Lidl árak egy éve és ma

A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni. Ez pedig az, hogy elmenti a vásárlások blokkjait, így például bármit veszel, amire garancia jár, vagy szeretnéd kicserélni, mert mégsem lett jó, akkor nem kell félned, hogy elveszik a blokk. (Vagy olvashatatlan lesz a hőpapír egy hónap után.)

Kíváncsiságból előkerestem az egy évvel ezelőtti blokkokat és elmentem a Lidlbe ma megnézni, mennyibe kerül ugyanaz most.

Itt a Lidl Plus

Több terméket nem találtam, mert vagy kivezették, vagy más, hasonló termék van csak (például pizza). De minden más árat feltüntettem a táblázatban, tehát nem kimazsolázott árak, itt van minden, amit vettem egy éve.

Az akciós árakat igyekeztem kiszűrni, valószínűleg mindent sikerült, de azért nem száz százalékig biztos, egy, maximum kettő lehet, hogy maradt benne.

Sajnos sok mindent nem vettem a Lidlben abban a hónapban (vagy nem használtam az alkalmazást, mert nem volt miért), de a trend azért szépen látszik. Akarom mondani, nagyon csúnyán látszik.

Ahogy a mondás tartja, egy kép többet mond ezer szónál, következzen hát a kép, mennyivel drágult a Lidl az adott termékeknél egy év alatt. (Nyilván mindegyik másik áruház ugyanígy drágult, de csak innen vannak áraim.)

Ami nincs benne az árakban, hogy sok akció egyszerűen megszűnt. Például a vécépapír vagy a zabpehely háromhavonta menetrendszerűen olcsóbb volt 20%-kal. Nem is emlékszem, bármelyik is akciós volt-e idén. A másik, ami feltűnt, hogy az eleve drága dolgok (bio uborka, olasz sonka) 10-20%-kal drágultak, az olcsóbb megfelelői viszont 40-50% felett is akár.

Ha tudsz egyéb árakat mondani egy éve és ma, akár másik áruházláncban is, ne tartsd magadban, írd le egy hozzászólásban.

Update: ahogy olvasom a hozzászólásokat, hogy mennyivel olcsóbb rengeteg minden a környező országokban, lassan megint el fog indulni a bevásárlóbusz az összes nagyvárosból, ami éppen csak átmegy a határon az első szlovák/horvát/szlovén/osztrák Aldi-Lidl boltig és hozzák haza a műtrágyás füles táskákban az emberek a tésztát, vécépapírt, csokoládét, mint a kilencvenes évek elején. 🙂

Share

310 hozzászólás

 • Infláció
  Azt magyarázza már el valaki nekem, hogy most miért a kormány a hibás már megint? Ez a helyzet áll fenn szinte mindenhol. Belgában ezrek tüntetnek a magas árak miatt, a tőzsde szárnyalása is az inflációs félelmek miatt állt meg. Én azt gondolom, hogy most ilyen világot élünk, ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Tök mindegy ki van hatalmon, senki sem tudná elérni azt, hogy ne legyen ilyen magas az infláció, vagy ne legyen energia válság és a többi..
 • Sváb asszonyka
  komolyan érdekel melyik az a zabpehely ami nem drágult?
  2021.12.10. Tesco Online – Cerbona finomszemű zabpehely 500 g – 469,- HUF
  2022.09.22. Tesco Online – ugyanez 699,- HUF

  Boltban ennél csak magasabb áron láttam, 740-760,- HUF körül.

  Én is a reggelimbe teszem, ezért tényleg érdekel hogy hol lehet tavalyi áron venni 🙂

  Előre is köszönöm az infót,

  2017-ig visszamenőleg megvannak a Tesco Online szállítólevelek, egészen pontosan 5 éve (szeptember 23.) egy 6 darabos tojás 329,- HUF, egy kígyóuborka 169,-HUF – csak érdekességképpen 🙂

 • Orbán a király
  Nem baj fizessétek csak jobbágyok, a szegények adóját (infláció)! El kell tartanom ezt a sok főispánomat!
 • Főherceg
  Jó, de közben a 424es gőzmozdony ára semmit sem nőt tavaly óta!!!
 • tumpara
  “Azt magyarázza már el valaki nekem, hogy most miért a kormány a hibás már megint? Ez a helyzet áll fenn szinte mindenhol. Belgában ezrek tüntetnek a magas árak miatt, a tőzsde szárnyalása is az inflációs félelmek miatt állt meg.” – Infláció

  Csak lesd meg a hivatalos inflát: ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/PRC_HICP_MANR__custom_3419085/default/table?lang=en

  Eurózóna 9,1% (kaja 12,7%), Magyarország 18,6% (kaja 34%). Kiegészítés: az Eurostat már emelt rezsivel számolt augusztusra, anélkül 15,6% (KSH). Erről persze a kormány igazán nem tehet, 12 év alatt semmiért sem felelős a felelős kormány. Például a forint-euró árfolyamért sem, arra semmilyen hatása nincs a kormánynak, hovatovább a monetáris politikáért felelős MNB-nek.

 • Amg
  Követelni kellene, hogy a KSH mutassa be a fogyasztói kosarat és a módszertant amivel számol!
 • Kiszamolo
  Semmiért nem a kormány a hibás. Orbán 17. éve uralkodik, ennek zömét kétharmaddal, de nem tehetnek semmiről.

  #Gyurcsányahibás

 • Álomország
  es ez bizonyitja a 60%-os emelkedest? Amivel azonnal alatamasztod csizkek baratod hülyesegeit:-)
  Egyel csirkefarhatat az meg olcsobb is lett.
  Na ugye.
  De a nemet 20%-ot nem hiszed el,mert nem azt irta az ujsag..beteg vagy de nagyon.

  Egyrészt fogalmam nincs miről beszélsz, nem értem, mit zagyválsz.

  Másrészt elegem van a sötét bunkókból, akik mindent megengednek maguknak.

  Te vagy a beteg, ha csak így tudsz kommunikálni.

  Amíg nem megy másképp, rontsd a levegőt a facebookon, ott elmegy ez a sötét, bunkó stílus.

 • 1x1 az 1
  Hmm. Most én is megnéztem, mert épp van szeptember 9-i vásárlásom 2021-ből és ’22-ből is.
  ‘21.09.09.
  Füstölt főtt császár 2399 Ft/kg
  ‘22.09.09.
  Füstölt főtt császár 2699 Ft/kg
  Nekem ez nem nagy drágulás, rendszeres vásárlók vagyunk.

  Ha lesz kedvem, időm, majd megpróbálok még azonos termékeket keresni.

  +1 A banánt “nagyon” drágán vetted, én 559 Ft-ért 09.09.-én.

 • QTT

  Igen, nyugaton is infláció van, csak az a nem mindegy, hogy a lakosság mekkora arányát éri el úgy, hogy van anyagilag mozgástere az emelkedett árak kigazdálkodására. Ebben mi nagyon cudarul állunk, gondolj csak bele itthon milyen sok ember van, aki nem keres 250 nettónál többet. Sokuknak egyszerűen nincs mozgástere, hogy elbírjon az inflával. Ebben állnak a hanyatló nyugaton sokkal jobban.
  Itthon két bolti eladó házaspár két gyerekkel kb örök élet+1 napra stagnálásba van döntve, előre nem fog lépni egy métert sem (hacsak nem vált munkát). Míg ugyanezzel a munkakörrel ott egy család sokkal jobban el tud lenni. Meggazdagodni ott sem fog, de nem az egész élete a folyamatos matekozásról fog szólni.

  Amúgy láthatóan itthon nem zavarja ez az embereket. Sok olyannal találkoztam, aki azt vonyítja, hogy “a gyúcsány még rosszabb lenne”, de itt sem kellett sokáig várni erre a kommentre.

 • Nagy Márton
  az élelmiszer most azért drága, mert tavaly olcsó volt
 • LoremIpsum
  Egy éve szeptemberben vettem a kenyérsütőt Lidl-ben 20 000 Ft-ért.
  Most volt megint de már 30 000 Ft-ért.
 • Racoon
  “Sváb asszonyka
  2022-09-22 at 19:44
  komolyan érdekel melyik az a zabpehely ami nem drágult?”

  A zabpehely gyári ára tavaly szeptember és idén szept. között euro/tonnában 56%-kal drágult, ehhez még hozzájön pluszban min. 30% fuvarköltség emelkedés…

 • tumpara
  Nagy Márton: ez így nicknévvel együtt király! 🙂
 • Maris
  Ahogy fontebb írta valaki, az Ikea is nagyon durva!
  pello fotel szűk 1 éve 12990, most 19900 = 54%
  hemnes tv állvány 60 e -> 90 e, 50%
  És sorolhatnám…
  Nagyobb értékű bútoroknál 30-40% is százezres nagyságrendű drágulás
 • LedöbbentKispolgár
  Par napja Dubajban vagyok es minden nap ledobbenek, hogy meg itt is olcsobban/nagyjabol azonos aron lehet bevasarolni, magasabb minosegben..
  Ugyanerrol szamolnak be ismeroseim az USAbol, Nemetorszagbol, Hollandiabol.
 • A Lidl-ben dolgozom
  Névtelenségemben maradva megjegyzem, hogy közel állok a Lidl vezetéséhez…
  A helyzet az, hogy bár Magyarországon kiskereskedelmi szinten ugyan piacvezető a Lidl, most neki is nagyon nehéz a helyzete. Eddig átlagosan 4-5 % nyereséggel számoltak, viszont a mostani helyzetben ez lecsökkent majdnem nullára. (>1)

  Akármennyire is hihetetlen, jelenleg a Lidl azon küzd, hogy úgy tartsa meg piacvezető szerepét, versenyképességét, hogy közben nyereséges is maradjon. Mivel második éve piacvezető, egyfajta kényszerhelyzetben van: Ha gyorsabban emel árat, mint a konkurencia, nem biztos, hogy képes megtartani a pozícióját.

  Egyébként a nyereséget a Lidl nem viszi külföldre, itthon fekteti be. Az anyavállalat (Schwarcz) felé csak a szolgáltatások után fizet.

  Forrás:
  trademagazin.hu/wp-content/uploads/2022/06/FMCG__Kereskedelmi__Toplista_2021_poszter.pdf

 • hmm
  “komolyan érdekel melyik az a zabpehely ami nem drágult?”

  A Lidl-ben a kék papírdobozost tolom, ha drágult is, akkor se sokat szerintem, én nem vettem észre. Viszont kiszámoltam, hogy a tápértéke elég, sokáig eláll, érdemes bevásárolni belőle. Végül arra jutottam, legjobban akkor járok, ha veszek egy lakást hitelre (ez még akkor volt, mikor alacsonyabb THMre lehetett felvenni a hitelt), csak azért hogy telepakoljam zabpehellyel és onnan egyek. Persze az alkoholista házmester nézett egyet, mikor kérdezte mit írjon a kapucsengőre névnek, én meg mondtam hogy “Zabpehely és zabpehelyné”, de legalább a gyerekek nem csöngetnek fel viccből, vagy ha fel is csöngetnek, a zabpelyheket nem zavarja. Ha akkora infláció jönne, majd árulom persze second marketen, szerintem a Népliget lesz az, ballonkabát alól.

 • Fehér Barna
  Szerintem lehúzás van és nem infláció. Egyik nap vettem egy sima és sós kiflit pékségbe, 100 és 150 ft voltak/db, meg 350 a süti. A süti kb nyolcszoros súlyú.. Az áruházba a kakaós csiga 99. A Pennys sisis ócska szarok konkrétan drágábbak a danone nál.. Elfogyott az ír vaj, drága, 5100 volt kilója a Lidlbe, a sisis 1600-2000-2500 szokott lenni, már az is 5000. Lehúzás. Baromság hogy ennyibe kerül, átcseszik az embereket. Aki megveszi megszívta. Most nagyon ésszel kell vásárolni, s ami olcsó raktározni kell.
 • Csinolina
  @Álomország

  miért pont ezen a blogon kell úgy osztani a butaságokat, ahol nem 0-2 az emberek tudása a gazdasági folyamatokról? A kommentjeitek mellőzik az olyan alap dolgokat, mint monetáris/fiskális politika.. volt olyan időszak már idén, hogy az USD-vel szemben a forintnál gyengébben csak az argentin deviza teljesített.. Én annyit tanultam Miklóstól/a kommentelőktől.. ti meg idehányjátok a legáltalánosabb hülyeségeiteket.. ha nem értetek az egészhez tanuljatok, vagy osszátok a maflaságokat a közgáz analfabéta vagyok és élvezem is szintű csoportokban, de a tevékenységetek mindenkinek felesleges/idegesítő, így nektek meg időpazarlás.. ott lesznek vevők a mit számít az EURHUF, én forintban kapom a fizetésem szintű gondolataitokra:) ne értsetek félre, nekem nem gond, hogy teljesen sötétek vagytok, csak a 4 fal között csináljátok pls, vagy az említett kaliberű csoportokban

 • Sanyi
  Részünkre hasznos tanulság ez az áremelkedés, megtanított minket spórolni.
  Rájöttünk, vannak szuper kuponok, és akciók, céltudatosabban vásárolunk, közel fele annyit költünk boltra hetente, mint tavaly.
  És őszintén, kiváló program egyfajta vadászat
 • Aranka
  OFF:
  Megèrkezett a gáz számla, ès hiába fogyasztunk nagyon keveset, a versenypiaci áron számolták nekünk. Kiderült hogy többen is így jártak.
  Tudott valaki valamit intèzni az MVMnèl, vagy esèlytelen?
  Köszi a vàlaszokat, bocsi az offèrt Miklós.
 • tamás
  Nálam a mai sokk: 10 db L-es tojás tavaly augusztusban 479, ma 1049.
 • Sváb asszonyka
  jól van, ez már Örkény 🙂
  Leesett 🙂
 • Makk
  Erdekes lenne ezekhez hozzatenni egy nemet/osztrak/uk stb. nominalis atlagber novekedest + a magyart. Most telefonrol hirtelen nem talaltam egy az egyben osszehasonlithato adatokat. Az hogy forintunk van azert azzal az elonnyel jar hogy konnyebben alkalmazkodik a gazdasag kulso sokkokhoz lasd Del-EU munkanelkuliseg a 2008-as valasag utan evekig. Persze az sem mindegy hogy ki miben van eladosodva, ebben javult a helyzetunk tizen ev alatt. Valoszinuleg legjobban pl az MNB alapitvanyai es a kedvezmenyes kolcsonoket elvezo vallalkozoi kör jart. Osszesegeben az orszagnak jobb lenne az euro de a forint elonyeirol sem szabad megfeledkezni.
 • Peter G
  Jajj de rég nevettem ennyire jót! 😀 Köszi.
 • Gary
  @lecso10:
  Valóban óriási kár az országnak, hogy fullon bejelentve, minden szabályt betartva, tisztességesen adózva rendesen fizetnek a dolgozóiknak.

  .:
  Tankold fel a spájzodat fullra elálló, értelmes dolgokkal. Valószínűleg sokkal olcsóbb most megvenni bármit, mint egy év múlva lenne.
  EUR/USD/CHF egy eléggé tuti tipp, az elmúlt 1/2 év alapján a “számlán rohasztva” is.


  Szinte bárminek a regionális piaci ára nem x forint, hanem y euró. Ha az y euró most fél évvel ezelőtthöz képest x + 20% forint, akkor az infláció egy nem kis része meg van magyarázva, országspecifikusan. A forintnál gagyibb valutát nem sokat találsz a világon.
  Mellette lehet még egy felára annak, hogy sose tudhatja a kereskedelmi lánc, mikor fog a forint újabb gyengeségi rekordot dönteni (CHF-fel szemben ma se volt messze tőle), illetve hogy milyen kreatív módon fogja a kormány megszivatni.

 • Tuti drágult a beszerzés?
  A Lidl-ben dolgozom: Kérlek azt magyarázd el nekünk, hogy mitől vannak ekkora drágulások? Tényleg ennyivel nőttek a beszerzési áraitok? Azért fura mert a Ft kb 15%-t gyengült (átlag 400-l számoljunk pls 🙂 )kb 1-2 év alatt. Ezen felül nyilván globális drágulás, és a többi 20-30-40-50% az a rezsi növekedés miatt?
  Az az érzése az embernek, hogy vastagon át van cseszve az üzletben, bizonyos termékek árai folyamatosan nőnek, valami kb 1 éve ugyanannyi és hirtelen már 25%-l több (készétel 799-ről 1000). Pl zabkása is ugyanannyi stb. Olyan mintha azt emelnék amit amúgyis nagyon visznek, olyan alapon, hogy mindenki emel akkor a LIDL is, meg a többi is. Miért emelnek? Mert úgyis tudják, hogy az emberek a kaján fognak legutoljára spórolni.
  Ha tényleg közel vagy a vezetéshez akkor pls szólj, hogy ne kérdezgessék a pénztárnál a LIDL plusom, tudom, hogy Nektek adat az érték stb, de már túl sok 🙂
 • Tuti drágult a beszerzés?
  A Lidl-ben dolgozom: a nagy rejtélyt szintén magyarázd el nekünk kérlek, ha ugyanaz a termék megtalálható itt és külföldi Lidlben és ha külföldön olcsóbb akkor az, hogy lehet? 🙂 (csak nem megint a lehúzás? :D)
 • Sven
  Jó tipp, megnéztem az appot, én nem tudom mi volt akciós, de tavaly a zsemle 22 Ft volt, most 55, a 2.8-as tej 199 most 379, tejföl 450g kiszerelés akkor 319 most 529, kocka bacon 699 most 1099, mirelit málna 899 most 1549, vénusz kocka margarin 179 most 419, tégelyes túró 219 most 549, moments ostya 79 most 139, tejszelet 249 most 399, mascarpone 369 most 549, fél kg szeletelt kenyér 219 most 549.

  Nem folytatom mert eddig is tudtam, hogy a családunkat érintő élelmiszer infláció jóval 50% fölött van és sajnos csak havi pár ezrest tudok azzal spórolni hogy az édes löttyöket meg kekszeket már le se veszem a polcról csak röhögök hogy egy nyamvadt győri édes keksz 199-ről 419-ig drágult pár hónap alatt.

 • gt
  95%-ban a LIDL-ben vásárolok, így mondhatni már-már fejemben vannak az árak. Egy pár termék ára tavaly, és most:

  Fánk (sima, nem töltött): 99 vs. 139
  Görög joghurt: 635 vs. 999
  Habtejszín: 229 vs. 339
  Viaszkos borjumájkrém: 999 vs. 1199
  Tejföl (800gr): 545 vs 1049
  Tortillachips 269 vs 379
  Felezett trapista: 1349 vs. 2849
  Házi vekni: 199 vs. 319

  És ez csak komolyan pár dolog, amit hirtelen összeszedtem. Természetesen azóta a fogyasztási szokásunk megváltozott, a házi veknin kívül semmilyen pékárut nem veszünk, se chipset. (a popcorn ára még nem olyan vészes, azzal beérjük a filmezésnél)

  Tavaly november környékén az Aldiban volt 4 rétegű WC papír 12 db-os 799-ért akciósan. A fél család meg a kasszánál kb. mindenki körberöhögött amikor vettem 25 csomaggal (nem egybe vittem ki, kétszer fordultam). Most ugyanez 1800 körül van.

 • Györgyi
  5 éve vettem egy JBL GO2-t 11 ezer forintért üzletben. Most ugyanezt online árulják 16 ezerért. Engem ez duplán meglepett, mert a műszaki cikkek ára eddig mindig csökkent az idő múlásával.
 • GZ
  Infláció 2022-09-22 at 19:44
  Lehet, hogy ez van mindenhol, de messze nálunk a legrosszabb a helyzet a régióban. Ez a zseni kormányunk (amelybe érthetetlen okokból 2 millió magyar ember szerelmes) valahogy mindig elintézi, hogy még a szar körülmények között is nekünk legyen a LEGszarabb.
  A minap nagyot ment a hír, hogy a kenyér nálunk drágult a legnagyobb mértékben a régióban. A régiós fizetőeszközök közül a forint teljesít a legrosszabbul az euróhoz viszonyítva és még sorolhatnánk, mi mindenben vagyunk mi a legrosszabbak.
  Hogy a klasszikust idézzem: “de ők (Fidesz) legalább tudnak kormányozni!”
  …bele se merek gondolni, mi lenne itt, ha nem tudnának.
 • Túltoltad
  túltoltad… amúgy az tavaly 199 volt
 • SG1
  Nekem egy olyan dolog tűnt fel, hogy mintha bizonyos ‘prémium’ termékek ára nem nőtt volna. Vagy legalábbis nem jelentősen.
  Például nagyon szeretem a cheddar sajtot és a feketeerdei érlelt sonkát. 1-2 éve még csak akkor vásároltam ezekből, amikor valami különleges alkalomra kellettek, vagy nagyon le voltak akciózva, mert sajnáltam rájuk az 5000+ forint/kg árat.
  Pár hete a Lidliben az tűnt föl, hogy a kommersz sajtok és sonkák ára már majdnem elérte ezekét, sőt, volt olyan márka és kiszerelés, ami meg is előzte őket…
 • Nordina
  Ami nekem feltűnt, mert mindig azt veszem. Aldi sárga wc papír 1000 Ft körül volt, pár hete 1499, most 1699
 • Bálint
  na most mindenki a rezsitől fél, de ez sokkl durvább, mint a rezsiemelés. Ha tavaly 100ezret költöttél havonta a boltban alapvető élelmiszerre, az most 140-160 ezer Ft. Per hó.
  A rezsi rossz eseben 6 kemény hónap, míg a bevásárlás 12 hónap.
  Erről miért nem beszél az ellenzék? Mi az istent csinálnak?
  Én is ezt mondom, hogy én kibírom, lényegében a fizum nőtt ennyivel egy munkahelyváltással. De azt gondolni, hogy ettől majd eltávolodnak a fidesztől, az álom, szerintem itt már bármit bemagyaráznak. Ezért is tervezem, hogy 5 éven belül elmegyek innen, és egy pozitívabb, az egészség és oktatásügybe fektető országba, ahol az én értékeimhez hasonló dolgokat látnak a gyerekek az életben is, nem csak otthon…
 • Polgár
  A hívők majd szidják az EU-t, háborút, mindenkit, és hogy még rosszabb lenne a helyzet ha…

  A propaganda mindent megold, nem megy itt senki utcára, vagy legalábbis nem a kormány ellen, hiába lóg ki az óriási lóláb, hogy mennyit hazudoztak össze-vissza…

  Egy dolgot kellene az EU-nak a pénzekért cserében követelni és valahogy elérni – ezt az egyoldalú médiapropagandát leállítani. Garantálni a közmédia függetlenségét valahogy és betiltani, hogy a kormány közpénzen reklámokkal hazugságokat terjesszen és szennymédiát támogasson.
  Vagy minden óriásplakát mellé venni egy másikat, ami az igazságot ábrázolja. “Ezzel szemben a valóság az, hogy…”
  Amíg a média egyoldalú marad, addig nem lesz változás.

  Ne örüljetek annak, hogy a megtévesztettek szenvednek – aki tényleg haszonélvező, az lopott annyit, hogy meg se érzi…

 • Kristóf

  “Örömmel olvasnék egy cikket itt arról, hogy a lidl, aldi, penny stb a 90% fölötti import árukészletük értékesítésével mennyi kárt okoznak az országnak, és mennyi pénzt visznek ki innen évente.”

  Istenem, te még mindig itt tartasz?

  1. Szerinted miért tartanak import készletet? Mert ezt veszi a fogyasztó. A magyar mezőgazdaság sem a hatékonyságáról és a versenyképességről hanem az urambátyám viszonyokról szól. Ezért tárolnak le minket. A műkörmösök és Kósa Lajos nagymamája miatt szorítják ki a tehetséget. Szerintem rossz helyen keresed az ország tönkretevőit. Azért gondolom te sem CBA-ban vásárolsz.

  2. Persze hogy “kiviszik” a pénzt. Mindenki azért fektet be hogy profitot termeljen és kapjon osztalékot. De szerintem mutass példát: fektess be külföldön és a nyereségedet oszd szét az adott ország lakói között. Ugye milyen jól hangzik?

 • Tamás
  szép, combos whataboutism, megtippelhetem, hogy kire szavaztál?
 • Rusty
  A zabpelyhet pontosan tudom, mert mindig veszek Lidlben, jelenleg 299, 1 éve 229 volt.
  Másik “kedvencem” a 8 db-os mirelit hamburgerpogacsa:1 éve volt 1299, aztán 1 hónap alatt 2499. Majd kiugrott a szemem mikor megláttam. Bár utólag belegondolva ott az 1299 volt nagyon olcsó. Ettől még botrány ez az egész.
 • Copywriter
  Meg tudom erősíteni, hogy a magyarokat átb.szták a palánkon. Már több, mint 3 hónapja vagyok Ausztriában, de a Spar király zsemle még mindig 19 cent, a poharas kávé 75 cent, a fél l Puntigamer 1 euró, a szeletelt sajt 7-10 euró, a roppanós virsli 10 euró/kg, de valamiért mindig 50%-os akcióban van. A tojás ment fel 10 darab 2 euróról 2,50-re. Römerquelle 1,5 literes 20 cent. Ma a Lidlben 1 kg csomagolt pari 2 euró volt, bébiparadicsom 4 eur/kg, Freeway cola light 2 liter 50 cent. Már csak havi 1 alkalommal megyünk Magyarországra húsért, az itt 3000-4000 Ft/kg a szokásos húsfajták, meg mindig veszünk panírozott csirkemellet. Napi dolgokra nem éri meg még 20 km-t sem utazni. A 95-ös benzin 1.70. Meki gyerekmenü sajtburger, krumpli, 2 decis dzsúz, 2 mini uborka 5 eur.
 • Evermore
  Van néhány menthetetlen vérfideszes nyugdíjas rokonságom, konstans alaptézisük, hogy jólét van, mindenki vásárol, újít, aki akar az tud dolgozni, akkor minek a rendszert szidni különben is volt ennél rosszabb és ugyebár lehetne is.
  A vásárlás és költekezés, ami valóban nagyon szembetűnő és tényleg ez az, ami remélem legalább a fiatalabb narancs korosztályt átbillenti, hogy elgondolkozzon. De nem. Sok vásárlós csoportban maradtam Kiszámoló-olvasó korom előttről és nemrég láttam az egyik egyébként silány, de cserébe totál felesleges termékeket áruló üzlet (legyen x) fb csoportjában osztották hogyan oldjuk meg okosban “hát ez már így annyiba kerül, mint y, így onnan vásárolok inkább” és nem kevés like. Bravó, jár a keksz. Nem azért mondom, de ezeknek a nőknek ölni tudna a férjük, ha lenne valahol egy szabály, hogy innentől minden vásárlás után kötelező 1 óra tanácsadás tőled. Win-win
 • Zabostarisznya
  Aldi zabpehely 658 Ft/kg: roksh.com/aldi/termekek/zabkasa-zabpehely/happy-harvest-fit-crunch-zabpehely-nagyszemu-500g

  Online max. 24 db-ot enged a kosárba tenni:)

 • Copywriter
  Az árakhoz tegyük még hozzá a szociális hálót is, mert ma épp megtapasztaltam. Hugyos 8000-es kisváros, a gyereket elvittem köhögéssel háziorvoshoz. Első a koronavírus teszt, negatív. Vettek az ujjából vért, és aszerint nem kellett neki antibiotikum. Eddig azt sem tudtam, hogy az antibiotikumot így el lehet dönteni, Magyarországon olyan kérdezett a háziorvos, hogy milyen színű a taknyom, meg a tüneteket. Aztán 1 hétig az ember szenvedett, ha nem javult, kapott antibiotikumot. A váróterem: ibb.co/BrdTv5z

  Múlt pénteken a gyerek hazahozott 3 koronavírus tesztet az iskolából. Megkérdeztük, hogy meg kell-e csinálni, mire mondták, hogy nem, csak ha van kedvünk. Ha nincs, akkor nem kell használni. Magyarországon a viruszmaszkról rendeltük ezeket, jó pénzért.

  ** Ezeket nem azért írom le, hogy kicsit motiváljam azokat, akik már tennének valamit, de még lusták megmozdulni.

 • AAA
  @Infláció

  Készételek:

  facebook.com/avakmajom/posts/pfbid0rrU1qNXCTmMAuCwy2WSRKdSQTyYnmqyL3H4Zvtf1NX3U2v5gHi8BgfFdGNLaSqTtl

  Sajt:

  facebook.com/avakmajom/posts/pfbid0KCRegtH4saoYneb8TMEtgpTw46dKGXjbqYFDtk2FcXG13rMdFrqbUVaaWrmPhGtml?__cft__[0]=AZXD9gT7-XS6YyY0rZJhDdkEDhpZzznVJRKWOQqwN7g7YkWqgWFfkKhxsVofcp-ivgaL3e4l_bXGGxjRrakm2x01s_SJXjHvE3m2LuGm-rzQkQ5jiauPEuls0g5xVI1zkiTZNSiXcHwyH-WspaA1hPomyBnBlzR7-cB07kY8WYgM0g&__tn__=%2CO%2CP-R

  Kenyér:

  facebook.com/avakmajom/posts/pfbid02tLQwCQxZpJ5WVWMB76KLbqidvx8bKrDNSSYh2qS8vBRaUcPteKzDZJWgHcVUZHYjl?__cft__[0]=AZVsz32q0DAXJ7g7KgFbLB1h9CHLn8El8Gg6TgmhJkE6V0ueGzPdWsTK66hq965Sg6rF29EtZ7jTHdsGc5_pLkMPB8oqon8JNRvkIhDTWCke8YtuYqYrU1tiBtmnhTp21BmmEBnqpJfOFhpBtQdgFNE1Rmn9nTpAEtxtus5X2FL7fg&__tn__=%2CO%2CP-R

  Ezt tudja a fidesz. Meg lopni.

 • Ricky Gervais
  Szamomra megdobbento, hogy Angliaban minden amit en szoktam venni olcsobb, mint itthon. Magyarorszagon vagyunk eppen, es ma voltam bevasarolni, melle pedig elovettem a tarcambol egy multheti Angol szamlat:

  Tesco: UK vs. HUN

  2db Mango £1.75 (800 Ft) – 1db 699 Ft
  Alpro mandulatej 1.20 (555 Ft) – 999 Ft.
  Banan 0.79 (370 Ft) – 479 Ft.
  Edesburgonya 1.60 (736 Ft.) – 999 Ft.
  Szolo 2.00 (920 Ft.) – 999 Ft.

  Nincs mas egyezo tetel, de emlekezetbol azt mondhatom, hogy ami dragabb is kint (pekaru, hus) az is max 15-20%-kal.

  A minimalberbol jelenleg kint 1000 liter benzint lehet venni (£1.65 – £1650)
  A rettenetesen elszallo energia szamlak pedig az eves atlagfizetesek 8-10%-a korul vannak. Mindez ugy, hogy nem vontam le az allami tamogatast, ami alanyi jogon 400, raszorulo fogyasztoknak 1000 Font erre az evre.

  Nagyon mas vilag, oszinten nem ertem hogy elnek meg itthon az emberek.

 • autós
  Mazda 3 pár extrával, szívtam a fogamat megvenni tavaly decemberben 9,2 millióért, most ugyan ezt vehetném 12,2 millióért.
 • Kalv
  Szerintem aki ilyen hmm szintű hozzászólásról nem tudja eldönteni, hogy csak egy troll az legközelebb számoljon el tízig mielőtt másokat minősít.
 • Chillyapartmantenerife
  Lidl számla kanári szigetek Tenerife/bocs nem volt időm lefordítani/ :
  Freeway/Tónica pack 8 2,32
  Freeway/Cola pack 2,88
  Naturis/Agua manantial 5l 0,75
  Cepa Lebrel/Vino blanco 2,39
  Vega Eslora/Blue moscato 1,85
  Milbona/Leche entera 0,79x 2 1,58
  Realvalle/Jamón cocido e 2,75
  Luxmar Margarina 1,45
  Milbona/Queso gouda 2,59x 2 5,18
  -/Burger meat vacuno 6,85
  Fin Carré/Choco avell.pi 0,58
  Fin Carré/Chocolate c/le 0,49
  Solevita/Zumo melocotón 1,19
  Snack Day/Patatas ondula 0,85
  Culinea/Nuggets queso XX 4,49
  -/Huevos M suelo 3,79
  Azúcar blanco 1kg. 0,89
  -/Baguette 0,48
  Pimiento verde 0,88
  0,444 kg x 1,99 EUR