Jaj ne már

Már megint egy csodalehetőség landolt a postaládámba, a Recyclix.

Már azt gondoltam, hogy minden létező hülyeséget kitaláltak a piramisjátékokban, a széndioxid kvótától a saját bitcoinig, az aranykereskedéstől a tárhelybérlésig, de újra és újra rá kell jönnöm, hogy az emberek fantáziája végtelen, ahogy a bepalizható balekok száma sem tűnik limitáltnak a jelek szerint.

Most éppen lengyel hulladék-felhasználásba fektethetsz, 1.700 euró befizetésével egy év alatt 233% profitot érhetsz el a kalkulátor szerint.

De ez nem piramisjáték, mert itt hulladékfelhasználásba fektetsz és másokat kell magad alá beszervezni, mert akkor négy szint mélységig kapsz a befizetéseik után akár 10%-ot is.

Én már nem is akarok erre semmit mondani, aki ezt elhiszi, talán meg is érdemli, hogy kifizessen pár ezer euró tanulópénzt. Hátha legközelebb legalább ennyire nem lesz balek.

(Csak egy kis segítség: vedd ki a humbugot az egészből és kapsz egy 100%-os piramisjátékot: fizess be sok pénzt évi 233% kamatra és szervezz be másokat is. Ha szerinted ekkora üzlet a hulladék, akkor tedd fel magadnak a kérdést, miért akarják neked adni ezt a pénzt, miért nem tartják meg maguknak? Miért nem vesznek fel bankhitelt évi 5% kamatra, hogy fejlesszék a céget? Ha nem kapnak ilyen nyereséges vállalkozásra hitelt egyetlen banktól sem, miért nem kapnak?)

Búcsúzóul egy kép a gyárról, nekem egyből szimpi lett ez a hatalmas, több hektáros gondozott gyáróriás. Az a sok zöld ruhás nem melós, hanem “befektető”, akik a busszal érkeztek üzemlátogatásra.

recyc

Share

120 hozzászólás

 • dreamer

  Én annyira rákattantam a könyvolvasásra, hogy amikor hasonló helyzetben vártam órákat (kórház), akkor a Kindle-t olvastam. Gyakorlatilag vagy egy könyvet, vagy a Kindle-t mindig magammal vittem. Volt, hogy a kocsiban vártam valakire 10-15 percet, előkaptam a könyvet és olvastam.
  Annak meg semmi hátrányát nem érzem, hogy nem olvasok híroldalakat már több, mint 1 éve. Van 2-3 magyar és 3-4 külföldi blog, ami rendszeresen érint közéleti témákat is, mint pl. a kiszámoló blog. Ennyi nekem bőven elég, a munkámhoz nem szükséges tudnom a nagyvilág híreiről.
 • Homeropata
  Egy tipp. Esetleg csinálj egy fekete listát, ami a fenti menüsávból elérhető és abba táblázatba összegyűjtve, csak annyival:
  Recyclix, Piramisjáték
  Mittomármivolt az előző, Piramisjáték (Esetleg valami más)
  Felette meg egy magyarázat, ami mindben közös. (Csak lehúznak, pénzügyi szerveknél nem bejegyzet, stb.)
  Bár gondolom amiatt jelenik meg itt blogbejegyzés, mert ez kikerül forgalmasabb hírportálra. (index.hu-ra is talán?)
 • Kiszamolo
  Homeropata, ha írok róla, azért írok, hogy aki veszi a fáradtságot és rákeres, megtalálja a Google-ben.

  Kairos azért nem tudott hatalmasat kaszálni, csak nagyot itthon, mert az első volt a Google-ben az én cikkem.

  Ha nem cikket írtam volna, csak egy kis valamit, megelőzött volna 7-8 kairosos oldal.

  Egyébként ritkán írok ezekről és csak a legnagyobbakról. Évi 3-4 az nem sok.

 • Kiszamolo
  Feri, nyilván más az ismerősi köröd, mint az átverés célcsoportja.

  Migráns: nem én kezdtem most sem, kérdezd meg azt, aki elkezdte. Hidd el, nálam jobban biztos nem unod a témát.

 • BTM
  Abban miért lehetne bárki olyan biztos, hogy ő még az “elején száll be”?
  Etikailag pedig mennyire para így belépni (és persze gondolom másokat beszervezni)?
  Hát az embernek legyenek elvei… És inkább nyissa fel az ismerősei szemét, ha hasonló dolgokra lel, mint hogy fejőstehénként tekintsen rájuk.
 • mtoma73
  Az elején akkor tudsz beszállni, ha te szervezed.

  Én sem szoktam ilyen megkerséseket kapni, bár nem is olyan nagy az ismerettségi köröm és/vagy elég értelmesek, hogy ne dőljenek be ilyeneknek. Mondjuk én nem is vágyom annyira arra, hogy megkeressenek.
  A migránskérdésről még valaki az elején kérdezte Miklós véleményét, onnan indult.

 • Péter
  Kairos akkor is jobb,mint ez…
 • DSLord
  Sziasztok!
  Nagyon nem figyelek a helyesírásra hogy nyugodtan belém lehessen kötni hogy legalább abba legyen sikerélményetek…
  A reális gondolkodású emberek felirat alatt összegyűlve szidjátok az összes olyan rendszert üzletet ami nektek gyanús vagy kilóg a lóláb.
  Miközben jó páran lusták vagytok rendesen utánajárni a dolgoknbak és kockáztatni időt pénz energiát.
  Ennek hatására megragadtok és a biztos irányba fordultok, nem vágtok bele semmi újba, szokatlanba – mert az kockázattal jár – nem is gyarapodtok. Se tapasztalattal se eredményekkel. (lehetsz döntőképes ha fontolva haladó is vagy)
  Évek óta (2013-2014) beleolvasok a blogba és egyetlen egy olyan építő jellegű ötletet megszólalást nem látok ami előrébbe vinne akárkit is.
 • Feri78
  @kiszamolo Kellene csinálni egy állandó külön fórumot “Migrànsok, egykulcsos szja, valamint közmunkások, továbbá kell-e ennyi stadion?” néven és oda átcsatornázni ezeket a hozzászólàsokat.

  Megvan, hogyan került szòba, de én akkor sem értem hogyan asszociált erre a kommentelő… de mindegy…

 • DSLord
  Itt kell megjegyeznem hogy a vállalkozásom mellett tőzsdézem, MLM-hez is volt közöm, és jelenleg is van olyan jövedelmem ami Ti itt szidtok, nekem meg már bőven kitermelte a tőkét.
  Nyílván nem ugrom bele mindenbe értelmetlenség nélkül és nem is ajánlom senkinek, de tudok olyan eredményeket felmutatni amire nagyon sokat csak áhítoztok.
  Végül visszatérve rátok. Kezdjetek el csinálni valami olyat ami szerintetek is sikert hoz létre és arról bloggoljatok. A “lerántós” üzleteket meg hagyjátok meg olyanoknak akik még mindig a saját magukon kívül keresik a megváltást. Mivel nem látom az üzenetem elejét szerintem egy záró gondolatot kihagytam…
 • Rozi
  Közben rajottem hogy idióta kérdés volt, mert ha én nem hirdetem az igét nem lesz aki kifizet, az meg nyilvánvaloan mocsok dolog. Szóval bezarult a kor.
 • Enrico
  Tájékozatlan mint sok mas bloggos. Az igaz hogy az épület kívülről nem tűnik modernnek …. De mi köze ennek a termeléshez…? En voltam abban a lerobbant épületben személyesen , es belül dolgoznak a gépek, a szalagsorok, ott állnak tonna számra a kesz végtermék zsakokban , …. Azt nem mutatják
  Es a 2. Gyaruk par kilométerrel arrébb mar kívülről is sokkal modernebb Es a gépek is fiatalabbak….. A fotót te csináltad amúgy? Mert nem láttalak ott ?
 • antenna
  Jól összefoglaltad, +1.
  Más. Miért nem használjátok a keresősávot, mielőtt témákat ajánlotok Miklósnak? Ebben a 60 hozzászólásban volt legalább 3 olyan, ami már megírásra került.
  Miklós: nyolcadik érzékem azt súgja, megint kezdődik a “de pedig én mennyit kerestem ezzel” című játék.
 • Tibor
  : Nem. Ugyanis en mindig legalisan, a torvenyt betartva utaztam es eltem. Soha nem tartozkodtam sehol jogszerutlenul. Valamint nem koveteloztem, nem tamadtam rendorokre meg ilyenek.

  Az elso pontomra valaszt kaptam, ezek szerint vannak boven arab orszagok is akik befogadtak, oke, elfogadom. De a masodik pont meg mindig ott van, miert kell agresszivan viselkedni?

 • Hardy
  Dehogynem, itt van például ez a cikk, ami remélhetőleg segítséget nyújt sok embernek abban, hogy ne adják oda a pénzüket egy szélhámosnak. Szerintem ez mindenkit előrébb visz, akinek nem egyértelmű a cikk nélkül is a helyzet, és megfogadja a tanácsot, hogy tartsa magát távol tőle.
 • QTT

  “Ennek hatására megragadtok és a biztos irányba fordultok, nem vágtok bele semmi újba, szokatlanba – mert az kockázattal jár – nem is gyarapodtok. Se tapasztalattal se eredményekkel. (lehetsz döntőképes ha fontolva haladó is vagy)
  Évek óta (2013-2014) beleolvasok a blogba és egyetlen egy olyan építő jellegű ötletet megszólalást nem látok ami előrébbe vinne akárkit is.”

  Akkor fentiek alapján hagyd, hogy mi, beszűkült blogolvasók ellegyünk itt a kis pocsolyánkban stagnálva, Te pedig gyarapodj tovább a saját belátásod szerint… 😀

 • Családfő

  Perverzióból olvasod akkor a blogot már 2-3 éve? 😀

 • mtoma73
  Esetleg neked nincs véletlenül saját készítésű fotód a 2. gyárról, belülről is, ahogy a szalagsorok, meg a gépek is dolgoznak? Megoszthatnád velünk tájékozatlanokkal.

  Pl. ezzel a “szuper” üzlettel kapcsolatban találtam egy angol nyelvű oldalt, amin részletesen utánajárt valaki ennek az “üzletnek”. Google-ben megtalálhatod.
  Eleve addig még lehetne jó egy ilyen dolog, amíg csak a beetető rész van, de amikor előjön a szervezz be pár embert magad alá, meg ez nem piramis, hanem sorba vannak az alattad levők, stb. akkor a vészjelzés bekapcsol. Ilyenkor kiderül, hogy nem a tuti üzletből lehet meggazdagodni, hanem a minél több beszervezett balekból.
  Na ennyi energiát szántam rád, bár már ez is sok volt. Zsombó legalább szórakoztató volt a naivitásával,

 • A kulcslyuk szelleme
  “Sokat számít ha leszoktok a híroldalakról.” Ezen már én is gondolkodtam és igyekszem is minimalizálni az ilyen irányú dolgokat, de felmerült bennem, hogy mi lesz a tájékozottsággal?
 • Kiszamolo
  Arra azért annyira kíváncsi lennék, mit mond dlord azoknak, akiket beszervezett és megszívták.

  Hogy bocs, balek voltál?

  Tükörbe hogy néz?

  Most, hogy már második hónapja akadozik a Kairos kifizetése, még mindig szervezi be az áldozatokat?

  Mit mond másoknak? Mit mond magának?

 • antenna
  Úúúúú, nekem eszembe jutott a Kairos mobil. Letarolta már a piacot? Vagy most hol tart? :D:D:D Már tavaly november körül volt róla szó. Képzeljétek, most 2.777 helyett 2.694 USD-ért tiétek lehet az egyik csomagjuk. Bocs az off-ért, de tudnotok kell róla… 😀
 • Kiszamolo
  Enrico, tehát te képes voltál elmenni Lengyelországba, hogy megnézz egy teljes üzemcsarnokot? Az nagyon kemény. 🙂

  Tehát láttál gépeket és ez egyből meggyőzött, hogy akkor ez egy tuti üzlet, ahol nemcsak ki lehet termelni 233% nettó profitot költségek és adózás után egy év alatt, de még tudnak fizetni a beszervezésért is? Sőt, ezt a brutális profitot, ami egyébként csak a mesékben létezik, még oda is akarják neked adni?

  Nem érzed magad egy kicsit naivnak néha?

 • Ordas
  Mit nem lehet azon érteni, hogy a téma lezárva???
 • antenna
  Ez meg a másik. Ha megmutatják a jövőbeli befektetőnek az épülő Merci vagy Audi gyár hátsó falát és azt mondják, itt épül a tuti, akkor minden rendben? Vagy fizetnek egy gyárlátogatásért egy jól menő gépműhelynek, ettől a “befektetések” biztonságban lesznek? OMG, hát hogyne.
 • dreamer

  Nem érzem azt, hogy tájékozatlan lennék. Emberek között mozgok, látok/hallok ezt-azt. Pl. a népszavazásról is tudok (én pl. a plakátokról), és mivel úgy gondoltam akarok szavazni, ezért utánénztem mi is ez. Nem arról van szó, hogy nem nyitok meg híroldalakat. Csupán nem csinálom azt, hogy na, akkor most gép/telefon/tabet előtt vagyok, végigpörgetem az indexet és ami érdekesnek tűnik azt elolvasom. Minek?
  Most gyorsan megnéztem az indexet címlap első traktusát. Amiről lemaradok: Sporting vezet Madridban (focsi), a férfi kosarasok kijutottak az EB-re, Megverték a tények egyik stábtagját, néhány politikai “hír”, meg az, hogy bezár a CBA keleten. Talán az utolsó érdekelne, de max. ha nem lenne más olvasnivalóm.
  Szóval nem hiszem, hogy olyanról lemaradok, ami valóban fontos. De persze nem kell mindent kizárni, elég ha tudatosabban “fogyasztunk tartalmat”.
 • Peti
  És már meg is jelent az első védelmező a poszt alatt, mint ahogy minden egyes kicseszett MLM-nél megjelennek, és Marika néni szintjén próbálják lejáratni a kritizálókat. És mivel Marika néni csak az ő kommentjeiket tudja értelmezni, ezért az lesz számára a szimpatikusabb.

  Valaki írta is itt a Kairos poszt alatt, hogy majd ha lecsendesedtek a kedélyek, már senki sem ír hozzászólást, na akkor fog még utoljára megjelenni a cégtulaj álnéven és leírja, hogy mekkora rágalmazás az egész poszt. Mert a hülyék csak az utolsó kommentet olvassák el általában, és ezáltal az fog megmaradni a fejükben, nem pedig az, hogy az előző 100 kommentben hány bizonyíték is van az ő hülyeségére.

 • Kiszamolo
  De most tényleg, miért olyan nehéz megérteni azt az egyszerű tőmondatot, hogy migránstéma lezárva?
 • Tibor
  Az a baj, hogy a befektetes indulo cegekbe, erdekes uzleti otletekbe egy komoly felkeszultseget igenylo szakma. Van aki felmeri a kockazatokat es ha ugy iteli meg, hogy van benne racio, megfeleloen ellentetelezve a vallalt kockazatot – befektet (na nyilvan ez se havi 30% lesz nyilvan, hanem mondjuk ha az illeto banktol nem kapna ra hitelt, akkor evi 10-15).

  Csakugye egyszeri ember anelkul akar belevagni hogy ertene hozza. Mint a sufnituningok, “megoldomenazt” felujitasok… Persze olyan is lesz.

 • dreamer

  Ez piramis/pilótajáték, nem MLM.
 • mage
  Megértettem a tőmondatot, de már nagyon régen kikívánkozott amit leírtam neked (eddig nem szóltam sose hozzá a témához). Biztos voltam benne, hogy nem kerül ki (úgy is csak neked szólt) és hogy mit fogsz reagálni. Az utolsó idézetben benne volt mért és az én szempontomból az se számít, hogy olvastad-e, vagy egyből törölted.

  A “Mi számít lopásnak?” bejegyzést lezártad, vagy be telt a puffer, vagy mi okból nem lehet hozzászólni? Oda is lenne mondani valóm és az teljesen a témába vág :).

 • Tibor
  @mage: tenyleg kene nyitni egy Politika temat ahol lehetne cenzurazatlanul politizalni, beszelgetni.
  Nekem is az a bajom, hogy peldaul a migranstemarol nem tudok beszelgetni olyanokkal akik az ellenvelemenyt kepviselik, olyanokkal meg akik ugyanazt gondoljak nem latom ertelmet vitatkozni (minek?).

  Olyan emberekkel szeretek politizalni, akiknek az enyemtol eltero az allaspontja, abban van erdekesseg, meg lehetoseg, hogy meghallgassak masfele erveket es esetleg valtozzon a velemenyem. Velem egyetertokkel politizalni nem tulzottan erdekel. Annak is van persze helye nehany sor mellett a kocsmaban de nem egy intellektualis elmeny.

 • SzaboZ
  Kiszámoló,
  írhatnál egy hasonló cikket a Delta Capital Investments-ről is.
  A nyugati határszélen sokan tesznek bele pénzt.
 • Péter86
  E cikk hivatkozásai alapján végigolvastam az egész Kairos-os és Globallshare-es kommentháborút. Nem kis erőfeszítés. 🙂 Sírva röhögtem és sokszor sírni volt kedvem az emberek butaságától. Tiszteletem a Kiszámolónak és a Kommentelőknek, hogy felveszik a szélmalomharcot önszorgalomból, jóindulatból, lenyelve azt a rengeteg sületlenséget, amit visszakapnak. Köszönjük!

  Emberek, 2016-ban ne dőljetek már be minden ócska átverésnek! Nem várom el, hogy nem IT szakemberként meg tudd ítélni magad pl. a Kairos-ról, hogy csalás-e, de akkor legalább kérdezzél meg valakit, aki ért hozzá, mielőtt a pénzedet belefekteted egy ilyen “bomba üzletbe”! Értsétek meg (közhely, de attól még igaz): nincsen ingyen vacsora!

  Annak pedig, aki mások tudatos, aljas becsapásából él, és még ide is pofátlankodik kommentelni, kívánnám, hogy a könnyűbúvárok pucolják le a szélvédődet! 🙂

  Szívélyes üdvözlettel,
  Péter

 • Balázs
  Szeretném én látni azt a bankot, amelyik hitelt fog adni hulladékvásárlásra tonnaszám bármilyen cégnek! De ha mondtok egyet, szívesen megnézem. Mert persze fel lehet venni olyan hitelt, ahol nem mondod meg mire kell, csak éppen nem 5%-ért.
  A Recyclixről szóló cikk a Kiszámoló többi cikkével ellentétben rettentő felületes és elkapkodott, mondhatni összedobált. Ennél azért több utánajárást vártam volna egy egyébként ilyen színvonalas laptól, amit évek óta olvasgatok és a legtöbb cikkével egyet is értek.
  Még egy kiegészítés, hogy a hálózati jutalékokat hamarosan módosítják, jóval kevesebb lesz és egyszintes.
  És most jöhet a szokásos köpködés, mert ez sajnos vele jár, ha valaki szólni mer itt a kommentek között. De hát aki kur**nak áll, ne csodálkozzon ha megba***ák
 • Kiszamolo
  [Mély sóhaj]

  Barátom, ha te elhiszed, hogy van bármilyen befektetés, ami évi 250% hozamot hoz és ezt neked oda is akarják adni, akkor vágj bele, tanulópénznek jó lesz. Csak mást ne rángass bele, hogy legalább haragosaid ne legyenek. Éppen elég, hogy téged le fognak húzni.

  Egyébként 2% kamatra adnak vállalkozásfejlesztési hitelt, nem 5%-ra, ebben az egyben igazad van.

  Az összes átverés összes védelmezője leírja azt a mondatot, “hogy az összes cikk magas színvonalú, de ez az egy összecsapott és felületes, tele van tévedéssel.” Ezt tanítják valami továbbképzésen? 🙂

 • Családfő
  @Balázs

  Akkor érdemelsz csak köpködést, ha a haszonhúzói oldalon állsz, és csak játszod itt a naivat. Ekkor kövezést is érdemelnél pluszban.

  Ha tényleg elhiszed, amit írtál, akkor gondolj arra, hogy az okos a más kárán tanul, illetve gondolkodik, mielőtt cselekszik. Vagy egyszerűen csak adakozd el a recyclix-re szánt összeget, akkor legalább nem szélhámosok zsebét tömöd (persze, jól válaszd meg a célhelyet).

  Egyébként kicsit holisztikusabban nézve: Miklós adakozós cikkeiben rengetegen írják, hogy nincs miből adakozni. A különböző formájú piramisjátékokban meg sokan belefutnak a pofonba/késbe. Utóbbi végeredményben egy adakozás a játékot kitaláló szélhámosok és közeli köreik irányába. A két csoportnak bizonyára van valamekkora közös keresztmetszete. Több gondolkodással (ésszel?) és kevesebb kapzsisággal a saját zsebben is több maradna, és még valódi adakozásra is jutna.

 • QTT
  @Péter86:
  MINDIG lesznek, akik belemásznak az ilyen átverésekbe. Nagyon nagy számba vannak elképesztően buta emberek, ők mindig áldozatai lesznek ezeknek.

  Mostanában kicsit beleláttam pár területen a munkaerő hiányba. Gyakorlatilag lehetetlen olyan embert találni, aki az alapvető dolgokra képes egyáltalán. A születési dátumhoz beírja a saját nevét, felhívják az anyjukat, hogy mi a neved. Jelentkeznek egy állásra, ami mondjuk megkövetel egy nyelvtudást, amit a hirdetésben száz helyen kiemelnek, mikor odamegy akkor felháborodottan veri az asztalt, hogy neki ugyan nincs nyelvtudása, de mi az, hogy nem adják neki a munkát. Komolyan mondom lassan az lesz a beugró néhány munkahelyre, hogy tudj írni és olvasni egy kicsit…

 • andatti
  MLM igen, van ami jól működik, pl. Oriflame, vagy Avon, de van más is, nem csak a szépségiparból… Nekünk évek óta 500 ezer felett van az éves nettó költésünk. Teljes áron már bolti kategória lenne… Igaz, nem áruljuk, csak a család használja. 11 fő, ebből 5 gyerek.
  Pézgyűjtős befektetésre meg ott vannak az angol nyelvű webes oldalak, ahol egy-egy projektre lehet “adakozni”. Sajnos nem jut eszembe egyik befektetői piactérnek sem a neve… De néha a normál hírekbe is bekerül ez+az, hogy pár óra alatt összejött X $. Az is épp elég kockázatos, de sok sikertörténetről is lehet olvasni.
  Ezekben az e-mail-es, stb. verziókban nem hiszek,99%-a lehúzás.
  Az elmúlt hetekben egy “jeles” mlm-estől a németországi aranyfinomítós sztorit hallottam, no meg, a 3 évre bérelj vadi új autót, casco-val, és csak havi 5 rugóba kerül, vagy mennyibe. Meg szervezz magad alá… Háát, egyikre sem voltam vevő…
 • andatti
  Jah, 1 kivétel van, A DXN kávé… Még a budapesti deponyitás előtt megtalált az emaillel Andrea… 2008. 11. 04-én nyitott a depo. 3300 Ft lett volna a regisztráció, + a felutazás ktg-e. De nem mentem fel és nem regisztráltam… Mégis folyamatosan megtalálnak vele emberek, néha ismerősök… Ha akkor lépek, lehet, már gazdag lennék… Nagyon sokan beléptek és mai napig használják-fogyasztják…
 • Kiszamolo
  QTT, én szinte hetente hallom, mennyire nincs ember sehol.

  Egyik helyen már csak az a követelmény, hogy a saját nevét le tudja írni, de még így sem találnak embert.

  A másik helyen a dolgozók a legegyszerűbb összeadást sem tudják megoldani, írás-olvasás is alig-alig megy.

  Mondta a srác, hogy nagy nehezen jött valaki felvételizni és azt mondta, ez a negyedik helye, ahová ma elmegy felvételizni és majd ő eldönti, melyiket válassza a négy közül, aki a legtöbbet ajánlja majd.

  Ezelőtt három éve ez fordítva volt, a cégek választottak 100 jelentkezőből. Most a munkavállaló válogat, hol adják neki a legtöbbet.

 • Kiszamolo
  andatti, abból hogy gazdagodsz meg, hogy fogyasztasz valamit???

  Az a kávé meg nyilván tök olyan, mint bármelyik másik kávé, csak dupla annyiért adják és valami mesét körítenek hozzá, hogy ez miért sokkal jobb, mint az összes többi kávé, amit kapni lehet.

  Nem hiszem, hogy egy kávé tudhat olyat, amit nem lehet megvenni a boltban feleannyiért.

 • andatti
  Maximum a spórolás révén… De nem erre akartam célozni. Az MLM üzletek többsége azért népszerű, mert az elején sok munka van ugyan, de lehet belőle passzív jövedelmet építeni. Igaz, ehhez az így elérhető terméknek vagy szolgáltatásnak is jónak kell lennie. Az Avon pl. ilyen. De mivel nincs benne csoportom, onnan nem sok babér terem, és ma már mindenki csinálja. Igaz, 20-40 embernél már az is szépen hoz. A koordinátoromnak 65 embere volt, amikor minden mást abbahagyott. A Lioness klubban is van, akinek több száz embere van Mo-on, ill. Európában és már nem kell dolgoznia.A DXN kávéra céloztam, hogy akkor ott a depóban lehetett volna jól megalapozni, mivel már ennek is több1000 tagja van, így szép passzív jövedelem jön már belőle. A terméke meg jó, és írja is, hogy a világ 24. /2015./legnagyobb közvetlen értékesítő vállalata. 1.Amway, 2.Avon, 3.Herbalife …9. Tupperware. 2016. ezeket ism.
 • andatti
  folyt.
  Igazság szerint, ha egy termék, vagy szolgáltatás
  1. jó,
  2. nem érzem drágának,
  3. szükségem van rá,
  akkor azt meg kell venni, ill. használni kell. Ha ezért még passzív jövedelem is jár(na), az a hab a tortán. Senki se születik géniusznak, hogy mindenről tudja a tutit… A továbbajánlásnak eddig is volt már történelme, hagyománya, legfeljebb ingyen tettük. /Mint te is Miklós a post-ok többségénél/ Itt pedig pénz is jár érte. Az más kérdés, hogy amiről a post szól az is azt mutatja, hogy ezen is vannak piócák, élősködők, akik valós munka nélkül mások kihasználásra utaznak…
  Tesóm “esküszik” a Zepter egyes termékeire… Pedig azok egy minimálbéresnek, vagy átlagfizetésűnek (is) drága termékek. De aki ezzel foglalkozik szépen megél belőle és az is direkt értékesítés… Mondjuk nincs benne az idei top 100-ban, de ettől még… Az idézett cégek: directsellingnews.com
 • Családfő

  A cikk egy piramisjátékról szól, miért kevered ide az MLM-et?
 • anonym
  Ezt is olvastátok?
  netinvestportal.com/recyclix.htm
 • andatti
  Családfő
  2016-09-25 at 21:31
  Már írtam egy hsz-t, de mobilról úgy látszik nem jött át…
  Szóval ez a Recyclix sok MLM-es oldalon szerepel, mint új lehetőség. /Havi 12%+16% a 4 szintből, de ott van a másik tuti üzlet, a napelempark is, évi 12%+10%, amiről már szintén volt itt szó./ Egyébként is 10 -ből 9 ember az MLM-et piramisjátékkal azonosítja… Ráadásul nem is egy MLM-el foglalkozó oldal is leírja, hogy nagyon kicsi a különbség a piramisjáték és az MLM között…
  Szóval ezért írtam arról, hogy igenis vannak jó MLM-es üzletek is…
 • Családfő

  OK, így értelek. Szerintem viszont nagy a különbség és nem feltétlenül nehéz megkülönböztetni.

  Az MLM mögött egy valódi termék áll (lásd a hivatkozott példáidat), és egy életszerű üzleti modellre épül, az értékesítéssel a központjában. Lényegében a disztribúciós csatorna választás kólönbözteti meg a hagyományos értékesítéstől. Az MLM-et lehet szeretni meg nem szeretni (részemről utóbbi), de kétségtelenül működőképes, és nem az átverés a céljukÉ a vevő eldönti, h adott pénzért kell-e a termék vagy sem.

  A piramisjáték eleve az átverés miatt jön létre, és addig működik, amíg van elegendő lúzer, aki beszáll. Jellemzően valami homályos termék (=semmi) áll mögötte, rengeteg ígéret és ködösítés, csak a megszerezhető pénzre fókuszálva. Előre kell fizetni, és beszervezni másokat. Kis gondolkozással kiszúrható. Most műanyag feldolgozás, tárhely stb., legközelebb meg majd zabhegyezés…

 • Péter86

  Kicsi a különbség az MLM és a piramisjáték között? Az MLM egy üzleti modell, a piramisjáték pedig bűncselekmény. Szerintem ez elég nagy különbség… Ugye nem mindegy, hogy valós terméket / szolgáltatást árulunk vagy az új belépők csatlakozási díjából fizetjük a többieket, aztán ha elfogynak az új belépők, akkor irány Hawaii. Nem értem, hogy ennyi szájtépés után ez miért nem világos még.
 • andatti
  Péter86
  2016-09-26 at 16:44
  Azért az Avon és a “bináris fák” között is óriási különbség van. Mégis utóbbiak között sokkal több a kamu, mint az előbbieknél. Igaz van ellenpélda is, de fehér holló kategória. Egy (Mo-on a kezdetek óta) MLM-ező ismerősöm mondta, hogy 100 MLM üzleti modellből jó, ha 1 működik, a többi rendszerint lenyúlja a tagokat. Mind mögött van valamilyen termék, vagy szolgáltatás, ami jól is hangzik, mégis mire elég sokan belépnek, és foglalkoznának vele a cég megszűnik és rendszerint egy csomó pénz is eltűnik. Persze nekem is van(másik)MLM-es ismerősöm, aki(t) mindig megtalálnak a tuti (valójában kamu) üzlettel. Ettől függetlenül gyermeki naivitással veti bele magát arra a pár hónapra, hogy ez most milyen jó lesz. Most épp aranyfinomításban utazik, de”ingyenkocsit” is akar intézni a beszervezettek kárára. IL Feronál is volt valós termék,igaz? Igen! Részemről befejeztem.
 • Conan the Barbarian
  Tudnék indítani egy vállalkozást, szükségem lenne hozzá 3 millió Ft-ra. Most ezt durván 10 000 euró, 300-zal számolok. Tegyük fel, hogy elindítottam, és szépen termel az eszközöm.

  Miután elindult, havonta 2000-3000 euró lenne a profitom. Namost, én azt mondom, hogy feláldozhatok ebből 25%-ot, 500-600 eurót, mert az még nem veszélyezteti a működésemet egyáltalán. És azt mondom, hogy ha beraksz hozzám 10 000 eurót, akkor utána adok neked havi 500-600 euró között. És azt mondanám, hogy ha tudsz még hozni embereket, akkor az ő pénzbefizetésük után megkapsz 10%-ot. Egy picit könnyebb 300 ezer Ft-ot előteremteni, mint 3 milliót saját forrásból ugye, tehát megengedhetem ezt.

  És töredék áron tehetem mellé az új eszközt. És ha még jön pénz, még egy eszközt. És így tovább. Ha elértem a limitet, akkor leállítom a friss pénzbeáramlást.
  Feláldoztam az eszközeim termelésének 25%-át, folyt köv.