Programajánló: agárverseny

2023-08-24
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Évek óta probléma, hogy túl hosszú a nyári szünet, a gyerekek augusztusra már csak szenvednek az unalomtól. Nem könnyű őket lekötni, nemsokára tinédzserek lesznek, a gyerekes dolgok már nem érdeklik őket, a felnőttes dolgok pedig még nem.

(Régóta mondom, hogy át kellene venni a többi ország iskolaidő-beosztását, lényegesen rövidebb nyári szünettel és sokkal több évközbeni szünettel, mert majdnem három hónap alatt nyáron a gyerekek szénné unják magukat. Láss csodát, a gázár ezt is elintézte, ha nem is sokkal, de rövidebb lesz a nyári szünet és több lesz az évközbeni szünet.)

A feleségem találta az agárversenyt, mint programlehetőséget. Hetente-kéthetente van, jellemzően péntek délután, a Kincsem parkban. A belépés ingyenes, autóval is be lehet menni. Egy-egy futam kemény 17 másodpercig tart, ennyi idő alatt érnek körbe az agarak, utána húsz percig egyengetik a pályát a következő futam előtt.

Addig el lehet menni körbenézni, beszélgetni az agarasokkal, megnézni az induló kutyákat, stb. Megtudod a tulajdonosoktól, hogy csak angol agarak indulhatnak, mennyi a nevezés, mennyit lehet nyerni a kutyák helyezésével, hogyan készítik fel a kutyákat, stb.

Lehet fogadásokat is kötni, de abba nem mentünk bele, mert félő volt, hogy úgy járunk, mint a plüssökkel jártunk néhány éve: nem veszíteni fog a gyerek, hanem nyerni és akkor azt gondolja, hogy a sportfogadás valami jó dolog. Úgyhogy csak családon belül, szóban fogadtunk a kutyákra.

https://kiszamolo.hu/amikor-az-oktatas-csufos-veget-er/

Ha már ott voltunk pénteken, elmentünk lóversenyre is vasárnap ugyanoda. Az is egy jó program, ha nincs mást csinálni.

Ha tudsz te is valami ingyenes vagy olcsó programot, amit újdonság a gyerekeknek, nem valami tizenkettő-egy tucat játszóház vagy a hatodik állatkert, bátran oszd meg a hozzászólásokban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram