CIB bankszámla akció

Ha most nyitsz CIB kártyázó számlát, a havi díj hat hónapon át nulla forint, sőt a kártyahasználattól és a választott csomagtól függően akár havi 600-1670 Ft is jóváírnak a számládon az akciós időszakban.

A hat hónap lejárta után a normál kártyázó számlacsomagok díjszabása lép életbe.

A kártyázó számlacsomag akkor jó neked, ha legalább havi harminc alkalommal használod a kártyádat vásárlásra. Ekkor a legolcsóbb csomag 400 Ft havonta, középső 665 Ft, a legdrágább 1.115 Ft. Ebben már benne van a kártya éves díja is, sőt a két drágább csomagban az utazási biztosítást is tartalmazza a havi díj, ahogy az SMS díját is.

A netes utalás mindhárom csomagban nulla forint plusz a tranzakciós adó.

A csomag előnye, hogy jövedelem érkezése nem feltétel. Ha befizetsz mondjuk egyszer ötvenezret, aztán naponta kártyával veszed meg a reggelidet a boltban, már teljesítetted az egyetlen feltételt.

Ezzel az akcióval (ők fizetnek neked havonta 600-1670 Ft-ot fél évig) szerintem vonzó ajánlat, főleg ha figyelembe veszed az ingyenes utasbiztosítást, sms-t és a dombornyomott bankkártyát is.

Elvileg csak azok vehetnek részt az akcióban, akiknek nem volt számlája az év elején a banknál, de SMS-ben és levélben is megkaptam, hogy én is részt vehetek, ha hivatkozok a levélre vagy SMS-re. (A biztosítások miatt van számlám a CIB-nél.) Úgyhogy szerintem régi, másik díjcsomagban lévő ügyfelek is élhetnek vele. (Update: mint kiderült, csak azokra igaz ez, akik külön levelet kaptak a lehetőségről.)

Nekem a közepes csomag a szimpatikus az utasbiztosítás miatt. (A legdrágább csomaghoz hitelkártya és gold kártya jár, más különbség nincs.) Ha visszaadnak ötezer forintot az első hat hónapban, az majdnem további 8 hónapig még fedezi az összes költséget és benne van egy éves utasbiztosítás is. Megszüntetni bármikor meg lehet, a számlacsomag váltás pedig az év végéig díjmentes.

Az utazási biztosítás külön 3.490 Ft lenne, a leírása itt.

Ha érdekel a dolog, itt az akció leírása, a kondiciós listát pedig itt találod.

Mielőtt még megkérdezed, nem, sajnos nem fizetett hirdetés, csak azért írtam róla, mert nekem tetszik.

Share

54 hozzászólás

 • nnk
  Igen, elég jó ajánlatnak tűnik – akár akció nélkül is – a Kártyázó számlacsomag, nagy baja az utalásoknál felszámított tranzakciós adó. Az Online számlacsomagban jelenleg teljesen ingyenes az utalás, elvileg ki akarják majd vezetni ezt a számlacsomagot – remélem minél később…
 • Simon Templar
  Nem nagyon értem, hogy miért EZT a csomagját promózza agyon a CIB. Én kb. fél éve nyitottam Online díjcsomagot, ami totál tranzakció adó mentes. Ez még most is nyitható, és ha pár tízezer Ft-nál többet utalgat az ember, akkor az Online sokkal jobban meg tudja érni. De anno, amikor az Online-t nyitottam, akkor is még erre a Kártyázóra próbált rábeszélni a bank, pedig akkor még ilyen visszatérítés sem volt. Persze a sales… Na, de mindegy, ha már CIB, akkor szerintem sokaknak jobban megéri az Online, ami azon kevés számlák közé tartozik, ami újonnan nyitható, és egyáltalán nincs tranzakciós adó. AXA OKÉ4 és Raiffeisen Premium Gold 2.0 tartozik még ebbe a körbe. Persze mindegyiknek vannak beérkező külső jóváírás feltételei, de a CIB-nél ezt a legkönnyebb teljesíteni. Én mondjuk halmozom őket, mert Rafi Gold (1.0) mellett van OKÉ4 és Cib Online, meg a régi időkből itt maradt K&H Zéró is. 😀
 • Lázadó
  Kedves kiszámoló, jó hogy ilyeneket is írsz az oldalon, mondjuk lenne egy téma, ami szerintem most nagyon aktuális lenne. Budacash és a hozzátartozó takarék és hitelintézetek.
  Mi történik a takarékosokkal?Mit kell tenni és mikor hogy kártérítést fizessen az OBA?stb
  Sajnos én is érintett vagyok a témában, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül az olvasóid közül
 • Kiszamolo
  Aztán mi tart vissza, hogy miután ingyen kaptál kártyát és biztosítást, meg visszatérítést, válts?

 • Mreg
  Biztosan így van ahogyan írod?

  Amikor megjelent a kártyázó számlacsomag, talán fél éve, akkor nekem teledumálták a fejemet, és váltottam, de akkor még 2700 forintos volt a havidíj, ami kedvezménnyel ment le 700 körülire, vagyis inkább átverés volt, és végül azért váltottam vissza, mert egész évre kiszámolva nem érte meg, ha mondjuk elmegyek nyaralni és csak 1 vagy 2 hónapban nem teljesítem az akciót, meg nagyon idegesített már első hónapban, hogy állandóan a vásárlások számát nézzem, a legfőbb gond viszont az volt, hogy az átutalás baromi drága volt! A sima csomagban 10 forintot fizettem bármennyit utalok, és rögtön szívtam a fogamat a kártyázó számlacsomaggal, mert utalnom kellett pár tízezret többször és ezek több száz forintba kerültek. Az meg egy külön tortúra volt, hogy visszaváltsak és három hónapig intéztem a reklamációt, mire a visszafizették a jogos különbözetet, ami abból

 • Mreg
  adódott, hogy nem 31-én 24:00-kor váltottam, és ezt nem tudták normálisan lekezelni, és az ügyintéző, de még a főnök se volt képes megérteni a problémát. Na mindegy a részleteket nem akarom most leírni, de ez is megérne egy misét, mert kiszámoltam, hogy a bankok több milliárd hasznot húznak le évente abból, hogy mindenféle extra költségekat vonnak le, vagy nem arányosan számolnak, amikor valaki nem pontosan hónap végén vált, amit nem is lehet, mert a hónap utolsó napján éjfélkor a bankok zárva vannak. Ez méltánytalan és jogtalan gyakorlat, ahogy mutatja az is, hogy a reklamációmat végül elfogadták, azonban biztos vagyok benen, hogy sokan észre sem veszik, hogy átvágják őket, vagy nem fektetnek időt abba, hogy utánajárjanak. Nekem is három hónapomba telett.
 • Mreg
  Látom mások is leírták már, hogy nem nagyon éri meg. Átgondolva annak éri meg, aki minden nap bankártyára vesz kávét, vagy más apróságot, és ezt eddig önszántából tette. Ha a számlázó csomag miatt kezdi valaki a kávét venni máris nem éri meg, szimplán reklámfogás, hogy több kávét vegyél, vagy ha nem, akkor is drágábban, mert ahol kávét bankkártyára lehet venni, ott a kávé drágább, mint máshol általában. Sok helyen, ahol apróságokat árulnak nem is lehet bankkártyával fizetni, mert az üzletnek a levont költségek miatt nem éri meg sajnos. Amíg így lesz, addig a bankkártyás fizetés forszírozása sem vezethet teljes elektronikus pénzmozgáshoz.
 • hitel
  nnk, honnan vetted h lehet kivezetik?
  AZ kellene még csak, nekem is ez van és nagyon elégedett vagyok…bár most elgondolkoztam ezen a kártyázóson is…

  Az EUR-malacpersely elvesztését is “megkönnyeztem”
  🙂

 • Kiszamolo
  Mreg több banknál eleve hónap végén aktiválódik az új számlacsomag, bár a cibnél asszem pont nem így van.
 • Kiszamolo
  Be van linkelve a hirdetmény, igaz, az az áprilisi.
 • Flimo
  Én olyan számlát szeretnék végre találni, ahol nem kell se jövedelem átutalás, se kártyás műveletek, nincs benne az árban a bankkártya, mert hogy nem kéne, se semmilyen más szolgáltatás, csak egy olcsó alapdíj, amit adott megtakarítási szint felett elengednek. Magyarul tartalékot parkoltatni.
 • szocske
  Még mindig nem értem, hogy ez miért jobb, mint a CIB online.
  Mikor pénzmosásos nyilatkozatot aláírni voltam a CIB fiókban tavaly mindenáron rá akartak beszélni a váltásra, de nem hagytam magam.

  “A csomag előnye, hogy jövedelem érkezése nem feltétel. Ha befizetsz mondjuk egyszer ötvenezret, aztán naponta kártyával veszed meg a reggelidet a boltban”

  Az online csomagnál sem kell jövedelemnek érkezni, elég ha egy másik számláról utalnak. Ha én kp-t teszek be és azt költöm el 30 nekifutásra kártyával, az nekem sokkal bonyolultabb, mint odautaltatni a jövedelmem, vagy egy másik számláról 50 ezret. És még drágább is lehet valahol kivenni majd ide pénztárban befizetni.

 • szocske
  Axát nézted? Kiszámoló nemrég írt róla egy összefoglalót.
  röviden: van 4 csomag, eltérő havidíjjal és feltételekkel. Ha jól emlékszem bármelyik lehet ingyenes vagy x összegű bejövő utalás vagy 10x összegű egyenleg esetén.
  Az OKÉ4 előnye, hogy ott a régi pénzt is az új pénz akció kamataival kötheted le.
  Ráadásul most még kapsz akár 20ezer Ft jóváírást is, ha nyitsz náluk számlát.
  Az OKÉ4-nél havi 300e jóváírás vagy 3M átlagos egyenleg kell, a bankkártya kivételével gyakorlatilag minden ingyenes. A kisebb csomagoknál kisebb jóváírás/egyenleg is elég, de ott van amiért fizetni kell.
 • Kiszamolo
  Én azért váltottam online-ról classicra, mert havonta utalgatnom kellett máshonnan (ott is legyen elég pénz ugye, meg eleve egy újabb számla) és pluszban még kettőt innen is kellett elutalni. Ez mind idő pénz és macera. (csak a biztosítás miatt van számlám a cibnél.)

  Akkor már inkább minden reggel kártyával megveszem a gyerek reggelijét és még öt másik alkalommal használom a kártyát.

 • Odautalni úgyis kell, akkor is ha azt kártyával költöd el, tehát ez nem plusz munka.

  Online számlánál 2x el kell onnan utalni
  Kártyázónál 30x kártyával kell fizetni.

  nyilván mindenkinek mást jelent a felesleges macera, de nekem az első tűnik kevésbé munkaigényesnek 🙂

 • Kiszamolo
  Befizetem egyszer készpénzben, ahhoz nem kell másik számla sem.
 • Flimo
  @szocske: Axa-val az a bajom, hogy nem hagyományos bank. Ha kis rizikójú helyet keresnék a megtakarítás egy részének, tökéletes lenne, erre tervbe is van véve az OKÉ4. Részben emiatt kiesik, mint tartalék, másrészt a nyomorék visa electronra is elkérnek havi 540(!) forintot, pénztári felvétel meg nincs. Nekem arra kéne egy számla, hogy hat havi tartalékomat parkoltassam (1-1,5 millió), ne legyen náluk más eszközöm, és ha a fő számlavezető bankkal bármi történik, azonnal pénzhez juthassak tőlük. Lehet ez túlzott világvége várásnak tűnik, de igazából ha már diverzifikálok, akkor nem kerül semmibe kicsit körültekintőbben tenni.
 • Flimo
  Még azt érzem gáznak, hogy kevés kivételtől eltekintve az összes bank arra állt rá, hogy az egyetlen számlát náluk vezessék. És jobb ügyfélnek tekintik azt a minimálbér közeli családot, akik együttes fizetése eléri a 150 ezret, de azt amint bejön fel is veszik ingyen, mint azt, aki berakna hozzájuk 1-2 milliót, és ideális esetben évtizedekig maximum növelné az értékét. Előbbit ingyen ajálnják, utóbbiról sok helyen havi több száz forintot legombolnának.
 • Simon Templar
  Készpénzben befizetni bankfiókban? Nemá… Nemrég hivatkoztál a cipőtalpköltségre, és ez pont agyonveri azt a párszázas nyereséget, amit ez a szuper konstrukció ad(na). Azért itt már többen is utaltak arra, hogy még Cib-en belül, de azon kívül is vannak elérhetőbb, könnyebben teljesíthető alternatívák. Én értem, hogy Neked havi 30 kártyás vásárlás összejön, de azért nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez azért messze van az átlagostól. Sőt, ez bizony q sok. Én szinte sehol nem fizetek kápéval, de ekkora darabszámot elérni nehéz. De ha meg már valaki sokat/sokszor költ kártyával, akkor tegye szigorú fegyelemmel használt visszatérítős hitelkártyával. És ahogy a legtöbben tapasztalták, elég erős a banki ügyféltérben a presszió erre a konstrukcióra. Valszeg a bankiak magasabb jutalékot kaphatnak ezért, mint az online-ért, miközben a pislogó mezei usernek a Kártyázó azért messze nem akkora buli.
 • Kiszamolo
  Miután készpénzt kapok és naponta elmegyek legalább egy CIB fiók előtt, hol van itt bármilyen költség? Három havonta egyszer be kell mennem és kész.

  Csak kártyát használsz és napi egy költés sok? Ez érdekes.

 • szocske
  eredetileg nem akartál kártyát.
  A kp persze felvét tényleg problémás, de átutalhatod a másik bankodba, ahol van kártyád.
  Ugyan az utalás is csak 400ezerig ingyenes havonta az OKÉ4-en, de gondolom ettől sokkal többet nemigen tudsz havonta ingyenesen kártyával felvenni a mostani bankodban sem, tehát vagy fizetned kell, vagy több hónap alatt jutsz a nagyobb összeghez.
 • szocske
  – tényleg nem kötözködni akarok, de amit most írsz a CIB számlád felhasználási módjáról, az épp ellenkezik a szokásos hitvallásoddal (ne használj kápét, ne vásárolj naponta, mert sok felesleges apróságot rád sóznak stb.)
  én olyan szinten csak kártyát használok, hogy nincs is betéti kártyám, csak 2 hitelkártya. Nem számoltam még össze, de nem hiszem, hogy van havi 30 kártyahasználatom. Még tejet és kenyeret sem veszek minden nap, 2-3 napig simán friss marad a kenyér, a tej meg a hűtött is eltartható már 3 hétig.
  Arról nem beszélve, hogy ha 30x használnám a debit kártyát azért, hogy mespóroljak párszáz ft banki havidíjat, akkor cserébe buknám a havi többezer Ft pénzvisszatérítésem a hitelkártyán.
  Persze értem, hogy csak a biztosítás miatt van CIB számlád, és minden nap veszel kiflit a gyereknek, de akkor is furcsa, hogy kisebb meló rendszeresen kpt betenni a bankba, mint utalni
 • fhunter
  Melyik biztosítás olyan jó a CIB-nél? A Családfő?
 • Kiszamolo
  Mindig azt mondtam, használj kápét, mert annak fogyását jobban látod.

  Ahhoz, hogy valahonnan utalj, kell egy második számla is. Minek?

  Mi abban a nagy cucc, hogy három havonta befizetsz pár ezer forintot a számládra, amikor éppen egy bankfiók előtt?

 • Flimo
  @szocske: Azért nem akarok kártyát, mert ha mondjuk 10 év múlva csődbe megy a mostani bankom, akkor egyszeri kp felvételért nem akarok 10 évig feleslegesen kártyadíjat fizetni. De AXA-nál nincs pénztár, szóval maradna a kártya. Érthető? 🙂 Ja, a nulla forint is csak év végéig akciósan nulla forint.

  És írod az ingyenes utalásokat meg egyebeket, pont ez a bajom, hogy ők is feltételezik helyettem, hogy mire akarom használni, és annak az árát beépítik. A havi 540-es kártyadíj se azért ennyi, mert annyiba kerül maga a kártya, hanem mert abba is bele van építve egy csomó ingyenes meg kedvezményes tranzakció, ami nekem nem kellene. Nincs egy őszinte számla, ami megmondja, hogy ennyi a fentartása havonta, amit ennyi betét után elengedek. Minden másra meg írják ki a valós árat, aztán kifizetem, ha igénybe veszem.

 • szocske
  – oké, aki mivel nem bankszámlára kapod a havi fizetésed egy multitól, így a te eseted ebben más, de szerintem az olvasóid többségének utal a munkahelye.
  lehet, hogy a kp fogyását jobban érzékeli mindenki, de én ellene vagyok, drága, és a költségét én is megfizetem szja-ban és egyéb adókban.
 • Kiszamolo
  Mindössze arra reagáltam, hogy senki nem akarta érteni, miért jobb ez, mint az online.

  Gyorsan írtam egy személyes példát, hogy aki nem akar bohóckodni az oda-vissza utalásokkal, annak ez sokkal jobb.

 • Janos82
  :

  citibank.hu/hungary/homepage/landing_page/citipriority/index.htm

  A citinel dijmentes 3 milli forint felett. Mondjuk kamatokat nemnagyon adnak( pedig gondolom ez lenne a cel), de fizetned se kell semmiert.

 • Flimo
  @janos82: Citi jó lett volna, de év végére ki tudja kinél lesznek..

  Az itt is fennál, hogy tele van díjmentes lóf***kkal, magyarul aktív számlahasználat mellett éri meg. Ezek nélkül bőven adhatnának 1 milliótól díjmentes számlavezetést (tudom citi nagyobb vadakra lő), ingyenes bizbaszok nélkül. A kamat az még rendben is lenne, mivel tényleg csak tartalékot raknék rá. Viszont sok banknál az jönne ki nem akciós kamatokkal, hogy a számlavezetési díjjal együtt év végére kevesebb pénzem lesz. De ha akarnám vehetnék fel ingyen pénzt, meg ingyen utalás, csoportos beszedés, csak azt a konkrét esetben a hajamra kenhetem.

  No félre ne értsd, nem akkora probléma ez, heti “nem normális ez az ország” hőbörgésünket olvashatták.

 • Ahlan
  Cib-nél malacpersely számla?
  Az totál ingyenes, parkoltatni jó, még valamit kamatozik is, illetve onnan is lehet bármikor mozgatni a pénzt netbankon keresztül.
  Ja és nincs kártya 🙂
 • Flimo
  De komolyan, KH lenne ideális lokációs és egyéb megfontolásokból, erre az általuk minimumnak nevezett számlacsomag az alábbi sallangokat tartalmazza:

  bankkártyás vásárlás korlátlan számban
  1 db elektronikus betéti bankkártya éves díja
  havonta 2 db készpénzfelvétel K&H ATM-ből, külön nyilatkozat nélkül
  havonta 2 db forint átutalás K&H lakossági e-bankon (aznapi vagy határidős, bankon belüli és kívüli)
  K&H lakossági e-bank szolgáltatás havi díja
  havonta 2 db csoportos beszedési megbízás

  Mindez havi 966 forintért, amit elengednek 750 ezer forint megtakarítás ÉS havi 150 ezres jóváírás esetén. Érted, ha van ott 1,5 millió az nem jó teljes díjmentességre, kell nekik az a nyamvadt jóváírás. Még ha egyből ingyen leveszem kp-ban és visszarakom a fő bankomba, akkor is valamiért erre izgulnak. (Lehet ez lesz, mert abszolút ingyen utalok. Aztán legyenek vele boldogok.)

  Folyt.

 • Flimo
  Van amúgy sima bankszámlájuk is, az minden körülmények között 469 forint, és 2015-ben a netbankért!!! van pofájuk további 271 forintot elkérni.

  Kiszamolo, te dolgoztál bankban, komolyan kérdezem, mégis mennyi költsége van a bankoknak egy olyan ügyféllel, aki egyszer megnyitja a számláját, rak rá pénzt, aztán békénhagyja?

 • Flimo
  @Ahlan: huh, erre látod eddig nem gondoltam, pedig ott ha még nem utalok rá is 0,5% a kamat, ami több mint a nem akciós lekötés sok banknál. Igaz hogy nem egy rendes bankszámla, de a többi siralmas megoldás mellett..

  Már csak azt nem látom a leírásban, hogy kell-e hozzá számla, rákérdezek. Illetve látom netbankhoz token kell, azt használja-e valaki linux alól? 🙂

 • Kiszamolo
  A rengeteg adó miatt nem kell olyan ügyfél, aki nem jó ügyfél. Akinek csak számlája van, de nem csinál vele semmit, az csak bajnak van.
 • Ahlan
  nem kell hozzá számla. Viszont ha tbsz-t is akarsz nyitni ott, ahhoz nem fogadják el a malacperselyt, hanem nyittatnak egy (pl) classik számlát.
  A perselybe max. 5 millió forintot lehet tenni, de egy személynek lehet 3 db belőle. Nekem 2 van, mert havi minimum 10 ezer forint jóváírás után már nem a látraszóló kamatot kapod, így ha éppen nem jön rá pénz akkor az egyikről átrakok 10 vagy amennyit akarok ezret a másikra és legalább az egyik hozza a havi kamatot. 🙂
  Linuxról nem használtam, bár vélelmezem mennie kell onnan is.
 • B.Csaba
  Tudom, h sok kicsi sokra megy, de most 500-1000-2000Ft-os havi díjakról és előnyökről vitatkozunk? Bizonyos szint felett legyen számlád 1-2e Ft-ért, az alatt kérd a fizetésed valamely családtag számlájára és vedd ki kp-ban.

  A normál bankolás, pénzügyi élet valahol 1000-1500 eurónál kezdődik (fix havi hitelek nélkül!), ott már mozog annyi, hogy legyen előny-hátrány. Azon vitatkozni, hogy a 70e Ft nyugdíj hova jön nem érdemes 🙁

 • B.Csaba
  (Lemaradt egy mondat). Ha meg 120e nettó bejelentett + 200e boríték a jeligéd, akkor úgysem banki ügyfél vagy, hanem kp-s mókus. Mint sokan az országban. Nem kell bankszámla sem, max. családban egy.
 • rm
  Gránit bank?
 • headset

  Csak klasszikus banknál vezetett számla jöhet szóba?

  Pl. az államkincstárnál ingyenes a számlavezetés, a web-es hozzáférés.
  A pénzt tarthatod diszkont kincstárjegyekben, ha szükség van rá feltöröd.
  Ha van a közeledben fiók, készpénzben is felveheted.

  Vagy Kiszámoló által sokat emlegetett KBC Equitás értékpapír számla. Ha csak pénzt tartasz rajta, ingyenes.
  Web-es forint kiutalás fél ezrelék, minimum 500Ft.
  Ha a kamatért veszel valami értékpapírt, akkor a számlavezetés a papírok értékének 1.2 ezreléke évente (minimum havi 99Ft).
  Pl. a tartalék 1 milliót diszkont kincstárjegyben tartod, a kamat lehet évi 20 000 (nem néztem utána), a költség 1200 + a kiutalás 500.
  A visszaváltás 2 nap, de ha van pár százezer készpénzben, az két napra elég.
  Belga védelem 6 millióig a papírokra, 30 millóig a készpénzre. Nem magyar leányvállalat, hanem a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe.

 • headset

  Ja, és szerződéskötés, pénz be és kifizetés a K$H fiókokban, amit említettél, hogy közel van.
 • K.R.

  Eseteg a magnet banknál a csillag számlacsomag? A számlavezetési dijat te határozod meg 0-1000 forint között, a kártyahasználat után 200 forintot fizetsz havonta, illetve a netbankos belépéshez szükséges smsnek van még költsége..

  magnetbank.hu/pdf/Hirdetmenyek/MagNet_Hird_Penzforg_Magansz_150101c.pdf

  Csak egy ötlet, hogy nézz utána, ha érdekel..

  Egyébként engem is érdekelne, hogy másoknak mi a véleménye, tapasztalata erröl a bankrol/számlárol?

 • Flimo
  Köszi, akkor ez jó is lesz. Eszem ágában sincs TBSZ-t kötni, 99% hogy már három év múlva se leszek magyar adóalany. Tényleg csak tartalékot akarok parkoltatni, nem “befektetést” szóval az 5 millió se kell.

  Equitasnál már ügyfél vagyok, ezért is gondoltam elsőre KH bankra, hogy akkor kbc-ből ingyen tudnék kiutalni. Na de nem szedek ki olyan gyakran, hogy ez megérje a számlavezetési díjat.

  _MagNet egy vicc, a BudaCash miatt nem volt bankkártya szolgáltatása, mert az egyik bankjukon keresztül ment.

  Értékelem, hogy hozzászóltál, de legközelebb ha végigköveted az elejétől a szálat, akkor nem érted totálisan félre 🙂

 • Manolin
  A CIB Online az egyik legjobb számlacsomag a piacon, havi 315Ft-ért nincs utalási díj, ingyenes az értékpapírszámla havidíja, a Malacpersely számla is díjmentes, továbbá a CIB internetkártyáért sem számítanak fel költséget. Jómagam elégedett vagyok a CIB-el, főleg annak tudatában hogy mivel nincs bankkártyám náluk, így valóban minden hónapban 315Ft-ért bankolok, éves bankkártyadíjam sincs, a CIB-nél egyébként 2900Ft lenne évente, de van egy folyószámlám ahol a bankkártyának nincs éves díja, sem havi számlavezetési díj, ez már egy 2012-ben kifutott bankszámla, akiknek viszont van azok még használhatják, így ha kell pénz akkor ingyen utalok arra a számlámra, jó kombináció a kettő.
 • pdw
  A vésztartalék tároláshoz a normál számlavezető bankod miért nem jó? Minden banknak van megtakarítási számálja és/vagy értékpapírszámlán pénzpiaci alap is mindenhol elérhető kb.
 • okoska
  Flimo!

  A CIB-nel mobiltoken is van, en azt hasznalom. Teljesen jol mukodik.

  Volt OTP Takarekszamlam is. Kb. 150 ft a szamlavezetes, nincs bankkartya, minimalis kamat van, ami picit több, ha havonta meg 5e-t rautalsz.

 • gab
  Szerintem is túl sok vásárlást várnak el, jobb az online csomag. Nem fogom ezt figyelgetni, hogy hányszor vásároltam kártyával. Most 315 havidíj plusz 2900 kártyadíj a költségem, ez évente elvileg 6680 Ft. (Persze kp felvétel miatt nem mindig sikerült korábban tartanom, a 150e-es ingyen felvétel miatt már okés.) Utalás, vásárlás, netkártya, malacpersely ingyenes, nekem ez így tök jó. Figyelem a bankok kondícióit, tele vannak fisz-fasz díjakkal, a CIB nem biztos, hogy a leges-legolcsóbb, de a kondilistája áttekinthető, máshol szinte biztos, hogy nem jönnék ki olcsóbban. (Pár hónapja megszüntették, hogy 10 ft egy kártyás vásárlás, az elég idegesítő lehúzás volt.) Negatívum még, hogy az SMS szolgáltatás darabonként fizetős, röhej, 2015-ben ilyet… Nem is kértem. De minden bank máshogy szar.
 • Flimo
  @pdw: Van ott is tartalék, ennek pont az lenne a lényege, ha a számlavezető bankomnál beüt a baj, addig se haljak éhen, amíg az OBA fizet. És mint a BudaCrash példája is mutatja, a 20 napos határidő csak a felszámolástól indul, több százezret meg nem akarok otthon kp-ben tartani.

  Eddig elvoltam azzal, hogy Skrillen tartok pár száz dollárt, amihez van egy angol mastercardom évi 10 euróért és ennyi az összes költség (plusz átváltás, ha használom), de komolyabb összeget erre már nem bíznék, főleg mert többnyire ezt használom interneten a “rendes” kártyák helyett.

 • VAG
  Nem tünt fel, hogy a MagNet ne ment volna, folyamatosan működik. Arról talán ne ők tehessenek már, hogy szétlopnak egy másik bankot, amitől ők csak egy szolgáltatást vásárolnak.

  Nekem megfelel a MagNet, a Diamond számla ingyenes, kártya havi 300 Ft, netbankos belépéshez nem kell SMS, csak az utalásokhoz. Egyedül a 25 Ft-os bankkártyahasználat utáni SMS-ekből jön össze kiadás, ha sokat vásárol kártyával az ember, de nekem az is bőven megéri a paypass miatt.

 • Edit
  Mi a vélemény, tapasztalat FHB-val? Váltáson gondolkodom. Két kártya kell, azkat sokat használjuk, néhány csoportos besz.megb,netbank,rendszeres havi beérkező pénz(nem min.bér). Mit ajánlotok ilyen feltételekre?
 • dgt_
  használd a bankráció vagy a bankmonitor számlaválasztóit, szerintem hasznosak.