Domino Most meghosszabbítva

Amint írtam már róla, a Telekom bevezette a Vodafone Tutira válaszul a Domino Most-ot, amivel mindent 19 Ft-ért hívsz, kivéve a Telekomos számokat, mert azt 9 Ft-ért.

Azonban nem rendes díjcsomagot hozott létre, hanem csak egy bármikor visszavonható vagy fizetőssé tehető kiegészítőt a Dominohoz.

Eddig január 31-ig volt érvényes az ajánlat, ezt most meghosszabbították június 30-ig. Addig várhatóan élni fog az ajánlat és ingyenes lesz.

(S a Digit is várjuk, mint az epret. Hátha ők is elindulnak júniusig.)

Share

26 hozzászólás

 • Addam
  Már majdnem reális ára van a szolgáltatásnak, bár Voipnál van ahol 1 eurocent körül járnak magyar mobiltelefon percdíjak, de ott akad probléma a minőséggel és állandó internet kell hozzá. voipkredi.com/page.php?page=betamax-dellmont
 • Ati
  Az égig érő (horrorisztikus, percenként 40-50-60 Ft-os) percdíjakat elsősorban az nyírta ki, hogy a vonalas telefonokról nagyon olcsó lett a mobilok hívása, nagyrészt az állami szabályok következtében (kötelezték a mobilszolgáltatókat, hogy kb. percenként 1 Ft-ért engedjék, hogy hívják az előfizetőiket, ez az un. összekapcsolási díj), mialatt bevasaltak tőlük a frekvenciáért százmilliárdokat. A skype és a messenger csak tovább rontott a helyzeten, így a fenti díjon gyakorlatilag már nem telefonált senki, a feltöltős csomagokról kezdeményezett hívásforgalom szinte nullára csökkent, mindenki visszahívatta magát. Csak idő kérdése volt, hogy a kihasználatlanul pangó kapacitást (rengeteg mobil átjátszó) melyik cég kezdi olcsóért árulni, hogy legalább valamennyi forgalom keletkezzen rajta, innentől pedig az árverseny és a piaci részesedés megtartása árháborút idéz elő. Itt volt az ideje…
 • digimini

  Remek az elmélet, de ez azért közel sem így van.

 • Stanlee
  @Ati: mobil iranyba a hivasvegzodtetesi dij mar regota 1,71 ft/perc, de nem igazan hozta el a vart hatast (ertsd nem csokkentek a mobil hivasdijak). Vezetekes iranyba meg talan 40 filler ez a koltsegelem.

  Ezen a piacon szerintem meghatarozo, hogy kulfoldi kezekben van az osszes szolgaltato, nincs egyetlen igazi magyar, helyi erdekeltsegu sem, ami diktalni tudna. Nem, nem nemzeti szolgaltatora gondolok, hanem egy cegre, akinek mondjuk mi lennenk a kozpontja. Most az van, hogy a t-k es v fonokei megadjak kulfoldrol, hogy mi az elvaras. Eddig is a legkisebbtol jottek a korlatlan csomagok ill. ez a 19 Ft-os percdij is.

  En is varom a Digi-t, de a kapacitasai vegesek, igy erdekes lesz, milyen csomagokat vezet majd be, foleg a korlatozasokra leszek kivancsi 🙂

 • Tallérosi Zebulon
  Köszönet a Vodafone-nak, hogy a pofátlan percdíjak ideje lassan lejár.
 • Handalamandala

  Ugye tudod, hogy azok a “mobil átjátszók” bonyolítják az adatforgalmat is? Nem volt kihasználatlanul pangó kapacitás, ne beszélj zöldségeket. 🙂 Először nézz utána, hogyan működik a mobilhálózat a gyakorlatban, utána fejtsd meg a világot. 🙂
 • Tiborg
  Ati: Skype és Messenger és társai legalább 20 éve vannak, de ez a drasztikus feltöltőkártyás árcsökkentés csak 2 hónapja, tehát most történt valami. Vonalas telefonokról sem olcsó a telefonálás: magyar voip szolgáltatók kifejezetten drágák mobil irányba, a Telekomnak pedig nagyon drágák a havi díjai és akkor ad kedvezményt ha több más szolgáltatást is veszel tőlük. Ha tőlük veszed a netet és a kábel TV-t + 2 éves szerződést aláírsz, akkor kapsz 3200Ft-ért szinte korlátlan havi telefonálást.
  Ez az árcsökkenés vagy a Digi mobil vagy a díjmentes nemzetközi roaming előszele nagy valószínűséggel.
 • andatti
  Csatlakozom…
  Már anno megmondta a Sugár mint T-mobil főnök, hogy a percdíjak jutaléka le fog menni a 0-ra, /még azt is mondta, hogy az sms-ek használata is jó üzlet…/ és az egyéb szolgáltatásokon lesz haszon és az nyer, aki az egyéb szolgáltatásait jól tudja csomagolni és használni…
  A Voip EU-s “szabályozása” is a monopolhelyzet ellen hatott. Ez talán jobb link, több szolgáltató van rajta összegyűjtve:
  hanstel.biz/index.php?menu=rates&idlc=1398155
  Most épp 3,125 Ft a legolcsóbb percdíj… Állítólag számlát is adnak cégeknek, de nem vagyok arról meggyőződve, hogy teljesen legálisan működnek. Hisz az itthon (is) szolgáltatók jóval drágábbak…
  Nekem 1x volt szerencsém 0,001 Euró-s percdíjhoz… 20 fillér volt a hívás perce bármit hívtam… (kb. 4-5 éve… de 3 hónapnál nem tartott tovább…)
 • Fáraók kincse 300 Ft
  Annak mi az értelme, hogy a feltöltőkártyás ügyfelek olcsóbban telefonálnak, mint én, aki havidíjat fizet?
 • tgwh
  Engem nem izgat, átmegyek a Tutira 😀
 • Alfa
  : “igazi magyar” – muhahahahaha. Meg a jó király majd megoldja, álmodj királylány…
  Bődületes naivitás azt hinni, hogy egy hazai tőkés máshogy számol költséget, bevételt, adót, kockázatot.
  Ha mégis megteszi, kormányzati támogatással, adókedvezménnyel, stb. azt is megfizeted, adó formájában. Csak ha kellően buta vagy, akkor meg lehet etetni ezzel téged.
  Lásd nemzeti kukásholding, nemzeti dohánybolt vagy rezsicsökkentés nevű átbaszások. Mert a nemzetközi piaci gázár megáll a határon, viktor király elbeszélget vele és egyből összemegy 30%-ot. Nyilván.
 • Ati
  Akkor egyenként:
  Stanlee: Helyesen leírod a helyzetet. Szerintem azt nem látod, hogy a mostani díjcsökkenésre érett meg a helyet. “De nem igazan hozta el a vart hatást” helyett szerintem MOSTANRA HOZTA EL A VÁRT HATÁST. Csak két példa: a Telekom 3120 Ft-ért ad korlátlan belföldi hívást havi 5000 percig (Hoppá Plusz), nyilván ezt is az 1,71-es hívásvégződtetési díj miatt teheti meg. Ha a mobilcégek 25 forintot kérhetnének azért, hogy a hálózatukba tartozó számok elérhetőek legyenek, akkor ez masszív veszteséget okozna a Telekomnak. A DigiTel500 a másik példa, ott 3 Ft a vonalas és 6 Ft a mobil percdíj, 500 Ft-os havidíjért és ehhez elég a Digi kábelTv hálózata, semmilyen további befektetésre nincs szükség hozzá. A nacionalizmus pedig szép dolog, de nincs szerepe az árazásban, mindegy a tulajdonos személye, bármit is mond erről Viktor, a bölcs vezér.
 • Ati
  Handalamandala: Nehéz olyan emberrel vitatkozni, aki nincs tisztában a tényekkel, de cserében azt gondolja, hogy igen. Aki azt gondolja, hogy a hangtovábbítás ugyanolyan technológiával történik, mint a 3/3,5/4G adatkommunikáció, az ilyen ember. Az 5G kommunikációhoz a távközlési cégek külön frekvenciát vásároltak százmilliárdokért.
  Nyilván nem olvasod távközlési cégek beszámolóit, így nem terhelnek a véleményalkotásban olyan tények, mint a beszédcélú forgalom változásai perc és forint alapon. A 2000-es évek közepe óta a beszédforgalom gyakorlatilag stagnál az ebből származó bevétel pedig csökken.Ezalatt az adatkommunikáció 100x-osára nőtt. A céges előfizetéseknél ugyanis beépült az alapdíjba egy csomó ingyen perc és cégen belüli ingyenes hívás, a magánszámokról indított hívások bevételei összeomlottak.Mostanra jutott oda a helyzet, hogy az árcsökkenés már lényegében nem visz el bevételt
 • Handalamandala

