Lakáshitel és hiteltörlesztő-kalkulátor deluxe kamatváltozással és előtörlesztéssel

2018-06-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gabo nevű olvasónk csinált egy lakáshitel-kalkulátort, amivel lehetett előtörlesztésekkel, illetve azok hatásaival számolni.

Csabának ez kevés volt, ezért tovább fejlesztette, megcsinálta "A Kalkulátor"-t, ami az előtörlesztésen kívül még a kamatváltozások hatásaival is számol.

Nem csak tetszőleges előtörlesztést vesz figyelembe, hanem a nagyon aktuális kamatváltozások (valószínűleg kamatemelkedés) hatásait is forintosítja.

Ez egy igen hasznos fícsör mostanában. Tudsz kalkulálgatni, hogy 1, 3, 5 vagy 10 évig fix kamatot válassz, mennyit kell emelkednie a kamatnak, hogy megérje a magasabb, de tovább fixált kamatláb vagy fordítva, milyen kamatváltozás felett lesz bukó a választott rövidebb futamidő. Mi lesz, ha minden félévben megy fel a kamat? Ha pont öt év múlva, a kamatperiódus végén? Ha csak 2 százalékpontot emelkedik, vagy ha hatot? Ezt meg tudod spékelni lakástakarék betörlesztésekkel is a futamidő függvényében.

Mind az előtörlesztések, mind a kamatváltozások idejét és számát te tudod beírni a kalkulátorba. Szép fokozatos kamatemelkedésre számítasz a következő néhány évben? Írd be úgy az adatokat. Egyik napról a másikra földrengésszerű emelkedéstől tartasz, mint volt 2003-ban és 2008-ban is? Akkor kalkulálj úgy.

Kíváncsi vagy, mennyi megy el összesen kamatra és egyéb költségekre? Kiírja neked. Mennyi még a fennmaradó tőke minden egyes hónapban? Ezt is látod. Kiexportálnád excel-be vagy pdf-be? Semmi akadálya.

Adatokat a táblázathoz (elérhető hitelkamatok, lakástakarék állami támogatása, stb.) itt találsz.

Áldassék Csaba neve, hogy ezt megcsinálta a köz javára.

Használd egészséggel, ha bármi hibát vélsz felfedezni a kalkulátorban, írd meg a hozzászólásokban, hogy kijavításra kerüljön.

A kalkulátort itt találod.

Kapcsolódó cikk:

Körkép a Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelek piacán

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram