Itt az új villanyautós pályázat

2021-05-17
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Megjelent az idei villanyautós pályázat kiírása, ami nagyban hasonlít a tavalyihoz, azonban vannak fontos különbségek is.

Az első legfontosabb különbség, hogy vállalkozók és vállalkozások nem vehetnek részt benne a kiírás szerint, csak természetes személyek és civil szervezetek.

Másik nagyon fontos különbség, hogy tanulva a tavalyi helyzetből, amikor is mindenki pályázott, akár vett később autót, akár nem, most először kell megrendelni az autót és utána lehet pályázni. Idézem:

"A gépjármű megrendelése feltétele a pályázat benyújtásának, mely nem lehet korábbi, mint jelen pályázati kiírás megjelenésének napja. A gépjármű megrendelése és a pályázat befogadása nem jelenti a támogatás automatikus odaítélését."

A keretösszeg 3 milliárd forint, ez várhatóan 1200-2000 pályázatra lesz elég.

A 2,5 milliós támogatás megmaradt, a felső határ 12 millió forintra módosult. Felette 15 millió forintig 1,5 millió forint a támogatás, ez jobb, mint tavaly. Hétszemélyes autóknál 14 és 17 millió forint a határ.

Részletek a fenti linken, a pályázat első egymilliárd forintja június 14-én reggel nyolckor indul. Mivel tavaly az első nap délre elfogyott a teljes egyéves keret (később némileg megemelték, hogy jusson mindenkinek az első napra), ezért írd fel a naptáradba, ha te is szeretnél támogatást kapni. (Állítólag aki már egyszer kapott támogatást, az hátránnyal indul, ilyenkor érdemes a házastársad nevében pályázni. Ez nincs leírva sehol, de a hírek szerint tényleg így van.)

Szerencsére most három hullám lesz, augusztus 09 és október 11-én is újra nyitják a pályázatot, alkalmanként 1 milliárd forint a keret.

Previous Post
Itt a Lidl Plus

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram