Okosórás fizetés: Google Pay Magyarországon

Sokan vannak, akik irigylik az Apple Watch-ok tulajdonosait, mert már az órájukkal is tudnak fizetni, mióta hivatalosan is van Apple Pay Magyarországon.

Ez a funkció a Google Pay-jel és a Samsung Pay-jel az androidos ügyfeleknek is elérhető lenne, hiszen a jobb okosórák támogatják ezt.

Apró gond, hogy egyik cég sincs jelen Magyarországon, nem szerződött le egyetlen bankkal sem, így a lehetőség egyelőre elméleti és nem is nagyon látszik, mikor lesz ez másképp. Magyar bankkártyát éppen ezért nem is regisztrálhatsz hozzájuk.

De most jön a de.

Miután a Curve már biztosítja a Google Pay és Samsung Pay lehetőségét, elvileg semmi akadálya a dolognak. Nem a magyar kártyádat regisztrálod, hanem a Curve-t, amihez viszont már hozzáadhatod a magyar bankkártyádat.

Curve kártya tudnivalók

Első probléma, hogyan töltsd le a Google Pay-t a telefonodra és az okosórádra? Itthonról nem fog menni Google Play-en keresztül, de ezért vannak a megbízható apk oldalak, például az ApkmirrorEsetleg ha éppen külföldön jársz, ott fog működni a letöltés hivatalos helyről is.

Ez a probléma pipa. Ott a telefonodon és az órádon a szükséges program.

Utána már a Curve kártyádat kell használni és elméletileg nem lesz semmi akadálya, hogy te is frenkizhess az órás fizetéssel a pénztáraknál, mint az Apple-sok. (Ok, kényelmes is, még a telefont sem kell elővenni fizetéshez.)

Azért mondom, hogy elméletileg, mert nincs olyan okosórám, amivel kipróbálhatnám, de a hozzászólásokban várjuk a tapasztalatokat, működik-e a dolog. Esetleg van-e olyan akadályozó tényező, amire nem gondoltam. (Pl. Hiába töltöd le a Google Pay-t, magyarországi regisztrációval nem akar elindulni. Vagy VPN kell hozzá. Vagy nem tudom.)

Update: mint a köz kiderítette, elvileg működne csak a dolog, mert a Curve magyar ügyfeleknek nem fogja engedni a lehetőséget. Van, aki VPN-nel regisztrált a Revolutnál és így már megy neki az órás fizetés. Azért ötletnek jó volt. Egyszer végre hátha ideér a Google vagy Samsung Pay Magyarországra is.

Share

110 hozzászólás

 • Tamás
  Már többen is próbálták, én is. A probléma, hogy a Curve-nek is engedélyezni kell a Google Pay-t de a nem brit ügyfeleik számára ezt nem teszik meg, tehát nem működik.
  A következő hibaüzeneteet kapom:
  “Can’t complete set up for contactless payment
  To resolve this, you’ll need to contact your bank …”

  Régen egy ideig valami bug miatt működött, de akik meglépték, azoknak letiltotta a kártyáját a Curve, ezért a kísérletezést is csak óvatosan ajánlom.

  Viszont az Apple Pay elméletileg működik nem briteknek is, legalábbis a FAQ szerint.

 • Kurafi
  Szuper ötlet a telefon védelmi ökoszisztémáját megtörni külsős APK telepítésével, amihez ugye developer mode szükséges. Ráadásul fizetéshez használni kérdőjeles forrásból származó programot felér az öngyilkossággal.
 • Peti
  Valaki elmagyarázná, mi előnye van a telefonos és okosórás fizetésnek egy sima paypass-képes bankkártyához kèpest?

  Mert ahogy látom, jól túlbonyolítjuk az egyszerűt és bevonunk plusz szolgáltatókat a sorba, akik nem dolgoznak ingyen, vagy pénzt kérnek vagy elárasztanak a szokásaink alapján reklámmal.

  Alapból soha nem bíznám telefonra a pénzügyeim, ott van a laptop a nyílt forráskódú webböngészővel inkognitó módban, szintén nyílt forrású op.rendszerrel amit megbízhatónak tartok és nem “telefonál haza” a szokásaimról.

 • krisz
  Én a Robin hood-ot próbáltam letölteni, de csak USA-ban lehet. Átállítottam a goolePlay-ben magamat Amerikainak és VPN-eztem az USA-ba. Nem sikerült így sem letölteni, szerintem telefonszámot is néz, plusz még cellainformácót / GPS jelet.

  De ha valaki megoldotta hogy sikerüljön, szóljon…

 • Zsolt
  Google-nel az okosora kulon kategoria, Szlovakiaban mar egy ideje elerheto a Google Pay, de csak mobillal lehet fizetni, okosoraval nem. Viszont tavaly voltam USA-ban es ott tudtam hasznalni az oramat is, szoval az oras fizetesnel nem a bank vagy a kartya a lenyeg (legalabbis nem csak, de lehet az is), hanem az is, hogy eppen melyik orszagban tartozkodsz.

  Ami az okosorakat illeti, itt mar par banknal elerheto a Garmin Pay es a Fitbit Pay is. Garminnal van szemelyes tapasztalatom, Revoluttal is mukodik, szoval Magyarorszagon is elerheto.

 • Aztaleborultszivarvégit
  Egy ideig én is kerestem megoldást, de aztán rábukkantam valamelyik apróbetűsben, hogy a Google felfüggeszti a fiókodat ha trükközni próbálsz ezzel, és mivel én szeretem a jelenlegi fiókomat, inkább nem csináltam.
 • Danka
  Ugyan ez nem arról szól, hogy mi az értelme, vagy elönye. Ha odatartod a csuklod a penztargephez es ezzel a mögötted levöknek leesik az álla, hogy de király, te már ilyet is tudsz, akkor megérte, mert úgy érezheted, hogy vagy valaki. Hogy ehhez meg kell törni a telefon védelmét, vagy nyilvánossá kell tenni a pénzügyeid különbözö cégek elött, az mindegy, az érzés a lényeg. 🙂

  De pont ezért vesznek az apple kütyü tulajok is apple kütyüt. Csak az érzés miatt, valódi elönye nincs.

 • Aztaleborultszivarvégit

  Én azért szeretnék végre az órámmal fizetni, mert kényelmesebbnek tartom azt, hogy egy hanyag mozdulattal odaérintem a karomat miköben pakolok és nem kell valamelyik zsebem mélyéről előkotorni a bankkártyát tartalmazó tárcámat.

  Az meg nagy plusz, hogy pl Revolutban is látok mindenféle trendet meg statisztikát. Haza is küldi az adatokat? Küldje. Semmi titkosat nem csinálok.

 • bdpst
  bbc.com/news/technology-45368040

  “Google has reportedly bought Mastercard credit card data in the US to help it track users’ offline spending in stores.”

  Nincs is szebb annál amikor tudják merre mozogsz, mit vásárolsz.

 • Maki
  “Sokan vannak, akik irigylik az Apple Watch-ok tulajdonosait” Létezik ilyen ember?
 • fects
  @Peti: egyszerűbb. Egy ideje már csak azért van nálam némi pénz meg 1 db bankkártya, hogy ha valami miatt nem menne a telefonos fizetés. Nem kell tárcát elővenni, mutogatni, megoldok mindent a telefonnal.
  Természetesen a telefon automatikusan zár, olyan kártya van csak megadva, amin pár százezer Ft-nál nincs több (az is hitelkártya egyébként), és a limitek is kellően kicsire vannak húzva.
  Persze, ha valaki nem akarja az adatait megosztani, az használjon készpénzt.
 • Teszter
  Hónapok óta használom a Google Pay-t a Curve kártyámmal, mögötte a magyar bankkártyámmal. Igaz, nem okosórával (nincs ilyen órám), hanem mobilos fizetéssel!
 • LL.
  Revolut kártya + GPay nekem működött.
  A revolut kártya mögött angol a bank, a GPay pedig APKmirror-os -igaz, egy ideje nem használtam, mert egy szoftverfrissítés után a telefon lepusztította az ismeretlen apk-t, én meg lusta voltam azóta újra feltenni.
  Az értelme? nem kell pénztárcát cipelni.
 • LL
  Revolut kártyával próbáltam ugyanígy, apk-t telepítve, működött.
  Díja nincs és nem kell pénztárcát cipelni.
 • NAR
  Az órát odaérinteni egyszerűbb/gyorsabb, mint előhalászni a kártyát és azt odaérinteni. Pl. szupermarketben gyakran két kéz kell ahhoz, hogy a lehúzott árút elpakoljam, az utolsó áru elpakolása után kell még előkeresni a kártyát és érinteni, ami feltartja a sort – míg a csuklón hordott óra mindig kéznél van…
 • csiga
  Nem működik sajnos, leírta, hogy miért. Magyarországon úgy tudom, hogy az ApplePay-en kívül a FitBit Pay működik, amivel mögé Curve és Revolut kártyákat lehet regisztálni. A legolcsóbb óra, ami tudja ezt, az a FitBit Versa 2 NFC edition.


  Semmilyen extra jogosultság nem kell külső APK telepítéséhez. Az apkmirror nem kevésbé megbízható, mint a Play Store, és az APK-kat is könnyű ellenőrizni, főleg a Google által aláírtakat.

 • -nb-

  Azért arra, hogy “nem “telefonál haza a szokásaimról”, ne tegyél nagyobb összeget: valamiylen webdeveloperrel nézd meg, hogy mennyi tracking infót küldd ide-oda egy norrmál weboldal, csak úgy, hogy neked jó legyen.

  Csak abban bízhatunk, hogy a banknak nem érdeke, hogy ezekkel telepakolja a webbankját.

  Azért annál az androidos biztonsági modellnél, hogy Neked, mint felhasználónak, semmire nincs jogod, ellenben a frankó kis alkalmazások miért ne férhetnének hozzá bármihet IS, talán jobb. 🙂

 • bicskanyitogato
  Cash is king – ahogy a művelt (angolul is tudó) francia mondja.
  És különös kalandban lehet részed, ha élőben megkérdezel egy melletted állót, vagy a pénztárost, hogy: “Ne haragudj, nem tudod, mennyi a pontos idő?”
  A frenkizőkön meg jót kell mosolyogni.
  Köszi Miklós a blogot/cikkeket/munkát!
  Köszi a kommentelőknek az ötleteket/véleményeket/más látásmódot!
 • Zee
  , azért mert a telefon a zsebemben van, a pénztárcám, amiben a bankkártya pedig a táskám mélyén.
 • Lala
  – elővigyázatosságból én sem kötöm be a fő kártyamat, hanem ezért van webkártya és revolut. Ezeket feltölteni hetente és ha valaki annyira ügyes, hogy valahogy feltöri, akkor a maximum zsákmány 1 heti költőpénzem. Ha ennyire ügyes, akkor meg is érdemli 🙂
  Nem kell teljesen gondatlannak lenni, de ami ronyózást némelyik ember csinál, hát már a szánalom kategóriája nem is fér bele a viccesbe.
  2 lépcsős azonosítás internetbankba belépéskor, ha valaki el is lop minden belépési adatot mit kezd vele a telefon nélkül? Persze, majd ideutazik a hekker és ellopja azt is vagy leklónozza, hogy nehogy észrevegye a károsult és így le tudja lopni a magyar átlagbért a számláról. Nagyon életszerű dolog ez.
 • Attila
  Nagy ötlet kártyás fizetéshez olyan appot letölteni, ami nem a hivatalos áruházból van.
 • 1st_eve
  Külföldön jártam és le tudtam tölteni a Gpay-t hivatalosan. TW kártyát sikerült berakni mögé, Revolutot nem. Igaz még itthon nem fizettem vele.
 • BuPe
  Nekem se Curve se Revolut fizikai/virtuális nem megy magyar címmel. Szerencsére KH mobil alkalmazás megy telefonon, okosóra meg nincs…
 • keleti04
  Gyakran használok okosórás fizetést: Garmin okosóra és Revolut számla. Tökéletesen működik.
 • Zs
  Sajna a samsung pay nem működött, feltelepítettem, de nem talált szervert. 🙂
 • LSV
  “míg a csuklón hordott óra mindig kéznél van…” …és aki nem hord semmilyen órát?
 • Nyomd a gázt!
  Apple pay-t használom már nagyjából egy éve. Nagyon szeretem mert rettenetesen kényelmes, a telefonom mindig nálam van és nem kell magammal hordanom a kártyákat. DE van egy másik pénzügyi vonzata is. Feleségemmel a napi kiadásokat egy közös számláról fizetjük, ehhez viszont 2 fizikai kártya kellett aminek az éves díja sem elhanyagolható. Ezt előtte egy normál kártyával és egy ingyenes hitelkártyával olcsósítottam, de állandóan foglalkozni kellet a visszafizetésekkel. Az apple pay-ben viszont több telefonhoz is hozzárendelheted ugyanazt a kártyát. Így akár egy egész család használhat egy kártyát egymástól függetlenül. A társkártya elveszti létjogosultságát. Ja és nem kell a pinkódot megadni a terminálnál, mert a telefon titkosítása már elég hozzá.
 • naa
  Munkanap ebédhez nem kell pénztárcát vinni. Vagy lányoknak nyáron csini ruhában amin nincs zseb, nem kell szorongatni a tárcát… De ha lenne zseb a ruhán, a nőkre jellemző óriási pénztárca (ezt sose értettem) akkor se férne el benne – mennyivel egyszerűbb azt az irodában hagyni és a csuklón levő okosórát pittyenteni?
  Vagy pl. futáshoz nem kell vinni semmit, de ha megszomjazol, a büfésnél csippanthatsz. (Persze ha telefon is kell hozzá, akkor ez lehet, nem teljesen igaz, offline is tudja a fizetést? Vagy SIM kártyás okosóra persze…)
  Vagy strandon… mondjam még? Van ennek értelme.
  Az apk letöltés tényleg fura egy ilyen alkalmazásnál mondjuk, még ha én nem is vagyok parázós és valóban tehetsz mögé limitált kártyát, stb.
 • Családfő
  Rosszul élünk Magyarországon, vitán felül. Amikor ezek a problémák foglalkoztatnak, akkor tudjuk, hogy mennyire borzasztó itt.

  Ui: az olyan ember, aki irigykedve néz egy apple watch tulajra, tényleg említésre érdemes? Ugyanígy, aki irigyli a szomszéd házát, autóját, óráját? …esetleg talán az, aki a feleségét, ha csinos. 😉

 • K
  En egyetertek es , csak szebben fejeznem ki magam.
 • V.A. Laki
  Kezeden villan az aranyszinu festekkel lefujt ivaccs, ahogy diszkreten berandul kigyurt, szolizott bicepszed. Es maris csippan a terminal. Most, igy felsejlett elottem, hirtelen radobbentem, milyen ures es sivar az eletem.

  Amugy +1 Kurafinak. Szerintem is ostobasag nekiallni “torni”. Ugy ertem, itt nem az a kerdes, hogy okosabb vagy-e a lehetseges tamadoknal, ki tudod-e cselezni oket cserkesz trukkokkel. Lehet, hogy igen. Az is lehet, hogy benezel valamit es koppansz. Itt arrol van szo, hogy van egy letezo, biztonsagos, biztositott, szerzodesekkel levedett, meno, stb. megoldas, ami egy szereny 6 szamjegyu osszegert barki rendelkezesere all azonnal, te meg nekiallsz ganyolni es kihivni magad ellen a sorsot. Ez elemi hozzallasbeli hiba, istent kiserteni ok nelkul.

 • Átutazó

  “Alapból soha nem bíznám telefonra a pénzügyeim, ott van a laptop a nyílt forráskódú webböngészővel inkognitó módban, szintén nyílt forrású op.rendszerrel amit megbízhatónak tartok és nem “telefonál haza” a szokásaimról.”

  Ne haragudj, de ezen jót mosolyogtam, főleg az inkognitós résznél. Kicsit jobban járj utána ennek a témának szerintem, mert a megbízhatótól azért messze van.

 • Átutazó

  “De pont ezért vesznek az apple kütyü tulajok is apple kütyüt. Csak az érzés miatt, valódi elönye nincs.”

  A legtöbbnél csak státusz szimbólum, de egy bizonyos rétegnél már plusz védelem a rendszer. Rendőrségen tudnának mesélni.

 • Szorgoska

  Ha elmegyek biciklizni, nem viszek táskát magammal, így praktikus az okosórámmal fizetni a boltban. Amit írtak mások is, szörnyen menőnek tűnsz, mindenki téged néz a sorban. Párszor viszont be is égtem, mert vagy 1 percig nem ment át a fizetés vagy szimplán nem ment át, szóval szép lassan visszaszoktam a kevésbé menő bankkártyára. 🙂
 • furmint
  Kedves Miklós!

  A decemberben aláírt egyesületi nyilatkozatban szerepel, hogy a havonta feltöltött listában ellenőrizzük a befizetést. Eddig mindig volt, azonban a 2020 januári listát nem találtam itt a blogon.

 • Justin Time
  Csak hogy a keresetlen véleményeket dúsítsam, az okosóra is olyan, hogy nála már csak egy haszontalanabb dolog van: a nyeletlen bicska penge nélkül. Vagy az irányjelző az Audiban meg a BMW-ben, ahogy mondani szokás.
  Úgy 12-14 éves koromban hordtam utoljára karórát. Mondjuk akkor milyen jól jött volna az okosóra, hogy eljátszhassuk a Knight Ridert.
  Viccen kívül, a pénztár innenső oldalán azt láttam, hogy az az egy-két ember is két-három alkalommal hordja, aztán soha többet nem láttuk rajtuk. Az átlagembernek már a tepsifon is hozzá van gyógyulva a tenyeréhez, fölösleges még egy vacak.
 • Tamás
  Az okosórás fizetés, (meg úgy általában az okosóra) az Aldi-s dolgozók blokkolóóráira emlékeztet, és nem szeretnék rájuk hasonlítani.
 • B.Csaba
  Érdemes megvizsgálni hogy naponta hányszor fizetsz. Nálam ez 0.25, azaz négy naponta használom a pénzem. Feleségem veszi a kaját, másra nem költők. Tankolni, céges kártyával, dohány havi 1x megvéve.

  De értem a praktikumot, én is minimalizalom a magammal hordando dolgokat. Kocsi kulcs a zsebbe, jogosítvány a telefon tokba, más nem kell. (Forgalmi másolata a kesztyűtartoban (eredeti a széfben, mert Casco nem fizet vagy kevesebbet…), telefon Bluetooth a kocsi riasztó helyett). Szóval jópofa lehet az okosora ha nem kell keresgélni a kártyákat. Átérzem a feelinget, ebbe az irányba megyünk.

 • nem_oda_budHa
  a sorbanallas gyorsitasara nem az a megoldas hogy okosoraval fizet az ember, hanem hogy a 20 penztarbol, 2 helyett mondjuk 10-et nyitnak ki. a boltban toltott idod toredeke altalaban a sorbaallas, 10 masodperccel tovabb tart elovenni a tarcad? frusztral hogy allnak mogotted a sorban? kapkodva huzza le a penztaros a vonalkodokat?
  pont erre megy ki a jatek hogy minden korulmennyel pszichesen rastredsszelj a fizetesre hogx keves ideig tartsd fel a dolgozot, hogx rohanhasson vissza a raktarba/polcotpakolni stb.

  ehhez asszisztalsz az okosoras fizetessel. hajra…

 • csabika30
  Szerintem, nagyonkényelmes megoldás az órás fizetés és a telefonos (ha működik). Én Fitbittet Versa 2 okosórát használok és a Revolut virtuális kártyámmal tökéletesen működik. Másik alternativa a Curve kátya lenne, de sajnos azt nem lehet még párosítani csak angol Curve ügyfeleknek, Anglián kívül még nem működik a Fitbitt-el. A google pay is nagyon kényelmes Curve kártyával. De az óra sokkal kényelmesebb és egyszerűbb. (Nem ezen a kártyán tartom a vagyonom, de számomra megéri, hogy pár tizezer forint legyen a kártyámon a kényelmemért). Nem mellékesen egy kártyát több telefonhoz hozzááadhatsz pld. gyereidnek “B” tervnek, enni, inni, BKV bérletet venni és totál kontroll alatt van.
 • erika003

  Micsoda különbség, igaz? :))

 • nyman
  A Google pay működik revoluttal is mar egy ideje. vpnnel regisztraltam.

  A Samsung paynal az is számít, hogy melyik regioban adtak el a készüléket. Így ott tudtommal meg nem lehet trukkosen felrakni.

  Nekem egyszerűbb a kártyaval fizetni, mert könnyebb sok helyen odarakni a terminalhoz. De pl. tavaly nyáron a strandon egyszerűbb lett volna az óra.

 • SuhiTomi
  Én már annak is örülnék, ha az iPhossal tudnék NFC-vel fizetni, de a Budapest Bank csak az Androidot támogatja. Túlárazott Apple okosórát meg nem veszek csak, hogy frenkizhessek.
 • kártékony
  A minap beszélgettem egy barátommal és volt egy nagyon jó meglátása: ezeket az éveket 100 év múlva úgy fogják hívni, hogy a nagy valami előtti évek. Valaminek jönnie kell, mert az emberiség tényleg nagyon beteg. Halljátok egyáltalán magatokat? 🙂 Okosórára letöltött APK-ból felrakott program, amire ilyen-olyan valódi vagy virtuális kártyát regisztráltok, ami mögött egy másik kártya van. Meg hogy nem kell pénztárcát hordani és hogy ez mennyivel “kényelmesebb”. Hát komolyan, szakadok a röhögéstől…
  És persze ezek ugyanazok az emberek, akik ebédszünetben sorban állnak a 699 Ft-os menüért, vagy a Pennyben veszik ebédre a zsömlét a saját márkás felvágottal… természetesen talpig Apple Watch-ban. 

  “Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. Weak men create hard times.”

 • gaborr
  Elképesztő, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában nem hivatalos forrásból beszerzett alkalmazások kockázataival. Elég akár egyetlen rosszindulatú alkalmazás (nem kell pénzügyinek lenni), és ment minden pénzügyi információ (és esetleg a pénzed is) a levesbe.

  Androidos telefonokat gyári telepített szoftvereiken keresztül is törik fel.
  pl:
  money.cnn.com/2015/06/17/technology/samsung-galaxy-hack/index.html

  Mondjuk én android telefonon semmilyen pénzügyi adatomat nem adnám meg. De nem szeretnék iphone vs egyéb telefon háborút, mert felesleges, és hittel nem lehet vitatkozni.

 • zuhanyfüggöny
  @Átutazó Engem nagyon érdekelne mit tudnának a rendőrségen mesélni, le is tudnád írni?
 • kridli
  neked megoldás a curve, állítólag az apple payt magyar ügyfeleknek is engedik
 • naa
  Örülök, hogy ilyen jól szórakozol rajtunk. Nem tudom, az ország mely részén lehet 699 Ft-os “menüt” enni, de miért ne fizessem azt is okosórával? Nem egy egetrengetően fontos dolog, az igaz…
  Én azon szoktam töprengeni, miért kotorásznak az emberek piszkos, 100 idegen kezén átment apróért meg papírpénzekért a bazi nagy pénztárcájukban egy csippantás helyett, ami még ha nagyobb összegnél pin kód is kell, akor se lassabb, mint a készpénz és a visszaadás… Vagy amikor ott a paypass a parkolóautomatán, de bőszen keresik az aprót, etetik a papírpénzzel türelmesen, hátha felismeri… De azért bírok aludni ettől még.
  Csak akkor használok készpénzt, ha étteremben úgy kívánok borravalót adni, minden más esetben paypass. A strandbelépőt meg strandon sört, halat, lángost, stb. a sportórával venni különösen jó – nem kell emlékeznem rá, bedobtam -e a fizetőeszközt a táskába.
 • -nb-
  OFF:
  “pénztárnál feltartod a sort”: eredeti ötletem az, hogy miután a pénztáros vad tempóban mindent beüt, megkérem, hogy most akkor nézzük végig a tételeket egyesével, mert nem bírtam követni. Eddig nem alkalmaztam, de néha nagyon kéne.
  Viszont a fizetés mindig úgy megy, hogy pénztáros vad tempóban beüt, ahogy tudom elrakom, aztán fizetek. Mármint amikor mindent elraktam.
  Lidl-ben kedves hölgy mondta, hogy ki akarták rúgni, mert kicsi a tétel/sec sebessége, de miután a műszak alatt semmivel nem volt rosszabb, mint a többség maradhatott.
  és igen, a sort nem a vevő tartja fel, bármely német/osztrák/olasz/cseh boltban normális sebesség mellett sem hosszabbak a sorok.
  /OFF
 • Garázs
  Ott a pont Petinél! Nekem is bőven elég a PayPassos bankkártya!