Programajánló: agárverseny

2023-08-24
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Évek óta probléma, hogy túl hosszú a nyári szünet, a gyerekek augusztusra már csak szenvednek az unalomtól. Nem könnyű őket lekötni, nemsokára tinédzserek lesznek, a gyerekes dolgok már nem érdeklik őket, a felnőttes dolgok pedig még nem.

(Régóta mondom, hogy át kellene venni a többi ország iskolaidő-beosztását, lényegesen rövidebb nyári szünettel és sokkal több évközbeni szünettel, mert majdnem három hónap alatt nyáron a gyerekek szénné unják magukat. Láss csodát, a gázár ezt is elintézte, ha nem is sokkal, de rövidebb lesz a nyári szünet és több lesz az évközbeni szünet.)

A feleségem találta az agárversenyt, mint programlehetőséget. Hetente-kéthetente van, jellemzően péntek délután, a Kincsem parkban. A belépés ingyenes, autóval is be lehet menni. Egy-egy futam kemény 17 másodpercig tart, ennyi idő alatt érnek körbe az agarak, utána húsz percig egyengetik a pályát a következő futam előtt.

Addig el lehet menni körbenézni, beszélgetni az agarasokkal, megnézni az induló kutyákat, stb. Megtudod a tulajdonosoktól, hogy csak angol agarak indulhatnak, mennyi a nevezés, mennyit lehet nyerni a kutyák helyezésével, hogyan készítik fel a kutyákat, stb.

Lehet fogadásokat is kötni, de abba nem mentünk bele, mert félő volt, hogy úgy járunk, mint a plüssökkel jártunk néhány éve: nem veszíteni fog a gyerek, hanem nyerni és akkor azt gondolja, hogy a sportfogadás valami jó dolog. Úgyhogy csak családon belül, szóban fogadtunk a kutyákra.

Amikor az oktatás csúfos véget ér

Ha már ott voltunk pénteken, elmentünk lóversenyre is vasárnap ugyanoda. Az is egy jó program, ha nincs mást csinálni.

Ha tudsz te is valami ingyenes vagy olcsó programot, amit újdonság a gyerekeknek, nem valami tizenkettő-egy tucat játszóház vagy a hatodik állatkert, bátran oszd meg a hozzászólásokban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram