Egy remek szolgáltatás Gránit bankos számlákhoz

Bár már hallottam róla, most láttam élőben a gránitbankos bankkártyához kérhető mobilapplikációt.

A legjobb funkciói, hogy egyrészt bármikor zárva tarthatom a kártyámat. Egy mozdulattal zárolhatom a kártyát a mobiltelefonomon keresztül és akkor senki semmire nem tudja használni, se pénzfelvételre, se online vásárlásra, se normál vásárlásra.

Amikor vásárolni akarok, vagy pénzt felvenni, egyetlen mozdulattal aktiválom a kártyát a mobiltelefonon futó alkalmazásban, majd használat után mindjárt le is zárom. Ráérek a pénztárnál sorban állás közben aktívvá tenni a kártyámat.

Olyat is tud az applikáció, hogy beállítom, mennyi idő múlva zárolja magát automatikusan.

A másik, amit tudok folyamatosan állítani, hogy mennyi legyen a limitem a vásárlásokhoz vagy pénzfelvételhez. Még ha aktív is a kártyám, mert éppen fizetek a boltban, az online vásárlást és a készpénz-felvételt akkor is tarthatom nullán.

ora

(Persze nem kell hozzá okosóra, de csak ilyen képet találtam, hogy érzékeltessem, mennyire egyszerű állítgatni a limiteket.)

Szerintem ezek olyan funkciók, amit minden banknak be kellene vezetni.

Akár neten, akár a hatos villamoson, vagy egy ATM automata megbuherálásával ellopják a bankkártyádat vagy annak az adatait, semmit nem tudnak kezdeni vele, kivéve persze ha pont abban az ötször két percben próbálkoznak, amikor naponta aktív a kártyád és beleférnek abba a kétezer forintos keretbe, amit beállítottál offline vásárlásra.

(Itt írtam arról néhány videóval, mennyire egyszerű ellopni a kártyád adatait.)

Van még egy iSMS-nek nevezett funkció is, ahol a banki sms-eidet az applikációra kapod meg ingyen. Amire viszont vigyázz, ha nincs aktív internetkapcsolatod vagy nem fut az applikáció, akkor normál SMS-t kapsz helyette, ami örvendetes, de azért sokba kerülhet, ha túl sok mindenről kérsz SMS-t. (Update: állítólag beállítható külön, hogy sms-t akkor sem kérsz, ha nem elérhető az applikáció.)

Nekem nagyon tetszett az applikáció, illetve ezeket a limitállítási és lezárási funkciók, nem is értem, miért nem alap ez minden banknál.

Ha a Gránit Banknál nyitnál számlát, akkor azzal számoljál, hogy egy online bankról van szó. Ami azzal jár, hogy talán egy olyan fiókja van az országban, ahol pénzt is be tudsz fizetni. Ennek a kellemes oldala viszont, hogy mivel nincs fiókja minden sarkon, nagyon olcsó tud lenni számlavezetésben.

A vállalkozói számláiról itt írtam régebben, a magánszámláit itt találod.

Share

54 hozzászólás

 • snasim
  Tényleg nagyon hasznos. Én most mentem át a rafihot a zéró zárása miatt. Megkaptam az új kártyámat. Beállítottam a limiteket első este. Másnap megkaptam a számlát. 4 módosítas 1200ft. Belepődtem rendesen.
 • AAA
  Ez tényleg nagyon jó funkció, átvehetnék a többiek is.
 • Gábor
  Most már elfogadható a Gránit? 🙂 Korábban – a kicsisége miatt – nem igazán ajánlottátok! Azóta persze sokat nőtt a bank
 • brokkk
  Erste Bank-nál befáradsz a bankfiókba, hogy módosítsd az Egyszámládat, mert eddig sosem mondták, hogy olcsóbb a számlavezetés (oké, utánaolvashattam volna), ha egy alap feltételt teljesítesz (pl. 150e Ft jóváírás havonta). Ez 2200 Ft-ba került.
 • Kiszamolo
  gábor, évekkel ezelőtt is már írtam róla és az összes vállalkozói számlám ott van. Azt írtam, hogy a megtakarításainkat inkább nagy bankban tartsuk. Ezt továbbra is fenntartom.

  De egy folyószámlán maximum mennyi pénzt tartasz? Talán pár százezer forint.

  A 30 milliómat már megnézem, hogy kire bízom, ha lehet, még veszteséges nagybankra sem.

 • rozoga
  a Budapest Bank Mobilbank szolgáltatása évtizedek óta tudja ezt SMS-ben. Egyenleg lekérdezhető, minden limit lekérdezhető, állítható, kártya letiltható, aktiválható.
 • ztoldy
  Annyit hozzátennék, hogy az app-on keresztül kérhető, hogy csak isms érkezzen, így nem kapsz sima sms-ben visszajelzést és nincs költség. Ha aktív lesz a net vagy wifi, akkor érkezik meg az értesítés.

  Root-olt készüléken nem használható az alkalmazás (ezt nem közli a bank, így sokan csalódnak). Viszont ezt a védelmet okosan meg lehet kerülni.

 • gszobi
  A kiherelt AXA ezt kb 1,5 eve tudja.. Exert is sajnalom oket..
 • Kiszamolo
  Rozoga, természetesen minden banknál van ilyen szolgáltatás, ha máshol nem, a netbankban. Ebben az a nagy cucc, hogy beállsz a pénztárnál a sorba, előkaparod a telefonod, aktíválod a kártyát egy mozdulattal, majd két perc múlva újra magától inaktív.

  Ha kevés a limit, egyetlen mozdulattal feljebb tolod, majd egy perc múlva lehúzod.

  A telefon mindig nálad van és nem kell pénzért sms-ekkel szenvedned.

 • Kiszamolo
  Gszobi, itt se ujdonság, tudtam róla már régóta, csak most láttam élőben.
 • Sanyi
  Én már 2 éve vagyok Gránit Bankos. Az egyetlen negatívum (amire eddig 1-2 alkalommal lett volna szükségem), hogy nem tudok pénzt befizetni a számlámra, csak Budapesten a Lechner Ödön Fasoron (korábban pécsi, most gödöllői vagyok).

  Amellett hogy olyan számlám van, ami tényleg 0 Forintos (feltétel nélkül), ingyen utalok, minden ingyen van. Egyetlen költség: 1850 Ft ÉVENTE egy DOMBORNYOMOTT Maestro kártyára.

  A szépséghiba, hogy ez a csomag már sajnos nem elérhető, de feltétel teljesülése mellett van hasonló ma is (utalásnál csak a tranzakciós adót kell fizetni, minden más ingyenes).

  Az OBA korában pedig 30 milliót is nyugodtan tarthatsz a Gránit bankban (azt hiszem 100.000 €-ig van a biztosítás).

  Az iSMS szolgáltatás beállítható úgy is az applikációban, hogy csak oda érkezzen meg (ha esetleg nem lenne mobilnet, vagy nem fut az alkalmazás, nem kapsz fizetős – 18 Ft/db – normál SMS

 • Sanyi
  … folytatás nem kapsz fizetős – 18 Ft/db – normál SMS-t, ezzel esetleg javíthatnád a cikket.

  Rootolt eszközökre is telepíthető, akinek van ROOT-ja, annak csak arra kell rákeresnie, hogy XPOSED keretrendszer és ROOTCLOACK nevű progi, aki ROOTolni tud, annak ez is menni fog…

  Egy szó mint 100: Szerintem Magyarországon a Gránit bank a legjobb.

 • VAG

  “Ebben az a nagy cucc, hogy beállsz a pénztárnál a sorba, előkaparod a telefonod, aktíválod a kártyát egy mozdulattal, majd két perc múlva újra magától inaktív.”

  Ha meg nem megy a mobilnet, vagy lemerült a telefon, akkor hazamész a zsömlék meg a parizer nélkül. ))

 • netartsel

  nézz utána (ha nem a bank ügynökségénél dolgozol), hogy kié valójában ez a pénzintézet.

  igen, egyre inkább az államé.

 • Zorkooo
  Tényleg szuper.
  Rosszabb helyeken pénzt kérnek a limit módosításért, még ha netbank-on csinálod is 🙂
 • Onshore
  Eddig a kártyádra vigyáztál, hogy el ne lopják, most a telódra fogsz. Ugyanott vagy.

  De ha így nézzük, akkor nem véletlen, hogy okosórával illusztrálnak, azt nehezebb ellopni/elhagyni, mint a telót.

 • Kiszamolo
  A jelszóval védett telódra gondolsz meg a másik jelszóval védett programra, amit ha valaki megkaparint, akkor túl sokra nem megy vele, esetleg megtréfálhat a limitmódosítással?

  Tényleg komoly a veszély… 🙂

 • rozoga

  “Ebben az a nagy cucc, hogy beállsz a pénztárnál a sorba, előkaparod a telefonod, aktíválod a kártyát egy mozdulattal, majd két perc múlva újra magától inaktív.”

  Erről beszélek én is. BB kártyával fizettem volna USA-ban. Ebben a napi limit meggátolt. Pénztárnál SMS limitmódosítás felfelé, fizetés, limit vissza, mindez kb 1 perc volt. Igaz, a visszaállítás nem automatikus, de ritkán volt rá szükség, de akkor nagyon jól jött.

 • Kiszamolo
  Rozoga, naponta küldesz öt sms-t legalább, csak hogy működjön, meg deaktiváld? Kicsit drága móka lesz hónap végére.
 • gszobi

  Itt nem tudom miket lehet megcsinalni a limit módosításon kívül itt, de az axanal egyedul a csoportos beszédes nem érhető el, de mint írtam mind1, mert megszűnik. a graniton kívül masik bank aki egy kicsit is hasonlit az axa-ra?
 • kispista
  Felesleges győzködnöd az ilyen embereket. Ők azok, akik még most is sárgacsekken állnak sorban a postán és KP-val fizetik be (holott pár hónapja ugye már bankkártyával is lehet, ami ingyenes kártyás vásárlásnak minősül).

  Egyébként a gránit bank az egyik legjobb bank szerintem, céges és magánszámlára is, OBA 30 millióig védi és ha be is dőlne (Demján bankja aki Viki haverja, ugyanmár:) ), akkor is a jelenleg még kis számú ügyfél miatt az OBA simán kifizet mindenkit. Ha meg több pénzed van, mint 30 misi, akkor meg talán értesz a pénzügyekhez és megoldod 🙂

  Egy hátránya, ha ez egyáltalán hátránynak nevezhető, hogy egy bankfiók van csak pesten, ahol kp-t tusz ki\befizetni.

 • kispista
  Még egy tipp, van egy havi 100 ft-os megtakarítási számla termékük is, ami azon felül, hogy minimális kamatot fizet, a bankkártyával nem elérhető, ahhoz át kell vezettetni a folyószámlára, ami netbankon keresztül azonnal megtörténik, nincs tranzakciós adó, mert saját számlák közötti átutalás.

  granitbank.hu/lakossag/megtakaritasok/osszes/granitmegtakaritasiszamla

  0-499.999 Ft jegybanki alapkamat – 2,00% (de minimum 0,50%)
  500.000 Ft – jegybanki alapkamat – 1,00% (de minimum 1,40%)
  10 millió Ft-ra számítva: 1,36% 2015.07.22-től érvényes MNB alapkamat: 1,35%

 • AkiAki
  Csatlakoznék -hoz: Van AXA-hoz hasonló másik bank az országban? Tudom, hogy a Gránit igen hasonló, és ne legyen politika ha pénzről van, de valahogy mégsem akarom (még inkább) Viktoréknak adni a pénzem, inkább fizetek többet számlavezetésre. Ugyanemiatt nem akarom megvárni, amíg zöld OTP-s leveleket fognak küldözgetni az AXA-s helyett.
 • Kiszamolo
  Aki, már úton van egy, de még egy év, mire rendesen elindul.
 • Stanlee
  Addig, amig a nemet bankom (az egyik legnagyobb direktbank Nemetorszagban) oriasi elorelepeskent/innovaciokent jelzi, hogy:

  – szabadon valaszthatom meg a hitelkartya/debitkartya/EC kartya PIN kodjat,
  – a kartyahasznalatrol kaphatok sms-ben jelzest, ha 400 euro feletti a vasarlas

  akkor szerintem egy ilyen kis bank ezen szolgaltatasa igazan jovobemutato.

  Remelem lesz valami nagyonolcso ETF megtakaritasi lehetoseg is abban a bankban, mivel ez hianyzik a nepnek Mo-n.

 • Kiszamolo
  Stanlee, szerintem nem, de majd meglátjuk.
 • kispista
  politika ide vagy oda, de a gránit bank tényleg kitalált egy innovatív(?) működési modellt (nincs bankfiók, de házhoz megy az ügyintéző stb), ami miatt olcsó tud lenni. Az összes eddigi bankszámlám esetén (5 különböző banknál) összesen max kétszer voltam a fiókban, egyszer amikor megnyitottam és egyszer amikor megszüntettem, minden mást netbankon vagy ritkán telefonon intéztem, szóval NEKEM nincs szükségem bankfiókra.

  ezt érdekes olvasni, azt gondolná az ember, hogy a “fejlett” nyugaton a bankolás is fejlett.

 • valaki
  Off:
  Anno szó volt arról, hogy az kiszámoló egyesületnek esetleg lesz “dolgozói” bankszámla csomagja valamelyik banknál. Engem különösen érdekelne, hogy ebbe az irányba van e terv továbblépni?
 • Kiszamolo
  Az egyesület megszületett pénteken, szerintem hamarosan lesz számlacsomag.
 • szocske
  ehhez olyan bank is kell, aki ebben partner. Én az elmúlt kb. 10 évben átlagosan évente 2x jártam bankfiókban, mígnem 2 éve elkövettem azt a hibát, hogy nyitottam egy számlát a raiffeisennél. Nos, ide mindenért be kell mennem. Segítőkészek, mert előkészítenek mindent, de aláírni azért be kell menni. És nem csak én nem gondoltam át előre, hogy mit akarok, ők változtatnak. Pl. eltörlik a kedvezményes ingyenességet olyan szolgáltatásért, amire nem feltétlenül volt szükségem, de ha már ingyenes volt, miért ne kérjem. Aztán egyszercsak elkezdenek érte havi párszáz Ft-ot levonogatni, lemondanám, de ahhoz menjek be… Még néhányszor eljátsszák ezt, aztán inkább a számlámat megszüntetni fogok bemenni :S
 • Penge
  Szerintem a Gránit bank a legkorrektebb bank ma Magyarországon, az alapötlet meg, hogy haladnak a korral, netbankra vannak kihegyezve és nem tartanak fenn sok bankfiókot és az alkalmazásuk az iSMS-sel zseniális (még a root-tiltásos hülyeségük ellenére is).

  Vagy bedöglik a telefonod és nem tudsz fizetni – ironikus módon a javításért/új telefonért SEM – amíg nem teszed fel az új/javított készülékre az alkalmazást és aktiválod újra a fizetés után automatikusan inaktiválódó kártyádat.

  Ilyen esetben tényleg mi van, ha meghal a telefon és nem tudod újraaktiválni a kártyádat? Telefon hiányában amíg haza nem érsz (pl. nyaralsz) vissza tudod valahogy aktiválni?

  A mai világban net/teló nélkül maradt ember önmagában szív, ha meg még a kártyája is letiltódik… Marad az apró a zsebében.

 • Kiszamolo
  penge, azért telefonos ügyfélszolgálaton csak lehet újraaktiválni a kártyát.

  Egyébként előfordult-e veled valaha, hogy a telefonod úgy bedöglött minden előjel nélkül, hogy hirtelen be sem tudtad kapcsolni? Mert velem egyszer sem az elmúlt 20 évben, úgyhogy elég elméleti a kérdés.

 • BlackBerry
  “Egyébként előfordult-e veled valaha, hogy a telefonod úgy bedöglött minden előjel nélkül, hogy hirtelen be sem tudtad kapcsolni?”

  Pl. vízbe esett?

 • jurta

  A lényeg akkor is, hogy a növelt biztonság kétélű fegyver: most már nemcsak a kártya problémájával (megrongálódás, elvesztés, ellopás, ott felejtés akár csak fél napig, stb.) tudod magad elzárni a pénzedtől, hanem ugyanúgy a telefonéval is. 🙂 (Vagy elég egy kis tartozás a szolgáltatónak / elfogyott egyenleg.)

  Szerintem egyikünk sem azt mondja, hogy ez nem éri meg, de bennem minden ilyen megoldás növeli a stresszt. Amíg nagyvárosi módon élsz (mint bizonyára az olvasók többsége is), az ilyen problémák persze ritkák és általában egy-két nap alatt megoldhatók.

 • Kiszamolo
  S ez hányszor fordult elő veled? Nekem még egyszer sem esett vízbe egy telefonom sem.

  De ha előfordulna, akkor mi van? Szerzek egy másik telefont, vagy letöltöm az appot a feleségem telefonjára vagy telefonálok az ügyfélszolgálatnak és kész.

  Persze lehet, hogy éppen a Holdon vagyok és ott kellene tankolnom az űrhajómba és csak kártyát fogadnak el és amúgy sincs nálam pénz egy fillér se, de azért erre kicsi az esély.

  Ilyeneket kitalálni ezret lehet. Például mindjárt azt, mi van, ha a kártyádat lopják el vagy az megy tönkre, esetleg nyeli el az automata.

 • kispista
  Felhívod az ügyfélszolgálatot, azonosítanak (olyan kérdésekkel amiket csak az adott számla tulajdonosa tudhat) és megváltoztatod a limitet. Ennek mondjuk így díja van, 100 ft. Átutalást nem kezdeményeztem még telefonon, mert pénzmozgás végrehajtásához kell egy (nemokos)mobil bankos pinkód is. Mellesleg a készpézt ugyanúgy elvesztheted\ellophatják\elázhat, mint a kártya\mobil, csak míg a kpnál a pénzednek lőttek, az utóbbinál még egyáltalán nem biztos.

  amit leírtál az alapján NEKED sem lett volna szükséges bankfiókra, más kérdés, hogy a bank az ósdi folyamatai miatt (írj alá mindent személyesen) rászorul. Tehát a banknak volt itt is szüksége a bankfiókra nem neked. Ez pedig a bank működési költségeit növeli, amit ki fog kifizetni, na ki? 🙂

 • Stanlee
  Az utalashoz, egyeb muveletekhez szukseges 6 szamjegyu egyszer hasznalatos azonositokat tartalmazo listat sima postai levelben kuldik meg (TAN szam). Allitolag van mar elektronikus TAN is – amikor sms-ben erkezik meg az azonosito, vagy van meg a photoTAN eljaras is – de ezeket a regi ugyfeleknek a postai uton kikuldott TAN-nal kell megrendelniuk 🙂 Amit a magyar bankom adott egyszer hasznalatos sms-es azonositokuldest mar 2006-ban is, azt ezek itt majd 10 ev kesessel vezettek be.

  Arrol sem irnak Mo-n, hogy itt a nemeteknel a kisebb takszovok eseteben meg havonta van egy-ket kirobbantjuk/elvisszuk a penzkiado automatat rablas, mert nem kotelezo a festeksprickolos automata hasznalata.

  Szoval vannak itt a nagy nyugaton erdekes dolgok 🙂

 • L70
  A Gránitbank honlapja teljesen korrekt, 3 kattintással megvolt a lakossági számlavezetés hirdetménye (sok nagybanknál ez csak illúzió lenne, pedig kérem, ez a lényeg).

  Külön piros pont azért, mert a hirdetményben pirossal kiemelik a legutolsó változásokat (ugye, Erste, valami ilyesmi kellene, nem olyan bonyolult, és szerintem szabadalom sem védi, csak a józan ész).

  2x annyi a látraszóló kamat (0,10%), mint Erste-nél a 2 havi lekötésre (0,05%).

  Ezt teszi, ha nem drága fiókhálózattal akarnak működni, hanem egyszerűen, de a modern megoldásokat teljesen kihasználva. Tetszik.

 • kispista
  nem lehet, hogy megnézték a születési helyedet és azt gondolták, hogy mivel te csak egy balkáni vagy ezért elég lesz neked az alacsonyabb szolgáltatási színvonal is? :DDD

  OFF: Egyébként internetpenetrációban és sávszélességben és árban is lekörözi kis hazánk a nyugatot. Bár a 2016-os adatokat nem ismerem, de pár éve csodálkozva néztem, hogy odaát a betárcsázós net volt a csúcs, miközben itthon már megabites kábelnet volt kb mindenkinek. Abba is hátborzongató belegondolni, pozitív értelemben, hogy úgy 15 évvel ezelőtt a 0,5 Mbit\s net volt akkor 10.000 Ft (ez kb 20.000 Ft lenne ma, ha jól számolom) a upcnél, ma kb 5000-et fizetek a 120 Mb\s-ért.

 • kispista
  “2x annyi a látraszóló kamat (0,10%), mint Erste-nél a 2 havi lekötésre (0,05%).”

  gránitnál 2 havi lekötésre már 2-3%-ot is adnak. Igaz van hogy csak “új pénzre”, meg 10ezerért használd a kártyádat feltétellel, de ezeket nem nehéz teljesíteni szerintem. De ha nem teljesíted, még akkor is jobban jársz: “Feltételek nem teljesítése esetén éves kamat és EBKM: 1,00%”

  granitbank.hu/lakossag/megtakaritasok

 • Stanlee
  Nem volt naluk negativ profilozas, baratnom meg a testvere is eredeti nemet, nekik is ugyanezt adtak akkor, amikor atmentunk ehhez a bankhoz. A negativ profilozas abban volt, hogy nekem nem adtak hitelkartyat, mert nem volt nemet fizetesem, SCHUFA bejegyzes rolam, stb.
 • István
  Erről a cikkről eszembe jutott, hogy miért van az hogy a bankok és az egész pénzügyi rendszer valahol leragadt középkorban vagy legalábbis a múlt században. Erről érdekelne a véleményed.
  És ha már itt tartok egy konkurens blogger írt erről a témaköröl. superposition.hu/hu/blog/az-idealis-penzrendszer-1-monetaris-csernobil
 • gcs85

  OFF. (bár más külföldön eurózónában élőnek is érdekes lehet)
  Nekem Sparkasse (Erste) számlám van (ugyan Ausztriában), de SMS-ben jön a TAN, és több féle apjuk van, kártyakontrollra (limitállítás, letiltás), és utalásra. Tavaly év elején modernizálták a webinterfészüket és a fő appjukat. Ajánlom őket, bár egy kicsit drága.

  Viszont Németországban a Number26 a kézenfekvő. Ez egy berlini startup (azért már nem olyan kicsik), akik elkötelezték magukat a bankolás modernizálása mellett. Eddig elég jó úton is járnak. Kamatot ugyan nem kapsz, viszont minden ingyen van. Számla+MC+Maestro, web és app. Kb mindent beállíthatsz weben, és az appban is. Minden értesítés jöhet emailben, vagy push notificationben. Csak a TAN jön SMSben, ha úgy akarod. És folyamatosan fejlesztik, és ami a legjobb, hogy az alapján amit a felhasználók kérnek.
  Úgyhogy csak ajánlani tudom!
  ON.

 • gcs85

  Erről jutt eszembe Miklós, nem írtál róla, hogy megújult a webkincstár 🙂
  Pedig egész pofás lett, letisztult, modern és használható. Bár azzal eddig sem volt gond.
 • S.E.
  “Update: állítólag beállítható külön, hogy sms-t akkor sem kérsz, ha nem elérhető az applikáció.”
  Valaki írta már ugyan, de ezt megerősítem. Most már választhatsz, hogy mi legyen akkor, ha nem elérhető az app: semmi (ez az újdonság), vagy küldjön normál SMS.t
 • Greg
  csak nem comdirect-rol van szo? Mindent, amit leirtal az ott is letezo problema es teljesen egyezik a velemenyunk.
  Egyebkent 8 eve digitalis bankolassal foglalkozok es annak ellenere, hogy Number26 es a Fidor bank Europa leginnovativabb kezdemenyezesei a nemet bankpiac technologiailag a legelmaradottabb.

  Ceges szamlam nekem is Granit banknal van, de mivel netbankokkal foglalkozom, en speciel rosszul vagyok a Cardinalos netbankok user interfacetol. (Cardinal magyar ceg, akik a kisebb bankok netbankjat csinaljak)

  Egyebkent az eredeti temahoz is hozzaszolva a legacy kartyarendszerek problemai miatt nem tudjak a bankok csak ugy megcsinalni a real time kartya beallitasi muveleteket. KHnal amikor 6-8 eve dolgoztam mar akkor is meg akartuk csinalni, csak nem lehetett abban a bonyolult architekturaban.

 • Igen, a Number26 megvan, gondolkozom is, hogy lesz ott majd egy szamla, igazabol csak azert nem nyitottam meg naluk szamlat, mert nincs EC kartyajuk (ez nemet hulyeseg, de sok helyen csak ezt fogadjak el) ill. a Mastercard az egy debit, nem credit es par helyen a hasznalata nem engedelyezett, ahol nekem meg szuksegem van a CC-re.

  Ja, arrol van szo, nem akartam oket nevukon nevezni, mert zokon vennek. Az egyik legjobb nemet directbank, de ezek a hianyossagai. Most mar van naluk is tobbfele TAN, de azert 3 eve amikor nyitottam naluk a szamlam, meg nem volt nekik sms ertesitesuk, stb. az szerintem eleg gaz, foleg ugy, hogy egy Commerzbank lanyrol van szo, nem egy helyi tagszovrol. A tagszovok meg ha nem nyomtatod ki havonta egyszer a szamlakivonatot, akkor 10 euroert kikuldik, ha kered, ha nem. Nem ragozom tovabb…

 • Greg
  Ne, aggodj, egyik ismerosomek csinaltak a comdirectnek az uj digital strategiat (meg tavaly) Ido kerdese es Comdirect is rajon, hogy nagyon 10 evvel le vannak maradva 🙂 es be kell ujjitani a feluletet.
  Egyebkent a papir TANtol en is rosszul voltam, de gyorsan valtottam a mobil appos TANra, az eleg egyszeruen mukodik. Javaslom.

  BTW multkor olvastam, hogy penzbefizetesre dijat vezetett be a Number26 mert rajottek, h a teljes ingyenesseg tul nagy buko. (it-finanzmagazin.de/number26-fuehrt-gebuehren-fuer-bareinzahlungen-ein-wird-das-fintech-jetzt-selber-zu-einer-normalen-bank-27975/)

 • Greg
  ugye tudod, hogy Number26 mar nemcsak Nemetorszagban es Ausztriaban elerheto, hanem tovabbi 6 orszagban is: Franciao., Gorogo., Iro., Olaszo., Szlovakia, Spanyolo.

  Es remelem azt is, hogy a Number26 nem egy bank, hanem csak egy banki front end, mert mogottuk a licensel rendelkezo tenyleges bank a Wirecard Bank AG.

 • A number26 koncepciojat en feletebb otletesnek es jonak tartom. Igazabol az emberek tobbsegenek nincs szuksege ezen funkcioknal tobbre. Ertsd utalas ide-oda, kartyahasznalat, megtakaritasok (ez nekik nincs, de be akarjak vezetni). A nagyobb bankok akkor jonnek be a kepbe, amikor hitelt akar valaki, de ez is megint olyan, hogy az en ingatlanhitelem eseteben nem kerte a bank, hogy atmenjek hozza, az osszs interakcio az volt vele, hogy fizettem a havi reszleteket es kesz. Persze most volt veluk egy papirkitoltesem, mivel elotorlesztettem, de szerintem azt is meg lehet oldani fiokba latogatas nelkul. Szoval ez a jovo.