MKB bank számlacsomag megszűnése

Attila kapott levelet, hogy megszűntetik a kedvező számlacsomagját, helyette automatikusan a bázis csomagba teszik át, hacsak másképp nem rendelkezik.

Ha volt Budapest bankos vagy MKB-s ügyfél vagy, figyeld, hogy te kapsz-e hasonló levelet mostanában.

Köszönjük az infót.

Share

51 hozzászólás

 • EUR hodler
  Furák ezek a bankok manapság. Kis tartalék pénzem van (50k EUR), ami sajnos bankban csücsül, nem kamatozik, mert olyan deviza számla, nem tudok mit kezdeni vele, hogy pénzt hozzon, amíg áll. Forintba “kedvezményesen” át tudom váltatni és ki tudom utalni ingyen (régi online CIB-es csomag).
  Tudtok valami tippet adni, érdemes-e, és ha igen, akkor hova mozgatni ezt a kis pénzt, hogy likvid maradjon, de dolgozzon is valamit? Tudom, hogy forinthoz képest így talán jobb is, de már eléggé aggaszt, hogy a kivétel is eléggé körülményes, de még csak semmit sem csinál…

  Kiszámoló, esetleg?

 • Grand
  Attilának nem kell aggódnia, a csomagja 27. hónap 4-én jár le.
 • En
  Pontosan melyik hónap az 27.?
 • csaj
  Még a budapest bankos időkben kaptam kísértetiesen hasonlót a céges számlámmal kapcsolatban, mikor lejárt a két év, amire anno a kedvezményeket hirdették. Aztán mivel hónapokig nem mentem be, a korábbi havidíj sokkszorosát fizettették velem. Cserébe jól meg is szűntettem azt a számlát.
 • MKB bankoló
  Sziasztok!

  Ezt én egy tisztességtelen eljárásnak tartom, esetleg ha valaki jártas a jogban, annak örülnék, ha kommentálná itt a hozzászólások között (vagy akár Miklós véleménye is érdekelne).

  Ez a bank sztenderd gyakorlata, 2 évre kötnek minden számlacsomagot. Ha lejár, akkor automatikusan átraknak a bázisba, ami elég kedvezőtlen kondíciókat kínál. Kérheted, hogy másikba tegyenek inkább, de az minden esetben 10.000 Ft csomagbeállítási díjat jelent, tehát gyakorlatilag 5.000 Ft éves plusz költség van ebből, ha az MKB-nál bankolsz. Ezt “nagylelkűen elengedik” ha a hitelkártyás+folyószámlahiteles “jóljáró” csomagot választod. Én panaszoltam ezt a gyakorlatot, több levelet is váltottam velük, de minden esetben leráztak. Nyilván nem fordultam ügyvédhez egy tizes miatt. Korábban BB ügyfél voltam, ott nem volt ilyen emlékeim szerint. Asszem bankot kéne váltani.

 • SuhiTomi
  Ahan. Én is kaptam. Át is mentem egy kedvezőbbe, de annak vannak feltételei. Kapsz egy 150 ezres hitelkeretet, ami megnöveli a bankszámla összegedet. Szóval nem mínuszba mész át, hanem az új 0 lesz 150k. Meg kapsz egy GO nevezetű hitelkártyát fizetéstől függő limittel.
  Ha ezeket nem kéred akkor az 10 ezer forintodba kerül. Persze ezt ott elmondják.
  Én nem örültem neki, mert lehetőséget sem akarok az “ingyen” pénzre.
  Majd fél év múlva lemondható és akkor már nem fenyeget a 10 ezres “bünti”.
 • NAR
  Vagy egy hónapja jött ilyen levél, pont most mondtam fel is a számlát (igazából nem használom, azt a két csoportos beszedést átteszem arra a számlára, amit használok).
 • videkrol-jott-ember

  Van ra egyebkent jo indokod, amiert ennek a “kicsi” penznek likvidnek kell maradnia?
  Kozel 20M forint ertekrol beszelunk ugye.

 • Alfa
  : igényelsz egy eurós bankkártyát a számládhoz (éves díja nulla – €20 között lehet), aztán INGYEN top-up-al feltöltöd (lehetőleg lassan emelkedő) összegekben (1K, 2K, 5K, 6K 10) Revolut számlára, ahonnan INGYEN elutalod mondjuk egy IBKR számlára, ahol megfelelő ETF-eket veszel belőle.
  Bankban tartani €50K-t, erre nem tudok mit mondani, hihetetlen.
 • józsenzbazsen
  Sok éve a Budapest Banknál vagyunk, ez náluk rendszeres.
  Két évenként küldik a levelet, hogy lejárt a csomag, megyünk bázisba, ha nem jó szóljunk.

  Szólunk.
  Vicc.

 • EUR hodler
  sajnos olyan szamla, amiről nem lehet kiutalni. Tudom, most sikerült realizálni, és ezért vagyok a felgöngyölítésén. Mindenki tart valahonnan valahova, tudod. Én a pénzügyekben a “valahonnan”-hoz vagyok közelebb.
 • Juhászné Balasi Franciska
  Én már régóta készülök innen elmenni.Soha semmiben nem segítenek,ahogy mondta egy hozzászóló, egyszerűen leráznak,magas a kamatjuk, az ügyfelekkel blazirtak.
  Ha még nagyobbak lesznek,még messzebb kerülnek az ügyfelektől
  Ezt a hajót el kell hagyni,ami pénz van,azt meg elkölteni.
 • Richmond
  Csináltattam egy Cetelemes számlát, cserébe megszüntettem egy bankszámlát, amire voltaképpen már nem volt szükségem – mert nem akarok bankszámlákat halmozni. Pont az MKB-re esett a választás, mert pont a fentiek miatt már semmiben sem jobb, mint a többi.
  Egyébként szerintem nagyon gagyi a netbankjuk is.
 • H..i csüti
  Két éve nyitottam vállalkozói számlát az akkor még Bp banknál, mivel kötelező volt a terminál miatt…nagyon kedvezményes volt….viszont másfél hónapja közölték, hogy febr. 28-tól másik csomagot kell választanom, mivel ez megszűnik… rendben, de a legkisebb csomag havi 3800 Ft, ami azért valljuk be nem igazán fair, mivel elég alacsony a terminálon átmenő forgalom. Egyelőre ez van, de hamarosan bank váltás lesz….ja és papíron mindezt én kértem, és nem ők köteleztek rá…. és most szívem szerint mondanék vmi nagyon csúnyát……
 • no comment
  Sziasztok, én mint volt exBB-s dolgozó is átéltem azt, hogy miután kiléptem és átrakattam magam (mert különben ők raktak volna át a legszarabba) nem dolgozói csomagba akkor 10 ezer vs folyószámla díjtörlő akármi amit fent írt az egyik hozzászóló, majd nyáron lemondom… Banki dolgozóként, tehát mégegyszer a saját alkalmazottukkal is megfizetették volna a 10 ezret. Mivel már akkor BB nem volt, hanem MKB jogilag ezért nem tudom, hogy ez MKB sajátosság-e vagy BB-ben is így volt. Na de inkább nem is kommentálnám tovább az egészet…
  “szuperbank” haha.
 • Alfa
  : a bankkártyás fizetés nem utalás, ha tudsz hozzá bankkártyát kérni akkor a Revolut / wise / Zen.com / whatever feltöltéssel ki tudod hozni a pénzt.
 • schwizzer
  A fent említett esetekre kiváló lenne egy jegybanki számla.
 • Ancsa

  Én nem váltanám át forintba, hanem nyitnék egy TBSZ számlát ( pl kbc nél tuti van lehetőség eurót beutalni eurós gyűjtőszámlára ) és ott tudsz venni ETF et belőle. De ehhez ajánlok egy masszív egy hónapos tanulást, alapos utánanézést.
  Ha valami biztonságosabbra vágysz, akkor talán még ma, de lehet már nem él a lehetőség, tudsz/ tudtál volna venni infláció követő euró állampapírt (9% körül kamatozik nyártól) , amit most felvált a fix , kb 3% os, ami nem túl jó.
  De a legjobb az lenne, ha rááldoznál egy kis pénzt pénzügyi tanácsadásra, ha már az a pénz ott áll egy ideje , nem ez a pár hét fog sokat dobni a dolgokon….a kiszámoló akadémia összes részét megnézted már YouTube on?
 • PB bankár

  Több lehetőség is van bankon belüli lekötésre. Nem kell, hogy ott álljon a pénz.
  (nem tanácsadás)
  1, Euró likviditási alap
  2, Euró vegyes alapok, részvény alapok
  3, egyedi részvények
  4, Eurós állampapírok

 • axt
  Hadd legyek már kicsit nyelvtannáci: A megszűnik ige bár valóban hosszú ű, de a megszüntet az már rövidül, tehát helytelen olyat leírni, hogy “megszűntetik”. Ha van bekapcsolva helyesírás-ellenőrződ, alá is fogja húzni. Nekem most pl aláhúzta.
 • Zenith
  Tényleg, milyen oka van bárkinek is MKB (mint tudjuk Matolcsi Kisebbik Bankja :D) (esetleg BB) -nél lenni?
  (Egyébként is elég rosszakat hallani* ezeknek a digitalizáltsági fokáról (excel forever)).
  Rossz ajánlatok, zéró közeli fiókhálózat (még megkötni sem egyszerű, ugye), blazírt hozzáállás…
  Miért?
 • Faxkivan...
  En azt nem értem miért kell erőltetni es nem otthagyni a faxba ezt a bohóc bandát.
  Gránit, ex-takarek, ex-bb, ex-mkb, digi, voda, stb. alapból felejtős. Ezert tartunk itt, hogy ezeknek minden lehet mert amit megvesznek lezullesztik, de a nép csak hagyja es annyit nem tesz h nem tetszését így is kifejezné. “jaaaj de hat jó áron van” hjaaa akkor tessék ülni a x@rban…Nem csak 4 évente egy elcsalt amúgy 50% alatti 2/3-addal lehet velemenyt nyilvánítani…
 • Pietro
  Kicsit off:
  A MÁK-tól most kaptam értesítést, hogy nem fektették be újra a PEMÁP kamatomat, amit ma írtak jóvá. 2028/Y-ba akartam rakni, és már korábban rendelkeztem róla, hogy újra be kívánom fektetni a kamatot. Elméletileg ma még lehetett volna venni a PEMÁP-ból, de ezek szerint a gyakorlatban már nem.
  Nembaj, felveszem, és keresek a pénzemnek valami jó helyet, EMÁP-ba nem rakom.
 • Buzgomocsing
  off

  Itt (ezen a blogon) nem szokott sok szó esni a befektetési etikáról, vagy annak a társadalmi hatásáról, hogy kinek is vagyunk az ügyfelei.

  Folytatnám a sort:
  – a Telenor legalább 25%-ban Mészáros érdekeltsége
  – a Raiffeisen a profitja 60%-át az orosz leányvállalatától szerezte
  derstandard.at/story/2000143222641/milliardengewinn-in-russland-wem-nuetzt-es-wenn-raiffeisen-geht
  – a CIB orosz leánya meghatszorozta a profitját
  portfolio.hu/bank/20230316/meghatszorozta-nyereseget-az-intesa-orosz-leanya-603148
  – az OTP vezére, Csányi Orbán páholyában szokott ülni a meccseken, és a bankja szintén jelen van Oroszországban
  – az Auchan orosz áruházai teljesen nyíltan gyűjtenek az orosz hadseregnek
  lemonde.fr/en/international/video/2023/02/17/video-investigation-how-a-french-company-is-supporting-russia-s-war-effort-in-ukraine_6016182_4.html

 • Buzgomocsing

  folyt. köv

  – a Samsung mutyikedvelő + lényegében természetkárosító cég
  – vegyél kínai terméket, mert olcsó, egy agresszív diktatúrától, amelyik soft népirtást követ el épp
  – a Google, Facebook harmadik világbeli moderátorai embertelen körülmények között, 8 másodperc alatt kell kiértékelniük egy videót. Sokan közülük öngyilkosok lesznek.
  gamestar.hu/extralife/traumatizalt-moderatorok-270895.html

  Szívem szerint az összes ilyen vállalatot dobnám. De sok sikert annak, aki a mai életben ki tudja kerülni a Google-t. (Érdekes, hogyha az ember rákeres arra, hogy site:gamestar.hu Google Fülöp-szigetek, akkor nem talál semmit se, csak a fülöp-szigetekire ad találatot).

