KBC Equitas akció csak nektek

Megkerestek a KBC-től, mit szólnék, ha lenne akció az év végéig számlát nyitóknak a kereskedési díjból. Mondtam nekik, hogy az nem annyira jó, mert az én olvasóim inkább passzív befektetők, inkább legyen kedvezmény az egyéb számlavezetési díjakból is, akkor írok róla ingyen és bérmentve.

Sikerült átvinni a rendszeren, így csak nektek, csak most, KBC akció részletei ezen a linken, illetve ebben a pdf-ben.

Röviden 15 ezer forint kereskedési kedvezmény és 50% kedvezmény 2020-ban a számlavezetési díjból, de bővebben a linken.

Szívesen. 🙂

Share

59 hozzászólás

 • Rko
  +olcsóbban lehet kereskedni most Xetra-n:
  kbcequitas.hu/landing-page/most-csokkentett-dij-mellett-kereskedhet-a-nemet-piacon.html
 • Alex
  90 napig 15eFt meg 50% 1 évig. Ja, utána meg csak lesek, hogy belefagytam a pozícióimba, mert csak drágán szabadulhatok.
  Egyszer lenne elég tökös egy bank/brókercég, hogy kipróbálná, hogy lenyúlós havidíj és minimumdíj nélkül, pusztán 2-3 ezrelékért lehetne adni-venni. Lehet, többet keresnének, mint a mostani “legyen sok pénzed vagy húzz innen” politikájukkal. A kisbefektetők az összevissza vétel-eladásaikkal talán több jutalékot tolnának be, mint a meggondoltabb “nagy” befektetők.
  Mert úgy érdemes lehet többet adni venni, mert kisebb hozamokat is lehetne realizálni anélkül, hogy a bank/bróker enné meg a hasznot. Most viszont bele se kezdünk egy ilyen tranzakcióba, így nekünk nem lesz hozamunk, a banknak meg jutaléka.
  Többnyire azok a cégek eredményesek, akik a nagy tömegeket tudják bevonzani és nem egy elit kisebbséget.
 • headset

  “+olcsóbban lehet kereskedni most Xetra-n”

  Voltaképpen nem olcsóbban, csak kisebb csomagokban.

  A ‘külföld’ díjcsomag 0,3% százalékos jutaléka mellett általában 2330 euros kötés adja ki a minimumdíjat. Most ehhez elég ~1000 euroért vásárolni/eladni.

 • Brr
  Meglévő ügyfeleiknek valami hasonló kedvezményt nem tudsz elintézni? 🙂
 • Gábor
  A KBC fő baja, hogy csak 20 000 EUR-ig van biztosítva, vagyis ennél többet józan ember nem tesz oda értékpapírban.

  Inkább ezen dolgoznának, hogy meglenne a külföldi befektetővédelem (ami jó dolog, diverzifikál a magyar BEVA-ból), de ne csak 20 ezer legyen a limit.

  Így limitált, hogy mennyit teszek oda, inkább hagyom banknál a többit drágábban, de nagyobb biztonságban.

 • headset
  A 15 ezres kedvezmény kihasználásához 50 millós forgalmat kellene lebonyolítani 90 napon belül.

  Aki mondjuk 10 millónak keres helyet, az kb. 3500 forintot spórol a jutalékokon.
  Plussz a 2020-as számlavezetési díj felét, durván 7800 forintot.(start számla). Összesen kb.11 ezret.

  De emellett jól kiharcolt ajánlat ez, mert a KBC az akciókban általában csak a BÉT-es jutalékokat szokta jóváírni. És a passzív befektetők kétszer annyit spórolnak a számlavezetési díjon, mint a jutalékon.

  Köszönjük Miklósnak.

 • Karl
  Voltam KBC-s. Jó volt,amíg el nem szálltak árban nagyon és nem lettek mohók.
  Azóta Random Capital, akik teljesen korrektek.
 • angol
  Elore is elnezest kerek a posztom hangveteleert, de szokas szerint a regi ugyfelekre ez nem vonatkozik? Az fizesse csak a kemeny kereskedesi dijakat? 🙁

  Uj ugyfeleknek ez szuper akcio…

 • rmm
  Ha meglévő kbc ügyfélként kitöltöm, vajon kapok én is havidíj kedvezményt? 😀
 • Cápa
  Most csak emiatt nyissak egy újat az asszony nevére? 😀
 • Steve
  Kár, hogy a már meglévő ügyfelek nem profitálhatnak belőle…
 • Bölcsvezér
  A Kbc nem rossz kis cég, azonban most tapasztalom, hogy a külföldi befektetések extrém drágák, deviza váltásra több, mint 3%-ot számolnak és van 7 euros minimumdíj is. (Lásd Amszterdami tőzsde)
  A fentiek miatt nem tudok Etf-et venni, mert a költséghatékonyságot ölik meg.
  A Tbsz számla miatt meg nem tudom máshol olcsóbban váltani, így én 2 utat làtok a korlátozott részvényszámú magyar tőzsdét vagy a teljes Tbsz számlákat át kell vinnem más brókkerhez.
  Valakinek jobb tipp?
 • Szabó Gábor
  Miért éri meg inkább itt nyitni mint mondjuk IB (Interactive Brokers)-n? Ami egy nagyságrenddel olcsóbb, de még mindig drága az ő konkurenciáihoz képest? Mit hagyok ki a képletből, mi az előnye?
 • Muesslikiller
  De jó!
  Köszi szépen Miklós.
  Már régóta terveztem megnyitni egy számlát; tegnap este elő is regisztráltam.
  Szép napot mindenkinek.
 • zs
  Köszönjük szépen!
 • Peti
  Na jó, de ki az, akinek nincs még számlája a KBC-nél? 🙂
 • Péter
  Köszönjük
 • Mókuscic
  Kedves Miklós,

  Erre is tudnál egy frappáns cikket, hogy ne kezdjünk el csendben hosszan káromkodni?

  napi.hu/tozsdek-piacok/besimeres-az-ex-elnoktol-a-nyugdijasokat-buntettek.695577.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

 • Kiszamolo
  Mókuscic, erről már sokat írtam, ez az egyik hátránya a nulla százalékos kamatoknak.
 • DP
  Sokáig voltam az Equitas ügyfele, még a KBC elötti időkből. Amióta Virágék eladták nekik, csak romlott minden. A jutalékok máshol jobbak, az ügyfélszolgálat elérhetetlen.
  Egy dologban voltak jók: az örökölt kereskedési felületük -a PETI- a piac legjobbja volt.
  Azt is megszűntették, érthetetlen okból. Ekkor léptem le tőlük másokkal együtt.
 • Alfa
  1 év alatt nem tudtak megoldani hogy ne manuálisan a telebankon kelljen aktiválni a Frankfurti certifikátokat.
  Kezdő befiként örültem volna több dokumentációnak.
  De nem volt annyira rossz bár most éppen elköltöttem az összes pénzt onnan.
 • Dénes
  “Miért éri meg inkább itt nyitni mint mondjuk IB (Interactive Brokers)-n? Ami egy nagyságrenddel olcsóbb, de még mindig drága az ő konkurenciáihoz képest? Mit hagyok ki a képletből, mi az előnye?”

  TBSZ?

 • Laci
  Basszus, én meg most szerdán nyitottam! Ha ezt tudom… /o\
 • Dani
  A KBC befektetővedelme csak 20ezer euróig él értékpapírok esetén és 100ezer euró a határ cash esetén ezt jól értelmezem? Máshol ez magasabb?… Fontolgattam h nyitok egy számlát az Erste-nel is
 • headset

  “Basszus, én meg most szerdán nyitottam! Ha ezt tudom… /o\”

  Csináld meg az előregisztrációt hétfőn és azután írj egy e-mailt az ügyfélszolgálatnak, hogy csak néhány nappal maradtál le az akcióról és kéred, hogy méltányosságból Neked is adják meg a kedvezményt. Utána írd meg itt is, hogy mi lett a válasz.

  Szerintem rendesek és megteszik. 🙂

 • headset

  “tegnap este elő is regisztráltam.”

  Én valószínűleg tulságosan az írott szabályok embere vagyok, de az akciót leíró pdf szerint 2019. november 25. 00:00 UTÁN kell regisztrálni. ❗

 • headset
  @Bölcsvezér
  “deviza váltásra több, mint 3%-ot számolnak”

  Csak akkor, amikor a tőzsdék zárva vannak. Egyébként +-1%. Váltás előtt látszik az árfolyam, le lehet ellenőrizni.

 • headset

  “az ügyfélszolgálat elérhetetlen.”

  Ez erős túlzás.

  Mostanában nem hívtam őket, mert nem volt semmi gondom. Amikor korábban beszéltem velük, előfordult hogy várni kellett akár 10 percet is vagy többször próbálkozni.

  De ez szinte minden magyar szolgáltatóval így van. Nem tartanak sok ügyfélszolgálatost, meg kell várni, amíg az előző ügyfél befejezi a dumát. Kényelmesebb E-mailben feltenni a kérdést vagy visszahívást kérni.

  Viszont az üzletkötőknek külön telefonszámuk van. Ha az ember kénytelen valamit offline megvenni, valószínűleg talál ráérő brókert.

 • headset
  @Szabó Gábor
  “Miért éri meg inkább itt nyitni mint mondjuk IB…?”

  Ha bármi gond van, magyar nyelven lehet megbeszélni. A panaszokra a magyar törvények szerinti határidővel kell válaszolni. Békéltető testülethez, pénzügyi felügyelethez, magyar bírósághoz lehet fordulni. Az MNB-nél havonta ellenőrizheted, hogy megvan-e a pénzed, részvényeid.

  Ha meghal a tulaj, nem az USA-ban kell az örökösödést intézni.

  A díjak sokszorosak, mint pl az IB-nél. De nem ez számít, hanem az, hogy a nyereséghez képest mekkorák. A számlavezetési díj évi 0,12% + 3600-4800forint. Ezt kell mondjuk 10 millió forint 5 %-os, 500 ezer forintos nyereségéhez viszonyítani. Igy nézve szinte mindegy, hogy a díj 0,12 vagy 0,05%.

  Persze, ha valaki a valaki a vagyona kis részével nagyon aktívan kereskedik, akkor megéri külföldi szolgáltatót választani.

 • Lala
  Akartam venni német részvényt diverzifikálni és eleve a 7EUR+a százalék nem kevés, de 344-en akarnak váltani forintott EUR-ra, na akkor elmondtam egy miatyánkot (hogy a jó k…a szátokat vagy valami hasonló) és gyorsan visszaléptem. Valóban, ahogy írod, kapásból bukunk 3%-t a jutalékon felül, így nem lehet kereskedni. Gondolom visszaváltásnál meg hasonlóan 320 vagy az alatt adnának.
  EUR-t kéne utalni a kbc-s EUR számlámra Revolutról, akkor úgy működhet talán a dolog.
  Tényleg, hogy az embert lépten nyomon mindenki le akarja húzni, át akarja vágni az átváltásokkal, hihetetlen. Webshopok, azok az atm-ek, a bróker lehúzza a bőrt durván deviza váltáskor. Menjen a francba az összes a trükközéssel.
  Ha nem tudom megoldani, akkor én elmegyek tőlük. Revoluton nincsenek még német részvények, ha jól néztem, meg ott nagy pénz nem parkoltatnék, pedig a rendszerük kiváló.
 • Pampalini
  KBC ügyfél vagyok, nincs velük bajom azon túl, hogy durván felemelték a díjakat.

  Azazhogy de: eddig 2x fordult elő, hogy a limitárasként beadott eladási megbízás piaci (alacsonyabb) áron, azonnal teljesült. Jár(t) valaki hasonló cipőben?

 • Dani
  A megoldás Transferwise vagy Revolut. Én utaltam már be nemrég Revolutrol eurót KBC nal vezetett TBSZ számlára, kiválóan működik. Ugyanezt csináltam Transferwise számlámról is, ott sem volt probléma. Eur kiutalasa deviza váltás nélkül nem tudom hogyan fog működni… Gondolom nyitni kell egy számlát a KandH banknál és ott euró alszamla hogy ne legyen withdrawal fee, de ezt még nem tudom működik-e.
 • Fater
  A KBC Equitas az egyik legrosszabb brókercég jelenleg, senkinek nem ajánlom! Brutálisan felemelték 2018-ban a díjakat, a piac legjobb kereskedési felületét – Peti – pedig egyszerűen megszüntették, természetesen a felhasználók előzetes megkérdezése nélkül. A netes kereskedési felületük gyakorlatilag használhatatlan, nemrég bevezették pl. hogy óránként (v. tranzakciónként) be kell jelentkezni, stb. Sem a kereskedési felületük, sem a hozzáállásuk nem ügyfélcentrikus, ügyfélszolgálatuk elérhetetlen. Csak 6 millióig vannak biztosítva az ott elhelyezett betétek. Tavaly rengetegen otthagyták őket, én is. A Random Capital-t ajánlom, biztosítás 30 millióig, nagyon jó – Petihez hasonló – nem böngészőben, hanem Windows alatt futó kereskedési felület (anno egyébként a Petit is ők fejlesztették!), hihetetlenül ügyfélcentrikus hozzáállás (olyan, amilyennel Mo.-on még nem találkoztam, alacsony díjak.
 • Szabó Gábor
  Összefoglalva: Ultrajó ez a KBC, mindenki legjobban meg van vele elégedve, kivéve, hogy durván felemelték a díjakat, limitáras megbízást rossz helyen teljesítettek, 15 forinttal drágábban váltottak eurót, egyébként is 1/3% a devizakonverzió ára, az ügyfélszolgálat elérhetősége kérdéses, valamint 20 ezer euró a biztosítási limit, valamint a klassz kereskedési felületet lecserélték.

  Ahhoz képest, hogy leszakadt a lábad, amúgy hogy érzed magad?

  De legalább magyar!!

 • Karcsika
  Iszonyat drágák lettek idén, ezért én most inkább azon gondolkodom, hogy vajon TBSZ számlát át lehet e vinni máshová. Át lehet?

  A másik kérdésem pedig, hogy írtok itt mindenféle védelemről, ez mit jelent? Konkrétan mi ellen van védve 20 ezer euróig az ember?

  Nem az van, hogy a pénzed részvényekbe fekteted, amiket tudsz ellenőrizni az MNB oldalán? Ha valóban megvetted a részvényeket, akkor mire kell a védelem?

 • Jóskagyerek
  Revoluton kell váltani pénzt, és azt beutalni KBC-be. Ennyi a trükk. Ki az a hülye, aki a KBCnél vált?
 • gergo0206
  Számból vetted ki a kérdéseket. Nekem is kbc-m van és tényleg lehetne olcsóbb. De a tbsz számla adómentessége ezt bőven kompenzálja.

  Én azért kbc-t nyitottam mert Miklós azt javasolta valamelyik videójában hogy nagy céghez kell menni mert ők nem tudnak egyik napról a másikra tönkremenni. 😀 Remélem ha épp a csőd közeleg akkor nem pont az én pár db részvényem eladásával fogják pótolni a hiányt.

  üdv.

 • Kulombos
  Igen, át lehet vinni a TBSZ-t egyik szolgáltatótól a másikhoz. Én épp a hetekben vittem át a Concorde-tól a Randomhoz 4 számlát a költségek miatt. Először elküldtem Randomnak, hogy milyen papírok, alapok, ETF-ek vannak a számláimon, mit tudnak fogadni. Volt kettő, amit nem, ezért azokat eladtam, amikor jó volt az árfolyam (ezért vártam fél évet az átvitellel). Forinton kívül csak EUR-t és USD-t tudnak fogadni, ezért a CHF-et is le kellett váltanom ETF eladás után. Ha minden tiszta, akkor nyilatkozol, hogy melyik évekre nyissanak neked TBSZ számlát, majd kiállítanak egy befogadó nyilatkozatot. Ezt kell elküldeni az (esetemben) Concorde-nak, hogy indítsák el az átvitelt. Itt nekem kellett kitöltenek a papírokat, hogy miket, hová akarok küldeni, de ez szolgáltatótól függhet. Persze az átvitelnek van valami költsége, de kevesebb volt, mint az egy éves díjam, amit addig fizettem.
 • Fater
  Ha valaki mégis a KBC-hez akarna menni, azért olvasgasson előtte, van baj ott rendesen: forum.portfolio.hu/topics/kbc-equitas/6482
 • Laci
  ma előregisztráltam a promóciós kóddal, írtam nekik, tényleg rendesek voltak. Még délelőtt válaszoltak, hogy a csökkentett díj vonatkozik rám is. Köszönöm a tippet!
 • Márti
  KBC-nél lehet Vanguard ETF-et venni Van erről infótok?
 • Sanyika
  Meglevő ügyfeleknek? Konkrétan csak azért vagyok még náluk, mert olcsóbb kivárni, mint meglévő pozikat átvinni bárhova, például a Randomhoz. De ilyen magas díjjak mellett se nem kereskedek, se nem szeretnék tovább kliens maradni.
 • Bálint8412
  Igen lehet. Én is kértem már ETF felvételt és simán felvették nekem. Hogyha az EU-ban kereskedhető (UCITS), akkor meg lehet venni.
  justetf.com/en/find-etf.html?query=vanguard
 • Ricsi
  Én is azon “szerencsések” közé tartozom, aki pont 5 nappal az akció előtt előregisztrált és mentem be a győri K&H fiókba létrehozni a számlát, fogtam a fejem mikor megláttam, a kedvezményta blogon. Utolag írtam nekik e-mailt rendesek voltak és hozzáadták a kedvezményt. 🙂
 • Béla
  Sziasztok
  kicsit off:
  Számlanyitás előtt állok és eddig a Random Capital a legszimpatikusabb a díjak alapján.
  Viszont a netes felület demójában minden ETF-nél az áll hogy “csak eladásra”.
  Tudtok erről valamit? Esetleg csak a demóban van így?
 • Alex
  @Béla: Már nem emlékszem a demo-ra, de csak az USA ETF-ek esetében van a “csak eladásra”, mert EU-ban tavaly óta csak UCITS ETF-eket vehetsz, aminek az USA ETF-ek nem felelnek meg. Dea legtöbb USA ETF megvan EU-s formában is. Ezen az oldalon kereshetsz EU-s ETF-eket: justetf.com/de-en/
 • Béla
  Köszi a választ, az EU-s részben tényleg nincs ott a “csak eladásra”.
  Viszont így akkor a “0,2 % – min 2 USD” lényegében nem is elérhető (ETF-ekkel), hanem a jóval borsosabb “0,25 % – min 6,5 EUR”-ért lehet csak ETF-et venni attól függetlenül, hogy mondjuk S&P500 (SPDR)-t veszek ami nem európai.
  Jól értelmezem?
 • Alex
  @Béla: Sajnos igen. $-ért csak részvényeket tudsz venni azzal a kedvező minimál díjjal.
 • Nincsproblem
  NYESZ számláról mi a vélemény? A 20% adóvisszatérítés csalogató, de csak BÉT-en forgalmazott papírokat lehet rá venni, ami nagyon lekorlátozza a portfolióépítést.