Digi mobil: év végéig ingyenes marad

Éppen tegnap gondolkodtam, mi lehet a Digi mobillal, hiszen hamarosan (újra) lejár az ingyenes időszak. Felmentem a honlapjukra, de semmi hír.

Erre ma bejelentik, hogy még fél évig, az év végéig nem kell fizetni érte, kivéve a hálózaton kívüli hívásokért 5 Ft-ot, illetve az SMS-ért.

Ennek egyrészt örülök, mivel használjuk a kártyájukat, másrészt szomorú vagyok, mert jó lenne, ha sikerülne áttörést elérniük és végre rendes haszonért adni a szolgáltatást. Sajnos elég visszatetsző módon kigolyózták őket az 5G tenderből egy kamu indokkal. Szomorú, hogy ezt meg lehet csinálni ebben az országban.

A lefedettség állítólag 50%-kal javult egy év alatt, de sajnos csak Kelet-Magyarországon, a nyugati régió ugyanolyan szellősen lefedett, mint tavaly nyáron.

Az ingyenesség ellenére az első negyedéves üzleti jelentés szerint csak 122 ezer előfizetője volt a mobilszolgáltatásnak, ami nem túl nagy szám, még tesztüzemben sem.

Share

55 hozzászólás

 • Unemployed

  jó a felvetésed, de azért a hasonlat nem pontos.

  A Netflix és társai saját gyártású sorozatokat adnak pénzért, azaz ők hozzák létre a terméket. Kétségtelenül addiktív dologról van szó, de azért nem létfontosságú.

  Kis számú az a dolog, aminek a széleskörű elérhetősége nemzeti, nemzetstratégiai érdek: nemzeti focibajnokság, látványsport (foci, kézilabda, vízilabda) EB-k és VB-k, látványsportok európai kupasorozatai (pl. a magyar kézilabdacsapatok BL szereplését szerintem joga van minden előfizetőnek nézni) és az olimpia.
  Azt már vitatnám, hogy a foci topligák (angol spanyol, német, olasz, francia) hozzáférése is állampolgári jog-e, de azért – ahogy írtam – havi maximum ezer forintos csomagban ezeknek is elérhetőnek kellene lennie bármely előfizetőnek, szolgáltatófüggetlenül.
  A Digi Sportnak is pl. a Telekom kínálatában.

  De nem én hozom a szabályokat (szerencsére).

 • Bakteriologus
  Én a Digire akkor rágtam be amikor a PL meccseket elvitte Sport1-ről vagy honnan. Nem emlékszem pontosan jó régen volt. Viszont a Digi kábele meg nem volt elérhető a környéken. Azóta vacogok amikor olvasom, hogy Digi hívők Apple hívők módjára várják azt a bizonyos Digi mobilszolgáltatást ami még a korpát is megszünteti…
 • birzol
  @bakteriologus A Digit bárhol foghatod, otthon vagy a hegy tetején a hétvegi házadban, de akár Európa másik végében is. Műholdról, kb 2300 pénzért akkortájt. Így nem kifogás az, hogy nem volt kábel, vagy hogy nem volt elérhető egy ezresért a foci. Úgyhogy nem tudom kell e vacognod, de a Digi most is olyat csinált, mint tudtommal a másik három szolgáltató egyik sem. Bárhol telefonálhatsz, ott is ahol nincs Digi lefedettség. Elég ha van wifi és VoWifi képes telefonod. 5 forintért pedig hívni a fél világot azért elég cool, a szabadságérzet leírhatatlan. Mások havi több ezret fizetnek flottában, hogy legalább belföldre ennyiért telefonálhassanak. Úgyhogy igenis vannak előremutató dolgok amiért lehet örülni, tisztelni a szolgáltatót, esetleg fanatikusnak lenni irányába. Ti utáljátok, más fórumokat is olvasva sokan drukkolnak a Diginek mert nem úgy gondolkozik mint mások. (Apple)
 • Bakteriologus
  szenvedtem már többször tetőbeázással ráadásul nem akartam szétdúlni a házamat egy új koax hálózat kialakításával. Szóval a tányéros tv nem opció nálam.
 • Molnár Gábor
  Nem értem, mit sajnáljátok ennyire a Digit. Így is nyereségesek, és láthatóan ők állnak közelebb normális díjazáshoz, nem a többi szolgáltató, akik iszonyúan túlárazzák a szolgáltatásaikat. Spanyolországban a Digi pl. ad 5 euróért egy SIM-kártyát, amin 3 GB mobilnet van. Itthon a Telekomnál 1GB 1640 Ft. Érzitek, ugye? Szerintem Magyarországon vérlázító módon hozzászoktatták a lakosságot, hogy ár-érték arányban minden túl van árazva, és amikor valami olcsóbb, akkor már a szolgáltatót kezdjük el sajnálni. A Digi jó irány, remélem, nem fog beszállni az átverés-versenybe.