Egy remek szolgáltatás Gránit bankos számlákhoz

2016-04-09
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Bár már hallottam róla, most láttam élőben a gránitbankos bankkártyához kérhető mobilapplikációt.

A legjobb funkciói, hogy egyrészt bármikor zárva tarthatom a kártyámat. Egy mozdulattal zárolhatom a kártyát a mobiltelefonomon keresztül és akkor senki semmire nem tudja használni, se pénzfelvételre, se online vásárlásra, se normál vásárlásra.

Amikor vásárolni akarok, vagy pénzt felvenni, egyetlen mozdulattal aktiválom a kártyát a mobiltelefonon futó alkalmazásban, majd használat után mindjárt le is zárom. Ráérek a pénztárnál sorban állás közben aktívvá tenni a kártyámat.

Olyat is tud az applikáció, hogy beállítom, mennyi idő múlva zárolja magát automatikusan.

A másik, amit tudok folyamatosan állítani, hogy mennyi legyen a limitem a vásárlásokhoz vagy pénzfelvételhez. Még ha aktív is a kártyám, mert éppen fizetek a boltban, az online vásárlást és a készpénz-felvételt akkor is tarthatom nullán.

ora

(Persze nem kell hozzá okosóra, de csak ilyen képet találtam, hogy érzékeltessem, mennyire egyszerű állítgatni a limiteket.)

Szerintem ezek olyan funkciók, amit minden banknak be kellene vezetni.

Akár neten, akár a hatos villamoson, vagy egy ATM automata megbuherálásával ellopják a bankkártyádat vagy annak az adatait, semmit nem tudnak kezdeni vele, kivéve persze ha pont abban az ötször két percben próbálkoznak, amikor naponta aktív a kártyád és beleférnek abba a kétezer forintos keretbe, amit beállítottál offline vásárlásra.

(Itt írtam arról néhány videóval, mennyire egyszerű ellopni a kártyád adatait.)

Van még egy iSMS-nek nevezett funkció is, ahol a banki sms-eidet az applikációra kapod meg ingyen. Amire viszont vigyázz, ha nincs aktív internetkapcsolatod vagy nem fut az applikáció, akkor normál SMS-t kapsz helyette, ami örvendetes, de azért sokba kerülhet, ha túl sok mindenről kérsz SMS-t. (Update: állítólag beállítható külön, hogy sms-t akkor sem kérsz, ha nem elérhető az applikáció.)

Nekem nagyon tetszett az applikáció, illetve ezeket a limitállítási és lezárási funkciók, nem is értem, miért nem alap ez minden banknál.

Ha a Gránit Banknál nyitnál számlát, akkor azzal számoljál, hogy egy online bankról van szó. Ami azzal jár, hogy talán egy olyan fiókja van az országban, ahol pénzt is be tudsz fizetni. Ennek a kellemes oldala viszont, hogy mivel nincs fiókja minden sarkon, nagyon olcsó tud lenni számlavezetésben.

A vállalkozói számláiról itt írtam régebben, a magánszámláit itt találod.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram