Magas akciós kamatok

2015-02-07
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gergő tette fel ezt a kérdést:

Több bank kínál ~4%-os EBKM-et most (Unicredit és Sberbank biztosan) új pénzekre. Ez nyilván nem olyan sok, de azért jobb kamat, mint a legtöbb bank 1-2%-os betéti kamata 3/6 hónapra.

Szóval a kérdés, hogy szerinted, ha valakinek "bankban van a megtakarítása", tehát itt-ott lekötések, ne adj isten lekötés nélkül likvid összegként, akkor megéri-e csak ezek miatt az akciók miatt vajon bankszámlát nyitni, átutalni "mindent", lekötni, és 90 múlva visszautalni + megszüntetni a bankszámlát?

A válasz roppant egyszerű: Az Unicredit évi 4%-os kamatot kínál 2 hónapra.

Vagyis összesen 0,66% kamatról beszélünk, ennyi a 4% éves kamat két hónapra eső része. Ebből levonjuk a kamatadót, akkor megkapjuk, hogy a teljes bevételünk 0,52%. Az akciós időszak után elveszítjük az akciós kamatot.

A kiadásaink? Ha egyébként ingyen utalunk, az odautalást 0,3% tranzakciós adó terheli. A visszautalást szintén. Az összesen 0,6%.

A cipőtalp költségről még nem is beszéltem (amennyit talpalsz, hogy számlát nyiss és bezárj) és a számlavezetési díjról sem.

Nekem nem tűnik olyan nagy üzletnek....

Previous Post
Hol vagy otthon?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram