Eladták a Digit

Megvette a Digit a 4iG, közel 232 milliárd forintért. Hamarosan többet tudunk, mennyiben érinti ez majd a szolgáltatást és az árakat.

Share

62 hozzászólás

 • random
  Honnan van a 4ig-nek erre pénze? Tavaly 50mrd volt az árbevétele. Jahh tudom, majd kap az államtól kölcsönt, neg az mnb vesz 4ig kötvényt…

  Valami érdekes hátterű cég most szállt be 25%-kal a 4iG-be. Az is hozhatott némi aprót.

  Ja nem, most olvasom, hogy 350 milliárdért akarnak kötvényt kibocsátani, amit szokás szerint az MNB-vel akarnak felvásároltatni, ahogy az eddig is divat volt.

  Szóval mégis csak mi, adófizetők adjuk rá a pénzt.

 • KisJános
  A Rheinmetall és a KZF Vagyonkezelő részvényvásárlás és zártkörű tőkeemelés… cikk erről: portfolio.hu/befektetes/20211125/fontos-bejelentes-erkezett-szarnyal-a-4ig-512710
 • Serrin
  Pár hónapja váltottunk szolgáltatót, még a sim kártyákat is leadtuk.

  “Kár érte, kiváló ügynök volt.”

 • Belavoltam
  +1, en is igy gondolom.
 • -nb-
  Akkor most már lesz freki rendesen 🙂 🙁
 • gaborr
  Végre jöhet az 5G hálózat és Nemzeti Mobil Szolgáltató! 🙂
 • Vlagyimir Tutyi
  Szerintem vissza fogjuk még sírni a románokat, ha elNEResedik a Digi.
 • Lacee
  Kíváncsi vagyok milyen (ár)változások lesznek, nálunk a nagyobb családi körben mindenki DIGI-s, internet, műholdas TV, mobiltelefon stb. A hívásdíj és a mobilnet ára kifejezetten olcsó jelenleg a DIGI-nél ( a telekom ehhez képest legális rablás), és ahol van lefedettség ott tökéletesen működik is.
 • Dr Tovigloki
  Már pegazus sem kell.
 • snorbi
  “Szóval mégis csak mi, adófizetők adjuk rá a pénzt.” – itt a lényeg 🙁
 • Digi jó lesz továbbra is ár érték arányban.
  A diginél: 6 ezer Ft az 1 gigabit net + a nagyon sok csatorna köztük HD stb .
  Ugyanez a konstrukció a telekomnál ahogy most ránéztem az 1 giga net és 162 csatorna az 11eFt !!! Őszintén aki mehetett a Digihez az eddig gondolom nem Telekomos volt.
  2 dolgot kell csinálni szerintem: Be kell menni a Digihez és 1 vagy ha lehet 2 éves hűséget vállalni most erre a díjcsomagra és akkor addig tuti nyugi van.
  Másik dolog meg akkor se váltani, ha 20%l akár több lesz a díjcsomag, most ha 7200 Ft lesz 6 ezer helyett és a Telekom meg leviszi 10 ezerre (szerintem jól láttam a 11 ezret) akkor is még 2800 Ft különbség a Digi javára.
  Úgyhogy amíg nem romlik a szolgáltatás minősége addig felesleges ugrálni csak mert 4IG megvette :). Nekik se érdekük az ügyfélvesztés szerintem, nem veszteséges céget akarnak üzemeltetni.
 • Szabolcs
  Digi jó lesz továbbra is ár érték arányban.
  2021-11-30 at 12:42

  Nem is az a kérdés, hogy tudják/akarják-e jól csinálni, olcsón tartani, lesz-e 5G frekvencia… Nem tudom, más hogy van vele, de én úgy látom, hogy a Meki után még egy szolgáltatás, amit ezek szerint kerülök, ha tudok (a mekit könnyű volt, digis előfizu viszont van) 🙂
  Aldi/Lidl-be járok. A gázt és az áramot még veszem, de csak egyszer költözzek el, gáz többet nem lesz, és az áramot is nullázom, ha tudom napelemekkel. És ha úgy adódik, lekáderezem a hotelt (bár évek óta nem voltam itthon hotelben). Elvi okokból. 🙂

 • KommentElek
  Fantasztikus, hogy ezt is az adófizetők állják az MNB-n keresztül.
  Utána pedig beteszik a lábukat az Antenna Hungáriába a cserével.
  Ügyesek a fiúk. Gondolnak azokra az időkre, amikor a nép már nem kér belőlük.
  Gondolom, a 35 éves autópálya koncesszió is rövidesen ki lesz írva valamelyik havernak választás előtt.
  Hányingerem van már tőlük (is).
 • Teve
  A diginél rosszabb szolgáltató nem volt, igaz hogy olcsón kapsz gigás netet, meg olcsó mobil tarifát, de folyamatos kiesés van, az nem oké. Remélhetőleg Lölöék kitömik és végre használható is lesz

  Nekem sokkal kevesebb vele a bajom, mint a UPC-vel volt, miután átvette a Vodafone. Oké, a mobilhálozatának még lenne hová fejlődni, de havi ezer forintért második kártyának így is remek. S hát vett volna ő frekvenciát, csak soha nem adtak neki, mert egyébként hogy vehette volna meg a 4iG, ha tisztességes versenyben hagyták volna indulni?

 • Atti
  Nem kell Pegasus többé.
  Sőt, el lehet készíteni az itthoni “Nagy Fal”-at is, média és net kontroll alatt.
  Mindent a pénzünkből, “értünk”.
 • Alex
  Ha már a mi pénzünkből veszik, akkor nem kötvényt kellene kibocsátani, hanem részvényt és szétosztani az adófizetők között, hogy ha már az én pénzemmel verik a csalánt, a fájdalmon túl legyen már egy kis öröm is benne. (Igen, mint a sajtreszelő 😀 )
 • észreveszed?
  Osszeáll a ner hivoknek a kép?:)
  portfolio.hu/gazdasag/20200818/a-vilag-egyik-legutosebb-harcjarmuvet-gyartja-majd-magyarorszag-beneztunk-a-pancelzat-moge-445310

  Mo. rendszeresiti a Rheinmetall által gyártott Lynx tankot. Erre elkoltenek 700mrd (2020-as árfolyamon) a Zrinyi programban. Rheinmetall gyárthatja a tankokat a magyar gyarmaton.

  Majd “hirtelen” vesz 25%-ot a 4ig-bol mert megkívánta a céget:) Aha.. Vagy mas nézetben a fönök megveteti a ner-nek a digit-t a Rheinmetall-al a 700+mrd adófzetöi pénzböl leesö “marzsból”, ha már a telenort nem sikerült:) Es ehhez nem kell oknyomozó riporternek lenni annyira kilóg a lólab.

 • nyman
  Jelenleg nálunk három ingatlanban van Digi internet és három SIM kártyánk van mobilnetre. 30 GB egy ezresért nekem megéri, illetve van egy 10 GB-os 500-ér havonta.

  A szolgáltatás színvonalával és ár/érték arányával meg vagyok elégedve. 1-2 ms-os válaszidő, 900 Mbit/sec feletti letöltés és 300 Mbit/sec feletti feltöltés 3100 forintért/előfizetés havonta. Este kb. 6 és 9 között visszaesik kb. 5-600-ra, de ha nem mérem, észre se veszem.

  Belevihetnék politikát, érzelmet, meg mindent. Ha marad ez a kedvező ár és a normális szolgáltatás, akkor maradok. Ha drágul és lesz kedvezőbb, kipróbálok mást.

  Ez kb. olyan, mint az Erste bank. Ugyan rühelem az arculatokat, a designt, a sok nyomorék reklámarcot, de jelenleg az exCitis Top számlacsomagnál nincs kedvezőbb a piacon. így ez ott tart.

 • Inevitable
  4 év alatt húszszorosára (!) növekedő magyar részvény gyerekek! Mégiscsak okosabb lehet mint a Zuckerberg?
  Az árfolyamot vizsgálva az is egyértelmű, hogy augusztus végén lefixálták ezt az ügyletet. Belterjes kereskedés miatt mikor indít vizsgálatot a hatóság?
 • Zoli
  Az a baj, hogy nem kell gazdaságosan üzemeltetniük. A digi tartotta kordában a vetèlytársakat, megmutatta hogy lehet adni 10x annyi netet fele annyièrt.
  Most ezt bedarálták, nèhány èv alatt összezár a kartel ès emelnek amennyit kedvük tartja, vetèlytárs nincs, net meg mindenkinek kell.
 • NAR
  Jól látom, hogy a Digi nem kínál olyan set-top-boxot, amivel fel is tudok venni műsort?
 • álnokfutó
  Személy szerint engem nem érdekel ki a tulaj, addig maradok a DIGI ügyfele amíg ilyen remek ár-érték arányt kínál, hisz ez volt és most is ez a szolgáltatás egyetlen előnye a konkurenciához képest.
 • Andris
  Valaki el tudná kérlek magyarázni nekem, hogy az MNB-vel való kötvény felvásároltatás, hogy működik? Mármint egészen pontosan a folyamatra vagyok kiváncsi, hogy hogyan lesz ebből az, hogy adófizetők állják a pénzt?
 • Kristóf
  Tegyük fel hogy kibocsát a 4ig 350 milliárd Ft kötvényt. Ezt a jegybank megveszi mondjuk 2% hozamon (kamaton, par értéken), tehát kb. jóváírja egy közvetítő bank jegybanki számláján a pénzt (pénzt teremt), a közvetítő bank pedig a nála vezetett 4ig számlán írja ezt jóvá. Ezt elkölti a 4ig, megveszi a Digit. Tegyük fel hogy a tulajdonosok ezt a pénzt befektetik, 2.9% kamaton a bankjuknál aki pedig a jegybanknál tartja ugyanilyen hozamon. Így kap a jegybank 2% kamatot és fizet 2.9-et. Így minden 1000 Ft-on 90 Ft vesztesége van, amit a költségvetésből kell pótolni. Valójában nem ilyen egyszerű, de a lényeg ilyesmi. Figyelembe kell venni a hitelkockázatot és hogy a piac milyen hozamon adna pénzt a 4ig-nek. Veszteség: piaci hozam – jegybank által vásárolt kötvényhozam. Kötvényár = hozammal diszkontált cashflow-k összege. Valószínű nem is adna nekik senki ekkora hitelt.
 • Digiaerertek oke
  NAR: passz, de okos tvkbe ha bedugsz ehy pendrivet vagy hddt akkor arra is feltud venni a tv ugy tudom.
 • AAA
  NAR
  Nem is kell hogy kínáljon, simán koaxon, kódolatlanul kapod a csatornákat, ráraksz egy olyan kábeltv vételére alkalmas settop boxot ami tud felvenni és úgy veszed fel az adásokat ahogy kedved tartja. A jelszint meg akkora hogy akár háromfelé is oszthatod a koaxot.
 • Alfa
  : Ez mind jó és okos, egész addig amíg ott vagy a TV mellett és elindítod.
  De rengeteg TV-t nem fogsz tudni beállítani hogy az X műsort időzítve vegye fel.
  Ezért gáz hogy a Diginek nincs normális IPTV-je, rögzíthető, megállítható adással, stb.
  Lehet hogy olcsóbb a Digi, de az optikája pont annyira megbízható (300 Mbps jó ha jön nálam a gigabitből (dróton, nem a Wifi-m szar), a TV-je meg béna.
 • hgfhgf
  Szabolcs egy igazi nemzetellenes balos szavazó… Gyűlöl mindent ami magyar!

  Hát nézzük csak, miből is áll a nemzet?

  Meglepő módon minden nemzet emberekből áll.

  Ennek egy része jobbos szavazó.
  Másik része balos, liberális, meg mindenféle.
  Áll még hívőkből és ateistákból. Azon belül katolikus, protestáns, muszlim, meg akármilyen hívő, ha hívő.
  Részei a nemzetnek a homoszexuálisok, a román, cigány, horvát és akármilyen nemzetiségűek.
  Részei az itt letelepedett más nemzetiségűek.

  Te nem a nemzetet szereted, mert a legtöbb embert, amelyik ezt a nemzetet alkotják, gyűlölöd.

  Te csak egy ideológiát szeretsz, amit te nemzetnek hívsz meg magyarnak és egyébként egy gyűlölködő eszme, mert utál mindenkit, aki különböző.

  Ha tényleg szeretnéd a nemzeted, akkor a nemzetet alkotó embereket szeretnéd. A balost, a liberálist, a jobbost, a homoszexuálist, a cigányt, a románt, a horvátot.

 • csgary
  Köszönjük hogy elmagyaráztad kit kell szeretni, igazi balos tempóval erőltetnéd rá mindenkire, kár hogy nem létezik olyan hogy diktált szeretet. Mindenki mást szeret, erről szól az élet, ez nem gyűlölködés, csak egyszerű valóság. Aki pedig az összes magyar dologra azt mondja hogy utálatos és kerülendő az nem a “nemzetet alkotó embereket szereti” hanem szimplán egy ellendrukker. Ne keverjük a fogalmakat.

  Szabolcs a NER-t utálja, csak hogy megértsd, mit mond.

  Mert azok felvásároltak és összeharácsoltak mindent, a mekit, a digit, az összes hotelt, áramszolgátatót.

  Erre mondta Szabolcs, hogy kerüli a mekit és szíve szerint kikapcsolná a neres áramot is. A meki mitől is magyar? Most már a tulaja neres, de attól még nem magyar.

  Ennek semmi köze a magyarhoz, meg a nemzethez, ez a népbutító, úszító nemzeteszméhez van köze és ahhoz, amit el akarnak vele takarni: a szemérmetlen lopáshoz.

 • kissbéla
  Majdnem biztos vagyok benne, hogy szépen elkezdik emelni majd az árat.
  Ehhez nem kell nagy jövőbe látónak lennem.
 • bjozef

  “A diginél: 6 ezer Ft az 1 gigabit net + a nagyon sok csatorna köztük HD stb .
  Ugyanez a konstrukció a telekomnál ahogy most ránéztem az 1 giga net és 162 csatorna az 11eFt !!!”
  Azért a digi meg a t kábeles lefedettsége között nagyságrendi különbség van, hovatovább csak ott fejlesztett a digi ahol minimális beruházással nagyszámú előfizetőt tudott behúzni… Nem egy helyen van, hogy az utca egyik oldalán a társasházban lehet digi, a szemközti oldal családiházas részében meg nem…
  A gerinc hálózatuk is eléggé ki van centizve, esti órákban jelentősen beesik minden téren (jó-jó nem akkora gond ha csak 400al hasít otthon a netflix, de akkor is…)
  Szóval így könnyű…
  Most meg majd, hogy a működés költségébe MINDEN adófizető beszáll, hát úgy könnyű lesz versenyezni a t-vel…
 • ak
  lesz most már elég tv csatorna, hogy butítság tovább a népet 😀 most már bárhova kapcsolhatsz ugyan azt fogod látni
 • Pityu
  Végre lesz TELEKÉP!
 • Alfa
  @csgary: hagyd a süket dumát!
  Senki nem erőltet rád semmit, nyugodtan tömheted Pénztáros Lőrinc és gazdája zsebébe a pénzt.
  Mármint azon felül, amit adó formájában eleve elvesznek tűlünk.
  Te dolgod.
  Vannak akik nem fogják ezt tenni.
  Ahhoz meg semmi közöd.
  Szabadság van, vágod?
 • Zabalint

  Szerintem meg az a nemzetellenes, amikor hazafias szöveggel próbálja valaki védeni az ország kifosztását, és hazaárulózza azt, akinek ez nem tetszik. Ennél aljasabbat nehéz eléképzelni. Ha valami kritika éri a rendszert, akkor ráhúzni arra, hogy a magyarságot érte a kritika. Bocs, de nem csak fideszesek élnek ám ebben az országban, van jópár millió magyar, akinek nem tetszik, ha szétverik a hazáját.
 • nyman

  Az exCitis TOP-nál minden ingyenes, ha van havi 150 ezer jóváírás. Szó szerint. Számlavezetés, bankkártya, kp felvét, utalás. stb. Akár 1 000 forintonként is felvehetek bármelyik ATM-ből 1 M forintot, ha erre vágyok 🙂 Pénztárban csak 1x vettem fel pénzt, de asszem az is ingyen van.

  Nincs olyan sem, hogy évente 500 ezret költened kell a kártyával.

 • jami
  Teljes mértékben felháborító, hogy az oktatásból, az egészségügyből – igazából az összes közszolgáltatásból folyamatos forráskivonás van, a bérek csúsznak le az EU-s listán: mindez úgy, hogy rengeteg pénzt öntenek ránk. A legtöbb falu temploma fel van újítva, de ugyanott az állami iskolák, bölcsik ovik nem. Odanak az egyházaknak kórházat, szociális otthonokat, ovikat, iskolákat, egyetemeket (!). Amik állami, önkormányzati tulajdonban voltak. Mexikóban, Afrikában építünk templomokat, bányatámogatás megy világvégére. Eközben NINCS rendszeres tesztelés (se).

  És ez az egész nyakon van azzal öntve, hogy aki bármit szóvá tesz, az idegenszívű, hazaáruló, nemzetellenes, istentelen rongy ember, aki MAGYAROK romlását karja.

