Egy kis apró

2023-02-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Péter privátbanki ügyfél az egyik nagybanknál, lombardhitelt igényelhet 10,3%-os kamatra, amit bármikor költségmentesen előtörleszthet. Ebből a pénzből vehet állampapírt, de berakhatja olyan alapba is, amelyik az MNB-nél kamatoztatja a pénzét 18%-os kamaton. Persze a törvény megtiltotta, hogy ebből többet kapjon az ügyfél, mint a mindenkori diszkontkincstárjegy kamata, de ez csak a magyarországi bankokra igaz, egy külföldi székhelyű bank nyugodtan adhat vissza 16%-ot is ebből a pénzből.

https://kiszamolo.hu/a-lombardhitel-jelentese/

(Van, aki szerint az MNB nagyobb biztonsággal tud fizetni a bankok nála lévő betétjére, mint az állam a lakosságnak az állampapírokra. Csak hogy értsd, miért ez a kavarás, amikor nem kap több pénzt, mint az állampapírra. Az alap mellett szól az is, hogy onnan bármikor ki lehet venni a pénzt, ha már a lombardhitel kamata magasabb lenne, mint a másik oldalon kapott kamat.)

Pontos bankneveket nem írtam és ez nem véletlen. Ha privátbanki ügyfél vagy, kérdezz rá a tanácsadódnál. Kérdezhetsz a hozzászólásokban is, majd maximum valaki más fog rá válaszolni.

Ja és ha sok céges pénzed van egy banknál, ott is kérdezz rá, mit tudnak javasolni a számládon álló pénzzel kapcsolatban. Maguktól semmit nem fognak, hiszen szó nélkül zsebre rakják a kamatokat, amit kapnak utána a jegybanki betétből, de ha belengeted, hogy már nyitottál számlát az Államkincstárnál és akkor elutalod az összes pénzt, hirtelen eszükbe fog jutni egy-két lehetőség.

Previous Post
Miért nem megy?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram