Gyorsjelentés az állampapír-frontról

Pár napja írtam nektek, hogy a 2013/I és 2013/J prémium állampapírok (infláció plusz 3% kamatozással) idén csak 6,7-7,2% kamatot fognak fizetni, ezért el kell őket adni a kamatfordulón 100%-os áron és venni kell helyette 2015/J állampapírt infláció plusz 5% (jelenleg 9,2%) kamattal.

Nos, ma benn voltam, ezt eljátszani. Ha azt írtam, hogy a múltkor sokan voltak, akkor nem tudom, a mai állapotról mit mondhatnék: a múltkori 56 helyett több, mint 200-an voltak előttem, pár perc híján 5 óra alatt végeztem. Úgyhogy készülj fel, ha most akarsz menni.

De ami a fontosabb: nem biztos, hogy két nap múlva is tudsz még venni 2015/J-t, ugyanis csak 50 milliárdért bocsátottak ki és úgy néz ki a helyzet, hogy addigra elfogy, hacsak nem ad ki megint az Adósságkezelő Központ. Én is csak úgy tudtam megbízást adni, hogy lehet, hogy nem is kapok ilyen papírt.

Úgyhogy informálódj a helyzetről, ha be akarsz vásárolni ebből a kötvényből.

Share

3 hozzászólás

 • Benke
  200 ember az korrekt? :o) Az online rendszerük mennyire jó? Neten elolvasgattam mit is tud, de nem tünk egszerűnek sem kiforrotnak, se nem jónak. Bár lehet csupán funkcionális. Vagy érdemesebb egy bankon keresztül ezt intézni? :o) Mert 5 órát sorban állni az nem kevés… Annyi ember nem tudna élőben elmenni egy kirendeltségre hogy el tudják adni az összeset magánembereknek…
 • Kiszmol
  Van internet felület, csak éppen a TBSZ számlámat nem látom rajta, csak a másikat, ami üres.

  Állítják, hogy ott van az. Lehet, hogy böngészőt kell cserélnem, mert én bizony nem látom.

 • Akulcslyukszelleme
  Nem lehet. Egyből a TBSZ-re kell venni, amihez előbb nyitni kell TBSZ-t. TBSZ-re nem lehet papírt átvezetni/transzferálni, csak pénz mehet be, illetve ki.
  Tegnap délután még tudtam mai értéknappal venni 2015/J-t a lejáró 2012/I-ből és az eladott 2013/I-ből.