Elindult a Revolut forintos feltöltése

A Revolut egy remek lehetőség volt azoknak, akik sokat költöttek különböző devizákban, ők sokat nyertek azon, hogy átváltási költség nélkül tudtak vásárolni.

Ebből a magyarok kimaradtak, mert csak euróban tudták feltölteni a Revolut kártyájukat, így már a feltöltés pillanatában elvesztették azt a váltási költséget, amit pont a Revoluttal akartak megspórolni. Így éppen csak a Revolut lényege veszett el.

Ennek vége, több éves ígérgetés után állítólag tényleg elindult a Revolut számlák forintos feltöltése. Volt, aki kipróbálta és tényleg nem vont le a bank semmi további költséget tőle. További infó az alábbi reklámra kattintva érhető el:

 

Share

132 hozzászólás

 • Moltiszanti
  Biztonságos?
  Ha valami gebasz van akkor visszaadják a pénzem?
  Kapcsolódik hozzá valamiféle betétbiztosítás?
 • Szabi
  A Revolut app-ja szerintem jobb. Kártyánál lehet limiteket beállítani, engedélyezhető/tiltható külön a paypass, netes vásárlás, atm és még minden egyéb. Pl. tud geolocation alapú védelmet is – ami a vélemények alapján csak az adott városban engedélyezi a kártyát, ahol a telefonod szerint tartózkodsz (fake gps programmal kéne tesztelni, így van-e). Talán ebben van az is, hogy lehet árfolyamot megadni, amire automatikus váltást szeretnél időzíteni. Szóval jóval előremutatóbb, mint TW. Mondom ezt úgy, hogy mindkettőt használom.
 • Szabolcs
  mgpx
  2019-05-22 at 10:49

  melyik ad 4% visszatérítést?
  A Revolut/TW univerzum nekem valahogy még olyan távoli és feleslegesnek is tűnik. Persze biztos van olyan élethelyzet, amikor jó, lsd. Máté 2019-05-22 at 17:55, de itthon HUF fizuból, évente 1 (max 2) nyaralásra külföldön hogyan éri ez meg? Tehát van ennek amúgy bármi jelentősége az itthoni mindennapokra? Szeretem az új dolgokat, de ebben én most nem látom a pluszt. Ingyenes itthon a bankszámlámon minden, és a két BB hit. kártya havi visszatérítése is elég korrekt összeg. Max. csak azért, hogy ne csak itthon legyen pénz, ha rettegek az einstandtól…
  Minden kérdőjelem komoly, és nem cinikus, kösz a válaszokat 🙂

 • tom
  Ezek csak Euro alapon müködnek? Ha Australiabol szeretnék dollárt (AU$) átutalni a Magyar számlámra akkor is megy? Én nem ismer(t)em ezeket és nagyon sokat vettek le utalásnál. Ezt szeretném elkerülni.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  @gabor: “Ha feltöltök pl. 3500.- Ft-ot és Ausztriában vásárlok 10 eurért a benzinkúton, akkor automatikusan átváltja vásárláskor a Huf-ot euróra a pillanatnyi árfolyamon?”

  Igen. Arra kell figyelni, hogy hétvégén 2%-kal rosszabb az árfolyam. Tehát a hétvégére szánt összeget már pénteken az alkalmazásban érdemes átváltani és akkor abból költ.

 • hemond
  R-t nem ismerem, de a TW-t használtam néhányszor + kértem kártyát.
  Ez tökéletesen alkalmas arra amire Te szánod, sőt van ha jól tudom akkor kapsz ausztrál bankszámlaszámod és még a gyűjtőszámlát se kell használnod.
  Szóval beregisztrálod magad (kártyát se kell kérned, de ha már beregisztráltad magad és ingyen andják akkor miért nem), megadod hogy utalni akarsz ennyi-meg-ennyi összeget erre-meg-erre a számlára. Kapsz egy referencia számot, mikor beutalod akkor ezt megadod a közlemény rovatban és eléggé gyorsan értsd kb 1/2 nap alatt átjön (én No és Mo viszonylatban használtam). Fontos, hogy ha tovább akarsz sporolni, akkor a slow transfert válaszd, az kb féláron van, én mindig ezt választottam így is amit délben feladtam azt öcsém megkapta estére.
  A kártyát fel lehet tölteni és fizetni lehet vele, a TW alapvetően nem egy bank, hanem egy lehetőség az olcsóbb utalásra.Erre kell haszálni
 • Petike
  Kipróbáltam, feltöltöttem a minimális 3500 Ft-tal. Egyelőre nem akarok pénzt tárolni rajta, csak majd nyáron, mondom vissza is utalom magamnak. Az első lehetőség az utalásra, ami csak holnapra jön meg, az 18 Ft, a másik, ami csak május 29-én, az ingyenes ugyan, de közel egy hét… Ráadásul felhívta a figyelmemet, hogy lehet hogy von le belőle pénzt az utoló bank… Milyen ingyenesség ez akkor?
 • Ágnes
  Én is kipróbáltam. Feltöltöttem 50.000 forinttal hitelkártyáról és visszautaltam a bankszámlámra. A teljes kör 2 óra alatt megvolt és minden ingyenes. Holnap megnézem, hogy kaptam-e utána visszatérítést.
 • Nagy Ferenc
  Az R kártyavédelme számomra felülmúlhatatlan:

  – GPS helyalapú biztonság ki/be
  – lehúzásos fizetés ki/be (mágnescsík klónozása ellen)
  – NFC ki/be
  – ATM tranzakció ki/be
  – online tranzakció ki/be

  Nem tartom elhanyagolhatónak, a 15M angol font értékű orvosi biztosítást sem.
  Okmányaim ellenőrzése 3 perc volt.

 • Petike
  @Ágnes: hogy utaltad vissza?Nekem még nem jött meg, a 2 óra már eltelt. Május 29-ét írták, hogy visszautalják.
 • Kobe
  gyakorlati értelme mennyi évi 1-2 alkalmas vásárlásnál? Egy átlagos horvátországi nyaralás 3 főre szállás mondjuk 600-700 euró, jelenelgi árfolyamon ha bookingon foglalsz vele, már ott is nyersz 6-7000 forintot csak a szálláson. Kis kajálás kint, belépők, stb ugyanezzel fizetve, még 6-7000 huf megtakarítás.
  Azt tekintve hogy tök ingyen van, és 1 hetes nyaralással visszajöhet 10-15K, azért megéri. Ha évközben rendelgetsz kütyüket külföldről, ebayezel, stb, ott szintén sok kcisi sokra megy alapon olcsóbb lesz a vásárlás.
  Ha meg évente 1-2x kell devizát utalnod, akkor az mondjuk még 4K + vmennyi megtakarítás (idehaza egy SEPA utalás átlagdíja 2ezer HUF + 0,2-,05% jutalék)
  + havi 2-300 euro ingyen kp felvét, az is

  Ha lenne magyar dedikált (nem gyűjtő bankszmlája) a usernek amire lehetne fizetést kérni, én már oda kérném azt is. Teljesen más érzés h nem kell kerbankokkal szívni

 • gaborr
  nincs rajta “OBA”, nem adják vissza. Egy rakás biztonsági elem van az alkalmazásban, a te feladatod, hogy megvédd a számlád. Ez a visszatérítősdi védelem ez magyar szabályozás és jófejség, máshol úgy tudom nem divat ez.
 • Szabolcs
  Kobe
  2019-05-23 at 15:21
  Köszönöm!
  OK, értem, bár az utazás még mostanában nem annyira játszik, ennek évekkel ezelőtt lett volna jelentősége, de az is pálya lesz remélem nemsokára 🙂
  És az Aliexpress vásárlásnál pl. tényleg elég tré árfolyamokat kapok, ezt most el is felejtettem, tehát valóban van akár nekem is létjogosultsága. Bár ott 2% a visszatérítés a BB kártyámra, de lehet, annyit nem ér ekkora marzsnál.
  Utalni továbbra sem tervezek külföldre.
  De így ok lehet nekem is akár.
 • Ágnes

  Simán a revolut Appben beírtam a magyar bankom IBAN-ját és elküldtem.
 • toody

  Nekem booking-os foglalást nem engedte, amikor rajta volt a geolocation védelem. Ki kellett kapcsolni.
  Szóval működik 🙂
 • mgpx

  Erste Max ad 4%-ot egyes kategóriákra

  Én is úgy számolok, hogy egy átlagcsalád pár 100 eFt értékű devizát vált évente utazáshoz és rendeléséhez. 2%-os banki költség mellett, ez párszor 2 eFt megtakarítási lehetőség / év. Mivel utazással, benzinnel, szállással kapcsolatos kiadásokat jobban megéri hitelkártyával fizetni, a gyakorlatban itt inkább pár ezer Ft / év marad.

  Aki előre tervez, és jó pillanatban előre vált, ennél jóval többet megtakaríthat. TW/R remek eszköz a legjobb időben történő váltáshoz.

  Aki befektetési célok miatt nagyobb összeget vált, az már sok 10 v. 100 eFt-ot is megtakaríthat TW-vel/R-rel. Pl. a PEMÁK akár 1 éves kamatát elviheti, ha banknál váltják hozzá az EUR-t.

  A Kobe által említett TW/R devizautaláson is sok ezer Ft / évet meg lehet spórolni, a magyar bankok botrányos díjat kérnek egy SEPA átutalásért is.

 • mgpx

  “Ha lenne magyar dedikált (nem gyűjtő bankszmlája) a usernek amire lehetne fizetést kérni, én már oda kérném azt is. ”

  Azért érdemes észben tartani a kockázatokat is. Szemben a bankszámlákkal, a TW és R számlákon nincsen betétbiztosítás.
  Abban a valószínűtlen esetben, ha csődesemény történne, senki sem fog az adott cégek helyett helyt állni a számlákon tárolt összegekért.

  A félreértések elkerülése végett: nem a párezer forintos feltöltések a kockázatosak, hanem ha valaki a vagyona láthatóbb részét tárolná esetleg náluk.

 • mgpx

  Mindenképpen nézz rá mihamarabb, nehogy pórul járj.

  Én korábban TW-t próbáltam Erste hitelkártyával feltölteni. KP felvételként könyvelték, és a tranzakció pillanatától elkezdtek rá hitelkamatot felszámolni.

 • naa
  , nem kötelező a Turbo transfert választani. Aki nem akar 18 kemény magyar forintot kifizetni a turbóért, küldje normál utalással, ingyen.
  Az alapszolgáltatás ingyen van. Tökingyen. Ha meghív valaki, akkor még a kártyáért se fizetsz általában semmit, azt hiszem még a postaköltséget se.
  Léteznek prémium szolgáltatások is, azért meg fizethet, aki akar, de a lényeg, hogy az alappal is tökjól el lehet lenni, és az átlagembernek akár elég is, nem kell ezen rugózni.

  Üzleti Revolut számla nem lesz valamikor? Az lenne a nagy durranás.

 • naa
  @kobe +1

  , ez olyan, mint amikor megkérdezi a kötelező biztosító (mondjuk a Postán), hogy fogok -e külföldre menni a kocsival, nyomtasson-e zöld kártyát.
  A második kocsinkkal valószínű nem fogok külföldre menni, de csak nyomtassa ki azt a papírt, hátha kell mégis.

  Még kártyát se kell kérni hozzá, amihez kiszállítási díj van, a virtuális kártya és egy NFC-s telefon segítségével akár fizikai kártya nélkül is használható szerintem, de rengeteg akció van, amikor ingyen kiküldik a kártyát (valami 5 évig érvényes…)
  Ha egyszer mész külföldre, vagy vásárolsz online néha, már megérte. Persze a kondíciók változhatnak, pl. ha már kellően sok ember használja (és kihasználja), és minél többen regisztrálnak, szerintem ez annál hamarabb következik be – szóval mi itt végül is saját érdekünk ellenében reklámozzuk, pusztán azért, mert ez jó cucc és nektek is jót akarunk.

 • Kobe
  – a revolut pl par honappal ezelott megszerezte a penzintezeti minositest, ezaltal a UK-ben ervenyes OBA vedelem el az ott tarolt penzre (nem tudom mi a kinti OBA neve, de azzal azobos UK vetetviztositasi fedezet van ra)

  A tibbi fintech ezt a szintet meg nem ugrotta meg

 • Moltiszanti

  Én inkább arra a kockázatra gondoltam, hogy egyszercsak lehuzzak a rolót és ott van a pénzed náluk. Lehet, hogy túl óvatos vagyok de ez a “nem túl valószínű” opció sajnos gyakran eszembe jut. Ami bekövetkezhet az be is következik, valami Murphy szerint.-;)
  Ennek ellenére nekem is van, meg nem sokat használtam, igazából ismerkedünk és nagyon örülök a forintos feltöltés lehetőségnek. Végre nem kell a curve-t használni ehhez.
  Azt nem tudom, hogy a betétesek védelme mennyire elterjedt külföldön, de szerintem nem ismeretlen fogalom. A Degironal van betétbiztosítási rendszer, ami most nagy hirtelen eszembe jut.

 • testdriver
  Maestro betéti kártyás (Budapest Bank) feltöltésnél azért felszámolna költséget.
 • Petike
  @naa: nálam általában elvi kérdés, hogy átutalásért nem fizetek. 🙂 De nyilván most kivételt kell tennem, de valamiért már nem ajánlja fel a turbo transfert… Felvettem a kapcsolatot velük.
 • Ágnes

  A készpénzfelvételi limit 0 forintra van állítva a hitelkártyámon


  Csináltam még egy kört most nagyobb összeggel, este utaltam vissza reggelre ott volt a magyar számlámon.

 • Ágnes

  Jó ideje van üzleti Revolut számla, az nincs ingyen, de nem vészes
 • Petike
  Na, ma is utaltam, ma megjött a mai és a tegnapi átutalás is… Érdekes.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Én pár hete töltöttem Erste MAXszal a Revolutra, nem kp-felvételnek vette, így kamatot sem számolt, de pontot sem adott érte.
 • promontor
  “Ha feltöltök pl. 3500.- Ft-ot és Ausztriában vásárlok 10 eurért a benzinkúton, akkor automatikusan átváltja vásárláskor a Huf-ot euróra a pillanatnyi árfolyamon vagy nekem kell előtte átváltanom?”

  revolut.com/en-HU/help/exploring-revolut/spending/which-currency-balance-will-be-deducted-for-spending/

 • Gabesz bá
  Ha külföldi (eun belül) Ft-os számlára akarok Ft-ot utalni (cég-cég viszonylat), az is megy Revoluttal?
  Normál banki utalással elég drágán csinálják (oda-vissza váltogatnak).
 • Jozsó
  Mondjuk az meglepett, hogy fel akartam tölteni 100k-t, hogy akkor nézzük élesben hogy megy a dolog, mire instant kiírta, hogy akkor most és azonnal korlátozzák a hozzáférésemet. Nem gondoltam, hogy 2019-ben 100k akkora összeg, hogy én ettől automatikusan arab terrorista lettem.
 • TSubi

  Ez a külföldi biztosítós dolog engem is szokott izgatni.
  Én alapból bepipálom biztosítás kötéskor, általában -5..10% kedvezményt adnak a “30 napnál öbbet nem használom külföldön” opcióért.

  Csak mindig böki az oldalamat, mi van ha úgy alakul hogy a tervezettnél többet járok külfödre, és ha netán a 31. napon okozok egy balesetet akkor a nyakamba varják az egész kárrendezés költségét ?

 • toody
  Kipróbáltam Wizz hitelkártyával feltölteni.
  Vásárlásnak könyvelte el, de nem adott érte pontot. Ez így korrekt szerintem.
 • Werner
  Nálam is ugyanez, bemutatkozásnak nem túl meggyőző. Még szerencse, hogy a kártya működik tovább, vettem Pemákot, de ha tovább szívatnak hülyeségekkel, akkor részemről rövid volt a kapcsolat.
 • Tibi
  Csinált már valaki céges Revolult számlát? Az előnyei egyértelműek. Mik a hátulütői?
 • Tibi
  Próbálta már valaki céges számlának használni? Legális ez Mo-on?
 • naa
  Jozso, Werner, sztem valami plusz azonositas hianyzik nalatok. En egyszer veletlenul ketszer egymas utan toltam ra fel percen belul 800 EURt mert lassan jott a visszajelzes halozatkimaradas miatt, az is ment csont nelkul pedig az kb 5szor annyi…
 • Székely Bence
  Cégek használhatják nemzetközi utaláshoz?
 • naa
  Most kaptam egy levelet a szerződési feltételekről, ide mutat: revolut.com/legal/terms/
  Aszongya, hogy limitek: £100k [napi limit] and £250k [heti limit] respectively after the 22nd of May. You cannot make more than 15 transfers per 24 hours and 80 transfers per 7 days.
  A 100.000 GBP limit naponta azért elég kell legyen 🙂

  Üzleti számla: revolut.com/our-plans – 25 GBP a legkisebb csomag havidíja, azért ez nem kevés.
  GBP és EUR számlát kapsz alapból ahogy nézem, rendes IBAN-nal. Gondolom ezt be lehet jelenteni a NAV-nál – de kell rendes HUF számla, mivel HUF-ban csak gyűjtőszámlát kapsz “Revolut LTD” néven. NAV-nak sztem az tuti nem jó… 🙂

  Freelance account – ezt egyéni vállalkozók használhatják sztem, 7 GBP havonta – cég esetén nem tudom, az EUR és GBP számla lehet-e a céged nevén.

 • naa
  Szóval a Revolut for Business a magyar forintos bankszámlát szerintem nem váltja ki, ha egy vállalkozás utal devizában, devizában fizetik, devizáért vásárolgat, ott lenne értelme egy plusz Revolut devizaszámlát nyitni.
  Gondolom be lehet jelenteni a NAV-nak ezt a devizaszámlát, a könyvelő kaphat read-only hozzáférést a számlákhoz, gondolom kivonatot lehet nyomtatni és deviza folyószámlának, devizakártyaként tökéletesen használni.
  Kérdés nekem, hogy kisvállalkozás választhatja -e az olcsóbb “freelancert” a vállalkozás nevére, vagy a 25 GBP-s havidíjas csomagot kell választani.

  Ha valakinek van jelentős havi devizaforgalma bejövő deviza utalással (ez is pénzbe kerül a bankoknál, eszem megáll), átváltásokkal, külföldi vásárlásokkal, még a 25GBP is megérné szerintem+ugye a 0 txn illeték is vonzó a cégeknek – az utánajárás és esetleges macera, problémák miatt azért nem rohanok érte sikítva…

 • hablaty
  en most gondolkodom a R regisztracion.
  ha jol ertelmeztem az itt olvasottakat: amennyiben egy ceges szamlamrol Ft-ot utalok a R gyüjtöszamlamra, akkor az (feltoltesnek minosul) kp-felvetelnek “latszik” a magyar bank reszerol? (amennyiben utalasnak latszik, akkor kell hozza ellenszamla)
  es ennek az utalasnak nincs ktg-e?
  es mikent jelenik meg, ha R-rol utalok magyar szlara?
  atlag 500-1000k Ft-ot tennek ra havonta egyszer-ketszer, de a zarolas nem hangzik tul jol.ez mitol fugg?
 • mgpx

  Kevered a pénzintézeti engedélyt a betétbiztosítással.

  Revolut honlapjáról:
  “Client funds are stored under a segregated trust account at Barclays/Lloyd’s. Your money is not covered by the Financial Services Compensation Scheme. ” Forrás: revolut.com/en-HU/help/more/security/is-my-money-safe

  Az FSCS az OBA brit megfelelője. Magyarul: az ügyfélpénzeket elkülönített számlán vezetik, de az ügyfelek pénzét nem fedezi a betétbiztosítás.

  Csődhelyzet esetén az elkülönített számláról először a betéteseket fizetik ki, csak utána más hitelezőket. Ha az elkülönített számlán nem lenne elég fedezet, akkor a betétesek így jártak, az állam nem fogja kifizetni a tartozást.

  Transferwise-nál pontosan ugyanez a helyzet.

 • mgpx
  A Transferwise hoz egy konkrét példát is. Ha a bank, amelynél az ügyfélpénzeket tárolják, csődbe menne, akkor betétbiztosítás hiányában nincs garancia arra, hogy az ügyfelek visszakapják a pénzüket.

  És tegyük hozzá: abban a valószínűtlen esetben, ha egy alkalmazott súlyos “hanyagsága” miatt az ügyfelek pénze nem teljes “egészében” az elkülönített számlán kerülne elhelyezésre, akkor is hasonlóan problémás lenne a betéteket visszakapni egy csődeseményt követően.

  Magyar értékpapírszámla-vezetőknél már adott a lehetőség, hogy összevessük a felénk kimutatott egyenleget a felügyeleti (MNB) jelentésekkel, és így kiderüljön egy ilyen “hanyagság”. Viszont ötletem sincs, hogyan ellenőrizhetném, hogy a TW-nél/R-nél elhelyezett betétem valóban rendelkezésre áll-e az elkülönített bankszámlán.

 • naa
  , ha utalsz, akkor az utalásnak látszik. Ha kártyáról leemeled a Revoluttal, az kártyás vásárlásnak (nekem mindig annak látszott).
  Ingyenes az utalás R-ról normál számlára, kivéve, ha Turbo transfert választasz, az fix 18 Ft.
  Ha R-ról utalsz valahova, akkor az nem a saját neved alatt érkezik meg, hanem egy külföldi cég nevén levő “gyűjtőszámláról”, és csak a közlemény igazítja el a címzettet, hogy kitől is jött a pénz.
  Ezért ebben az esetben a közlemény nagyon fontos.
  Ha EUR-t utalsz, akkor ahhoz van IBAN-od is, ezért szerintem ott a saját nevedben tudsz utalni, de Forint utalásnál csak a külföldi cég neve + közlemény látszik.
  Cégről utalni Revolut számlára – hát én lehet, hogy egy magyar banknál vezetett privát számlára utalnám, és onnan kártyával tölteném a Revolutot, hogy ne kelljen magyarázkodni a könyvelésnél.
  Egy magyar forintos számla azért legyen rendes banknál is…
 • tc
  @werner Nektek feloldották már a zárolást? És ha igen, akkor mennyi idő kellett hozzá?
  Én is ugyanúgy jártam amikor egy kis pénzt akartam rátenni, hogy használjam. És már az általuk írt 48 óra is bőven letelt.
  Ez a Revolut egy rossz vicc. Senki ne akarja elsődleges számlának használni, mert bármikor zárolhatják és sokáig nem fér hozzá! Valóban másmilyen mint egy szokásos bank, de a rossz irányba. Érdemes erre rákeresni és a kommenteket megnézni: “revolut source of funds check”
 • Petike
  @tc: én is így jártam… Ma délben telik le a 48 óra. Kaptak tőlem adóbevallást, utolsó 3 havi bankszámlakivonatot… Esküszöm, ha hitelt veszek fel, nem kell ennyi adat. És 60.000 Ft-om most ott van náluk.
 • tc
  Ez durva. Azt hittem valahol 100k HUF-nál lehet a limit. Ezek tényleg a használhatatlanságig növelték a biztonságot. Remélhetőleg jó sok magyar ügyfél-szolgálatost vettek fel, hogy lapátolják azt a kupacot, amit gyártanak maguknak.
  Mondjuk legalább még időben megtanítják, hogy sose bízzunk bennük.
 • Werner
  A 48 óra kb kétszerese volt a feloldás, mondjuk én kártyával közben tudtam költeni (utalni nem tudtam). Túlságosan érzékeny az AML algoritmusuk szerintem.
 • tc
  Én is tudnék költeni, csak óvatosságból nem tettem rá egyben a teljes összeget, amit épp el akarnék költeni 🙂
  Így most se előre se hátra. Úgy tűnik marad a jó öreg bank, az legalább úgy működik ahogy kell.
 • promontor
  @tc Nekem ma “korlátozták” egy 80 ezres feltöltés után.

  Azért nem olyan vészes, mert közben a kártyával tudtam fizetni, pedig még mindig “korlátozva” van. Szerintem ez belefér a “kapcsolatunk elején”, persze újoncként nem árt, ha tudod, hogy ezen át kell esni.

  Arra kiváncsi leszek, hogy az igért 2 nap mennyi lesz valójában, de mondjuk el tudom képzelni, hogy most jó sok új magyar ügyfelük van.

  Az inkább bosszant, hogy a kért doksikat csak fényképezve tudtam feltölteni, a file elérés valamiért nem működött.

  Meg a másik, hogy pl. az Erste kártyámmal nem tudok pénzt felnyomni rá, mert az Erste internetes fizetések esetében közbeiktat egy biztonsági kód bekérdezést (amit a mobilodra küld SMS-ben), na a Revolut app ettől rögtön lefagyott.

  Szóval a mobil appon lenne még javítani való!