Ingyenes biztosítások

2018-03-30
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Több biztosító él a lehetőséggel, hogy ingyenes biztosítást kínálva szerezzen ismertséget vagy potenciális ügyfél-adatot. Ilyen lehetőségről többször írtam már, amikor úgy éreztem, ti is jól járhattok vele.

Az egyik biztosító oldalán én is felfedeztem egy ilyen lehetőséget, de nem írtam róla, mert kicsit nevetségesnek éreztem a biztosítási lehetőséget. Mivel tőletek is megkaptam a biztosítás linkjét, mégis írok róla, illetve arról, eddig miért nem tettem meg.

Az egyik ilyen nagyszerű biztosítás a kullancs terjesztette betegségek elleni egy éves ingyen biztosítás. Rövid guglizás után kiderül, hogy a kullancs terjesztette agyvelőgyulladásból a gyakori védőoltás miatt az éves esetszám a harminc évvel ezelőtti 260-ról mostanában évi 40-60 esetre zuhant, ezeknek 0,5-1%-a halálos.

A másik leggyakoribb betegség a Lyme-kór, ebből évi ezret jelentenek be, egyéb betegségekre nem fizet a biztosítás.

Ezek után kicsit vicces a 20 ezer forintos biztosítási összeg, ami halál esetén egymillió forintra ugrik.

Másik ingyenes lehetőség az utcai rablás elleni biztosítás. Ez már csak 90 napra szól, nem is csoda, hiszen 2017-ben 270 rablás volt Budapesten, az nem derül ki, ebből mennyi számít utcai rablásnak. A magas esetszám miatt nem is térít ez a biztosítás többet maximum százezer forintnál. (Utcai rablás az, amikor erőszakkal veszik el az értékeidet az utcán, a lopás vagy zsebtolvajlás nem tartozik ide.)

A Földközi-tenger partjára szóló "jó idő" biztosítás sem kockáztat sokat, csak nyárra köthető, csak a tengerpartra és maximum két hétre. Biztosítási esemény, ha a nyaralás ideje alatt annak mintegy felében , de legalább három napig legalább napi 10 mm eső esik. A példa kedvéért tavaly júliusban Jesoloban nem volt olyan hét, amikor két napnál többet esett volna az eső. Athénban pedig konrétan nulla milliméter eső esett ugyanezen idő alatt, de Alexandriában sem láttak sok esőfelhőt egész nyáron.

Ezért nem sokszor kell majd kifizetnie a napi 5.000 forint biztosítási díjat a biztosítónak.

A háztartási balesetbiztosítás, mint a neve is mutatja, kizárólag az otthon történő balesetek esetén fizet, arra is csak fél évig.

Az egyetlen kicsit is értékelhető ingyenes biztosítás az 500 ezer forintos balesetbiztosítás, de az csak 90 napig érvényes.

Amint láthatjátok, szerintem az energiát sem éri meg, hogy megkösd ezeket a biztosításokat, nem hogy az adataidat megadd cserébe a biztosítónak. Ezért nem írtam róla eddig, de a végén mégsem úsztam meg. 🙂

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram