Kiszámoló életbiztosítás december

Az életbiztosítás átállása nem megy túl gördülékenyen. Azt gondoltam, november végére már mindenki megkapja a visszaigazolást a biztosítóktól, ehhez képest erős csúszásban vagyunk. Folyamatosan jönnek a visszaigazolások a biztosítóktól, csak sajnos túl lassan. Tovább tart ennyi embert elbírálni, mint tervezték.

Van olyan, hogy a férj megkapta már a visszaigazolást, a feleség még nem, pedig egy borítékban küldték be. Nincs semmi gond, megkapta a biztosító mindkét dokumentumot, hamarosan a feleség is megkapja a választ.

Aki nem kapta még meg a visszaigazolást az új csomagokról, arra kérem, hogy utalja el a régi összeget és ha megérkezik a visszaigazolás, elég a különbözetet elutalni, majd januártól utalni az új összeget.

Amíg nem kapsz visszaigazolást, kérlek ne küldj új összeget és ne mondd le a régi utalási megbízást, mert abból hatalmas katyvasz lesz a végén.

Ha az Uniqánál csomagot váltanál bármelyik másikra, mindenképp kell írnod és ki kell töltened a biztosítotti nyilatkozatot és ráadásul hiánytalanul. Akkor is, ha olcsóbb csomagot kérsz! Egyedül akkor nem kell írnod nekik, ha maradsz a régi csomagban, ami most az “A”.

Ha az egészségügyi nyilatkozaton csak egy pipát is kihagysz, visszadobják az egészet! Kérlek, győződj meg, hogy minden egyes kérdésre válaszoltál, akkor is, ha szerinted hülyeség és nézd meg, hogy mindenhol aláírtad, illetve minden dokumentumot beküldtél. Legyen meg a házi orvos neve (utolsó magyar házi orvos neve), a testsúlyod, szedsz-e gyógyszert, stb.

Ha bármit beírtál, hogy valamivel műtöttek, magas a vérnyomásod, akármi, mindjárt csatolj is hozzá valami dokumentumot (lelet, zárójelentés, stb.), mert akkor egy kanyart megspórolsz magadnak. Ha mégsem kellett volna nekik, majd nem nézik meg.

Aki még el sem küldte a papírokat, az tegye meg az itt leírt módon.

Decemberben 1719-en vagyunk a Kiszámoló Életbiztosításban. Kérek mindenkit, ellenőrizze magát a tagszáma alapján, szerepel-e ezen a listán. (Ctrl-F-fel keress rá a tagsági számodra.)

(Decemberben egy új belépő van, ő 4622 PG 870814. Ő nincs a fenti listán, mert az még novemberben készült.)

Befizetés:

Share

39 hozzászólás

 • Cluster
  Sajnos már késő, elutaltam az új összeget, bocs
 • Karl
  Nem irigyellek.
  Ok, akkor megy a 4990, aztán majd egyszer csak reagálnak a biztosítók.
 • Beszámoló
  A visszaigazolást ugye nem a biztosítótól kapjuk hanem majd az egyesülettől emailba?

  Aki nem kapott visszaigazolást az várjon még december végéig vagy utalja minél előbb a régi összeget?

 • Kiszamolo
  Beszámoló, az egyesülettől. Bár úgy tűnik, az NN is fog írni, de ez nem 100%.

  Utald el a régi összeget, ha meglesz a visszaigazolás, elutalod a különbséget és januártól mehet az új összeg.

 • Karcsika
  Még jó, hogy benéztem. Kedden automatikusan ment volna az új összeg.
 • Ati
  Én még nem kaptam visszaigazolást, de már elküldtem 4506 forintot (a két kisebbik csomagot választottam). Küldjem el a különbözetet?
 • lassuember
  Én vagyok az egyik, aki még nem küldte.

  Sajnos valóban órákat (nem 20p) jelent a dolog, eddig még nem volt időm. (Csomagokat átnézni, feleséggel átbeszélni melyik legyen, majd papírokat nyomtatni (nem, technikai okokból nem egy kattintás, ezt is ismerősön keresztül oldjuk meg), kitölteni, borítékot vásárolni – nem, nincs itthon -, postára elmenni, sorba állni.)

  Szóval rajta vagyok, remélem a héten meglesz.

  Nem panaszkodás, hanem magyarázkodás 🙂 Talán esélyes, hogy másoknak még ennél is több gondjuk lesz…

 • Kiszamolo
  lassuember, lehet, hogy bevezetjük “az utolsó vásárló felmossa a boltot” mintájára, hogy az utolsó beküldő segít e-maileket küldözgetni, vagy valami hasonló, hogy senki ne akarjon utolsó lenni. 🙂
 • Kiszamolo
  Ati, most már várj, hátha megjön a visszaigazolásod.
 • Garbo
  Szinte tudtam előre, hogy ebből kavarodás és késés lesz. Ejnye-bejnye!
 • Kiszamolo
  Garbo,
  Hogy 500 embernek egy hónap is kevés volt, hogy lépjen, arra számítottam, de azt nem gondoltam volna, hogy a biztosító ennyire lassú lesz. Gondoltam, 4-5 nap elég lesz nekik az elbírálásra. Ehhez képest eddig kb. 300-400 embert bíráltak el az 1200-ból majdnem három hét alatt. (S még jön majd az 500 csipkerózsika, aki eddig fel sem adta a leveleket.)
 • Tsh
  Havi 8 millió Ft, évi kb 100 millió. Vajon mekkora összeg után éri meg inkább valami saját kockázat közösséget alkotni? Ennyi embernél még nem? Vagy ha 100x ennyi tag lenne akkor is érdemes egy biztosítón keresztül csinálni?

  Ugye ott van pl a waberers példája: annyira sokba került az egész flottát biztosítani, hogy olcsóbb ha saját zsebből fizeti az esetleges károkat, pláne ha még többen vannak a kockázat közösségben, így csinált egy saját biztosítót.

 • RegElek

  “Ehhez képest eddig kb. 300-400 embert bíráltak el az 1200-ból majdnem három hét alatt. (S még jön majd az 500 csipkerózsika, aki eddig fel sem adta a leveleket.)”

  És az új belépőket még nem is említetted (pl jómagam).

 • mtoma73
  Miklós!

  Rafinál nem tudom a teljes közleményt beírni. a végén a “díj” már lemaradt. Jelent ez problémát?

 • Bery
  Mi a feleséggem eltérő csomagot választottunk, egyszerűen a havi “lélektani” határ máshol volt.
  Én nagyobbat, ő kisebbet választott. (Itt bejön az előregondoskodás, meg a ki a takarékosabb stb.)
  Erre javasoltam Neki, hogy én fizetem az övét, és Ő az enyémet, vagyis én kifizetem neki a nagyobb csomagot Ő meg nekem a kisebbet.
  Hogy mi a ráció benne?
  Ha bármi történik, Vele, akkor én fizettem a magasabb havi díjat de kevesebbet kapok.
  Ha velem történik bármi, akkor Ő fizetett alacsonyabb haví díjat, de magasabb összeget kap.
  Viszont, ha “keresztbe” biztosítjuk egymást, akkor nincs ilyen gond.
 • Kornél
  És még új belépő is lesz, például a feleségem 😀 Jó, hogy nem variáltam az utalással, akkor várok visszajelzésre…
 • csapásokat adunk és csapásokat kapunk
  Szegény biztosítóknak nincs elég kapacitása az elbírálásra, majd ha ráérek elkezdem sajnálni őket. Talán, ha a sok eminens ügynöküket is ráallítanák a feladatra, gyorsabban végeznének.
 • Khmm
  Szia Miklós!

  Lehet, ez most buta kérdés lesz: Az excel táblában feltüntetett árakra rájön még 250 Ft kezelési költség igaz!? (vagy tagsági díj vagy nevezzük bárminek). Mert én így utaltam az új összeget. Max elbukom 🙂
  ((Abból következtettem erre, hogy 5990-ért hirdeted és csak 5740-es csomagot láttam))

 • tizedes
  Miklós! Épp ma gondoltam rád, mert a Generali a Black Friday alkalmával a Regio Compass Kft jóvoltából Dr. J.M. úr által egy baleseti halál esetén 40M ft-ot érő életbiztosítást ajánlott, kíváncsi voltam rá, így megjött a részletesebb ajánlat még nov végén.
  Baleseti halál 40M;
  Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás, lineáris térítéssel 1,2M
  éves biztosítási díj (Ft): 32 837 a sok-sok kedvezménnyel… kissé gyanús, de írtam, hogy apró betűket akarok olvasni, kíváncsi vagyok rá.
  Hallottál, vagy hallottatok erről valamit esetleg ?
 • Kiszamolo
  tizedes, ez egyáltalán nem olcsó. Ez csak baleseti halál, az tizedannyi se szokott lenni, mint a rendes életbiztosítás.
 • Kiszamolo
  khmm, külön kellene fizetni, de így is jó.

  250 az újaknak, a régiek még 200-ra szocializálódtak.

 • Kiszamolo
  mtoma, nem, az eleje a lényeg.
 • Kiszamolo
  Regelek, na nem véletlenül csak egy belépő van decemberre, az is csak lekéste a novemberi belépést.
 • Pató Pál
  Én is Csipkejózsika, bocsánat, de minden dolgommal mindig el vagyok maradva, nemcsak ezzel, szerintem rekorder vagyok itt a blogon, hogy mennyire úsznak a dolgaim… Ami nem jár komoly büntetéssel vagy nem vállalt határidő, az általában “Ej, ráérünk arra még!”, az idő meg csak: Huss!!! 🙂

  Most már becsszó igyekszem elküldeni a levele(ke)t, megtaláltam azt egy papírkupac alján (háromszor annyi idő volt, mint újra kinyomtatni), amivel a 2. tanú miatt akadtam el, és már nyomtatom a másik kettőt, szóval priorizáltam a dolgot, na…

  Be más lenne itt az élet, ha egy ifjú feleség… megcsinálná… :)))))

 • Kiszamolo
  Mert Pali bátyám, ezek szerint a házasodással is el vagy maradva… 🙂
 • Karcsika
  Remélem amúgy, hogy akkor kapom majd meg a levelet a biztosítótól, amikor már elutaztunk karácsonyozni, hogy biztos ne tudjak időben reagálni. 🙂
 • Unika
  Hat megmondom oszinten vacakolna a fene ennyit ezzel az egesszel. Ezer adat megadasa aztan ha beut a baj, minden biztosito ugyis azt keresi, mibe tud belekotni. Van arrol adat hanyszor nem fizet a biztosito? Illetve hany embert raknak ki ha pl cukorbeteg lesz? Stb
 • Kiszamolo
  Unika, eddig még mindig fizetett a biztosító, pedig sajnos haláleset is volt, kitenni nem tud, ha egyszer befogadott. De ha van még kedved okoskodni ahelyett hogy utánanéznél, tedd meg nyugodtan.
 • Unika

  kezdesz olyan lenni, mint egy politikus. Aki nem ért veled egyet, az húzzon a csába, mert okoskodó, mert h@lye.

  Köszi, de ilyeneket, hogy:

  “jelen Különös Biztosítási Feltételek 30.1. c) pontjában meghatározott és a Biztosítási Feltételek 4. számú mellékletében definiált betegséget a jelen Különös Biztosítási Feltételek 30.4. pontjában meghatározott területi hatályon kívül diagnosztizálták, illetve a műtétet a Különös Biztosítási Feltételek 30.2. b) pontjában meghatározott területi hatályon kívül végezték el,”

  …biztos nem olvasok végig. Több a kizárt esemény a biztosítóknál, mint ami beletartozik. Csak szólok, hogy a HIV is ki van zárva! (a cukorbetegség példa volt)

  Majd ha lesz olyan biztosítás bárhol, amit nem kell 5 hónapig olvasni, hogy átlássa bárki, és fizet, mindenféle hulye kitételek nélkül (kivéve öngyilkosság), akkor fog érdekelni 🙂

  Ez egy vélemény volt!

 • Kiszamolo
  Unika, bocs hogy nem értettem egyet azzal, amit teljesen rosszul tudsz. Legközelebb bólogatok, csak hogy jó legyen, ok? Mindegy mekkora marhaság, majd csak helyeslek, nehogy valakit megbántsak.

  Én értem, amit beidéztél. S mit akartál vele mondani? Hogy el kell olvasni és meg kell érteni? Hogy vannak kizárások, mint minden biztosításban?

  Hát szerintem tényleg ne köss semmilyen biztosítást. Mert csak csúnyán lehúznak majd.

 • ZZ
  Én is beállítottam az új összeget, el is ment már. Várok, hátha megjön a visszaigazolás…
 • mrbig
  aki nem kapott visszaigazolást kb hány nap után kezdjen el aggódni? Lehet majd érdeklődni?
 • Kiszamolo
  mrbig, az NN most tart december elején. Vagyis most jönnek azok, akik november végén adták fel a levelet.

  Aggódni felesleges, utald a régi összeget, ha közben értesítenek, majd elutalod a különbséget kézzel.

 • tomib
  Kedves Miklós!

  Én november közepe fele adtam fel a levelet. De még nem kaptam semmit.

 • Motoflo
  Dec.30. van, még semmilyen levelet nem kaptam biztosítás témában.
  Akkor most is menjen a régi összeg?
 • Kiszamolo
  Moto, amíg nincs e-mail, jöjjön a régi összeg
 • Kíváncsi
  Üdv! Nekem jött ugyan visszaigazolás, de teljesen megfeledkeztem róla…Ha decemberben még a régi összeg ment és 20-ig nem küldtem a különbözetet akkor lesz januárra érvényes biztosításom? (csomagot nem váltottam az Uniqánál)
  UI: Azóta régi törölve, új beállítva, támogatás küldve.
 • Kiszamolo
  Kivancsi igen
 • Hapcibenő
  Szia!
  Én november végén elküldtem elvileg mindent, azóta sem jött válasz, így decemberben és most januárban is a régi összeg ment… Várható valami gyorsulás az ügymenetben?
  Köszi!
  HB