Revolut feltöltés készpénz-felvétel

A hozzászólásokban jött fel témának, hogy január 20-ától az Erste hitelkártyákon vásárlás helyett készpénz-felvétel lett a Revolut feltöltés. Ezzel egy újabb kiskaput csuktak be, azonban hónap közben és állítólag előzetes tájékoztatás nélkül.

Ha eddig ezt csináltad, érdemes ránézned az egyenlegedre, ne érjen kellemetlen meglepetés számlazáráskor. A készpénz-felvétel nem csak drága, de drágán is kamatozik. Az sem kizáró ok, hogy egyébként egy forintra van lehúzva a készpénz-felvételi limit a kártyádon.

Ha neked más hitelkártyád van, ránézhetnél az egyenlegedre, minek minősül a Revolut feltöltésed és megírhatnád a hozzászólásokban.

A hozzászólások alapján további problémás kártya:

KH Visa betéti kártyával feltöltés premium forint bankszámláról – 20/02/04 – Fióki készpénzfelvétel. K&H Mastercard vásárlás, K&H Visa készpénzfelvétel.

Share

127 hozzászólás

 • Analfa Béla
  Szuper ez az Erste. Esetleg erről nem kellene tájékoztatni az ügyfeleket?

  Azt is érdekes lenne tudni, hogy milyen alapon teszik ezt; egy dolog, hogy pont/visszatérítés nem jár az ilyen vásárlás után, de hát egy másik kártya feltöltése mióta készpénzfelvétel?

  De hát végülis nincs mit csodálkozni, ez az a bank, amelyik megelőzi a korát: a hírekben még csak beszélnek a 350-es euróról, ők meg már ma is 349,05-ön konvertálták forintra az eurós vásárlásokat.

 • promontor
  Nem tudom, ez melyik Erste hitelkártya, de a Wizz esetében amíg vásárlásnak számított, addig se adtak rá visszatérítést, szóval nem volt sok értelme onnan feltölteni a Revolut számlát.
 • marcedli
  Budapest bank hitelkártya még vásárlás.
 • Robi
  Nem biztos hogy a magyar bankok a ludasok, és nem is biztos hogy szándékos.

  Egy külföldi fórumról:

  “Yes i had same problem. Contacted support. They are working to fix issue. Some technical glitch with visa MCC code. Contact revolut and save chats and dispute with your bank. “

 • mzsombor
  A gond gyökere az, hogy a Revolut feltöltés MCC kódja megváltozott január huszadika környékén 6012-ről 4829-re. Ezt több bank POS kp felvételnek könyveli, kivételesen nem az Erste sara a dolog. A Revolutnál tudnak a problémáról, több jelzés is érkezett hozzájuk, de nincs egyértelmű nyilatkozat arról, hogy szándékoznak-e visszaváltani a régi kódra, és ha igen, mikor.
 • Buta Béla
  Ha jól értem a Revolut-nak minden egyes bankkártyás feltöltés pénzébe kerül, úgyhogy könnyen lehet, hogy szándékos a dolog a részükről. Reméljük, hogy megoldódik a dolog.
 • Xyz
  OTP nél kártyás vásárlásnál minősül, most néztem meg.
 • Edit
  MKB bank Energia Plusz kártya: vásárlásnak minősül + az 1% visszatérítést is jóváírják utána
 • Volfszkin
  Sziasztok!
  Akkor tulajdonképp a sima erste bankkártyáról érdemes feltölteni a Revolut számlát?
  Köszönöm.
 • Zsolt
  Erste hitelkártyával én már a nyáron belefutottam transferwise feltöltésnél abba, hogy készpénzfelvételként kezelik a tranzakciót. Az volt az első és utolsó alkalom, hogy kártyával töltöm fel a transferwise egyenlegem.
 • winnie

  Nekem 2 Erste-s hitelkártyám is van, egy MC és egy Visa. A MC tényleg nem váltja valami jól a devizát, viszont a Visa szerintem az összes bankkártyám közül a legjobban váltja, olyannyira, hogy hétvégén jobban váltotta mint a Curve. (A curve/Revolut hétvégén számol fel felárat)
 • Gergo0206
  Én töltöttem fel erste maxrol revolutot huszadika óta, egyelőre nem könyvelt, de nekem továbbra is vásárlásnak tűnik “Purchase/Vásárlás 2020.01.23 14:10:28 Terminal:a0017431 revolut.com Revolut*8229* Eredeti össz/Orig amt:”

  Ha jól emlékszem tw feltoltes azonnal könyvelt pos kpfelvet címen jelent meg anno

 • Nemezis
  K&H Mastercard vásárlás, K&H Visa készpénzfelvétel.
  Banki kontakt szerint mindkettőnél változottt az MCC januárban, de a Visanál mások a szabályozások az új MCC-re, ezért készpénzfelvétnek minősül.
 • mzsombor
  Aki megnézte, hogy vásárlásnak minősül-e, az már lekönyvelt tételeket nézett, vagy csak zároltat? Ha könyveltet, az a tranzakció kb. a múlt hét közepe után keletkezett?
  Zároltnál még simán látszhat vásárlásinak, könyvelésnél meg POS kp felvét lesz belőle.
 • zol37
  BB Főgáz Mastercard hitelkártya; Tegnap vásárlásnak minősült a Revolut feltöltés és visszatérítést nem ad rá a bank már pár hónapja. Hirdetmény szerint a 6010, 6011 fekete listás lett, érdekes 6012 nincs rajta. A kivonaton sajnos nem közlik melyik tranzakció milyen MCC kódon fut, úgyhogy nem tudni mi volt az eddigi kód és mi a mostani. Hogy mi lesz a 4829-essel ha tényleg arra váltott a Revolut a következő kivonatnál számológéppel kideríthető.
 • naa
  Még egy erstés szívatás: Az Erste a Revolut feltöltésre hitelkártyáról eddig sem adott Erste forint visszatérítést – ez eddig rendben is van -, viszont a Revolutos vásárlás összegét úgy számolta, mintha adott volna visszatérítést utána, ezért az utána jövő tranzakciókra már 0 Erste forintot számolt…
  Vagyis ha pl. egy a hitelkártyádra 250.000 volt az Erste forint visszatérítés felső határa (ami után járt az 1-2%), akkor ha egy 250.000-es Revolut feltöltéssel kezdted a könyvelési periódust, akkor arra a hónapra az összes Erste forint visszatérítést bebuktad.
  Szerintem ez se volt túl elegáns – apróság, de mégis.
 • Orly
  Én sima Erste bankkártyáról töltöttem fel közel 500 000 forintot, az után nem látom, hogy felszámolt volna valamit. Vagyis vásárlásnak tekintette. A hitelkártyát 20-a után még erre nem használtam, de én is kíváncsi vagyok, hogy akkor most mire kell számítani… Ha valakinek pro vagy kontra van tapasztalata, írja meg!
 • gergo0206
  Mivel nem megy a “http://gate.erstebank.hu/hirdetmenyek” szervere ezért valaki emlékszik hogy mi vonatkozik kp felvételre erste max esetén? Jól emlékszem hogy a szokásos 39.4% thm vonatkozik ide csak az első pillanattól pörög a kamat?

  Köszi

 • fajtad
  Köszi az infót. Egy pillanatra megijedtem, hogy legutolsó töltésem emiatt feláras volt, de megnézve 20-a előtti. Másrészről míg néztem a számlámat azt vettem észre, hogy készpénzfelvételnek lett felszámolva egy Exclusive Exchanges valutaváltás, amikor hitelkártyával vettem eurót. Ez így rendben van? 😮
 • Csakmost
  Raiffeisen hitelkártyás feltöltés még vásárlás (2020.01.25)
 • Kolezoli
  Mkb mc hitelkártya / jan 27 / normál vásárlás mint eddig.
 • Tomi
  Budapest Banknál még mindig vásárlásnak minősül de cash back már nem jár érte.
 • Abcd
  Rafinal a hitelkartyas feltöltés vásárlásnak minősült (2020.01.25 ertek nap 01.27es feldolgozás)
 • matetoth

  nem nagyon ismerem a Curve-t, de ha úgy működik, mint a revolut, akkor hétvégén persze, hogy hasonlót ad, mint a bankok (remélem a valós könyvelést nézted, nem a zárolást, ezt érdemes egy hét múlva ellenőrizni…)
 • Dán
  Itt van egy kis infó:
  prohardver.hu/tema/revolut/hsz_18450-18450.html

  prohardver.hu/tema/revolut/hsz_18503-18503.html

 • MT
  Raiffeisen 01.26.27 feltöltés, könyvelt: Vásárlás
 • mzsombor
  , rajta van a feketelistán a 6012-es kód is, olvasd kicsit tovább a kedvezményszabályzatot, még az első oldalon, a következő bekezdésben ott van. 😉
 • Grza
  A kérdés hogy Curve-ön keresztül is annak minősül-e? 😀
  Mivel ugye elvileg annak meg pont az a lényege hogy az ATM készpénzfelvételeket is vásárlásnak könyveli.
 • Balázs
  Én Curve mögé raktam be a hitelkártyáimat, eddig így minden vásárlásnak minősült.
  (így a Revolut feltöltés is)
 • Grza
  Egyébként igen, ha már a bank “játszik” az MCC kódokkal, akkor igazán ráírhatná a kivonatra, számlatörténetre, már csak azért is, mert akkor én is könnyebben tudnám csoportosítani hogy mire költöttem…
 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBéla
  Nem kell minden magyar bankot lecsekkolni, a Revolutnal van a gond
 • gergo0206
  Ma reggelre lekönyvelték a feltöltésemet amit jan 23.-án csináltam és sajnos POS kpfelvét lett belőle… Úgyhogy most törlesztek is gyorsan. Erste max hitelkártya(Visa). A Revolut support véleménye az ügyről:
  “I think I know what might have happened here. It seems like due to some recent changes in the top-up procedures, your bank categorizes your top-up as ‘cash advance’ which might lead to some additional fees. I want to assure you that we’re already working with our partners to find a better solution for this process.”
 • fikarcnyi
  Azt esetleg tudja valaki, hogy miért szükséges a kedvezményezett címét megadni Revolut-os utalásnál?
 • Zsuzska
  Jan 7-i tranzakcio meg vasarlas volt, jan 24-i mar POS kp felvet Erste Max MC hitelkartyaval. Akkor jol ertem h a Revolutnal van a gond es nem a banknal? Ez igy marad v fog valtozni??
 • Bubi
  Az Erste és az OTP mindig is híres volt arról, hogy a jogszabályi kereteken belül a lehető legjobban lehúzhasson. Háromféle ember létezik. Az, aki náluk volt, de otthagyta őket, az, aki ott fogja hagyni őket és az, aki eleve oda sem megy.
 • zol37
  6012 tényleg ott van általános szabályként, köszi. Csak a saját kártyámnál néztem, ott nem volt (csak a többi általánosan tiltott kód ismételve).
 • LSV
  Köszi az infót! Így már tiszta hogy revolut feltöltés után miért nem kaptam egyetlen pont jóváírást sem (ráadásul a revolut feltöltésre sem)…
 • axt
  Valóban illett volna tájékoztatni az ügyfeleket, de azért az vicces, hogy olyan ügyfelek követelik ezt, akik azelőtt meg a bankot verték át ezekkel a kiskapuzásokkal. Ha valaki nem tisztán játszik, miért várja el a másiktól, hogy az is úgy játsszon? Ha meg tényleg tévedés volt, ahogy itt sokan írják, akkor a bank úgy is térít.
  Én egyébként nem érzem jogosnak, hogy ez a sok új pénzügyi alkalmazás a nagy bankok által drágán lefejlesztett és üzemben tartott infrastruktúra hátán mászik fel. Sokkal kevesebb szabályozás érvényes rájuk, mint a bankokra, és sokkal kisebb infrastruktúrára van szükségük, így olcsón megússzák a dolgokat. Az lenne fair, ha aki mondjuk Revolutot használ, a munkabérét is oda kapná, a számlavezető bankjával meg mindenféle kapcsolatot megszüntetne. Hosszú távon ezek is úgy járnak majd, mint az Über. Mert nem illik beleköpni a másik levesébe.
 • LSV
  Azért ne sajnáljuk már a bankokat. A zsíros haszon miatt “szolgáltatnak” neked is és másnak is. Ha nem tetszik a kiskapu, tessék bezárni. Amíg a bank ott húz le ahol lehet (nyilván a jóléti országokban nyújtott ingyen ebédet valahol be kell hozniuk), addig nyilván mindenki arra fog törekedni, hogy a legnagyobb haszonnal használja a megvásárolt szolgáltatást.
  “Nem illik beleköpni a másik levesébe” Ha meg erre a módszerre elkezdenék kilincsorrúzni, akkor én lennék a mindenféle…
 • mzsombor
  Köszi, hogy ennyi példát összeszedett a csapat!

  Az rajzolódik ki, hogy hitelkártyák közül egyelőre egyedül az Erste szivat az MCC váltás miatt, de onnan eddig sem volt érdemes Revolutot tölteni, mivel se kedvezmény nem járt rá, de a kedvezményre jogosító keretet azt csökkentette. Ezt még megfejelték egy kp felvétel státusszal.

  BB-t azért megpróbáltam egy kisebb összeggel, ott minden elképzelhető a rendszerüket látva, akár még az is, hogy újra jár rá visszatérítés… 🙂

 • matetoth

  semmi baj nincs azzal, ha megváltozik a könyvelés, de limit felett ne engedje a KP felvételt (tehát egyáltalán, pláne, hogy 37%!!!! kamat van rá), illetve szóljanak!
 • Petike
  @axt: miről beszélsz? Eddig sem adott visszatérítést az Erste, ha a hk-val töltötted fel a Revolutot. Milyen kiskapu? 😀
 • krisz

  A Revolut ebbe az irányba megy… Angliában fullos számlaként tudod használni.
  Valamint az EUR-os bankszámla teljes jogú számlaként funkcionál nekem is (céges EUR kifizetést arra kérem én is)

  Mégvalami: ha az itthoni nagy bankokon múlik, akkor nulla fejlesztés történik (azonnali átutalás max 10 év múlva lenne) külső kényszer és startup kihívók (revolut, n26, curve, transferwise) nélkül és csak a számlavezetés meg kp felvétel díja nőne.
  Kicsit nem is értem az MNB-t. Az a hasfájása, hogy a bankok drágán utalnak, meg drága a “bankolás”. Tessék megteremteni a feltételt az összes startupnak, hogy könnyebben terjeszkedhessenek, idehaza is, ne csak a szürkezónába biztos, hogy árat csökkentenének a nagy behemót bankok is (vagy kivonul, amelyiknek nem tettszik) nem is beszélve arról, hogy ezek kb 5 év alatt tudnak annyit amit a nagyok 10 év alatt se…

 • Tamas
  Unicredit tovabbra is vasarlaskent (valojaban penzugyi tranzakciokent) kezeli a Revolut feltoltest (Telebank megerositette).
 • Laney
  Esetleg meg kulon ne koszonjuk meg a bankoknak, hogy a sajat penzunk hasznalataert, ide-oda pakolgatasaert fizethetunk nekik? Ezek olyan, teljesen ertelmetlen koltsegek, amiket az ertelmes ember megprobal kikerulni, ha van ra legalis mod, mert semmit nem kapsz erte cserebe. Netto lehuzas a tranzakcios illetek, a kp felvet dija, stb. stb. es eves szinten iszonyatosan sokat lehet ezeken bukni. Nem attol lesz valaki becsuletes, hogy martir modjara hagyja magat lehuzni minden hulyeseggel.
 • Béla
  A CIB Mastercard Gold feltoltes jan 28 konyvelessel vasarlasnak minosul.
 • Lui
  Töltsd fel ApplePay-el, az tuti kártyás vásárlás!
 • Bandi
  Én írtam az első kommentet a témában, amikor észrevettem, hogy megváltozott a Revolut feltöltés.
  Azóta beszéltem az Erste-vel és mondták, hogy náluk nem volt semmi változtatás. Az MCC kód változott. Erről nem tehetnek.

  Nem normál készpénzfelvételnek számít, hanem POS terminálos készpénzfelvételnek. Az a fő különbség, hogy ilyenkor nem számolják fel a készpénzfelvétel díját, csak a kamatokat kezdik számolni. Napi elszámolás van. Így pár száz, maximum pár ezer forint lehet a kamat másoknál is. Ez az összegtől függ és hogy hány nap telt el a Revolut feltöltés és a pénz visszautalása között.

  Az továbbra is működik, hogy hitelkártyával feltöltjük a Revolut számlát, majd egyből visszautaljuk a feltöltés összegét. Így költségmentes marad.

  Rákérdeztem a készpénzfelvételi limitre is. Azt mondták, hogy az csak az ATM-es felvételre vonatkozik. A POS terminálra a vásárlási limit vonatkozik.

 • pimpike

  Ugye azt Ön sem gondolja hogy a Revolut humanitárius alapon szolgáltat? Tetszik például tudni kik ennek a cégnek a tényleges tulajdonosai? Hova teszik az Ön adatait, személyi okmányainak másolatát?

 • Marci
  Cib mastercard gold hitelkártyánál továbbra is vásárlásnak látom (2020. január 25-i tranzakció, könyvelve).