Lidl árak egy éve és ma

A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni. Ez pedig az, hogy elmenti a vásárlások blokkjait, így például bármit veszel, amire garancia jár, vagy szeretnéd kicserélni, mert mégsem lett jó, akkor nem kell félned, hogy elveszik a blokk. (Vagy olvashatatlan lesz a hőpapír egy hónap után.)

Kíváncsiságból előkerestem az egy évvel ezelőtti blokkokat és elmentem a Lidlbe ma megnézni, mennyibe kerül ugyanaz most.

Itt a Lidl Plus

Több terméket nem találtam, mert vagy kivezették, vagy más, hasonló termék van csak (például pizza). De minden más árat feltüntettem a táblázatban, tehát nem kimazsolázott árak, itt van minden, amit vettem egy éve.

Az akciós árakat igyekeztem kiszűrni, valószínűleg mindent sikerült, de azért nem száz százalékig biztos, egy, maximum kettő lehet, hogy maradt benne.

Sajnos sok mindent nem vettem a Lidlben abban a hónapban (vagy nem használtam az alkalmazást, mert nem volt miért), de a trend azért szépen látszik. Akarom mondani, nagyon csúnyán látszik.

Ahogy a mondás tartja, egy kép többet mond ezer szónál, következzen hát a kép, mennyivel drágult a Lidl az adott termékeknél egy év alatt. (Nyilván mindegyik másik áruház ugyanígy drágult, de csak innen vannak áraim.)

Ami nincs benne az árakban, hogy sok akció egyszerűen megszűnt. Például a vécépapír vagy a zabpehely háromhavonta menetrendszerűen olcsóbb volt 20%-kal. Nem is emlékszem, bármelyik is akciós volt-e idén. A másik, ami feltűnt, hogy az eleve drága dolgok (bio uborka, olasz sonka) 10-20%-kal drágultak, az olcsóbb megfelelői viszont 40-50% felett is akár.

Ha tudsz egyéb árakat mondani egy éve és ma, akár másik áruházláncban is, ne tartsd magadban, írd le egy hozzászólásban.

Update: ahogy olvasom a hozzászólásokat, hogy mennyivel olcsóbb rengeteg minden a környező országokban, lassan megint el fog indulni a bevásárlóbusz az összes nagyvárosból, ami éppen csak átmegy a határon az első szlovák/horvát/szlovén/osztrák Aldi-Lidl boltig és hozzák haza a műtrágyás füles táskákban az emberek a tésztát, vécépapírt, csokoládét, mint a kilencvenes évek elején. 🙂

Share

305 hozzászólás

 • MG
  Figyelembe véve, mekkora karbon-lábnyoma van a tejtermékeknek, tulajdonképpen nem is biztos baj, hogy így drágulnak…
 • Trevor Philips Enterprises

  >Egyébként a nyereséget a Lidl nem viszi külföldre, itthon fekteti be. Az anyavállalat (Schwarcz) felé csak a szolgáltatások után fizet.

  Az maga a profit külföldre vitele, csak szólok.

  Megtanítsalak részletesen, hogy kell?:) pl. Szoftverfejlesztés-üzemeltetés-customer support kiszervezve Belize-be, 190 eurós óradíjért 2000 szakember 12 hónap = 1800 elszámolható munkaóra, ami teljesen reális, nemzetközileg elfogadott standard díjszabás. Ez eddig 684M Euro költség. De magát a melót (programozás, szerverüzemeltetés, IT support stb) egy pakisztáni kisvállalkozó csinálja egy dohos pincében, zokni nélkül egy klasszik pakisztáni papucsban óránként 5 dollárért (ami még így is parádés biznisz számára).

  A különbözet sajnos itt már elveszítette profit jellegét, és adómentesen fel lehet venni készpénzben a Bermudákon vagy Cipruson, vagy legújabban Malaysiában.

  Szívesen.

 • Dmitrij Uszitovics Uszitov
  @lecso10:
  Sőt, szorozzuk be 25-tel, kb. annyi éve tart már a multik adó- és egyéb támogatása, miközben a belföldi ipart és mezőgazdaságot szétverték. (És ebben minden egyes kormány részt vett.)

  Nevettem, amikor a cikk címét megláttam. Haverommal van egy olyan játékunk: mennyi otthon a Freeway kóla?
  Már nem sokáig fogja magát idegesíteni rajta, mert költözik vissza…

  (Gy.k.: nem azon élünk, hanem vicces, hogy ami itt filléres termék, az otthon lassan prémium termék a szárnyaló GBP-HUF árfolyam miatt.)

  Mindenki nyugodjon le: közkívánatra visszasüllyedünk a szocializmusba. A most zajló minőségrontás is egy szoc. gazdasági csoda: pl. kolbász néven faggyút és bőrkét fogsz kapni stb.

  @Infláció:
  mint leírták, nem mindegy, hogy nyugatabbra 4x annyi fizetésből köhögik ki az emberek a magasabb árakat. Talán a mo-i béreket kellett volna fölzárkóztatni lassan 20 évben…

 • Godfather
  Ezzel a poszttal Miklós lábon lőtte magát. Senki sem fog tanácsadásért mennj hozzá, mindenki padlizsán ETF-be fog fekteteni. 🙂
 • mad823

  Nem titok az:
  ksh.hu/docs/hun/modsz/far_repnev_2022.xlsx

 • kritizator
  “(U.i.: konzerv macskakaja 1 éve 139 ft, most 289 ft…)”

  Kinek van pénze macskár ilyen árak mellett

 • StaticX
  “Névtelenségemben maradva megjegyzem, hogy közel állok a Lidl vezetéséhez……,.”
  Na ezt elég nehéz elhinni, hogy a Lidl nyeresége csökken az idén, én fogadnék rá, hogy rekord évük lesz.
 • kritizator
  “Mivel második éve piacvezető, egyfajta kényszerhelyzetben van: Ha gyorsabban emel árat, mint a konkurencia, nem biztos, hogy képes megtartani a pozícióját.”

  És nem lehetne egy-két évig másodiknak lenni????

 • Spurdisznó
  Arra lennék kíváncsi, hogy Matolcsy MNB-s kortárs festménygyűjteménye mennyit ér most…
 • Tamás
  Hogy érted, hogy nincs semmi értelme a Lidl Plusz alkalmazásnak? Használtad mostanában? Én bevásárlásonként 2-5 ezer Ft-ot spórolok vele, havi szinten 8-20 ezer Ft-ot. Oké, nem nagy pénz, de nem mondanám, hogy nincs értelme. Alkalmazkodni kell a kosarad összeállításakor, és azt vásárolni, amihez van kupon, gyűjteni az ajándékokért, kaparós sorsjegyet kaparni az ajándékért stb. Ha nemcsak felületes használod, hanem mindig megnézed, hogy mik a lehetőségeid, akkor igenis van értelme, a legjobb ilyen típusú “hűségkártyás” rendszer a magyar piacon.
 • Tanulság
  Tanulság: aki PMÁP-ban tartotta a pénzét és lejáratkor Crema szemes kávét vagy padlizsánt vett a megtakarításából, az csúnyán benézte. 🙂
 • lecso10

  Az arányokkal van a baj. Egy németországi áruházban milyen arányban vannak magyar termékek? (magyar termék: itthoni alapanyagból, itthon gyartják, hazai munkavállalókkal, hazai tulajdonú gyártóval és forgalmazóval).

  Jelenleg aki ezekben az üzletláncokban vásárol itthon, az konkrétan küldi ki a pénzét az országból.

 • lecso10

  Egész meghatódtam. Ha szerveztek tüntetést, szólj kérlek, megyek. Borzalom amit szegény Lidl-vel müvel ez a kormány.

  Már csak azt kellett volna leírnod, hogy nem a profit termelés miatt tevekenykedik itt a cég, hanem azért, hogy a vasárlók mindig a lehető legfrissebb, legjobb minőségü termékekhez juthassanak hozzá, a legkedvezőbb áron, és mindezt a legszélesebb termékválaszték biztosítása mellett. Egy boldogabb és egészségesebb társadalomért, a környezetvédelem szem előtt tartásával. 😀

 • géza
  Kicsit furcsállom , hogy rácsodálkoznak , hogy Németországban olcsóbb vagy annyiba kerül az élelmiszer mint itthon. Mitől lenne olcsóbb Mo-n? Az osztrák /német /holland gyártó a termékét olcsóbban adná a magyar Lidl-nek mint egy nyugat európainak? Ott 19 % az áfa itt nemigen ennyi. Rászámoljuk a zuhanó forintot akkor nincs min csodálkozni.
 • géza
  A teljes képhez még egy dolog hozzátartozna. Van egy kormányunk akinek a jóléti intézkedéseinek hála elszabadult az infláció. Ugyanez alacsonya tartja mesterségesen az energia és egyes élelmiszerek árát. Más európai országban is megvan ez csak talán nem ilyen mértékben. Hogy jár jobban jelenleg egy átlagos magyar család. Drágább élelmiszer és alacsonyabb rezsiköltség ? Vagy a mások által elképzelt kormányváltoztatás esetén eljövő alacsonyabb infláció miatt élelmiszer ár csökkenés ellenben elszálló energiaárak ? Te kedves kommentelő miért mennél ki az utcára és lövetnéd ki a szemed ? A 7x gázszámla miatt vagy a 27%-al magasabb Lidlis sajt miatt ?
 • Snowball
  Csak G. nek szerette volna válaszolni:
  “Ti hová menekültök a jelenlegi, 20-30%-os infláció elől?”

  Külfölre.

 • Ryuzaki

  Inkább menjen ki a pénzem az országból, mint a fideszhez 1000 szálon kötődő CBA-nál landoljon!
 • matematikus
  Lidl
  Kifli 22 -> 55 Ft (+150%)
  Reszelt sajt 375 -> 699 Ft (+86%)
  Lidl márkás sós chips 315 -> 525 Ft (+67%)
  Fagyasztott pizza 500 -> 829 (+66%)

  A digitális nyugtáknál egyébként van keresés funkció, ahol lehet a termékre is keresni.

  Valaki kérdezte mit kellene tenni a kormányunknak, aki persze semmiről sem tehet? (“Háborús” infláció, “elhibázott” brüsszeli szankciók a felelősek minden rosszért meg az ellenzék meg Soros)
  – Az euró árfolyamot stabilizálni (az EU-val nem alkudozni kell hanem megegyezni ehhez)
  – Élelmiszerek ÁFA tartalmát csökkenteni (ha van 700 milliárd egy bizonyos cég megvételére, akkor ez is beleférne)
  – Energia ÁFA tartalmát csökkenteni (kevesebb költsége lenne a boltoknak)
  – Nem rádobni “extraprofit adót” az élelmiszerláncokra, mert ez is az inflációt növeli (mi fizetjük meg, ahogy a repülőjegyek árában is, tranzakciós adóban is)
  Lehetne még folytatni a listát

 • géza
  Még egy hozzászólásom lenne . Ha ez a cikk még nem a megkeserdett Kiszámoló tollából született volna egy tanmesét is körítettél volna. (amiket én nagyon szeretek) Együnk 40%-kal kevesebb szemetet , tervezzünk előre és kétszer gondoljuk meg mit veszünk stb…..
  Én tavaly szeptembertől heti 20 000 HUFban határoztam meg a költésemet. Ezt még mindig tartani tudom ( kell is tartanom) .Heti étel tervet készítek. Az utolsó pontig meghatározom mit eszek ., ennek megfelelően vásárolok ( nem egy fürt banán , hanem 4 db ha annyit terveztem be) .Mindent magamnak főzök , és folyamatosan fejlődöm benne. Az áremelkedések hatására elhagytam a csokiropikóla nagy részét . Fogytam 5 kg-ot szenvedés nélkül 4 hónap alatt , lényegében nincs élelmiszer hulladékom . Sose éreztem magam ennél jobban

  A fene van megkeseredve. Egyszerűen csak akkora balfék ez a kormány, hogy tönkreteszi az országot. Ezt mondom már tíz éve, de most, hogy jönnek a problémák, “már a holdról is látszik”.

 • jobb
  Csatlakozom. Én olyat is hallottam, hogy: a magyar leány (névhasználati, vagy mifene) licensz díjat fizet a külföldi anyacégnek. Viszont ezt a díjat évente úgy állapítják meg, hogy véletlenül se legyen (nagyon) nyereséges a magyarországi leánycég. Ezzel már ki is vitték a profitot, még csak “szolgáltatást” sem kell adni érte.
 • 707
  Enek örülni kel most!! Ha Gyurcsany F. lenne, akkor száz!! Százalék hogy 200 plussz százalék volna az infáció.
  Ja, és még Ők elvennék a 12. havi nyugdijjat is, aztán meg a 11. havit is. Bezeg.
 • Belavoltam
  Tegnap neztem a Lidlben a Pilos Edami 250g sajtot: 1000 Ft. 1 Hete meg 850 Ft volt. Tavaly ilyenkor meg kb. 469 Ft lehetett. Koszi, o1g!
 • tumpara
  “A Lidl-ben dolgozom: a nagy rejtélyt szintén magyarázd el nekünk kérlek, ha ugyanaz a termék megtalálható itt és külföldi Lidlben és ha külföldön olcsóbb akkor az, hogy lehet? (csak nem megint a lehúzás? :D)” – Tuti drágult a beszerzés?

  Képzeld magad a vállalkozó helyébe. Van egy éves terved, de a forint-euró árfolyam 1 év alatt csúnyán elszáll (356 -> 405). Ez 13,7%-os gyengülés. De mivel bármikor várható egy újabb ilyen (és még kapsz a nyakadba adóemelést), nem 15%-kal fogod megdobni az árakat, hanem 20-30%-kal, hogy akkor se legyél veszteséges, ha neadjisten Kósa Lajos kiáll és mond valamit. Egyébként ez a baj, ez a nép nem tud (akar) vállalkozó fejjel gondolkodni, egyszerűbb utálni a Lidl-t, hogy drága.

 • Dr. Csáp Géza
  Miele G 5210 SC BRWS mosogatógép 285.895 (424.990) +48%
 • Mindegy
  Kb. egy-másfél évvel ezelőtt volt nálunk téma, hogy mennyire drága lett minden, ezért akkor csináltam egy hasonló összehasonlítást. Nagyjából 30 termék 10 évvel azelőtti (tehát kb. 2011. évi) árát hasonlítottam össze az aktuális árakkal, és az volt (számomra) a meglepő tanulság, hogy a 10 év alatt (2011-2021) az egyes termékek árnövekedése jellemzően 10-40% között volt. 10 év alatt! Vagyis 2011. és 2021. között tényleg alig volt infláció, pedig érzésre megesküdtünk volna, hogy 10 év alatt legalább kétszeresére mentek fel az árak. És nem.
  Viszont az elmúlt 1 évben kb. kétszer annyit mentek fel az árak, mint az azt megelőző 10 évben. Sajnos ez is tény.
  A fenti megállapítás élelmiszerekre vonatkozik.
 • Kevaga
  OFF: Van a kommentelőtársak között olyan, akinek külföldi kempingben telepített mobilháza van? Segítséget szeretnék kérni. Köszönöm!
 • M. Tamás
  értem mire gondolsz (anyagilag kevésbé tehetős, meggyőzhető tömegekre, akiket jobban érint a mindennapi megélhetési költségek emelkedése).

  Én viszont egyáltalán nem örülök, hogy én és a gyerekeim olyan viszonyok közt kell éljenek, mint a mai, ilyen ellenség-képekre épülő közélet, utálkozás, gyűlölet.

  Azért váltottunk ovit, mert hiába neveltük arra a lányokat, hogy ne vegyenek el kérés nélkül játékot másoktól, miközben a nagylánytól minden nap elvettek valamilyen játékot. Amióta református oviba irattuk át, teljesen máshogy viselkedik. Mert ez lett a közeg, a természetes, amiben minden nap van, hogy kedvesen bánunk a másikkal.

  Sajnos országot nem olyan könnyű váltani, mint óvodát…

 • tumpara
  Kiegészítés: tök jó lenne, ha az emberek feltennék magukban a kérdést, hogy az adott vállalkozó mit miért csinál? Vajon miért emelt árat? Mert plusz adót kapott a nyakába? Mert elszállt a forint-euró árfolyam? Mert annyira instabil a gazdasági-politikai helyzet, hogy nem tud rendesen tervezni a következő évre, ezért inkább beépít egy puffert? A legritkább esetben a válasz az, hogy azért, mert kapzsi és köcsög. Persze, pénzt akar, de ha nincs monopolhelyzetben nemigen tud árat emelni (kivéve, ha kartellezik). De hát mindegy, ennek az országnak úgyis reszeltek. Ne nézz fel!
 • Hapicuka
  jelenleg úgy áll a zászló, hogy a Lidl sajt is drágul mint a fene, és a gáz is kilőtt mint az állat, és egyre kevésbé védekezünk ellene, mert már nincs mibül 🙂 Szóval a fantasztikus jóléti intézkedések helyett jó lett volna készülni a szűk esztendőre, helyette ment a 12 éven át tartó kampány-tücsökmuzsikálás. 🙂

  Miklós évek óta írja: ha békeidőben (értsd: konjunktúrás időszakban) nem nyomtuk volna tövig a gázpedált mindenféle támogatásokkal, és nem lenne üres az államkassza, akkor most, amikor valóban elszálltak az energiaárak, lehetne támogatást adni, és nem kéne épp akkor lazítani a rezsicsökkentésen, amikor igazán szükség volna rá.

  Kicsit más, de részint kapcsolódik: telex.hu/napirajz/2022/07/12/billegve

 • qkker
  Szintén Lidl:

  Formil mosószer 5 L/saját márka/:
  2021.05.17 Akció 2399.-
  2022.09.22. Akció 4499.-

 • Agócs
  Copywriter, én 8 éve élek már Ausztriában, üdv a klubban, jól fogod itt érezni magadat!

  Ausztriában a elmúlt 8 évben minimálisan nőttek csak az árak, most 2022-ben érezhetően drágább lett a szokásos bevásárlásunk; kb. úgy 10-15%-kal. Hofer nincs a közelünkben csak Adeg, Billa és Spar; de így sem nagy tragédia a bevásárlás.
  Augusztus végén hazamentünk a szülőkhöz és leesett az állunk amikor boltba mentünk. Vannak olyan konkrét termékek amik a jelenlegi 400 feletti euróval számolva is drágábbak a magyar polcokon. Egyszerűen röhej, de lassan mi fogunk hazavinni a szülőknek tésztát, kávét… Kenyeret már régóta mi viszünk nekik, mert ugyan 1.000-1.200 Ft; de tényleg öt napig istenifinom ez a kenyér.

  Találkoztam minap egy szinten osztrákiában dolgozó magyarral, elmesélte hogy most adják el a hazai ingatlanjukat és inkább Ausztriában élnek majd. Eredetileg haza akartak menni…

 • Davidka
  Még szerencse hogy a szlovén határ közelében lakunk, így sok mindent ott veszünk. Ott is drágultak a dolgok, de nem úgy mint nálunk.
  És ha már árak, Lidl-Lidl, tehát almát az almával.
  Kint tudtam venni spagetti tésztát, fél kilós, 0,49
  Itthon ugyan ez, 600g-os!, XXL hiper szuper akciós, azt hiszem 419, de lehet 449. De maradjunk az olcsóbbiknál, az is szemmel látható különbség.
  Kilós kenyér a mai napig szeletelt, 1,24, hát itthon ennyiért nem veszel kenyeret, de a legjobb a dologba, hogy vasárnap nincsenek nyitva boltok, és szombat délelőtt féláron meg tudod venni a vasárnap lejáró kenyeret, tehát 62 cent.
  De nyugodtan említhetném a tejfölt, az is lényegesen olcsóbb. meg tényleg sok minden.
  Bevált taktika, mivel hogy a legközelebbi osztrák település ahol vannak bevásárló központok, kb. 70km tőlünk, így évi 1-2 alkalommal oda is kijárunk, sör és mosószer egész évre betárazva.
 • 404? 440.
  “ Szerintem aki ilyen hmm szintű hozzászólásról nem tudja eldönteni, hogy csak egy troll az legközelebb számoljon el tízig mielőtt másokat minősít.”

  Szerintem meg aki ilyen hmm szintű hozzászólásról nem tudja eldönteni, hogy csak egy paródia az legközelebb számoljon el tízig mielőtt másokat kioktat.

 • Látnokzsálya
  Engem ez az áremelkedés nem érint, mert mindig ötezerért vásárolok. WC-papír is kevesebb kell mostanában, így ez is pipa.
  Komolyra fordítva és tényleg érdeklődéssel kérdezem: Van olyan ember Magyarországon, akit ez a drágulás egzisztenciálisan fenyeget? Hogy megremeg a lába az Orbán-hitben?
  Én azt látom, hogy ha romlik is az életszínvonala, akkor maximum nem veszi, csak kétnaponta a XIXO-t meg a HELL Energy Coffeet és mehet tovább a rettegés a Gyurcsánytól és az általa irányított brüsszeliektől.
  Van itt pénz dögivel, ha meg nincs, van helyette képzeletbeli Gyurcsány-görbe duplaannyi inflációval és gonosz multikkal, akik kifosztják a magyarokat, miközben a “megtévesztett” magyarok önként mennek a Lidlbe a CBA helyett.
 • Attecte
  a magyar ember, a magyar társadalom csicska, nem fog tüntetni menni a 7x-es gázár miatt sem, ezt a kormányt a koleszterin fogja leváltani nem az energiaválság.

  De azért szagolok ebben a kommentben egy burkolt kormánymosdatást is, úgyhogy hozzátenném hogy igen, SOKKAL jobban járnánk az “olcsó élelmiszer” mellett elszabaduló energiaárakkal – személyesen nem vagyok híve a drága lakhatásnak, tény, de ami inflációt te élelmiszerdrágulásnak tudsz be az MINDEN dolog árát növeli, illetve értékét csökkenti. A forint most egy moslék pénznem, ezt nem tudod épeszűen kimagyarázni még feltételezett jóléttel és jó élettel sem. Ez egy szar.

  (off: a szemkilövetés meg tudom csak példa volt de nagyon elterjedtté vált, pedig összesen nem volt talán 10 ember sem akinek Magyarországon a rendszerváltás óta kilőtték a szemét tüntetésen…így azért minimum vicces évtizedek óta hallgatni ezt a kifejezést)

 • 404? 440.
  ” Alkalmazkodni kell a kosarad összeállításakor, és azt vásárolni, amihez van kupon, gyűjteni az ajándékokért, kaparós sorsjegyet kaparni az ajándékért stb.”

  Éljen. Akkor már inkább pénzt keresek ezzel az energiabefektetéssel.

  Nem akarnád Miklós nulladik életmódtanácsát megfogadni és ha csóró vagy nem a filléreken spórolgatni hanem többet keresni? (Mondjuk viktor is ezt ajánlotta nemrég a fűtéssel kapcsolatban, nem tudom melyiküknek hiszel jobban)

 • videkrol-jott-ember
  Raadasul a tavaly $999-os iPhone13 Pro itthon 425ezer forintba kerult, iden a szinten $999-os iPhone14 Pro mar 570ezer forint.
  Kit erdekel a kifli meg a macskakaja.
 • Mentike
  @géza, nézzél kicsit távolabbra a múltba kérlek. A magyar munkaerő sima összeszerelővé degradálása az elmúlt 10 évben nem a nép hibája. A kormány totál lezüllesztette az oktatást, a tanárok helyzete olyan amilyen, a termelékenység a béka segge alatt. Ezért a munkáért ennyi átlagbér jár, ebből valóban nehéz kifizetni a nem mesterségesen alacsonyan tartott akármi árát. Igen, nyugaton többet keresnek az emberek. Fáj az infláció meg az energiaár emelkedés itt is, de valamivel könnyebb kifizetni az eleve magasabb bérből.
  A kormánynak semmilyen hosszú távú stratégiája nincsen, azon kívül, hogy a slepp gazadgodjon. Ehhez mérnek minden intézkedést. Nem kéne megdicsérni őket most azért, mert alacsonyan tartanak ezt-azt, mert ők is vastagon hozzárakták a magukét a mostani helyzethez.
  Azt pedig ne felejtsük el, hogy az ÁFA-t mindenki fizeti. Ki is jár vele jól?
 • 404? 440.
  “ Jelenleg aki ezekben az üzletláncokban vásárol itthon, az konkrétan küldi ki a pénzét az országból.”

  Rendben, tételezzük fel igazad van. Akkor nem kell ezekben vásárolni, hisz drágábbak kell legyenek mint a belföldiek logikusan. Ráadásul az ország nagy része fidesz szavazó, nagyon egyszerű nem kell itt vásárolni. Semmi szükség törvényi tiltásra meg adópolitikai piszkálásra.

  Áztán mégis itt éri meg az embereknek vásarolni? Ki érti…. Lehet nem igaz az elméleted?
  Most akkor vagy a láncok nem keresik magukat betegre, vagy a magyar láncok is talicskázzák a pénzt yachtokba, amik -kapaszkodj meg- nem magyarországon vannak kikötvem nem itt tankolnak és furikáznak.
  Aztán lehet a különadóztatott láncok nem nyereségesek, a magyar láncokból meg megy a nyereség eltüntetése külföldre.
  Remélem nem ráztalak meg nagyon, egyszerűbb ha hülyeséget beszélő lipcsi kategőriába teszel.

 • Iron1
  “Azt magyarázza már el valaki nekem, hogy most miért a kormány a hibás már megint? Ez a helyzet áll fenn szinte mindenhol. … Tök mindegy ki van hatalmon, senki sem tudná elérni azt, hogy ne legyen ilyen magas az infláció, vagy ne legyen energia válság és a többi..”

  Van külső meg belső hatás. Sz*rban lennénk csak a küldsővel is, de a belső még locsolja az olajat a tűzre. Egy példa: A sajátmárkás céges hummuszunk, amit csak mi árulunk, a csehenél 470 forint, nálunk 580. Pedig ugyanaz, max egy kis szállítás rakódik rá. Csakhogy: 1. A forintot szétcseszte a kormány. 2.) A cseheknél 15% az áfa a terméken, nálunk 27%. (Tanulságos amúgy megnézni, hogy az eu szabályozás szerint lehetne erre kedvezményes az áfa, viszont kb. csak a húsokra van. Meg azt is érdemes megnézni, hogy vajon a hatszoros gázárak hatszoros áfabevételével mi történik…) 3.) Az áfa mellett kapjuk a kiskeradót is

 • szenyora
  Eddig volt nagyon alulértékelt az élelmiszer. Hogy ez politikai akarat volt vagy ténylegesen ilyen olcsó volt az előállítás, logisztika, stb., nem tudom. Vendégházat üzemeltetünk, a kidobott pékárukon, zöldségen, húsokon egy disznót fel tudtunk volna hizlalni. A pazarlás vérlázító, alap dolog volt, hogy az élelmiszer fillérekbe kerül és ez nekünk jár. Úgy tűnik, nem egészen így van.
 • Attecte
  neked pedig nem feltétlenül egy pénzügyi blogra kéne járkálni ezzel a fos antikapitalista és antiglobalista propagandaszöveggel. Itt mi köszönjük szépen, többnyire nagyon szeretjük a LIDL-t és azért cserébe amit nyújt, nem vagy kevésbé tényező a profitszerzése. Az externáliákat egybevetve az ország és a magyar lakosság így is jobban jár velük.

  A Spar a budapesti régió második legnagyobb munkáltatója.

 • къырымтатар
  Szerintem itt sokan összekeverik a bevételt a nyereséggel.
  Lehet, (sőt, biztos) hogy a Lidl bevétele idén rekord, csak éppen a kiadásai is rekord szinten vannak (lehetnek, nem tudom, nem ott dolgozom).

  Én is egy kereskedelmi láncnál dolgozom, vezetői beosztásban, van rálátásom több, mint 10 évre visszamenőleg a beszerzési és eladási árakra.
  Ha lesz időm, pár dolognak utána nézek, természetesen az üzleti titkok miatt konkrét összeget nem fogok írni, de a termékek neve mellé egy százalékot igen, amennyivel növekedett a beszerzési és eladási ár.
  Hozzáteszem: amiket eddig vizsgáltam, nagyon vegyes a kép, van aminek többet drágult a beszerzési ára, mint amennyivel a bruttó eladási ár, van ami úgy drágult, hogy nekünk nem került sokkal többe megvenni, de itt felhívnám a figyelmet arra, hogy bevezetésre került az extraprofit-adó…

 • къырымтатар
  De azt már most leírom, hogy az egyik kedvenc tejdesszertem (tehát elég sokszor vásároltam) év eleje óta 44%-kal lett drágább.
  Egy átlag 700 grammos trappista tavaly ilyenkor 1500-2000 forint körül volt, most 2700-3500 forint. Ez majdnem 100%-os drágulás, de mondjuk a hívőket nem zavarja, mert erről is gyúrcsányi tehet.
 • Giorgio
  Természetesen az inflációnak több oka is van, de mi úgy érkeztünk meg ebbe a “háborús inflációba”, hogy már borítékolható volt a magasabb infláció. Sajnos a populizmus nem képes anticikikus gazdaságpolitikát művelni. A rossz döntések pedig még inkább rontják a kilátásokat.
 • csizkek
  “es ez bizonyitja a 60%-os emelkedest? Amivel azonnal alatamasztod csizkek baratod hülyesegeit:-)”

  Ezt irtam neked a kadar post alatt: “Nyilvan szarul jon a rezsiemelkedes, de a boltban nem volt 40-60% aremelkedes. Mo.-on meg volt.”

  Erosen tulgondolsz itt dolgokat. Pedig semmi mas nem tortent csak Miklos irt egy postot es neked igy eleg gyorsan szembe jott a valosag:)

  Ettol fuggetlenul, ha Nemeto.-ban vagy es elvezd a valodi jogallamisag es piaci kapitalizmus egyertelmu elonyeit, ne kivand a magyar komenyista alvalosagot. Probald osszerakni a kovetkezmenyeket. Ez a vagtazo infla es gyenge deviza a valosag. A tobbi pedig most jon. Persze vissza is koltozhetsz Mo.-ra:)
  A nemetek pedig se megfagyni nem fognak, se bedolni. Persze divatos az M1-en elovenni a nemet kartyat es gazszankciokat (ami nincs). Nyilvan az ingyenpenz korszakanak azert vege van. (szerencsere)

 • Joy
  Aldiban a Korpovit keksz 350,-Ft->490,-Ft.
  Spar-ba ritkábban járok, múltkor akadt meg a szemem a 15,-Ft-os “lebomló” zacskón. Ausztriában ugyanezt ingyen adják. Tényleg nem képesek elrejteni itthon az 1400,-Ft-os paprika árába ennek a filléres költségét?

  Nem Gyurcsány a hibás, ugyan már. Csakis az árnyékkormány tehet minderről, hiszen nem tesznek semmit az infláció fékezése érdekében… 🙂

 • Bab
  Igen, a profit motivációja működteti a kapitalizmust. A kommunizmust nem, és számtalan példa mutatja, hogy ezért nem is működik. Ezzel szemben nulla példa mutatja, hogy működne. Lehetsz kommunista, de jó, ha tudsz róla, hogy ezzel arra hajtasz, hogy az ország csődbe menjen, te pedig végtelenül csóró légy.
  Hogy milyen arányban vannak Németországban magyar termékek? Lakosság és gazdaság méretéhez arányosítva sokkal nagyobb arányban, mint Magyarországon német termékek. Ha kidobod a német termékeket és szolgáltatásokat Magyarországról, majd Németország ugyanezt teszi a magyar termékekkel, akkor a német cégek profitja csökken egy kicsit, a magyar cégeké meg nagyon, sok csődbe is megy.
  Azt szeretnéd, hogy a magyar cégeknek, a magyar embereknek, de még személyesen neked is rossz legyen. Miért? Ez valami elemi gonoszság?
 • Bence
  légyszi, egyetek kevesebb tejterméket. jobb lesz nektek is, meg az élőhelyünknek is.
  plusz rohadtul nem kell helyettesíteni semmivel. (hogy győzzük le az élelmiszerek inflációját, ugye) csak elhagyod és kész.
  a homo sapiens sapiens-ek fele amúgy sem tudja rendesen emészteni. ablakon kidobott pénz sokaknak.
 • Egyember
  Minden drága és tudjuk a Fidesz tehet mindenről.
  Igaz az utak tele vannak 30mFt+ autókkal, rengetegen “nyaralnak” eves szinte több mFt értékben. Hétvégén mozdulni sem lehet a bevásárló központok körül, de JAJ! a papírzsepi 200%-al drágább!
  Ugyan már emberek ….
  “Vegán saj” 🙂

  Nem, a fidesz mindig ártatlan. 12 év kétharmad után is.

  A forint egy év alatt 17%-ot romlott, csak a török líra (egy másik diktatúra) lett rosszabb?

  Erről a fidesz nem tehet. Brüsszel, Soros, háború. Ja és a migránsok.

  A forint 12 év alatt 55%-ot romlott, a következő legrosszabb deviza is még a felét sem.

  Erről sem tehet a fidesz. Csak Brüsszel és a karvalytőke.

  Az élelmiszerinfláció a háromszorosa az európainak. Ekkora infláció még a világválság alatt sem volt, sőt 1998 óta soha.

  Erről sem tehet a fidesz. Csak a migránsok.

  Magyarország a második legszegényebb ország vásárlóerő szempontjából az egész unióban.

  Gyurcsány a hibás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Az alapkamatot magasabbra kellett emelni, mint a világválság alatt, úgy tönkretették az országot.

  NEM A FIDESZ A HIBÁS!!!!!!

  A 2008-as világválság kitörése előtt 64%-on állt a magyar államadósság. Ma 77,5%-on, pedig még válság sincs.

  A libernyákok tehetnek róla, nem a fidesz a hibás!!!!!!

  Mondd, mikor fogsz felébredni?

  Már visszasírjuk Gyurcsányt, pedig az tönkretette az országot.

  De nem ennyire.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.