Hol tart az egyesület alapítása?

2015-06-25
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Többen kíváncsiak vagytok, mi újság az egyesülettel és mobilflottánkkal, illetve a kockázati életbiztosítással.

Egyesület: két gond akadt. Az egyik, hogy az adótanácsadó szerint gond lehet a különböző tagdíjakból. (Emlékeztetőül: az életbiztosítással, mobilflottával és egyéb ügyintézéssel járó költségeket úgy akartuk beszedni, hogy különböző mértékű tagdíjat szedtünk volna. Aki csak tagsági kártyát akar, csak kártyadíjat fizet, aki életbiztosítást is, az blue tagság, aki mobilt is, az gold tagságot fizet. Mert minek fizesse a mobilflotta ügyintézési költségeit az, aki nem veszi igénybe.)

Erre gyorsan ráhúzták volna, hogy ez bújtatott gazdasági tevékenység tagdíj örve alatt.

Ezért egy külső kft. fogja kiszámlázni az ügyintézési díjat, nem a tagdíjba építjük be.

A másik gond: a törvény szerint évente minden tagot levélben össze kell hívni közgyűlésre. (Már a postaköltség is több százezres nagyságrendű lenne ezer tagnál.) Amilyenek vagytok, el is jönnétek, én meg bérelhetnék egy hatalmas termet, ha nem csarnokot.

Ezért azt találtam ki, hogy pártoló tag lesz mindenki, azokat nem kell összehívni. Tagdíj pedig nem lesz.

Az alapító okiratot a jogászunk már átküldte, ezúton is köszönjük. Sajnos nyár van, nem tudom, mennyi idő alatt fog átfutni a bíróságon a bejegyzés. Állítólag az egyesület alapítása nagyon lassan megy végbe.

Mobilflotta: a kapcsolattartónk múlt szerdán elment szabadságra, július elsején lesz megint elérhető. Eddig szűk kétszázan jelentkeztek, szerintem összejön a létszám.

Kértem árajánlatot a konkurenciától is, de nincsenek a helyzet magaslatán. Egy hét alatt még azt sem tudták eldönteni, akarnak-e vagy tudnak-e árat adni.

Azért nem adom fel, hátha sikerül megugraniuk az akadályt.

Életbiztosítás: a legelső biztosító szóba se akar állni velünk, amíg nincs bejegyezve az egyesület. Kicsit darabosan működnek. Ezért elmentem egy másik biztosítóhoz, megmutattam a mostani árainkat, hogy ezt kellene alulmúlni. Jövő héten kapunk választ. Meglesz ez, csak először kell az egyesület.

Lehet, hogy lesz kedvezményes lakásbiztosításunk is.

Bankszámla: két banktól várok ajánlatot, remélem hamar meglesznek.

Lakástakarék nyitása ingyen: további ügyintézést igényel, eddig nem jártam sikerrel. Az egyik bank, amelyik bankszámlát ígér, a speciális számla egyik kedvezménye az ingyenes LTP nyitás lehetősége. Tehát félig-meddig már ez is megvan, de jó lenne bankszámla nyitás nélkül is.

Kedvezménykártya: már egyeztettem egy céggel, valószínűleg megkapjuk a kedvezményeiket. (8 Ft/liter kedvezmény az AGIP kutakon, 22% kedvezmény autóalkatrészekből a Lángnál, stb.) Vagyis az egyesületi kártyával jogosult leszel mindenféle kedvezményekre. Erről majd később.

Utazási iroda: beszéltem egy utazási irodával, hogy adjanak 10% kedvezményt az útjaikból. Nyitottak voltak, de konkrét válasz még nincs.

Na szóval, zajlanak a dolgok, csak sajnos minden időbe telik és a nagy nyári szabadságolások sem segítenek a gyors ügyintézésben.

De nem adjuk fel, előbb-utóbb minden összejön.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram