Four Generations Property: átverés vagy lehetőség?

Az ingatlan.com-ot elöntötték a féláron kínált ingatlanok, mely mögött a Four Generations Property áll. Többen kérdezték, mi akar ez lenni, miért ilyen olcsó az ingatlan? (Update: az új nevük Largus örök életjáradék, a honlap a régi, a logo is kisértetiesen hasonló lett a régihez. Viszont legalább kikerült a leírásból a nem létező cégre és szabadalomra való hivatkozások.)

“A Four Generations Property egy 2012-ben alapított nemzetközi részvénytársaság, amely azzal a céllal jött létre, hogy a hazai és a nemzetközi ingatlanpiac markáns és kiemelkedő szereplője legyen. Ezen célkitűzésünk sikerének záloga a több mint 20 éves szakmai tapasztalat mellett, az egyedi, innovatív és kizárólag nálunk elérhető konstrukció, amin keresztül meg tudjuk teremteni az alkalmat valamint az eszközt a valódi otthonteremtésre és arra, hogy minél többen átélhessék a saját ingatlan nyújtotta biztonságot és örömet. “

Ezt tudjuk meg a cégről a honlapjukról.

Amit ígérnek: “A LAKÁSNEKED egy új, szabadalmilag is védett otthonteremtési alternatíva. Az általunk kínált konstrukció alapját az életjáradékkal érintett magyarországi ingatlanok képzik, ezért lehetséges az, hogy a piaci érték (vételár) jelentős részét (50%-át) nem kell kifizetni….Miután meghatározásra került a számodra ideális ingatlan, azt mi határidőre prezentáljuk Neked, és igen, ez is egy olyan lakás lesz, amelyre érvényes az 50%-os árelőny, valamint a többi kedvező feltétel.”

Szabadalmat nem lehet bejegyezni semmi hasonló konstrukcióra, de ez legyen a legkisebb probléma. Vegyük elírásnak.

A trükk, amit az oldal ajánl: veszel egy lakást féláron, úgy, hogy az idős lakója még benne van. Kifizeted a 20%-át, majd a fennálló részt életjáradékként az idős embernek.

Tehát az ajánlat: garantáltan kapsz egy ingatlant féláron, ráadásul úgy, hogy csak a 20%-át fizeted ki egyszerre, a maradék 30%-ot apránként, de már az első nap a nevedre kerül a lakás.

Hahó, hol lehet aláírni? Igen, be kell fizetni előre(!) néhány százalék ügyintézési díjat, de a bolondnak is megéri. (2% a lakás piaci árának, nem a vételárának, meg valami letétet is lehet olvasni, nem igazán derül ki, mennyit kell a végén befizetni.)

Nézzük, mit tudunk meg erről a nemzetközi részvénytársaságról, aki 20 éve a szakmában van?

Először is milyen cég ez, ha még cégneve sincs? Nemzetközi részvénytársaság, de akkor ez miért nem derül ki a cégnévből? Ez nem is cégnév, csak egy kitalált fantázianév.

A Google miért hoz nulla találatot a cégre, leszámítva a saját oldalaikat? Mi lenne ez? Limited? Co.? Kft? Olvastam, hogy szlovák, azt is, hogy cseh háttér, de ott sem tudnak semmit ilyen nevű cégről. Jól kezdődik….

A honlapjaik (mert van egy pár, ugyanarra a kaptafára felhúzva) tulajdonosa a domain.hu szerint egy weboldalt gyártó magyar vállalkozás. Ez lenne a 20 éves nemzetközi háttér? Ha egy weboldalt gyártó cég áll mögötte, akkor az a ciki, ha ennyire bujkál a cég, hogy nem a saját nevén jegyeztette be a saját weboldalait, akkor pedig az.

De nézzük meg a nemzetközi céghálózat nemzetközi domainnevét, a FOURGENPROPERTY.COM-ot. El sem hiszed, ugyanaz a magyar weboldalt gyártó cég áll mögötte, mint a magyar oldalak mögött.

Az egy szem telefonszámuk a bérelt iroda tulajdonosának nevén van, abból sem lehet megtudni semmit.

Egy eldugott dokumentumban van egy cím és egy cégjegyzékszám: Vezérigazgatóság: 1133 Budapest, Váci út 22-24. cégjegyzékszám: 242 14 221.

Gondolom meg sem lepődünk, hogy ez a szám hamis. Eleve 10 számjegynek kellene lennie és nem lehetne az első két karakter 20-nál nagyobb, ugyanis az jelzi a megyét, amiből 20 van összesen (mert Budapest az egyik). Aki ezt a számot odaírta, arra sem vette a fáradságot, hogy fél percet guglizzon, mi is az a cégjegyzékszám. Mivel Magyarországon telephelyet létesített a cég (sőt mindjárt egy vezérigazgatóságot), így biztos van (kellene lennie) magyar cégjegyzékszámának és adószámának.

De ha nem hamis, még nagyobb a gond. Ugyanis ahogy azt az egyik hozzászóló kiderítette, egy rosszhírű cseh cég fut ezen a cégjegyzékszámon, melynek neve PERFECTUM CONSULTING CZ SE, másik álneve a Global Property (GP) Capital SE. Nos, ez a cég szerepel az MNB feketelistáján, konkrétan betiltották a magyarországi (pénzügyi) működését.

S mint kiderült, a Four Generations Property szintén szerepel az MNB feketelistáján, mint potenciálisan veszélyes cég.

A kizárólagos magyarországi képviselő az Otthonpark Stúdió, ami ugyanúgy egy nemlétező cég, ugyanott van az irodája és ugyanúgy nem tud róla az internet semmit.

Egy Otthonpark nevű Bt. működik, arról annyit tudni, hogy egy katás bt-ről van szó, aminek az árbevétele az elmúlt 3 évben még a 12 millió forintot sem érte el. (Az adószámából kiderül, hogy áfamentes és még soha nem adott le mérleget, tehát csak katás lehet.)

Ez az árbevétel vagy adózási kérdéseket vet fel, vagy tényleg 10 ingatlant sem értékesít évente a kizárólagos magyarországi képviselet, beleértve az idei évet is. (Ugyanis év közben is áfakörösökké váltak volna, ha elérik a 12 millió forintos árbevételt idén.)

A munkatársaink oldalon a fotó egy internetről lelopott kép. A vezérigazgatóságot fenntartó nemzetközi cégnek egyébként összesen két munkatársa van. (Update: ezt azóta gyorsan törölték, de valódi fotót még mindig nem raktak fel.)

Na és a hirdetések? A cég ingatlan.com-os oldalán kemény 13 hirdetés van, azonban egyik sem tűnik létezőnek, mindnél kamu kép a Bazilikáról, Lánchídról, stadionról, stb. Belekattintva egy-egy hirdetésbe, nulla, azaz nulla kép van bármilyen ingatlanról is. Nagyon úgy tűnik ezek alapján, nincs is valódi ingatlanuk, amiket értékesítenének. (Update: minden hirdetést töröltek, ez is elég beszédes. Update 2: Valaki, talán az ingatlan.com az egész aloldalt törölte.)

De hát miért is ne fizetnénk ki egy ilyen hátterű cégnek egy ötvenmilliós ingatlan 2%-át, ha megkapjuk az ingatlant 25 millióért. Igaz, előre kell fizetni, de megígérték: “A megbízási szerződben rögzítetteknek megfelelően, legkésőbb a 120-ik napon prezentáljuk Önnek az ingatlant.”

(Mondjuk, hogy ez mit jelent, az nem derül ki sehol. Mit jelent, hogy “prezentálják”? Megmutatják? Aláírom a szerződést 120 napon belül? Mi van, ha nem tetszik? Felajánlanak másik ötöt, ami hasonló? Visszaadják a pénzem? Egyébként miért előre kell fizetni, miért nem elég a szerződés aláírása előtt félórával utalni a jutalékukat? Ügyvédi letétbe miért nem lehet tenni ezt a pénzt egyébként? Bár letétnek hívják, de igazából előre fizetést kérnek. Az nem letét, hogy nekik kell előre kifizetnem a jutalékukat. )

Már csak az a kérdés, ki az a balek, aki odaadja nekik az ingatlanát féláron?

Egy idős ember bármikor köt eltartási szerződést reális áron, miért kótyavetyélné el az ingatlanát ennyiért?

Nézzük, nekik mit ígérnek egy másik honlapjukon, ami az időseknek szól?

Hogyan történik a lakásom/házam felértékelése?
Az ingatlan értékét egy független értékbecslő cég szakértője határozza meg. Az ajánlatot a lakás valós piaci értéke alapján számítjuk ki, a banki gyakorlattal ellentétben nem alkalmazunk semmiféle levonást.

Tehát a vásárlók garantáltan féláron kapják meg azt az ingatlant, amiért az idősek garantáltan a valós piaci árat kapják, mert semmiféle levonást nem alkalmaznak, nem úgy, mint a csúf bankok.

Azt sem annyira értem, miért olyan biztosak benne, hogy az ingatlanát bedobó idős ember kellően gyorsan meghal, nem fog kétszer annyiba kerülni az ingatlan a végén, ha túl sokáig élne a (volt) tulajdonosa.

Mivel az egyik honlap szerint már 70 éves kortól várják az időseket és a KSH szerint egy ma 70 éves még átlag 15 évig él, valahogy nagyon nem jön ki a számolás.

Vagy én nem kapom meg garantáltan féláron az ingatlant, vagy a tulajdonos nem kap élete végéig életjáradékot. De ha megígérték, hogy féláron, akkor én elhiszem nekik bemondásra.

Az is felmerül az emberben, miért éri ez meg a cégnek? Miért csinálnak ekkora felhajtást 2% jutalékért ahelyett, hogy eladnák ezeket az ingatlanokat egyszerűen a piacon az átlagos 4%-os ingatlanos jutalékért? Sokkal könnyebb eladni a piacon egy ingatlant, mint találni egy idős embert meg egy befektetőt, ügyvédet meg minden mást. Tehát még a cég haszna is kérdéses az egészben, miért dolgozik fele jutalékért egy százszor nehezebb és kisebb piacon? (Ugyanis azt kihangsúlyozzák, hogy az idősektől minden költséget átvállalnak.)

Nos, ezek a száraz tények, amit az interneten elérhető adatokból ki lehet hámozni. Konklúziót nem vonok le, az mindenkinek házi feladat.

Share

109 hozzászólás

 • Géza
  – igen, én is úgy tudom, hogy ez nem igazi életjáradék, mert ha kifizetted az 50%-ot (20-at az elején, a többit részletekben), akkor tovább nem fizetsz, ha él is az illető, viszont birtokba nem kerülsz még akár 20 évig (egy most 70 éves elélhet 98 éves koráig). Persze ha kötnél 20 ilyen szerződést, akkor lenne, aki előbb hal meg, meg olyan, aki később, de egy szerződésnél lehetsz éppen peches.

  Én nem vágok bele olyan ingatlan befektetésbe, amitől évi 10%-ot ne várnék. Tehát egy piaci áron vett, és birtokba vehető ingatlan 10 év alatt visszahozná az árát (inflációval most ne számoljunk). Itt meg jó eséllyel ott tartok 10 év múlva, hogy kifizettem a felét, de még nem hozott semmit.

  Amúgy mit mondtak? 120 nap múlva egy ingatlant prezentálnak? Mi van, ha nem tetszik? Bukod az előre kifizetett közvetítői díjat?

 • Dr. Lee
  Ha 120 napra prezentálják az ingatlant, akkor a hirdetett ingatlanokkal mi a helyzet? Arra vajon miért nem lehet esetleg azonnal leszerződni? Mert ha ez ilyen előre jutalékos és majd hozzák az ingatlant 120 nap múlva, na akkor tényleg kamu. Valszeg olyan ingatlant fognak mutatni, amire nem ugrik egyből a befektető…
 • Kiszamolo
  Dr Lee és jó volt valaki kérdése, mi van ha tényleg “prezentálnak” valamit, de az neked nem tetszik? Akkor ők mossák kezeiket és köszönik a két százalékot.
 • Dicz Garbi
  A kiszámoló állításai kivétel nélkül csúsztatások továbbá totális információ és tudáshiányt tükröznek. Amit persze 900 karakterben nem lehet részletesen kivesézni, talán nem véletlenül van ez a korlátozás.
 • Kiszamolo
  Dicz, mi tartott eddig? 🙂

  Máskor már egy óra múlva döngenek az ügynökök, most meg tessék napok kellettek hozzá.

  900 karakter bőven elég ahhoz, hogy mondjuk három állítást megcáfolj.

  Kezdheted.

 • Kiszamolo
  Mivel egyszerű tények vannak felsorolva, mellé a cég saját honlapjáról egy az egyben kimásolt idézetek a legkisebb változtatás nélkül, nagyon könnyű dolgod lesz.

  Kezdjük mondjuk azzal, milyen cég is áll az egész mögött? Név, adószám, cégjegyzékszám, ügyvezető, tulajdonos?

  Milyen szabadalom védi ezt a csodálatos konstrukciót? Mi a szabadalom bejegyzési száma?

  Ez a kettő maximum 300 karakter, ezekre biztos tudsz válaszolni.

  Maradt még 600 karaktered, így még egy kérdés:

  Miért kell előre fizetni, miért nem csak a szerződéskötés után és miért nem lehet megvenni a hirdetett lakásokat?

  Na, első körben ennyi elég lesz. Ha ezekre válaszoltál, innen folytatjuk.

  Faék egyszerűségű kérdések, egy percig tart válaszolni.

  Várjuk.

  Popcornt elő.

 • Dicz Garbi
  Az egy szem telefonszámuk a bérelt iroda tulajdonosának nevén van, abból sem lehet megtudni semmit.

  Az irodaházak esetében ez mindig így van, ebbe meg a webszolgáltatóba belekötni, erősen verejték szagú, ugyanis annak a hovatartozása sem garanciát, sem kockázatot nem jelent senkinek. 🙂

  Gondolom meg sem lepődünk, hogy ez a szám hamis. Eleve 10 számjegynek kellene lennie és nem lehetne az első két karakter 20-nál nagyobb, ugyanis az jelzi a megyét, amiből 20 van összesen (mert Budapest az egyik). Aki ezt a számot odaírta, arra sem vette a fáradságot, hogy fél percet guglizzon, mi is az a cégjegyzékszám.

  Mivel a cég egy nemezetközi részvénytársaság (tehát nem magyar) naná hogy nem felel meg a magyar cégjegyzékszám formátumnak. 🙂

 • Kiszamolo
  Dicz,

  Nincs itt belekötés.

  Keresünk egy céget. Segíts megtalálni.

  Nemzetközi holding. Jó. Mi a neve? Adószáma? Cégjegyzékszáma? Hol van bejegyezve? Tulajdonos? Ügyvezető?

  Milyen cégjegyzékszámnak felel meg? Megjegyzem, a szuper dokumentumon magyar cím és magyar cég van, nemzetközi cég is telephelyet alapít akkor, ha itt irodát nyit, így kell, hogy legyen magyar cégjegyzékszáma meg adószáma.

  Szó szerint: vezérigazgatóság: 1133 Budapest, Váci út 22-24. cégjegyzékszám: 242 14 221

  Vezérigazgatóság. Ez is jó egyébként.

 • Kiszamolo
  Tehát várunk egy cégnevet, aminek ez a cégjegyzékszáma.

  Az internet korában gyorsan lehet ellenőrizni, valós-e egy adat.

 • Kiszamolo
  Senkit nem érdekel a webszolgáltató.

  A domainek tulajdonosa a webszolgáltató és nem az ismeretlen cég, amiről semmit nem tudunk.

  Meg a nemzetközi holding domainje is ugyanezé a magyar webszolgáltatóé.

  Annyira megtetszett neki a magyar tárhely, hogy még a nemzetközi holding hostolásával is a magyar szolgáltatót bízta meg.

  Nem érted, amit olvasol, vagy nem akarod érteni? 🙂

 • Kiszamolo
  S ha majd kinyomoztuk a nemzetközi, világot behálózó cég adatait, áruld el a magyar adószámát is, merthogy itthon üzletel, tehát van neki olyan is.
 • Kiszamolo
  A Google miért nem hallott még a cégről soha semmit?
 • Kiszamolo
  Na, ennyi egyelőre elég.

  Nem kell azonnal válaszolni, szedd össze nyugodtan az adatokat.

  De addig ne írj, amíg ezekre a kérdésekre nem adsz ellenőrizhető válaszokat.

  Félrebeszélés, vetítés nem érdekel senkit.

  Egyszerű kérdések, ha a cég valódi, vannak rá egyszerű válaszok is.

 • Dicz Garbi
  Nem én ugrom át “nagyvonalúan az cáfolatokat! 🙂
 • Kiszamolo
  Dicz, ne trollkodj. Semmit nem cáfoltál, csak szövegértési problémáidat szellőztetted meg és próbáltál apróságokba belekötni.

  Itt a lehetőség, válaszolj a kérdésekre.

 • Dicz Garbi
  A kizárólagos magyarországi képviselő az Otthonpark Stúdió, ami ugyanúgy egy nemlétező cég, ugyanott van az irodája és ugyanúgy nem tud róla az internet semmit.

  Újabb tévedés ez a cég is létezik és bizony könnyedén megtalálható az e-cégjegyzék.hu oldalon is. Cégjegyzékszám 01-06-786461

  De hát miért is ne fizetnénk ki egy ilyen hátterű cégnek egy ötvenmilliós ingatlan 2%-át, ha megkapjuk az ingatlant 25 millióért.
  Így van, ennél sokkal kevesebb (ár) előnyért (sőt egy jövőbeni ígéretért) is kifizetnek emberek sokkal többet!

  Igaz, előre kell fizetni, de megígérték: “A megbízási szerződben rögzítetteknek megfelelően, legkésőbb a 120-ik napon prezentáljuk Önnek az ingatlant.”

  Ez is így van, persze itt is tetten érhető egy újabb csúsztatás, ugyanis nem kifizetni kell az összeget, hanem letétbe helyezni és az teljesen más. Jogilag és fogalmilag is!

 • Dr. Lee
  Dicz, ez talán egy csúnya offshore cég aki adóelkerülést is végez? Ezért nem írtad rögtön a nemzetközi cég országát legalább? Amúgy melyik online, most is élő hirdetésre tudunk holnap szerződni? Vagy az csak illusztráció és a tényleges lakásokra 120 napot kell várni? Mondd már el, hogy a fórumosok is értsék! Itt a lehetőséged az ingyenes reklámra sok potenciális vevőnek.

  Szerintem Dicz, a te dumád a verejtékszagú, Kiszámoló néhány sorban leírható konkrét adatokat kérdezett amire csak hebegsz habogsz…. És amúgy itt a fórumon mások is szívesen rákeresnének a szabadalmat feltaláló csapatra 🙂 Csak egy adószám vagy cégjegyzékszám kell, elég a magyar “leányvállalaté” is….

 • Kiszamolo
  Dicz, valaki ügyvédi letétbe akarta tenni, nem engedték neki. Miért is nem?

  Milyen letétbe kell tenni? Hova, ha ügyvéd nem jó? Kinek kell adni?

  Mi van ha nem találnak nekem megfelelő ingatlant 120 napon belül? Visszaadják a pénzt? Kik? A letétkezelő? Ki ő? Mégis csak milliókról van szó.

  Egyáltalán miért kell bármit előre adni? Odamegyek a pénzzel és válogatok a kínálatból. Ha most nincs kínálat, majd hívjanak fel, ha van.

  Hogy van valami bt valahol, azt eddig is sejtettük. Weboldala van?

  Jöhet a válasz a többi kérdésre.

  Kezdd mindjárt a worldwide international anyacéggel. Mit lehet tudni róla? Miért egy magyar weboldalgyártó kezeli a nemzetközi domaint is?

 • Kiszamolo
  Otthonpark Stúdió nem létezik Otthonpark Bt van csak.

  Alaptőke 20 ezer, mérleget, beszámolót nem talál a központi nyilvántartás.

  Az adószámából kiderül, hogy áfamentes, vagyis az elmúlt 3 évben nem érte el az évi 12 milliót sem az árbevétele.

  Mivel nincs mérleg egyetlen évben sem, azt jelenti, hogy egy katás bt-ről van szó.

  Szóval eddig találtunk egy Bt-t, szerény, az előadott szöveghez képest már-már nevetséges árbevétellel.

  Keressük az international holdingot, annak a magyar leányvállalatát (lásd még vezérigazgatóság) meg választ a többi kérdésre.

 • Tomek

  Te tényleg azt hitted, hogy a Kiszámoló-olvasók megeszik ezt a humbug mellébeszélést? Rossz helyen próbálsz téríteni. Volt itt már néhány hasonló “jó képességű”, aki harcolt az átverések mellett, pontosan akkora sikerrel, mint te. Én személy szerint azt hittem, már elfogytak, mert rájöttek, ez itt nem célcsoport…
  Lehet, hogy te vagy az Utolsó Kamuráj? 😀

 • Családfő
  Dicz Garbi vagy egyszerűen buta vagy trollkodik. Feltételezzük, hogy az utóbbi. Kár a gőzért.
 • AGoogleABarátom
  Azért az is sokat javít a Four Generations Property “hitelességén”, hogy a weboldalon (fourgenerationsproperty.ingatlan.com/kollegaink) a férfi közvetítő képét, ha bemásoljuk a google képkeresőbe, akkor a ridge-pharma.com/leadership/#board oldalon Brendon Mcdonagh néven is ugyan ez a kép fogad 😀 Azt hiszem megtaláltam az ikertestvérét…
 • Dicz Garbi
  Milyen letétbe kell tenni? Hova, ha ügyvéd nem jó? Kinek kell adni?
  A letét egyrészt ez a megbízók által kért előszűrés része, másrészt nem pislogjunk már olyan meglepetten, 1 M Ft alatt nincs ügyvédi letét! Ez igy működik időtlen idők óta minden ingatlanos cégnél, harmadrészt ez egy védelem, a szintén ingatlanosok által ismert probléma ellen, jelesül, amikor a sok paraszt kikerüli őket, hogy ne kelljen jutalékot fizetniük. Ha ügyvédi letétbe teszed azt a pénzt mikor tudod onnan kikérni, csak akkor, ha már pert nyertél. Tényleg ennyire hülyének nézel bárkit is, hogy nem elég, hogy kikerülik, bukja a jutalékot, még pereskedjen is azért ami jár neki?! Mi van, ha nem találnak nekem megfelelő ingatlant 120 napon belül? Visszaadják a pénzt? Igen akkor a letét visszafizetésre kerül. De hamarabb vannak ingatlanok ezért ilyet még nem kellett eszközölni. Kik? A letétkezelő? Igy van. Ki ő? Az a partnertől függ, ahogy az ingatlanközvetítők esetében is az adott iroda a letétkezelő. Ez még a nagy hálózattoknál is igy van, mint például a DH és az OC ott sem a központban helyezik el a letétet és nem is ők a letétkezelők hanem a franchise partner (Kft., Bt, EV).
  Egyáltalán miért kell bármit előre adni? Odamegyek a pénzzel és válogatok a kínálatból. Ha most nincs kínálat, majd hívjanak fel, ha van. Ezt fent kifejtettem részletesen, Megbízói kérés, biztosíték és szokásjog.
 • Kiszamolo
  Értem. Tehát röviden ez egy olyan letét, hogy elteszi a zsebébe.

  Meggyőző.

  Ahogy az egész kamuhalom, ami körüllengi ezt a lehúzás szagú ügyeskedést.

  S még mindig nem értem, miért nem elég fizetni ezt a letétnek hívott előre jutalékot akkor, amikor már konkrét ingatlanra akarok szerződni?

 • gubigabi
  De most komolyan, ha a rendszer jó lenne – mert alapjában az alapötlet jó – mindenki nyerne vele. Igazi WIn – Win lehetne. De azzal, hogy mindent Ő akar ellenőrizni, mindenhol magát akarja előnyös helyzetbe hozni már elkezd a red alert villogni.

  Őszintén: miért baja az ügyvédi letét, ha a cégnek – közvetítőnek van szerződése – az eladóval akkor mitől kell félnie. Ha ez nem jó rakja közjegyzői letétbe. Ezek mindegyike szavatolt forma, egy sima céges elrakom a pénzt megoldással szemben.
  Persze aki 2% költséget sajnál egy olyan szolgáltatótól aki neki tálcán hozza a megoldást akkor persze igen, de azért vannak a szerződések, hogy védjék az embert. Ha már rögtön rossz hiszeműséget feltételez az ügyfeleiről akkor az már régen bukott biznisz. Amúgy is ha ez bomba üzlet akkor egy ügyfél aki átrázza a közvetítőt kizárja magát a lehetőségből és slusz pasz.

 • Dicz Garbi
  Segíts egy kicsit, te minek vagy a szakértője, a szajkózásnak? Ne csak olvasd, értelmezd is amit írtam ott vannak az okok pontról pontra, de tudod mit mondok + egyet, csak neked. Azért is kell ez a letét mert ha nem azok közül az ingatlanok közül választasz amelyik éppen bent vannak a kínálatban (mert vannak ingatlanok csak jelzem), akkor senki nem fog neked bemondásra olyan ingatlant felhajtani amilyet te meghatároztál. Mivel egyre inkább tetten érhető, hogy nagyon szűk keresztmetszetű és statikus a tudásod és a befogadó képességet, ezért elmondom hogy létezik az úgynevezett keresési megbízás. Amikor az ügyfél nem a kínálatban szereplő ingatlanokból választ, hanem a saját elvárásait fogalmazza meg, és ennek az ingatlannak a felkutatására ad megbízást. Ilyenkor pedig, (ahogy akár egy autó vásárlásánál is), bizony illik egy előleggel megerősíteni, és nem csupán a szolgáltató nyilvánvaló kockázata okán, hanem a szándék komolysága miatt is.
 • Kiszamolo
  Dicz, felsorolnád, hány ingatlan van benn, amit ma valóban megvehetnék azonnal valóban fél áron?
 • Dicz Garbi
  35 db, és nem kell azonnal az 50% sem, csupán 20% elég az 1/1 tulajdonhoz.
 • Kiszamolo
  Egyébként meg azt leírtad, hogy miért akarjátok megkapni a jutalékot előre, csak ez nem letét. Ez a jutalék előre elkérése.

  Letét az, ha én választom meg, kinél van a pénz az ügylet végéig. S jellemzően a letétkezelő mindig egy hivatalos személy, ügyvéd, közjegyző, stb.

  Te meg le is írod, hogy nálatok van a pénz.

  Ez kérlek előleg lehetne, de még az sem, mert ha jól értem, a teljes jutalékot előre elkéritek. Vagy rosszul értem és kétszer két százalék a jutalék?

  Tehát ez egyszerűen egy előre elkért jutalék, én bízzak meg benned, hogy miután zsebre tetted a pénzt, meg is csinálod, amit előre kifizettem.

  Ez ugyanaz, mintha az ingatlanos már azelőtt elkérné a teljes jutalékát, hogy eladná a házam. Mert addig bele sem kezd az eladásba, amíg én nem bizonyítom a komolyságom azzal, hogy előre kifizetem őt.

  Nincs az a bolond, aki ezt kifizetné, akkor se, ha az ingatlanos váltig erősítgetné, hogy igen, előre elkéri és ő teszi zsebbe, de értsem már meg, ez csak letét.

  Attól hogy te valamit letétnek becézel, attól az még nem lesz az.

  Ezt “szajkózom”, csak ezt nem érted.

 • Kiszamolo
  Amennyiben Ön a közreműködésünkkel kíván ingatlant vásárolni, úgy ajánlata megtételekor
  kollégáink a szerződéskötési díjat vagy egy letéti összeget kérhetnek Öntől

  Ezt írja a cég.

 • Azazel
  Dicz, tényleg nem veszed észre, mennyire átlátszó, hogy lassan 2 napja kerülöd bármiféle ellenőrizhető, nyilvános információ leírását? Csak olyan kérdésekre kísérelsz meg választ adni, amelyek (a kérdések jellegéből adódóan) nem egyértelműen determinálhatóak, lehetőséget adnak a mellébeszélésre, kimagyarázásra. Emiatt is ordít az egészről, hogy kamu… De cáfolj ránk, kérlek! A dolgod mindössze annyi, hogy leírsz néhány nyilvános, konkrét, ellenőrizhető adatot.

  De itt van még egyszer Kiszámolótól idézve, ha valamilyen furcsa oknál fogva megfeledkeztél volna ezekről az egyszerű kérdésekről:
  “Keresünk egy céget. Segíts megtalálni.

  Nemzetközi holding. Jó. Mi a neve? Adószáma? Cégjegyzékszáma? Hol van bejegyezve? Tulajdonos? Ügyvezető?”

  Ne nézz már ennyire hülyének minket, ha ezekre nem tudsz válaszolni, nincs miről beszélni, és feleslegesen koptatod a billentyűzetet…

 • L70
  Az ügyvédi vagy közjegyzői letét határozott elutasítása egyértelműen piros jelzés kell legyen minden kedves érdeklődőnek.

  Ami egyértelmű átverés, az egyértelmű átverés, aki bedől, az csak saját magát okolhatja majd.

  Pozitívum, hogy nem jelentek meg lelkes ügyfelek, csak az ún cég próbálja magát mosdatni, de rendkívül amatőr módon.

  Ingatlan.com-ról is van egy privát véleményem, hogy szétteszik a lábukat a hirdetési díjakért, és hagyják szabadon garázdálkodni ezeket a csalókat. Mint ténylegesen piacvezető cég, illene elgondolkodniuk a hozzáállásukon, mert a médiában úgy tűnik, ők valamiféle szakértők is az ingatlanokkal kapcsolatban. Hát az ilyen hirdetések megtűrése nem mutat túl nagy szakértelmet.

 • Laney
  “Mivel egyre inkább tetten érhető, hogy nagyon szűk keresztmetszetű és statikus a tudásod”

  Annyira imádom, hogy az összes forradalmi, kihagyhatatlan biznisz szószólói ezzel a “te nem értheted” dumával jönnek. 😀

 • Kiszamolo
  Bár ez már tényleg nem oszt, nem szoroz, de ha tényleg van jelenleg is 35 eladó ingatlan, akkor miért csak 13 van fenn az ingatlan.com-on, ráadásul MIND kamu képpel stadionról, hídról, meg minden marhaságról?

  Belekattintva bármelyikbe, nulla kép van bármilyen lakásról. Annnnnnyira megnyerő ez is. Üvölt róla a kamu.

 • Second Wave
  1. A cseh cégjegyzék itt érhető el: tinyurl.com/cseh-cegjegyzek
  2. próbaképen írjuk be szóközökkel a posztban található kódot: 242 14 221
  3. mákunk van, a cég neve: PERFECTUM CONSULTING CZ SE
  4. keressünk rá a cégnévre a google-ban. Jó napunk van, kattintsunk az 1. találatra, ez jön be:
  tinyurl.com/mnb-tiltas
  kivonat az MNB cikkből: “Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta a prágai székhelyű Perfectum Consulting CZ SE-nek, hogy jogosulatlanul betétet vagy más visszafizetendő pénzeszközt gyűjtsön. A társaság – Investment GP és Global Property (GP) Capital SE márkaneveken is – irreálisan magas hozamot és tőkegaranciát ígér ügyfeleinek.”

  A fent posztolt “cégnév” (Four GP) szerepel az MNB figyelmeztetések között: tinyurl.com/figyelmeztet

  Elképzelhető, hogy a “termék” jogszerű, a hátteret, annak titkolását pedig ki-ki eldönti.

 • DrAtom

  Miért véded őket ennyire?

  Tolnainé Terike legalább fennvan Facebookon:
  facebook.com/terike.tolnaine

  Rosszabb, mint egy hétfejű sárkány, és nem túl kreatívak:
  facebook.com/fourgenproperty
  facebook.com/fourgenerationsproperty1
  facebook.com/fourgenerationsproperty2
  facebook.com/fourgenerationsproperty3
  facebook.com/fourgenerationsproperty4

  Ha ráklikkelünk a Page transparency-re, látható, hogy sokszor cseréltek nevet is az oldalak, a 4-es pl. 4-szer már:
  Changed name to Lakásért Járadék – February 26, 2019
  Changed name to Lakásértjáradék.hu – December 4, 2018
  Changed name to Golden Age Örökjáradék – May 29, 2018
  Changed name to PRIME ÖRÖKJÁRADÉK – November 27, 2017
  Page created – Prime Örökjáradék

  A honlapon meg a kapcsolatnál jó lenne rendes e-mailcímet látni:
  privatportfolio.hu/kapcsolat

 • DrAtom
  privatportfolio.hu/kapcsolat

  A második mobilszámból úgy néz ki, ő is velük van:
  otthonpark.ingatlan.com/kollegaink
  partner.ingatlan.com/horvath.gabor2

  Facebookon vannak “céginfok” is a Bt-ről:
  facebook.com/pg/otthonparkstudio/about/

 • pitypang
  Index fórumra írta be valaki, hogy a Four generations property oldalán a mukatársaknál feltüntetett K.Gábor fényképe megegyezik a Ridge Pharma nevű angol cég vezérigazgatója Brendon McDonagh fényképével.
  ridge-pharma.com/leadership/#board
 • Dr. Lee
  Ez az MNB tiltás azt sejteti, hogy itt más szabadalmakat is feltaláltak ennél a nemzetközi holdingnál….
 • Kiszamolo
  pitypang, igen, ebben a cikkben is benne van, lehet itt olvasta.
 • Gondolkodó
  Én is felfigyeltem erre a dologra, de valahogy a személyes tapasztalatokat nem látom itt megjelenni. Értem persze, google fotó, meg letét vs nem letét, ettől még működhetne is a dolog, ugyanis korábban a Hild Életjáradék is csinált ilyet. Az 1 milliárdos kérdés, hogy van-e akárcsak 5-10 ilyen ingatlanjuk?! Mert ha van akkor bizony működik.

  Hiszen ha azt a díjat lerakom, de azonnal van ingatlan akkor nincs rizikó és akkor nem indokolt az ügyvédi letét. Mert amikor az ügyvédhez megyünk akkor már az adásvétel van.

 • Garbo
  Ami van jelenleg és komolyabban vehető egy fokkal a többinél az a vezető oldalán lévő 5 – ből 4 ingatlan, ahol képek is vannak: hpartner.ingatlan.com/horvath.gabor2

  A többi munkatársnál azt hittem először, hogy a Várat vagy a hidakat árulják.

  Persze csak egy fokkal vagy beljebb, de azt látom, hogy még féláron is sokba kerülnek ezek is.

 • V
  az is kerdes hogy vegul mennyibe kerul az az ingatlan es milyen parameterekkel
 • Malom
  A dolog persze hogy működhet, de ha egy ingatlanközvetítő meghirdet 10 ilyen életjáradékos ingatlant amit az idős tulajdonos eladna, ahhoz miért kell a szabadalmas szöveg meg a nemzetközi holdingcéges kamu?? És a 120 napos prezentálás sem igazán életképes, mert vagy van olyan ingatlan vagy nincs. Kicsi az esély, hogy az elképzelésem szerinti ingatlant találjanak 120 napon belül amit éppen egy idős személy tulajdonol és életjáradékra akarja eladni. Az inkább elképzelhető, hogy én látom az életjáradékért ajánlott ingatlant és ha tetszik azonnal szerződök. A 120 napos dumán az sejtődik, hogy a lényeg a minél több jutalék letétre beszedése, mert onnantól házon belül vannak.
 • Kiszamolo
  Az egész hihető is lenne ez a rengeteg kamu parasztvakítás nélkül.

  Így viszont az egész lehúzásszagú, előre kérik a pénzt, milliókról, akár százmilliókról van ám szó! Olyan ingatlanokra, amikről még fotók sem léteznek.

  Még senkinek nem mondták valószínű, hogy most ne szerződjünk, mert túl sok az ügyfelünk, nem tudunk ennyi lakást felhajtani.

  Az is kérdés, miért érné meg nekik. Ha tényleg csak 2%-ot kérnek a piaci árra, akkor jobban járnának, ha minden parasztvakítás nélkül eladnák a piacon az ingatlant 4% ingatlanos jutalékkal.

  Minél többet gondolkodok rajta, annál nagyobb a lehúzás gyanúja.

 • Spurdisznó
  sajnos csalókból rengeteg van, és valószínűleg az oldal olvasótáborának jelentős része “immunis” a próbálkozások nagy részére. Sajnos mindig lesznek olyanok, akik beugranak az átverésekbe és jobb esetben minimális veszteséggel kijönnek belőle.

  a fagyi néha vissza tud nyalni és az fájhat is.

 • Gondolkodó
  Az úgynevezett banki visszavett ingatlanok esetében sem nézhetem meg a konkrét ingatlant, ott is várnom kell minimum 6 hónapot, tehát egyfajta zsákbamacska az egész, mégis sokan élnek ezzel a lehetőséggel. Sőt ott 20%-ot kell letenni előre, nem 2%-ot.

  A 2% az a vevői jutalék, de nyilván van eladó oldali jutalék is, mint általában az ingatlanközvetítőknél és akkor már teljesebb a kép. A weboldalon az van hogy a 2% az szerződéskötési díj, és azt bizony szerződéskötéskor kell fizetni ebben sem találok semmi furcsát, sőt az lenne a gyanús ha a szerződéskötési díjat nem a szerződéskötéskor kellene fizetni.

  Arra pedig hogy vajon van-e elég nyugdíjas aki erre a dologra nyitott, ez a felmérés választ ad: 24.hu/fn/penzugy/2017/06/21/sok-magyar-havi-50-ezer-forintert-is-odaadna-a-lakasat/

  Eszerint a kereslettel sincs gond bőven van miből válogatni.

 • Kiszamolo
  Gondolkodó,

  Le van írva, hogy az idős embertől semmiért nem kérnek pénzt.

  Az is le van írva egy eldugott doksiban, hogy előre kérik a pénzt, hol letétnek, hol szerződéskötési díjnak becézve.

  Akárhogy csűröd-csavarod, azt akarják, hogy látatlanban fizess ki nekik milliókat a saját zsebükbe, ne az ügyvédednek, egy közjegyzőnek, vagy bárkinek, úgy, hogy csak megigérik, hogy nem fognak átverni.

 • Gondolkodó
  Kiszámoló,

  Nem írja hogy nem kér jutalékot! Azt írja hogy az értékbecslés a földhivatali ügyintézés és az ügyvédi munka díját ők állják. Oly annyira hogy a végén meg is erősíti: “ Tehát ezeket a költségeket Önnek nem kell külön megfizetnie”. EZEKET tehát nem minden díjat csak ezeket, és KÜLÖN, ami pedig egyértelműen azt jelenti hogy van díj amibe ezek a költségek bele számítanak.

  A szerződés kötési díjat pedig minden további nélkül lehet letétként kezelni, az a felek beleegyezésén múlik. Megjegyzem a létet esetében könnyebb eljárni ha gond van, mintha a szolgáltatás elégséges mivoltán keresztül a szerződéskötési díj jogosságát vitatnám. Mert ugyebár amíg az első Btk. addig a második csak Ptk. kategória.

  Végül én nem csűrőm csavarom, csupán arról is hajlandó vagyok tudomást venni ami nem az én teóriámat támasztja alá. Ez pedig óriási különbség!

 • IngatlanBefektető

  Nekem személyes tapasztalatom van visszavett banki ingatlannal. Egyik esetben egy akkor kb. 20M értékű ingatlant vettünk 12M-ért. A teljes vételárat le kellett rakni, persze ügyvédi letétbe. Amikor ez megvolt, a cég intézkedett a banknál meg ahol kell és az ügyintézés végén névre került az ingatlan, minden ok volt.

  Na a másik esetben balfék voltam és egy ilyen ígérgető cégnek adtam 500e”letétet”(nem ügyvédi).Tulajdoni lapot láttam, az stimmelt, csak éppen a bank menetközben “visszalépett” és ezt követően más ingatlanokat ajánlott a kamucég és folyamat “elvitték” előlem az ingatlant és keressek másikat a listából. Pénzem persze beragadt…ők hozzák az ingatlanokat, csak mégsem…
  Tanulság:Ha ügyvédi letétbe nem rakhatod a pénzt, akkor felejtsd el.Ha meg tényleg tolongnak a nyugdíjasok féláron eladni a lakásukat akkor azonnal szerződhetsz, nem kell 120 napig ingatlant keresni