Emgoldex – a legújabb piramisjáték?

Gábor kérdezte, mi a véleményem az Emgoldex-ről, megéri-e beszállni.

Nos, rövid guglizás után sokat meg lehet tudni a cégről. Pontosítok: a cégről szinte semmit, ellenben a technikáról rengeteget.

A működési elve egyszerű: van egy 2010-ben alapított cég, amelyik a messzi Emirátusokban vesz aranyat, majd Németországba szállítja. Eddig ez rendben is van, bár már eleve óvakodnék az ilyen egzotikus helyen üzemelő, frissen bejegyzett cégtől. Felmerül az a kérdés is, hogy ha Hamburgban (Németországban) van a világ egyik legnagyobb aranytőzsdéje, akkor miért az Emirátusokba jegyzik be a céget és miért szállítják az aranyat kontinenseken át, amikor a szomszédban is lehet kapni? Mert egy uniós céget könnyű utolérni és perelni?

A cég komolyságát jelzi, hogy a megadott dubai címre, ugyanabba az egy irodába, a 704-es szobába az alábbi cégek is be vannak jegyezve, ugyanazzal a postafiókkal (valószínűleg offshore cégek):

My Business Consulting JLT
STRATEGY Links Ltd – Real Estate Consulting services
MPH Consulting Services
AALPS INVESTMENT

(A németországi cím alatt is található egy Antje Haas nevű logopédus és egy RTF Bau nevű cég is, bár az lehet, hogy egy irodaház, ezért sokat nem jelent.)

Update: nem az, hanem egy társasház. Fotók ebben a cikkben (kattints rá.)

A nagy trükk a következő: fizess be 540 eurot, szervezz be legalább két ismerősödet, akik szintén befizetik ezt a pénzt és máris akár 7.000 euro üti a markod. Ilyen egyszerű. (Illetve kicsit bonyolultabb, mert asztalok vannak, de ennyi a lényege.)

Az, hogy van arany is a képletben, csak a csali a horgon. Vagy parasztvakítás, ha úgy jobban tetszik. A lényeg a két ismerős beszervezése, akiknek további ismerősöket kell beszerveznie.

Sok okos telekommenteli a netet, hogy ugyan nem tudja, hogyan kapta meg a 7.000 euroját, csak mert két ismerősét be tudta szervezni, de megkapta.

Arra a kérdésre, hogy mégis 3×540 euroból hogy tud a cég kifizetni 7000 eurot, nem nagyon tőrödnek. Ajánlják, hogy szervezz te be két embert és fizess helyettük. Aztán a legrosszabb esetben, ha ők nem tudnak újabbakat beszervezni, 120 euro bukással kiszállsz.

Az emberi butaság félelmetes. Ide másolok pár linket, ahol ti is szörnyűlködhettek, mit képesek elhinni az emberek: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=99599&p4=0

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__2216741-emgoldex-vannak-pozitiv-vagy-negativ-tapasztalataitok

Hirdetik még dolgozz otthon, online munka és ezer másik címen.

Drága Olvasóim, könyörgök, ti meneküljetek az összes ilyen lehetőségtől, hívják azt Emgoldexnek, vagy bármi másnak. Ahol előre kell befizetned és a hasznod más emberek belépése után lesz, az egyszerű pilótajáték, akármilyen szofisztikált matematikai zsonglőrködés mögé rejtik is.

Update: Valaki az Emgoldex nevében zaklat, hogy ne vádaskodjak, az nem pilótajáték. Mivel nincs kedvem pereskedni, kijelentem, hogy tévedés volt az emgoldexet pilótajátéknak hívni, ez egy becsületes MLM játék.

A piramisjátékot onnan lehet felismerni, hogy nem csatlakozhatsz befizetés nélkül, illetve nem vehetsz ki pénzt anélkül, hogy valaki mást beszerveznél. Ha ennél az Emgoldexnél a “marketingmunkádat” fizetik meg, ahogy állítják, akkor miért nem dolgozhatsz anélkül, hogy befizetnél közel kétszázezer forintot?! Miért fizet egy cég több, mint 6.000 eurót csak azért, mert két embert beszerveztél? És miből fizet, ha nem az új belépők pénzéből? (Ez a klasszikus pilótajáték receptje.)

Update: de az emgoldex nem az, lásd feljebb.

(Egy ismerősöm a Lyoness-be akart beszervezni, lelkesen magyarázta a szinteket, meg ha előre befizetek ennyi százezret, akkor ezekre a szintekre ugrok és ott már ennyi jár vissza, aztán eldönthetem, továbblépek-e és a többi. Amikor megmondtam neki, hogy egy egyszerű pilótajátékba ugrott be, meg volt sértődve. Ez kemény munka, nem pilótajáték. Ha még országos szinten beszerveznek félmillió embert, ő is gazdag lesz. Azóta sem az, pedig teljes lelkesedéssel próbálkozik. Kalapot le, a Lyoness mögé is sikerült egy nagyon túlkomplikált matematikai modellt bigyeszteni, de abból is kihámozható a lényeg: fizess előre és erre vegyél rá másokat is. Ott arany helyett vásárlói kártya van, ennyi a különbség. A Lyoness lényege nem a vásárlói kártya, mint sokan hiszik, hanem olyan emberek beléptetése, akik hajlandók pénzt fizetni, hogy aztán majd sokkal többet kapjanak vissza.)

Végezetül egy ismert történet, miért is garantált bukta minden “szervezz be még két embert” típusú játék. A történet szerint a sakk feltalálója szerényen csak azt kérte az uralkodótól, hogy az első kockára tegyen egy búzaszemet, a másodikra kettőt, a harmadikra négyet és így tovább. Pont ahogy az összes ilyen piramisjáték működik. A 64. kockába már 18.446.400.000.000.000.000 búzaszemet kellett volna rakni. Ha jól számolom, ez 18 trilliárd szem búza lenne, ez kb. fél méter vastagon beborítaná az egész Földet..

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo

Share

164 hozzászólás

 • kajakmarci
  Kedves baboca

  Ne csak a választ várd indokold meg nekünk hogy
  MIÉRT NEM PIRAMISJÁTÉK?

 • kajakmarci
  Kedves baboca

  Ne csak a választ várd indokold meg nekünk hogy
  MIÉRT NEM PIRAMISJÁTÉK?

 • Gonzalez
  Én is várom a válaszom, még sem kapom meg ^^ Szóval hol a cég haszna, ha a két beszervezett emberem után a mi befizetett 1620€-onk után én ki szeretnék venni 7540€-ot? És mikor vehetek ki pénzt?
  Piramis vagy pilóta játék:
  nincsen termék avagy szolgáltatás mögötte.A legfelső ember aki kitalálta és még utána egy jó páran megszedik magukat,de akik későn vagy később csatlakoznak már egy forintot sem kapnak,csak bukják a befektetett pénzüket.
  Eddig nekem ez ennek tünnik. És bizony, a Lyoness-ben meg a többiben is ez a kulcs, hogy az utolsók már biztosan buknak. Tehát, ha nem szervezel be valakit buksz…Attól, hogy ezt mondjuk legálisan csinálják, nem bíztos, hogy erkölcsös is.

  Tehát még mindig áll, hogy készítünk a nevemre egy bankszámlát, bármely magyar banknál, ahol csak erre az üzletre használhatok fel 5000€-ot. 2hónap alatt ha sikerül megduplázni, akkor 7 500€ gyenesen átutalok Varga Gyuláné bankszálájára. Nem kérek fájdalom díjjat sem, ha nem sikerül 🙂 2 500€ a hülyének is megéri. Az nagyjából 750 000HUF. Nekem is marad ugyan ennyi, tehát mindenki jól járt.

 • kajakmarci
  Kedves baboca

  Ne csak a választ várd indokold meg nekünk hogy
  MIÉRT NEM PIRAMISJÁTÉK?

 • baboca012
  Kedves Kajakmarci!
  Magyar nyelven mindenre választ kap itt:
  https://secure.emgoldex.com/gold/index.php

  Köszönjük érdeklődését
  Varga Gyuláné
  Emgoldex szervező

 • Gonzalez
  Érdekes, ha már a saját pénzükről van szó, mennyire nem szeretnének segíteni rajtam 🙂 Ennyit erről… Pedig kitaláltam egy egész jó mókát. Valaki fizessen nekem 500€ és ha beszervez maga alá még két embert akik fizetnek neki 5-500-at, akkor ő kap 750-et, mert enyém 25%. Aztán azok is beszerveznek 2-2 embert, akik fizetnek neki 4×500-at akkor az a két ember kap 750-et a maradék 250 pedig már oszlik, de megint kapok belőle, mondjuk ezentúl folyamatosan a 250€ 10%-át 🙂 Szerintem jól hangzik.

  További szép estét!

 • Szeesz
  A pilótajáték (piramisjáték) Jellemzői:

  Magas összegű csatlakozási díj.

  Általában nem vagy egyértelműen nem akkora ellenértéket kap a jelölt, mint a belépési díj, pl. klubtagság, információs csomag.

  Nincs „használható” termék.

  Lényegében nem történik valós gazdasági tevékenység. A hálózat célja nem a termék értékesítése és forgalom létrehozása (ha mégis, akkor az a látszat fenntartását szolgálja). Éppen ezért:

  A hangsúly az új emberek beléptetésén van.

  Az új belépők belépési díja „tartja el” a hálózatot.

  forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pilótajáték

  baboca012:
  1. KÖTELEZŐ a tagdíj megfizetése az emgoldexhez való csatlakozáshoz?
  2. Kizárólag akkor lesz pénzed/aranyad, ha beszervezel másokat is, akik szintén befizetik a tagdíjat?

  Ha mind a 2 kérdésemre “IGEN” a válasz, akkor az emgoldex PIRAMISJÁTÉK!!
  Vagy leírnád röviden, hogy MIÉRT NEM piramisjáték az emgoldex?
  Azzal nem válaszolsz a kérdésre, ha csak belinkeled az emgoldex honlapjának linkjét. (Már csak azért sem, mert ott kizárólag a pilótajáték jellegét lehet felfedezni!)

  Javaslom inkább, hogy olvasd el:
  “Szántó Judit – Piramisjáték, vagy Multi Level Marketing?”, 2007-ben írt szakdolgozatát.
  Innen letölthető:
  http://www.jogiforum.hu/files/publikaciok/szanto_judit-piramisjatek%5Bjogi_forum%5D.pdf

  Miután elolvastad, újból megkérdezem:
  Miért NEM piramisjáték az emgoldex?

 • csizkek
  Most minek alltok le vitazni mlm ugynokokkel?:) Ez egy penzugyi kiszamolosdi blog, nem az estimese. A fenti ugynokok arra nem voltak kepesek, hogy visszaolvassak legalabb az utolso postot az aranyrol!:) Nem az egyetlen jatek az arannyal, amit ezek csinalnak..
  Nem mellesleg ez nem piramisjatek, hanem a hivatalos neve PONZI sema! Amikor is a befekteto tokejet es hasznat a kovetkezo befizeteseibol fizetik ki. http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme
  Alap Ponzinal ugye sima penzbeszedes es kifizetes volt. Ha emoge teszel egy arut, hogy a sima penz be es kifezetes melle legyen egy akarmilyen (arany, tapkieg, udules, gyogylampa..) termek, akkor ez legalizalodik mlm-e vagy sima direkt ertekesitesse. Jutalekrendszertol es vasarlasi motivaciotol fuggoen. Jelen esetben ez egy kokemeny mlm-ponzi. A vasarlasi motivaciot ugyanis nem a termek adja, hanem a beszervezettek altal befizetett (jutalek remenyeben) “belepesi penz”bol leeso jutalek.
  LAtszik a hozzaszolokon is, hogy villog a dollarjel a szemeken. Az se erdekli, hogy 100g vagy 200g aranyat kap e, csak tobbet mint az o befizetese utan jarna. Meg az se erdekli, hogy a sajat haveri koret kell erte megcsapolnia.
  A tipikus mlm ugynok jellemzoi:
  -Amig nem vagy benne a rendszerben, semmit se tudsz erv. Tehat nem is biralhatod. Egyfajta “karaktergyilkossag” ervelesi rendszer, hogy hiteltelenne tegyenek minden biralatot.
  -Csak akkor ertheted meg a rendszer lenyeget, ha a beszervezo es annak a beszervezoje leul veled targyalni, de inkabb elcital egy eloadasra. Se a targyalas, se az eloadas nem lehet rovidebb 1,5oranal! CSak polirozott tenyek kerulhetnek bemutatasra, csak az eloado v. a beszervezo-beszervezoje beszelhet.
  -Felepites. Mindig fel kell epiteni a ceget, a beszervezoket. Szinpadon kell bemutatni a mar “sikereseket”, a ceget es termeket vmiben nagynak kell latszatni. Minden nagy es orias ervrendszer, ami azt sugallja, hogy ennyi ember es ekkora hatalmassag nem tevedhet. A kimaradok hulye vagyok erzes kozvetitese.
  -HA biralot mersz megfogalmazni, akkor egyertelmuen “meg nem ertetted meg a rendszert”, “meg nem vagy benne a rendszerben”, “mlm serult vagy” korabbi rossz tapasztalat miatt. A valasz termeszetesen mert egy rossz rendszerbe leptel be.

  Napestig folytathatnam. Felesleges vitatkozni veluk, mert nem mindenkit a “rosszindulat motivalja”. Egyszeruen tenyleg elhiszik, hogy valami joba nyultak bele es ezt kozvetiteni kell!:) A kognitiv disszonancia meg dolgozik.

  Szakirodalom: Pratkis-Aronson – A rabeszelogep

 • preapo
  Kedves Baboca!

  A 18.11-es hozzászólásoddal leírtad, hogy mitől piramis/pilóta. Egy dolgot ossz meg velünk negatív gondolkodókkal, hogy hol keletkezik az a pénz/érték, amit Te megkapsz !

  Köszönettel:

  Preapo

 • mlmrobert
  Jó estét mindenkinek!
  Olvasom a piramisjátékokról írt megjegyzéseket.Egy pár mondatott szeretnék hozzá fűzni.Lyoness nem volt rossz elgondolás mert kint tökéletesen müködik
  de aki behozta hozzánk nem volt anyagi fedezete nem volt tőkeerős és nem volt olyan logisztika bázis mögötte mint pl:tesco,cora…..Piramisjátékoknál nincs semmiféle oktatás,továbbképzés csak befizet a belépő egy eléggé magas összeget és várja a pénzt.Nem tudod a felsővezetőket elérni semmilyen komunikációs eszközön,nem tudod ki inditotta el nem fedi fel a kilétét..stb
  Ezt a céget nem ismrem ami nem jelenti azt hogy nem létezik vagy nem müködik.
  Vannak az interneten olyan “hitelminősítő” cégek ami pár perc alatt megmutatja hogy az adott network cég mekkora tőkével rendelkezik és milyem minősítést kapott./alexa.com,homebusiness.org /Nem szabad elhinni hogy munka nélkül a közvetlen értékesités müködik.Itt is keményen kell dolgozni sőt még jobban mintha valahol dolgoznál munkabérért mert ahhoz hogy kilépjél a szürke mindennapokból és elérj egy olyan anyagi biztonségot ami már fedezi a havi kiadásokat a gyerek tanulási költségeit a te tanfolyamaidat a nyaralásaidat….stb egy vagy kettő év szükséges.Persze most sokan modják na ugye megmondtam.
  Kérdem én egy munkahelyen kettő év alatt mit érsz el?..ha megmarad a munkád ha kifizetnek ha nem épitenek le…..stbEz is egy szakma amit nem lehet egyik pecről a másikra megtanulni de van esélyed arra hogy menet közben tanulj és a vezetők segitenek mert nekik is ez az érdekük hogy anyagi biztonságot tudjál teremteni magadnak és a családodnak.Ezért nem szabad leszólni egy olyan céget vagy vállalkozást amit nem ismersz és nem tudod pontosan miről szól.Erzsébet vállalta a nevét igy lehetőséged van tőle megkérdezni azokat a kérdéseket ami neked fontos hogy válaszokat kapjál rá.Ez a különbség a piramisjáték és a network marketing között.
 • Gonzalez
  Igazából, az hogy terméket helyeznek utána, csak a nevén változtat, de a mivoltán nem. Amúgy nagyon jó komment volt! 🙂
 • csizkek
  Ja meg ha mar a nyelvvizsga szobekerult a diploma melle:) Egyetertek, hogy diploma melle hulyeseg mar, azt erettsegihez kellene kotelezove tenni!
  Diploma melle a kozepfoku nyelvtudas altalaban mar keves. Kulfoldi melohoz is csak beugro mosogato melokhoz eleg csak. Kozepiskolaban arra viszont jo lenne, hogy motivalna a tanulasban! NAlam ez a motivacio hiany kb. 5-6 ev kesest jelentett a “kulfoldi karrierben”..
 • csizkek
  “Piramisjátékoknál nincs semmiféle oktatás,továbbképzés csak befizet a belépő egy eléggé magas összeget és várja a pénzt.”
  Az alap Ponzinal nincs, de azt mar nem is eszik meg az emberek. Ezert van az mlm:) Az “oktatasok” celja meg a motivacio fenntartasa! A kozossegi erzes, a tartozni valahova erzes es a legfontosabb, hogy “jo helyen” vagyok erzes! Ez mind mind fenntartja a kognitiv disszonanciat es a beszervezett vasarol, befizet, vasarol, befizet, beszervez, vasarol, befizet.. Az “oktatason” mindekozben elsajatitja, hogy kell ezt a motivaciot tovabb “oktatni”! A legelso amit belevernek a fejekbe, hogy SOHA ne beszelj “negativ” emberrel. Ez itt azt jelenti, hogy olyannal aki biralatot fogalmaz meg!:) Magyarul ne forumozzanak, csak a sajat moderalt weboldalaikon. Ergo, nagyon hamar eltunnek majd innen.

  E….et azert vallalta a nevet, mert ez REKLAM! A kerdesekre valaszolast se veletlenul ajanlotta. Az ajanlas vege minden esetben ugyis az lenne, hogy el akar vinni egy eloadasra vagy egy webkonferenciara. Ha nem mesz ugysem all veled szoba..

  Az immar sokadik mlm ugynoki erv, amit te is hozol itt a klasszikus munkavallaloi szferaval valo osszehasonlitas. Mindig a legnegativabb kirugnak, atvernek, ehberert dolgozom melot hasonlitjak az mlm felsovonalhoz. Pedig a valosag az, hogy tobben lesznek “felsovonalasak” hagyomanyos munkabol, mint mlm-bol. Emellett alsovonalaskent se leszel netto befizeto egy klasszik melohelyen.

 • Szeesz
  Btk. 299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  Megjegyzés:
  A játékba utóbb bekapcsolódó játékosok (lásd: babóca012, béla1964, MandM), akik további résztvevők beszervezésével hozzájárulnak a játék terebélyesedéséhez, a piramisjáték építéséhez, ugyanúgy szervezők, tehát elkövetői a bűncselekménynek.

 • csizkek
  Koszi!:) Termekkel “legalizalhato” a “Ponzi”, ha a termek van fokuszban. Azt hiszem van ra vmi US jogszabaly, hogy milyen ara´nyban mehet a visszaosztas..
  De itt mar eselyesebb az amit Szeesz irt:)
 • baboca012
  Kedves Szeesz!

  Ön bűncselekménnyel vádol! (baboca012 vagyok)
  Ön nyitotta ezzel a címmel a Topikot, hogy az Emgoldex piramisjáték?
  Ön kijelenti, hogy az Emgoldex szervezői bűncselekményt követnek el?
  Mert fent engem bűncselekménnyel vádol.
  Kijelentem, hogy büntetlen előéletű vagyok.
  Még egyszer megkérdezem, ön kijelenti, hogy az Emgoldex piramisjáték és ezért írta le ide ezt a jogszabályt és kijelenti, hogy az Emgoldex szervezői bűncselekményt követnek el?
  Kérem, vegye figyelembe, hogy a Topik létrehozása szabályokhoz kötött amit ön is elfogadott, ennek figyelembevételével várom a válaszát.
  10 percig várok a válaszára.

  Tisztelettel
  Varga Gyuláné
  Emgoldex szervező

 • Darkosia
  Kiszámoló
  Szerintem bőven itt az ideje moderálni. Ez elvileg egy pénzügyi ismereteket átadó blog. Ide tájékozatlan emberek is járnak. Roppant mód nem szerencsés, ha egy ilyen cikk alatt 1-2 (bár szerintem lehet ugyanaz az ember több nickkel) ember adja a kommentek legalább felét és beszéli rá a gyanútlan olvasót a piramisjátékra. Engem és még sokunkat nem fenyeget, hogy beleessünk a csapdájukba, de sokan nem értenek a pénzügyekhez. Tudom az érintett ügynököktől most kapok majd valami fasiszta jelzőt, de ilyen ügyekben nem érdekel a véleménynyílvánítás szabadsága, hiszen a piramisjáték milyensége az nem vélemény kérdése. Az bűncselekmény, hiába is játszák itt a naívat a kommentekben.
  De ha mást nem, akkor spamre és kéretlen reklámra való hivatkozással biztos ki lehetne tiltani őket, mert azok a vádak is megállják a helyüket.
 • endzsy27
  Jesszusom…mintha valami eloadason lennenk meg ilyen korulmenyek kozott is a meggyozes a cel!!!Hat nem kell meggyozni senkit….csinaljak akik csinaljak csak a penzunket hagyjak meg nekunk!!!Altalaban az ekkora haszonnal kecsegteto uzletek vannak a legnagyobb titokba…De az itt agaskodo mlm ugynokok gondolom a felso illetve kozepvezetesro csak eloadasokon hallanak es kepeket mutogatnak…Tessek innen elmenni es kifejezetten csak a barati korbol beszervezni embereket(ha jol jarnak ugyis halasak lesznek onoknek) vadidegen emberekkel ne tegyenek jot…
 • Els
  Kedves Szeesz!

  Reagálva a korábbi bejegyzésére azt kell mondjam Ön teljes mértékben TÁJÉKOZATLAN ami az Emgoldex működését illeti !

  “1. KÖTELEZŐ a tagdíj megfizetése az emgoldexhez való csatlakozáshoz?
  2. Kizárólag akkor lesz pénzed/aranyad, ha beszervezel másokat is, akik szintén befizetik a tagdíjat?

  Ha mind a 2 kérdésemre “IGEN” a válasz, akkor az emgoldex PIRAMISJÁTÉK!!
  Vagy leírnád röviden, hogy MIÉRT NEM piramisjáték az emgoldex?”

  Ugyanis egyik kérdésre sem “igen” a válasz. Tisztelt Szeesz!

  1. A Emgoldexhez való csatlakozás DÍJMENTES !!! Találkozott már valakivel aki fizetett azért hogy regisztrált ? Biztos ? MERT ÉN MÉG NEM!

  2.Akkor lesz aranyad ha leadod a megrendelésed és kifizeted az árát mint bármelyik másik webáruházban! Kipróbáltad ?

  AJÁNLOM TÁJÉKOZÓDJON MEGFELELŐEN, MERT LEJÁRATJA A CÉGET!

  Blogját jelentettem a társaság felé, gondolom a megfelelő jogi lépéseket megteszik!

  Tisztelet nélkül: Mrgooddelivery

 • Szeesz
  baboca012:

  Nem én írtam a cikket, nem én hoztam létre a topic-ot.

  Azt, hogy mit nevezünk piramisjátéknak, azt a Btk 299/C paragrafusa mondja ki.

  Azt, hogy mi a az emgoldex lényege, azt Ön 2011-12-20 18:11-kor írt hozzászólásában írta le.

  Tehát Ön írta le, hogy az emgoldex lényegében piramisjáték, ami a Magyar jogszabályok (és sok más ország jogszabálya) értelmében BÜNTETENDŐ tevékenység.

  Véleményem szerint itt MÉG nem szólított fel/kért meg/hívott meg senkit, hogy csatlakozzon az emgoldex-hez, így bűncselekményt ITT MÉG nem követett el a Btk paragrafusai értelmében. Ugyanakkor a hozzászólásai alapján (hisz, ha jól emlékszek állítása szerint az emgoldex “üzlet” Önnek jövedelmező, ezért) joggal feltételezhető, hogy a bűncselekményt már elkövette. MONDOM: “feltételezhető”.
  A figyelmét kívántam felhívni rá a neve megemlítésével, hogy akár a tudtán kívül is elkövethet egy bűncselekményt.

  Egyébként az, hogy valaki büntetlen előéletű, nem jelenti azt, hogy ezután ne követhetne el bűncselekményt, SŐT még azt sem jelenti, hogy MÉG nem követett el egyet sem. Egyedül azt jelenti, hogy bíróság által még nem lett egyszer sem elítélve.

 • Szeesz
  Kedves Első!

  Teljesen mindegy, hogy “tagdíjnak” neveznek valamit, vagy “kötelező vásárlásnak, hogy tag lehess”-nek.
  Részlet a https://secure.emgoldex.com/gold/faq.php -ból:

  “Ahhoz, hogy valaki a webüzlet ügyfelévé váljon, szükséges egy regisztráció és a Rendelés leadása. … A vásárlás elengedhetetlen feltétele, hogy a megrendelt tömbök összege 24 órán belül átutalásra kerüljön…”

  Akkor közelítsük meg másként és válaszoljon az alábbi kérdésekre:

  1. Ha belépnék az emgoldex-be, akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy befizetnék egy centet is (akár “tagdíj”, akár “vásárlás” gyanánt)?

  1. Ha regisztrálok, de NEM fizetek (nem veszek semmit), akkor milyen módon kereshetek pénzt az emgoldex-el?

  2. Ha befizetném a “tagdíjat” (oh, bocsánat, átfogalmazom: Ha vásárolnék aranyat), akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy beszerveznék másokat?

  3. Ha regisztrálok, de NEM fizetek (nem veszek semmit), akkor mit tudok tenni? Mi értelme van regisztrálni?

  4. Ha regisztrálok, veszek is aranyat, amit kifizetek, de NEM szervezek be senkit, akkor mi értelme van regisztrálni, meg vásárolni? Honnan lesz a befizetett összegnél több pénzem?

 • baboca012
  Kedves Szeesz!

  Idézet:
  „Helytelenül idézed a hölgyet, mert bár pontosan idézed azt, amit leír, de azt már nem rakod hozzá, hogy az 540 euró beugró összegen kívül a munkádat fizetik meg
  2X 540 euró értékű arannyal. Mert 2 táblán mész végig mivel a 2 tábla egy ciklus.
  A munkád pedig az, hogy 2 embernek átadod ezt a lehetőséget, akik belépnek hozzád.
  Ez az egész munkád és ezért kapsz 7000 euró értékű aranyat.”
  Hol írtam ebben, hogy az Emgoldex piramisjáték?!
  Ezt bárki el tudja olvasni az Emgoldex honlapján is magyar nyelven.

  Köszönöm a visszajelzést, megtettem a szükséges lépéseket.
  Tisztelettel
  Varga Gyuláné (Erzsébet)
  Emgoldex szervező

 • Szeesz
  Egyébként az, hogy ki tájékozott és ki nem, az egy dolog. Sokkal lényegesebb az, hogy ki az aki kizárólag a szemfényvesztő propaganda reklámszöveget látja és ki az, aki azt is látja, hogy mi van mögötte.
 • mlmrobert
  Piramisjáték mögé nem kapcsolnak terméket vagy szolgáltatást.Ezt a rendelkezést másoltad be a törvénykönyvből,csak anyagi elöny a cél.Network marketing cég az avon,aloe vera,…stb közvetlen értékesitéssel szolgálja ki az olyan embereket akik ezt a fajta terméket keresik….pl csak.Igy nem volt jó példa amit leirtál,akkor van értelme az eszmecserének ha a negativ vélemény mellé csatolsz olyan érveket ami bizonyitható avval a céggel szemben.Persze lehet sárral dobálni de akkor leminősitesz mindenkit aki olvassa ezt a blogot.Én is tanulok minden este a webkonferencián de nem tanitottak arra hogy másnak a véleményét ne fogadjam el ha ő ebben hisz mégha negtiv is,ahhoz hogy tanuljunk a hibákból az oktatás nagyon fontos.Ez nem ugyanaz az agymosással.
  Magad sorsát te rendezd a döntést mindig neked kell meghozni.Hol rosszul hol meg jól döntünk.De ha nincs bizonyitékod egy új vállalkozásról hogy az milyen tevékenységgel foglalkozik akkor ez már rágalmazás.Lidl áruházlánc szigetsientmiklósi raktárát felépitették alvállalkózókkal de nem fizették ki őket.
  Rengeteg család került teljesen anyagi csőd helyzetbe hiszen 5-10 fős családi épitőipari kiscégekről van szó!Ezek a tények!Tied csak kitaláció mert te is csak hallottad valakitől.Tanulj és meglátod a jó dolgokat is az életedben.Te is jó vagy valamiben amihez mi nem értünk.Ne engedd hogy semmibe nézzenek mert nem vagy az.Olvassál pozitiv hireket mert a világ tele van jó dolgokkal.Keresd meg őket és sikerülni fog kilépned ebből a negativ hangulatból.
 • Szeesz
  Kedves baboca012

  Nem azt a szót írta le, hogy “piramisjáték”, hanem lerírta az emgoldex működését, ami nem más mint a piramisjátékok működésének elve.

  A piramisjáték megfogalmazása a magyar jogszabályok szerint:
  Btk. 299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  Amit Ön írt le:
  “az 540 euró beugró összegen kívül a munkádat fizetik meg
  2X 540 euró értékű arannyal. Mert 2 táblán mész végig mivel a 2 tábla egy ciklus.
  A munkád pedig az, hogy 2 embernek átadod ezt a lehetőséget, akik belépnek hozzád.Ez az egész munkád és ezért kapsz 7000 euró értékű aranyat.”

  Magyarra lefordítva az Ön beírása:
  Befizeti a beugró összeget, majd beszervezi az embereket, akik szintén befizetik a beugró összeget, majd Ön megkapja a jutalmát” (amit egyébként az Ön által beszervezett emberek beugróként befizetett pénzéből kap meg. Hisz ha a beszervezett emberek nem fizetnek beugrót, akkor Ön se fog kapni semmit a cégtől.)

  De ezzel befejeztem, mert látom olyan szűklátókörű emberekről van szó, akik még azt sem veszik észre, ami majd kiböki a szemüket… [nem bírják felfogni, hogy mit is jelent az, hogy valami piramisjáték és törvénytelen és mit az, ha valami nem az…]

 • Darkosia
  Szeesz

  A legrosszabb amit tehetsz, hogy leállsz velük vitatkozni. Eleve nem célja téged vagy engem meggyőznie, hiszen látszik, hogy nem tud becsapni. A célja a látszat fenntartása, a bizonytalanok bizonytalanságban tartása és meggyőzése. Ehhez az is elég neki, ha vég nélkül mondhatja a magáét, és akkor a kívülálló könnyen megvezethető olvasó csak annyit érzékel itt van 2 vélemény ami szembe megy egymással. Ezeket a köröket ők már több tucatszor lefutották másokkal, még képzést is kapnak, hogyan kell kitérni a válaszadás elől. Ez az érdekük, hiszen csak abban bízhatnak még sikerül 1-2 szintet feljebb lépniük a rendszer kifulladása előtt, akkor talán nem lesznek orbitális bukóban, hanem lesz helyettük másik 2 szerencsétlen megvezetett ember.
  Továbbra is szerencsésnek tartanék egy moderálási hullámot, vagy tiltani az összes hozzászólást cakkumpakk, mert ez így inkább ártalmas.

 • Szeesz
  mlmRobert

  Idézet a paragrafusból:
  “…pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek,…”
  Ennek értelmében olyan cég működése is lehet piramisjáték, amely termékeket ad el, hisz szolgáltat… Értelmezni kellene a törvényben leírtakat és nem csak elvakultan szajkózni azt, amit az előadásokon az ember szájába rágnak.

 • Els
  Kedves Szeesz!

  Akkor vegyük sorjában:
  1. Ha belépnék az emgoldex-be, akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy befizetnék egy centet is (akár “tagdíj”, akár “vásárlás” gyanánt)?

  v: Miért is kapnál ? Egy áruházban vagy közértben kapsz valamit szerinted attól mert bementél a bejáratán ?

  1. Ha regisztrálok, de NEM fizetek (nem veszek semmit), akkor milyen módon kereshetek pénzt az emgoldex-el?
  v: Ha valaki a honlapodon keresztül a webüzletből aranyat vesz a vásárlás összegét elosztod 500-al és megszorzod 7,5 euróval. Pontosan ennyit!

  2. Ha befizetném a “tagdíjat” (oh, bocsánat, átfogalmazom: Ha vásárolnék aranyat), akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy beszerveznék másokat?
  v: Természetesen! Pont annyi aranyat, aminek az árát kifizetted!

  3. Ha regisztrálok, de NEM fizetek (nem veszek semmit), akkor mit tudok tenni? Mi értelme van regisztrálni?
  V: Egy áruházba minek mész be ha nem veszel semmit ? Körbenézni nem lehet ? Dehogynem!

  4. Ha regisztrálok, veszek is aranyat, amit kifizetek, de NEM szervezek be senkit, akkor mi értelme van regisztrálni, meg vásárolni? Honnan lesz a befizetett összegnél több pénzem? A kérdésed totál értelmetlen, de azért:
  V: Ha nem akarsz aranyat venni akkor miért is veszel ???

  V:Nézd meg az arany árak alakulását és majd nézd meg pár év múlva megint. Szerintem elég ha az elmúlt 10 évet végignézed ( a honlapon megtalálod) vélhetően többet ér majd az aranyad

  Egyéb kérdés ? Észrevétel ?

  Mrgooddelivery

 • preapo
  Tisztelt Baboca !

  Nekem továbbra is egy kérdésem miből keletkezik az az összeg, amit kifizetnek jutalékként ? Az arany árfolyamából vagy miből ?

 • mlmrobert
  Telefontársaságok is fizetnek jualékot az eladott termékek után a viszonteladóknak.
  Mégsem mondjuk rájuk hogy ilyen meg olyan piramisjáték.Terméket kapsz a pénzedért.Ők most akkor milyen tevékenységet folytatnak?
 • Els
  Ajánlom mindenki figyelmébe az info@emgoldex.com e-mail címet. Az emgoldex ügyfélszolgálata készséggel válaszol minden feltett kérdésetekre, ráadásul magyarul! Mi lenne ha megkérdeznéd a cégtől ? Nekünk úgysem hinnéd el.
 • Darkosia
  Annyit megemlítenék, hogy baboca012, bela1964, mlmrobert és Első mind ma regisztrált a postr-en és csak ide írt.
  Ebből az információból mindenki azt szűr le, amit akar.
 • Els
  Miután valamelyik csodabogár totál tájékozatlanul megírta ma ezt a szenny oldalt, nem volt értelme hamarabb regisztrálni. Ha vár egy napot mi is később jövünk!
 • Szeesz
  Ajánlom nem szűklátókörűen vizsgálni, azaz nem csupán 10 évre visszamenőleg nézni az arany árának alakulását, hanem nézzük inkább az elmúlt 35-40 évet. Azon belül is az 1978-1980 éveket, majd az azt követő 1980-1982 éveket…

  Nem én írtam, de érdemes lenne elolvasni:
  http://kiszamolo.postr.hu/a-mindent-vivo-aranybefektetes-biztos-megeri-beszallni

  Továbbá van egy kis ellentmondás az adott válaszokban:

  “1. Ha belépnék az emgoldex-be, akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy befizetnék egy centet is (akár “tagdíj”, akár “vásárlás” gyanánt)?

  v: Miért is kapnál ? Egy áruházban vagy közértben kapsz valamit szerinted attól mert bementél a bejáratán ?

  1. Ha regisztrálok, de NEM fizetek (nem veszek semmit), akkor milyen módon kereshetek pénzt az emgoldex-el?
  v: Ha valaki a honlapodon keresztül a webüzletből aranyat vesz a vásárlás összegét elosztod 500-al és megszorzod 7,5 euróval. Pontosan ennyit!”

  Egyrészt majdnem ugyan azt kérdeztem, mégis 2, egymásnak ellentmondó válasz érkezett.
  Másrészt a webüzletbe való belépés feltétele, ha nem tévedek az, hogy VÁSÁROLJAK! a kérdés viszont arról szólt, hogy mi van ha NEM veszek semmit…

 • Szeesz
  Mert a viszonteladónak fizetnek, nem az ügyfélnek.
  Az ügyfél akármit tesz, hiába hozza a telefontársaságok részére az újabb ügyfeleket, abból Ő nem kap még egy “köszönöm”-öt sem, nemhogy jutalékot.

  A másik, hogy amikor a viszonteladó és a telefontársaság szerződést köt, akkor sem szerződéskötéskor, sem utána a viszonteladó nem fizet “csatlakozási”, vagy bárminemű díjat a telefontársaság részére azért, hogy viszonteladó lehessen.

 • Els
  Tévedsz ! A webüzletbe való belépés feltétele egy díjmenetes regisztráció! NEM A VÁSÁRLÁS! Próbáld ki nyugodtan!

  A nem veszek semmit kérdéseidre ott a válasz! Ha te nem veszel, de más igen felvázoltam a kereseted képletét fentebb. Vagyis” befizetés” -ahogy te használod- nélkül pénzt kereshetsz ! NAHÁT ??!!

  Ellentmondást sem találok a 2 válaszban, elárulnád hogy hol van az első kérdésben hogy mennyit kereshetsz vele ?

 • csizkek
  Csak jelzem, hogy az ugynokok elkezdtek “kifogast kezelni”. Aminek egy teljesen meddo vita a vege, mert az egyik alapelv, hogy kerdesre- csak kerdessel. Meg persze jonnek ezekkel fals es vegletes osszehasonlitasokkal es a mezesmazos lasd meg a jot a vilagban dumaval. Kivancsi vagyok mikor jon a “secret” cimu konyv, a teremto ero es a tobbi blabla.
  En szavaznek egy moderaciot es jelzem a postr uzemeltetojenek, hogy a blogot elleptek az agressziv trollok, akik epp a befektetesuket feltik..
 • TomWeaver
  Kedves Félreinformált emberek!

  Az EMGOLDEX cég működik és köszöni szépen jól van.
  Mivel ez a cég, a GSPM azaz a Gold and Silver Psihical Metals leányvállalata -amely a kilencvenes évek eleje óta, az oly törvénytisztelő Németországban van bejegyezve Münchenben-, nem igazán vágyik a kóklerek pocskondiázására.

  Tanult marketinges kollégámnak bizonyára elkerülte a figyelmét -vagy meg sem hallgatott egyetlen kielégítő prezentációt sem- hogy a befektetés szó -amely amúgy magában foglalja azt is, hogy pénzt kell befektetni, amúgy megszűnne befektetésnek lenni- lényege az, hogy pénzt kell befektetni. Akármennyire is furcsa itt Magyarországon, a befektetéshez pénz kell!
  Szóval a rendszernek 3 jelentős bevételi forrása van.
  Az első, és a legfőbb az abból ered, hogy az alap táblán elhelyezkedő 8 pozicióból 3-at, a cégtől azaz a Dubai székhelyű, de szintén Münchenben bejegyzett Emirates Gold-tól kell megvásárolni.
  A fent maradó 5 pozicióba hozhatjuk a befektetőket -egyenként 540 euró befkektetéssel- amely bevétel a miénk. Ez az első ciklus bezárásával rögtön felvehető aranyban vagy euróban egyaránt. BIZONYÍTOTTAN!
  A második bevételi forrása a cégnek, a vételi és eladási árfolyam különbségből adódik, de ha ez bárkinek baj, akkor lehet reklamálni az összes valuta váltó helyen
  A harmadik bevételi forrás, az a Palládium, az ezüst és az arany piaci érték ingadozásából adódik.
  Most, hogy kizártam a pilóta játék lehetőségeit, nyugodtan tálalhatom a lényeget ugye kedves MARKETINGES ZSENI KOLLÉGA ?

  Aki szeretne egy biztos befektetést, az nyugodtan válassza ezt, mert Magyarországon ösz.visz 3 biztonságos befektetési forma létezik és ezek közül ez az egyik!

  Amúgy a Német anya vállalat minden törvényes és leinformálható bejegyzési adata a birtokunkban van. Információért és a valós adatokért forduljanak hozzám bizalommal.

  Üdvözlettel:

  Takács Tamás
  Befektetési tanácsadó és marketing menedzser.

 • TomWeaver
  amúgy pedig a rágalmaknak súlyos ára van!!!!
 • TomWeaver
  1906 ban egy Ford-ot 42 és fél uncia aranyért lehetett volna megvenni. A dologhoz az is hozzá tartozik, hogy akkor egy uncia arany 20 dollárba került
  Amennyiben ma bemegyünk egy Fordkereskedésbe, ugyan úgy 42 és fél uncia aranyat kellene letennünk a legújabb modellért. A külömbség csupán annyi, hogy ma egy uncia arany 1.230 dollár.
  A példa remélem mindenki számára érthető.

  Az üzlet szülő attya a müncheni bejegyzésü cég a GSPM, (gold and silver psichical metals) amely német és svájci finomítók nemesfémtömbjeit értékesíti óriási sikerrel, szerte a világban.
  Az alap koncepció szerint a cégnél, egy kilós arany, illetve nemesfém tömbök vételére van lehetőség, melyet svájci illetve német megörzőkben elhelyezve tárolnak a befektetők számára.
  Az ázsiai országok rohamos gazdasági fejlődése és a közel kelet felvásárlásai azonban új és hatékony terjeszkedésre sarkallták a Gold and Silver cég tulajdonosait ezért 2010-ben megalapították az EMGOLDEX-et Dubai ban.

  De miként is tud egy fiatal cég olyan ütemben fejlődni, hogy követni tudja a gazdasági tényezőket?..

  Ahhoz, hogy a feltételek adottak legyenek, be kell vonni a gazdaság azon szegmensét is, amely eddig nem, vagy csak kis mértékben volt érdekelt a nemesfém kereskedelemben,

  Az emgoldexen belül működő goldex programot kifejezetten kisbefektetők részére hozták létre, ugyanis ebben a programban 1 és 100 gramm súlyú befektetési aranytömbök értékesítése történik.

  Ezek az aranytömbök mind egyedi sorszámmal és azonosítóva vannak ellátva illetve mindegyik tömb rendelkezik a Fine Gold minősítéssel és négy 9 es tisztaságú azaz 99,99 tisztaságú aranyból készül.
  Megjegyzésként említeném meg, bár nem szokványos, de az emgoldex arra is garanciát vállal, hogy a náluk vásárolt aranyat napi árfolyamon, a legjobb áron vissza is vásárolja.
  Úgy gondolom, arról nem kell olyan sokat beszélnem, miért is éri meg nekünk az, ha befektetési aranytömböket birtokolunk, ellenben arról már érdemesebb lenne, hogy miként juthatunk hozzá ehhez a remek befektetéshez, illetve arról, miként tudunk 540 euró befektetésből közel 7000 eurónyi aranyhoz, illetve ennek megfelelő összegű euróhoz jutni néhány hónap alatt

  Szóval, aki csatlakozik ezen programhoz, azt a cég, a befektető marketing tevékenységéért jutalmazni fogja, méghozzá nem is akárhogyan, de nézzük is meg, hogyan történik mind ez.

  540 euró befektetésnél a cég köt veled egy szerződést, és letétbe helyez a számodra 7000 eurónyi aranyat. Ez kb 2 x 100 grammnyi aranyat tesz ki
  Abban az esetben, ha úgy gondolod, van 2 ismerősöd aki szintén részt szeretne venni a programban és szeretne 7000 euróhoz vagy ennek megfeleő értékü befektetési aranyhoz jutni, akkor ezt neked találták ki.
  Azzal, hogy befektetsz 540 eurót, a befektetésed felkerül egy rendelési asztalra, és nem kell mást tenned, mint hozol 2 új befektetőt és az EMGOLDEX rendszer neked is működik!

 • Darkosia
  Tom Weaver

  Azért mert regisztráltál egy ötödik nicket is, még nem lesz igazad.
  Eddig az volt a rizsa, hogy ez munka(persze, 10 perces munka bármely cégnek megéri, hogy többszáz-többezer eurót fizessen érte, hogyne), amint az megdől, kitalálod, hogy befektetés. Pénzbeszedésről meg szó sincs, mint bevételi forrás, mindenki csak sokat szívott azért haluzza. Itt pozícióvásárlás van kéremszépen, amiből akkor látsz pénzt, ha még 5 (korábban ugyan nem ennyi volt) embert beszervezel magadhoz pozícióba. Ááá, ez nem piramisjáték, hisz ott neked kell befizetned, majd akkor kapsz pénzt, ha viszel még embereket…

 • Darkosia
  Egye fene, csak becsatlakozok én is.
  “2010-ben megalapították az EMGOLDEX-et Dubai ban.”
  Egyből 2 korábbi hazugsággal is lebuktál. Se nem 20 éves a cég, se nem németországi. Az, hogy ki alapítja mindegy, mert a mezei “befektetőnek” a céggel szemben lehet követelése, nem az alapítókkal.
  Kedvenc részem ahol a 7000 eurónyi aranynak megfelelő euró kerül szóba. Az most 7000 euró, vagy a sok megfeleléstől már te is begőzöltél?
 • csizkek
  “Azzal, hogy befektetsz 540 eurót, a befektetésed felkerül egy rendelési asztalra, és nem kell mást tenned, mint hozol 2 új befektetőt és az EMGOLDEX rendszer neked is működik!”
  Most akkor 2-t vagy 5-ot? Nem beszervezes, aham..
 • pantlikaskiralylany
  Ez már tényleg troll háború.

  Azért ez a foggal körömmel védek valamit, amit nem értek, ráadásul arra sem veszem a fáradságot, hogy megnézzem ki írta a cikket, és kit vádolok meg vele (ráadásul egy este két különböző személyt) , ráadásul értelmezni sem képes a szöveget, az elég gáz…

  Elismétlem még egyszer, mert a nagy vitában biztos elkerülte a figyelmüket:
  kívánom, hogy gazdagodjanak meg annyira ebből a “cégből”, hogy boldogok legyenek, mert jelenleg még nem azok. 🙂
  Különben mosolyognának a sok “buta” emberen, akik nem tudják, hogy mitől lehet meggazdagodni. 🙂

 • TommyBravo
  “A fent maradó 5 pozicióba hozhatjuk a befektetőket -egyenként 540 euró befkektetéssel- amely bevétel a miénk.”

  Ez maga a pilótajáték definíciója: az utánad jövők befizetéséd kapod meg.

  “a GSPM azaz a Gold and Silver Psihical Metals leányvállalata -amely a kilencvenes évek eleje óta, az oly törvénytisztelő Németországban van bejegyezve”
  A cégnek semmi nyoma nincs a német cégbírósági nyilvántartásban 2008 óta. A német “anyacég” a saját honlapján linkeli a hatóság honlapját (https://www.handelsregister.de/rp_web/mask.do?Typ=n ), ahol rá lehet keresni a társaság hivatalosan leadott információira. Az is furcsa nekem, hogy egy ilyen “jelentős” hátterű cég miért Kommanditgesellschaft (azaz betéti társaság) formában jött létre.

  A cég honlapját egy bizonyos Michael Ryss jegyezte be (ld: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000278821872 ), aki informatikus, de máshol bátran nevezi magát a nemesfémek szakértőjének (ld: http://www.competence-site.de/Michael-Ryss ).

  Nekem személy szerint az is különös, hogy a honlap öszesen négy nyelven érhető el: angol, német, MAGYAR és orosz. Miért ez a kitüntető figyelem?

 • Kiszmol
  Az is érdekes kérdés, miért az Emirátusokban jegyezték be, amikor Hamburgban van az egyik legnagyobb aranytőzsde?

  Miért kell valamit megvenni ugyanannyiért messze, aztán átutaztatni Németországba brutál költség mellett?

  Csak nem azért, mert egy uniós cég könnyen perelhető és utolérhető?

 • Gonzalez
  Arra lennék kíváncsi még, hogy ezek a szervezők, ha mondjuk én hívnám őket 10000.-nek egy ilyen piramis “jellegű” játékba, vajon akkor is ekkora hévvel lennének tagok? :)) Valószínűleg nem, hiszen már nem találnának embert, akit behuzhatnak a csőbe, hogy még ők is igen jó pénzzel kerüljenek ki belöle. Továbbra is tartom a véleményem, hogy attól, hogy valami legális, nem bíztos, hogy erkölcsileg is helyén való.
  Mondjuk szerintem erre sem kapok választ… Mióta leírtam, hogy kösz, de jól élek és anyagi biztonságban, azóta nem próbáltak meggyőzni, mert nem vagyok potenciális célpont 🙂
 • WatsonSponge
  Amúgy végigolvastam az összes bejegyzést, és nekem a következő észrevételem lenne: Bela1964 valahogy ráakadt erre a blogra, és szörnyülködve vette észre, hogy valaki alázza a szeretet “cégét”. Szólt baboca012-nek, (Valószínűleg ő szervezte be), hogy gáz van, aláznak minket:). Baboca012 jött, hogy rendet tegyen. Sajnos rájött, hogy nagyobb a probléma, mint gondolta, így szólt az ő főnökének, jöjjön segíteni. Ekkor érkezett Első, és rögtön nyomta a cég által diktált eszméket. Ezután baboca012 még egy bejegyzést irt, de mivel ez is félrecsúszott, Első szólt neki, hogy inkább ne csinálja, majd ő megoldja, hiszen ő itt a szuperagy, majd ő kidumálja. Az elméletem szerint Első és Tom Weaver ugyanaz a személy, csak kellett egy kis háttérszél Elsőnek, hiszen így már ketten állítják az okosságot.
  Én pedig nagyon szeretek olvasni, és az az igazság, hogy ez a blog jobban elszórakoztat, mint egy Stephen King regény. Tele van fordulattal, csak még várok a csattanóra.
  Ne okozzatok nekem csalódást!! 🙂
 • Kiszmol
  Vessünk véget a vitának, írjunk a PSZÁF-nak, hogy vizsgálja meg a céget. Szeesz valami jogi végzettségű embernek tűnik, úgyhogy köszi, ha tudsz segíteni.

  Ha a PSZÁF kihozza, hogy mégsem piramisjáték, szívesen közzéteszem azt is.

  Egyébként tele a net az erről szóló vitával, a sok trollnak üzenem, ott is várják őket. 🙂

 • Benke
  Vettem a fáradságot és elolvastam a cég weboldalát. Az nekem is feltűnt hogy miért pont magyar nyelven érhető el a másik 3 után? A Magyart mellőzni szokták. Mindenesetre felülemelkedve ezen a logikai defekten elolvastam mindent. Rengeteg kérdésem merült fel amire természetesen nincs válasz… A konkrétumok is erőteljesen mellőzve vannak. Tudom majd ha belépek megtudom. (Speciel fordítva működök) Ha a neten kell másoktól fórumon megkérdezgetni, akkor az már nem indul jól. A sok bizonyított tény pedig mind hiányzik a weboldalról. Mindenesetre nem lehet a függöny mögé látni arra pontosan ügyeltek.

  Eleve nem szeretem azt amiben ott van hogy engem beszerveznek valahova ahova majd nekem is be kell szerveznem bárkit is. Eleve soha nem szervezek be sehova senkit sem.