Autopal

2019-10-04
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egyik ügyfelem mondta, hogy ő az Autopalt használja autóbérlésre. Erről még nem is hallottam és gondolom sokan mások se.

Ez a cég a mostanában divatos, közösséginek hívott autóbérlés lehetőségét kínálja. Az autótulajdonosok kölcsön adhatják az autóikat olyanoknak, akik néhány napra autót szeretnének bérelni. A cég a lehetőség közvetítéséért 30 vagy 15%-ot kér, attól függően, hogy az autón van-e casco.

A kínálat nem túl acélos, Budapestre 81 autó a találat, Győrben hét autó elérhető, Szegeden egy se. A budapesti autók bő harmada céges kínálat, ráadásul ezek zöme nem is Budapesten, hanem Vecsésen található.

S itt jön az egyik kérdés: tele a piac olcsó autóbérlést biztosító cégekkel, akik hasonló korú és állapotú autókat napi 7-10 ezer forintért kínálnak, mivel járok jobban, ha egy magánembertől veszek kölcsön ennyiért, vagy drágábban autót?

Amire még nem találtam választ, az a másik oldal: hogyan fog adózni a bevételéből az, aki kiadja az autóját? Mert adóznia kell, s ez erősen csökkenti az elérhető bevételt és kellően megkomplikálhatja az éves adóbevallást.

Mindegy, ha szoktál autót bérelni (vagy bedobnád a sajátodat a közösbe ennyiért), akkor nézd meg az oldalt, hátha bejön neked.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram