Ingyenes biztosítások

Több biztosító él a lehetőséggel, hogy ingyenes biztosítást kínálva szerezzen ismertséget vagy potenciális ügyfél-adatot. Ilyen lehetőségről többször írtam már, amikor úgy éreztem, ti is jól járhattok vele.

Az egyik biztosító oldalán én is felfedeztem egy ilyen lehetőséget, de nem írtam róla, mert kicsit nevetségesnek éreztem a biztosítási lehetőséget. Mivel tőletek is megkaptam a biztosítás linkjét, mégis írok róla, illetve arról, eddig miért nem tettem meg.

Az egyik ilyen nagyszerű biztosítás a kullancs terjesztette betegségek elleni egy éves ingyen biztosítás. Rövid guglizás után kiderül, hogy a kullancs terjesztette agyvelőgyulladásból a gyakori védőoltás miatt az éves esetszám a harminc évvel ezelőtti 260-ról mostanában évi 40-60 esetre zuhant, ezeknek 0,5-1%-a halálos.

A másik leggyakoribb betegség a Lyme-kór, ebből évi ezret jelentenek be, egyéb betegségekre nem fizet a biztosítás.

Ezek után kicsit vicces a 20 ezer forintos biztosítási összeg, ami halál esetén egymillió forintra ugrik.

Másik ingyenes lehetőség az utcai rablás elleni biztosítás. Ez már csak 90 napra szól, nem is csoda, hiszen 2017-ben 270 rablás volt Budapesten, az nem derül ki, ebből mennyi számít utcai rablásnak. A magas esetszám miatt nem is térít ez a biztosítás többet maximum százezer forintnál. (Utcai rablás az, amikor erőszakkal veszik el az értékeidet az utcán, a lopás vagy zsebtolvajlás nem tartozik ide.)

A Földközi-tenger partjára szóló “jó idő” biztosítás sem kockáztat sokat, csak nyárra köthető, csak a tengerpartra és maximum két hétre. Biztosítási esemény, ha a nyaralás ideje alatt annak mintegy felében , de legalább három napig legalább napi 10 mm eső esik. A példa kedvéért tavaly júliusban Jesoloban nem volt olyan hét, amikor két napnál többet esett volna az eső. Athénban pedig konrétan nulla milliméter eső esett ugyanezen idő alatt, de Alexandriában sem láttak sok esőfelhőt egész nyáron.

Ezért nem sokszor kell majd kifizetnie a napi 5.000 forint biztosítási díjat a biztosítónak.

A háztartási balesetbiztosítás, mint a neve is mutatja, kizárólag az otthon történő balesetek esetén fizet, arra is csak fél évig.

Az egyetlen kicsit is értékelhető ingyenes biztosítás az 500 ezer forintos balesetbiztosítás, de az csak 90 napig érvényes.

Amint láthatjátok, szerintem az energiát sem éri meg, hogy megkösd ezeket a biztosításokat, nem hogy az adataidat megadd cserébe a biztosítónak. Ezért nem írtam róla eddig, de a végén mégsem úsztam meg. 🙂

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

19 hozzászólás

 • Bltzr
  Ez a kullancs téma elég para lett az elmúlt években, mióta nem lehet gyéríteni őket.
 • headset
  Kullancs.

  Ha az ember nem ül le a fűre (legfeljebb leterített esőköpenyre) és nem jár olyan szűk ösvényeken, ahol súrolják az ágak vagy az aljnövényzet, akkor szinte nulla az esélye, hogy kullancsos lesz.

  Persze tudom, hogy erre a gyerekeket nehéz rávenni.

 • TT
  Véletlenül nem Kubatov-biztosítónak hívják a céget? 🙂 Vannak körök, akiknek most sokat érnek a naprakész ügyféladatok.
 • Kiszamolo
  headset, Budaörsön a sünök meg a macskák a saját kertedbe behordják a kullancsot a közeli erdőkből.
 • Zsófi
  (headset, én a XIII. kerületi Szent István parkban szedtem össze kullancsot…)
 • nakivagyok
  de jó téma…és a temetési (Örökhagyó) biztosításról lehetne írni? olyan helyen dolgozom, ahol ész nélkül ezt kell árulni. (posta) etikátlan is, és nehéz is megszólítani az ügyfelet azzal, hogy “kezdjen már el gyűjteni a saját koporsójára..”, plusz ha valaki nem talál időben átszenderülni a másik létbe – elnézést…- , a gatyája megy rá. minket viszont rugdosnak, hogy adjuk el a terméket
  tehát..? erről bővebben?
 • headset
  , @Zsófi

  Ez nem mond ellent annak, amit írtam.

  Belterületen is lehet kullancsos az ember, ha leül a csupasz fűre vagy a bokrok súrolják. De ha ezt nem teszi, szinte biztos, hogy nem kapaszkodnak rá a kullancsok. 🙂

 • Random okos
  Headset

  Hidd csak azt hogy nyugodt lehess, de amúgy nem olyan egyszerű az.
  Akkor vagy teljesen védett a kullancstól, ha a panel 10. emeletén laksz és sose mozdulsz ki.

 • naa
  Jó cikk, mindig a kockázatot kell a várható kifizetéssel összehasonlítani. Itt a “díj” elvileg 0, de mégsem az, mert ahogy Kiszamolo írja, a ráfordított időd a költség és hogy kiadod az adataidat, ami legkevesebb további idődbe fog kerülni, amikor a spameket megkapod emailben, telefonon, stb.

  Érdemes ugyanezt a logikát követni az ingatlan, autó, stb. biztosítások megkötésénél, amikor a “kiegészítő” biztosításokat próbálja az ügynök/sales-es rádlőcsölni. A szöveg általában az, hogy “csak havi párszáz forintba kerül” és biztosít baleset, váratlan Nap-Hold együttállás, horgászoknál rossz haljárás, stb. esetére. De ha megnézzük, hogy mekkora összeget fizetne az adott ritka káreseményre, akkor általában olyan alacsony összeget, ami miatt sokan végig se mennének a macerás kárrendezésen…. Vagy az apróbetű miatt nem is leszel jogosult…

 • headset
  okos
  “Akkor vagy teljesen védett a kullancstól, ha a panel 10. emeletén laksz és sose mozdulsz ki.”

  Tapasztalat alapján mondhatom, hogy ez nem így van.

  Több évtizede rendszeresen kirándulok. Évente több mint 50 alkalommal.

  Amikor egy olyan társasággal kirándultam, akikkel gyakran a fűre leülve ebédeltünk, akkor rendszeresen találtam a bőrömön kullancsot. Szerencsére akkoriban a kullancsok sokkal kevésbé voltak fertőzöttek.

  Viszont az elmúlt 15 évben, hasonló gyakoriságú kirándulások mellett- egyetlen kullancsot sem találtam magamon.
  Mert nem ülök a csupasz fűre és nem megyek bozótosba.

  A kullancs nem ugrik, nem repül. Ha nem kínáljuk oda a bőrünket, ruhánkat, akkor nem tud minket elérni. 🙂

 • Szak1
  Nem lesz ettol sokkal ertekesebb a biztositas, de azert a haztartasi baleset nem elhanyagolhato kockazat, a balesetek legnagyobb resze epp otthon erik az embert: asecurelife.com/home-accident-statistics/
 • fudosin
  Ha már ingyenes biztosítás: Az állami gyerek baleset biztosítás idén átkerült Generalihoz:
  generali.hu/allamitanulobiztositas
 • NeTuddKi
  Tavaly megkerestek hogy kössek kiegészítő biztosítást lakásban lévő speciális üvegkárra (szekrényüveg, esetleg ajtóüveg, stb …) Havi 180 forint lett volna, de 40 év alatt nem emlékszem ilyen kárra, azaz kidobott pénz lenne …
 • Bonnyka
  NeTuddKi: igen, a speciális üvegkárnál életszerűbb a kerámia főzőlap sérülése, mint az ajtóüveg. Egyik ismerősöm ráejtette a jénait és a jénainak nem lett baja, de a kerámia főzőlap kettéhasadt.
 • Karl
  Off: lezárták mától a Domino Most opciót. Akinek van, használhatja még (ki tudja, meddig), aki eddig nem rendelte meg, már nen is tudja.
  Majd csak jön már a Digi..
 • Ede
  Ha már biztosítás: örököltem egy lakást, most kicsit rendbeszedem/kipakolom aztán eladom. Addig is kellene rá egy ingatlanbiztosítás, max fél évre, nem horror áron. Van tippje valakinek, hol tudom ezt egyszerűen elintézni? Gondolom a biztosítók nem repesnek az ilyenekért.
 • FM
  Ede – ha a lakás társasházban van szinte biztos, hogy van rá biztosítás kötve. A közös kèpviselôt érdemes róla kèrdezni. A bent lévő ingóságokra lehet külön biztosítást kötni, ha érdemes.
 • zedur
  Ede: A lakásbiztosításokat általában csak az évfordulóval lehet felmondani, kivéve ha érdekmúlásra hivatkozva mondod le. Érdekmúlás pl a lakás eladása is. Simán megkötöd a biztosítást – nem kötöd az orrukra, hogy el fogod adni a lakást. Majd ha eladtad azt, beküldöd nekik az adásvételi másolatát és simán fel tudod mondani.