3,6%-os bankbetét 12 hónapra vagy 3,75% lekötés nélkül is

A BNP Paribas az egyik legnagyobb francia, sőt európai bank, idehaza is már évtizedek óta jelen van, övék többek között a Cetelem bank és a Cardif biztosító is itthon.

Van lehetőség számlát nyitni náluk és ott bankbetétet lekötni, most éppen akár 3,6% kamatot is fizetnek és nem 2 hónapra, mint máshol, hanem egy évre.

Akciós kamatok itt, nem akciós kamatok itt.

A számlanyitás és betételhelyezés online történik annak minden előnyével és nyűgével együtt. Lépésről lépésre itt.

A betéteket a francia OBA védi, 100 ezer euróig.

Ha bankbetétet keresel és félsz a túl kicsi bankoktól és takarékszövetkezetektől, de a 0,8%-os kamat sem hoz tűzbe, amit sok nagy bank kínál, ahogy a két hónapos akciós időszakot is csak rossz viccnek tartod (mert az), akkor érdemes megfontolnod ezt az ajánlatot is.

Sőt, ha már belejöttél, nézd meg a BNP Paribas leányát, a Cetelem Bankot közvetlenül is, ott, 3,75%-ot adnak, ráadásul lekötés nélkül is. Részletek itt: Cetelem takarékszámla.

(Rossz hír, hogy július 20-tól már csak 3,5%-ot fog kamatozni (Hirdetmény), a jó hír, hogy ezt pénzpiaci alap helyett is használhatod, vagy Malacpersely helyett, ha nem csak havi 20 ezret tudsz eltenni.)

Share

216 hozzászólás

 • Leninist
  A Kincstári Takarékjegy még mindig jobb megoldás, mert EHO nem terheli és készpénzben működik (semmi tranzakciós illeték). Nettó kamata 2.52% (kétévesnél éves szinten 2.688%), ennek a banki ajánlatnak pedig 2.808%, ami a tranzakciós illetéket figyelembe véve már nem is olyan vonzó.
 • Kiszamolo
  Na és a Cetelem lekötés nélkül EBKM 3,81%?

  Egyébként csak akkor van igazad, ha van készpénzed (az emberek zömének nincs, főleg nem milliós nagyságrendben) és úgy akarod befizetni. Mert egyébként az Államkincstárhoz is utalni fogsz és ott is lesz 0,3% tranzakciós adód.

  A két évest pedig ne vegyük ide, mert ott a kockázatod is nagyobb. Lehet, hogy egy év múlva már újra 6% lesz a nyerő.

  További bóni, hogy ezt a francia OBA garantálja, egy pici diverzifikáció. (Ha nem is sok.)

 • Enm
  És a Cetelemnél ha nincs lekötés és napi kamatszámítás van, meddig lehet ezzel a kamattal számolni? Mennyire valószínű, hogy egy hónap múlva leviszik mondjuk 0.5%-ra a kamatlábat?
 • Kiszamolo
  Ott van a cikkben: két hónappal előre szólnak, már most tudjuk, hogy július 20-tól csak 3,5% lesz a kamat.
 • Borsy
  Államkincstárnál is ki lehet kerülni az utalással járó 0,3% adót.
 • Meister
  lehet az államkincstárnál bankkártyával is vásárolni, akkor nincs tranzakciós díj.
 • Kiszamolo
  Hogyan, ha oda kell utalnod a bankodból a pénzt, mert most erről van szó? Egyébként lovaglunk a 0,3%-on, de az maximum 6.000 Ft-ig van.
 • Kiszamolo
  Napi limit 200 ezer forint erejéig?

  De még egyszer: remek, hogy van államkincstár is, arról is már írtam, ez egy másik lehetőség és ha nem is sokkal, de jobb.

  //kiszamolo.hu/az-allampapirokrol/

 • bklement
  Ez a Cetelem…wow, csak wow.
 • kridli
  Bankkártyával milliós nagyságrendben is lehet venni állampapírt, csak fel kell emelni (lehetőleg időzárasan) a limitet. Több banknál is megoldható.
  Másrészt viszont a kincstárnál a kivétnél mindenképpen van tranzakciós adó, míg a Cetelem számlánál ha jól láttam ingyen lehet elutalni.
  Meg egyébként is, a kincstárjegy fix fél vagy egy éves, míg ha jól látom erről a takarékszámláról ki lehet venni bármikor.
  Szóval ez jó tipp, köszi.
 • Meister
  Nekem állítható a napi limitem. Ha akarom egy misi. Bár annyim nincs nyilván, de ha valaki akarja, tudja addig emelni a limitet szinte minden hitelkártyán.
  De persze, ez mst másik cikk, de a tranzakciós díj itt is ugyanannyi, illetve itt csak utalni tudod a pénzt, azaz elkerülhetetlen, azért nem értem ezt az érvet.
 • T T
  A Cetelem-es cucc jól hangzik, Arról van infód, hogy helyileg hol lehet megnyitni a számlát?
 • Kiszamolo
  szerintem online, de tuti írják az oldalon.
 • Happy
  érdekes, hogy a kamatösszehasonlítós oldalak (bankracio, jokamat) a Cetelemet/BNP-t nem teszik a saját listájukba
 • vViktor
  Ha jól számolom, akkor milliónként 64 ft napi kamat (3%)
 • kridli
  Illetve az lehet még érdekes, hogy hogy lehet a Cetelemes számláról elutalni, van-e netbankjuk.
 • der
  Kár hogy folyószámlát nem lehet itt nyitni. Ha mindig utalgatok akkor kis összegnél buktam is a kamatot.
 • elemes
  Ilyenkor elmerengek: a BNP illetve a Cetelem vajon nem jut olcsóbban forráshoz?

  És vajon miért?

  Persze, vállat vonva mutogathatok az obára, hogy oldják meg.

 • Panasonic
  A Questor csőd kapcsán az volt a kollektiv bolcsesseg, hogy aki a piaci atlagnal lenyegesen magasabb hozamot iger, attol ovakodjunk, mert vszeg kokler. Ez mar akkor sem tunt egy mindig hasznalhato okolszabalynak, hisz konkretan a magyar allam adta az egyik legmagasabb kockazatmentesnek mondott hozamot, most pedig a bnp pariba. Egy ekkora multi nyilvan nem Magyarorszagon akarja bedonteni az evszazados ceget, de attol meg erdekes, hogy miert az mnb alapkamat ketszeresen ( ekb alapkamat sokszorosan) akar piacot szerezni maganak. Tenyleg szerintetek miert?
 • Kiszamolo
  Egyszerű, szerintem ebből lesz 15%-os áruhitel. Egyébként a legnyereségesebb bank volt éveken át a Cetelem, 2013-ban több osztalékot fizetett, mint a KH, csak az OTP tudta megelőzni.

  A 2014-es számokat még nem láttam.

 • Panasonic
  Szerintem az 1,8 (vszeg holnaptol 1,7) szazalekos mnb, vagy szinten 1,7 szazalekos bankkozi 12 honapos bubor eppen 200 bazisponttal olcsobb forraskoltseget jelentene a bnp paribanak. Nem kotozkodni akarok, de ha mar arrol szolt a brokercsodok utani polemia, hogy felelotlen a hazai befekteto tarsadalom, most szeretnem megerteni, miert annyi az annyi. Azt erteni velem, hogy a 0,17 szazalekos eves eurolibor azert nem jatszik, mert a bank deviza kockazatot futna (bar ennek kikuszobolesere ott a swap), de miert nem 1,7 szazalekon szerez forrast a bank a hitelexpanziojahoz (mar ha tenyleg ez a cel) miert fizet erte 3,7-et, rAadasul, ugy hogy a sok kis kulonbozo lejaratu tetel miatt a macera is sokkal tobb vele.
 • mzsombor
  Ez a Cetelem Takarékszámla nagyon jól hangzik. Mivel a beutalás nekem K&H Zéróról menne, gyakorlatilag teljesen költségmentesen tudnám oda-vissza mozgatni a pénzt.
  Keresem a buktatókat és a rejtett csapdákat, de egyelőre nem találok.
 • Garbo
  Csatlakozom kollégához: nem találok buktatót, csapdát kiskaput. Létezik, hogy ez tényleg van?!
 • Kiszamolo
  Panasonic, igazad van. Amit viszont lehet látni a számokból, hogy a BNP az egyik legnagyobb versenyző, az adósbesorolása bár romlott tavaly óta, de most is BBB+, ez jóval jobb, mint mondjuk a magyar államadósság.

