Biztosítási feltételek

Három év után megvan az életbiztosításunkban az első elutasítás. A tagunk január elsején lépett be az NN-hez és egy két héttel későbbi, nem baleseti eredetű műtét és kórházi ápolás után szeretett volna térítést kapni a G csomag alapján.

Az elutasítás oka, hogy kimondja a feltétel, hogy egyrészt belépés után 90 napig nem lehet ilyen műtétre és kórházi ápolásra pénzt igényelni (szüléssel összefüggésben 360 napig), másrészt a biztosításkötés pillanatában már meglévő betegséggel kapcsolatos térítést is kizárja a feltétel.

Ez elég érthető, hiszen ellenkező esetben ha tudom, hogy lesz egy epeműtétem a jövő hónapban, akkor gyorsan kötök egy biztosítást a biztos nyereség reményében. Esetleg egy meglévő betegség esetén szeretném, hogy akkor mostantól a biztosító fizesse helyettem a költségeket.

Amit szeretnék kérni mindenkitől, hogy a további hasonló esetek és félreértések elkerülése érdekében mindenki olvassa el a feltételeket, mert a saját érdekedben fontos ismerni azokat. Mikor fizet, mikortól fizet, hány napot fizet, mikor nem fizet a biztosítás és a többi fontos kérdés.

Megtaláljátok mindkét biztosító feltételeit a dokumentum fül alatt.

Share

19 hozzászólás

 • Családfő
  Ez az elutasítás tényleg meglepetés volt az érintettnek?? Vagy csak bepróbálkozott, hátha benézi a biztosító? (Nem fogja.)
 • Konzekvensen
  Ki lett téve az egyesületből is? Mert ez így szándékos tévedésbe ejtés, azaz biztosítási csalás kísérlete.
 • Kiszamolo
  Nem, nem csalni akart, ez mitől lenne már biztosítási csalás? És nem tudom, hogy meglepődött-e, én csak a hivatalos elutasítást kaptam meg.

  Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy mindenki olvassa el, miről szól a biztosítása, mikor fizet és mikor nem.

 • Konzekvensen
  Azért, mert bizonyíthatóan mindössze 2 hét telt el a megkötés és a tervezett műtét között, azaz a belépés pillanatában biztosan tudott már arról, hogy erre a pénzre igényt nyújt be. A nem traumatológiai műtétek többségükben várólistásak és az nem két hét, tehát már a műtét napját is tudhatta. Abban reménykedett, hogy a biztosító hanyag munkája miatt nem derül fény a megtévesztésre. Ez akkor egyértelmű csalás, ha bizonyítható, hogy a kórház a megkötés előtt közölte vele a műtétje kitűzött időpontját.
 • Kiszamolo
  Konzekvens, túlgondolod. Novemberben kellett beadnia az NN-hez a jelentkezést és decemberben be is fizetni a januári díjat, hogy január egytől éljen a biztosítása.

  Lehet, hogy amikor a csomagot választotta november közepén, még nem is tudott a műtétről. Nem tudom, de nem is fontos.

 • Egy kérdező
  Ha valahol jóindultú cisztákat találtak korábban, akkor arra a szervre vonatkozóan már nem fog szolgáltatást nyújtani a biztostó?
 • Kiszamolo
  Kérdező, nem tudom a választ, tedd fel a biztosítónak.
 • Konzekvensen
  Az utolsó észrevételem nem engedted ki nyilvánosba, pedig korrekt voltam. Miért?
 • Kiszamolo
  konzekvens, mert túltolod, olyat magyarázol bele, ami nincs a dologban.
 • Konzekvensen
  Akkor úgy kérdezem, hogy miért gondolod, hogy jóhiszemű volt és elkerülte figyelmét a 90 nap? A várólisták sok hónaposak, novemberben – sőt jóval előbb is – tudhatott a tervezett műtétről. Ha pedig tudott róla és így igényel térítést, az rosszhiszeműség, hiszen tudja a valós tényeket, és ez utóbbi a csalás.
 • blackbile
  Én szerettem volna belépni, de elolvastam – na jó, átfutottam a szerződési feltételeket – és mivel volt melanómám -> nem köt velem szerződést a biztosító!!!!!!!!!
 • mentocsomag
  Nem fértem bele nálatok a biztosításba így a generalinál kötöttem ki. Náluk ez az időszak akár 6 hónap is lehet. El kell olvasni a szerződést.
 • Dörnyei József
  US néhány államában szándékosan kötelezik az EÜ biztosítókat arra, hogy fizessenek azoknak, akiknek van létező EÜ problémája. Ez még egy ok, hogy miért annyira drága az EÜ biztosítás a US-ben, amennyire. Az “élelmesek” visszaélve a rendszerrel, nem kötnek EÜ biztosítást v. minimálisat kötnek és ha beüt a villám, akkor kötnek csak egy drágát. Ezzel nyilván a tisztességesen fizető ügyfelek pénzét szedik el. Pontosan ugyanúgy, ahogy az adócsalók miatt kell több adót fizetnie az adót nem csalóknak.
 • Kiszamolo
  black, a melanoma rákos daganat. Egyetlen biztosító sem köt volt rákossal biztosítás. Sajnos ez van.
 • Gabi
  A lányomnak januárban meghalt az apukája 52 évesen. Már tíz éve elváltunk, de a lányát imádta. Három biztosítást is kötött, amin a lányom a kedvezményezett. Egyet a feleségére. Mindhárom balesetbiztosítás volt, az az egy életbiztosítás, amit a feleségére kötött. Sokat utazott, veszélyes helyen dolgozott. Végül otthon elaludt. Úgyhogy gondoljátok át, hogy milyen biztosítást köttök. Más. Nekem fél éve kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Egy rutin vérkép után. Elfogadták mindenesetre, a leleteimet, orvosi igazolást beküldtem.Ha ezzel összefüggésbe hozható a halál, lehet hogy nem fizet a biztosító? A baj az, hogy én ezt már akkor úgysem tudom meg, ha meghaltam.
 • Gedeon
  Nem kellett volna elválni, akkor most te lennél az örökös az életbiztosítása után…
 • Barney

  Gondolom csak viccelődni akartál, de szerintem nem jól sült el. Gabinak biztos jól esne egy ‘Bocs, ez nem jól sült el, nem akartalak megbántani.’
 • KMoni
  Kedves Miklós, lehet már tudni valamit a január végén beküldött biztosítás kötésekkel kapcsolatban? Lassan elérjük a két hónapot. Köszönöm szépen! K. Moni
 • Kiszamolo
  KMoni, ha februárban kapta meg az nn, akkor március végén fog nekem írni.