Háromévesek lettünk

Majdnem elfelejtettem: a blog három éves lett. 🙂

2011 februárjában magam sem tudom miért kezdtem el blogolni. Ráadásul nem is pénzügyi témákat akartam körbejárni, de titeket sokkal jobban izgatott a unit linked biztosítás és a tőkevédett alap, mint hogy megéri-e napkollektort rakatni a tetőre. Így miattatok lettem pénzügyi blogger, immár több mint egy éve főállásban.

Az első fél évben napi 150-200 látogatás már nagy szónak számított, a mai napig nem tudom, hogy ez a pár száz ember hogy a szöszbe talált rá a blogra a blog.hu sűrűjében.

Mára elértük a havi 80-90 ezer egyedi látogatószámot és a 160-180 ezer látogatást. Ennek egyrészt örülök, másrészt ez azt is jelenti, hogy az emberek 99%-a még mindig nem olvassa a blogot.

Úgyhogy még van hová fejlődni, remélem egy év múlva már sokkal ismertebb lesz a blog.

Kedves Olvasóim, köszönöm az eddigi bizalmat és támogatást, tartsatok velem a következő évben is.

Share

46 hozzászólás

 • Varázspálca
  Én elmeséltem anno, hogy találtam rád, de most a nagy nyilvánosság előtt megismétlem. 🙂 Beírtál valami indexes fórumra, hogy ha lehet ide ilyet, hogy saját blogot reklámozni, akkor te is. A másik reklámozó blogjára rá sem klikkeltem. Csak a tiedre. Azóta meg… De azt úgyis tudod. 🙂
  Gratulálok!
 • Lasszo
  Én meg köszönöm az eddigi 3 évet! Csak így tovább!
 • Zsolt
  Köszönjük az elmúlt 3 évet! További még 33-at! 🙂
 • Sandokan
  Gratula a születésnaphoz! 🙂
  Kicsivel több, mint egy éve látogatom a blogodat, sok hasznos infót találtam már azóta is, bár ritkán szólok hozzá.
  További sikeres blogolást kívánok! 🙂
 • okoska
  Index címlap hozott egyszer ide, aztán itt ragadtam:)
  Rám számíthatsz továbbra is!
  Köszönöm a hasznos írásaidat, gondolkodásra késztetnek.
 • Banna
  További sok sikert 🙂
 • daraltdio
  Az irány nagyon jo! Teljesen hiánypótló!
  Remelem nem fogynak el egy hamar a témák!
 • Sanyi
  2013 január óta olvasom a blogot feleségemmel együtt.
  Addig is próbáltunk okosan élni, de azóta meg még nagyobb lendülettel spórolunk, és tesszük félre a pénzt. Naponta figyeljük, hogy megjelenik-e új cikked. Nem tudok elég hálás lenni a blogért, nagyon köszönjük a munkád Kecskemétről!
  🙂
 • milyen feri?
  grat!
 • Homeropata
  Gratula! 🙂
  Én úgy találtam ide, hogy egy unit linkedet akartak rám sózni. Persze én már akkor se akartam belemenni úgy, hogy nem ismerem a pontos költségeket. Az egyik tételt egyszerűen nem értettem, és az után való keresés közben találtam ide.
 • barna
  Nagyon köszönjük, amit eddig tettél!

  Hajrá!
  A végtelenbe és tovább! 🙂

 • Attila
  En a unit linked biztositassal kapcsolatban jutottam ide, es nem bantam meg. A biztosito igen.
  ui: nincs kedved indulni a valasztason, penzugyminiszterseg nem erdekel?
 • kötelezően
  Abszolút szemléletformáló volt a blog és a személyes tanácsadás is, köszönöm.
 • Catinator
  Szivből gratulálok, és még sok-sok ilyet a legjobb egészségben!

  Anno engem is az UL témakör hozott ide, de hála Nektek, végre újra tudok foglalkozni a pénzügyeimmel és nem fog el a hányinger ha rá gondolok.

  És hogy a több ezer “pénzügyi tanácsadó” mellett akad néhány igazi is!

  Megemliteném még hogy az Akadémiát is “végigültem” és úgy érzem, hasznomra vált! Egy kolléga már szintén volt és szintén jó tapasztalatokkal. Azt nem hiszem, hogy többen is eljutnának tőlünk, de ha érdekesebb cikked van azt többen be szokták küldeni a kommunikációs csatornáinkra – és terjesztjük az igét! (Spórólj! Gondolkodj! Ne légy lusta, nézz utána!)

  Mégegyszer Boldog szülinapot a blognak!

 • advocat86
  Én a millionaire next door című könyvre kerestem rá, és a magyar nyelvű találatok között első volt egy kiszámolós cikk, ez:

  //kiszamolo.hu/honnan-lehet-felismerni-egy-milliomost/

  Azóta gyakorlatilag napi rendszerességgel követem a blogot, barátnőmmel részt vettünk a Kiszámoló Akadémián is. Nem állítanám, hogy az oldal által lefektetett alapelvek alapján élek, de sokat konszolidálódott a pénzügyi helyzetem mióta blog-olvasó vagyok:)

  Szóval csak így tovább!

 • gcs
  Gratulálok a 3 évhez!
  Én úgy 2 évvel ezelőtt találtam a blogodra, azóta olvasom is folyamatosan.
  Ez már így is elég szép olvasó szám, annak ellenére, hogy csak az ország 1%-a. Szerintem el kell érni egy bizonyos érettséget (és ez nem a korral jár), hogy valaki hajlandó legyen ezzel foglalkozni. Addig amíg az egyik véglet az hogy minek a pénzügyekkel törődni, mikor alig van pénze (pont azért), a másik véglet pedig az azonnali kockázatmentes meggazdagodás, addig nagyon is szükség van egy ilyen blogra és megismertetni minnél több emberrel.
  Köszönöm az eddig munkásságodat, és kitartást kívánok a további évekhez!:)
 • jurta
  Gyűlölöm magam, amikor a freemailből kilépve megjelenő oldalon máig sem bírom megállni, hogy az origo blogválogatásából rákattintsak valamire, amivel az időmet pazarolhatom. Azon a 2012. januári estén is több volt a fékezhetetlen kíváncsiságom, mint a lelkierőm, amikor valakinek egy “Dobd már ki a sárga csekket!” című bejegyzését emelték ki a postr-ből. Ez kivételesen bejött. 🙂

  Azóta kevés olyan ismerősöm maradt, akivel még nem osztottam meg a blogot.

 • Moni
  Isten eltessen sokaig, Teged is meg a blogodat is (meg az egesz csaladodat, aprajat, nagyjat)! Adjon Neked prosperitast mindenben, amit teszel! Sokat tanultam Toled, nagyon lelkesitoek az irasaid. Ne hagyd abba, ne torodj a karogokkal!…
 • Zabalint
  Én vagy az index.hu vagy a portfolio.hu blogketrecből találtam a blogodra még a blog.hu-s időkben. Annyira tetszett a blogod, hogy a postr.hu-s korszakban is követtem, pedig általában csak blog.hu-t szoktam olvasni, sőt regisztráltam postr.hu-ra is, hogy kommentelhessek a blogodban, azt az accountomat azóta nem is használom.
 • Lomnici Tamara
  Még a postr.hu-ról jöttem át „veled”, ezért is sajnálom, hogy a mellékhajtásod, a http://kiszamolo-offtopic.blog.hu/ kicsit hanyagolva van. Amúgy jól látom, hogy már a Vasárnapi Hírekbe sem írsz?
 • Mogo
  Gratulálok, és köszönöm! Pár írásod jelentősen változtatott a pénzügyi szemléletemen, amit mind a munkámban, mind a magánéletben kamatoztatni tudok, kis túlzással mondhatom, hogy megváltoztattad az életem (pénzügyi értelemben).

  Ez főleg a régebbi írásaidra igaz, amik alapműnek számítanak és már sokaknak elküldtem okulásul. További hasonlókat kívánok!

 • Vodka
  Én már nem is tudom, mióta olvasom és reklámozom ismerőseim körében a blogodat. Szerintem 2 éve minimum. Napi egy kukk, új cikk elolvas, nagy szabadidőben archívum megnézeget. Lelkes olvasó és spóroló voltam, vagyok és leszek, de a blogoddal még hatékonyabban tudom végezni ezt a tevékenységemet. A 99% azért nem olvas Téged szerintem, mert le se “ürítik” az ilyen témákat. Túl sok utánajárás (szerintük) kevés pénzért. A havi 10-20 ezret félretenni tudók a kevés hozam miatt nem törődnek a megtakarításokkal, megint mások a hosszú távú felelős gondolkodás híján nem gondolnak bele, valakinek pedig az életstílusába nem fér bele a megtakarítás. De mindez hadd legyen az ő bajuk 🙂 God save the Blog!
 • cabala
  Berágtam az egyik bankra, mert indokolatlanul emelték az egyik tételt – ekkor találtam rá a blogodra, amikor ez Erste Aktív számlacsomiját ajánlottad… azóta kint van az alapból betöltődő oldalak között a Kiszámoló 🙂
  Sok boldog szülinapot! :)))
 • nnk
  Valamikor nagyon az elején találtam rá, szerintem egy máshol linkelték be egy cikkedet kommentben, úgy találtam rá. Még nagyon kevés poszt volt, gyorsan végig is olvastam mindet, azóta naponta váromm az új cikkeket.
  Grat!
 • oj2000
  Szerintem a legjobb blog a magyar neten.
 • Hitel
  Sokat, boldogat. Én a napi-n találtam jobb alul az “egymenedzsertűnődései” blog mellett-fölött-alatt. EZt a két blogot olvasom (a másik most szünetel).
  SOkat tanultam és igen, sikerült sokmindent megváltoztatnom azóta.
  Minden nap lesem van e valami új bejegyzés.
  Köszönöm, csak így tovább!
 • Kálmánka
  Én talán még az Origo-n találtam rá a blogra és azóta minden nap benézek 🙂

  Köszönöm a témákat és a jó társaságot, ez az egyetlen hely, ahol őszintén lehet beszélni a pénzügyekről akkor is, ha az ember takarékosan él. Még a rokonokkal, sőt, a szülőkkel sem lehet olyan témákról beszélni, amiről itt. Ez pedig nagyon fontos, hogy a pénzügyileg tudatosan élők ne érezzék magukat egyedül és kisebbségben.

  További jó szórakozást és tartalmas időtöltést kívánok mindenkinek, titokban pedig remélem, az itt koncentrálódó szellemiség előbb-utóbb országosan érezhető javuláshoz fog vezetni.

 • csizkek
  Gratula!
  En meg az elejen talaltalak meg. Epp kulfoldon csucsultem egy szallodaban, a HUF meg 300felett. En meg panikoltam:) Azutan par kereso szo a google-n a HUF arfolyam, befektetes es etc. majd jott a blogod. Hianypotlo tovabbra is!!
 • arul
  Grat! Most eltűnődtem, hogy én mikor is találtam meg a blogodat, és azt hiszem az első 100-200-ban már benne lehettem, vagyishogy 2011-ben már biztos olvastalak. Devizahitel témakörben olvastam fórum vitákat, és megtetszettek a hozzászólásaid, rákerestem a blogodra, azóta is read onlyban nyomom.
 • Miniszter
  Gratulálok és köszönöm a blogot! Én a Hetek-ben olvastam egy interjút, aztán az index-ről jutottam ide, azóta rendszeres olvasó vagyok. Sőt! Visszamenőleg elolvastam mindent és azonnal léptem is anyagi területen: azonnal indítottam rendszeres megtakarítást, nyitottam 3 Fundamentát, a megtakarításomból, ami alig kamatozott, inkább kifizettem a magas kamatú hitelemet, félre van téve több havi megtakarítás, stb. Nem hozok úgy pénzügyi döntést, hogy előtte ne olvasnám el a KISZÁMOLÓ témába vágó írását vagy kommentre adott válaszát. Úgyhogy nagy a felelősséged 🙂
 • NxAlex
  Gratulálok!
  Én azért szívesen olvasnék a napkollektorhoz hasonló írásokat is többször, nem csak konkrétan kötvény-bankbetét-részvény-biztosításos cikkeket.
 • Garbo
  Mit mondhatnék? Kiszámoló for president! 🙂
 • Ez vagyok
  Nagyon díjazom, hogy hasonló az észjárásunk, hasonlóan látjuk a világot.
  Legtöbbször azzal találkozom, hogy a véleményem különbözik másokétól.
  Pedig a helyzet az, hogy kevesebben vannak, akiknek helyén van az eszük.
  Nemcsak ha pénzügyekről, hanem az élet más dolgairól is írsz úgy érzem, mintha csak az én gondolataimat írtad volna le.
  Ez egy nagy ajándék nekem.
  Köszönöm.
 • Edit88
  Én úgy 2,5 évvel ezelőtt bukkantam rá a blogra, és azóta is rendszeresen figyelemmel követem, alig várom, hogy olvashassam az újabb bejegyzéseket és kommenteket (bár nem mindig értem). A legtöbb esetben egyetértek Kiszámoló írásaival. Valóban hiánypótló a blog, csak így tovább.
  További sok sikert.
  Ui: Debrecenben lesz Akadémia?
 • tgwh
  Napkollektoros írást várunk! 😀 most hogy van spórolt pénzünk, és megéri, a blog olvasói napkollektorba is fektethetnek! Hisz megéri. Másik ami rohadtul megéri, az a szigetelés. Aztán ha pénz van, minden van alapon lehet cserélni a nyílászárókat, kazánt, gépészetet…
 • gab
  Én is gratulálok! A kezdetektől fogva olvaslak, ez legjobb pénzügyi blog a magyar neten! (lehet, hogy a világon, csak a világ összes nyelvén nem olvasok 🙂 ) Csak így tovább!

  A blogon olvasottak hatására tudatosabban figyelem a költéseimet. Nem mondom, hogy életmódot változtattam, de költéskor/befektetéskor mindig ott van a háttérben, hogy vajon mit szólna ehhez a kiszámoló blog? 🙂

  Ja, és sokszor küldöm el a felvilágosító írásaid linkjeit családtagoknak, akik néha ráugranak a netes átverésekre. Az ember itt kikupálódik, és természetesnek vesz olyan alaptudást, ami tulajdonképpen viszonylag keveseknek van meg! Sokszor el kell ismételni alapdolgokat, mert pl. az átverések újra és újra előjönnek más körítéssel!

 • Péter
  //kiszamolo.hu/megeri-e-a-napkollektor-megterul-e-valaha/

  Egy cikk az ősidőkből:)

 • bgabor911
  Gratula a 3 évhez, nagyon szép volt!
  Remélem tisztában vagy vele hogy többet tettél ennek a népnek a pénzügyi tudatosságra ébresztéséért mint bárki az országban tetszőleges időre visszamenőleg! Le a kalappal!

  Csak így tovább!

 • globglob
  Én még valamikor 2011-ben kötöttem ki a napkollektoros posztnál, magam sem tudom, hogy hogyan. Aztán láttam, hogy vannak a blogon más érdekes témák is. Azóta is olvasom.
  Juteszembe: lehetne egy poszt a bombaüzletnek hirdetett befektetések (Botanoo, Emgoldex, Future Real Estate és társaik) utóéletéről. Némelyiket sokan védték annak idején hozzaszászólásokban.
  Egy hasonló cikket meg a kormány által bevezetett intézkedések – manyup, tranzakciós adó, telefonadó stb. – is megérdemelnének: mi volt Kiszámoló véleménye, hogyan tervezte a kormány, mit várt tőle, hogyan vezette be, mi lett az eredménye. Most éppen aktuális lenne egy ilyen összegzés.
 • aham
  Köszönjük és boldog születésnapot!
 • medvegyev
  Köszönjük!

  (Talán egy index fórum link, vagy a kereső dobta ki valami témával kapcsolatban többször, már nem emlékszem…..)

 • Stiletto
  Gratula! 1-2 éve szintén napi olvasó vagyok. Azóta teljesen rendbetettem az anyagi jellegű baklövéseimet!:) Az igét pedig hirdetem az ismerőseim körében. Csak így tovább és kérjük vissza a napi vagy legalább a heti hírösszefoglalókat!
 • Walhalla
  Indiából is a Kiszámolót olvasom éppen.
  Sokat tanultam tőled!
  Sok sikert!
 • Gábor
  Köszi, Boldog szülinapot!
  Én már korábban megtaláltalak egy másik (már nem emlékszem) web oldaladon.
 • Ezeröcsi
  Gratulálok! Korrekt tájékoztatás, valós információkon alapuló szakmaiság. Én egy fél éve vagyok rendszeres olvasó, és maximálisan egyetértek azzal amit csinálsz, csak így tovább!!
 • Szaboz
  “Juteszembe: lehetne egy poszt a bombaüzletnek hirdetett befektetések (Botanoo, Emgoldex, Future Real Estate és társaik) utóéletéről. Némelyiket sokan védték annak idején hozzaszászólásokban.”

  Ez jó ötlet !!!
  Tényleg, mi van most a Botanooval ?