  Ok, magyarok, Magyarországon is, egész sok mindent túléltek majd, ezt az időszakot is (többségben) túl fogják. De vérlázító hogy még örülni is kellene a kifosztásunknak.

 • nyman
  hwsw.hu/hirek/64074/digi-4ig-mobilhalozat-digimobil-cetin-telenor-ah-antenna-hungaria.html


  “Azért a digi meg a t kábeles lefedettsége között nagyságrendi különbség van, hovatovább csak ott fejlesztett a digi ahol minimális beruházással nagyszámú előfizetőt tudott behúzni… Nem egy helyen van, hogy az utca egyik oldalán a társasházban lehet digi, a szemközti oldal családiházas részében meg nem”

  Én a fordítottját is tudtam. Fateromnál a családi házas övezetben már évek óta van digi, a két utcával arrébb kezdődő lakótelepen meg nem túl rég indult. Úgy, hogy a lakótelep van közelebb a központhoz. 🙂 Békéscsaba, Áchim Ltp.

  A Telekom előfizetői számával és lefedettségével azért is torz összeghasonlítani, mert ők annó a telefonhálózaton kezdték ADSL-el.

  Papírforma szerint meg ugyanazt olcsóbban kellene, hogy adják. Még sem így van.

 • Alex
  Kedves Miklós!
  Lehetne, hogy a politizálást kitakarítanád innen, akár pró vagy kontra, mert nem erről kellene szóljon ez a topik/fórum még akkor se ha a cikknek van politikai vonala is.
  Mivel a többség nem képes kulturáltan vitázni és pont az megy, amit a politikusok is csinálnak.
  Köszönöm.
 • Digit
  Egyetértek Alex-szel, nem kell egymásnak esni, egyébként is ez egy pénzügyi blog.
  Szerintem ha egy magyarországi cég tulajdonába kerül egy külföldi cég, azt az ország kifosztásának nevezni túlzás.
  Amikor megy a pénznyomtatás mindenhol, nem kell csodálkozni, hogy egy ország (nemzeti bank) a cégekbe, műtárgyakba, ingatlanba befektetést preferálja, azok értékállóbbak lehetnek, míg a pénz esetében jelenleg nagyobbnak tűnnek a kockázatok.
 • Falex

  Nem muszáj a kommenteket olvasgatni, ha NER kompatibilis médiából finanszírozunk a befizetett adóból 30-40 et, közmédia évi 120 milliárd, napi 330, de teletrombitaljak hogy gyűjtöttek 28 milliót a beteg gyerekeknek.
 • politika
  A politika ma Magyarországon sajnos az életünk része, pont azért kell beszélni róla, hogy ez változzon. Normális országban eléggé érdektelen, hogy ki a miniszterelnök vagy az X miniszter, értsék a dolgukat, döntsenek szakértők véleményét meghallgatva, a törvények keretein belül és ne legyenek korruptak.
  30 éve, már a rendszerváltás után, fiatalon én nem ismertem olyat, aki arra a kérdésre, hogy mi szeretne lenni, azt válaszolta volna, hogy politikus. Orvos, mérnök, matematikus, jogász, vállalkozó, stb. lett több is, de politikusról őszintén nem tudok a gimis osztályból.

  Nálam és sokaknál alacsony a követelmény a politikusokkal szemben: számolj el, ne szeresd meg túlságosan a hatalmat, ne lopj… Szürküljön vissza ez a szakma oda, ahova való, ne nyomuljon bele az életünkbe a központi tévén, plakáton, youtube-reklámon, mindenen keresztül. Tényleg ne kelljen politikáról beszélni.

 • Szakértő

  Pont ugyanez tart az Ersténél, mint téged: a Top díjcsomag nagyon kedvező kondíciói. Még a kártyapótlás is teljesen ingyenes! Teljesen Ingyenes 1 db külföldi kb felvét is havonta Európán belül. Ingyenes EUR számlavezetés is tartozik hozzá, de csak akkor, ha már a Citiben meg volt nyitva az EUR számla. Külföldi utazáskor az EUR számlához lehet kapcsolni a kártyát és semmilyen átváltási árfolyamveszteség nem fog érni, ha az EUR számládról költesz EUR-t. Ingyenes kp befizetés és felvét bankfiókban!! (forint és EUR is !!) Tehát tényleg jó számla! És mivel a Citis számlám még 2011-ben nyitottam, semmire nem teszik rá a tranzakciós illetéket se.
 • Zabalint

  Te tényleg nem akarod érteni? Magancég(ek) hatósági zsarolása, hogy a tulajdonos adja el a tűzhöz közelállónak, a vételár kifizetése közvetve közpénzből mi, ha nem az ország kifosztása? Komolyan, még mindig elhiszed a Lánczi féle szöveget, hogy amit az ellenzék korrupciónak nevez, az nem más, mint a magyar tőkés réteg építése? Szerinted a kontraszelektált stróman “tőkések” hogyan tudnak majd nemzetközi szinten versenyképesek lenni, ha már mindent elloptak, ami működött. Azért egészen brutális, amikor valaki nyíltan szurkol a korrupciónak.
 • V
  csak annyi a bibi hogy a Nemzeti Banknak nem a befektetes a feladata
 • Alfa
  : “Szerintem ha egy magyarországi cég tulajdonába kerül egy külföldi cég, azt az ország kifosztásának nevezni túlzás.”
  Miért lenne túlzás kifosztásnak nevezni, ha a Don családtagjai és barátai “hozomviszemre” bármikor kapnak százmilliárdos hitelt magáncégek felvásárlására állami bankoktól olyan feltételekkel, aminek a veszteségeit majd az adófizetők fizetik???
  Jelen esetben egy olyan magáncég felvásárlására, amit az elmúlt 11 évben hatósági vegzálással, megmutyizott frekvenciaaukcióról kizárással ellehetetlenített a pártállami maffia a piacon.
  Normális országban ezért nem csak a rablók kerülnének dutyiba, de pl. az NMHH több vezetője is.
  Úgy látom halvány segédfogalmatok sincs a világról, így Alexel együtt rátok fér, ha kicsit tájékozódtok.
  A “ne politizáljunk” című házmestertempót meg hagyjuk, értem én hogy a pártállamnak meg nektek sem tetszik a szabad nyilvánosság, ez van…
 • Krokodil888
  : ‘ hogy egy ország (nemzeti bank) a cégekbe, műtárgyakba, ingatlanba befektetést preferálja, azok értékállóbbak lehetnek, míg a pénz esetében jelenleg nagyobbnak tűnnek a kockázatok.’ – mondjuk az igen bizarr helyzet, ha egy ország nemzeti bankja gondolja azt az általa felügyelt fizetőeszközről, h kockázatos 😀

  +1 pacsi minden poszternek, aki beírta a szárnyas csikót :DD

  Politikárúl: Miklós a bloggazda. Azt tűr meg itt akit és amit akar.

  Viszont egy országban, ahol a uralkodó (párt? személy?) közeli válallkozások az ország GDP-jének 5-10%-át birtokolják, és ezt a vagyont 12 év alatt hordák össze, ott nem választható szét a gazdaság és a politika.

 • jami
  A pénzügyi blognak a gazdaságpolitikához azért hadd legyen már köze. A kormányzati beruházásnak, a monetális politikának is elégé van köze és hatása a pénzügyekre/gazdaságra.

  Az, hogy egy világvégi szakmunkás pedig 10 év alatt felkerül a forbes listára az elsinkófált hazai és eu-s pénzekkel, pedig már akkora korrupció, ami a tejútról is látszik, erre itthon azt hallgatjuk, hogy ááá, csak azért mondjuk, mert nem irigyek vagyunk/balosok/idegenszívűek. Ez nem érzelmi kérdés, hanem gazdasági.

  És akkor ott még nem is tartunk, hogy szektorokat mennyire átsző a polika.

 • Digit
  Rendben, bizonyára nincs elég ismeretem, mi zajlik egyes cégek megvétele címszó alatt pontosan. Ezért erről nem nyilvánítok további véleményt.

  De pont egy mai cikk szerint figyelmeztetett egy neves amerikai befektető, hova vezethet a társadalom polarizálódása Amerikában (nem “pártállam”). Eszerint ő is házmestertempóban nyomja?
  portfolio.hu/global/20211202/10-even-belul-polgarhaboru-robbanhat-ki-amerikaban-a-milliardos-sztarbefekteto-szerint-514050
  Nem gondolom, hogy ez a követendő példa.

 • Digit

  “mondjuk az igen bizarr helyzet, ha egy ország nemzeti bankja gondolja azt az általa felügyelt fizetőeszközről, h kockázatos”
  Ez jó meglátás, de a nemzetközi kockázatokat is figyelembe véve tény. Gondolom nem véletlen, hogy az említetteken kívül az elmúlt évben az aranytartalékot is megnövelték.