Izys önsegélyező fontos változás

Az Izys, a legrugalmasabb önsegélyező pénztár mondhatni titokban két igen fontos változást eszközölt a gyerekszüléssel kapcsolatos pénzfelvételnél.

A rossz hír, hogy az eddigi 180 nap helyett csak 120 nap áll rendelkezésre, hogy bejelentsd a gyerekszületést. Ez azért fontos, mert a törvény szerint csak azt a pénzt lehet kifizetni ilyen célra, ami legalább 180 napja be van fizetve. Vagyis eddig elég volt a szülés előtt egy nappal befizetni az összeget, majd 180 nap múlva bejelenteni a szülés tényét, így mindkét feltételnek megfeleltél. Most már legkésőbb a szülés előtt két hónappal el kell helyezni a pénzt a számlán.

A jó az, hogy az eddigi egymillió helyett már kétmillió forint a felső határ, így akár közel három év befizetését is megkaphatod egy-egy gyerek születése esetén.

Így használd ki az adókedvezményeket

Köszönjük Miklósnak a hírt.

Share

43 hozzászólás

 • Hozzászóló
  Lehet tudni, hogy az Izys mögött milyen bank áll?
 • Kukel Attila
  Van még egy szerintem nagyon fontos változás, amibe én belefutottam a lányom születése után. Még a terhesség alatt lekértünk pénzt az 1m-ból, majd a születés után beküldtem az igényt a fennmaradt összegre, de ez lett a válasz:

  Tájékoztatjuk, Önt, hogy 2018. márciusától megváltoztak a szülés szolgáltatás folyósításának feltételei.

  A szolgáltatás kombinált folyósításának lehetősége megszüntetésre került, a szolgáltatást a pénztártag kizárólag egyszer, vagy a szülés előtt vagy a szülés után veheti igénybe.

  Ki tudom varázsolni a pénzt máshogy is persze, de azért nem ez volt a terv. Írtam is nekik, hogy egy körlevél jól esett volna.

 • Kiszamolo
  Semmilyen bank.
 • szocske
  Épp azt akartam elpanaszolni, amit Attila felettem, az Izys az épp gyermekáldás közben lévőknek csúnyán keresztbe tett.

  A feleségem és én is felvettünk még tavaly X forintot, terhesség alatt, azt tervezve, hogy szülés után felvesszük az 1M-X-et.

  Szerencsére X viszonylag magas volt, de még így is morcos lettem, és azonnal mindketten pénztárat váltottunk, de ha mondjuk 150ezret vettem volna fel, idénre pedig 850-et terveztem volna, méginkább morcos vagyok.

  Szvsz ez a változás úgy lett volna korrekt, ha
  – aki még a régi szabályozás alatt felvette az első részletet, annak engedélyezik a második kifizetést is
  – az első kifizetés igénylésekor felhívják a figyelmem, hogy a jövőben változás várható, biztosan kérem-e a részösszeg felvételét.

  Ráadásul nem kenyérre kellett a pénz, belefért volna egyben felvenni, de egy izys féle kis pénztárban nem szívesen tartok nagyobb összeget. Ez most már 0

 • szocske
  Attila, mi pénztárat váltottunk, az új pénztárba a már 180 napos egyenleget átvezetve felvehettük az ottani szabályok szerint a pénzt.
  Ennek költsége 4000 Ft + az izys egy utolsó szemétségeként az április 10 körül beküldött felmondásom után még húzta az időt amíg lehetett, így május közepén utalt csak, de közben május elején egy 2000 Ft éves kártyadíjat rámterhelt (és persze ki is küldték a kártyát, amit már akkor kaptam meg, amikor nem volt náluk pénzem…)

  Nagyon sok embernek ajánlottam a izys pénztárat az elmúlt években, épp a rugalmasságuk miatt, többen be is léptek. Az év végi MNB büntetéseknél már minden ismerőst figyelmeztettem, hogy én nem tartanék ott nagyobb összeget a biztonság kedvéért, ezt a nem túl korrekt eljárást tapasztalva javasoltam nekik is az átlépést, és mostantól nyilván nem hozok nekik új ügyfelet.

  Persze nem hiszem, hogy ez fájna nekik, de sok kicsi…

 • Tsh
  “A rossz hír, hogy az eddigi 180 nap helyett csak 120 nap áll rendelkezésre, hogy bejelentsd a gyerekszületést. Ez azért fontos, mert a törvény szerint csak azt a pénzt lehet kifizetni ilyen célra, ami legalább 180 napja be van fizetve. Vagyis eddig elég volt a szülés előtt egy nappal befizetni az összeget, majd 180 nap múlva bejelenteni a szülés tényét, így mindkét feltételnek megfeleltél. Most már legkésőbb a szülés előtt két hónappal el kell helyezni a pénzt a számlán.”

  Én nem vagyok biztos, hogy ez azt jelenti!
  Nem ismerem az izyst de mkb példa:
  Szülés után 120 napod van bejelenteni de utána plusz max 120 nap a kifizetésig. Addig kell a 180 napos egyenlegnek meglenni. Ugyanez generali esetén 120+200 nap. Szóval bőven lehet szülés után is befizetni. Szerintem izys esetén is, nézzen utána akit érint.

 • Kukel Attila
  nekem is megfordult a fejemben, hogy elkezdem ütni az asztalt, meg átmegyek másik pénztába. Abszolút nem volt korrekt, hogy még csak nem is szóltak előtte (március 1. előtt még kikérhettem volna a fennmaradt összeget).

  Mindemelett csed kiegészítésre egész sokat ki tudok kérni, őssejtes műveletek is a pénztárból megy, illetve lakáshitelbe is megy majd pénz innen. Augusztusig meg vna még betétem is lekötve. Utána lehet elgondolkodom a váltáson.

  Továbbá a felvehető 2m egészen vonzó.

 • Zalán
  Valamikor év elején beszéltem velük személyesen és nekem is azt mondták, hogy csak igényelni kell 120 napon belül. És amikor elérhetővé válik a 180 napos egyenleg, akkor utalnak.

  Amúgy én is abban a helyzetben vagyok, hogy kivettük volna a pénzt a gyerek születése előtt, majd visszavizetünk belőle valamennyit és születés után kivesszük azt is. Így kimaxoltuk volna az adókedvezményt. Amikor személyesen beszéltem velük, erre rá is kérdeztem, hogy mehet-e és azt mondták, hogy igen. Még március 1-e előtt beszéltem velük. De azért szólhattak volna, hogy tervben van a változás.

  Csak azt nem tudom mi a garancia arra, hogy pár hónap múlva nem változtatják meg a szülés támogatást úgy, hogy csak mondjuk 200 000Ft-t lehet felvenni.

 • szocske
  legjobb tudomásom szerint a lekötés nem akadályozza meg a pénztárváltást, simán átviszik a lekötött betétet is az új helyre.

  Egyedül arra kell figyelni, hogy jövőre legyen olyan pénztári tagságod, ahová legalább 1 Ft befizetés is érkezett, a minap itt írta valaki, hogy olyan pénztárba lehet csak adóvisszatérítést kérni (azaz ne járj úgy, hogy idén már befizetted a 750-et az Izysbe, átviszed, az újba nem fizetsz be egy fillért sem, és nincs egyéb akár ÖNYUP akár EP/ÖSP tagságod, ahová volt befizetésed.

  Ha nagyon akartam volna én is fel tudom venni más jogcímen a pénzt, de ez az eljárás felháborított, ezért már elvből is váltottam.

 • szocske
  “Továbbá a felvehető 2m egészen vonzó.” – ez tény, de 2M egyenleghez több évig kell ott gyűjtögetned, hiszen évi 750től többet nem érdemes befizetni.
  Az év végi MNB vizsgálat alatt feltárt hibalistát és most ez az inkorrekt viselkedést figyelembe véve én már nem mernék évekig milliókat az izysnél parkoltatni, az én bizalmam eljátszották.

  Mi van ha a jövő héten becsődölnek és/vagy a 2M összeget előzetes bejelentés nélkül lecsökkentik 🙁

 • Tamás74
  Az izys a legelb@szottabb pénztár, amivel valaha találkoztam. (Na jó, az 1lhp bezárt a tagságom második hónapjában). Én lakáshitel törlesztést intézek náluk… A netes felületük olyan adatokat mutat a 180 napos egyenlegre, amit ők sem értenek. Rendszeres, hogy az egyik hónapban nem utalnak, másik hónapban utalnak egy egyhavi összeget, pár nappal később valami kisebb összeget, aztán a következő hónapban megint semmi.
  Tavaszi futam: az adóigazolást ők már elküldték régen, ó hát persze. Érdekes, hogy amikor hiányoltam, másnap véletlenül pont megjött. Nahát.
  Rémálom…
 • Ákos
  Soha nem volt bajom az IZYS pénztárral. Belépésnél kedvesen elmagyaráztak mindent a telefonban, azóta meg csak utalják a pénzt minden hónapban a lakáshitel törlesztésembe. Nyilván minden igaz, ami a kommentekben szerepel, ez meg egy ellenvélemény.
 • IZYS EÖ Pénztár
  Köszönjük a cikket!
  Szeretnénk pontosítani, hogy a szolgáltatás igénylése és a kiutalás időben elválik egymástól.
  Az igénylésnek a gyermek születését követő – a törvényi szabályozásnak megfelelően – 120 napon belül kell beérkeznie és a kiutalás a gyermek 3 éves koráig lehetséges.
  A pénztártagnak lehetősége van akár a szülést megelőzően, akár a szülést követően megejtenie az első befizetést és van majdnem 3 éve, hogy feltöltse a pénztári számla egyenlegét a szolgáltatásra megjelölt összeg mértékéig. Ld. a Szolgáltatási szabályzat III.2.1. pontjában foglaltakat. Ennek megfelelően az a kijelentés, hogy legkésőbb a szülés előtt két hónappal el kell helyezni a pénzt a pénztári számlán javításra szorul.
 • IZYS EÖ Pénztár
  Sajnáljuk, hogy egy negatív spirál alakult ki a hozzászólok között, szerencsére nagyon sok elégedett tagunk van, akik folyamatosan ajánlják a Pénztárt és ennek köszönhetjük, hogy idén minden egyes hónapban rekord bevételt értünk el, miközben a taglétszámunk folyamatosan gyarapodott.

  Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy olyan újítások várhatók az IZYS-nél, amik olyan extra előnyöket biztosítanak majd tagjainknak, amit semelyik másik pénztárnál nem nyújt tagjai részére.

  Alább igyekszünk egyesével megválaszolni a hozzászólásokat.

 • IZYS EÖ Pénztár

  Sajnos az 1993. évi XCVI. tv., ami a pénztárra vonatkozik sokszor nem ad egyértelmű iránymutatást és a jogszabályban foglaltakat többféleképpen lehet értelmezni.
  A szülés szolgáltatással kapcsolatban így fogalmaz: 50/D. § (2) aa) a magzat (orvos által igazolt) fogantatásának 91. napjától megszületéséig nyújtható szolgáltatás, a várandóssággal összefüggő orvosi ellátás igazolt költségének támogatására, valamint a magzat 91. napos korától a megszületéséig nyújtható, a gyermek megszületése, illetve örökbefogadása esetén nyújtható egyszeri, egyösszegű támogatás
  Ebből a bekezdésből az utolsó három szót emelnénk ki: „egyszeri, egyösszegű támogatás”.
  Célunk az, hogy tagjainknak a legjobb szolgáltatást nyújtsuk, ezért szeretnénk fenntartani a szülés előtti és utáni utalás lehetőségét.

 • IZYS EÖ Pénztár

  Az MNB-től kértünk állásfoglalást, hogy a fenti jogszabály részletet úgy kell-e értelmezni, hogy egy igénylés ítélhető meg a tagnak, de lehet többszöri utalás mögötte, vagy egyszeri igénylés és egyszeri utalás engedélyezett. Amennyiben pozitív választ kapunk, akkor a szülés előtti és utáni igénylésre ismét lesz lehetősége tagjainknak. Addig kérjük a türelmüket ez ügyben, mert nem merjük tágabban értelmezni a jogszabályt.
 • IZYS EÖ Pénztár

  Köszönjük, hogy jelezte felénk a problémát, javítani fogjuk a rendszerünkben, hogy a már kilépési szándékát bejelentett tagnak ne gyártson kártyát a rendszer, hogy a későbbiekben elkerüljük az ilyen kínos eseteket.

  Ha jól azonosítottuk be Önt a leírása alapján, akkor bár az átlépési nyilatkozatán 2018.04.11.-e szerepel, az 04.17.-n érkezett be hozzánk. Mi 04.19.-n megkerestük az új pénztárát, hogy küldjön befogadó nyilatkozatot, ami azonban csak május 3.-n érkezett meg. Az átlépéseket 15 napon belül utaljuk, és 17.-n került átvezetésre az új pénztárba.

  Mivel nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy jól azonosítottunk be, ezért kérjük, írja meg a tagazonosító számát, vagy a nevét az ugyfelszolgalat@izys.hu email címre és visszatérítjük a kártya árát, amit a korábban választott pénztárnak elutalunk.

 • IZYS EÖ Pénztár

  Minden tekintetben profi válasz, köszönjük.

  @Zalán
  Nem fog lecsökkeni 200.000 forintra biztosra veheti.

  @Ákos
  Köszönjük a pozitív visszajelzését!

 • IZYS EÖ Pénztár

  Köszönjük a visszajelzését. A 180 napos egyenleg számítása elég bonyolult. A megértéséhez javasoljuk elolvasni az alábbi oldalt:
  https://onsegelyezo-penztar.izys.hu/maganszemelyek/180-napos-egyenleg-szamitasa
  Leegyszerűsítve úgy lehet kiszámolni (ennél azért bonyolultabb, de jó iránymutatást ad), hogy a 180 nappal korábbi egyenlegéből le kell vonni az azóta 180 napos szolgáltatásra elköltött összeget és hozzá kell adni az elmúlt 180 napban jóváírt hozamot és adókedvezményt. Az Ön esetében, ha jól azonosítottuk be, tavaly alacsonyabb havi összeget fizetett, mint amennyi idén felvehető. Így történhetett meg, hogy két hónapban alacsonyabb összeget kapott, az összes többiben a max összeget utaltuk Önnek. Március hónapban azért nem utalt Önnek a Pénztár, mert februárban két havit utaltunk az áthozott fedezetéből.
 • Inkábbnévnélkül
  Valaki tud segíteni, hogyan tudom kiszámolni, hogy milyen bérre, milyen befizetés mellett éri meg önsegélyezőt nyitni? Köszi!
 • mzsombor
  A cikk kapcsán néztem rá az önsegélyezős táblázatomra (docs.google.com/spreadsheets/d/147ziYNyFBQSCUbqNqLVly2eDR-2AM9JQc6t-uySsBQs/edit?usp=sharing), és szomorúan láttam, hogy mióta megnyitottam közös szerkesztésre, valaki kitörölte belőle az Életút, Izys és Vasutas pénztárakat, valamint elrejtette a Tempo pénztárat. Nem tudom, mi vezérelte a “jóakarót”, most visszaállítottam mentésből az eltűnt oszlopok utolsó fellelhető állapotát. Mindazonáltal ha újra ilyet tapasztalok, akkor lezárom a szerkesztést, és megmarad statikus állapotban a táblázat.
 • Tamás74
  köszönöm a visszajelzést. A netpénztár felületén a 180 napos egyenlegem folyamatosan (értsd akármikor, amikor ránézek, havonta többször is) 38.000 felett van, az igénybe vett szolgáltatás csak 20.700 ft, ennek ellenére érkeznek a változó összegek a hitelszámlára. (rendszeres fix utalás mellet). Amikor telefonon erre rákérdeztem, akkor konkrétan azt a választ kaptam, hogy a netpénztár valamiért rossz számot mutat, de nincs ennyi a 180 napos egyenlegem.
 • Tamás74
  És egyébként nem bánnám, ha nem lenne kötelező a kártya sem, mert nem használom semmire.
 • Joy
  Gyerekszületésre egyszerre több pénztárból is fel lehet venni pénzt?

  Pl. egyikbe magam fizetek be az adókedvezmény miatt, a másikra a munkáltató utal.

  Köszi a segítséget.

 • IZYS EÖ Pénztár

  Az első kártya kötelező csak, a későbbiekben le lehet mondani, így mentesül a további kártyadíjtól.


  A munkáltatók ritkán fizetnek olyan sokat, hogy megérje külön számlát fenntartani, de egyébként ettől függetlenül annyi pénztárnál lehet igénybe venni a szülés szolgáltatást párhuzamosan, amennyinél szeretné.

 • Alfa
  Én az IZYS-t kukázni fogom. A Dimenzió EP-ből átkerültem az MKB-be, olcsóbb, egyszerre egészség és önsegélyező pénztár, mindent tud amit kell.
  Az IZYS-nél semmilyen “extra előnyről” nem tudok, ami ne lenne a többi pénztárnál, de ez mzsombor fenti táblázatában bárki megnézheti. (A hitelkártyás befizetés nem előny, bármikor kimaxolom a hitelkártyámat enélkül is, tökmindegy honnan fizetem be).
 • kridli
  valamint ha a hitelkártya szempont, akkor több pénztárnál lehet csekket kérni, és azzal hitelkártyával befizetni. Pl. az általad említett MKB-nál is.
 • Szocske
  én lemondtam a kártyáról az elején, mégis kaptam
 • FifiTheReal
  A feleségemmel együtt 2,5 éve vagyunk tagjai az Izysnek. Soha semmilyen gondunk nem volt velük, a kifizetések gyorsan és pontosan érkeznek, az ügyfélszolgálat kedves és segítőkész.

  A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy kevés szolgáltatást veszünk igénybe náluk, csak gyógyszervásárlás számláit küldjük be (ez sem gyakori), illetve a lakáshitel támogatását. Ez utóbbit persze havonta és soha nem volt vele gond.

  A társpénztáruk (Első Lakáshitel Pénztár) megszűnésének bejelentésekor kicsit megijedtem, de egy harmadik pénztárhoz történő átlépés lebonyolításában jó partnerek voltak és napokon belül átutalták az ott lévő pénzeinket.

 • FifiTheReal
  Azt én sem értem, hogy a mai világban amikor velük is mindent e-mailben bonyolít szerintem a tagság 90%-a, miért nem képesek egy tájékoztató e-mailt kiküldeni a változásokról. 🙁

  Igaz jelen változások nem érintenek minket, mert a gyermekvállalásokon már rég túl vagyunk, de akkor is.

  Bár ebben más pénztár sem jeleskedik, mert pl. a Patikánál lévő min. havi befizetés januári emelkedéséről is a Kiszámoló egyik kommentjéből értesültem, holott ott is van elektronikus fiókom és tudják az e-mail címem …

 • Kukel Attila
  EÖ Pénztár köszönöm a visszajelzést. Abban bízok, hogy Önök is a törvény szerint járnak el, nem is ezt kifogásoltam. Az zavart inkább, hogy erről előre egy körüzenetet nem küldtek, ami véleményem szerint nem lett volna túlságosan megterhelő költség, viszont véleményem szerint pozitív kicsengése lett volna.

  A netes felületen elérhető egyenleg értékeit más sem tudta kibogozni úgy látom. Nálam a 180 napos egyenleg 78 000 forinttal TÖBB, mint az egyenlegem. Az én olvasatomban van X forintom, ami az egyenlegem, a 180 napos egyenlegem meg kevesebb, vagy egyenlő az egyenlegemmel, attól függően, mikor fizettem be pénzeket. Utóljára 2017-09-25 fizettem be pénzt, tehát én szerintem az egyenlegem és a 180 napos egyenlegemnek egyenlőnek kell lennie. Sajnos az ügyfélszolgálat se tudta megmagyarázni ezt a különbözetet. Vagy csak én nem értettem meg, ez is elképzelhető.

 • Peti
  Mivel nálunk most vált aktuálissá a gyermekvállalás kérdése, nagyon megragadta a figyelmem, hogy az Izys-nél a kifizetés a gyermek 3 éves koráig halasztható. Ez egy nagyon kedvező lehetőség azoknak, akiknek épp nem áll rendelkezésre kellő összeg a számlájukon.
  Megkérdeztem a Patika és MKB EP-t, náluk például rosszabbak a feltételek: a Patikánál az igénylést követő év végéig tolható ki a kifizetés, míg az MKB-nál mindössze az igénylést követő 120. nap végéig. 🙁
 • Anonimus1
  Sziasztok!
  Egy tapasztaltabb “Önsegélyező” segítségét kérném.
  Megoldható-e a következő szcenárió:
  Van három testvér, A, B, C. A-nak van egy gyermeke, aki miatt GYES-re jogosult (kb 25 ezer forint ugyebár most a GYES). Lehetséges-e az, hogy A, B és C is nyit 3-3 Önsegélyező számlát (B,C-nek nyilván A kedvezményezettje), és így mind a 6 számláról tudják a gyes összegét havonta igényelni, így kimaxolva az évi 150e forint visszatérítést.
  Amennyiben lehetséges ez, a 3 (egy személy nevén lévő) számlának külön pénztárnál kell lennie? Illetve a 3 külön néven lévő, de egy pénztárnál vezetett számlára be fogják fogadni mindhárom embernek az igényét? És melyik 3 pénztárt ajánljátok ehhez? Köszönöm
 • snasim
  Az biztosan működik, hogy egy pénztárnál több rokon. Pénztára válogatja, hogy melyiknél mi van az eljárásrendben. Meg kell kérdezni őket és megmondják. Az életút az törvényeket betartva laza. Az MKB picit szigorú. A patika szerintem túl szigorú. Az elsőben szerintem működik a terved. Ne feledkezz meg A B C szüleiről sem és A gyermekének apjáról sem. (Persze csak ha van visszaigényelhető Szja az esetükben)
 • birzol
  “Ne feledkezz meg A B C szüleiről sem és A gyermekének apjáról sem. ”

  És szerintem A gyermekének apjának SZÜLEIRŐL sem…

  https://kiszamolo.hu/igy-hasznald-ki-az-adokedvezmenyeket/

 • snasim
  Gyes szolgáltatás esetében az apa szülei nem adhatnak be igényt, mert az anya gyes jogalapja rájuk nem.vonatkozik. Nem közeli hozzátartozója az anyának az após. Születési szolgáltatás esetében az apa szülei és testvérei is igényelhetnrk kifizetést, mivel az apa jogán ők is közeli hozzátartozók.
 • Peti
  @snasim: elhiszem, hogy az Életút laza, de hogy nem túl rugalmas, az is biztos. Ahogy korábban írtam, nálunk most vált aktuálissá a gyermekvállalás, csak sajnos nem készültem fel időben a befizetésekre (néhány százezer Ft van csak az EP számláimon). Elismerem, hogy ez nagyobb részt az én hibám, de azért a pénztárak is lehetnének némileg segítőkészebbek.

  Az Életút és az MKB esetében például legkésőbb a szülést követő 120. napig halasztható a kifizetés! Magyarán: a legjobb esetben is 60 nappal a gyermek születése előtti befizetések igényelhetőek meg (a törvényben előírt, legalább 180 napos állandó egyenleg miatt). Vagyis aki 0 Ft-tal kezd neki, az egy fillért sem kap az igényelt szolgáltatás után (adóvisszatérítés persze lesz, csak az épp az EP számlán marad).

  Szóval nekem egyelőre a már meglévő Patika EP az egyik esélyes, de a legkedvezőbb feltételeket az Izys nyújtja.

 • Peti
  folyt.

  Azt hiszem, a leglogikusabb az lesz, ha a Patikánál és az Izys-nél is megigényelem a támogatást, és a Patikára a befizetések, az Izys-re pedig az adóvisszatérítés megy. Röviden így képzeltem el:

  2018.11.01. 750 eFt befizetése a Patikára, és fél év múlva a szülési támogatással a teljes összeg felvétele.
  2019.májusa: 150 eFt adóvisszatérítés az Izys pénztárba.
  2019.11.01. 500 eFt befizetése és lekötése a Patika EP-be.
  2020.májusa: 150 eFt adóvisszatérítés az Izys pénztárba, majd fél év múlva az összegyűlt 300 eFt adóvisszatérítés felvétele.

  Így relatív rövid idő alatt (2,5 év) 300 eFt, bármire felhasználható pénzhez (adóvisszatérítés) jutok, és a befizetett 1,25 mFt-ból 750 eFt-ot is fél év alatt visszakapok, a fennmaradó 500 eFt pedig a pénztárban marad, amit nem lesz nehéz elkölteni (lakáshitel törlesztő támogatása, fogorvos, gyógyszerek, a gyerkőcnek pelus, cseppek stb.)

 • snasim
  A pénztár csak azt tudja kifizetni,amit te befizettél és meghatározott ideig benntartottál.
  Csak abba a pénztárba kérhetesz vissza adójóváírást, ahová volt év közben befizetésed.
  Egyébként nem csak a születési szolgáltatás létezik. Gyed, gyes kiegészítés is nagyon jól fizet. Pl itt van az egyik nagy előnye az életút pénztárnak. Nem kell állandóan beküldeni a bankszámla másolatot, hogy igazolni tudd, hogy valóban megérkezett a határozattal igazolt állami támogatás. Pl gyes. Elég az elejen igényelni és igazolni a gyes szolgáltatás jogosságát. Aztán amíg jogosult vagy rá, addig kapod. A patikában havonta kell igazolnod,hogy tényleg utalta-e az állam a segélyt.
 • Szocske
  , korábban írta valaki, hogy a NAV csak olyan pénztárba utalt, ahova volt befizetés, ill. az izys is elvárja a min. havi tagdíj beérkezését, így annyit módosítanak a modelleden, hogy 700 a Patikába és 50 az izysbe, és a 2. évben is menjen oda vmennyi. Bár nem egészen értem miért nem kéred a patikába a vissza utalást, csak azért felesleges +1 tagsag
 • Peti
  3 EP-nél vagyok tag, az alap tagdíjakat rendszeresen fizetem mindegyikbe. Az azon felüli befizetéseket viszont csak a novemberi Patika akcióra tartogatom, majd az adóvisszatérítést a másik kettő valamelyikébe kérem.

  A havi szinten történő számlamásolat küldözgetés engem különösebben nem zavar, a lakáshitel törlesztő támogatását is így intézem az MKB-nál. Persze egyszerűbb, ha eleve nem kéri az adott EP, de én – elegendő befizetések híján – fontosabb szempontnak tartom a halasztott kifizetést.

 • Peti
  Természetesen a tagságot mindenhová fizetem, nem várom el senkitől sem, hogy ingyen nyújtson, vagy tartson fenn számomra pénztári szolgáltatást.
  A 750 ezres plusz befizetést csak a könnyebb átláthatóság kedvéért írtam, a pontos összeg a tagdíjakkal csökkentett.
  Az adóvisszatérítést azért nem a Patikába kérem, mert – bár lehet, hogy semmi alapja, de – a banki hátterű pénztárakban egy fokkal jobban megbízom. Távolabbi célom, hogy amikor már nem leszek a Patikára utalva, akkor azt lenullázom, és kilépek.
 • kridli
  ez szerintem csak a patika hülyesége. Az mkb és a generali se kér havi kivonatot gyed/gyesre.