Drágul a Revolut

Hosszútávon nem működik az az üzleti modell, hogy mindent ingyen adok, mert abból még akkor is nehéz lenne megélni, ha nem lennének kiadásaim.

A Revolut is lassan rákényszerül arra, hogy pénzt kérjen a szolgáltatásaiért.

Zsombor (és mások is) küldött egy cikket, amiben össze van foglalva, mi változik a Revolutnál augusztustól.

A legfontosabbak:

Az eddigi havi 6.000 euró helyett 1.000 euróig lesz díjmentes a váltás, a hétvégi árfolyam-felár is emelkedik 1%-ra. A hétvégi 1% már elég közel van az olcsóbb bankok váltási díjához, sőt. Havidíjas, “prémium” előfizetőket ez a havi limit nem érinti.  Árlista

Az első országon kívüli utalás marad csak díjmentes, utána 0,5 euró a díj, ha a fogadó ország devizájában utalsz, egyébként 3 vagy 5 euró a díj. (Például dollárt küldesz eurós országba.) Revolut használóknak, illetve az eurózónán belül továbbra sem lesz díj.

Az emelés valószínűleg nem az utolsó lesz, a Revolut sem jótékonysági intézmény.

Ennek ellenére megérheti kiváltani, ha sokat vásárolsz külföldön vagy sok Revolutos ismerősöd van, akiknek pénzt küldenél.

Ha évi 50 ezret költesz el Aliexpressen, nem biztos, hogy megéri vele bohóckodni. Az én bankom kártyás vásárlásnál 0,74%-ot számít fel pénzváltásra (ha nincs dupla váltás ugye), devizás utalásnál meg talán ennél is jobb az árfolyam. Ezzel jobban járok, mint a Revolut hétvégi díjával.

Mióta az Unió a bankok nyakára lépett, az eurós utalásokért sem kérhetnek többet az eurózóna felé, mint a normál belföldi forint utalás díja.

Én 0,2% plusz tranzakciós díjért utalok most is az EU-ba a bankszámlámról, ez 100 ezer forintnál 500 forint, a váltási díj pedig 0,7%, további 700 forint. Persze ez bankonként és számlacsomagonként is változik és ez valószínűleg az egyik legolcsóbb csomag, csak azért írtam le, hogy legyen mihez viszonyítani.

Így ha nem vagy nagy spíler a pénzváltás piacán, éves szinten nem nyersz sokat a Revoluttal. (Persze amíg és ami ingyen van, kiválthatod. A fizikai kártya kézbesítése 5 angol font, viszont a pénzfelvétel 75 ezer forintig díjmentes havonta. Nem naptári hónaponként, hanem 30 naponként.)

Persze megfordítva a dolgot, ha havonta többször utalsz ennyit külföldre, érdemes elgondolkodnod a Revoluton.

A fizetős csomagokat is érdemes átszámolnod, 25 vagy 42 ezer forintos éves díjért sok devizát át lehet váltani, még 1%-os költség esetén is belefér évi 4,2 millió forint. Természetesen megérheti így is, ha sokat váltasz, utalsz más devizában vagy veszel fel készpénzt külföldön (itt 150 ezer vagy 300 ezer forint a havi határ), de érdemes egy gyors fejszámolást végezni, nehogy túl drágán spóroljál.

Ha van kedved, kipróbálhatod, ha nem kérsz fizikai kártyát és ingyenes csomagot választasz, a próba nem fog pénzbe kerülni.

Amire vigyázz, ilyen horrorsztorik még mindig vannak hároméves felhasználóktól is. Nagyon nem tudja a Revolut, hogyan oldja ezt meg. Komoly pénzt soha ne tarts ott és az üzleti számládat se bízd rájuk, mert bármikor befagyasztják a számládat és onnantól nem tudsz velük értelmesen kommunikálni, ha ők nem akarják.

Ha kipróbálnád a Revolutot, csak egyszerűen töltsd le a mobilodra az appot és kövesd az utasításokat. (A személyid vagy egyéb iratod legyen kéznél.)

Share

89 hozzászólás

 • Szak1
  Egy apróság: a Revolut valóban azt állítja, hogy a pénzfelvételi és devizaváltási limitek 30 napos intervallumra értendők, de a gyakorlatban ez egy fix (azaz nem rolling) időszak: nekem minden hónap hatodikán nullázódnak a keretek: mivel hatodikán regisztráltam, ezért hatodikától ötödikéig tart egy “naptári” hónapjuk.
 • apropos
  Ha már a fintech híreknél tartunk:
  – a Transferwise kártyának mostantól lesz egy egyszeri díja: transferwise.com/hu/blog/kartya-dij-europa
  – kontaktok között egyszerűbben lehet majd utalni: transferwise.com/hu/blog/send-money-to-your-friends-on-transferwise
 • Értetlen
  Ez mit jelent?
  “Na, kitalálod? Igen, te már most is fizetsz.”

  Bocsi, de én így leírva sem találtam ki, hogy miért fizetek, avagy mire gondoltál. Köszi, ha válaszolsz!

 • Kiszamolo
  SWIFT-en keresztül küldött kifizetések

  A díja 3 GBP, ha a fizetés amerikai dollárban történik, és 5 GBP, ha más pénznemben

  Ebbe beletartozik minden olyan kifizetés, amely olyan pénznemben történik, amely nem annak az országnak a pénzneme, ahová a kifizetést küldi Az átutalás megkezdése előtt értesítjük Önt a Revolut appon keresztül, amennyiben díjfelszámításra kerül sor.

  Az első ingyenes, utána 0,50 GBP/alkalom

  revolut.com/hu-HU/legal/fees

 • promontor
  “ha letöltöd a mobil appot, most már kezdésnél kéri, hogy fotózd be az irataidat és küld egy szelfit, így valószínűleg az a szívatás, hogy egyszer, nagy hirtelen letiltják a számládat…”

  Az “irataidat”, amennyiben ezalatt személyit/útlevelet kell érteni, eddig is azonnal le kellett fotózni. Amikor viszont később “letiltják” a számlát, akkor nem igazolványokat kérnek, hanem pl. számlakivonatokat és fizetési papírokat, amivel azt igazolof, honnan van a pénzed, amit a Revoluton mozgatsz. Szóval erre valószínűleg a továbbiakban is számítani kell.

 • Zsoszek
  Ez furcsa, hogy forintos felhasználóknak eddig is 350k volt az átváltási limit. A belinkelt fees oldalon tényleg így van, viszont az appban megnéztem a standard számlámhoz tartozó limiteket, és ott 1,85 mio van megjelenítve.
  Szóval ez elég félreérthető. Lehet, hogy a honlapon már az új kondíciós lista van kirakva?
  Valakinek ötlete?
 • promontor
  “Ebbe beletartozik minden olyan kifizetés, amely olyan pénznemben történik, amely nem annak az országnak a pénzneme…”

  Mondjuk én eddig mindig úgy utaltam, hogy először átváltottam a fogadó ország valutájára, aztán abban utaltam. Ez teljesen ingyen volt. Nyilván az ingyenes átváltási keret csökkentése után jobban meg kel gondolni, mit hogyan csinálok, de az, hogy mi eddig ezért is fizettünk, ilyenformán nem pontos.

 • Kiszamolo
  Promontor, ez azt jelenti, ha egy svájci számlára eurót küldesz vagy egy brazil számlára dollárt.

  Ezt nem tudod úgy kivédeni, hogy akkor először átváltod realra vagy frankra, mert nyilván oka volt, hogy dollárt akartál utalni és nem realt Brazíliába.

 • Vanek
  Tudtok olyat e-walletet, amivel olcsó a pénzváltás és nem csak az EEA-ból lehet regisztrálni?
 • Gergo0206
  Ami kimaradt a cikkből és lehet nem mindenkinek egyértelmű:
  – forint utalás országon belül továbbra is ingyenes
  – 2020 Aug 12.-től érvényesek az új árak
 • Vivala Revolut!
  “ez furcsa, hogy forintos felhasználóknak eddig is 350k volt az átváltási limit. ”

  Nem furcsa, hanem nem igaz. A most regisztrálókra az új díjak érvényesek, a régebben regisztráltakra pedig aug 12-től lesznek érvényesek az új díjak. Az én levelemben legalábbis ez van, tehát hogy a változások aug12-től lépnek érvénybe számomra.

  Regisztrációnál, amit tavaly nyáron csináltam, már akkor is szelfit és személyit kellett fotózni, szóval ez sem új dolog.

  Early birdeknek a fizikai kártya is ingyenes volt, nekem is.

  Az pedig naívság, ha azt mondjuk, hogy “rákényszerül a revolut az emelésre”, mert mindig is ez volt a terv, hogy az indulásnál az ingyenességgel berántsanak sok felhasználót, ami jól mutat a befektetők előtt, akik a céget pénzelik.

 • Levente
  Félig off:

  Használ valaki Revolutot tőzsdézésre? Tudom, hogy nagyon egyszerű (nincs stop loss), de tényleg egyszerű, no-hassle felületnek tűnik. Buy and hold-ra jó lehet.

  Ha valaki megégette magát, légyszi szóljon. Köszi szépen!

 • Kiszamolo
  Levente, a belinkelt ember megszívta, pont március elején zárolták csak úgy a számláját, beleértve a részvényeit is. 🙂
 • Henrik
  A régi felhasználóknak havi 6000 euró, vagy forintban kb. 1,8M HUF volt az ingyenes átváltási limit. Az utalás eddig ingyenes volt, szóval eddig az ingázóknak bőven megérte az ingyenes számla. most nyilván csökkentették a limiteket, de még nem fájdalmasan. Mivel az asszonynak is van Revolutja, havi 2k-t még így is ingyenesen át tudunk váltani egymásközt, aztán meg hazautalni csak az egyikről fogunk.

  Ausztriában megjegyzem nekem ingyenes a bankszámla és ingyenes az EUR utalás, ennél olcsóbb meg nem lesz ill. nincs.

 • Doglegygeri
  Ma kaptam emailt erről a Revoluttól, és kívánom, hogy minden hagyományos bank tanuljon tőlük. Mert ők nem egy üzenetet küldenek a net bankba, hogy az ászf megváltozott, amit kikereshetsz egy eldugott oldalon és a 60 oldal feltételt megpróbálhatod az előző ászf-el összehasonlítani, hogy mit emelhettek. Amit nyilván a többség felad és az első rejtett költségnél megtanul (jó esetben). Ők pontokba szedték a legfontosabbat, hogy ez volt, ez lesz tudjál róla, de még a tranzakció előtt is kikalkuláljuk, hogy ennyibe kerül és eldöntheted, hogy kéred-e a szolgátatásunkat vagy nem. Az én bizalmam feléjük tovább nőtt!
 • revolution
  “Mióta az Unió a bankok nyakára lépett”

  Bank lives matter.

 • AK
  Használom a revoluton a tőzsdézést, egyszerű de olcsó, mert első 3 tranzakció havonta ingyenes. Buy and hold befektető vagyok, arra tényleg jó. Osztalékok megjönnek. Ha valamit hosszú távra akarok venni, havi kisebb összegekből, és ott kapható, akkor használom. Még így is csak az összes részvényben álló pénzem kevesebb mint 10%-a van náluk. Használtam már arra is, hogy ott váltok USD-t és átutalom a KBC számlámra, megjött a teljes összeg. Ugyanezt megcsináltam randomnál is, ott levontak díjat a közbenső bankok, ezért inkább érdemes randomnál váltani.
 • Gergő
  @Levente: Én kis összegben vettem pár részvényt, Nagyjából működik. 3 ingyenes tranzakció, utána talán 318 HUF egy tranzakció. Viszont a dollárt most már csak 350e/ hó fogod tudni visszaváltani. Illetve nem tudom, hogy nem veszélyes-e rátolni milliókat. Én úgy tudom azokat zárolják főleg, akik hirtelen tolnak be sok pénzt. De kisebb összeggel kipróbálni érdemes mindenképp, én eleinte 3 dollárból vettem Teslát, aztán eladtam 4,5-en :). Kisebb részvénynél csinált olyat, hogy nagy az árfolyammozgás, és kellett legyen plusz 5% pénz rajta, hogy teljesüljön a megbízás. Illetve kicsit rosszabbul is vette szerintem, mint amit látni véltem éppen. Buy and hold-ra jó lehet amúgy. Ha megtartottam volna a 3$ Teslát, most úgy 12 $ körül érne, ha pár nullát mögé raktam volna és elég türelmes vagyok, lett volna értelme. Elméletben jó, aztán mire nagyobb összeget teszek bele én mindig bukom 🙂
 • nnk
  Ez tényleg nagyon horror sztori.

  Az egyetlen, amire emlékszem banküzemtan, vagy hasonló nevű tantárgyból (a Műegyetemen közismereti tárgy volt, ne blame-ljetek), hogy a banknál a legfontosabb, a legeslegfontosabb, szinte az egyetlen lényeges dolog: a bizalom.

  Sok pénzt nem tartok rajta. De azt hiszem, a befektetési devizaváltásaimat sem itt fogom már csinálni.

  Máskülönben, ez a része szenzációs: nagyon gyors, bár nem tudom, mennyire múlik rajtuk: HUF feltölt bankkártyával, átvált, elutal a brókercég számlájára, és még AZNAP meg is érkezik. Ez nagyon tetszett. Az már kevésbé, hogy a nagyobb összegű utalásból a (közvetítő bank?) levett 20$-t. Igy már nem is érte meg… 🙁

 • Zsoszek
  , ha buy&hold startégiát folytatsz, akkor miért nem inkább TBSZ-re teszed?
  Előbb-utóbb a Revolutos vételeidet úgyis le kell adóznod.

  Plusz, lehet, hogy a revolutnak most nincs vétel/eladási jutaléka, de ki tudja hogy változik az üzletszabályzat X év múlva.

  Szóval, szerintem a Revolutos ingyenes kereskedés jól hangzik, de hosszú távon amit nyersz a réven, elveszted a vámon, mert úgyis az adótartalom a magas, nem pedig a niytás/zárás jutalék a brókercégnek. 🙂

 • Giorgo
  azért kíváncsi lennék a magyar adóhatóságnak milyen kapacítása van erre. Nem bátorítanék senkit sem adókerülésre, de szerintem senkit sem fognak megbüntetni, aki “elfelejti” az adózást…
 • Manna
  Kicsit off, de kapcsolódik szerintem, egy fontos interjú a fiatalabb elemzők nézőpontjáról, a tőzsde és a fiskális rendszerek forradalmi változásairól a politika tükrében is (Adam Button, Forexlive)
  alapblog.hu/a-nagy-tozsderalimento-a-virus/
 • nyman
  Közben ma már megjött az e-mail is amiben forintban kikerekítették az összegeket.

  Biztos az ír felhasználók hamarabb kaptak értesítést pár órával, vagy az angol Eurós levél már tegnap kész volt és ma reggel gyurták át a forintosra. 🙂

  Gondolom Zsombor mzsombi az egyik fórumról:)

 • nyman
  Még az jutott eszembe, hogy lassan lehet írni hasonló cikkeket, mint ami pár éve még a hitelkártyákról volt. Hogy hol, melyikkel, milyen formában lehet a fintech kártyával kimaxozni a határokat, átváltásoka. 🙂

  Pl. a Curve kártyánál pár hónapja a 200 fontról 1000-re emelték a napi kp. felvét limitemet. Így megfelelő ATM-nél árfolyamtól függően akár havi 4M is felvehető díjmentesen. De olvastam, hogy van akinek ennél magasabb limitje.

 • apogee
  Az egyik legjobb dolog kimaradt: az appból ki/be kapcsolható kártya. Nekem leginkább ez volt az indok amiért regisztráltam, a többi csak extra. Így nem kell mindenféle külföldi oldalnak megadnom a hazai számlámhoz tartozó kártyát.
  Tudom, vannak itthon is virtuális kártyák itt-ott, de nem az én számlámhoz. Csak ezért még nem megyek át másik bankba és hagyok itt egy amúgy szinte mindenre ingyenes számlát.
 • TSubia

  Ha már buy-and-hold, akkor nem lenne jobb egy hazai brókernél TBSZ számlán ?
 • L
  “bármikor befagyasztják a számládat”

  Nem olvastam a belinkelt cikket, mert számomra fárasztó tűt keresni egy angol szénakazalban. 🙂 Pontosan mit értünk “befagyasztás” alatt? Korábban ez alatt azt kellett érteni a Revolut esetében, hogy onnantól nem TÖLTHETSZ FEL több pénzt a Revolut számládra. Tehát nem adhatsz nekik több pénzt. De a számládon lévő pénzeddel szabadon rendelkezhetsz. Átutalhatod másik számlára, kiveheted kp-ben, stb. Ebben a logikában történt-e változás? Tehát a már számlán lévő pénzzel szabadon lehet-e rendelkezni vagy sem? És megbízható-e az ezzel az esetleges változással kapcsolatos információ, vagy szabadon szerkeszthető oldalról származik (pl. fórum, cset, stb.)? Nagyon fontos kérdések szerintem/számomra.

 • einguaz

  ” kikereshetsz egy eldugott oldalon és a 60 oldal feltételt megpróbálhatod az előző ászf-el összehasonlítani ”

  Nyilván jobb lenne, ha szépen kiemelnék a változásokat (közérthetően, nem ÁFSZ-es jogi szöveggel), de
  vannak remek PDF összehasonlító programok, pl.:
  vslavik.github.io/diff-pdf/
  qtrac.eu/diffpdf.html
  soft.rubypdf.com/software/diffpdf

 • Péter
  Tehát marad minden ingyen, néhány extrém esetben lehet egy kis plusz díjad.
 • Valaki
  Jól értelmezem (más is írta feljebb), hogy a forintban magyar számlára utalás továbbra is ingyenes?
 • Daniel
  Én 2M forintban buy-and-hold-olok részvényeket Revoluton április óta, eddig nem volt gond vele. (aranybányászati cégeket)
 • natasa
  nekünk 2 Revolut accounttal is megtörtént már, ugyanúgy tudtuk költeni a már ott lévő pénzt. Az egyik nagyon gyorsan lement, írták mire van szükség, válaszoltam, volt vagy 3 kör, de 24 órán belül lezavartuk. A másik valahol megakadt, nem történt sokáig semmi, de ahogy rájuk írtam, jött is válasz és utána az órák kérdése volt.
 • Levente
  Köszi a tőzsdés tanácsokat!

  (Azért nem TBSZ, mert olyan sokáig nem akarnám tartani. És egyébként baby steps.)

 • ritkan_szolok_hozza
  Akkor az nem buy & hold, ha még 5 évig sem tartod:) Buy & holdnál azért ilyen 20-30 éves időtávban (tehát hosszúrávon) gondolkodunk.
 • Doglegygeri

  Köszi szépen, sose hallottam erről. Jól fog jönni másra is…
 • Dani2
  Én is voltam már befagyasztás áldozata egy hétig, egymillió forintom parkolt náluk. Aztán feloldották, miután igazoltam egy Rafi bankszámlakivonattal az ügyintézőnek hogy honnan van ennyi pénzem. Szerintem azon a héten keletkeztek az első ősz hajszálaim.

  A tőzsdét én is használom (előfizetőként), háromszázezer forintnál többet nem mertem oda utalni, de a felülettel elégedett vagyok, könnyen lehet amerikai részvényeket adni-venni. Szerintem az előnye, hogy ha be akarsz utalni 1000 dollárt, a deviza átváltást is “helyben” meg tudod csinálni (persze pl. a KBC is vált, de brutális árfolyamon). Állítólag van a részvények mögött biztosítás is…

  Remek feature a virtuális kártya szerintem, meg az egyszerhasználatos kártya is.

  Az előfizetésem még novemberig fut, aztán szerintem hagyom őket a fenébe. Megéri egy banknál hogy legyen rendes ügyfélszolgálat, OBA, stb.

 • örök körök
  Nagyon sajnálatos, de nem lepődtem meg és nem is tudom utálni őket érte. Sajnos tényleg eddig volt a “túl szép ahhoz, hogy igaz legyen” kategória amit nyújtottak. A szigorításokkal együtt is még mindig jobb az ajánlatuk mint a hazai bankoknak, illetve a többi fintech (TW, Curve) mellett is még versenyképes amit nyújtanak ezen az áron. Esetleg bizonyos felhasználásra, bizonyos peremfeltételek mellett már lehetnek ezek jobb választások.

  A másik, hogy egyetértek -vel, meglepően korrekt tájékoztatást adtak, ez számomra nagyon pozitív.

  U.i.: Az ügyeskedők majd úgyis megoldják, nyitnak papa-mama-barát-barátnő nevére számlát és tolják ugyanúgy Revo-n keresztül ügyeskedve a dollárt, eurót RC-ra (vagy egyéb brókerhez), a havi limitet bőven túllépve. 🙂

 • RegElek
  Sziasztok!

  “A legnépszerűbb fizetési módok, például a Revolut-felhasználóknak indított kifizetések, a belföldi átutalások és az egységes eurofizetési térség (SEPA) területén belüli eurós átutalások ingyenesek maradnak.”

  Tehát ha feltöltöm forinttal, átváltom Euróra (max 350eFt/hó) és elutalom az Államkincstárhoz vagy a Randomhoz, akkor az továbbra is ingyenes? Vagy csak az Eurót használó országok között él a díjmentesség?

 • Alfa
  : egyetértek.
  Az MNB, mint felügyelő hatóság szégyene ahogy a magyar bankok ÁSZF-je kinéz és ahogy “kommunikálják” a költségeiket.
  Hányinger az egész.Olyan jó magyaros, kb. mint a salátatörvények.
 • anonim
  nem kell angol szénakazalban keresni, keresd fel a magyar revolut károsultak fb csoportot. Ott is olvashatsz durva storykat névvel, arccal, magyaroktól. Van akinek egy éve zárolva van a számlája prémium ügyfélként, a havi díjat bezzeg vonják közben. Ilyenkor szinte zsarolásképpen hat, hogy bér papír, éves adobevallas, de van akinek a rokonától is hasonlót kellett volna bekérnie.
  A revolutnak az is baj, ha pl. utalásokat fogadsz a bankszámládra. Vagy ha sokat váltol. Vagy ha sokat kriptózol és nyersz. Vagy ha sokat utalsz. De akkor miért vannak ezek a szolgáltatási? Ám ha rosszat mondasz rájuk a közösségi médiákban örökre el is köszönnek tőled.
  Engem is többször zároltak, ilyenkor csak a chat volt elérhető, semmi más, egyenlegemet se tudtam mennyi, kártyát se tudtam volna feloldani. Kb. fél napos chat volt és dokumentumokat kértek arról, miért volt 100 Ft refundom. Vicc az egész sajna
 • V
  “Nem olvastam a belinkelt cikket, mert számomra fárasztó tűt keresni egy angol szénakazalban.“ ….”Nagyon fontos kérdések szerintem/számomra.”

  Nem ertem hogy ha kulon kiemeled hogy nagyon fontos akkor miert nem vagy hajlando elolvasni magad. Kattints a linkre a cikkben, az egybol oda visz. Ha meg a nyelvtudas hianya a gond akkor google translate-tel tegyel probat vagy gondolkozz el azon kell-e nemzetkozi penzszamla nyelvtudas nelkul.

 • BB
  buy and hold, de sok az 5 ev tbsz-en? ugy gondolom erre nem ez a kifejezes hasznalando.
 • Zakusz
  Én most vagyok túl a második számla zároláson. Az első valamivel több, mint egy hétig tartott, gyakorlatilag a fallal is beszélgethettem volna. Mindenáron az éves adóbevallásomat akarták azután, hogy küldtem jövedelemigazolást kétszer akkora összegről mint, amit összesen ott forgalmaztam. Miután egy GDPR paragrafust felemlegettem, hirtelen visszakaptam a számlát, további top up lehetősége nélkül.
  Aztán egy hónap múlva újrakezdték. Időközben volt vagy 10 euró forgalom rajta. Ugyanaz ment újabb két hétig. Küldjem az adóbevallást. “Hivatalos” panaszt tettem náluk survey monkey űrlapon. Vicces. A jövedelem igazolása mellett érdekelte még őket, hogy kinek miért utaltam pénzt. Többek között rákérdeztek egy kb. 80 centes bejövő tételre és egy kb 3 eurós kimenő tételre. Komoly eljárásra utal.
  A chat folyamot majd egy megfelelő helyen megosztom, tanulságos.
 • IDSx
  Jellemző azért, ahogy a szolgáltatást ajnározó early adopter arcok most már egyre inkább határolódnak el a szolgáltatástól, ahogy fizetni is kellene érte…igaz, nem is olyan rég fél óra ment el a társasági sítúrán, mert 3 forint 20 fillér spórolás miatt egy tag nem hozott magával eurót, és nyilván csak a 4. ATM adta valóban ingyen a készpénzfelvételt.

  Azt úgy nem lehetne, hogy senki sem hiszi azt: van bármiből is ingyenebéd? 🙂

 • naa
  Ja es az Erste hitelkartyas feltoltes megint keszpenzfelvetelnek szamit revolutra. Ez fajt, valami 40 ezret buktam miatta mult honapban, abbol egy darabig bankolhattam volna…
  Azert meg mindig jo dolog a Revolut.
 • Kiszamolo
  Zakusz, írd meg ide, vagy küldd el e-mailben.
 • matetoth

  szóval nem a revolut miatt vártatok annyit, hanem mert a tag kártyát hozott kp-párbajra. Egyébként gondolom eurónként 3,20, illetve nektek sem volt annyi eszetek, hogy adjatok neki kölcsön, majd megadja, ha egyedül talál egy ATM-et.
 • WebDevelopper
  RegElek: “Tehát ha feltöltöm forinttal, átváltom Euróra (max 350eFt/hó) és elutalom az Államkincstárhoz vagy a Randomhoz, akkor az továbbra is ingyenes? Vagy csak az Eurót használó országok között él a díjmentesség?”
  Saját tapasztalat:
  HUF topup -> EUR váltás -> Random EUR számlára utalás -> megérkezett a teljes összeg.
  HUF topup -> USD váltás -> Random USD számlára utalás -> 20% vontak annyival kevesebb érkezett
  Másnál tapasztalat? Nem nagyon értem USD miért más (lehet másik bankon keresztül megy, nem tudom)
 • László J.
  A horror sztorikhoz csak annyit, hogy velem és egy barátommal tényleg megesett, bekerültünk a horrorba! Volt pár hónappal ezelőtt egy rendszerhibájuk, amikor is nem irták jóvá a részvényeknél a befizetéseket és duplán vonták le! 2 napra úgy tűnt, hogy minden pénzünk elveszett, barátomnak a megtakaritott 3 milliója, nekem is kb a pénzem 70%-a. Annyira stresszes voltam, alig bírtam aludni, barátom sírva hívott fel, hogy az évekig keserves munkával megkeresett pénzét kinullázta a Revolut. Írtunk a supportnak, csak ment a duma, hogy utánanéznek, stb. Ekkor kezdtünk utánanézni a dolgoknak, hogy a céghelyen pl csak egy irodaház van, és ha a Revolut-hoz akarnál menni személyesen, megtehetnéd, de amint a portaszolgálat tovább engedett, nincs tovább út. Nincs valójában sehol egy iroda, a levegőben létezik az egész cég, nincs hova bemenni verni az asztalt, teljesen felhőben van az egész. Tök para.
 • Polkasovics
  Talán az aktívabb userek közé tartozom, 10 hónap alatt kb. 70 ezer euróval. Az összes szolgáltatásukat használom lényegében. Fizető ügyfélként. Nekem is volt ellenőrzésem, ami 8 napot vett igénybe, sok mindent bekértek, de már készültem erre, így minden meg volt digitálisan azonnal. Agentje válogatja szerintem, biztos sok a kezdő, kókler, nem megfelelő személy. Szerintem fontos a jó angol íráskészség, az udvariasság. De legfontosabb csak olyan pénzt tarts Revolutnál, ami ha eltűnik nem fog fájni, ha nem férsz hozzá, nem okoz gondot.
  Ki kell matekozni, hogy megéri-e neked, ahogy Miklós írja. Én sokat váltok, így nekem megéri, de azért, hogy rátölts a forint számládról és forintban fizess a Revolut kártyáddal telhesen felesleges.