Kiterjesztett garancia lakásbiztosításban

Szabolcs osztotta meg, hogyan járt a kiterjesztett garanciával, mivel tanulságos, közzéteszem. Következzen a levele:

November végén költözés miatt több konyhai háztartási gépet vásároltam, illetve megrendeltem december elejei fizetési határidővel. A gépekre kértem az 5 évre kiterjesztett garanciát (Aegon garancia X), ami egy főzőlap, sütő és mosogatógép esetén kb. 50 ezer forint többletköltséget jelentett (ez kb. a vételár 10%-a).

Pár nappal fizetés előtt megkötöttem szintén az Aegonnál az OKÉ Lakásbiztosítást és a hölgy azt mondta, hogy van egy kiegészítő biztosítása ami évi kb. 4000 ezer forintért ugyanezt tudja.(Ez gondolom az alap lakásbiztosítási díj függvényében változik, de egy bp-i agglomerációban lévő kb. 150 nm-es kertes ház esetében ennyire jött ki)

Ami azt jelenti, hogy 5 évre 20 ezer forintért megkapom ugyanezt a szolgáltatást.
Felhívtam az Aegont, ahol megerősítették, hogy a két termékük lényegében ugyanaz. A lakásbiztosítás mellé köthető kiegészítő biztosítás esetén is max. a termék 5 éves koráig érvényes, minden 20 ezer forint feletti műszaki cikkre, háztartási gépek esetén 300 ezer forintos, mobil eszközök esetén 200 ezer forintos összeghatárig.

Ezután lemondtam a gépenként vásárolt kiterjesztést, az eladó “nagy örömére”, aki szerint kizárt, hogy ugyanazt tudja a két biztosítás, de nem tudta megmondani mivel tudna többet a gépenkénti. (egy 300 ezer ft feletti gép esetén érdemes átgondolni)

Talán többek számára is hasznos lehet, ha tudnak erről a lehetőségről, feltéve hogy nincs valami apróbetűs, de annál jelentősebb különbség a két konstrukció között.

Eddig a levél. Az Aegon lakásbiztosításában köthető kiegészítő biztosítás feltételeit itt találod a 61. oldaltól. Benne van a listában mobil is (törésre csak biztonsági fóliával), de az csak hároméves koráig és mindenféle gép ötéves koráig, ami 20 ezer forintnál drágább volt, mint például borotva, hősugárzó, mobilklíma és sok minden más is, szinte minden fel van sorolva. (Lásd a kivételeket is a feltételekben.)

Eredeti, a biztosított nevére szóló számla és garancia kell és a gyártói garancia már nem lehet érvényben. Várakozási idő két hónap (ne akkor köss biztosítást, ha tönkrement a hatszázezres tévéd), más buktatót én nem látok. Ami jó, hogy így kvázi utólag is vásárolhatsz készülékbiztosítást szinte mindenre kis összegért.

Apróbetű, ha már a hatszázezres tévé szóba került, hogy 309 ezer forint a felső térítési határ, ha nem lehet ésszerű összegért javítani a készüléket (mobilnál 206 ezer forint), de ebbe az összegbe a legtöbb otthoni eszköz belefér. Van egy táblázat, hogy milyen kor mellett mi számít ésszerű javítási összegnek. Ha pedig hatszázezres tévé ment tönkre, azért is szép legalább 309 ezret kapni használtan és hibásan.

A nagy kérdés az, hogy egyébként az Aegon lakásbiztosítása olcsó-e vagy drága a többiekhez képest (erre nem tudom a választ), de ez a kiegészítő szolgáltatás ennyiért nagyon megéri. Köszönjük Szabolcsnak a hírt.

Ha tudsz más biztosítónál hasonlót, írd meg a hozzászólásokban, ahogy azt is, ha volt ezzel tapasztalatod, akár negatív, akár pozitív.

Share

58 hozzászólás

 • Snemeskeri
  Saját értékesítési tapasztalatom, hogy a Generalinál és a Signal biztosítónál is van ilyen kiegészítő a lakás biztosításokban. A feltételek a fent vázoltakhoz képest minimálisan eltérhetnek.

  Amit fontos tudni, hogy ezek bármikor megköthető kiegészítők a meglévő biztosítások mellé. És ezt akkor is megteheti az ember, ha már lejárt a garancia és 5 éven belüli a készülék!

  Ezért új készülékekre nem is szoktam javasolni, mert a kizárások szerint garanciális gépekre NEM vonatkozik, tehát pénzkidobás az Ügyfélnek!

 • Topfly
  Csak az a kérdés hány óra extra ügyintézést igényel a dolog, ha bekövtkezik a kár?
 • MG
  A trükk kb annyi, hogy káresemény esetén megemelik a lakásbiztosítás összegét valamennyi összeggel valamennyi időre, mivel magasabb lesz a kockázati besorolásod. Ha nem történik káresemény, az évi 4000Ft is sok, de matekozni nehéz a fenti valamennyik ismerete nélkül.

  A gyári garancia legyen az első szempont eleve háztartási gép vásárlásánál, a tervezetten elavuló alkatrészeket ehhez igazítják, felette lehet bízni a szerencsében gondviselőben vallása válogatja, de én biztos a gari lejárta előtt két héttel kötném meg a kiegészítőt 🙂

 • matetoth
  Köszi az infót, érdekes. Nekem a lakásbiztosítással kapcsolatban a legfurcsább a felelősségbiztosítás kiegészítés. Ilyen van valakinek?

  Itt is volt már szerintem róla szó, de a (kiterjesztett) biztosítás vásárlása egy pontos mérőeszköze annak, ha valaki túl drága eszközt vesz magának.

 • mzsombor
  Van esetleg valakinek, akár neked, Miklós, olyan lakásbiztosításos kontaktja, aki független, és keni-vágja a témát?

  Régóta napirenden van már nálunk, hogy kéne egy jó biztosítást kötni, de van egy-két extra körülmény, ami bonyolítja a dolgot. Nem szeretnék úgy járni, hogy fizetek valamiért sokat, amiért elég lenne máshol sokkal kevesebbet is, aztán ha kár van, kiderül, hogy nem is fedezi, mert mást ír az apróbetű.

  Egy KGFB-t megköt az ember egy netes kalkulálás után, de itt ahány biztosító, annyi csapda, úgy érzem.

 • Roland
  En a lakas-biztositasnal extra uvegtores kar kockazatra tudtam ezt kerni (K&H Biztosito), devat csak fozolap, suto uvegtores, repedesre ad fedezetet. Az emlitett megoldas barmilyen, garanciaidon tuli muszaki jellegu meghibasodas eseten terit? Mert akkor valoban jo dealnek tunik… koszi a felvetest!
 • Inevitable

  Nézőpont kérdése. Nálunk hullanak a mosógépek, ezért szoktam kérni kiegészítő garanciát (biztosítást) mert így kb. 10-15 ezer forint pluszért adnak egy új mosógépet. A hűtő/tv/tűzhely kombóval jók a tapasztalatok, azokra nem kérek.
 • napalm
  Köszönöm a tippet, le is módosíttattam.
 • Szabolcs
  matetoth
  2021-01-06 at 13:25

  Nem én küldtem be a cikket… 🙂
  Nekem van ilyen felelősségbiztosítás kieg. Kvázi automatában járt hozzá, vagy vmi minimális díja volt. Arról szól, ha nálad csőtörés van és elázik a szomszéd, akinek nincs biztosítása, vagy a biztosítója rád akarja utána verni, amit kifizetett, akkor belép helyedre ez. Vagy azt hiszem ennek része ha a macsesz elkapja a szomszéd tyúkját, vagy a kutya megmarcangolja a szomszéd gyereket, akinek a plasztikai műtétjét ebből fizetheted. Nem véletlenül kerül (szinte) semmibe…

 • Csaba

  Létezik ilyen termék, a neve: Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás. mnb.hu/mfo

 • -nb-

  Van felelősségbiztosításom, ami “kiadódott”, mert más miatt csak 1 fajta biztosítás volt megfelelő. Alapban nagyon kicsit térít, ha jól rémlik, 1 millió, de évi párezer forintért 16 millió lesz a limit. Arra senki sem tudta a választ, hogy 2 biztosítás esetén a térítések összeadódnak-e?
  Hál’istennek eddig kidobott pénz volt.
 • Balaton
  Hasonló helyzetben lennék én is. Tavasszal minden féle beépíthető gépet veszek az otthon felújítási támogatás kihasználásával. Vajon ez akkor is működik ha a gépeket a vállalkozás veszi meg nekem?
  Illetve tudtok jó lakásbiztosítás összehasonlíto oldalt?
 • Sleepy McGee
  Telephely biztosításban találtam egyszer egy olyan tételt, hogy térítés arra az esetre ha repülőgép zuhanna a telepre. Megkérdeztem, hogy ha ezt nem kérjük mennyivel olcsóbb, de azt mondták, hogy ezt nem lehet kivetetni belőle. Nem tudom történt-e már az országban ilyen esettel kapcsolatban kifizetés.
 • reteklangos
  “Ami jó, hogy így kvázi utólag is vásárolhatsz készülékbiztosítást szinte mindenre kis összegért.”

  Ezt, hogy “szinte”, érdemes lenne pontosítani, mert a mobileszközök (ezekből jellemzően több is van egy háztartásban) védelmére ez nem igaz.

  Feltételek, 62. oldal 7c):

  “7. Nem tartozik a biztosított vagyontárgyak körébe:
  c) olyan mobil eszköz, amelyet jelen kiegészítô biztosításra vonatkozó ajánlattétel napja elôtt vásároltak”

 • Apuka
  matetoth
  2021-01-06 at 13:25
  “Nekem a lakásbiztosítással kapcsolatban a legfurcsább a felelősségbiztosítás kiegészítés. Ilyen van valakinek?”
  Minden modern lakásbiztosítás tartalmaz kötelezően felelősségbiztosítást. Apróbb eltérésekkel a működése a következő: Lakcímen kivül de az EU-n belül okozott felelősségi károk térülnek, akár 10-25 M Ft értékig is. Életből vett példa: Eláztatod az alattad lakót. Vagy kerékpárral a gyermeked lezúzza a balatoni körúton valakinek az autóját. stb. Az Aegonnál biztosan tudom, hogy fizet arra is ha pl a kutyád kárt okoz a szomszédodnak, vagy lerángatja a postást a bringáról.
 • Apuka
  MG
  2021-01-06 at 12:53
  “A trükk kb annyi, hogy káresemény esetén megemelik a lakásbiztosítás összegét valamennyi összeggel valamennyi időre, mivel magasabb lesz a kockázati besorolásod.”
  Ez így ebben a formában nem igaz. KGFB esetén igen, de lakásbiztosításnál nem. Eleve úgy vannak a kiegészítők és persze az alapesemények díjai kikalkulálva, hogy számolnak statisztikai alapon azzal, hogy x összeget ki is kell fizetni. Attól, hogy véletlenszerűen bekövetkezik nálad egy káresemény, még leszel magasabb kockázati besorolású.KGFB esetén más a helyzet, mert ott te vagy az okozó nem a véletlen. Lakásbiztosítás esetén ha nagyon sok kárt és főleg sok alkalommal jelentesz be (kiugróan magasan sokat) akkor a biztosító indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.
 • Apuka
  mzsombor
  2021-01-06 at 14:21
  “Van esetleg valakinek, akár neked, Miklós, olyan lakásbiztosításos kontaktja, aki független, és keni-vágja a témát?”
  Győr környékén tudok segíteni
 • Róbert
  Kb. 2 éve kötöttünk ilyen biztosítást. El is romlott a Macbookom, de több hónapos huzavona után végül azt mondták, hogy mivel a szerződéskötés előtt vettem a készüléket, így erre sajnos nem vonatkozik. 🙁 Lehet hogy akkor vezették be ezt a terméket és azért húzodott ennyit a dolog… Annyi mindenre lehet kiterjeszteni a garanciát, hogy az nem igaz. Csak jusson eszedbe ha egyszer szükséged van rá, hogy erre is kötöttél biztosítást.
 • Szlacikaa
  Nekem volt aegon kiegészítők a háztartási gépekre. Vásárlás 1 évvel biztosítás kötés előtt. Kb. egy hét különbséggel 2 gép ment tönkre. Szárítógép és indukciós főzőlap. A biztosítás intézése a kiegészítőre indult, de 2 hónap alatt nem jutottunk sehová. A végeredmény szerint inkább villámcsapás szerint számolták el. Újat kellett venni és a 60 %-ot fizették utólag. Kb. 3 éves cuccok voltak. Csak be kellett mutatni az új számlát ami a nevemre szól és hasonló összeg mint az előző volt.
 • Lajoska17
  Hihetetlen varomnak kell ahhoz lenni, hogy egy mezei háztartási gépre ilyen biztosítást köss. Eleve 2-3 év garanciád van minden eszközödre, legjobb esetben is kapsz +3 évet. Miközben egy főzőlap nem romlik el, egy hűtő ha két évig elment, akkor már nem lesz kompresszoros.
  Az idióták biztosítása ez, akik ezzel kompenzálhatják, hogy nem figyeltek oda a műszaki órákon.
 • naa
  “otthon felújítási támogatás[..]akkor is működik ha a gépeket a vállalkozás veszi meg nekem?”
  Hát én nem nagyon néztem utána ennek a támogatásnak, de szerintem csak magánszemélyre vonatkozhat, azt ne igen reméld, hogy támogatják, ha a vállalkozásod vesz beépíthető gépeket 🙂

  Ezek szerint ez egy olyan kiegészítő biztosítás, amit kivételesen érdemes beikszelni.
  Egy kérdés: a biztosítónak ebben nem kibúvó, ugye, hogy alulbiztosítottságot állapít meg? Pl. kötöttél egy standard biztosítást, ami a lakás négyzetméter után megállapít 10 millió forint ingóság biztosítást, aztán szétázik vagy ellopnak valamit, kijön a biztosító, körülnéz és azt mondja, hogy szerinte a lakásban nem 10, hanem 20 millió értékű ingóság van, alulbiztosított volt a lakás, csak a kár felét téríti (10 a fele a 20-nak, innen az 50%)

  Vicces, hogy oldalakon a kutyafajták tömegét listázza a feltételek doksi…:))

 • Tee Bee
  3 éve mosógépet vettünk kb 120.000 Ft-ért (soha többet elektroluksz!) és gondolkodtam a kiterjesztett garancián (+2 év) ami 25.000 Ft lett volna.
  Már majdnem megkötöttem amikor az apróbetűs részt olvasva ezt láttam: “…. évente max. 250 mosási ciklus…”
  -Hát, nagycsaládosként ez bizony több lenne nálunk: nem kértem, csak pénzkidobás lett volna.

  (Mily “csodás” is, hogy ma már majd’ mindenben van mikrokontroller. Komoly szolgálatot tesz a gyártónak…)

 • Chopper
  Én főként lakás és gépjármű biztosítások értékesítésével foglalkozom. Ráadásul az Aegonnál. Alapból tartalmaz 25millio értékhatárig Felelősség biztosítást az OKÉ lakás biztosítás. Azért olcsó a termék mert magasan piacvezető az országban lakás állományban. Minél több a szerződés, annál olcsóbb tud lenni a termék. Az Aegon nem szokott 200 vagy 300 ezres kifizetés után emelni. Az Bagatell összeg. Legfeljebb Indexálni, amit minden biztositó szokott.
  A terméket sokan haszonzerző szemlélettel elemzi mindenki, pedig az lenne fontos, hogyha baj van az ne Nagy baj legyen…
 • Adócsaló vállalkozó

  Lakásbiztosításhoz felelősségbiztosítás:
  Nálam kötelező darab. Amikor a kutyám kinyírta a szpmszéd kacsáit, kól jött a Garanciás biztosítás. Amikor a mázas cserép elkezdett mállani, nyugodtan aludtam a cseréig, attól függetlenül, hogy a szomszéd direkt a potyogó darabok alá állt a kocsijával. Ha a gyerek biciklizik, és véletlenül meghúz egy autót, arra is tökéletes. Jó ideje Allianzos van, náluk még nem kellett igénybe vennem, de azért a pár száz forintért megéri.

 • Dani
  Sziasztok!
  Teljesen off de ez a topic porog.
  Contractor IT-s kollegakat kerdeznem,h java fejlesztokent seniorkent milyen napidijakat lehet elkerni?

  En Exadata uzemeltetesre megyek, de az a terulet amiben jartas vagyok, az egesz orszagban akig 10 ember tudja, ebbol 4 az en csapatomban van igy az alkupozicio nagyon eros. A versenytars az Oracle aki evi tobb millio EUR-ert csinalja ezt, tehat mden merlef felem billent. Azert kerdeztem a java senior fejlesztot, mert ok az a reteg akik zsirosan tudnak keresni es minimum ebben a kategoriaban gondolkodom.

  Koszi mden IT-s kolleganak.

 • Krisz
  Nekünk van ingosag biztosítás. Mindenféle Kozmetikazott extrával. Nem tudom mi a neve pontosan. A masfeleves fiam lerantotta a lámpát és eltort a bura. Nem fizettek ki,mert benne volt a feltételek között. Pont ma mondtam,hogy vissza is mondom az egészet,mert pont amire kell arra nem jó. Erre itt a cikk….Lehallgat Miklós 🙂
 • Márk
  OFF:
  Próbált valaki már idén Revolut bankkártyával a Webkincstáron eurót fizetni? Nekem mindig elutasítja a 3DS-hitelesítés hiányára hivatkozva (mármint a Revolut nem engedi a fizetést)
 • Tibor
  Számla csak akkor kell, ha mobileszkoz, ha pl háztartási gép, akkor elég a nyugta is
 • Szabolcs
  Az Aegon-t nem éppen felvasaroltak?
 • mad823
  Avultatás, önerő, kizárások. Ezekben szokott jellemzően különbség lenni. Illetve nyilván nem fog utólag vonatkozni korábbi vásárlásokra, vagy mondjuk max. fél évvel a vásárlás után köthető, tehát azt senki ne remélje, hogy a gyári garancia lejárta előtt picivel majd jól meghosszabbítja.
 • Szegedi Dorina

  Ugyan nem telephelyre, hanem lakóházra zuhant, de azért előfordul ilyen /egy vállalkozás horribilis árukészlete mellett nem is tűnik értelmetlen biztosításnak szvsz/:
  infostart.hu/kulfold/2020/07/25/lakohazra-zuhant-egy-kisrepulogep-nemetorszagban
  nepszava.hu/3027505_toronyhaznak-utkozott-egy-kisrepulo-floridaban
  index.hu/kulfold/2020/05/22/repulogep_baleset_pakisztan_zuhanas_aldozatok/

  Ez pedig egy telephely udvarára zuhant:
  kisalfold.hu/kek-hirek/lezuhant-egy-vitorlazo-repulogep-nyiregyhazan-a-pilota-meghalt-a-rendorseg-eljarast-inditott-fotok-5401780/

  Azt nem hinném, hogy ha van rá biztosítás és bekövetkezik, akkor ne fizetnék ki.

 • Tamas
  Tudtok ajánlani céges felelősségbiztosítást, ami olyan eseményekre fizet, mint pl. ha fűnyírás közben felpattan egy kavics a parkolóban álló autó szélvédőjére,stb.
 • Lántib
  #Márk
  OFF: Igen, ma próbáltam, és nekem sem megy, 3DS ellenőrzés már indul el, Webkincstár meg csak annyit ír, hogy “Sikertelen tranzakció”.
 • matetoth

  ott inkább a kérdés, hogy miért jobb, ha saját biztosításom van rá, és nem az okozó felelősségbiztosításától kérem az összeget. Duplán úgysem kapom meg. 🙁


  köszi a válaszokat, én is emiatt/gyerek miatt szemezek vele, de csak ezért meg nem kötnék lakásbiztit

 • másik Szabolcs
  Szabolcs
  2021-01-06 at 22:07

  És??? Cégtáblacsere egyszercsak megtörténik, de ha nem Te voltál az eladó vagy a vevő, akkor “miközödhozzá”? 🙂

 • szeklice
  Én is offolok: Az Erste Wizz kàrtyámnál mostanában nagyobb fizetési összegnèl felajànljott részletfizetési lehetôsèget a terminál több helyen is. Nyilvàn kioffolom, de pl. Édesapàm nem làt jòl és nemrèg hasonlò helyzetben véletlen rànyomott a lehetôsègre az OTPs kártyàjàval, majd jött a nagy meglepetés a havi záràskor. Hosszù telefonok utàn kiderítette, h. annyival maceràsabb lenne visszacsinàlni a dolgot, az eladò üzlet bevonàsával, h. ùgy döntött, nem éri meg a kb. 1000 ft-os kamatköltsèg a macerát… Valakinek van ezzel kapcsolatban infója/tapasztalata? Egyikünk sem emlèkszik, h. aktivàlt volna hasonló szolgáltatàst, általànos értesítés se jött róla, és nagyon bosszant, h. pl. az idôsebb, az ùj technikai kütyükkel kevésbè gyakorlottan bànò generàciót egy ilyen szolgàltatasnak àlcàzott lehùzàssal kèretlenül, akaratlanul is behùzhatjak a csôbe..
 • h-laszlo
  Holnap jön a jól megérdemelt. Akkor majd ki tudom próbálni, hogy működik-e nálam.
 • Apuka
  Krisz
  2021-01-06 at 21:43
  “Nekünk van ingosag biztosítás. Mindenféle Kozmetikazott extrával. Nem tudom mi a neve pontosan. A masfeleves fiam lerantotta a lámpát és eltort a bura. Nem fiz”
  Akkor fizet ha másnál veri le a lámpát. Jogos. Gondold el mi lenne abból ha minden kárt amit a gyermek otthon okoz, fizetné a biztosító? Felelőtlen szülők és hozzá csilliós lakásbiztosítás, a minden mindegy jegyében 🙂
 • Apuka
  “Szabolcs
  2021-01-06 at 22:07
  Az Aegon-t nem éppen felvasaroltak?”
  Csak a név fog változni kb fél év múlva. Olyan ez mint amikor a Takarék bank változtatta a nevét havonta mert hol ezzel hol azzal olvadtak össze. Ügyfél szempontból nincs jelentősége. Van olyan szerződés ami még Állami biztosító idején köttetett. Azóta volt AB AEGON, AEGON most meg lesz vmi. Az S szerződés ugyanúgy él azokkal a feltételekkel amikkel kötötték.
 • Apuka
  Tamas
  2021-01-07 at 11:20
  Tudtok ajánlani céges felelősségbiztosítást, ami olyan eseményekre fizet, mint pl. ha fűnyírás közben felpattan egy kavics a parkolóban álló autó szélvédőjére,stb.”
  Allianz elég jó céges biztosításokban.
 • Nagycsaládos
  Én ugyanezért tartom meg az erstés aranykártyámat.

  A 20e Ft éves kártyadíj felét elnegedik mert prémium ügyfél vagyok így 10e. Egy normál kártya díja 3-8e között mozogna típustól és számlacsomagtól függően. Vagyis párezer forint éves felárért tartalmazza kb ugyanezeket és egyéb országúti és egészségügyi assistance szolgáltatásokat is.

  A többi aranykártyás “hókuszpókusz” nem érdekel, csak a reptéren reggelizgettem vele ingyen amíg lehetett.

  Szóval nemcsak lakásbiztosítás tudhatja ezt, hanem más termék mellé kapott biztosítás is. A lényeg, hogy a kiegészítő biztosítást felejtsük el, vagy csak olyan termékre kössük amit más nem fedez és reális esély van, hogy kellhet (pl szemüvegcserére, ha ráülsz a kocsiban).

 • Szabolcsi Attila
  Sziasztok!

  Én most számoltam ki a saját lakásbiztosításomat. Egy nagyobb panellakás megyeszékhelyen 17’000 alapból, 21’000 a “Mobileszközök biztosítása, kiterjesztett garancia” kiegészítő hozzáadásával. Ezt a lakás paraméterei után, valamelyik csomag módosításával lehet hozzáadni.
  A jelenlegi 43’000 forintos, G***ralishoz képest sokkal jobb és ugyanazt tudja kb a kettő fele pénzért
  Ha valakit érdekel még, ezen a linken lehet számolni, megkötni:

 • Penge
  Offtopic, de hiányolom mostanság a Tesláról és a Bitcoinról szóló posztokat. 😀
 • MÁKr
  Gránitból sem megy az euró vétel
 • dotcomunista
  off: , vagy más, aki már aktív pénzügyi életet élt a dotcom lufi alatt, valaki el tudja mesélni, mi volt akkor a befektetői hangulat átlagpista szemével? Arra irányul a kérdésem, hogy a mostani helyzet, amikor már minden netes hülyegyerek meg tud gazdagoni a bitcoinból és teslából,kb ész nélkül befektetnek mindenbe is, mennyire hasonló patternt követ, mint ami volt 99-ben? Mennyire lehet párhuzamot vonni ? Akkori gazdasági helyzet, kamatok, VS most?

  köszi

 • gaborr
  /offtopic
  elképesztően drágulnak az új autók, minden bizonnyal a gyenge euróra készülnek a kereskedők. gondolom a használtak is követni fogják a drágulást, de arra nehéz tisztán rálátni annyi a csaló nepper.
 • Szakértő

  :OFF Az Erste októberben kapcsolta be ezt a “kedves” szolgáltatását minden hitelkártyás ügyfelénél. Ezzel próbálja behúzni a figyelmetlen ügyfeleket a csőbe. Úgy lehet megszabadulni tőle, hogy a számlatulajdonosnak be kell telefonálnia a mobilbankba és ki kell kapcsoltatnia az adott kártyára a “részletfizetés felajánlása fizetéskor” lehetőséget. Nekem megcsinálta az ügyintéző elég gyorsan. Kicsit mérges voltam és szegény ügyintézőre jutott a dühöm, pedig ő tehet a legkevesebbet a dologról.
 • Márk
  @MÁKr 🙂 Köszi, akkor már azt is tudjuk, hogy nem csak a Revoluttal nem működik. OTP-s bankkártyával forint fizetés egyébként mindenféle újfajta azonosítás nélkül ment (csak a kártyaszámot, nevet, lejáratot, CVV-t kérte, semmi telekód, semmi sms-ben küldött azonosító).
 • Attila
  Nekem volt egy porszívom extra 3 év biztosítással. A biztosításban lejárta előtt 2 héttel elromlott. Telefonon majd online bejelentettem azt már küldték is a pénzt, de nem a teljes vételárat ami a számlán volt csak kb a 60%-át! De az is jól esett. Gondolom az avultatás miatt amiről előtte senki se beszélt.
 • Analfa Béla

  Erste részletfizetési lehetőség POS terminálon: erről küldtek egy levelet, ami a netbankban olvasható. Én in meglepődtem amúgy. Az meg a legalja, hogy ha nem tetszik, akkor netbankban nem kapcsolthatod ki, csak fiókban vagy telebankon keresztül.