Dreamtrips: csalás vagy lehetőség?

Bendegúz botlott a Dreamtrips lehetőségbe és kérdezte, hogy szerintem mi ez. Egy újabb átverés vagy valami más?

Az ígéret? Nem csak ingyen utazhatsz az egész világon elképesztő luxusban, de még pénzt is kereshetsz vele. Ki ne szeretne ingyen utazni, ha még pénzt is kereshet vele? Facebookon is vannak fent emberek, akik utazgatnak az egész világban a Dreamtrips-sel. Igen, magyarok is.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Nos, nagyon nehéz kideríteni, mi is ez az egész, mert a weboldal nem túl bőbeszédű.

A lényege, hogy fizess be egy kezdeti összeget plusz egy havi díjat, amiért pontokat kapsz, amiket látszólag jó árú utazásokra költhetsz. (A repjegy legtöbbször nem része az ajánlatnak.) Ha ráveszel másokat is, hogy csatlakozzanak, akkor utánuk is kapsz pontokat, nem is keveset. Az egyik gond, hogy csak egyéves tagság után tudod felhasználni a pontjaidat. Egy év után viszont az addig fel nem használt pontjaid elvesznek.

A kezdeti díj és a havi befizetések:

Egy Platinum előfizetés (kezdésnek? egy év alatt? ez nem derült ki) 300 pontot ér. Ha ráveszel valakit, hogy csatlakozzon ő is, az 200 pontot.

Gondolom, lassan kezditek érteni a lényeget.

Akkor fogsz ingyen utazni, ha jó sok embert ráveszel, hogy csatlakozzon a céghez és fizessen be sok pénzt. Itt az ausztrál kompenzációs listaitt pedig egy videó arról, hogyan legyél gazdag belőle.

Ez egy közönséges MLM vacak. Nem a termék a lényeg, hanem hogy jó sok embert belerángassál és az ő befizetéseikből gazdag legyél. Ez viszont azt is jelenti, hogy annyira nem lehetnek fantasztikusak az ajánlatok, hiszen a tagok befizetéseinek nagy része más zsebébe vándorol jutalék gyanánt. Ha tippelni kell, akkor kétharmada a befolyt pénznek.

Vagyis jó eséllyel túlárazott lehetőségeket kapsz a pénzedért, már ha éppen nem vesznek el a pontjaid fel nem használás miatt. (Sajnos nem tudtam megnézni, milyen utazásokat adnak mennyiért, mert csak tagok láthatják az utazások árait. Vajon miért nem publikusak az árak?)

Szerintem nyugodtan kihagyhatod ezt a kihagyhatatlan ajánlatot.

Update: itt egy cikk az árairól (mármint, hogy milyen drága, ami nem meglepő, ha mindenki az itt keresett pénzből akar utazgatni, meg megélni.) Köszönjük zsbácsinak.

Share

76 hozzászólás

 • Profi
  2 MLM-et felépitettem a nulláról, rengeteg család életét tettem a nyomorból milliomossá. Mindezt főállás, másodállás, és család mellett! Ezt csináljátok utánam okosok! Dolgozni kell, de ti csak pofa pofa pofa…
 • babaznijo
  @kiszámoló Elnézést az offért, de a releváns topic már zárva van. A currencyfair honlapján van egy ajánlási akció, mely szerint 30 eurót kap az ajánló és az ajánlott is. Legkésőbb kedden kell számlát nyitnom és utalnom egy kb 3000 eur összeget. Ha van valakinek ajánló kódja, akkor szívesen felhasználom. 🙂 Az elsőbbség joga kiszámoló-é, de ha kimegy a hozzászólás, akkor az első válaszolóé. drótpost: a nicknevem (kuac) freem(ai)l (pont) hu Előre is köszi!
 • Jó, ha figyelünk.
  Örülök, Kiszámoló, hogy letiltottad a kommentelést a Tesla cikk alatt, már kezdett egy nagy fossá válni az egész.
  De neked is van egy nagy hibád: feleslegesen kezded el mikromenedzselni a kommenteket, mikor a véleményed egyértelműen ott van a cikkekben. A blog annyira személyes műfaj, hogy neked már nem is kéne egyáltalán kommentelned. Az újságírók se állnak le vitatkozni az olvasóikkal. Ha meg új dolgokkal akarod kiegészíteni a témát, akkor egyszerűen írsz egy új cikket a témában és kész, nekünk is jobb, hogy van friss olvasnivaló.
 • Profi
  Ja és még valami, ami évtizedek óta működik nemzetkozileg, azt ne ti akarjátok megmagyarazni ott Magyarországon, hogy átverés, kamu meg hasonló baromságok.
 • Laney
  Ha ez nem ironia, akkor: rengeteg csalad eletet csak akkor tehetted milliomossa ket MLM-mel, ha meg tobb csalad eletet meg nagyobb nyomorba taszitottad, akkor is, ha ezt nem vetted eszre (amit ketlek), vagy nem veszed tudomasul (ez a valoszinubb). Minthogy az MLM lenyege, hogy a piramisban folotted levo a te munkadert kap penzt, ahelyett, hogy mindenki a sajat munkaja utan kapna.
 • ügyvéd
  firefox próba
 • Fox
  Kedves Profi!
  Ha már ennyire nagyra vagy magaddal, áruld el nekünk, nyomorult kis pofázóknak, melyik az a két MLM cég, amit TE építettél fel!
  Ha olyan rengeteg családot tettél milliomossá, akkor nemzetközi szinten ismert cégeknek kell lenniük. Ha pedig így van, nyilván az igazi nevedet is büszkén vállalod. Áruld el azt is! Miért is ne tennéd, hiszen olyan hatalmas a büszkeséged, hogy le kellett írnod egy ilyen fórumon is a hőstetteidet.
  Tehát, kíváncsian várjuk mindannyian: ki vagy te???
 • Hiteles András
  Én ugyan nem MLM-ben dolgozom, de a jelen világ arra épül, hogy sok cég tulajdonos mások által termelt pénzből él. De ha ők nem lennének, akkor nem tudnánk hol dolgozni.
 • jami
  Néha az az érzésem, hogy az MLM a büntetésünk a szocializmus után. A rendszerváltást követő pár évben felvirágzott az ezoterizmus, már a ’80-as évek 2. felében a természetgyógyászok (nem azokra gondolok, akik kiegészítik az orvosi módszereik). És aztán a népek látták a korlátlan lopásokat privatizmus néven és ők is akartak valami sikeres életet. Na, ebbe a piaci résbe nyomult be az MLM, mint “sikeres üzletei modell”. Mert, ugye, itt a tőke a kapcsolati háló és a megfelelő (pár nap alatt, de csak bennfentesektől elsajátítható) módszer. Mindez kiegészítve lila önismerei könyvekkel és hogyan legyél 4 hét alatt igazi akármi. És ez, valjuk be, kb. bárkinek elérhető.

  És lőn. Gyeses kismamák, 60 közelében munkanélküliek stb. özönlenek a tudásért. És a pénzhegyekért. Erősebb szövetség ez, mint a hitgyüli és vigyázni is kell, mert a tagok nagyon sértődősek.

 • Családfő
  Jé, Eszterle Ferenc eltűnt. Vajon miért?
  …vagy átnyergelt a Profi nickre. 😀
 • Axt
  Az MLM-mel, és a követőivel mindig is az volt a gond, hogy valószerűtlenül nagy dolgokkal dobálóznak, nem érik be a realitásokkal. És ezért kamu mind. Ami itt a Profi kommentjében elhangzott: nyomorból milliomossá. Ízlelgessük kicsit: adott egy család, nyomorban élnek, tehát enni is alig van mit, a közüzemi számlák hegyekben, majd jön a csoda, MLM formájában, és egykettőre minden problémát megold. Az ilyen dolgokat maximum gyerekek meg gyerekes felnőttek hiszik el. Eleve egy MLM úgy kezdődik, hogy kiadsz minimum 30 ezret a cuccokra. Erre a nyomorban hol van pénz? Sokkal hihetőbb lenne az egész, ha azt mondaná az arc, hogy van egy közepes család, ahol az egyik fél a munkája mellett egy egész szép summával kiegészíti a fizetését az MLM-ből. De ez a nyomorból milliomossá annyira bűzlik és annyira gagyi. Sajnálom azokat, akik ennek bedőlnek. Nagyjából Kairos színvonalú mézesmadzag.
 • Laney
  Azert ez a parhuzam annyiban nem all meg, hogy attol, hogy ahol dolgozom ceg, annak a vezerigazgatoja sokat keres (keressen is, o kockaztatta a vagyonat, idejet, tette bele a tudasat, epitette fel a ceget stb.), attol en meg nem bukok, ha fizet nekem annyit, amennyit er a munkam. Az MLM-ben pont az tortenik, hogy azert, hogy a piramis tetejen levo <1% sokat keressen, mindenki mas sokat bukik. Ha en egy multiban dolgozom, kapok egy tisztesseges piaci bert, akkor legfeljebb annyit bukok, amennyi beveteltol elesek azzal, hogy nem vallalkozasban csinalom. De ugye egyaltalan nem biztos, hogy vallalkozokent is tudnam ugy ertekesiteni a tudasomat. Viszont ha magamtol eladok egy szappant 300 forintert, egy MLM-ben pedig 300 forint, minusz a felettem levok jutalekaert (akik SEMMIT nem tettek azert a jutalekert), akkor sajnos ezzel buktam, nem a piaci erteket fizettek a munkamert.
 • csgary
  Kedves ! Mennyire kell nyomoréknak lenni hogy név nélkül, egy blogon próbáld meg átlátszó kamudumákkal döngetni a melled hogy mekkora sikersztorí vagy? Belegondolni is rossz hogy ez milyen lelkivilágot kíván. Nem fogom megírni hogy mennyire szánalmas vagy, mert az leírhatatlan.
 • Martin
  Nagyon vicces olvasni az MLM éltető kommenteket, amik szinte teljesen megegyeznek a korábbi, MLM-nek álcázott piramisjátékokról írt cikkek alattiakkal. Javasolnám, hogy mindenki, aki ebbe is beleugrik, olvasson vissza egy kairosos, vagy future real estate networkos cikket és az alatta lévő kommenteket, ott is ezekkel az indokokkal lehet találkozni:
  – a munkahelyek is piramis sémára épülnek
  – aki nincs benne, az nem tudja, hogyan működik
  – majd az idő minket igazol
  – stb
  Természetesen ezek a piramisjátékok azóta már bedőltek.
  Ezzel kapcsolatban olvasnám szívesen a jelen MLM-et éltető kommentelők véleményét.
 • matetoth

  Nem is értem, hogy ki az aki benyalja, hogy a tulajdonos a másik által termelt pénzből él… A tulajdonos (tőkés) a tőke által termelt pénzből él. A munkások a munkájuk által termelt munkabérből élnek. Ha a tőkés az összesített munkabérekből nagyobb értéket termel, akkor (számviteli) profitot ér el. Ha a tőkéjének a költségét is kitermeli, akkor közgazdasági profitot ér el.
  A hatalmas különbség a kockázat. A munkást kifizetik, ha a cég nem működik. A tulajdonost nemcsak, hogy ki sem fizetik, de még a tőkéjét is elveszítheti.
  Persze tudom, hogy aki elhiszi, hogy világméretű összeesküvésben rabolják ki a tőkések a munkásokat, annak észérvek feleslegesek.

  Ez az MLM cégeket nem teszi jobbá vagy rosszabbá, csak tényeket közöltem.

 • L70

  “2 MLM-et felépitettem a nulláról,”

  A másodikra miért is volt szükség? Megválaszolom: mert az első szépen bedőlt. Sebaj, pár év múlva majd büszkén hirdeted, hogy már hármat is felépítettél.

 • mitel hentes

  Biztosan utazik, hiszen egy évből 10 hónapot repülőn tölt.
  Akkora a széndioxid lábnyoma, hogy Gréta sikításától megrepednek az ablakok…
 • Fireflies utazó
  Fireflies-hoz: családban van, aki csatlakozott, iszonyatosan túlárazott minden. Rengeteg helyre nem lehet foglalni (legalábbis kuponnal és voucherrel). Foglaltunk egy szállodába, 55 000 Ft / éjre jött ki (ajándékba kaptuk). A helyszínen mondtuk, hogy maradnánk még. Mondták, hogy sajnos nem lesz olyan kedvező, mint az irodával. Ez után kaptunk egy 32000 Ft / éjszakás árat. Szóval a bő felét lenyúlják az mlm-ben. Nem is nagyon lehet jelentősen olcsóbb, ami jól megy szálláshely, az nem fogja sokkal olcsóbban eladni. Ami esetleg jó lehet, a last minute dolgai. Hasonló: Velencében annyiért volt a szállásunk kint a világ végén, mint ismerősnek bent a városban – fireflies-sal az utóbbi megfizethetetlen lett volna
 • Endre bá
  MLM? Nem piramisjáték?
 • Családfő
  mitel hentes,
  Lehet… bár ilyen hosszú kereskedelmi útvonal nincs, Föld körüli pályára állhatott. Biztos nem Emirates-szel megy, mert ott a komolyabb távokon van ingyen wifi.
 • paff
  OFF (Erste Privilégium)
  Korábbi cikkhez nem lehet már kommentelni.
  Privilégium számlát szüntetném meg. Erre benyőgik hogy utolsó hónap számlavezetési díját meg kell fizetni, mert a kedvezményt a hónap utolsó napján számolják, de előbb szűnik meg a számlám.
  Ez normális?!?
  Persze ha tartozásom lenne azt a záráskor még ki tudnák számolni gyorsan…
  Pff…
  ON
 • Zabalint

  Nekem még kedvencem az szokott lenni, amikor az ellátási láncokat is a piramisukhoz hasonlítják.
 • axt
  Halljátok ezt a tücsökciripelést? Na ennyire könnyű megfutamítani az ingatag lábakon álló MLM-es hazugsággyárosokat. Kaptunk nulla konkrétumot, mellé jó sok elcsépelt üres lózungot, és kész, máris szétfutottak. Nagyjából ennyire hiteles és ennyire hihető a mondókájuk.
 • Crimson

  A Privilégium megszüntetésekor nekem is volt részem ebben az Erstés műsorban. Nekem is mondták, hogy az utolsó hónapra felszámítják a számlavezetési díjat. Mivel a számlámon már nem volt pénz, az ügyintéző ott helyben kiszámolta, hogy mennyit kell befizetnem a számlára, hogy pont elég pénz legyen rajta a megszüntetésig. De valamit elrontott a számolással, mert a számlát egy hónap múlva nem szüntették meg, azzal az indokkal, hogy maradt még rajta pár forint, és nem nyilatkoztam, hogy mit csináljanak vele. Plusz még erre valamilyen “őrzési díjat” is felszámítottak. Meg kellet reklamálnom a dolgot, hogy végre rendeződjön.
 • Perpetuum Mobile
  Mindig kitalálnak valami “szuper” dolgot, amivel meg lehet vezetni az emberek egy részét. Az összes MLM rendszer egy nagy átverés. Lusta emberek gyülekezete, akik más emberek befizetéseiből, vásárlásaiból teszik tele a zsebüket.
 • András
  Üdvözlet,

  A teljesség kedvéért lehetne különbséget tenni a DSA tag MLM vállalkozások és a jelen esetben is aktuális piramis játékok között? Nem minden MLM piramisjáték, az pusztán egy értékesítési forma. Felelőtlenségnek gondolom az ilyen jellegű általánosítást, főleg olyan valakitől, akinek a véleményére sokan hallgatnak.

  Üdv…