Lidl árak egy éve és ma

A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni. Ez pedig az, hogy elmenti a vásárlások blokkjait, így például bármit veszel, amire garancia jár, vagy szeretnéd kicserélni, mert mégsem lett jó, akkor nem kell félned, hogy elveszik a blokk. (Vagy olvashatatlan lesz a hőpapír egy hónap után.)

Kíváncsiságból előkerestem az egy évvel ezelőtti blokkokat és elmentem a Lidlbe ma megnézni, mennyibe kerül ugyanaz most.

Itt a Lidl Plus

Több terméket nem találtam, mert vagy kivezették, vagy más, hasonló termék van csak (például pizza). De minden más árat feltüntettem a táblázatban, tehát nem kimazsolázott árak, itt van minden, amit vettem egy éve.

Az akciós árakat igyekeztem kiszűrni, valószínűleg mindent sikerült, de azért nem száz százalékig biztos, egy, maximum kettő lehet, hogy maradt benne.

Sajnos sok mindent nem vettem a Lidlben abban a hónapban (vagy nem használtam az alkalmazást, mert nem volt miért), de a trend azért szépen látszik. Akarom mondani, nagyon csúnyán látszik.

Ahogy a mondás tartja, egy kép többet mond ezer szónál, következzen hát a kép, mennyivel drágult a Lidl az adott termékeknél egy év alatt. (Nyilván mindegyik másik áruház ugyanígy drágult, de csak innen vannak áraim.)

Ami nincs benne az árakban, hogy sok akció egyszerűen megszűnt. Például a vécépapír vagy a zabpehely háromhavonta menetrendszerűen olcsóbb volt 20%-kal. Nem is emlékszem, bármelyik is akciós volt-e idén. A másik, ami feltűnt, hogy az eleve drága dolgok (bio uborka, olasz sonka) 10-20%-kal drágultak, az olcsóbb megfelelői viszont 40-50% felett is akár.

Ha tudsz egyéb árakat mondani egy éve és ma, akár másik áruházláncban is, ne tartsd magadban, írd le egy hozzászólásban.

Update: ahogy olvasom a hozzászólásokat, hogy mennyivel olcsóbb rengeteg minden a környező országokban, lassan megint el fog indulni a bevásárlóbusz az összes nagyvárosból, ami éppen csak átmegy a határon az első szlovák/horvát/szlovén/osztrák Aldi-Lidl boltig és hozzák haza a műtrágyás füles táskákban az emberek a tésztát, vécépapírt, csokoládét, mint a kilencvenes évek elején. 🙂

Share

310 hozzászólás

 • Agnes
  Kutyakaja 15kg:
  2020.10.25: 17790
  2021.12.20: 18190
  2022.04.04: 18790
  2022.09.05: 20190
  2022.09.23: 21190
 • tomi
  MÁK webes felülete másnak elérhetetlen vagy használhatatlanul lassú?
 • namostatutti
  Amíg van a boltban sok száz féle nagyon cukros, nagyon sós vacak (keksz, édesség, üdítők, stb.) addig szerintem nincs nagy baj az emberek pénztárcájával.
  Levezetem, lehet hülyeség: Az hogy ott van a polcon azt jelenti hogy oda tették. Azért tették oda, mert megveszik az emberek. Megveszik a sok haszontalan sz*rt. Ha a haszontalant megveszik akkor bőven van della.
  Én majd akkor hiszem el hogy az embereknek nincs pénzük ha ezek eltűnnek, de legalább a számuk lecsökken, mert tényleg elképesztően sok van ezekből. Ebben a szenárióban majd nem veszik, megromlik a polcon, és nem töltik újra.
  Továbbmegyek, a gyár csődbe megy, elkezd valami egészségesebbet gyártani, és mindenki jól jár. Na jó abbahagyom, naivitás level 99 (:
  Néha én is veszek igazi étcsokit, de remélem értitek hogy nem erre gondolok.
 • untermensch4
  12 év 2/3-os többséggel (plusz a 2-3szoros vészhelyzet miatti rendeleti kormányzásos turbó) az ország gazdaságpolitikáját teljes egészében a kormány határozza meg. Az “ellenzék” NULLA ráhatással van a törvényi keretrendszer alakulására.

  Ha nem kiszámítható évekre előre az ország akkor élelmiszer-ipari cég csak olyasmit fog gyártani ami 1 éven belül nyereséges, 5 év utánra “számolható” megtérülés csak szerencsejáték (amire komolyabb befektető csak zsebpénzt költ). Trappista sajt gyártása gyors, minőségibb sajtból miért is gyártanak itt keveset…

  Az eu-csatlakozáskor sikerként emlegették a feltételek között hogy “a magyar gazdák megkapják az eu-s földalapú támogatások 25%-át amit a kormány kiegészíthet 33%-ra”. Lehet hogy azóta ez megváltozott de akkoriban az eu-ban a mg-i termelők bevételének nagy hányada volt a földalapú támogatás.

 • Lidl atcseszes
  Kakukk : te meg tenyleg ennyire naiv vagy? Lakas vagy egyeb dolgokon meddig latszodott az afatartam csokkentes a lakossag szamara? Kb 1 hetig a marketing erejeig. Aztan szepen a nettot noveltek, novelnek es a brutto maradna, tobb marginnal. Ne legyel mar ennyire naiv konyorgom…egy kereskedo se fogja olcsobban adni mert kevesebb az afa, jot rohog a markaba hogy tobb lesz a profitja. Eddig is megvettek x bruttoert ezentul is megfogjak, csak neki tobb lesz a profit…
 • Joy
  Van ahol a távfűtés viszonylag korszerű. Pl. hő- és áramtermelő gázmotor nemcsak fűt, hanem kb. ugyanakkora energiát előállít villamos áram formában is, ami (jó esetben) a távhős cég bevétele.
  Máshol hulladékégető, erőmű stb. hője lehet átadva a rendszernek.
  Ha minden panelban megemelnék a rezsit, akkor a fentiek lakói jogosan háboroghatnának. Viszont arról senki nem tehet, hogy a lakóhelyén korszerű-e a távhő. Nehéz igazságosnak lenni.
 • Coccinella
  Mitől olyan nagy szám ez a Lidl?Mihelyt népszerű lesz egy cég, egyből elpofátlanodik. Egyes termékeket még a Spar-nál is drágábban adnak. Csiperke múltkor 1700/kg. Ezenkívül alapvető dolgokat nem tartanak. A másik meg az Aldi, ami hihetetlenül felelőtlen. Hetente visszahívnak valamilyen terméket, hogy ne együk meg, mert mérgező vagy szennyezett, legutóbb valamit azért, mert fémdarabok lehetnek.benne.Tulajdonképpen rá is írhatnák minden élelmiszerre, hogy min. 1 hétig tárolgassuk, nézegessük, addigra talán kiderül, hogy biztonságos-e megenni. Nem lehetne-e az árukat kiszórás előtt ellenőrizni? Kíváncsi lennék rá, hogy aki rögtön megeszi az életveszélyes terméket és ne adj isten súlyos beteg lesz vagy meghal, arra mit reagálnak. Olyan nyugodtan tudják jelezni, hogy vigyük vissza, visszaadják a termék árát, mintha mindenki karanténoztatná az élelmiszert, mielőtt megeszi.
 • Zoli
  Valaki emlékszik még amúgy arra az árösszehasonlítós oldal nevére? Kíváncsi lennék most melyik bolt a legolcsóbb, 3 közül választhatok a környékemen.
 • lofi
  Kinek mit intézet a kormánya
 • távhő
  AMúgy nem vágom a távhőt nem bizonyos anyagok felhasználásával elégetésével állítják elő? Szemét, biomassza, stb? Vagy csak egy részét? Többi földgáz? Mert ha előbbi akkor eléggé gazdaságos lehetne.
 • Grand
  Attecte,
  Nem tudom bizonyosan, részemről ez csak egy tipp, hogy a távhőnél rengeteg lakásban nincs mérő és szabályozási lehetőség, ezért nem emelték az árát.
  De a kormányinfón elhangzott, hogy programot indítanak, ha jól emlékszem, 5 éven belül minden távhős lakást felszerelnek mérővel.
 • nyman
  Több kommentben látom, hogy német, osztrák stb. boltokkal hasonlítanak árukat.

  Adott esetben van értelme, de szerintem mélyreható következtetéseket nem érdemes levonni.

  Az áruknál az árakban a logisztika, a szállítási költség jelen van. Ez ügye függhet a távolságtól is.

  A másik tényező, hogy nem csak központilag működik, hanem országonként is lehet eltérő a beszerzési lánc. Egy 80 milliós piacra rendelni más nagyságrend, mint egy 10 milliósra.

 • Ordas
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iW80AdYdAT2zrjCavo64DKwkhiOLk0Hu/edit?usp=sharing&ouid=100001929599190791091&rtpof=true&sd=true

  Tescora megcsináltam. 2021 szeptember kontra 2022 szeptember. Meglepő, de van, ami alig változott. Azért a többségre ez nem igaz…

 • Kiszamolo
  Megnéztem az itthoni összes lidlös felvágottat, szalámit és sajtot.

  A camembert francia, az olasz sonka olasz, két termék magyar, kettő lengyel, egy cseh, egy horvát és egy német.

  Valószínűleg Csehországban és Lengyelországban is árulják a magyar termékeket, ahogy fordítva is.

  Nem látom, hogy a német termékekkel árasztanák el a piacot.

 • Copywriter
  Itt elérhető vagyok: tuskoblog kukac gmail pont com. Valaki múltkor írt, elkevertem a levelét, bocsi, nem válaszoltam.

  Bonnie: Steiermark – Das Grüne Herz Österreichs, tényleg szép hely, csak ne lenne ennyi buta és suta állami ügyintéző.

 • Csizkek
  “ egy kereskedo se fogja olcsobban adni mert kevesebb az afa, jot rohog a markaba hogy tobb lesz a profitja.“

  Ez a magyar langossuto logika ugye.
  Ha viszont van piaci verseny azonnal megjelenik lefele az arban. Az a lanc aki egybol csokkenti az arakat az akcios ujsagban az piacot nyer. Amig van Aldi meg Lidl addig van verseny. A magyar 27% afa meg k sok.. de lehet vagyni a cba-s peneszes zsemlere, az magyar:)

 • Attecte
  @joy köszönöm a válaszokat! Azért remélem én is hogy ez nem csak a mérés hiánya. Bár tény hogy épületekhez semmit nem értek, nem tudom megítélni milyen energetikai előnye, hátránya van egy panelnak, szóval simán lehet hogy illúzióban élek.

  @géza amit mi érvelünk, az általában az hogy a gazdaság nem lenne nagyságrendekkel rosszabb/jobb állapotban, az állami ideológia és az általános közbeszéd viszont ennek a fasizmust idéző szaros sorosmigránsbrüsszel témának a felszámolásával nagyságrendekkel jobbá válna.

  Természetesen annak én is örülök, hogy egyikünk szeme sincs kilőve.

 • Gary

  Konkrétumokat nem tudok, de extrém mértékben változó.
  Sok helyen az áramot termelő erőművek hulladékhőjét kötik a lakossági távhőre, így mintegy mellékterméket hasznosítanak. (Paksnál a Dunát melegítik vele, máshol hűtőtornyokon keresztül engedik ki.)
  Németországban állítólag még a krematórium is rá van kötve.
  Nem hiszem, hogy gázt csak a távhő előállításának a céljából égetnék bárhol, az még azelőtt is értelmetlenül drága és pazarló lett volna. De ha valaki nálam többet tud, javítson ki.


  Egy kínálati oldalról sokszereplős piacon megvan az, hogy mennyi haszonnal tud egy szereplő dolgozni. Ideig-óráig be lehet nyelni a csökkentést, de állandóan nem: a konkurencia olcsóbb lesz, a vásárlók hozzá mennek inkább.
  Az ingatlanpiacon meg szerintem inkább keresleti sokkot látunk: olyan emberek kapnak hirtelen 10M forintot, akik korábban 1M-t se láttak egyben.

 • Ricky Gervais

  Persze, hogy nottek az arak, de en ket masik dologrol beszeltem:

  1. Angliaban olcsobban veszem meg ugyanazoknak a dolgoknak egy reszet, mint most itthon, de meg ami dragabb, az is csak 10-20%-kal kerul tobbe, mikozben a minimalber a magyar NEGYSZERESE, ergo a berek aranyaban minden SOKKAL olcsobb kint.

  2. Szinten az aranyokra utaltam azzal, hogy egyhavi minimalber = 1000 liter benzin Angliaban.

  Tokmindegy mi mennyibe kerul, a berekhez kell mindent merni. 1000 liter benzin ARSAPKAVAL 480.000 most Magyarorszagon. A minimalber 200.000, tehat alig 400 liter jon ki belole.

  Angliaban arsapka nelkul 1.65 a benzin (750Ft) es 1000 liter jon ki a minimalberbol.

  A 10% council tax emelkedes az atlagnak nagyjabol 15 Fontot jelent. Nekem is nott 25-tel.
  A 15 Font EGY-MASFEL ORANYI ber Angliaban.

  Az aranyokat nezd…

 • Tnemmok
  Mi a kormány szerepe a vágtató infláció kialakulásáan?
  2016 óta évente ezermilliárdos összeget öntöttek /öntenek/ be az ingatlanpiacra, minek következtében az ingatlan árak hozzávetőleg 2,5-szeresére drágultak. A kedvezményezett rétegek ma kb. a támogatássakl együtt olyasmi anyagi megterheléssel várásolhatnak ingatlant mint korábban – a társadalom nagy többsége sokkal rosszabb feltételekkel – vagy egyáltalán nem tud vásárolni. Viszont az ingatlan szektor szárnayal a tetemes kormányzati profittámogatásnak köszönhetőe.
  Az árfelhajtás tovagyűrűzú hatása miatt (is) az valós infláció tavaly megközelítette a 10 százalékot. Ilyen kiindulópontután a háború és/vagy a válság további inflációt növelő hatásaivel együtt egyenes úton idézte elő a jelenlegi helyzetet..
 • H.Péter
  Mi lassan teljesen elhagyjuk a sajtot az étkezésből.
  Aldi trappista szeletelt: régen 399 (akcióban 339) most 699ft. (Egy hétre kitartott, light asszonynak) a nagy kiszerelés ”megromlott” így jobbban megérte..
  kövön sült pizza 699 helyett 1199ft. Pizzarendelés az eddigi 1499 helyett már 2499-től indul.. szóval a kövön sült még jobban megéri.. negyedévente.
  Pisztácia 1 zacskóval 799ft helyett 1399ft alapáron, ugyanez a kesudiónál. Tudom réteg étel, de évente 2x vesszük.
  Ami durva, hogy a magasabb minőségü felvágottak, sajtok ára ~10%-ot emelkedett, míg az alja kategória 30%-al. Ha tehetjük inkább a jobbat vesszük, nem azon az 50-100ft-on múlik.. heti 1x. (Ha már úgyis gyalog megyünk 🙂 )

  Copywriter minden 2. bejegyzés alatt Ausztriába költözöl, majd minden 3.-nál már ott vagy. Nem lehetne konzekvensen hazudni? Igaz a kormányunk sem ezt teszi 🙂

 • Tnemmok
  Bocsánat a sok elütésért – részben az ócska billentyűzet miatt történt.

  Nem definiáltam, hogy az ingatlan árfelhajtás hivatalos neve: családtámogatás volt.
  (Rossz nyelvek szerint valóban családok támogatása volt a cél – az ingatlanlobbi cég-családjainak profittámogatása.)

 • Zedder

  Ez ilyen magyarosch dolog, amikor a nemeteknel covid miatt lecsokkentettek az AFA-t, erdekes modon nem nyeltek be a kereskedok, hanem tenyleg olcsobb lett minden.

  Nahat…? Igy is lehet csinalni?

 • Vérnarancs
  Aldi fagyasztott pizza margerita 289 Ft/db ——> 1890 Ft/3db (átcsomagolták a mirelit termékek kb. felét, hogy ne tűnjön fel az áremelkedés)
  Tenger gyümölcsei AllOlio 1890 Ft —> 2390 Ft
  Trappista sajt 1590/kg —-> 3590/kg

  De tegnap találtam egy terméket, aminek maradt az ára: Sugarzoo mini akvárium vízszűrő 4490 volt 5 éve és most is annyi

 • Treil
  Magyar nettó minimálbér 133 ezer, 95-os benzin 640, tehát 200L benzint tudsz tankolni belőle. Sapkas áron 270l-t.
 • Asd
  ha a baloldali osszeborulas nyert volna, akkor mar langolt volna parszor a varos es mindenki keszulne oktober 23-ra, hogy ujra langba boruljon. Csak azert, mert a fidesz az utcara vinne az embereket a magas inflacio es a dragulo rezsi miatt. Most is, hogy 12 eve 2/3-al vannak hatalmon, Gyurcsany a hibas mindenert.
 • 1father
  Amiért érdemes Aldiba és Lidlbe járni, SAJNOS, épp az osztrák vagy német élelmiszeripari termékek, azaz ott régóta nem használnak hidrogénezett növényi zsírokat tartósításhoz, míg itthon még a hûtött túró rudiban is van.
  Tehát vannak még az áron túl is szempontok, melyek fontosabbak mint az ár, már annak aki tervez vagy tud tervezni hosszabb távra is…
 • ggg
  1ft kedvezmény, az szép 🙂

  Az szerintem az adózás miatt van. Ha ajándékba adták volna az ajándék gyűjthető bizbaszt, akkor adózni kellett volna utána az értékének megfelelően. Így egy forintért adták, majd adtak a számla végösszegéből egy forint kedvezményt, így boldog lehet az adóhivatal, hogy senki nem gazdagodott meg adózás nélkül.

 • KödösAlbion
  Éppen azért írtam az árakat (erről erre), hogy az árváltozás ott is megvan. Az energia számla duplázódott tavasszal és az éves 2500 font maximum nálunk már a tavalyi számla két és félszerese. Ezt azért már nem minimálbérből is megérzi a családi kassza, meg az élelmiszerek áremelkedését is. A béreket jellemzően alacsony százalékban emelik (most is csak 2-3%-ot), még a multik is, tehát reálértékben az esés nagy. Lehet váltani persze, de rálátással a HR-re, egyre több helyen van létszám stop (bár a hirdetés még kint van, de felvenni nem lehet).
  Kint a nemzeti minimálbér 1,520 per hó adók előtt, nettóban 1,390. A council tax 130 per hó (kb kis kétszobás lakásra). De egy bölcsis hely 2 év alattinak 1,200 per hó, utána is kb 900 (állami nincs, csak magán). Ezek is arányok.
 • 1father
  Ami viszont fél éve eltûnt a Lidl és Aldi polcairól azaz akciós alap élelmiszer, régen láttam leértékelve a zab, gabona, rizs, tészta féléket, pedig elôszerettetel vásároltunk belôle, 3-4 hónapra elég volt készletezni, mert jött újra a termék akciója…
  most akkor lehet nekünk is egy bp-i lakást kellene venni s abban tárolni 2-3 évre az élelmiszerkészletet, zabpehely s neje után szabadon?! 🙂
  Hogy csinálja ezt a természet, a mókusok infláció idején? 😉

  ,
  Csak így tovább Miklós! Elkezdtem nézni a youtube videókat, nagyon jó, kiemelkedôen az elsô rész karakteres, magvas gondolati vonalvezetése… bizony, röpke az életünk, jobb lenne ha távlatokba néznénk és következetesen élnénk.
  Pál Feri atya jut az eszembe a tervezô elképzelt jövôbeni én és a vele szembeállított jelenben élô és mohó “kivitelezô” énrôl…
  S ha már politika, eddig egyik párt se mutatott fel jövôképet Mo-on…

 • Zsolt
  Hat Komaromba ne gyertek azert bevasarolni, mert dragabb szinte minden a szlovakoknal. Mondjuk ez igy volt az aremelkedesek elott is.
 • Konkurens
  Konkurens cégnél eléggé rálátok a belső folyamatokra, és megerősítem a Lidl-ös kolléga hozzászólását: nemcsak az árak szálltak el, a költségek is, de annyira, hogy konkrétan a profitabilitást veszélyezteti. Pár ok:
  – Beszállítók növelik az árakat: érthető, a elszállt energiaár, üzemanyagár, munkaerő költsége is nőtt, persze, hogy beépítik áraikba. Volt olyan cég, aki háromszor emelt már idén. Élelmiszereknél meg látjuk, milyen katasztrofális év volt ez ezzel az aszállyal. Mintha minden rossz összejött volna.
  – Importnál a gyenge forint a probléma, ráadásul tervezni sem lehet. Mennyi lesz az euro egy hónap múlva? 380, 400, 420? Mindegyik benne van a pakliban.
  – enerigaárak: tele van a sajtó például a szállodák sirámaival, mennyire drágult az energiaköltségük, képzeljétek ugyanezt a hodály méretű boltokban… ezt is ki kell termelni
  folyt. köv.
 • Konkurens
  (folytatás)
  – a magyar állam finomságai: különadó, ársapka, ez sok milliárdos nagyságrend, ez egyesek fejében úgy él, hogy “nem hárítják át, mert az extraprofitból megy” – persze
  – ellátási láncok akadozása: továbbra is tart, immár több éve

  Szóval sok lépcsős a dolog, több ok is van, másrészt valaki írta, hogy az élelmiszerek pl. eddig alulárazottak voltak; teljesen egyetértek, rengeteg pazarlás volt, miközben a termelők nehezen tudták érvényesíteni a költségeiket az áraikban – most már tudják, őszintén szólva meg is érdemlik.

 • Konkurens
  És az olcsó, minőségi német termékek – végül is hinni lehet mindenben 🙂 Valóságban a nemzetközi kereskedelmi multik rengeteg magyar terméket árulnak (saját márka alatt is), illetve sokat exportálnak – ennyi előnye azért van az “összeszerelő üzemnek” és az olcsó forintnak. Vannak cégek, melyek kapacitásának jelentős részét leköti az, hogy egy multi sajátmárkás termékét gyártják, amit a multi exportál, és külföldön is eladja, mint sajátmárkás termékét. A magyar kormány helyében ennek erősítésére tennék lépéseket, mert gyakorlatilag ki lehetne használni, hogy ezen mutliknak már megvan a külföldi piaca; több hasznot hozna, mint az állandó csesztetés mindenfajta különadóval meg ársapkával.
 • Incognito
  Ha már infláció:

  Varga Mihály pénzügyminiszter, Közgazdász Vándorgyűlés.
  Várt infláció 20%, az utolsó negyedévre várják a tetőzést.
  Recessziós várakozás 2022 utolsó negyedév – 2023 utolsó negyedév.
  6,1%-os államháztartási hiány.

  Forrás:
  hvg.hu/gazdasag/20220923_Varga_Mihaly_Hamarosan_20_szazalek_lesz_az_inflacio_egy_evig_recesszioban_lesz_az_orszag

 • Panda

  Mikor a gdp erőteljesen nőtt eus pénzek miatt, akkor az a kormány zsenialitása miatt volt. Mikor egyre szarabb minden, akkor meg nem tehetnek róla. Vagy egyikről sem tehetnek vagy mindkettőről, döntsétek el végre.

 • Csinolina
  valóban, a 420 USDHUF árfolyam mellett elég nehéz lett volna nem kiakadni:) csak tényleg azt gondolom, hogy az itt leírtak elegek a főbb folyamatok megértéséhez, visszaolvasva minden értelmezhető.. szerintem Miklós a kommentekbe is leírta a főbb irányvonalakat..
  Egy kicsi, nyitott országban a legfontosabb a deviza árfolyama, ami minden árat mozgat a behozatali cikkeknél ( tudomásom szerint már pl mezőgazdasági gépeket szinte csak EUR alapon lehet lízingelni).. ezt az MNB meg a kormány karöltve cseszte el
  Az alábbi fogalmakat/jelenségeket is már sokszor leírta Miklós: prociklikus gazdaságpolitika, ikerdeficit, nemzeti valuta leértekelődése, külföldön labdába sem rúgó vállalatok pénzelése, nemzethy összeszerelő üzem létrehozása.. a külső körülmények is rátesznek a dolgokra, ez ugyan kormánytól független, de a helyzetre való reakcióik csak hatványozzák itthon a nehézségeket..
 • Kicsi a világ
  “Hat Komaromba ne gyertek azert bevasarolni, mert dragabb szinte minden a szlovakoknal.”

  Biztos nincs köze hozzá a gyenge forint árolyamnak 🙂

 • Maccs
  Én úgy járok el, mint szerintem jópár honfitársam mostanában: akciós újság, akció felír, célirányosan vásárol. Megvan a termékkör, amit általában fogyasztok, igyekszem akkor venni, amikor akciós. Sajnos még így is drágább, mint egy éve. Nagyon hosszú ideje meg tudom úgy tervezni a fogyasztásom, hogy ne dobjak ki szinte semmit.
  Viszont észrevettem, hogy van olyan termék, ami sokkal hamarabb megy tönkre, mint régen, szerintem más az összetétele. Pl. PurPur kenyér eddig hűtés nélkül is kibírta a lejárati időn túl is, most a hűtőben is van, hogy előbb megpenészedik, akármit csinálok….
  Ha a fizetésemelés kérésem sikerrel jár (pár nap és lesz válasz), akkor egy fokkal könnyebb lesz, de az azt is jelenti, hogy többet teszek félre szükség esetére.
  Érdemes meghallgatni Szendi Gábort Friderikusznál, kicsit segít a gondolatokat pozitívabbra fordítani, ha valaki nagyon elkeseredne a helyzet miatt.
 • Coccinella
  @géza: Mit tegyen az, aki eddig se vett kólát, chipset, ropit? Én pl. eddig is szinte csak alap zöldséget-gyümölcsöt,húst vettem, szinte semmi feldolgozott élelmiszert. És nem mindenkin van túlsúly, aki eddig is vékony volt és takarékosan vásárolt az megnézheti magát. Nekem pl. nem hiányzana a fogyás. És állítólag ez még csak ízelítő a magas árakból. Sokan már most sem tudják megvenni a zöldséget, gyümölcsöt. Így is nagyon sok a beteg nálunk, mi lesz egy vitaminhiányos, hidegben fagyoskodó lakossággal, főleg úgy, hogy az egészségügy szinte összeomlott. Egészségesen enni a kormány szerint kevésbé létszükséglet, mint autóval járni, mert a benzinárstop az bezzeg marad. Szerintem már csak az kormánypárti, akit valami érdekkapcsolat fűz hozzájuk, kapja a megbízásokat vagy ilyesmi. Na meg a fanatikusak, akik ha éhen halnak is, akkor is bálványozzák vezérüket.
 • Afa vita
  Naivitas 2.0: verseny egy kb 5 szereplos piacon? Szted nincs 1-2 fo alkalmazottuk akik a versenytars figyelest oldjak meg? 5 szereplos piacon szted nem oldjak meg hogy akkoe mindenki benyeli az afacsokkentest es tartjak az arat? Ez nem egy muszaki cikk piac ahol a kiskereskedok afat csalnak stb es piacot nyernek. Masik :szted ahol fel oranyira van egy aldi 1.5 meg auchan akkor majd auchanbe fog kocsikazni mert 50ftl olcsobb a csirkemell? De ha nem is tavolsag akkor markahuseg is van. Sokat kell meg tanulnotok a gazdasagrol es marketingrol ugy latszik… hidd el behuznak az afakulonbseget a kereskedok es az allamkasszaba is kevesebb afa jutna.
 • Copywriter
  Lehet, hogy valami időhurokba kerültél, azért látod a régi bejegyzéseket újnak 🙂 Ma van 3 hónapja és 11 napja, hogy Ausztriában van az állandó lakcímünk.

  A sajtot azért ne add le, az nem olyan drága, hogy ne lehetne kibírni. Most megnéztem a 400 grammos csomagban van 10 darab hosszú, vastag szelet, el lehet őket felezni, így 20 szendvicsre elég 1600 Ft-ért. A pisztáciával egyet értek, és a kesudióval is, mindkettő kedvenc nálunk is, és engem is sokkal, hogy majdnem kétezer forint egy csomag pisztácia. A kesudió már 2 éve is arany árban ment.

 • Afavita
  Arversenyre mennyire erzekeny valaki arra csak annyit mondanek hogy jo pelda ha mar penzugyi blog, hogy a bankok is eleg nagy rangeben adjak a hitelt es egyeb termekeket, emberek nagy resze megse a legolcsobbhoz megy, lasd otp…
  Ennyit a nagy versenyrol… van verseny de nem mijdig hat a fogyasztora ahogy az elelmiszereknel se.
 • NGergő
  köszi a táblázatot, igen arra gondoltam
 • SzintisLaci
  “A magyar termékek kínálata alapján az első három helyet a három hazai lánc foglalja el:
  1: Reál (80,65%),
  2: Coop (80,17%),
  3: CBA (76,95%).

  – A lista utolsó három helyezettje:
  Penny Market (67,58%),
  Tesco (66,07%),
  Lidl (56,09%)”

 • magnes
  Tavaly őszi-téli (okt-dec) Lidl árak és a mai napi árak:
  görög joghurt: 199 -> 419
  fehér csokoládé: 179 -> 279
  majonéz: 459 -> 999
  tejföl: (20%, 450 g) 269 -> 499 akciósan, eredeti ára: 639
  búzadara: 299 -> 349
  Rio mare tubusos krém: 729 -> 929
  Freeway gyömbér: 159 -> 299
  trappista felezett: 1239 -> 2799
  tepertő: 399 -> 839
  csokis párna: 79 -> 179
  ásványvíz: (bubis, 1,5 L) 85 -> 95 akciósan, eredeti ára: 99

  Megkerestem a Lidl alkalmazásból a korábbi blokkjaimat, onnan írtam ki a tavalyi árakat. A tavalyi árak többnyire akciós árak, mert általában azt veszem, ami akciós, ezért ennyire látványosan nagy az áremelkedés mértéke.

 • John Smith

  “S ha már politika, eddig egyik párt se mutatott fel jövôképet Mo-on…”

  Na, azért ne legyél ennyire igazságtalan! Igenis mutattak jövőképet! Kilátástalant, élhetetlent, posztapokaliptikusat, Észak-Koreára hasonlítót, de mutattak!
  Ha távlatokban akarsz gondolkodni, gondolkozz a külföldre költözésen. Az élet valóban túl rövid ahhoz, hogy elpocsékoljuk.

 • Lidl app
  Lazac /kg 4990 vs 7490
  Marha daralt 400g 859 vs 1499
  Kacsamellfile 420g 1179 vs 2390
  Fekete cheddar 849 vs 1199
  Brie 369 vs 799
  Becsi virsli 949 vs 1490
  Tonhalsteak 1799 vs 3890
  Ribeye 3590 vs 4790
  Afrikai harcsafile 1690 vs 2299
 • NGergő
  leszaladtam a közeli hanyatló hollandiai lidl-be, ami terméket találtam, összehasonlítottam Miklós táblázatával, csak nem akciós árak szerepelnek:

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/19m6WPbGeZ_s3NkY-LT4fpGKI2wQPSo7dNRkIojk8RM8/edit?usp=sharing

 • Norb
  Hogy valami jó hír is legyen: “ASUS GeForce RTX 2060 DUAL OC EVO 6GB GDDR6 192bit (DUAL-RTX2060-O6G-EVO) Videokártya” 1 éve 238 110 Ft, ma 145 890 (-38,7%) ha már éhen haltunk, legalább lesz pénzünk gamingre:)