Jesssz: Google Pay végre itthon is

Ma jelentették be, hogy a Google Pay idehaza is elérhető lesz, vagyis most már banktól függetlenül tudsz fizetni az androidos telefonoddal (és gondolom erre alkalmas óráddal) is, ha van benne NFC chip. (Ami elég alap már a középkategóriában is.)

Ehhez vagy Revolut kártyádnak kell hogy legyen egyelőre, vagy Curve kártyádnak, ami alá aztán bármilyen másik kártyát, így a meglévő bankkártyádat is be tudod rakni.

Curve kártya tudnivalók

A Play Store-ban nemrég még nem lehetett elérni az alkalmazást, a közlemény gyorsabb volt, mint a Play Store, reméljük hamarosan feloldják ott is a lehetőséget.

Update: a Revolutba és a Curve-be belépve gond nélkül tudod telepíteni, bár ez utóbbival van akinek gondja akadt a hozzászólások szerint.

S ha már, éppen holnap újul meg a Google Pay, de hogy ez mit jelent, még nem tudni.

Update: ezt jelentették be.

 

Köszönjük Zsoltnak a hírt.

Share

82 hozzászólás

 • százegy
  Csak egyelőre nem lehet letölteni hivatalosan a Google Play-ből. Magyarországon nem elérhető. 🙂
 • Kiszamolo
  százegy, igen, írtam is a végére.
 • kutyafule
  Szóval vegyek még egy kártyát, hogy aztán ne kelljen magammal hordanom a kártyát? Nice
 • Kiszamolo
  kutyafule, a Curve ingyen van promó kóddal és emlékeim szerint a Revolut is ingyen volt, de ebben nem vagyok biztos. Viszont ha fizetős is, akkor egyszeri 5 euró lehet.

  Ha pedig majd a bankod is le fog szerződni a Google-lel, akkor már a saját kártyád is jó lesz.

 • János
  Ha jól értem azt írják nem a Google Pay-ben tudjuk majd hozzáadni a kátyánkat, hanem a kártyakibocsájtó alkalmazásában. Egyelőre ilyet nem találtam se a Revolutnál, se a Curve-nél:
  support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/360007666857-Getting-Started-with-Google-Pay
 • Pistu
  Kicsit össze vagyok zavarodva. Mi az újdonság, hogy telefonnal tudsz fizetni Google Pay-el, ami mögött ott lesz a magyar bankkártyád? (Sosem értettem ezt az NFC őrületet, a 7 colos kijelzőjű telefonnak van hely a zsebben, a bankkártyának nincs?)
  Online fizetésre eddig is jó volt, nem? Vásároltam már 3 éve is appot vele. Vagy a Play Store beépített fizetéses megoldása az nem a Google Pay?
 • Gábor
  Miért jobb ez mint mondjuk egy Erstes kártya – Erste mobil app NFC fizetést?
 • Simple-user
  Ez (GPay) mennyivel tud többet, mint a már megszokott Simple alkalmazás ?
 • Kiszamolo
  Gábor, néhány banknak már van NFC-s fizetésre alkalmas appja. Akkor természetesen nagy előnyöd nem lesz. Ha csak az nem, hogy Curve és REvolut is működni fog, ha ez téged érint vagy érdekel.

  Ez annak jó, akinek a bankja nem támogatta a telefonos fizetést.

  Plusz most már az okosóráddal is tudsz fizetni, ha az támogatja.

 • Dani21
  Munkatársak mindig telefonnal fizettek ebédkor (iPhone-nal könnyű), de én sem értettem ezt a nagy felhajtást. Persze, egyszerű, ha megszokja az ember, de egy bankkártya azért elfér az ember zsebében. Poénból egyszer rá-szigszalagozom majd a kártyámat a betört kijelzőjü, ócska 2 és fél éves telefonomra, és megpróbálok vele fizetni – gondolom a pincér arckifejezése priceless lesz 🙂
 • folti
  pl nem kell vacakolni, hogy a Simple virtuális kártyával max 40 ezeret fizethetsz, meg esetleg ha nincs elég rajta, akkor rátölteni.
 • Névtelen
  Transferwise kártyát is hozzá lehet adni
 • RnD
  Revolutot ma megnyitva azzal kezdi, hogy aktiváld a Google Pay-t.
  Rafi meg küldött emailt, hogy töltsem le a RafiPay alkalmazást.
 • Analfa Béla
  Hogy miért jobb, mint az Erste alkalmazás? Ezek szerint te eddig szerencsés voltál. Érdemes megnézni az app értékelését. Speciel én azért rendeltem Curve-öt, hogy a családban ketten is használjhassuk ugyanazt a kártyát (az Erste app vagy egy hónapja nem működik).
 • Titan89
  OFF:

  ado.hu/ado/ado-es-burokraciacsokkenest-hoz-az-oszi-adocsomag/

 • Ekvi
  Remek újság. Kapcsolódó hír, hogy a Google ex-CEO-ja, Eric Schmidt, Ciprus szigetének állampolgára lett. Cinikus újságírók szerint adóelkerülés miatt tette ezt, pedig szvsz a Mediterrán klíma és konyha vonzotta oda.
  vox.com/recode/2020/11/9/21547055/eric-schmidt-google-citizen-cyprus-european-union
 • százegy

  Nem vagyok tech guru, de az szerintem teljesen más, elsősorbsn Play Store-os fizetéseket tudsz rajta végrehajtani csatolt kártyával.

  Ha jól értettem, akkor pl. Simple-nél idegen kártyával úgy tudsz fizetni, hogy a Simple alkalnazáson belül kapott virtuális bankkártyád egyenlegét előtte feltöltöd róla.

  A GPay engem is a Curve miatt érdekel elsősorban.
  Érdekes lesz, hogy a klasszikus bankok mit reagálnak najd ezekre a lépésekre. Ősszel nagy hiszti volt a felkapott fintech cégek miatt, hogy ők máshogy adóznak.

 • Endre
  Illetve ettől kezdve ez a pénz (tranzakció díjak) is a Googlehöz megy. Szerintem nem annyira jó hír, hogy ez operációs rendszerbe integrált megoldás. Szerintem újabb érv amellett, hogy meg kellene rendszabályozni a legnagyobb globális multikat.
 • Raymckurt
  Vagy akkor jön jól ha a lakhelyemtől 40 km-re van a bankfiókom és ez a jó kis alkalmazás már harmadjára tiltódik le és csak élőben élesítik nekem. Nem fogok vele szórakozni, elfoglaltabb vagyok annál. De így a Pay előny, nem kell a pénztárcát vigyem(nem, nem veszem ki a kártyát belőle mert átsétálok egy sarkot a csemegébe..)
 • Luki
  Eddig gyakorlatilag 5 (+1 Raiffeisen a napokban) alkalmazásra voltál korlátozva, ez az én esetemben azt jelentette, hogy 1db kártyát tudtam használni, pont azt, amit annyira nem szeretnék.
  Nekem már a Revolutot hozzá is adta Google Payhez, és a telefonomban is elérhető, mint fizetési mód a Pay, bár az alkalmazást magát letölteni nem lehet. A Curvere is feldobta, de azt egyelőre nem találom, pedig az lenne a cél, hogy az működjön.
 • Sixundred
  Kíváncsi lennék, hogy kiben merül fel, hogy a Google ezután már nem csak a böngészési és netes keresési előzményeimet, az email levelezésemet, az utazásaimat, mozgásomat, sportolásomat, egészségi állapotomat, a napi étkezéseimet, stb. tudja igen pecizen, másodpercre pontosan monitorozni, hanem már fillérre kiszámolva a napi vásárlásaimat is…
 • Alfa
  Már megy Curve is Revolut is, simán fel lehetett venni mindent. A Curve mögött meg ott az összes banki kártyám. Ez így már tetszetős.
  , : ha több banknál van kártyád (akkor fel lehet venni őket mind, nem kell az app-ok között NFC jogot váltogatni), a Curve mögé meg fel tudsz olyan kártyát is venni, aminek a bankja nem támogatta a mobilos fizetést.
  Eddig szarakodhattam hogy melyik app-al fizetek, ráadásul a Curve eddig nem volt mobilos NFC fizetés kompatibilis.
 • Robi
  Nem szükséges feltenni új applikációt a Play Storeból.

  Revolutban a kártyád alatt rányomsz a hozzáadás a Google Pay-hez gombra (ami először ma jelent meg ott).
  Végigmész a procedúrán. Ezután a telefonod azt is meg fogja kérdezni, beállítsa-e elsődleges fizetési eszközként a Google Payt.

  Samsung telefon esetén Settings > Connections > NFC and Payment > Tap and Pay-ben megjelenik a Google Pay mint kiválaszott fizetési eszköz.

 • Lente
  Aki kérdezi: semmivel nem tud többet, csak ez az Androidon a hivatalos NFC fizetési rendszer ami alá ha a bankod engedi be tudod tenni a kártyád.
  Ha van 5 kártyád 5 különböző banktól, akkor nem kell 5 app, hanem elég az Android sajátsa és beolvasod a kártyáidat és kész.

  Az más dolog, hogy a bankok inkább saját megoldást választották, így nem fogják olyan könnyen engedélyezni ezt, de valamiért az Apple pay-el mégis engedték, talán mert ott nem volt más lehetőség az Apple készülékeken.

  A Simple szvsz egy tipikus magyar megoldás arra, hogy ne azt használjuk, amit a világon mindenhol, hanem legyen rá egy saját rendszerünk, csak magyaroknak… kösz nem 🙂

 • László
  Valaki próbálta már a PayPal-t összehozni a Google Pay-jel?
  pay.google.com/about/paypal/

  Lehet használni a PayPal balance-ot is, vagy csak a hozzárendelt kártyákat?

 • Imre
  Ez miért jó?
 • Mr.RTFM
  Bár iPhone-os vagyok, ez mindenképpen jó hír, egy újabb akadály elgördült a váltás előtt, ha esetleg úgy döntenék a jövőben.
  Egy hivatalosan támogatott GooglePay mindig jobb, mint egy tetszőleges bank saját megoldása.
 • ^LutheR^
  Revolutot be tudtam húzni gond nélkül.
  Curve-t nem tudtam behúzni, aszongya vegyem fel a kapcsolatot a bankkal. Próbáltam a Pay appból és a Curve Appból is indítani.
  (Google Pay appot egyelőre alternatív forrásból szereztem be.)
 • Fityirc
  Üdv! Ti a GPay-ben nem láttok biztonsági kockázatot? Én például a jelszavakat sem engedem elmenteni a Google-nek. (Persze azért androidos telefonom van, és használok Chrome-ot is otthon, szóval lehet hogy naiv kérdés…)
 • Apuka
  Ismét egy felesleges adathalász és pénzlopó valami. Ott a bankkártyám ha nincs kedvem kp fizetni “csipp” és már meg is vagyunk. Vagy a jó öreg KP amit nem kell frissíteni, kódolni, csippantani, nem kérdez, nem kutakodik csak működik:-) Biztos öreg vagyok már ehhez. 🙂
 • Új Curve felhasználó
  Revoluttal már működik is, telefonnal vásároltam gond nélkül.

  Viszlát OTP simple a havi 45000 Ft limittel

 • János
  A dombornyomott VISA kártyámmal, ével óta fizetek már Google Pay-on, mi ebben hír?
 • (ex)Cat
  : Igazából ez az NFC-s őrület arról szól, hogy a telefonod nagyjából mindig nálad van, de a bankkártya nem feltétlenül. Én pl. ezért ódzkodok váltani iPhone-ról Android-ra, mert ott az Apple Pay tökéletesen működik az Apple Watch-on is, ami azért pl. egy hosszabb tekerésnél, főleg nyáron tök jól jön, hogy nem kell elővenned semmit, mert az óra ott van a kezeden és fizetsz vele. Jó lenne ha végre hasonlóan működne vmi az android oldalon is.
 • Kiszamolo
  Titan, köszi, bár én semmi újat nem láttam benne, maximum annyit, hogy az elektromos autók adókedvezménye megszűnik cégeknél, bár nem egyértelmű, hogy a gépjárműadó-mentesség vagy valami beszerzéshez köthető adókedvezmény. (Elolvastam az eredetit, csak nem fog támogatott beruházásnak minősülni, ezek szerint megmarad a ga-mentesség és a beszerzéshez kérhető állami támogatás is, amikor éppen van.)
 • Kiszamolo
  János, az, hogy Magyarországon hivatalosan nem tudtad telepíteni a Gpay-t és ezért nem is tudtad használni magyar bankkártyákkal, de Curve-vel és Revoluttal sem.
 • Jlaci
  Gábor, az Erste hírdetménye szerint a digitalizált kártyára felszámolnak: digitalizálási díj, éves díj, tranzakciós díj, ezeket a külföldi társaságok jelenleg nem számítják fel. Természetesen támogassuk a magyarországi társaságokat viszont, ha túlzónak érzed a díjakat, jó ha van választási lehetőség.
 • Bölájz

  Elárulnád kérlek az alternatív (remélhetőleg megbízható) forrás lelőhelyét? Mivel más banknál is van contactless fizetésem beállítva így jó lenne ha látnám valahol, hogy mi az aktuális elsődleges…Nem tudom, hogy fizetésnél ezt megkérdezi-e, de jó lenne ezt előre beállítani.

 • gaborr
  Ne feledd a GooglePay-ért az adataiddal és a pénzeddel(jutalék) is fizetsz 🙂

  Nem mintha eddig ne tudta volna a Google, hogy mikor mire költöd a pénzed (emailekből, és megvásárolt tranzakciós adatokból-Mastercard), most már még tisztább képe lesz, hogy tudja, mikor milyen reklámot nyomjon az arcodba.

 • százegy
  Tudja valaki,miért nincs a Curve account alatt GPay csatlakozási lehetőség? Töröljem és telepítsem újra -elvileg a legfrisebb verzió van fent, nem mutat frissítési lehetőséget-?
 • Miscolo
  APK Mirror-ról le lehet szedni a GPay APP-ot, ha Google Play-en nem lenne még elérhető!
 • Imi
  Én is tudtam ma fizetni vele /Revolut apból indítva , nem kell GPay alkalmazást telepíteni /. 15000 ft alatt fizettem vele , nem tudjátok esetleg felette kér pint ?
 • Pistu
  Még nem jutott eszedbe a telefontokba rakni a bankkártyát?
  Az egyetlen értelmezhető usecase eddig a strand/sport + okosóra kombó volt, ami szerintem csak önigazolás. Amíg nem kötelező, nekem nem fog fájni, hogy van, csak azt hittem létezik valami valódi haszna is, azért kell ennyire örülni már a címben is.
 • Vidékre Szakadtam

  Oh Dr. úr, a te anonimitásod is oda. 🙂
 • Mutyilufi
  Off: ma feltűnt a transferwise alkalmazásban a közvetlen beszedés opció. Jól gondolom hogy végül elérhetővé tették? Így már komolyan gondolkozom hogy ez legyen a fő számla
 • ProZsolt
  15k felett fel kell oldani a telefont alatta nem. Ennyi.
 • MrDanielHarka
  Szuper! Viszont, akkor most már “kénytelen” leszek én is regisztrálni a Curve-re, hogy tudjam a hazai kártyámmal használni, amíg ez nem működik a számlavezető bankommal közvetlenül.

  , elküldöd az affiliate linked vagy kódod, hogy azon keresztül regisztráljak?

 • Kiszamolo
  Daniel, benne van a belinkelt cikkben.

  Curve-vel még nem próbáltam, Revoluttal biztos megy.

 • hello world
  Aki nem tudja letölteni a Google Pay-t az áruházból: A Pay technikailag a Google Play Services része, ott frissül. Így a Google beállításoknál érdemes próbálkozni. Kártya hozzáadás, fizetés működik, próbálva.
 • KL
  Én már telefon nélkül is fizettem, aki telefonnal fizet, le van maradva.
 • MoRiCKa
  A curve, revolut és transferwise kártyákat már kb nyáron sikerült berakni a pay alá, de maga az app blokkolva volt régió alapján, a telefon menüjében telefon típustól függően lehetett engedélyezni a letiltott alkalmazásoknál, de általában használat után pár órával le is tiltotta újra a rendszer. Most viszont már hetek óta használom és megbízhatóan működik, ahogyan az ember elvárja.

  Alábbi címről fel tudjátok tenni a play store-ból magát az alkalmazást, már nem azt mutatja, hogy az országból nem elérhető, mint pár hete:
  play.google.com/store/apps/details/?id=com.google.android.apps.walletnfcrel
  play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.walletnfcrel&hl=hu