  Fogalmad nincs a hálózat működéséről, nem vitatkozom veled. Butaságokat beszélsz.
 • digimini
  @Ati:

  Nem kell lefikázni másokat, Te sem tudsz sokkal többet a Telco cégek árképzéséről, az nem a beszámolókból derül ki :-))

  Árháború a lakossági piacon? Az év legjobb poénja eddig. Sose volt, max. úgy tűnt – Neked. A mostani akcióknak is megvan az oka.

 • Peti
  A feltöltőkártyás csomagok a flottás előfizetések ellenében teljesen értelmét vesztették. Esetleg diákoknak lehet jó alternatíva.
  Én 1500 forintos havidíjért, 8,5 forintos percdíjjal beszélek minden irányba (másodperc alapú), a flottán belüli hívások pedig ingyenesek.
 • Tiborg
  Peti: Én Dominósként 0Ft-os havidíjjal pedig 9Ft-ért hívom az összes Telekomost – akkor most minek nincs értelme??
 • Tiborg
  Amúgy ahhoz, hogy pl a család mondjuk ingyen tudjon beszélgetni egymással, ahhoz mindenkinek bent kell lennie ebben a szuper 1500Ft-os flottában, ez pedig egyből 6000Ft egy 4 fős családnál, és lehet sorolni tovább is ellenérveket. Mondhattad volna azt is, hogy neked van céges telefonod, amin MINDEN hívás ingyenes, és 0 Ft a havidíja. Attól még nekem van értelme a feltöltőkártyásnak, és nem vagyok gyerek…
 • Peti
  Tiborg: Bocs! Nem az volt a célom, hogy bárkit is megbántsak. Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy NEKEM a Domino Most több okból sem éri meg:

  1. A percdíj alapú számlázás lényegében egy becsapás. Egy 2:02 perces hívást például 3 percként “könyvel el”. Az átlag statisztika azt mutatja, hogy a percdíj alapú számlázás kb. 40%-os többletet jelent. Így a Telekom irányába történő hívás a gyakorlatban 12-13 Ft, más szolgáltatók irányába pedig 26-27 Ft.

  2. A telefonkönyvemben elmentett számok kb. 25-30%-a más szolgáltatónál van (bár a számhordozás lehetősége miatt ezt nehéz nyilvántartani), és őket már nem 9 Ft-ért (12-13 Ft-ért) hívom.

  3. A nejemet, szüleimet nem tudnám ingyen felhívni, pedig velük beszélek a legtöbbet.

  Szóval nekem a “fejenként” 1500 Ft-os havidíjért cserébe bőven megéri a másodperc alapú számlázás, az egységes 8,5 Ft-os percdíj, és a flottán belüli ingyenes beszélgetés.

 • Tiborg
  Peti: Természetesen, ha a Te 1500Ft-os Flottád elérhető lenne bárkinek, valószínűleg sokan, talán még én is ezt választanám. Amúgy a flottákban is van elrejtve néhány csel, sok buktatója lehet, mint mindennek manapság. De a lényeg, hogy a hivatalos előfizetéses csomagok jelenleg MIND rosszabbak, mint egy Domino kártya MOST opcióval az előfizetők legnagyobb részének, és aki most le van kötve 1-2 évre az szív, mint a torkos borz.
  Én és a család VOIP telefonálunk Fritzbox telefon hardverrel. Átlag 1500Ft-ból kijön az összes hívás: 5-10 óra mobil és vezetékes és van külföld is, de ehhez még hozzájön 4db. éves Domino feltöltés, ami kb. 1000Ft/ hó.
 • Peti
  Nekem tavaly lett tele a hócipőm a Telekommal, így mindenképpen váltani akartam.
  Amúgy 5 flottás előfizetésünk volt náluk, elég rossz feltételekkel. Szóval a januárt azzal kezdtük, hogy bebattyogtunk a Tescoban lévő Telekom ügyfélszolgálatra, ahol 1,5 órás várakozás után (nem túlzok, valóban ennyi idő telt el), további 30 perc alatt sikerült lemondani a szolgáltatást. Utána átgyalogoltunk a 10 méterrel arrébb lévő, helyi internet szolgáltatóhoz, ahol percek alatt megkötöttük az új mobiltelefon előfizetést. Szóval ez a flottás csomag teljesen hivatalos, bárki számára elérhető, csak a legtöbb ember nem tájékozódik. Az előfizetési díjban 150 Mb net is benne foglaltatik, de ezt nem használjuk ki. Kifelé menet még rápillantottunk a Telekom ügyfélszolgálat előtt ácsorgó tömegre (mert hogy nincs egy darab szék sem kirakva!)…hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy már nem vagyunk az ügyfelük.

 • Én is így csináltam, csak a Telenort hagytam ott.
  Hasonló a csomagom.
  A régi helyen az 5 kártyára havi 36-38e-t fizettem.
  Most 13e-15e között (a telefonálási szokásunk nem változott).
  Azt sajnálom, hogy nem hamarább léptem. 🙁
 • Tiborg
  Peti: Akkor lehetne tudni mi ez a csoda flotta? Ja, és a havi díj lebeszélhető? Amúgy a Telekommal nekem is tele a hócipőm, nagyon komoly ajánlatot kellene adjanak, hogy viszontlássuk egymást. Az is nevetséges, hogy Dominó ügyfélszolgálatnál nincs emberi kezelő csak robot, kezelőt csak különféle trükközéssel lehet elérni.
 • Tiborg
  Kedves Miklós!
  Lehet, hogy már olvastad, nagy hír a voip piacon: A Reenger HAZAI voip szolgáltató 500Ft-ért 200 perc lebeszélgethetőséget ad MINDEN hazai számra. A feltöltés 1 hónapig érvényes, és vannak ezen kívül egyéb más igen jó csomagok! A hívások minősége kifogástalan, ami a Betamax-os voip szolgáltatókról nem mondható el.
  Bekövetkezett a telefon Kánaán.

  honlap: reenger.com

 • Simon Templar
  Jobb később, mint soha, a Telenor is előjött az “apróbetűs” részek nélküli, egységes 19 Ft-os sms és percdíjas csomagjával. Telenor MyMinute feltöltőkártyás csomag a neve. Reggel még csak rádióreklámban hallottam, akkor még honlapon fent sem volt, most már van.

  telenor.hu/uj-kartyas-tarifak

  Úgy néz ki a Telenor székházban több mííííítingen kellett végigzongorázni azt, amit a másik kettő már hetekkel, hónapokkal ezelőtt meglépett. Az meg egy külön történet, hogy minden multis menedzsernek a 19 Ft jött ki, mint bűvös szám. Micsoda véletlen! 😀

 • Ati
  Handalamandala figyelmébe….. 🙂
  index.hu/tech/cellanaplo/2017/03/13/mobilnet_magyarorszag_olcso_draga/
  “A mobilszolgáltatók úgy vélik, hogy ha bizonyos tartalomszolgáltatások, például a Telenor MyTV vagy Telekom TV Go tévé, a Netflix vagy online rádiók adatforgalomáért nulla forintot számláznak ki, akkor majd jól megtöltik az üresen kongó hálózatot.”