Samsung ReGalaxy telefonok

Új telefont kellett vennem, a használtak között kerestem a neten, ott jött szemben rengeteg Samsung telefon, amit ReGalaxy telefonként, szinte újként hirdettek.

Miután utána olvastam, ez egy új Samsung akció. Ha most veszel a legdrágább Samsung telefonokból, akkor most nem ingyen okosórát vagy fülhallgatót kapsz, hanem a régi Samsung telefonodat ingyen felújítják teljesen: akkumulátor, kijelző, elő és hátlap. Jóformán csak az alaplap marad a régi, ráadásul kapsz fél év garanciát is a cserélt alkatrészekre.

Ezért van most tele az összes hirdetési oldal szinte új Samsung S10, S20, S21, stb. telefonokkal, amiket egyébként ugyanannyiért adnak általában, mint a normál használt telefonokat.

Ha most akartál új használt telefont venni, érdemes vetni rájuk egy pillantást, egy két-hároméves használt telefon teljesen új akkumulátorral és kijelzővel még sokáig kiszolgálhat, s egy új telefon árának a negyedéért-harmadáért megkapod. (Ráadásul az S21-től már öt év frissítést vállalt a telefonjaira a Samsung.)

Share

98 hozzászólás

 • Ez mar valami
  Poen hogy 1honapja filozok az s23an arukereson mindehol varom a csodat,hogy olcsobb legyen de ezt meg nem lattam eddig ,a kis s10em pedig felepulhetne igy,koszi 🙂
 • juju
  Kedves olvasóink, ez reklám volt

  Már vártam az első nagyon éleslátású okostojást, aki benyögi, hogy ez biztosan reklám ám, de én olyan okos vagyok, hogy atlátok a szitán. Csak azon csodálkozom, hogy majd egy órát kellett várni az első ilyen okoskodó kommentre.

  Az eszedbe se jut, hogy nem kapok pénzt érte (amit a reklám jelent ugye), csak azért írok róla, mert másnak hasznos lehet, igaz? Ahogy nem kapok pénzt a megyei bérletért és az összes többiért sem, amiről írtam az elmúlt hónapokban.

  Mindenki magából indul ki a mondás szerint…

 • Belavoltam
  En bojkottalom a samsung-ot a godi akkumlatorgyar korul elkovetett patkanysagaik miatt.
 • Laci bácsi
  Szerény véleményem a témával kapcsolatban:
  1. Használt telefont közel 200 ezerért csak a balekok vesznek.
  2. A Samsung telefonok jók, frissítés évekig jön rá, termék támogatás szuper.Nekem Samsung A50-em van, 3,5 éves….
  3. Utána olvasva, érdeklődve a Xiaomi telefonok most a legjobbak ár érték arányban.
  4. Telefont felújítani bárki tud, akinek van egy pici műszaki érzéke, nem kell vagyonokat fizetni érte. You tube-n érdemes
  kutakodni. Alkatrészt internetről lehet beszerezni.
  5. A mobiltelefon gyártók, forgalmazók nagyon sírnak, visszaesett a forgalmuk kegyetlenül. Úgy tűnik a jóléti társadalom
  hanyatlása utolérte ezt a szegmenst is. /vagy csak tudatosabban kezdünk élni, amit általában erősen kétlek/
  6. A Samsung telefonoknál a gyártó a beszélgetés rögzítési lehetőséget letiltotta, tudomásom szerint Xiaominál ez működik.
  Konklúzió, telefont akkor veszünk, ha nagyon muszály…

  Hetvenezerért vettem ilyen felújított telefont. De ha kétszáz lett volna, akkor is jobban megérné, mint ugyanaz ötszázért.

  Ja, kijelzőt és akkumulátort cserélni a hülye is tud egy mai telefonon, YouTube videó alapján. Sőt, az összes szükséges eszköz is mindenkinek ott van a sufniban. Ragasztott üveg elől-hátul s nagy eséllyel az aksi is ragasztva van a kijelzőre.

  Fogadjunk, hogy soha nem próbáltad egy mai hasonló telefonnal, ha ilyenek írsz.

  A Xiaomi persze, hogy engedi a hívás rögzítését. Egyébként is megteszi, amikor nem kéred meg rá…

 • csak az iphone
  Meg senki nem irta le? Tessek, kezdjuk el: az iphone jobb!
 • Számok tükrében
  Köszönjük szépen Miklós.
  Ez most pont aktuális a családban.
 • egyetemidocens
  4 és 700k közti új telefon vásárlásakor kapsz egy br. 100k “értékű” felújítást. Tehát mondjuk egy 4 éves lelakott 50k-s Note 10ből csinálnak egy felújított 80kt érőt. Vicc. 10%os akció többet ért volna a vevőnek.
 • Kiszamolo
  ami érdekesebb, hogy a használt telefonok vásárlói jobban járnak egy kvázi új telefonnal, harmadáron.
 • C.
  Megnéztem a link alatt lévő felújítási ajánlatot. Elég kamuszagú az 5. pont alapján: “A felújítás értéke bruttó 100 000 forint, ha a javítás költsége túllépné ezt a keretet, a vevő döntése alapján elfogadhatja (a különbözet kifizetésével), vagy visszautasíthatja az ajánlatot. Ez utóbbi esetben a készülék eredeti állapotában visszakerül a tulajdonoshoz.”
 • AAA
  Laci bácsi
  Én úgy tudom hogy a hívás rögzítésének lehetőségét a google tiltotta le az androidban rendszerszinten, de már nem emlékszem melyik verziótól, azóta csak főzött ROM-al lehet.
 • mtoma73
  Ha eladja az illető a felújított telefont, akkor lehet meg is kapta a 10%-os kedvezményt, és legalább nem az elektromos hulladékot növelte így a régi telefonjával. Jó persze ezért egy kicsit dolgozni is kell.
 • Amatőr
  igen, úgy hangzik. Csak sajnos az androidos telefonok nagyrészére 2-3 év szoftvertámogatás van, utána semmi. (S21 látom kivétel) Ha használtan veszel ilyen telót, akkor vagy már lejárt vagy hamarosan le fog járni. Így a harmadár teljesen reális, és nem is biztos, hogy jó üzlet.

  iPhone ebben sokkal megbízhatóbb. Egy SE simán jó 4-6 évig, és update is van rá.

 • mtoma73
  Mondjuk annak aki felújíttatná a régi S vagy Note telefonját ebben az akcióban:
  “A felújítás értéke bruttó 100 000 forint, ha a javítás költsége túllépné ezt a keretet, a vevő döntése alapján elfogadhatja (a különbözet kifizetésével), vagy visszautasíthatja az ajánlatot. Ez utóbbi esetben a készülék eredeti állapotában visszakerül a tulajdonoshoz.”
  Szóval nem biztos, hogy fel lesz újítva, vagy esetleg fizetni is kell érte.
 • bjozef

  “3. Utána olvasva, érdeklődve a Xiaomi telefonok most a legjobbak ár érték arányban.”

  Voltak pár évvel ezelőttig, sajnos elszaladt velük a ló. Mind árban, mind felépítésben, mind támogatásban messze alulmúlják korábbi önmagukat.
  Ha használtban gondolkodik valaki, akkor egy SD865 alapú SOC teljesen jó választás még ma is, van választék minden gyártótól.
  Ha gyártót kellene mondani, akkor talán a Realme-t mondanám (BBK csoport), ár/értékben a telóik tényleg rendben vannak.

 • Zabalint

  Régebben jó ár-érték arányú volt a Xiaomi, de sok éve csinálják hogy azonos kategóriában sok szempontból downgrade-elik az újabb generációikat, illetve a MIUI generációról-generációra egyre inkább egy bughalmazzá válik. Nekem a mostani telefonom egy 3 éves Xiaomi, de ez volt az utolsó, a következő más márkájú lesz.

  Másrészt a Xiaomi márkában nagyon nem szimpatikus, hogy más vonalon (háztartási cikkek, sportórák, mindenféle egyéb kütyü) ipari hulladékot címkéznek a márkanevükkel.

 • ggg
  Én akksit cseréltem eddig, de ha annyira szészedi valaki akkor kb akármit ki lehet cserélni. Adtak vele pici csavarhúzót meg feszegető műanyag biszbaszokat. Eggyel bonyolultabb egy olyan teló amit összerakásnál ragasztani is kell, de általában az ahhoz való akksi mellé adnak picike ragasztót is 🙂 van egyébként egy Fairphone nevű gyártó aki szerelhető telefonokat árul 5 év garival.
 • Ordas
  bácsi: Xiaomi telefont ne emlegessük már követendő példának. Az android op.rendszert olyan logikátlanra alakították át és b@szták tele reklámmal, hogy élvezhetetlen.

  Sáomit csak ha nagyon muszáj.

 • Rubasov nertárs
  Nekem egy Galaxy Xcover 6 pro-m van. Még 3 főverzió + 1 év teljes biztonsági frissítés jön rá, utána még 1 évig félévente biztonsági folt. Maga a készülék víz-és porálló az IP68 szabvány szerint, továbbá ütésálló a MIL-STD-810H szabvány szerint. Az akku kézzel könnyen cserélhető. A kijelző pls lcd, azaz nem lesz szellemképes még hosszú idő után sem. Szerintem aki hosszú távra (min. 5 év) tervez, és fontos számára a fenntarthatóság az nem igazán fog ennél jobbat találni. Tudom az ára a magyar fizetésekhez képest borsos, viszont ha azt vesszük, hogy legalább 5 évig tökéletes lesz, úgy már nem annyira vészes.
 • Iron1
  én is úgy gondoltam – utánaolvasva ésatöbbi -, hogy a Xiaomi a legjobb ár/érték arányban. Eleinte elégedett is voltam vele. Az utóbbi évben viszont a tágabb családban 3, az egy éves garancián épp túljutott Xiaomi adta meg magát váratlanul. Nekem pl. tök jó volt, mikor ez külföldön történt meg. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy inkább váltok.
 • Laci bácsi
  Kedves Miklós, ha akarsz fogadni velem, hát fogadjunk, de sajnos elvesztenéd. Cseréltem már aksit ilyen telefonban, sőt táblagépben is. Utóbbiban sokkal könnyebb. Szerszám sem nagyon kell hozzá. Hőlégfújó, csavarhúzó, bankkártya, PET palackból kivágott lap, esetleg kétoldalú ragasztó. Otthoni javítás könnyen megoldható, csak neki kell leselkedni. Nem kevés pénzt lehet megspórolni, és persze a sikerélmény sem elhanyagolható. Szerintem, amíg egy telefon megmenthető, és rentábilisan javítható, addig érdemes használni. De ez csak egy vélemény volt, az enyém. Ja, egy jó tanács. Ha neki állnál szerelni, a hátlap alá csak annyira nyúlj be a szerszámmal, amennyire nagyon muszáj, a ragasztóig. Nehogy megsértsd a fedél alatt lévő vezetékeket, ill. az alaplap elektronokáját. És vigyázz, a hátlap ne sérüljön, ne feszegesd, az akril zománc hamar megpattanhat. Szóval, nem egy agysebészet. Sok sikert..
 • Belavoltam
  Azert olyan pletykakat is lehetett hallani, hogy az apple az ujabb ios verziokban szoftveresen visszafogja a regebbi telefon akkumlator teljesitmenyet, igy motivalva az ujabb vasarlast.
 • beetle
  Várjátok ki a Google Pixel 7a-t. A 6a-val vannak gondok (mikrofon random megadja magát, a kamera sem a legjobb, képfrissítés csak 60Hz). Ár-érték arányban a legtöbb helyen verhetetlennek írják, 499 USD lesz, ha jól tévedek.
 • Hmm
  Jöttem volna megint xiaomisokat hergelni, de látom ők már szokás szerint berohantak tátott szájjal.
 • V
  nekem az vicces hogy masok mennyi idot meg energiat olnek bele ebbe a telefon temaba, ilyen-chip-olyan-ROM, melyikmilyenverzio, na meg a “picike csavarhuzok” a “feszegeto bizbasszal” es “picike ragasztoval”. Ha kiszamolnam az oraberemmel kijonne hogy ingyen van a felmillas telefonom amihez soha hozza sem kellett nyulni. Igen-igen, ez egy ujabb alma komment, meg paran ugy gondoljak offtopic is biztos. Meg “nem azt mondtam hogy ne vegyel ha nem engedheted meg magadnak”. A cikk mindenesetre hasznos, jo tudni hogy a Samsung vonalon is van refurbished, ahogy az almasok mar lassan egy evtizede elvezik ennek elonyet. A kulonbseg annyi hogy az alma visszaveszi (beszamitja) a regit, es felujitas utan sajat maga adja el. En laptopot szoktam igy venni, telefont inkabb ujat, aztan szamitsak be. Ha valaki nem ismerne (Mo-n nem biztos hogy mukodik): refurb.me
 • NAR
  “Szerszám sem nagyon kell hozzá. Hőlégfújó”

  Mert aztán mindenkinek van otthon olyan hőlégfújója, ami a telefon szétszedéséhez szükséges hőmérsékletű levegőt fújja ki…

 • Belavoltam
  “Szerszám sem nagyon kell hozzá.”, “Otthoni javítás könnyen megoldható, csak neki kell leselkedni.”

  Hat, persze. Tipikus haziasszony elfoglaltsag, akksi csere 2 mosas kozott a szomszed telefonjaban. Ez is van akkora korszakos, realista hozzaszolas, mint amikor random emberek bedobjak a millio euros netto havi fizetesuket, mikozben szegenynek erzik magukat. Na eredj vissza a barlangodba.

 • vidékről-jött-ember
  Van aki minden felszerelést megvesz, YouTube videókat néz, órákat napokat eltölt az életéből azért, hogy aztán valamennyit spóroljon az otthoni javítással/akkucserével.

  Megint mások inkább szabadidőt vesznek maguknak pénzért.

 • Norb
  Ha nem xiaomi és nem samsung és nem iphone, akkor mi lenne jó választás? én egy motorolát fontolgatok éppen. Amúgy most egy 4,5 éves sony-m van, amire 2019ben jött utoljára bármilyen frissítés (android 9 fut még rajta). jó már megérett a cserére, de mondjuk egy középkategóriás 2 éves samsungnál még mindig gyorsabb. Szóval ha így nézem inkább 2x annyiért egy felsőkategóriás telefon, cserébe kb. 2x tovább is használható.
 • Copywriter
  Én amikor szét akartam szerelni a régi behalt telót kíváncsiságból, egy kupac forgács lett belőle a végén. Minden össze volt ragasztva mindennel, baromi valós, hogy nekiállok hőfúvózni, és még véletlenül sem sütök meg semmit, és nem roppantom el egyik elemet sem. Ja, a munkaidőmről nem is beszélve.

  Én 1 éve azért vettem Samsungot, mert a Xiaomi-nál valami gebasz volt a Google appokkal. Anélkül meg nem telefon a telefon, ha munkára használod.

 • Zsolti
  Én már csak Samsungot veszek. A legfontosabb tényező az 5 évnyi biztonsági frissítés és hogy nincs tele kínai szeméttel. (Például a Xiaomi hiába “olcsó”, csak egy jó nagy biztonsági kockázat és iszonyat idegesítő, amikor véletlenszerűen feltelepít kéretlen appokat meg reklám van a saját appjain belül is.) Pont kellett egy új telefon és a tablet nagyon bejött, úgyhogy vettem egy S23-at, mert pont kézre áll, nem olyan batár nagy tepsi, erre rá néhány héttel jött az A54, amire szintén 5 év biztonsági frissítés jön, fele annyiért, nagyobb akkuval, SD kártya támogatással, stb… igaz az nagyobb sajnos. Szerintem a használtat úgy éri meg, ha olcsóbb, mint időarányosan a még elérhető biztonsági frissítés egy A54-hez képest.
 • Zsolti
  A OnePlus most 4 év frissítést ígér, igaz, kínai márka, de legalább elég közel van az Oxygen OS a stock Androidhoz.
 • Belavoltam
  En is Motorolan gondolkoztam, de a toltojuk 10-20 W kozotti, ami egy 4-5000 mAh-s akkunal eltarthat a toltes egy darabig. Mig a jelenlegi telefonomhoz 65 W-os tolto van, ami 20-30 perc alatt 100%-ra felhuzza.
 • Zsolti
  Inkább azért off topic, mert az emberek többsége valószínűleg nem akarja lecserélni a fél infrastruktúráját, hogy az azzal egyébként inkompatibilis frufrus telefonja legyen és még neki kelljen mindenféle gesztusvezérlést tanulnia.
 • Kuszal
  Mi vettünk Note 23-at és S23, cserébe beadtunk egy Note 20-at és egy S10e-t.
  Mindkettő javítás megvan a 100-s limitbol, kapnak új akkut, hátlapot, kijelző üveget. Mondjuk 5 hét az átfutási idő.
  Így a gyerekek is normális telefonnal fognak játszani, szociális életet élni, cserébe nem kellett nekik új telefont venni.
  Nekem megérte, más meg azt csinál amit akar 😉
 • perasmusp
  Nekem van egy repedt kijelzős S22-esem. Ha valaki vesz új telót indokolatlanul drágán és nincs szüksége az akciós ajánlatra, az írjon a per_as_mu_sp kukac gmail -re, megegyezünk. (az email címből az aláhúzás jelek törlendők.)
  Köszi
 • V
  ”És vigyázz, a hátlap ne sérüljön, ne feszegesd, az akril zománc hamar megpattanhat. Szóval, nem egy agysebészet.”

  es ez a ket mondat igy egymas utan! Igazi gyongyszem, udv a klubban Laci bacsi!

 • beetle
  A szereléshez: pár éve elázott a Xiaomi Mi A2 Lite-om. Mivel nem volt már akkor a piacon olyan Android One teló, ami tetszett volna, gondoltam adok egy esélyt a javításának, mivel úgyis hulladék. Találtam hardverapro-n egy törött kijelzős, de egyébként hibátlan darabot ötezer forintért. Kivettem az elektronikát és áttettem az enyémbe. Akkut rendeltem az aliról (akkor még ingyen jött) 6500 HUF körül. Így 5000 + 6500 forintból lett egy működőképes telefon.

  Ha azt veszem, hogy újkori ára 50 ezer forint volt, nem érte meg feltétlen foglalkozni vele, pláne, hogy még mindig csak egy belépő kategóriás telefonról van szó, hiába hibátlanra hoztam ki. Igaz, azóta is működik, az asszony használja. Mókának jó volt, de lehet inkább én sem javasolnám a DIY-t, tekintve, hogy nem szabad felsérteni az akksi burkolatát, abban úgy tudom vannak finomságok.

 • Kertész
  Hát én vettem 140-ért új Xiaomi 11t pro-t. 2 éves modell, minden igényt kielégít. Nem a legfrissebb modellt kell venni semmiből, ami csillagászati összeg.
 • Tamás
  “Mert aztán mindenkinek van otthon olyan hőlégfújója, ami a telefon szétszedéséhez szükséges hőmérsékletű levegőt fújja ki…”

  Szervizben S9 gyári akksi cserére 10-15e Ft-t mondtak.
  Majd biztos nekiállok ekkora nagyságrendért szerelgetni.

 • Buzgomocsing
  A Fariphone olcsóbb alternatívájaként:
  pcworld.hu/pcwpro/nokia-g22-teszt-a-mobil-amit-hazilag-meg-tudsz-javitani-325147.html

  Bekeményítene az EU: ötéves mobiltámogatást akar
  mobilarena.hu/hir/bekemenyithet_az_eu_oteves_mobiltamogatast_akar.html

  Visszahozná a felhasználó által cserélhető akkukat is az EU
  mobilarena.hu/hir/visszahozna_a_felhasznalo_altal_cserelheto_akkukat.html

  Remélem, lesz ezekből valami.

 • Xiatomi
  Szerintem minden márkánál vannak jobban és rosszabbul sikerült típusok, attól függetlenül szarmszung többet semmi nem jön a házhoz, gyakorlatilag mindenük rövid idő alatt behányt, sokszor vissza kell őket vinni de akkor is ócskák. A féltégla almás márkánál is vicc a 10-20w-os töltés a Xiaomi után.. Az előző Xiaom 4 évesen ázott be, az elsőt még túlélte. De most hogy mondják lehet szét kellett volna szedni bár akkor is változnak az igények, nagyobb kell, szuper töltős stb. Hiába működik, elavult a régi készülék, csomó új funkció hiányzik, ezért is nem érdemes felújítani. A mostani szuper vékony Xiaot első bekapcsoláskor reklám mentesítettem a beállításokkal s ennyi. Én szeretem, élmény kézbe venni. Ha más márka kéne Realme lenne.

  Szerintem jobb üzlet egy vásárlási utalvány az új telefon mellé..

 • Sanyi
  Engem a link erdekel ahol 70ert a felujitott telo van 2-500 helyett. Koszonom

  Hardverapro.hu, Facebook marketplace

 • Amatőr
  nekem 2022-ig volt egy céges 1gen SE, amit 2016-ban kaptam. Az akksi tényleg tönkrement, viszont lassúságnak nem volt nyoma, mint amit már pl pár éves android telon tapasztaltam privátban korábban (egy arkategoria). Azóta a páromnak és nekem is 2gen SE van, a cégesen 3gen SE. Teljesen elégedett vagyok vele.
 • Takács Bálint
  Volt pár céges Samsung és iPhone telefonom is, de hosszú idő óta csak Xiaomit használunk a családban.
  Korában külföldről rendeltem, de már itthon is van országos bolthálózat, amelyik hasonló árat kínál számlával, garanciával.
  Utoljára egy Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual SIM 128 GB készüléket vettem 100eFt-ért.
  Csodálattal vegyes döbbenettel nézem a többszázezres árakat más gyártóknál

  Hiába újítják fel a régi készüléket, ha kicsi a memória benne.

  Ha kínaiak esetleg lehallgatnak, jó szórakozást kívánok hozzá! Miért csak a Google hallgathatna le?

 • Petike
  Nekem almám van, 14-es, egy kalap csavart ér az egész. A másodikat adom vissza, mert nem tölt csak vezeték nélkül (céges, és nyilván nem fogom fogpiszkálóval pucolgatni, mert beleesett valami szösz). A Xiaomi tényleg jó, ár/érték arányban jobb mint a Samsung (aki azt hiszi, hogy a Samsung vagy IPhone majd nem fogja lopni az adatokat/ nem veszi fel a beszélgetéseket, azt csúnya meglepetések érik még az életben).
 • tré
  Cseréltem már érintőpanelt. A hajszárító is elég jó volt hozzá, eszközöet, kétoldalú ragasztót kaptam a csomagban. Az első kb 40 perc volt, a 2. 25 perc. Sikerélmény volt, de ha nem muszáj, inkább kihagyom. Akkor sokat számított, hogy nem kell (2x) 20-30e körül új telefont venni, hanem 6e Ft-ból kijött az egész. Plusz akkoriban gyakrabban eltört a gyerekek miatt a telefon, minthogy teljesen elavult volna.
 • Elza
  Miklós te miért veszel használt telót?
  Én mióta 250 e Ft felett keresek, nem vennék használtan (előtte is csak ismerőstől) te gondolom ennek a sokszorosát keresed…

  Mert nem akarok adni 350-450 ezer forintot egy olyan telefonért, amit három-négy hónaposan a feléért sem lehet eladni.

  Nem is ér annyit egy telefon, amennyit kérnek érte, de ha érne, akkor sem akarok ennyit bukni egy használati tárgyon.

  Ez a telefon előtt vettem egyet, háromhónaposan, MédiaMarktból vett, kevesebb, mint a feléért. Háromhónapos telefon plusz ajándék 20 ezer forintos tok.

  El akartam adni egyévesen az új árának a harmadáért (közben felmentek az árak), még két év rendes magyar garanciával, tokban tartva, karc nélkül, hetekig senkit nem érdekelt. Szó szerint senkit. Mintha nem is hirdettem volna, pedig én adtam az egyik legolcsóbban és enyém volt a legjobb paraméterű. (Nem külföldi, nem szolgáltatói, teljesen tiszta.)

  Ennyire nincs kereslet használt, egyéves telefonra, harmadáron.

  Akkor miért ne használnám ki és vennék néhány hónapos telefont töredekáron? (Szigorúan rendes boltban vásároltat, rendes magyar számlával.) Vagy másképp fogalmazva, miért ne vennék jó telefont háromhónaposan egy alsó középkategóriás új telefon áráért?

  S amikor el akarom adni, a legfájdalmasabb bukást más már elszenvedte az árában, én csak néhány tízezret bukok rajta.

 • QTT
  Nagyon el lehet mélyülni ezekben a telefonokban. Verzió, támogatási idő, frissítés, biztonsági rés, hardver, stb…

  Nekem ehhez nincs kedvem, amennyire szeretek szórakozni az asztali PC-vel, annyira nem érdekel a telefon. Egy 5 éves Xiaomi telefonom van. A telefonáláson kívül néha a híreket olvasom rajta, ha nem itthon vagyok a gép előtt, továbbá pár havonta egyszer lefényképezek valamit, aminek az információtartalmára később szükségem lesz, illetve a Waze megy rajta nagy ritkán.
  Mivel sosem e-mailezek és bankolok telefonon, csakis a számítógépen (fizetni meg ott a bankkártya, nem érintgetem a telefonom, órám, akármim), emiatt úgy gondolom, hogy erre a felhasználási célra teljesen lényegtelen, hogy milyen biztonsági rések vannak, vagy nincsenek. Ha olyan van, arra van élőszó, meg butatelefon.

 • Az iOS sem tökéletes
  iOs/Android témához:
  Villamosmérnök/szoftverfejlesztő vagyok, akkor jöttek ki az első okostelefonok, amikor az egyetem alatt a legbütykölősebb időszakban voltam. Imádtam, hogy az Androidot lehetett babrálni, ment a fújj iOS nálam is. Aztán lett jó fizu, időmet sajnáltam a bütykölésre már, így maradtam az Androidnál, de kicsit magasabb kategóriában. iOS-t soha nem próbáltam volna, ha a cégnél nem azt nyomtak volna a kezembe, fogtam is a fejem. Aztán elkezdtem használni, azóta a feleségemnek és nekem is iPhone van. Nem azt mondom, hogy tökéletes, mert látok benne sok hibát, akadást is (pedig a fanatikusok állítják, hogy nem akad), de jobb, mint az Android. Szerintem meg kell arra érni anyagilag is, hogy a jobbat válaszd, persze nem biztos, hogy mindenkinek megéri a felárat. De ezzel tuti van hirtelen jó fénykép a gyerekekről, ha elő kell kapni. Mennyi homályos szar volt régen a Samsunggal…
 • AAA
  Samsung amúgy tud már rendes ujjlenyomat olvasót csinálni? Mert eddig ami nekem a kezeim között volt, abban mind vacak volt. Míg az ezeréves kínai vackom 100-ból 99-szer hibátlanul nyílik ha ráteszem az ujjam, samuknál ez az arány némelyik típusnál 100-ból 20 volt, de még az S10-nél is 100-ból 70 max.

  Másik dolog, amit érdeklődéssel figyelek, hogy mi ez a gyorstöltés fétis. Minél gyorsabban töltöd, annál jobban melegszik és annál jobban is degradálódik. Én ha már látom este hogy nem bírja ki a másnapot, akkor rádugom a fél amperes PC USB-re, aztán reggelre majd feltölti melegedés nélkül. 7 éves telefon akkuja 80% fölött van még mindig.