Napi ábra: időzítés a piacon

2023-08-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A befektetéseknél a két legnagyobb hiba a picking (mit veszel meg) és a timing (vagyis időzítés). Amikor ki akarod találni, hogy most akkor olcsó-e egy adott cég vagy azt, hogy most érdemes-e be-, illetve kiszállni a piacról.

Hogy alakult volna a befektetésed az amerikai S&P 500-as tőzsdeindexben, ha húsz éve beraktad a pénzt és elfelejtetted, illetve ha ki-be rakosgattad volna a pénzed és ezzel elmulasztottál volna tízet/húszat a legjobb napok közül.

Érdemes megnézni még, hogy legnagyobb emelkedések (is) a legnagyobb viharok közben voltak, vagyis már néhány napos partvonalra kerülés is komolyan befolyásolhatta a vagyonod.

Nagyon nem jó technika kiszállni a piacról csak azért, mert szerinted már túl sokat emelkedett vagy tovább fog még esni. Ha nem bírod az eséssel járó izgalmakat, akkor be sem kell szállni abba a piacba, ez a titok.

(S igen, lehet okoskodni, hogy mi lett volna, ha a tíz legnagyobb esés marad ki a portfoliódból, meg ha a 10 legnagyobb esés mellett a 10 legnagyobb emelkedésből is kimaradsz, csak felesleges. Aki akarja, érti a lényeget: nem tudod ma, mi lesz holnap.)

Kép forrása: visulacapitalist A kép kattintásra nagyobb lesz.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram