Kerékpárbiztosítás

Az előző, cargo kerékpárokról szóló cikk hozzászólásaiban lett megemlítve az Aegon kerékpárbiztosítása.

Mivel sokaknak jól jöhet, ezért utánaolvastam, vajon érdemes lehet-e ilyet kötni.

Az árakat itt találod, három csomag van. A középső csomag évi 9.240 Ft-ért 150 ezer forintig biztosítja a kerékpárt lopás, elemi kár és törés esetére. (Ha a törést másik járművel való ütközés okozta.)

A maxi csomag ugyanezt tudja 250 ezer forintig évi 11.220 Ft-ért. (A legkisebb csomag 50 ezer forintig szól évi 4.620 Ft-ért.)

A biztosítás nem olcsó, azonban ha belegondolsz, ha csak 15-20 évente lopnak el tőled egy kerékpárt (vagy töri össze alattad egy másik jármű), már nullszaldós vagy. Aki sokat használja a kerékpárját és sokat hagyja az utcán, mert mondjuk azzal jár dolgozni, esetleg lopással fertőzött területen él, annak megérheti ez a biztosítás.

Amire figyelj:

– Csak akkor fizetnek szabadtéren történő lopásnál, ha nappal kevesebb mint 10 órára kötöd ki egy nem mozdítható tereptárgyhoz a kerékpárt. Ha éjszaka az utcán hagytad, arra nem vonatkozik a biztosítás.

– Csak eredeti számla felmutatása esetén fognak fizetni. Vagyis ha a kerékpárod használtan vetted, vagy már nincs meg az eredeti számlája, akkor felesleges ilyen biztosítást kötnöd.

– Csak 10 évnél fiatalabb kerékpárt lehet biztosítani.

– Elektromos kerékpár nem biztosítható.

– A csomagtartó, világítás, kosár, utánfutó, kilométer-óra és egyebekre nem terjed ki a biztosítás, csak magára a kerékpárra.

– Öt éves korig újkori árat fizetnek, felette évi 7% értékcsökkenéssel számolnak. Természetesen hiába kötöttél nagyobb biztosítást, maximum a vételárat kapod vissza.

– A maradványértéket azonban levonják, ha nem tűnt el teljesen a kerékpár. A legkisebb csomagnál nincs részfizetés, ott csak akkor fizetnek, ha az egész kerékpárt ellopták.

– 50 ezer forintnál csak akkor fizet többet a biztosító, ha nem csak kábel vagy spirállakattal volt lezárva a kerékpár az utcán, hanem valami komolyabbal is. (U-lakat, lánc és lakat, stb.) Figyelem! A zár kulcsait és/vagy a vásárlásáról szóló számlát be kell tudni mutatni!

– Betörés esetén akkor fizet, ha a helyiség rendesen le volt zárva és oda erőszakkal törtek be.

– Lopás esetén rendőrségi feljelentést kell tenned.

Nekem tetszik, ha sokat lenne utcán a kerékpárom és drága kerékpárom lenne, valószínűleg kötnék ilyet. Egy 250 ezres kerékpárnál már ér ennyit, hogy nem kell aggódnod, ellopják-e a gépet valamikor.

Azonban figyelj a részletekre, csak akkor állj neki az online szerződéskötésnek, ha előtte megtaláltad a kerékpárod eredeti számláját.

Biztosítási feltételek itt olvashatóak.

Share

51 hozzászólás

 • vViktor
  Tényleg nem olcsó!
  Az autómra 4000 az éves lopáscasco 500000 forint értékig.
 • Kiszamolo
  nyilván kevesebb 500 ezres autót lopnak el, mint 250 ezres kerékpárt…

 • Fairy
  Ötletnek nem rossz.
  A probléma vele nem is az ára, hanem az extra szívás, ami a kárrendezéssel jár.
  A rendőrségen feljelentést tenni alsó hangon két óra, de én inkább néggyel számolnék. A biztosítás ügyintézése (papírokat összeszedni, postázni, esetleg bevinni, részletek tisztázása) mind-mind idő. És akkor még azzal számoltam, hogy mindenki kedves és jóhiszemű volt.
  Ez mind költség, ami hozzá megy a biztosítás árához.
  Nyilván ha van egy 250-ezres biciklid, és az egészet ellopják, akkor mindennel együtt is megéri. De ha “csak” az ülést lopják le, de azt szinte azonnal, akkor elgondolkoztató, hogy az a 20000 forint megéri-e ezt a macerát.
  (Tapasztalatból beszélek – volt drága biciklim, és azért adtam el, mert a teremgarázsban a saját lakótársaim kezdték el szétlopni. A negyedikre felcipelni, és az erkélyen tartani meg nem igazán jó ötlet.)
 • AAA
  Kíváncsi vagyok meddig lesz ez nálunk életben, mikor kapnak rá az ügyeskedők az ezzel való csalásra. Új bringa, bebiztosít, “ellopják” és van egy bringa majdnem ingyen. Rendszámos járműveket alig talál meg a rendőrség, nem hogy kerékpárokat.
 • Andras
  Javasolt a bikesafe.hu weboldal
  Regisztralod a bicajt (300ft) kitoltod az adatokat es karesemenynel a rendorsegi dolog is konnyebb az elore rogzitett adatokkal….

  Szoval fejlodunk azert mi is lassacskan.

 • Topfly
  30-35 000 forintért kapható az Abus Bordo GRANIT X Plus 6500 lakat. Százszor jobb, mint bármilyen biztosítás. Nekem kétszer próbálták ellopni a bringámat erővágóval, de mind a kétszer megvédte a fenti lakat 🙂 Kb. 8 éve vettem akkor kb. 20 000 forintért.

  Egyetlen dolog, ami viszi az az elektromos flex (youtube-on vannak videók, ahogy vágják), de én még nem hallottam tolvajról, aki flexel járkálna a városban és a vágás is iszonyatos zajjal jár 🙂

  Akinek 200-300 000 forintos bringája van az elgondolkodhat biztosításon is, de a tömeges 50-100 000 forintos bringákkal több a macera, mint a haszon az ügyintézéssel.

  Budapesten sok kerületben a rendőrségen is lehet ingyen regisztrálni a bringát, úgy hogy belegravíroznak valami számot a vázban és raknak a bringára matricát. Ez is riasztóan hathat a tolvajra. Én még nem csináltam meg, de szándékomban áll hamarosan regisztrálni.

 • C.
  Sokaknak lesz évente új biciklije, természetesen a biztosító pénzéből 🙂
 • Andras
  tenyleg jo lenne, de baromi macera.

  250ezres kerekpart az utcan hagyni, komoly? ez enyem kb. fele ilyen ertekes de eszembe se jut az utcan hagyni 3 lanccal sem 5 percre sem. inkabb viszem be a lakasba. ahol nincs zarhato kerekpartarolo oda nem ezzel megyek, vagy nem is megyek.

  legyen meg a _a lakat_ szamlaja? ez egy vicc?

 • Kiszamolo
  András, ha soha nem hagyod az utcán, hogy mész ki vele egyáltalán?

  Mire használod?

  Na pont neked találták ki ezt a biztosítást.

 • Andras
  Kiszamolo: otthon tartom lakasban es zarhato bringataroloban a cegnel. azaz munkabajarashoz, sportra tokeletes – mert kene az utcan hagynom?:)

  varosi cirkalonak (ami mondjuk kinthagysz mig bemesz valahova) jellemzoen az ember nem 250Ks bringat vesz, hanem nehany 10Ksat, pont ezert hogy ne vigyek el, vagy ha megis a kar minimalis legyen. na ebben az esetben meg pont nem eri meg szivatni magad ezzel szerintem. egyebkent sem jellemzo ebbrn a kategoriaban a szamlas bringa es lakat.

  attol mert biztositasom van meg nem fogjak kevesbe ellponi. en meg egyaltalan nem akarom h ellopjak akkor sem ha az arat visszakaptam (egy rakas munkaora es szivatas aran)

 • csdy
  Használt vásároltunk kerékpárt, de a számlája, garanciapapírja is megvan, így sem érdemes megkötni?
 • Topfly
  Napi használatra szigorúan 50-100 000 forintos bringát kell használni. Az Abus bordoval éjszaka a buli negyedben is ott mertem hagyni és semmi baja nem lett a bringának, de napközben is rendszeresen kikötöm a városban. A tolvajok nyilván a legkisebb ellenállás útja felé mennek és amikor meglátják a lakatot meg sem próbálkoznak. Nálam mind a két próbálkozás a házban volt a zárt tároló feltörésével. A Tárolót ABUS 7-es fokozatnak megfelelő lakat védte, de azt a tolvajok simán elvágták erővágóval. Az ABUS bordo granit 15-ös fokozatú (ez a csúcs)
  A bringát is érdemes összekarcolni, matricázni és stb, hogy ne tűnjön túl vonzónak. Érdemes megnézni hogy néznek ki a profi futárok bringái, akik naponta sokszor kötik ki az utcán a bringájukat.
 • Handalamandala

  Két haverommal is megesett, hogy nem a lakatot vágták el (esélytelen lett volna), hanem azt, amihez kikötötte. 🙂 Ennyit a csodalakatokról. Olyan helyre kell lekötni a bringát, ahol más, könnyebben ellopható bringák is vannak.


  A Magyar Kerékpárosklub a tagság mellé ad baleset-, és felelősségbiztosítást is, aminek szintén megérős a Budapesten közlekedőknek. Egy bekezdést szentelhetnél nekik is. 🙂 Itt is van egy példám, hogy egy ismerős lány benézett egy macisajtot, összetört egy szélvédőt meg behorpadt a motorháztető és lassan 4 éve fizeti a javítási költségeket. Azóta neki is van felelősségbiztosítása.

 • Topfly
  Akkor rosszul kötötték ki a bringát! Én mindig a vázon és a hátsó kereken keresztül kötöm a bringát és igyekszem masszív dologhoz kötni a bringát. Ha mégis el tudják vágni azt a masszív dolgot, akkor is marad a probléma, hogy nem tudják eltolni a bringát. Nálam a tárolóban a bringák egymáshoz vannak kötve a váz és a hátsó kerekeken keresztül és a tolvajok miután nem bírtak a lakattal nem vitték el a bringákat, pedig felpakolhatták volna őket egy platós autóra.
 • 230e
  Ezek nem rosszak, de ha a felelősségbiztosítási részt nézed, ezek csak sajátra, de bérbringára nem adnak biztosítást, ha pl.: Bubizol is és akarsz rá felelősségbiztosítást, akkor a Magyar Kerékpárosklubon keresztüli az egyetlen ami erre is fizet.
 • Z4D3F

  A Tolvajkergetők web-oldalán fent van egy video, amiben egy 2.000 forintos könnyen beszerezhető csempevágó kézi fűrésszel valami 5-6 perc alatt elvágják az Abus Bordo-t. Fényes nappal nyílt utcán nyilván nem, de pl lépcsőházban minden gond nélkül meg is teszik. Ne kísértsd a sorsot.
 • András
  Vettem 250000 Ft.-ért egy 9kg-os bicajt, és vettem hozzá 12000 Ft.ért egy 3 kg-os zárat.
  Ezt lehet, hogy elszámoltam :).
 • Handalamandala

  Ez a tagadás fázisa, amit épp művelsz. Nyugi, én nem akarlak lebeszélni a csúcskategóriás lakatodról, csak mondom, hogy az egységsugarú kerékpártolvaj (aki nagyjából azonos pénzt kap az orgazdától egy szakadt montiért és egy csúcsbringáért) a kisebb ellenállás irányába mozdul el, tehát ha van könnyen lopható bringa a környéken, akkor azt fogja vinni, ha meg nincs – de nagyon kell a bringa neki -, akkor azt vágja el, amihez kikötötted (a hivatalos P és U tárolók is könnyen vághatóak, ahol meg betonozás helyett csavarozva van az, ahova lakatoltál, az maga a paradicsom nekik), aztán vállra veszi és elsétál vele olyan helyre, ahol nyugodtan foglalkozhat az összelakatolt kerekekkel.
 • Kiszamolo
  András, nekem az a kedvencem, amikor 10 kiló túlsúlyt cipelő emberek vesznek hátsó váltót 80 ezer forintért, mert abban 8 dekával könnyebb a fogaskerekek súlya és az annnnyit számít.
 • Andras
  Ezt a biztositast en is neztem, de ez milyen kikotes mar hogy sotetben nem zarhatod le?
  A varosba 10ezres olcso szar biciklit veszek dologgal nagoyn nem ertek egyet. A bringa a kozlekedo edenyem, amivel mindennap jovok-megyek. Joval tobbet jarok vele mint a kocsimmal, miert vennek egy kenyelmetlen, veszelyes, 20 eves hulladekot? Nekem is egy abus granit u lakatom van egy 100ezres bringahoz, es amiota van, nem aggodom. Siman odazarom ejjel a gozsduba, a mamut ele, a bme-re, barhova. Meg a km orat se loptak le rola soha, pedig gyakran nem veszem le.
  Szerintem ez a biztositas egyaltalan nem eri meg a 200ezres bringahoz sem. Egy Jo lakat a varosba, es egy biztonsagos tarolohely otthon. Ezek kellenek.
 • TamasB
  Tényleg nem értem ezt a lopásparát, mindenhol otthagyom bármennyi időre a kerékpárom egy u-lakattal. Igaz, ma már ütött-kopott, de újkorában is otthagytam (pedig akkor az volt az elérhető legmagasabb felszereltég a márkánál).
 • Zelei K. Andor
  Kerékpárbiztosítással kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de az Aegon biztosítóval kapcsolatban van. Korábban nem tapasztat módon változott a kárrendezéshez való hozzáállásuk, és nem előnyükre.

  A családban két káresemény is volt idén egy betörés (jegyzőkönyv ellenére nem fizettek, mert nem volt eredeti számla az X éves holmikra) és egy lakásbiztosítás (mert sokéves tapasztalatuk szerint nem úgy néz ki az igazi viharkár, meg különben is nem azonnal jelentették a nyaralón esett kárt). Utóbbit a Pénzügyi Békéltető Testületig is elvitték, eredmény nélkül.

 • Cantus
  Nagyon köszönöm a cikket, igazán alapos. Végigolvastam az “Amire figyelj” részt és megint megállapítottam, hogy nincs értelme foglalkoznom a biztosítókkal. Már vagy 10 éve bombáznak mindenféle ajánlatokkal és még életembe nem láttam olyan szerződést, amit kicsit is megérte volna aláírni. Mindegyikben azt éreztem, hogy én fizessek szorgalmasan, ők meg igyekeznek úgy körbebástyázni magukat, hogy még véletlenül se kelljen fizetni, ha bajba kerülnék.
 • Tamás
  A megkötések miatt értelmetlen ez a biztosítás.

  Alapból szerintem elégséges védelem két jó lakat, egy hordozható kisebb U-lakat (pl. krypto mini) és egy olcsóbb, de bazi nagy láncos lakat, lehetőleg olyan aminek külön mini lakatja van, nem a láncra integrált változat (pl. Tonyon 729, Krypto drágább darabjai).

  A bazi nagy lakatott otthagyod ahol sokat tárolod a bringát (melóhely, egyetem), így ott mindig két lakatod van (mini+lánc) cipekedés nélkül.

  Gagyi lakatok (sodrony, henger, olcsóbb laphajtogatós változatok) felejtőssek. Drágább bicajra nem árt egy biztonsági gyorszár szett (~4000ft, a gyorszárat cseréli spéci kulccsal nyitható tengelyre).

 • Topfly
  megnéztem a videót és valóban elvágták ez a lakatot is de11 perc alatt. Nálunk kétszer is betörtek és mind a kétszer erővágóval estek neki az Abus bordónak, mert ha megy az erővágóval akkor másodpercek és nem 11 perc alatt lopható el a bringa. A lakatok 70-80%-a könnyen elvágható egy erővágóval, így a tolvajoknak nyilván ez a racionális módszer.

  Én csak azt állítom hogy kétszer valós tolvajteszten ellenállt a lakatom. Azok a szomszédok akik spórolni akartak a lakaton egy bringával szegényebbek lettek 🙁

 • Hacktiv
  Én sem vagyok a drága lakatok híve, meg valahogy mindig megmosolyogtat amikor látok egy 50-70 ezres bringát egy 40 ezres lakattal ami minimum 5 kiló. Ahogy előttem már említették, sokszor nem a lakatot vágják el lopáskor. Ha az utcán hagyod, hiába veszel akármilyen kemény lakatot, ha egyszerűbb elvágni a kerítést, fát (igen megtörtént eset, hogy kivágták a fát amihez kikötötték a bringát a 40 ezres lakattal) stb. amihez köztéren kikötötted.
  Én minden nap bringával járok dolgozni, és a cégnél kötöm le vagy az épület előtt vagy a mélygarázsban, mivel van kamera meg cirkál a biztonsági szolgálat, ez sokkal jobb mint bármilyen lakat. Egyre több cégnél és egyetemnél van ilyen szerencsére.
  Amúgy meg aki munkába akar járni meg néha hétvégén megy egy kört a Velencei tó körül az szerintem ne költsön 100e nél többet bringára, mert minek:)
  Ez esetben szerintem se éri meg a biztosítással bajlódni
 • Topfly
  Az Abus bordo granit 1,5 kiló és nem 5 kiló. A bringánk értéke darabonként 80 000 forint. Eddig nekem kétszer 160 000 forintot, azaz összesen 320 000 forint kárt hárított el a jelenleg kb. 35 000 forintot érő lakat. Nekem megérte, de az összes racionálisan gondolkodó embernek is valószínűleg megéri!
 • szocske
  “A bazi nagy lakatott otthagyod ahol sokat tárolod a bringát (melóhely, egyetem), így ott mindig két lakatod van (mini+lánc) cipekedés nélkül.”
  Ebben az a jó, hogy a tolvajnak van ideje előkészíteni, 90%-ban átvágni, amikor nincs ott a biciklid….
 • Manolin
  Sztem nem éri meg, inkább félreteszem azt a pénzt, továbbá biztosításra van egy megoldásom, ami helyettesíti azt és ez általában igaz: a legjobb biztosítás a megelőzés, tehát jó lakat kell, vagy lopásgátló, bár nekem sosem lopták el a kerékpáromat, pedig már jóval több mint 2 évtizede használok biciklit.
 • mopusz
  Sok esetben a kerékpárbiztosítást lehet kérni a lakásbiztosításhoz kiegészítésként és az is ezekre vonatkozik A generali nekem már fizettek ellopott bicaj után kb 10 éve igaz azthiszem 50-100k a max. Akkor is be kellett jelenteni a rendőrségen, bicaj számla és amikor jött az igazolás, hogy a nyomozás lezárult akkor utalták a pénzt. Sajnos azt nem tudom már hogy ez a kiegészítés mennyibe került a lakásbiztosításhoz de pár ezer HUF/ évnél nem hiszem hogy több volt.
 • Handalamandala

  A tizedéért vettem collstocklakatot a LIDL-ben, és mindig olyan helyre kötöm le a bringát, ahol van sodrony vagy gerinclakatos áldozatjelölt a közelben. 🙂 Előtte egy wannabe Kryptonite U-lakatot használtam (a megtévesztésig hasonló volt, de csak 2000 forintba került) évekig. Az elmúlt 10 évben egyszer se lopták el a bringámat. Nem hiszem, hogy a tolvajok ennyire értenének a lakatokhoz, nekik az a fontos, hogy gyorsan el lehessen vinni a bringát L. Nintendóhoz, aki ad érte egy ötöst.
 • Topfly
  Nem az a lényeg, hogy a tolvajok értsenek a lakatokhoz, hanem hogy a leggyakrabban használt tolvaj eszköznek (az erővágónak ellenálljon). A te lakatjaid valószínűsítem, hogy nem állnának ellen. Nekem sem a nyílt utcán próbálták ellopni a bringát, hanem a házban lévő tárolóból. Aki oda bemegy az többnyire már komolyabb tolvaj.
  Az meg hogy 10 évig nem lopták el a biciklidet, lehet sima szerencse is. Nálam már nem csak szerencséről volt szó, hanem nem tudták ellopni bringákat, annak ellenére, hogy akarták és megpróbálták!
 • Suhanc
  Kiszamolo! Nekem aegon biztositasom van és ott alapból benne van a bicikli biztosítása. Talán sport felszerelések pont alatt. Többször felhivtam őket telefonon és megerősítették, Hogy bicikli mellett akár síléc lopasara is vonatkozik. Fel emeltem 200.000-re, És csak 1-2000 Ft / év. És nincs ennyi kötelezettség,mint itt. A szüleimnek régebbi aegon van és nekik nincs benne….
 • jurta
  Személyes véleményem (6 év, >15 ezer km városi bringázás után), hogy a kerékpár pont az az eszköz, amelyet ha ellopnak, teljesen összetörök, stb., az érzelmileg nyilván lenyom, de anyagilag pont akkora veszteség, amire nem éri meg biztosítást kötni és utána hosszasan intézni, hanem (nyilván ha a feljelentés/szerviz nem vezetett eredményre) elmegyek és veszek egy újat. Jellegzetes “a hostelben felejtettem a samponomat” eset. Csak olyan bringám legyen, amit képes vagyok azonnal pótolni (nyilván nem hetente).

  Ennek ellenére természetesen köszönjük az utánanézést!

 • xezs
  Tudom, hogy nem ez az eredeti téma, de leírom: olvasva a kommenteket elszomorodtam. Elszomorító ugyanis az, hogy a normális embereknek azon kell gondolkodniuk naphosszat, hogy mivel és mihez lakatolják le a biciklijüket, mert a világ tele van ingyenélő senkiháziakkal, akiknek büdös a munka és a mások dolgaira fáj a foga. Engem ez tényleg elszomorít. Nem feltétlenül csak biciklilopásról beszélek, hanem úgy általában mindenről. Az biztos, hogy nem lettem volna jó Tolvajkergető, mert én legszívesebben jól pofánverném a tolvajokat, pláne akkor, amikor a nyilvánvalót próbálják kimagyarázni, meg szépíteni. Az már tényleg a pofátlanság netovábbja. Ja igen, lopták már el biciklimet, meg volt egy majdnem-lakásbetörésem is. Talán azért hozza ki a téma belőlem a rosszabbik énemet.
 • Penge
  Tolvajkérdésben inkább azt látom társadalomszintű hibának, hogy a rendszer engedte, hogy tömegek kerüljenek olyan mélyre, amihez képest a börtön sokszor minőségi ugrás. Az ilyeneknek talán a halál lenne elég elrettentő erő, de sokszor még az sem, tehát bármennyire jól esne néha, nem megoldás a halálbüntetés vagy kézlevagdosás sem.

  Amíg pl. egy átlag svéd/norvég olyan magas életszínvonalon él, hogy még a tényleg ingyenélő, segélyeken tengődők sem akarnak az ottani luxusbörtönökbe kerülni, addig itthon az alsó 5 decilis simán elgondolkodna rajta és elképedve nézi, mikor bemutatják, hogy internet, WC, zuhanyzó, lapostévé van a cellákban (+ EÜ, fogorvos, teljes ellátás, konditerem, könyvtár, uszoda, stb.)

  Moralizálni felesleges, ezek az emberek nem fognak változni. Más megoldás kell. Pl. lassan de hatékonyan kinevelni a népből az állambácsihoz fűződő Stockholm-szindrómát.

 • Szartó Moltáre
  En kevesbe hiszek ebben a biztositasban. Az ar-teljesitmeny-macerat valahogy nem erzem osszhangban. De tuti van akinek megvaltas. Es innentol offolok, ahogy szoktam.

  A lakatolas vonalhoz: Az hogy nem tudjak elvinni meg nem jelenti azt hogy nem rugdoshatjak ossze tudd-hogy-ertsd alapon. Ha a lakat ellenere is van bizti, az rongalasra is vonatkozik valamilyen szinten, de hat na. A masodik gondolatom inkabb toroltem, tul jo (amugy kozkezen forgo) otleteket adna a tolvajoknak. Mindenesetre egy tul biztonsagos lakatnak is vannak arnyoldalai.
  Az elso alapelv tenyleg az hogy legyen a kozelben konnyebb es kivanatosabb preda. A tobbi google: “kerekpar lakatolas”
  En a muszakilag patent, de optikailag elrettento kerekparokra eskuszom a zart tarolobol zart taroloba viszonylaton kivulre.

  Gyorszar tipp, ha az letfontossagu (nem az): egy KTM-en(?) lattam olyat hogy csak fejreallitott bringan nyilt.

 • Zsolt
  Ne csak a bringát biztosítsátok, hanem kössetek felelősség biztosítást is. Ha te okozol kárt pl. egy autóban, akkor ne neked kelljen fizetni a bringa árának a sokszorosát, hanem a biztosítónak. Városban közlekedve bármi megtörténhet.
 • axt
  Penge, ez csak szerecsenmosdatas. Nem lopunk es kesz, ezen nincs mit magyarazni. Vannak emberek akik sose fognak dolgozni mert mindenre alkalmatlanok.
 • Penge
  Igen, ahogy van szúnyog, influenzavírus, UV sugárzás és még sok más, ami megkeseríti az ember életét, de ha úgy élünk le egy életet, hogy ezen bosszankodunk, akkor nekünk lesz rosszabb. Erre írtam, hogy moralizálni felesleges, változni nem fog semmi, mert az emberi társadalom a kezdetektől tartalmazott tolvajokat, gyilkosokat és mindenfélét. A probléma inkább az arányokkal van, mikor már olyanok is ezt az utat választják, akik amúgy tisztességesek lennének, csak anyagi okok viszik rá őket ha a lopásra nem is, de orrgazdaságra, illetve a depressziójuk, gondterheltségük a “nem láttam semmit, nem tanúskodom” típusú apátiára.

  De hogy kicsit ON is legyek: Ismer valaki olyan oldalt, ahol össze tudom hasonlítani, hogy különböző valutákban mennyit érne a megtakarításom? Pl. ha jó magyar 2%-os kamatok helyett dollárra/euróra, stb. váltva akár a párnacihában lenne?

 • tudatosbiztositas
  Kedves Suhanc!

  Az Aegonos lakásbiztosításban lévő Sportfelszerelések nevű kiegészítő biztosítása, valóban vonatkozik többek között a kerékpárokra is, viszont nagyon fontos, hogy kizárólag sporttevékenység közben történő lopás esetére vonatkozik. Magyarul, ha boltba, dolgozni, kocsmába, suliba, vásárolni, stb.. mész, akkor nem fog fizetni, viszont ha kirándulni mész biciklivel akkor igen. A nettó díja is minimális 150-200 ft/Hó, ennyiért ez vállalható.

 • V
  “tevekenyseg” kozben nem tudjak ellopni a bringat, ott azert szerencsere meg nem tartunk hogy kilopjak az ember alol. Az minek minosul ha otthonrol zart tarolobol lopjak el?
 • Pompi
  Tgn a belvárosban láttam lelakatolva egy biciklikereket, még a gumit is elvitték róla, csak ő arvalkodott egyedül. Nagyon szomorú látvány volt :-(.
 • antenna
  Ismerősöm is teljes biztonságban tudta a munkahelyén a biciklijét. Kamerák, őrök, őrjáratok, mi baj lehet. Amikor ellopták a gépet, akkor persze senki nem látott semmit, a kamerák felvételei pedig nem voltak meg. Amikor apósom pénztárcáját ellopták a madaras nagyboltban, senki nem segített neki. Persze ha valaki egy doboz gyufát tenne el, máris ugrana rá 6 rambo. Az a kamerarendszer nem azért van, hogy neked segítsen. Ismerős balesete után a rendőrségnek fél évbe telt, mire meg tudták nézni a kamerafelvételt, mert nem tudták lejátszani.
 • Handalamandala

  A Magyar Kerékpárosklub tagdíjához jár baleset- és felelősségbiztosítás.
  Kiszámoló valamiért nem bővítette ezzel a lényegtelen információval a posztot. 🙂
 • ces
  Akik szerint túl sok “macera” van a kerékpárlopás bejelentésével a biztosítóhoz:
  3 főbb dolog van ami kell a bejelentéshez:
  -számla a kerékpárról. evidens, ahhoz hogy tudd bizonyítani hogy egyáltalán létezett a bejelentett kerékpár, arról bizony kell számla, és hogy kié volt, az pedig bizonyítja hogy kinek a nevén van a számla
  -számla a lakatról, szintén magától értetődő, ha arra nem veszed a fáradtságot hogy egy lakatot áldozz az értékedre, akkor nyugodt szívvel állítható, hogy téged nem is érdekel a kerékpárod, nem érdekel az, ha a boltból kisétálva nem látod ott ahova tetted.
  -rendőrségi bejelentés, az hogy “macerás”, nem hinném, az hogy várni kell, természetesen az ilyen helyeken ahol naponta több száz hívás érkezhet be és intézni való, egyértelmű hogy nem azonnal fognak ugrani az új “ügyfélre”. Aki pedig nem szívesen jár rendőrségre, annak valószínűleg nem tiszta a lelkiismerete.
 • okoska
  ha úgy gondolod hogy megéri neked az ilyen bringabiztosítás, akkor dúl drága bringád van…
 • Kiszamolo
  handala, a legtöbb lakásbiztosításban évi 200 forintért van 10 milliós felelősségbiztosítás, ami akkor is fizet, ha kerékpárral okoz bárki kárt a családból.

  Ugyanehhez kérhetsz balesetbiztosítást is.

  Mivel szinte mindenkinek van lakásbiztosítása és ha pici esze volt, kért bele felelősségbiztosítást (vagy eleve van benne), ez nem volt akkora infó, hogy ezért átírjam a cikket.

 • Handalamandala

  Oké, elfogadom a választ. 🙂
 • jurta

  “szinte mindenkinek van lakásbiztosítása”

  Mármint azok közül, akiknek van lakása.