A vagyoni helyzet alakulása az USA-ban

2021-03-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Megjelent a legújabb adat a lakosság vagyoni helyzetéről az Egyesült Államokban, amiből kiderül, hogy melyik réteg mekkora részét birtokolja a teljes vagyonnak, azon belül pedig hogyan oszlik meg a vagyon a különböző eszközosztályokon belül.

(De jó lenne, ha lenne hazai adat is az ilyenekről....)

Hogyan oszlik meg a vagyon a különböző társadalmi rétegek között (felső 1%, alatta lévő 9%, 50-90%, a társadalom alsó fele):

Hogy nézett a vagyoni egyenlőség és a vagyon nagysága (billió dollárban) 20 évvel ezelőtt? (Az infláció 48,5%-kal növelte a vagyon dollárban kifejezett értékét. A többit az eszközosztályok értéknövekedése és a vagyon egyéb növekedése magyarázza.)

Egyes társadalmi osztályok vagyona miből áll össze?

Megéri-e tanulni? Vagyon eloszlása iskolai végzettség szerint 1989-ben:

És 2020-ban:

(A legalább főiskolai végzettségűek aránya az 1989-es 24,4%-ról (férfiak) 35,4%-ra nőtt, a nőknél ugyanezek az értékek 18,1% és 36,6%. Az érettségizettek száma is hasonló arányban nőtt, jelenleg a lakosság 92%-a rendelkezik legalább érettségivel. Ezzel érdemes korrigálni a fenti adatokat, az infláció miatt egy 1989-es dollár 2020-ban 2,09 dollárt ér)

Sok további adat is elérhető még a jelentésben, például a hitelek eloszlása a különböző társadalmi osztályok között, akit érdekel, nézze meg.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram