Mennyibe kerül egy doboz cigi és egy kis havi túlköltekezés?

2013-09-16
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már sok szó volt arról, hogy nem a gázszámla viszi el a fizetésed, hanem a sok apró-cseprő kiadás, amin lehetne spórolni, csak sok embernek nincs kedve lemondani róla.

Egy doboz cigi nem olyan nagy dolog naponta, ahogy egy kávé és két péksüti sem. De vajon mennyit költesz rájuk öt, tíz, vagy negyven év távlatában?

A cigire mai értéken majdnem 20 milliót 40 év alatt, a felesleges dolgokra elköltött havi 50 ezer pedig 37 millióra hízna ugyanezen idő alatt. Vagyis ennyivel gazdagabban mehetnél nyugdíjba, ha átgondolnád az ezekre költött kiadásaidat.

Csináltam egy táblázatot, ahol minden adat mai értéken van megadva, azaz inflációval korrigált. A megtakarításod hozama infláció felett két százalékkal lett meghatározva.

Nem szaporítom a szót, a számok magukért beszélnek.

(Megjegyzés: bár tudom, sokaknak nehéz, de próbálj elvonatkoztatni a konkrét példáktól és az üzenetet próbáld meg megérteni. Ha nem iszol kávét és nem eszel croissant, akkor gondolj a helyébe sós mogyorót és üveg sört, vagy amire éppen költeni szoktál. Ha pedig keresel annyit,hogy nem kell megnézned, mire mennyit költesz, mert mellette is teszel félre eleget, akkor természetesen ezzel nem kell foglalkoznod.)

A cikk folytatása itt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram