Kerékpárbiztosítás

2016-07-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az előző, cargo kerékpárokról szóló cikk hozzászólásaiban lett megemlítve az Aegon kerékpárbiztosítása.

Mivel sokaknak jól jöhet, ezért utánaolvastam, vajon érdemes lehet-e ilyet kötni.

Az árakat itt találod, három csomag van. A középső csomag évi 9.240 Ft-ért 150 ezer forintig biztosítja a kerékpárt lopás, elemi kár és törés esetére. (Ha a törést másik járművel való ütközés okozta.)

A maxi csomag ugyanezt tudja 250 ezer forintig évi 11.220 Ft-ért. (A legkisebb csomag 50 ezer forintig szól évi 4.620 Ft-ért.)

A biztosítás nem olcsó, azonban ha belegondolsz, ha csak 15-20 évente lopnak el tőled egy kerékpárt (vagy töri össze alattad egy másik jármű), már nullszaldós vagy. Aki sokat használja a kerékpárját és sokat hagyja az utcán, mert mondjuk azzal jár dolgozni, esetleg lopással fertőzött területen él, annak megérheti ez a biztosítás.

Amire figyelj:

- Csak akkor fizetnek szabadtéren történő lopásnál, ha nappal kevesebb mint 10 órára kötöd ki egy nem mozdítható tereptárgyhoz a kerékpárt. Ha éjszaka az utcán hagytad, arra nem vonatkozik a biztosítás.

- Csak eredeti számla felmutatása esetén fognak fizetni. Vagyis ha a kerékpárod használtan vetted, vagy már nincs meg az eredeti számlája, akkor felesleges ilyen biztosítást kötnöd.

- Csak 10 évnél fiatalabb kerékpárt lehet biztosítani.

- Elektromos kerékpár nem biztosítható.

- A csomagtartó, világítás, kosár, utánfutó, kilométer-óra és egyebekre nem terjed ki a biztosítás, csak magára a kerékpárra.

- Öt éves korig újkori árat fizetnek, felette évi 7% értékcsökkenéssel számolnak. Természetesen hiába kötöttél nagyobb biztosítást, maximum a vételárat kapod vissza.

- A maradványértéket azonban levonják, ha nem tűnt el teljesen a kerékpár. A legkisebb csomagnál nincs részfizetés, ott csak akkor fizetnek, ha az egész kerékpárt ellopták.

- 50 ezer forintnál csak akkor fizet többet a biztosító, ha nem csak kábel vagy spirállakattal volt lezárva a kerékpár az utcán, hanem valami komolyabbal is. (U-lakat, lánc és lakat, stb.) Figyelem! A zár kulcsait és/vagy a vásárlásáról szóló számlát be kell tudni mutatni!

- Betörés esetén akkor fizet, ha a helyiség rendesen le volt zárva és oda erőszakkal törtek be.

- Lopás esetén rendőrségi feljelentést kell tenned.

Nekem tetszik, ha sokat lenne utcán a kerékpárom és drága kerékpárom lenne, valószínűleg kötnék ilyet. Egy 250 ezres kerékpárnál már ér ennyit, hogy nem kell aggódnod, ellopják-e a gépet valamikor.

Azonban figyelj a részletekre, csak akkor állj neki az online szerződéskötésnek, ha előtte megtaláltad a kerékpárod eredeti számláját.

Biztosítási feltételek itt olvashatóak.

Previous Post
Autó helyett

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram