Havi szaldó lesz a napelemeknél

2023-08-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A magyar kormány mindig is tiszteletben tartotta az emberek véleményét, kiszámíthatóan, átláthatóan és tervezhetően, hosszú parlamenti, majd társadalmi vita után hozza meg az embereket érintő törvényeket.

Na jó, ebből egy szó sem igaz.

Szocske küldte át a hírt, hogy a magyar kormány senkivel nem egyeztetve, szokás szerint vasárnapra virradóra Tiktok videóban (tényleg, nem túlzok) jelentette be, hogy bocsi, úgy gondoltuk, hogy most január elsejétől havi szaldó lesz a napelemeknél azoknak is, akik már meglévő napelemmel rendelkeznek.

További részleteket nem tudunk, mert minek az a parasztnak, hogy mennyiért fogják átvenni a felesleges áramot, hogy fogják számlázni a túlfogyasztást (kedvezményes vagy piaci tarifával, havi bontásban vagy éves keretet fognak nézni) és így tovább.

Közben totál hülyének néznek mindenkit: "az volt a szabályozás, hogy csak tíz évig maradhat valaki a szaldóban." Nem, semmi ilyen szabályozás nem volt, ez egy közönséges hazugság.

"Most csak annyi apróság változik, hogy éves szaldó helyett havi szaldó lesz". Talán van évente két olyan hónap, amikor a havi fogyasztásod közel megegyezik a termeléseddel. A többi tíz hónapban nagyon rosszul fogsz járni. Veheted majd az áramot ősszel és télen 38/72 forintért és nagy kegyesen megveszik tőled a felesleget nyáron a jelenlegi állapot szerint 4,8 forintért. Ha vettél hőszivattyút fűtésre, akkor reméljük a régi gázkazánt még nem dobtad ki. Ezt apróságnak hívni az emberek teljes lenézése és hülyének nézése.

"Úgy tűnt, hogy hagytuk lerohadni a hálózatot tíz éven át, de a hős kormány közbelépett, ezért aki van olyan hülye, hogy bruttó elszámolásban és ilyen jogbizonytalanságban még napelemet akar telepíteni, annak a hős kormány újra biztosítja a lehetőséget néhány helyen."

Ezt a durva áremelést olyan mosolygósan jelentik be és úgy beszélnek róla, hogy az ember azt gondolná, valami jó dolog történik. Miközben nagyjából ez a mondanivalójuk: "A 27%-os (pontosabban már 31,5%) áfát 45%-ra emeljük, s ez mindenkinek nagyon jó lesz."

Ha akarsz bosszankodni, hogy milyen hülyének nézik az embereket és milyen nagy ívben tesznek bárki véleményére, itt tudod megnézni ezt a gyöngyszemet.

Viszont most már legalább tudjuk, hogy pofára ejtették az embereket, nem kell tovább találgatni, hogy meglépik-e vagy sem. Meglépték.

Ja igen. Eddig napközben töltöttem az autót, saját árammal, mostantól csak az esti csúcsidőben fogom. Aki napelemes, annak hasonlóan kellene tennie. Ha szerintük mindegy, hogy havi szaldó vagy éves, akkor én sem fogom törni magam, hogy saját árammal töltsem az autót, hadd vegyék aranyáron hozzá az áramot, ha már tőlem 4,8 forintért akarják megvenni.

A napelemfarmoktól 48 forintért veszik át az áramot, garantált áron, évente inflációval növelve az összeget. Az én áramom miért rosszabb, hogy tizedéért kell átvenni, mint a napelemfarmoktól?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram