Aktuális lakáshitel-kamatok

Mivel kértétek, hogy legyen mindig aktualizált lakáshitel-piaci körkép, megkértem Gábort, a blog hitelügyintézőjét, írjon egy összefoglalót, milyen feltételekkel és kamatokkal lehet lakáshitelhez jutni most.

Következzen az ő írása.

Úgy tűnik, hogy a kedvező kamatok korszaka még tart (de vajon meddig?). Annak ellenére, hogy volt egy 3-5 hónapos időszak, amikor több pénzintézetnél emelkedésnek indultak a hosszabb kamatperiódusú hitelek kamatai, sok pénzintézet még továbbra is tartja a korábbi kedvező ajánlatát. Volt két olyan pénzintézet (CIB, Takarékbank) amely egy huszárvágással többet csökkentett a kamatain, mint amennyit előtte több lépésben emelt.

– A bankok is érzékelik, hogy a következő időszakban ismét a hitelkiváltás lesz az egyik hitelcél. Ezért ilyen hitelcélra könnyebben/kevesebb elvárással megadják a legjobb ajánlatukat/maximális kamatkedvezményt.

Mindenkinek, aki szívesen megnézné, hogy az ő hitelére (hiteleire) vonatkozóan mi jelenleg az elérhető legkedvezőbb hitelcsere ajánlat, nagyon szívesen és díjmentesen elkészítjük a legkedvezőbb ajánlatokat. Részletek az olcsohitek.com honlapon

(Ez volt itt a reklám helye. 🙂 a szerk. megjegyz.)

Azok számára, akik lakáshitelt vettek fel október 22-e előtt, nagyon gyakran az ideális megoldás az volt, hogy a lehető legtöbb LTP megtakarítás fizetése mellett a hitel futamidejét olyannyira elnyújtották, hogy hitel + LTP havi díja annyi legyen, amennyit még nyugodt szívvel vállalnak. Az LTP kiesésével a legkevesebb összköltséget nyilván a legrövidebb futamidő választásával érhetünk el. A legrövidebb futamidőnek két felső határa van: a saját teherbíró képességünk és a bank hitelképesség vizsgálata.

Amennyiben az igazolt jövedelem nagyságából fakadóan a hitelbírálat hosszabb futamidőt tesz lehetővé számunkra, mint amennyit mi magunk választanánk, kissé komplikáltabbá válik a legkedvezőbb hitel kiválasztása. Lehet, hogy a legkedvezőbb kamatú ajánlatnál egy magasabb kamatú, de rövidebb futamidőt lehetővé tevő hitel jobb választás.

Azoknak, akik lakáshitel igénylés előtt állnak, a következőket javasoljuk:
1. Határozzák meg mekkora az a törlesztőrészlet, amit fizetni tudnak/szeretnék!
2. Nézzék meg, mi a fenti törlesztőrészlethez legközelebb eső 2-3 fix kamatú ajánlat!
3. Nézzék meg, mi a legkedvezőbb, a fentivel megegyező futamidejű, de nem végig fix kamatú, hanem 10 éves kamatperiódusú (vagy 5, mindenképpen a futamidő végéig/nagy összegű előtörlesztéshez legközelebb eső kamatperiódusú) 2-3 legkedvezőbb ajánlat!
4. Törekedjenek előtörleszteni a hitelt! A hitelük kiválasztásánál vegyék figyelembe az előtörlesztés költségeit!
5. Mindenképpen vegyék igénybe a hitelügyintézés az én segítségemet!

 • Állandó rovatunkra rátérve. Nézzük a kamatokat!

Kamatperiódus

Elérhető legjobb kamat

Alacsony jóváírás vállalással elérhető legjobb kamat (max. 120e Ft)

FIX 5 év

2,9 %

3,15 %

5 éves

3,45 %

3,15 %

FIX 6-8 év

3,15 %

4,15 %

FIX 9-10 év

3,35 %

4,35 %

10 éves

3,98 %

4,58 %

FIX 11-13 év

3,75 %

4,75 %

FIX 14-15 év

4,35 %

4,99 % (csak 15 fix)

FIX 16-18 év

4,8 %

5,8 %

FIX 19-20 év

4,99 % (csak 20 fix)

4,99 % (csak 20 fix)

Share

41 hozzászólás

 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBélaBélaBéla
  Typo: olcsohitek.com (bar jo linkre mutat)
 • Blend Ahmed
  “Alacsony jóváírás vállalással elérhető legjobb kamat”

  Ez csak a kamat vagy már a THM?

 • Ákos
  A reklám linkje hibásan van beírva. olcsohitelek.com helyett. olcsohitek.com került be.
 • PöLö
  Jók ezek a cikkek, csak utána képtelenség elérni a szerzőt.
  Én azért próbálkozom. 🙂
  Remélem, előbb-utóbb csak sikerül ajánlatot kapnom hitelkiváltásra…
 • Ivan Olsen
  Ezer hála ezekért. Kérlek tartsátok a sorozatot, 5 év múlva szeretnék lakáshitelt felvenni. 😉
 • Grza
  Az 5 éves “Alacsony vállalás” cellában kisebb szám van mint az “elérhető legjobb” kamatnál…
 • szifonkutya
  Erre a “cikkre” azért egy (x)-et nem ártott volna rárakni, mert ez vegytiszta reklám.
 • Margit
  Ez is megérne egy cikket.

  444.hu/2018/11/20/megvarasolhatja-lakasat-a-bedolt-devizahitelekkel-rendelkezok-egy-resze

 • FifiTheReal
  A K&H hitelkártyás topic zárva lett, így ide offolnék az utolsó hozzászólásom kiegészítéseként:

  Az elsőként linkelt pdf utolsó oldalán megtaláltam a 760,-Ft-os elektronikus kedvezmény kritériumait.

  Figyelmesebben újraolvasva az is kiderült, hogy nem kell SMS szolgáltatás az ingyenes NetBank igénybevétele is elég a visszatérítéshez.
  Ezek alapján az éves díj lebontva max. 510,-Ft/hó.

  Kamatmentesség pedig nem úgy működik, mint egy átlag hitelkártyánál, hanem itt elszámolási időszakon belül kell visszafizetni a teljes összeget! Számlazárást követően ketyeg a kamat, nincs türelmi idő!
  Ezt bonyolítja, hogy az elszámolási időszakok nem naptári hónapok, azaz nem elsejével indulnak.

  Sokkal nagyobb figyelmet igényel, mint egy átlag hitelkártya szerintem.

 • Frank
  Az elérhető legjobb kamatainak a feltételeit is fel kéne tüntetni, ha vannak. Illetve mellé a THM-et. Plusz a kötelező kapcsolodó termékeket (pl Unicredit – balesetbiztosítás az egyénre).
 • coldfire
  Örülök én is a cikknek de amikor szerettük volna felvenni vele a kapcsolatot, telefont nem vette fel e-mailre nem válaszolt!
  Ahogy olvasom nem csak én szembesültem ezzel.
 • Maki Verem
  Off: vége az eszközkezelőnek, 40 ezer potenciális lakás kerül az ingatlanpiacra. Ez le fogja vinni az árakat?
 • Feri a hegyről

  A hírt rendesen olvasva azért gyorsan kiderül, hogy ebben az OFF-olásban csak annyi volt a csúsztatás, hogy
  – az eszközkezelőnek nincs vége (nagyon sok lakás marad a nyakán, ezeknek az embereknek a jelentős hányada nincs ingatlanvásárlási pozícióban)
  – ingatlanok nem kerülnek vissza a piacra (maximum a volt tulajok – vagy közeli hozzátartozóik – vásárolhatják vissza nagyon speciális feltételekkel.)

  És válasz a kérdésre:
  Így nyilván nem is fogja leverni az árakat.

  Ettől még maga a húzás érdekes: gazdaságilag valószínűleg nem rossz döntés, morálisan tragikus.

 • Vaú
  Verem nem fogja levinni a lakásárakat, mert az ingatlanok minősége alacsony, valamint azért is adják vissza, mert a NET Zrt. nem tudja ellátni az ingatlanokkal kapcsolatos gazdálkodási feladatait.
 • Danhadnagy
  nem hiszem. ugyanis ezek az arcok 30-40 ezerért bérelték a saját lakásukat, gondolom a vásárlás után is benne fognak lakni
 • jami
  Nem fogja levinni, mivel azokat a lakásokat nem veheti meg bárki. Hogy a nyomott árú vásárlás után az érintettek eladhatják-e pl. rögtön, azt meg erősen kétlem.
 • VAG
  Ugyanígy jártam régebben. Vagy túlvállalta magát (de akkor minek a reklám?) vagy nem foglalkozik a potenciális ügyfelei egy (a hasonlóan járt kommentelők száma alapján nem is kicsi) részével. Nem tűnik professzionális hozzáállásnak.
 • Marcsi
  Nekem többedik lakás hitelemet intézi a cikk szerzője. Vagy azonnal felveszi a telefont ( akár hétvégén is), vagy sms-t küld és visszahív. Mailekre napon belül válaszol.
  Nem ismerek nála korrektebb és profibb szolgáltatót.
  Tegnap is hívtam, jövő keddre egyeztettünk időpontot.
  Próbáljátok elérni, nem fogtok csalódni benne.
 • Margit
  Maki Verem

  Bérlők vehetik meg, az miért vinné lejjebb az árakat?

 • TT

  Azok, amik már az eszközkezelőnél vannak, nem fognak a piacra kerülni, mert vagy megveszi az adós, vagy tovább bérli. Ha valaki nem tudja megvenni, akkor is hülye lenne azt mondani, hogy nem bérli tovább és amíg bérli, addig másnak sem adhatják el.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : a másik poszt alatt azt írtad: A kedvezmény a hitelkeret mértékéig végrehajtott POS vásárlási tranzakció után jár, mely max 1 millió Ft lehet, azaz max 10eFt havi kedvezmény érhető el. Ez alapján wcsekk kizárva, postára kell menni.

  Nincs kizárva, mert a wcsekk is POS tranzakció. Ez szerepel az SMS-ben, amit a befizetéskor kapok.

 • Maki Verem
  Én úgy értettem, ha visszavásárlás után eladják az ingatlant, az illetékmentes. Tehát egy általam kitalált példa:

  Valaki 2007-ben vett egy 15 milliós lakást, 10 millió ft hitellel. 2008 után nem tudta fizetni a hitelét, 201x-ben megvette az ingatlant az eszközkezelő 4 millió ft-ért. A benne lakó fizetett havi 20 ezer ft-ot, 7 évig, az 1.7 millió ft. Tehát most megveheti az adott ingatlant 4 – 1.7 = 2.3 millió ft-ért. Közben az ingatlanárak emelkedtek 80%-al, tehát főhősünk eladja az ingatlant 27 millióért, majd a CSOK-ot igénybe véve (van 2 gyerek), felvesz 10 millió ft-ot, fix 3 % -os kamatra, és vesz egy jobb lakást 34 millióért, vagy 3 gyermek esetén 49 millióért? Ezt miért ne csinálnák tömegesen?

 • FifiTheReal

  Igazad van! Én is megnéztem egy kivonatom ahol ez szerepel: “Vásárlás belföldi kereskedőnél …. WCSEKK”
  A POS szóból magára a terminálra asszociáltam, így tévesen maradt az agyamban a kritérium.

  Akkor számomra megvan a K&H kártyák utódja. Igaz nagyobb odafigyeléssel, de valószínű nagyobb visszatérítéssel.

 • Kornél
  OFF, de a lakáskasszás topicot már senki nem olvassa: fundamentás ügyintéző mondta, hogy a törvényváltozás után csak a szerződött összegre jár az állami támogatás, többletbefizetésre nem (kaptam is róla két képernyőmentést, ahol ezt leírják). Nekem ez a törvény betűjéből nem derül ki, de számítson rá, aki 5000-es szerződéseket kötött, mint én is…

  Ennek a kapcsán érdekelne, hogy ha rendszeresen félretennék kisebb összeget (havi 20-30 000 Ft) etf-be, akkor az teljesen hülyeség, vagy érdemes? ilyen házi unit-linked-nek szánnám költségek nélkül. Ha sok a minimum díj, nem fáj egy évig gyűjteni, csak érdekelne, hogy és mit érdemes.

 • Bindi
  Összehasonlításként Németországban nézek német ingatlanra 10% önrésszel jelzáloghitelt 10 éves fix kamatlábbal és 1,3-1,9% közötti ajánlatokat kapok.
 • Kiszamolo
  Maki Verem, nagyon sokan nagyon jól fognak járni ezzel. Ha ő nem is hitelképes, valamelyik rokona igen, megveszik hitelből, aztán eladják, amikor lehet. Nem csak fillérekért kapja vissza az ingatlanát, de még a lakbért is levonják.
 • kridli
  mondjuk havi 10ezres visszatérítésre ne számíts, mert a Cetelem nem szeret nagy keret adni, max majd emelik később.
  Illetve az meg a hátulütője, hogy csak a minimum fizetendőről adnak csekket, így a cetelemet csekken fizetni nem éri meg. Sms szolgáltatás viszont nem kell hozzá, netbank is jó, az meg ingyenes. Arra figyelj, hogy marketing megkeresési nyilatkozatat is kell tenni a visszatérítéshez.
 • attila
  üdv. mi van azzal ha valaki már előre befizette erre az évre a nagyobb összeggel az ltp-ét amikor még nem volt ilyen törvény ??
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : csekkautomatán vagy wcsekken át kell írni az összeget a teljes tartozásra és máris megéri csekken fizetni.
 • Matetoth

  Es adnak az allamkincstarra visszateritest?
 • kridli
  persze, technikailag ez működik, de nem tudom mit szólnának hozzá, nem járna-e rövid úton felmondással. Úgyhogy én inkább hagytam a csekkezést ennél a kártyánál.
 • FifiTheReal
  Még mindig OFF:

  Ezt a hitelkártyát a sor végén használnám, azaz másik kártya csekkjét fizetném ezzel wcsekkel, ennek tartozását meg pár napon belül bankszámláról utalnám.

  Az adataim már rég eladtam 😉 Az évek során annyi helyen megadtam már a telefonszámom és e-mail címét, hogy csak az nem tudja, aki nem akarja. Igaz, ha volt lehetőség, akkor mindig úgy rendelkeztem, hogy harmadik félnek nem adható ki …

 • Kornél
  elvileg a törvény napjáig befizetettre megkapod, csak utána nem, de jó lenne ezt még biztosabb forrásból tudni.
 • Gergő
  OFF

  valaki meg tudja erősíteni, hogy a CIB bank Optimum hitelkártyájánál nincs explicite kizárva az államkincstári vásárlás?

  A legtöbb, amit ezzel kapcsolatban a részvételi szabályzatban találtam:

  “A promócióban Vásárlásnak minősül, ha a promócióban résztvevő kártyabirtokos a
  bankkártyát áruk megvásárlására és/vagy szolgáltatások igénybevételére használja, azaz
  az áruk és szolgáltatások ellenértékét kifizette és az áruk és a szolgáltatások ára
  forintban kerül meghatározásra. Nem minősülnek bankkártyával történő vásárlásnak a
  készpénzfelvételek, illetve az egyéb, bankkártyához kapcsolódó szolgáltatások díjai. ”

  Továbbá:

  “A Bank továbbá fenntartja a jogot, hogy manipuláció, szabálytalan részvétel, visszaélés,
  vagy ezek gyanúja esetén a promóciót bármikor indoklás nélkül a jövőre vonatkozóan
  visszavonja, melyről a 4/f, pontban meghatározott helyen kifüggesztett Hirdetmény útján…”

 • Joysi
  A hozzászólásokból nem derül ki, hogy mi a K&H hitelkártya utódja. Valaki meg tudná írni? Nekünk 2 is volt szóval duplán érint hogy megszűnik.
  Lakáskassza törvényben a megtakarítás rész szövegezése ugyanaz maradt mint régen. Ebből én arra következtetek, hogy kell hogy maradjon a túlfizetés utáni járó állami támogatás. A központban ennek ellentétes véleményt kommunikálnak, ez üzleti okból érthető. Az eddigi befizetéseket nem érinti, szóval aki befizette előre az évet az megkapja a maxot, Ezt sem így kommunikálják. (Ha az évforduló napján befizettél a lakáskasszára 240000ft ot majd másnap felmondtad megkaptad a 72000ftot függetlenül attól, hogy az év hátralévő részében mi volt és mi lesz. És mivel a régi szerződéseket nem érinti így ezt ezután is megcsinálhatod.) Persze Isten (pláne a fidesz) útjai kifürkészhetetlenek.
 • Amália Nagymama
  :Ha adsz vmi elérhetőséget, elmondom, hogy működik egészen pontosan a cetelem klubkártya, illetve, mi a hátulütője. Mindent tudok róla. Most zárattam be egy év után. Aztán meglátod, neked bejön-e. 🙂
 • Matetoth

  Ha nem baj, engem nagyon erdekelne:
  matetoth1993(kukac)gmail.com
 • Amália Nagymama
  , írtam neked emailt
 • Körtefa
  Neked nem jött be? Mi miatt zárattad be?
 • FifiTheReal
  Nagymama

  Megigényeltem már és a szerződést aláírtam, de ha itt nem szeretnéd megírni, hogy te miért mondtad le, akkor a fifithereal(kukac)gmail(pont)com-ra várom leveled.

  Előre is köszönöm!

 • Körtefa

  én is szívesen fogadom leveled a témával kapcsolatban: herstof(kukac)gmail.com
  Köszönöm!