Egészségpénztári kártyával is lehet fizetni a DM-ben

A Drogerie Markt számos termékét mostantól egészségpénztári kártyával is ki lehet fizetni. Ide tartoznak a bébi dolgokon túl (tápszer, pelenka, krémek, stb.) számos élelmiszer (abonett kenyér, müzli, egyebek), tampon, egészségügyi betét, gyógyteák, sportkrémek, bizonyos fogkrémek, stb.

Érdemes végigböngészni a listát, elég hosszú. Amire vigyázz, hogy vannak olyan termékek, amik bár egészségpénztári kártyával megvehetőek, de utána adót kell fizetni. Ami biztos nem ilyen, azok a bébi dolgok, pelenkák, gyógyszerek és társaik. Érdeklődj a pénztáradnál, itt egy kis segítség és itt egy másik.

Ha szoktál vásárolni a dm-ben és van egészségpénztári kártyád (jelenleg az OTP, MKB, Patika, Prémium, Vasutas, Vitamin, Új Pillér támogatott).

Ha esetleg nem tudnád, ez azért jó, mert 20% adójóváírás jár az egészségpénztári befizetéseidre, vagyis ennyivel olcsóbban tudsz vásárolni (mínusz a pénztár által levont költségek). Ha pedig cafeteria keretein belül kaptad a pénzt, így legalább könnyebben el tudod költeni.

Köszönjük Alíznak a tippet.

Share

68 hozzászólás

 • Ildikó70
  Anna Csak a prémiumnál számolható el a gyerek taníttatásának költsége vagy az OTP-nél is? A honlapjukon ugyanis nem találok semmi infót – lehet, hogy nem jó helyen keresem – és épp most vagyok belépés alatt.
 • Garázs
  @Ildikó70!
  Itt van, amit keresel: otppenztarak.hu/file/osp_szolgaltatasi_tablazat.pdf
 • szocske
  @Ildikó70:
  otppenztarak.hu/file/osp_szolgaltatasi_tablazat.pdf
  Beiskolázási támogatás sor
 • Anna
  @Ildikó70 otppenztarak.hu/hu/E01040400.html Szolgaltatasok menupont alatt a Kiegeszito onsegelyezo szolgaltatasokat nezzed at … de latom mar masok megeloztek. 🙂
 • SuhiTomi
  Én a Generalinál vagyok, de náluk nem kellett bejelentenem a gyereket. Bár a listát nézve őket éppen nem fogadja el a DM.
  Én is számlát kérek és majd ők eldöntik, hogy mi elszámolható és mi nem. Jobb így, mint megvenni valamit és utána meg fizetni az adót.
 • Garázs
  Arról mit lehet tudni, hogyha valakinek van Egészségpénztári számlája is és Nyugdíjelőtakarékossági Számlája is, akkor igénybe vehető a 150+100 ezer ft. adókedvezmény, vagy össze kell vonni a kettőt és korlátozva van a max. adókedvezmény?
 • Ildikó70
  Mindenkinek köszönöm! Kár, hogy ezt nem tudtam már az elején. Most ha anyukám nem lenne egyre rosszabb állapotban és nem szedne egyre több gyógyszert nem is gondoltam volna rá.
 • Mazsó
  A 3 év szóbeli tájékoztatás volt a bankban az egyik ügyintézőtől. Mivel az én kislányom ennek a kornak még közelében sincs, nem néztem utána hivatalosan is. Simán lehet, hogy 4 év a korhatár. Az MKB-s ügyintézőknél az a tapasztalatom, ha nem totál alapvető kérdésem van, hanem egy kicsit csavarosabb, azonnal emelik a telefont, hogy a központot kérdezzék, annyira nincsenek képben.
 • Mazsó
  Utána olvastam a honlapjukon, valóban 4 év a korhatár. Elnézést.
  mkbep.hu/tagoknak_elszamolhato-termekek_csecsemoapolasi.html
 • szocske
  @Garázs,
  Három kategória van:
  1. Egészség, önsegélyező, önkéntes nyugdíjpénztár, max. 150ezer
  2. NYESZ-R max. 100 ezer (120ezer aki már majdnem nyugdíjas)
  3. Nyugdíjbiztosítás, talán 130ezer, erre nem emlékszem pontosan, ez nem érint.

  Azonban összesen nem lehet többet felvenni, mint 280ezer.
  Tehát az 1+2 = 250e belefér, 30ezerért akár még nyugdíjbiztosítást is nyithatsz melléjük 🙂

 • Garázs
  köszönöm az infót, azt hiszem a nyugdíjbiztosítást kihagyom!
 • headset
  NYESZ-R

  SZJA tv. 44/B. §392 (1)
  “aki 2020. január 1. előtt tölti be a jogszabályok alapján reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, 130 ezer forint”

  Ezzel meglehet a 280. 🙂

 • Csaba
  Mit jelent, hogy egy szolgáltatás adóköteles? Mit kell akkor utána fizetni és hogy?
  Illetve pl. kerékpárt lehet venni így egészségpénztárra elszámolva?
  Megéri adóköteles szolgáltatást igénybe venni (pl.: fogrém, gyógytea) vagy sem?
  Illetve ha veszek ilyet pls számlára és beküldöm a pénztárnak, akkor mi történik, nem fizeti ki, csak ha külön igénylem? (tehát pl tudtom nélkül keletkezhet ilyen adóköteles tétele, vagy szólnak róla? – PRÉMIUM-os vagyok)
 • szocske
  , adóköteles esetben jövedelmed keletkezik a vásárlás miatt, ezért SZJA fizetési kötelezettség terhel. Egyrészt a fizetendő SZJA elviszi a korábbi adókedvezményt, másrészt felesleges adminisztrációval jár.
  Kerékpárt jó 10 éve nem lehet már vásárolni ep számlára.
  Szerintem nem éri meg adóköteles terméket vásárolni, bár ha csak SZJA-t kell fizetni, akkor egy nagyon alacsony levonással működő pénztárnál 1-2% még a zsebedben maradhat, de ennyiért én nem vacakolnék az adózással és nem bonyolítanám az adóbevallásom.
  Az adóköteles termékek kezelése pénztárfüggő, prémiumnál nem vagyok érintett, így nem tudom ők hogy oldják meg.
  Számlánál lehet, hogy automatikusan visszadobják és nem fizetik ki az adott tételeket vagy akár a teljes számlát.
  Ha mégis befogadják a számlát pl. kártyával fizeted és a kereskedő, pl. a DM kiadja, akkor választhatsz, hogy adót fizetsz vagy visszautalod a pénzt.
 • nyman
  En (is) inkabb szamlat kerek, bankkartyaval fizetek es bekuldom a szamlat.

  Hogy miert? Eu dolgora van 4% visszateritesem (Erste Max, Szepsegapolas, egeszseg). Az Erstes koltest beszedem a BB hitelkaryaval (bar ebben lehet valtozas varhato).

  Az egeszsegpenztari kartyat meg kartyas fizetessel toltom fel, igy ott meg jon az 1+2%, tehat a koltest kb 9%-al lehet megfejelni. Illetve lehet, hogy tobbel is, en ennyit tudok csinalni.

 • Ildikó70
  Nem tudja valaki, hogy a Bónusz Brigádon vásárolt szemüvegeket lehet-e fizetni egészségkártyával? Ha igen akkor hogyan?
 • Mókavonat
  Sziasztok! Mi OTP eg.pénztárnál vagyunk a gyerek téma nagy örömünkre éppen aktuális így konkrét termékekre rákérdeztünk. Akit esetleg érdekel az alábbi választ kaptuk.

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Ön által felsorolt termékek közül az alábbiak számolhatóak el egészségpénztári egyenlege terhére adómentesen:
  -pelenka
  -nedves törlőkendő
  -cumik
  -babafürdetők
  -babakrémek
  Nem elszámolható:
  -pelenkázófeltét
  – bébiételek

 • attila
  @Mókavonat csak egy tipp: szúrópróbaszerűen nézik át a számláidat így ha te mondjuk bébiételt is veszel, több mint valószínű hogy átcsusszan 🙂