen remek lehetőségekről! A magyar honlap minden pénzt megér, a videók különösen, Kasynets Otokar (amúgy színmagyar úriember) pénzügyi, hálózati, IT igazgató! Minden egyben, tavaly még a Swiss Halley-nél nyomta, amiből később (vagy közben?) a fireflies.com lett, itt csak utazni kellett, és ezzel pénzt keresni. Csak 524 dollár, és már 1 évig 1 voucher és 10 kupon is járt. De ha szóltál a haveroknak…. A magyar blogját Székelyernő csinálta, ami átköltözés után már festményeket lehet venni egyenesen a festőművésztől (hátha dedikál Szász Endre…)
 • S. Péter
  “Ja és igen: az elején mindig fizetnek, kell a csali a horogra.”

  Ezek szerint ha friss az átverés, akkor megéri belépni, csak aztán időben kell lelépni is? 😉

 • QTT
  Honnan tudnád hol van az “eleje” és hol a “vége”?
 • mtoma73
  Bezzeg, amikor még általános iskolában levélben szeveződött a piramisjáték. Küldj 5 ft-ot a listán szereplő 10 embernek és küldd szét ezt a levelet 10 másik embernek, de úgy, hogy a lista elejére magad írd és az utolsó embert vedd le a listáról. Ha mindent jól csináltál, akkor 1 hét múlva 10000 ft-ot fogsz kapni.
  Még ha lenne is a fedősztoriban valami igazság (de az csak arra kell, hogy beetesse a balekot, nincs itt semmi titkosítás), akkor is átadni a gép feletti ellenőrzést vad idegennek, hogy használja, szimplán idiótaság. Aztán majd fél év múlva a rendőrség kopogtat, hogy akkor mik is azok a pedofil videók és képek a gépen, amiket innen küldözgettek a nagyvilágba. Balek meg néz nagyokat, hogy de hát a Nissan titkosítása ment a gépen.
 • mtoma73
  Gondolod olyan egyszerű kiszállni?
 • mtoma73
  Engem csak hívogatni szoktak az aurafotózással kapcsolatban, meg nyertem 20000 ft értékű akármit, és egy díszvacsorával egybekötve adják át, stb. Persze mindig privát számról. Most hétvégén azt kérdezte az ürge, hogy van-e a családban 7-97 év közötti ember, mert valami egészségügyi felmérést csinálnak. Erre azt mondtam, hogy nincs, és viszlát. Szegény ürge elég elszontyolodott hangon köszönt el. Mondjuk a telefonost kicsit sajnálom, mert neki nincs köze ezekhez a marhaságokhoz, neki csak adnak egy szöveget, meg telefonszám listát, és sorba kell hívni ezeket. A nagyrésze leteszi, vagy elküldi az anyjába, stb. A húgom is csinált egy pár alkalommal ilyen telefonos munkát, de teljesen kivolt lelkileg tőle. Ezek a cégek, meg akik szervezik úgy vannak vele, hogy a nagy számol törvénye alapján csak ráharap 1-2 balek a horogra.
 • Gejza
  A cégcím nem jelent semmit, tudomásom szerint a Váci úton is van olyan irodaház amelyikben 3k+ cég van bejegyezve. Persze az egész ordas nagy átverés, de biztos vagyok benne hogy sokan bedőlnek nekik (is). Mi az a 35k, itt a 3k -s internet, napközben úgy sem használjuk, legalább ingyen lesz. Viszont akik az eddigi kulcsszókra: arany, Német befektetés, stb … nem ugrottak azok egy része hátha erre befizetik a (nekik) nem nagy legkisebb összeget.
 • Janos82
  :

  Igen, jol latod. Ha meg az eleje, akkor lehet, hogy bejon:)

  Bar ha izgalomra vagysz, akkor vegyel csodkozelben levo allam allampapirjat, vagy csodkozeli ceg reszvenyet. Ezek is jol fizethetnek, es ha megoldodnak a gondjaik, akkor nagyot kaszaltal:) Vagy nagyot buksz…

  Amugy az ilyen piramisjateknak csak akkor lehet hosszu elete, ha az emberek visszaforgatjak a kifizeteseket… ellenkezo esetbe nehany honap, mert hamar tul keves lesz az uj balek.

 • Mr: Sallinger
  Nemrég küldte át az egyik ismerősöm ennek a tuti befektetésnek a power pointos ultragagyi bemutatóját. Persze tök reális, hogy a Nissan pont Sanyika biatorbágyi Pentium 3-as gépén fogja tárolni a céges fájlokat.

  Tényleg elképesztő.

 • Topfly
  A legszörnyűbb, hogy az ilyen pilótajátékokba a legszegényebbek szoktak belépni 🙁
 • bgabor911
  Engem ez a rész döbbent meg mindig legjobban:
  “amiről az olvasók érdeklődnek, mint remek befektetési lehetőségről”
  Értem én, hogy az átlag magyar jómunkásember mari néni/pista bácsi, akit semmi sem érdekel az életből a focin és a barátok köztön kívül, simán bedől ezeknek az átveréseknek, de hogy a blog olvasói jó lehetőségnek lássanak egy ilyet, és ne ismerjék fel az átverést amikor ugyanazok a fordulatok vannak mindegyikben évek óta, az NAGYON DURVA.
  Úgy tűnik nagyon nehezen tanul a magyar, még a saját kárán is.
 • Gabor
  Az egyik legújabb átverés szerintem: longlifesystem.com
  Méregdrága termékek amik Komárnóban (Szolvákia) készülnek, a legtöbbjüknél nincs feltüntetve az összetevő. Ciprusi cím és más SEMMI! Se telefonszám, se ügyfélszolgálat.

  És a lényeg: Utazási kártya!!!!
  Fizess 150.000 Ft-ot és 6+1 fő 1 évig (ami évenként 15.000 Ft-ért meghosszabítható) utazgathat a család nagyon nagy kedvezményekkel a világban. Jah és keress embereket, oszd meg velük ezt a “nagyszerű” lehetőséget!

  longlifesystem.com/longlife/products/travel-card

  Szerintem ez a Long Life System cég az utódja az Organic Mission cégnek, amely cég átveréseiről rengeteg cikk és vélemény van a neten.

  Már írtam részletesen róla Miklósnak remélem segít, mert családtagomat akarják belerángatni. Ha itt tud valaki valamilyen infót az kérem ossza meg velem/velünk, hálás lennék érte!

 • Zabalint
  Alapból ellene vagyok az aki hülye, haljon meg elvnek, de aki egy ilyen nyilvánvaló lehúzásnak bedől, az szerintem nem alkalmas az életre.
 • Nagypetercar
  A Trafficmonsoonról mi a véleményetek?
 • Kairos Club
  A blog írója felületes

  “(Például 70 GB tárhelyért, bizonytalan minőségű és sávszélességű napi 10 órás hozzáféréssel fizet havi 597 dollárt. Ez 24 órás elérés mellett évi 17.193 dollárt, vagyis 5 millió forintot jelent 70 GB kétes minőségű és elérésű tárhelyért. Nem semmi balekok ezek.)”

  Helyesen:
  70 GB tárhely bérbeadásáért a magánszemély, azaz xy fizet 597 dollárt kaucióként, cserébe terméket is kap (Kairos Mail, Disc), majd biztosítja, hogy napi 10 órát bekapcsolva hagyja a gépét 12 hónapon át!

  Napi 10 óra, nem több! Ezért kap a bérbeadó naponta 4,09 dollárt, azaz 12 hónap múlva 1492,5 dollárt, tehát a kaució 250%-át, nem 5 milliót! A bérleti díjat havonta felveheti dombornyomott, mastercard e-payments kártyával, vagy szimplán kiutaltatja a saját folyószámlájára.

  Az ebből származó jövedelmet, jövő év májusában (szja 16%) egyéb külföldi jövedelem sorban bevallja!

 • Papp Zoltán
  Kedves Mindenki!

  Papp Zoltán vagyok, ennél a cégnél dolgozok hálózatépítőként.
  Leginkább a cikk írójához szólnék, hogy ki is valójában, nem találtam a neved, biztos elkerülte a figyelmem. Abból amit elmondtál, látszik hogy felületesen olvastál bele a hírlevélbe. A cég nem fizet 5millió forintot 70GB tárhelyért, ez irreális.
  Azért a magánemberek gépét használja a cég, mert sok van belőle. Ezen a sok gépen (jelenleg 55.000) van elhelyezve minden cég adata, nagyon kicsi darabokban, ez a darabolás egyébként az, ami maximális biztonságot ad, valamint a 256bites kódolás. Ha 50 tárhelyparkot kibérelne a Kairos, és onnan szolgáltatna, az nem lenne ilyen biztonságos, földrajzilag egy helyen lennének az adatok.
  Az is látszik, hogy lövésed sincs az MLM rendszerekről.
  Szívesen beszélgetek másokkal is a témáról, e-mail cím: orione7@kairosplanet.com

  Üdv:
  Papp Zoltán
  Assistant
  Kairos Technologies

 • Kiszamolo
  Jó, akkor ezt javítottam. A többi felvetésről mi a mondanivalód?

  – Miért nem tudunk semmit a cégről?
  – Miért egy kamu cég van mögötte?
  – Miért fizet egy cég magánembereknek rengeteg pénzt a semmiért?
  – Miért éri meg a cégnek 50× annyit fizetni mindenféle szedett-vedett magánembereknek sok pénzt, mint normális tárhelyet bérelni normális szolgáltatóktól?
  – Miért nem piramisjáték ez?
  – Mi a köze a két cégnek egymáshoz és miért ugyanaz a nevük, de más a címük és a logojuk, nagyjából mindenük?
  – Mi a garancia, hogy nem pedofilpornót vagy spamet terjesztenek a gépünkről?
  – És a többi.

 • Kiszamolo
  Kedves Zoltán,

  Van itt több ezer informatikus, győzd meg őket, hogy ez lenne a jó megoldás. Egyébként mit csináltok, ha az 55 ezer gépből 30 ezer ki van kapcsolva és kellene az adathozzáférés?

  Honnan tudjátok, hogy melyik gép mikor lesz kikapcsolva?

  Miért lenne földrajzilag egy helyen az adatok, ha 50 különböző ország 50 vagy akár 300, éjjel-nappal elérhető szolgáltatónál lennének 256 bites kódolással az adatok?

  Ezt úgy hívják, parasztvakítás. Jól hangzik, a balekok el is hiszik….

  MLM rendszer: nagyon sokat láttam már. Tönkremenni is. Valamiért az összes hasonló szerveződésről eddig mindig kiderült, hogy átverés. Persze addig az összes hálózatépítő foggal-körömmel védi a céget.

  Miért kell beugró, nem is kevés? Miért ne lehetne csak simán fizetni a gépek használatáért? Ha valaki nem teljesíti a napi 10 órát, nem kap egy fillért se.

  Miért osztja szét a beugrót a piramisban a cég? Miért nem költi inkább reklámra, ennyi pénzből egymilliószor ennyi embert elérne.

 • Molnár Norbert
  Sziasztok.
  Longlife systemmel kapcsolatban valaki kérdezett.
  A termékek valóban túlárazottak …
  A travel kártya viszont nekem tökéletes. Kinéztem egy utat amit itthon, hosszas utánajárás után a legolcsóbb irodánál 780.000/fő-től lehetett befizetni./ a többinél 810.000-től indultak az árak/
  Mielőtt megvettem a kártyát megnéztem az ő rendszerüket is, itt 710.000 ft-ra jött ki ugyanez ugyanoda, ugyanazzal az ellátással. Ez azért van, mert ők haszon nélkül csak “összehoznak” a külföldi irodákkal, akiktől a magyar irodák is veszik az utakat. Nem ezen csinálnak profitot, ez csak mézes madzag, hogy minél többen megismerjék őket.Azt azért tegyük hozzá, hogy mi még nem utaztunk el./febr. 3-án indulunk/ de mások már problémamentesen vették igénybe a szolgáltatást. Aki “drága” helyekre utazik, annak megéri.
  Jelenleg élelmiszer láncokkal tárgyalnak 10% kedvezményt akarnak mindenre,korlátozás né
 • Családfő
  Miklós, hát miért kukacoskodsz, hisz most már a ‘Kairos Club’ nick (biztos a CEO személyesen) pontosított. Ráadásul még egy Assistant is, professzionalizmusra valló orione7 céges email címmel, megnyugtatott mindenkit, egy mély szakmaiságról árulkodó indoklással. Sima ügy, ugorjunk bele, amíg nem késő!

  😀 😀 😀

 • Papp Zoltán
  Kamunak gondolod azért, mert nincs meg minden információd a rendszer működéséről, és amiket nem tudsz, azokat saját gondolatokkal helyettesíted. Amire javítottad, az sem úgy van.
  – Egyszerűen megfogalmazva a sok lúd disznót győz elv a mérvadó, rengeteg gép van, amin darabokban vannak az adatok, ezért biztonságos, ezért nem tárhelyparkokat bérel. Más technológia, úttörő.
  – Nem piramisjáték, mert MLM. Van szolgáltatás, amiért kapod a pénzt (bérbeadsz tárhelyet)
  – A befizetés az valójában csomag, ami több dolgot is tartalmaz, többek között IT termékeket.
  – Szeretnék nem 900 karakterben beszélgetni…
  – A tárolt adatokért azok a cégek felelősek, akik tárolnak nálunk, nem pedig mi. A velük megkötött szerződés ezt tartalmazza.
  – Azért ennyi pénzt fizet, mert ennyit ér a piacon jelenleg ez a szolgáltatás.
  – a cég saját magának tenne rosszat, ha bármit tenne a magánszemélyek gépével.
 • Kiszamolo
  Nem én írom rosszul, hanem te nem érted. 10 óra naponta x. 24 óra naponta 2,4x.

  Van szolgáltatás. Mindig van. Hol arany, hol tárhely, hol carbon credit, hol valami más. A nettó piramisjátékot már kevesen szívnák meg, kell valami körítés hozzá.

  Mindig tartalmaz valamit a “csomag”.

  Ők a felelősek. Szuper. De mi a garancia, hogy nem töri rám a TEK az ajtót egy hajnali órában?

  Egy normális cég egy fillérrel sem fizet többet, mint amennyiért ezt a szolgáltatást a legolcsóbban megkapná a piacon. Ez csak porhintés.

 • Papp Zoltán
  Kedves Családfő!
  Sajnos 900 karakterben nem lehet mély szakmaiságot átadni, bárki is legyek én.
  Nálam sokkal képzettebb emberek által készített videót nézzetek meg: kairosinfo.eu/
  Ezt nem a reklám miatt rakom ide, hanem mert nagyon sok információ elhangzik a cégről benne, személyekkel, és hogy mi miért történik úgy, ahogy történik.
 • xy
  “Az ebből származó jövedelmet, jövő év májusában (szja 16%) egyéb külföldi jövedelem sorban bevallja! ”

  A 27%-os eho-t majd a Jézuska fizeti be helyette?

  “Napi 10 óra, nem több! Ezért kap a bérbeadó naponta 4,09 dollárt, azaz 12 hónap múlva 1492,5 dollárt, tehát a kaució 250%-át, nem 5 milliót! ”
  Egy évre kap több mint 400 e ft-ot. Mégis ki fizetne ennél többet azért, hogy egy ismeretlen embernél tárolja az adatait, amikor ennyiből egy csúcsgép teljes vételára kijön.
  Ha máskor akar hozzáférni az adatokhoz, akkor vár, amíg Pistike hazaér és bekapcsolja délután 4-kor a gépét?

 • Kiszamolo
  Papp Zoltán és az miért van, hogy ennél a Kairos Technél teljesen másként hívják a vezetőket (ha egyáltalán meg vannak nevezve itt-ott valami videóban), mint a másik, eredetibbnek tűnő Kairos Technél?
 • xy
  “Azért a magánemberek gépét használja a cég, mert sok van belőle. Ezen a sok gépen (jelenleg 55.000) van elhelyezve minden cég adata, nagyon kicsi darabokban, ez a darabolás egyébként az, ami maximális biztonságot ad, valamint a 256bites kódolás. Ha 50 tárhelyparkot kibérelne a Kairos, és onnan szolgáltatna, az nem lenne ilyen biztonságos, földrajzilag egy helyen lennének az adatok.”

  Ja, biztonságosabb Pistike gépén, amely televan vírusokkal, túlfeszvédő és szünetmentes táp nélkül.
  Ha darabolva van, és az egyik gép elszáll, akkor az egész adatnak annyi. Ha meg több példányban van, akkor ugyanúgy több tárhelyparkot is bérelhetne.

  “Az is látszik, hogy lövésed sincs az MLM rendszerekről.”

  Látszik, mert keresztkérdéseket mer feltenni, ahelyett hogy azt számolgatná, mire költi majd a milliókat.

 • Papp Zoltán
  Naponta maximum 10 óráért kapsz bérleti díjat, többért nem kapsz többet, kevesebbért viszont arányosan kevesebbet, tehát ha 5 órát szolgáltatsz, akkor a felét kapod a napi maximálisnak.
  Még mindig él a feltételezésem, hogy kevés az információd a cégről, a hiányos részeket kitöltöd a saját gondolataiddal, mint például ez a 24 órás számolás.
  Ergó hamis állításokból próbálsz következtetni, ami ellentmond a logikai következtetés elvének.
  A TEK-nek lövése sincs, hogy mit tárolnak nálunk, mivel mi sem tudjuk, és soha nem lesz egy egész fájl a gépeden, a darabolás miatt. Nyilván ez az egyik alapelv, hogy senki más ne férhessen hozzá. A TEK-nek a Kairosnál kellene érdeklődnie, vagypedig 55ezer háztartásban.
 • xy
  Az il-ferrónál volt olyan, hogy pénzt kértek, ami majd egy éve belül többszörösen megtérül. Ott sem tudták megmagyarázni, hogy a belépési díjat miért nem a kifizetésekből vonják le később.

  Ha már a Kairos CEO itt lebzsel, elmondhatná hogy az idei bevételekből mennyi származott a belépők befizetéseiből, és mennyi a szolgáltatást igénybevevő cégektől.

 • Informatikus
  Felhőszolgáltatásokkal foglalkozó informatikusként állítom, hogy ez az egész kizárólag technológiai oldalról, Papp Zoltán hozzászólásának fényében is bullshit.

  “Ha 50 tárhelyparkot kibérelne a Kairos, és onnan szolgáltatna, az nem lenne ilyen biztonságos, földrajzilag egy helyen lennének az adatok.”

  Namost ez nem egy egyedi igény, és 100 gigabyteonként maximum néhány dollárért lehet is ilyen szolgáltatásokat igénybevenni. Ezeknél már alap, hogy több különböző adatközpontban van egyszerre az adat, de ha a 2-3szoros redundancia nem elég, akkor senki se áll az utadba, hogy több ilyet bérelj több különböző szolgálatóknál, amiknek természetesen mind máshol van az adatközpontjuk. Az ár nem is tizede, hanem százada lenne, a biztonság pedig sokszorosa a fentebb vázolt megoldáshoz képest.

 • Kiszamolo
  Még mindig nem érted: veszek 10 órát. Tehát további 14 órában is hozzá kell férnem az adatokhoz, tehát feltételezve azt a valóságban nem létező esetet, hogy a userek egymás után kapcsolják ki és be a gépet, zsinórban és sorban, akkor is három embernek kell kifizetnem az éves díjat, hogy 24 órában biztos hozzáférjek az adatokhoz.

  Mivel egyáltalán nem garantált, hogy mindig mindenki jókor van bekapcsolva, vagy kikapcsolva, ezért inkább hatszoros szorzóval kell számolni.

  Mivel a gépek ki is eshetnek (Ahogy itt említették, vírus, áramkimaradás, túlfeszültség, stb miatt), ezért a tízszeres díj is kevés.

  Szerintem nem sokat tudsz arról, hogyan működnek ezek a netes dolgok.

 • Papp Zoltán
  Kedves xy!

  Az adatok többszörözve szerepelnek, emiatt, ha Pistike kikapcsolja a gépét, meglesznek az adatok, ahogy mondod a többszörös adattárolás miatt. Megoldott a technológia, már működik.
  A keresztkérdés csak akkor keresztkérdés, ha teljes információd van az adott témáról, és érdemben, építő jelleggel tudod feltenni, nem pedig hamis állításokból következtetni valótlan dolgokra.

 • AAA
  Ez nem piramis, csak pont azok a mellébeszélések mennek mint a piramisoknál, hogy nem tudsz róla eleget, nagyon új, nagyon forradalmi.

  Nyilván sokkal biztonságosabb egy bizonytalan rendelkezésre állású, szedett-vedett PC masszán tárolni érzékeny adatokat mint profin managelt, backupolt adatközpontokban szétosztva több kontinensen. És persze mindezt irreális áron.

 • xy
  Az ilferróhoz a belépési díjon felül azért is hasonlít, mert ott is akkora díjak jöttek ki a hírdető cégeknek (amik ugye a valóságban nem voltak), hogy annyiból buszon vagy taxin is hírdethettél, amik folyamatosan a városban jártak, míg te lehet hogy a faluból elmentél hajnalban a közeli gyártelepre és egy ember sem látta az autódat, rajta a reklámmal.

  “Mivel egyáltalán nem garantált, hogy mindig mindenki jókor van bekapcsolva, vagy kikapcsolva, ezért inkább hatszoros szorzóval kell számolni.

  Mivel a gépek ki is eshetnek (Ahogy itt említették, vírus, áramkimaradás, túlfeszültség, stb miatt), ezért a tízszeres díj is kevés.”

  Inkább végtelen szorzóval lehet számolni, mert míg este 6 és este 10 között a legtöbb embernek be van kapcsolva a gépe, addig valószínűleg szinte mindenki úgy gondolja majd, hogy éjfélkor kikapcsolja, ne zúgjuk neki.

 • Papp Zoltán
  Egyébként arról sem szól a cikk, hogy nemcsak tárhelyszolgáltatás van, hanem 3 másik IT termék, ami szintén használja a tárhelyedet. pl e-mail kliens.
  xy-nak:
  A cég év végén közzéteszi az első éves adóbevallását, amiben benne lesz minden bevétel és kiadás is. Erre a kérdésére visszatérünk akkor. A cégek fizetnek a Kairosnak a technológiákért.
  Kiszámoló:
  Peer to peer elven működik a rendszer. tehát ha énnálam szerepel adat, ami egyébként csak egy nagyon kis darabka egy fájlból, akkor azt többszörözi a rendszer. Ha én kikapcsolom, vírust kapok, kiég a gépem, attól az még hozzáférhető marad.
  Mielőtt felmerülne a kérdés, nincs semmilyen kapcsolat a lefoglalt tárhely és a géped között. Ergó ha vírust kapsz, az nem érinti a nálad tárolt adatokat. Nem tudunk belenézni, se feltörni.
 • xy
  “A TEK-nek lövése sincs, hogy mit tárolnak nálunk, mivel mi sem tudjuk, és soha nem lesz egy egész fájl a gépeden, a darabolás miatt. Nyilván ez az egyik alapelv, hogy senki más ne férhessen hozzá. A TEK-nek a Kairosnál kellene érdeklődnie, vagypedig 55ezer háztartásban.”

  Pont ezért megy majd ki a TEK az ügyfelekhez, lefoglalják a gépeket, és majd a szakértő megvizsgálja, mi is van rajta.

  “Felhőszolgáltatásokkal foglalkozó informatikusként állítom, hogy ez az egész kizárólag technológiai oldalról, Papp Zoltán hozzászólásának fényében is bullshit.”

  A bullshit legnagyobb problémája, hogy 10x annyi időbe telik cáfolni, mint benyögni. A balekokat meg szépen meg lehet etetni, már azt számolják, mire költik majd a százezreket.

 • Janos82
  Hasonlot a NASA is csinal(t) ha jool emlekszem. Csak naluk ugy nezett ki, hogy nem fizettek neked a geped szamitasi kapacitasaert ( vagy csak nagyonkeveset), viszont pont annyit hasznaltak a gepet mint amit meg nem erzel meg. Ott a nagy szamitasigenyu feladatokat osztottak szet.
  :

  Az az 1400 dollar is soknak tunik. Ezert mar eleg jo tarhelyeket es szamitasi kapacitast berelhet az ember egy olyan szolgaltatotol mint az amazon vagy a google…

  Ha meg ezt felszorzom 55000el…:) Akkor 77 millio dollaros eves serverparkkoltseguk van…:D Ebbol jonehany varosban jonehany epuletet lehet fenntartani igen komoly infrastrukturaval:) Ez nem vetelar, ez eves koltseg….

  Ha keves a 900 karakter, akkor haladj sorba. Egy kifogast cafolj meg. Mondjuk kezdhetned azzel, hogy miert ne erne meg jobban 77 db 1 millio dollar eves koltsegu serverparkot fenntartani ehelyett…

 • Zedder
  feleslegesen erőlködik, látom már elsütöttétek a cloud szolgáltatással a poént, pedig olyan jó lett volna még grillezni egy kicsit.:) Anyám, ekkora bullshitet amit a csávó itt lenyomott…

  De most komolyan, mekkora hülyének kell lennie egy cég CIO-jának, hogy egy megbízható, auditált, szerződésben vállalt SLA-kkal, több tíz-százmilliárd dolláros éves forgalommal, a bolygón szanaszét elosztva több millió géppel rendelkező szolgáltató helyett (van egy pár ilyen a piacon…) otthoni pistikékre bízza a céges adatokat?

  És mekkora arcbőrrel kell rendelkeznie azoknak, akik ezt a kamu szolgáltatást még ezen nyilvánvaló érvek ellenére is teríteni próbálják?

 • xy
  “Kedves xy!

  Az adatok többszörözve szerepelnek, emiatt, ha Pistike kikapcsolja a gépét, meglesznek az adatok, ahogy mondod a többszörös adattárolás miatt. ”

  És mitől jobb ez, mintha többszörösen tárolnád normál adatparkban, ahol a többszörös biztonság mellett bármikor bármelyikhez hozzáférsz, míg Pistikéknél elképzelhető, hogy az összes kikapcsolva tartja a gépét.
  Mennyi idő alatt is lehet feltölteni az adatot Pistike gépéről, ha sima ADSL-je van?

  “A keresztkérdés csak akkor keresztkérdés, ha teljes információd van az adott témáról, és érdemben, építő jelleggel tudod feltenni, nem pedig hamis állításokból következtetni valótlan dolgokra.”
  Építő jellegű kérdésekre csak bullshit érkezett. Terelés a négyzeten.

 • Zedder

  LOL, ne hagyd abba, esélyes vagy az év bohóca címre, pedig a globalshare-es zsombika eddig mindent vitt!:)

  “pl e-mail kliens.”

  Ugye ilyen sincs még a piacon, ami kb. korlátlan tárhelyet és kb. 100%-os rendelkezésre állást nyújt – ingyen?

  “Ergó ha vírust kapsz, az nem érinti a nálad tárolt adatokat. ”

  Ja, csak egy cryptolocker vírus úgy szénné titkosítja, hogy kukázható.

  Mondom, semmi SLA, semmi adatvédelem, semmitek nincs, csak a pofázás. Ebben a szakmában az pedig kevés.

 • Kiszamolo
  Bejöttek a málnásba, itt az olvasók kétharmada informatikus. Őket nem lesz olyan könnyű meggyőzni, mint Marika nénit Alsógöröngyösről… 🙂
 • AAA

  Na nekem is az volt az első gondolatom, amikor megláttam a hsz-eiket, hogy nagyon csúnyán házhoz jöttek a lóalkatrészért.:DDD
 • xy
  “Akik nem csak tárhely bérbeadásként tekintenek az üzletre, hanem hálózatot is építenek, őket motiválni kell és el kell ismerni a munkájukat, ezért a csomagdíjak 60%-át a hálózatépítők bónuszként megkapják. Fontos megjegyezni, hogy a napi tárhely bérbeadásért járó összeget nem ebből finanszírozzuk, hanem a partnercégektől kapott bérleti díjakból. ”

  Ha meg a partnercég nincs, akkor mossák kezeiket.

  Miért nem lehet ezt a szuper üzletet belépési díj nélkül kínálni? Én megelégszek évi 1000 dollárral is.

 • Sanyibácsi
  Én nem értek ezekhez a számítógépes dolgokhoz, de sokat lehet vele keresni és kész. Engem meggyőzött. :)))
 • huhahaha
  Kedves Papp Úr, aki látott már nagy céget belülről, pontosan tudja, hogy amit Ön itt leír, az ilyen jellegű cégeknél teljes mértékben kizárt (mármint, hogy ellenőrizetlen külső gépeken tároljanak bármiféle céges adatot is).
 • xy
  A 90-es évek végén volt divatos a keress pénzt a böngészéssel. Feltelepítettél egy programot, amely reklámokat dobott fel, és ezért kaphattál pénzt, ill. ha beszerveztél másokat, akkor utánuk jutalékot. De egy fillért sem kellett befizetni, ill. néhányan valóban kaptak pénzt, így lényegében kockázatmentes volt (az elpazarolt időt leszámítva).

  Ezt kombinálták az ilferro üzleti modelljével.

  Arra még mindig várom a választ, hogy 0,5 Mbites nettel hogyan tudja a Nissan lehívni a nálam tárolt adatokat?

 • Zedder
  Ja, csak hogy perspektívába helyezzük a dolgokat.

  A Microsoft elég transzparens az Azure felhőjével kapcsolatban, publikus adatok szerint legalább 20 datacenterük van világszerte, mindegyik képes legalább 600 ezer szerver fogadására.

  A Backblaze egy sima cloud backupot nyújtó cég, ők jó 2 éve bloggoltak róla, hogy legalább két helyen, egyenként kb. 500 petabájtos datacenterük van. Azóta tuti fejlődtek még.

  Az Amazon és Google felhőjéről nem találtam ilyen gyorsan adatokat, aki jobban képben van velük, beírhatja. Google-nél látom, hogy 10+ datacenter, és jó 50-100 megawattot fogyaszt / központ. Paks egy blokkja 440 megawattos, megintcsak a viszonyítás miatt.

  Még annyi, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak az összes elérhetősége, ára, biztosítékai nyilvánosan elérhetőek, jogi és szakmai szempontból kemény szerződésekkel védettek.

  És akkor itt van ez a noname lófasz cég, aha.:)

 • Hunt3R

  Apple = $9.99 / hó, 1 TB tárhely.
  Kairos = $4.09 / nap, 320 GB tárhely.

  Ha nem számolok rosszul, akkor az Apple $0.014/óra díjért szolgáltat, a Kairos $0.409/óra díjért bérel. (Ergo erre még jönne a margin a bérlő felé.) Ez kb. 30-szoros különbözet. Harmadakkora tárhelyért fizet ennyit, ergó a végén kb. 90-szeres áron bérel egy TB-ot magánszemélytől, mint amennyiért magánszemély bérel az Apple-től. LOL 🙂

  Ki olyan hülye, hogy a Kairostól béreljen? Milyen lesz a szolgáltatás minősége, ha a legolcsóbb T-Home csomaggal nyomatom otthonról, legalább 5 géppel egyszerre, hogy sok-sok pénzt kaszáljak, mint “háztáji szerverpark”? 🙂

  Égetni a Kairost, olyan mint sörétessel lőni a vödörbe tett halra… túl könnyű, hogy igazán szórakoztató legyen.

 • Kiszamolo
  Milyen szupertitkos adata van a Nissannak, amit ki mer adni a kezéből, de nem akarja egy megbízható gigacégre bízni?