  A Cetelem az egyik, ha éppen nem a legjövedelmezőbb bank Magyarországon, nem tudom, volt-e valaha veszteséges éve.

  Hogy miért adnak ennyit, nem tudom, de a számokat nézve hamarabb megbízok bennük, mint egy magyar takarékszövetkezetben, vagy egy hasonló méretű bankocskában.

  De a döntést persze mindenkinek magának kell meghoznia.

 • Garbo
  Tőkét gyűjtenek, szerintem. Elég sok, versenyképes személyi kölcsön ajánlattal jöttek ki mostanában, 1.5 milliótól 5 millióig, azt valamiből finanszírozni kell. Ott 12% körül van a thm valahol, még így is bőven megérheti nekik.

  Én kedvelem őket egyébként. Minden (valóban) 0%-is thm-es akciójukat kihasználtam már, bútorra, elektronikára, ilyesmi. Így lettem kiemelt ügyfelük 🙂 Rossz tapasztalatom azonban nincs velük.

 • Tulok Imre
  A Cetelemes számlát én is megtaláltam a múltkor. Ha azóta nem változott, akkor szerepel a hirdetményben, hogy nem lehet nyitni, a Cetelem ajálnja fel az általa kiválasztott ügyfeleinek.
 • Gabi
  Szívesen használnám megtakarítási számlának de valahogy nem tudok szabadulni a gondolattól,hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Igazából reális okot nem tudok mondani, ezért nevezzük női megérzésnek, de kong a vészharang.
 • QTT
  Jónak tűnik, de azért még aludnom kell rá jó párat és utánanézni. Cetelemmel nem foglalkoztam eddig, meglepődve olvasom, hogy ilyen jól megy a szekerük. Jól gondolom, hogy az áruhitel miatt?

  Ami furcsa nekem, hogy az összehasonlító oldalak miért nem hozzák? Ott kellene virítania mindenütt az első helyen a számok alapján, de mégsem.

 • mzsombor
  Tulok Imre:

  Miért reklámozná akkor a bank a megtakarítási számláját weblapjának fő részén?
  Az üzletszabályzatban ezt találtam:

  “4. A megtakarítási számlára vonatkozó különös rendelkezések
  4.1. Megtakarítási számla megnyitása
  4.1.1 A Bank az Ügyfél kérelmére megtakarítási számlát nyit, amelyen az Ügyfél rendelkezésére álló
  pénzeszközöket kezeli és nyilvántartja. […]”

  Ez alapján nem a bank ajánlja fel, hanem az ügyfél kezdeményez. Természetesen – mint minden más pénzintézetnek is (ha jól tudom) – joga van a Cetelemnek visszautasítani a számlanyitást.

 • BBori
  Nem látom sehol a BNP Paribas ajánlatánál, hogy milyen egyéb költségei vannak a számlavezetésnek (pl.: mennyibe kerül a számlanyitás, számlavezetés, átutalás, számlakivonat-és számla megszüntetésének díja vagy van-e egyéb feltétele a számlanyitásnak stb). Hol lehet ezeket elolvasni?
 • Izolda
  A BNP Paribas akciós kamat ajánlatának érvényessége 2015.05.31. Az Ügyféljelentkezés lépésről lépésre videó megnézése után nekem a 4 munkanap kicsit neccesnek tűnik.
 • Stanlee
  Par honapja neztem, hogyan lehetne naluk lekotni penzt, mivel itt irta valaki, hogy jo kamatot adnak. Akkor az utcarol betevedt atlag ember nem tudott naluk a weboldalon keresztul szamlat nyitni. Az, hogy a mostani akcioban megy, szuper. 100000 euroig biztositott, miert lenne veszelyesebb ide betenni a penzt, mint egy kis takszovbe. Nem milliardokat kell itt tarolni, de 30 misiig szerintem nyugodtan mehet a dolog.

  Amugy lehet, hogy a BNP-nek celja van a Cetelemmel, annyira nem rossz a hiruk Mo-n, es esetleg kis igenyu banki ugyfeleket akarnak szerezni. Mostanaban a tengeren tulon amugy sem megy nekik jol, kell viritani a szamokat, hogy a kulfoldi uzlet azert nem megy annyira rosszul.

 • mzsombor
  : Holnap felhívom a Cetelemet, és megkérdezem a számlanyitás feltételeit, okosabbak leszünk… 🙂
  Van még esetleg más, amit megkérdezzek, és közérdekű lehet?
 • bklement
  Hogy miért adnak magasabb kamatot? Miután bankon belül vagy, megkapták az adataid, és bombázhatnak az ajánlataikkal, kb 10-ből egy emberre kell rásózni valami áruhitelt vagy hitelkártyát, hogy visszajöjjön az a plusz 1-2% forrásköltség. Ráadásul ha 0%-os, akkor még te se jársz rosszul. Meg az a nem számszerűsíthető érték, hogy például itt is szó van róluk.
 • Omnisapient
  Borsy és Meister megmondták a tutit.
  Több kártya nemcsak nem terhel tranzakciós illetéket, hanem még 1% vagy még nagyobb visszatérítést is ad. Ergo, alap, hogy ahol lehet, kártyával fizetünk.
  Kb. egy évvel ezelőttig a Budapestbanknak volt olyan kártyája, ami a Webkincstáros vásárlásra is adott 1%-ot, de már rájöttek, hogy nekik nem akkora üzlet, hogy a tőlük felvett hitellel finanszírozom az államadósságot és ezért nekem 1%-ot fizetnek.
  Össességében a tranzakciós illeték hihetetlenül megdrágította a legális pénzmozgatást, míg a készpénzforgalmat gyakorlatilag érintetlenül hagyta. Készpénzhez csak hozzájutni drága, ha egyszer már megvan, akkor olcsóbb használni mint bármi mást.
  A banki költségek soha nem voltak elhanyagolhatók, de a jelenlegi alacsony kamatok mellett, különösen rövid lekötések esetén, szerintem a költségminimalizálás többet hozhat, mint a kamatok hajkurászása.
 • antenna
  Az állampapíros összehasonlítást nem is értem a Cetelem ajánlatával szemben. A Kamaton kívül semmiben nem lehet összehasonlítani. Én ingyen odautalom a pénzt, onnan ingyen elutalom, ha kell. Az államkincstárnál hogy tudna bárki milliókat bankkártyával levásárolni? És a Cetelemnél ezek szerint minden ingyenes, ráadásul naponta kamatozik, bármikor lehet kivenni belőle. Ezt az állampapírral nem ilyen egyszerű megcsinálni.
 • gombócné teri
  Egyszerűen csak annyit a történet, hogy a nagy bankoknak köszönik szépen, most nem kell forrás, ők viszont még több fogyasztási hitelt szeretnének kihelyezni, belefér a hitel/betét arányba. A betétesek x %-ára ráadásul még rá is lehet sózni egy hitelkártyát, vagyis duplán jól jár a bank. Csodák nincsenek. (Aki emlékszik, a nagy gazdasági világhisztéria kezdetén volt olyan ajánlat is, hogy előre kifizették a teljes kamatot, a betét napján..ha kell a forrás, akkor azért lenyúlnak érte.)
 • TT
  Múltkor a Citibank is adott 8%-ot egy hónapra, ki is használtam. Valahogy megbíztam bennük, mert nem Mari néni és Pista bácsi ígérte.
  Nekik azért kellett a pénz, mert eladás előtt feltőkésítik.
  Persze nem baj, hogyha már óvatosabbak az emberek, de külön kell választani azt, hogyha egy bank az átlagnál valamivel (még csak nem is kétszeresen) több kamatot kínál OBA garanciával, attól, ha vállalati kötvényeket akarnak rád sózni. A kettő messze nem ugyanaz a kockázati kategória.
 • Zabalint

  “Egyszerű, szerintem ebből lesz 15%-os áruhitel.”

  Ez nem válasz a felvetésre, hogy miért ad a piacinál magasabb kamatot, miért nem jut ennél olcsóbban forráshoz. Több okból sem, a kisebb súlyú ok az, hogy az áruhitel nem véletlenül drágább, mint mondjuk a jelzálog alapú lakáshitel, ugyanis nagyobb kockázatot jelent a banknak, a kockázatot pedig ha fedezi, akkor költség, ha nem fedezi, akkor neked, mint bankbetétesnek is veszélyt jelenthet.

  A másik, ennél fontosabb, hogy attól, hogy 15%-os hitelt ad, még mindig jobban jár, ha nem 3,75%-ért szerez forrást, hanem 2%-ért. Tehát az, hogy mennyiért tud hitelezni, egyáltalán nem cáfolja azt a félelmet, hogy vajon miért nem tud ennél olcsóbban forráshoz jutni.

  Emellett a nyereség sem minden, mert kérdés mekkora kockázat mellett érte el a bank.

 • Zabalint

  De azt is külön kell választani, mikor egy bank 1 hónapra ad kiemelt kamatot új forrásra, hogy oda vidd a pénzed, és a tranzakciós adó miatt egy ideig nem is éri meg utána elvinned, mint ha lekötés nélkül ígér jó kamatot. Az OBA sem atombiztos dolog, sőt azzal, hogy az állam boldog-boldogtalant teljesen igazságtalan módon megmenteget más pénzéből, félő lehet, hogy majd ha egyszer azokat kell megmenteni, akiknél jogos, nem fogja futni rá. Szóval hiába OBA, azért meg kell nézni, hogy melyik bankokba teszed a pénzed, a többesszám nem véletlen, mert nem szabad 1 lábon állni.
 • Zabalint
  Egyébként nekem alapból ellenszenves a Cetelem tevékenysége, de ha próbálom józan módon megközelíteni, akkor is sok kockázatot látok az áruhitelekben, amiket nagyobb részt szegényebb és/vagy hónapról-hónapra élő emberek vesznek fel, és kisebb részt stabil pénzügyi háttérrel bíró emberek. Nyilván jó esetben ez egy nagyon nyereséges üzlet a Cetelemnek, de baj esetén könnyen borulhat is.
 • Mogo
  Jól értem, hogy a etelemnél Megtakarítási számlát csak a bank meglévő ügyfelei nyithatnak? Azaz: Kell mellé egy folyószámla is, annak minden költségével?
 • VAG
  Valahogy nekem is dodgy business-nek tűnik a tevékenységük (mármint a hitelezés), de a “magas” kamat ígérete sem arról győz meg, hogy nem is kell nekik nagyon az a pénz, csak éppen most jöttek rá, hogy a betéti és a hitelkamataik különbségéből szépen meg tudnak élni. Ráadásul nálam duplamínusz, hogy franciák, de az csak személyes előítélet. ))
 • Kepe
  Ez egy nagyon jó üzlet szerintem hosszú távon a cetelemnek, ahogy bklement is írta. 1%-al többet fizet mint ha az MNB alapkamaton venne fel pénzt?
  Meddig fog ennyit fizetni? Bármikor megváltoztathatja a kamatot 2 hónapos türelmi idővel. Jó pénzű emberek adatait fogja megtudni, akik legközelebb náluk vesznek fel fogyasztási hitelt. Ha 10-ből 1 felvesz nála hitelt, szerintem már akkor megérte a banknak . Rengeteg kiadás lenne jó fizető, megtakarítással rendelkező ügyfeleknek az adatait megtudni szerintem. Mennyi is 1 millió forint 1% -a két hónapra? 1666 Ft ha jól számolom . Rengeteg embernek van elhalasztott kiadása, a következő két évben, ahogy látom az előrejelzéseket, nőni fog a gazdaság, nőni fog a fogyasztás, több fogyasztási hitel. Tuti üzlet szerintem.
 • attila
  Nem jól érted ! Éppen hogy nem kell folyószámla hozzá és bárki nyithat !
 • Poison
  Bnp Paribas betéthez egy info:
  “Promóciós ajánlatra az Ügyfél csak új forrás biztosítása esetén jogosult. Új forrásnak az a tőkeösszeg minősül, amely a Bankon kívüli forrásból származik, azaz az újonnan elhelyezendő betét a betétlekötés napját megelőző 90 napon belül nem képezte lekötés tárgyát az azt elhelyező Ügyfélnek a Bank által vezetett számláján.”

  Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy egyszer kaphatjuk meg a magasabb kamatot.

  Forrás: betet.bnpparibas.hu/future/offers/tariff~

 • Kiszamolo
  Persze. Ezért is linkeltem be a nem akciós kamatokat is.
 • mzsombor
  Felhívtam a Cetelemet. Alább, amiket kiderítettem:

  Van-e különleges feltétele a számlanyitásnak?
  Bárki nyithat.

  Önmagában is állhat-e a számla?
  Igen, nem kell mellé sem hitel, sem folyószámla.

  Kell-e, hogy hitelem is legyen a banknál?
  Nem.

  Netbankos elérés van-e? Egyenleg lekérdezhetősége?
  Nincs még netbank, de tervezik. Jelenleg telefon lehet utalni és egyenleget lekérdezni. Díja nincs. A tranzakciókról lehet email értesítést is kérni. Havonta jön papíralapú számlakivonat, ez is ingyenes.

  Van-e minimális egyenleg, aminek a számlán kell lennie?
  Nincs.

  Van-e minimális havonta elhelyezendő megtakarítás?
  Nincs.

  (folyt. köv.)

 • mzsombor
  (folytatás)

  Szükséges-e valahol személyes megjelenés a számlanyitáshoz?
  Telefonon kezdeményezhető a számlanyitás, ezután postán vagy emailben kiküldik a szerzősdést, azt ki kell tölteni. Telefonon egyeztet velem egy ügynökük, ha még nem vagyok a bank ügyfele. Személyes találkozás szükséges az azonosítás miatt.

  A számláról kiutalás teljesen ingyenes?
  Igen, a tranzakciós illetéket átvállalja a bank.

  Több számlaszám is megadható a kiutaláshoz?
  Nem, csak egy saját névre szóló, és a bank csak erről fogad beutalást, és kiutalást is csak ide teljesít. (Praktice emiatt kincstári számla nem jöhet szóba)

  Ennyit sikerült kideríteni, buktatót a dologban továbbra sem találok, ha a kondíciók változnak, szólnak előre, és mindenféle kamatveszteség nélkül kimenekíthető a pénz (mivel nem kell betétet feltörni), mielőtt megváltozik bármi is.

 • hungaroborg
  Bocsi az OFF-ért, de ez a poszt él a legjobban most. Az lenne a kérdésem, hogy meg tudja-e mondani valaki, hogy miért nem tud (vagy akar?) néhány bank értékpapírt transzferálni? Banki értékpapírszámláról szeretnék PMÁK-ot áttolni MÁK-os számlára. A MÁK részéről mehet a dolog, megkaptam a KELER kódot is, de a bank azt mondja, hogy feltétlen vissza kell váltani és csak úgy lehet utalni. Csak ugye 2% büntetés idő előtti visszaváltásnál. Akkor mire van a transzfer? Ebbe amúgy már máshol is belefutottam, csak most eszkalálódott a probléma. A bankban nem találtam olyan embert, aki érdemben tudott volna segíteni, miért is kell így csinálni.