  De mivel ez egy pénzügyi-gazdasági blog, és elég sokszor van szó állampapírokról, hogy melyiket és mikor érdemes venni. Az igazi kérdés: adnál-e kölcsön egy bűnszervezetnek? Ugye, hogy nem…

 • ex-kormanytisztviselo
  BB GO! hitelkártyával (ex-Főgáz kártya) kifejezetten jó tapasztalataim vannak. A mobilbank amire nekem kell pont jó. Ráadásul szépen elfut a koros (7+ év) telefonomon, őskövület androiddal. Ügyfélszolgálat az esetek 100, azaz száz %-ában megoldotta eddig a problémámat. Csak ajánlani tudom.

  LAFO mindig az ami a piacon legolcsóbb, jelenleg Erste privilégium X. Volt már Axa, CIB Eco, de más Erste szla is. 12 egy tucat.

 • dpiet

  Ma zárás után írták jóvá az összeget, amit te hétfői értéknappal tudtál volna befektetni, de akkor már ugye nem lehet.
 • Bumburnyak
  @pietro: 16-an delutan 14:00-ig lehetett megvenni a PEMAP-ot. Utana eltunt. Most meg mar csak EMAP van. Ha dollarba atvaltod a Wise ad szamlan 3%-ot.
 • Pof Á. Zoltán
  Ahhoz képest, hogy nemrég elterveztem, hogy nem leszek Lölő szuperbankjának a csicskája, váltottam csomagot, mielőtt megkaptam volna ezt a levelet. Egy sima hitelkeretemelésnek indult, de jelezték, hogy kivezetésre kerül a csomag, szóval kicsit újra beraktak abba, ami kivezetésre kerül.
 • Atti
  A PP számlacsomag nekem mindig is limitált ideig tartott, az hiszem, régen 3 év, MKB óta 2. Nem is ez a legfelháborítóbb az egészben, hanem amikor bő két éve váltani kellett megszűnő csomagról, akkor legomboltak 10 ropit számlacsomag váltási költség címén. Hogy kiválaszthassam az egyébként teljesülő feltételek alapján ingyenes számlacsomagot. Amikor hangot adtam a felháborodásomnak a fiókban, a hölgy annyit mondott, hogy egyetért, de ez van.
 • R. Géza
  : 99 óta voltam BB-s (és vagyok most még MKB-s). Ha bajom volt, írtam, megoldották, kártérítettek, ha arról volt szó. Egyenlítő hitel. PP számlacsomag. Ezek miatt voltak jók. De megyek, ha kifizettem a hitelt.
 • Csizi
  Nekem is pont ilyesmi csomagom volt 1,5 éve kb ugyanezt a mailt kaptam meg, akkor én is tornáztam velük egy kicsit aztán inkább fogtam és felmondtam a francba. Mondtam nekik, hogy nevetséges ez a 10k módosítási díj. Nyitottam egy nullás csomagot a Raiffeisennél. Egyedül a GO hitelkártyát tartottam meg mert abból jó kis összegek jönnek vissza a számlára így igazából én húzom le őket, nem ők engem.
 • Elza
  Minket nagyon szivat az MKB: utólagos csok (nem előre vállalt 3. gyerek) után jár 400 e Ft vagy amennyi hiteled van még max. Nekünk kb 250 e van még, tavaly augusztusban ahogy megszületett a baba, elindítottuk a folyamatot, közben kitaláltak h emiatt új értékbecslés kell (WTF) 42 e Ft-ért. Lassan halad az ügy, 3 hónapja irt a földhivatal h rákerült az 50+ milliós házunkra 10 év jelzalogjog a 400 e Ft miatt (ezt mi néztünk be, ha elolvassuk rendesen, nem igenylejuk ezt az aprópénzt) de a bank még mindig szórakozik, egyik ügyintézőtől a masikhoz dobják az ügyet, nem könyvelték még el. Mivel a számlát meg akarjuk szüntetni, s gondoltuk h sínen vagyunk, nincs rajta pénz, ezért havonta küldik a leveleket meg hívogatnak h havi 3000 párszáz forint tartotasunk van. No comment.
  Aki tud, meneküljön ettől a banktól!
 • Miki
  a CIB Onlinehoz járó EUR számláról ingyen utalhatsz SEPA irányba. Külföldre nem egyszer használtam már (Wise, Erste, Raiffeisen), belföldre nem néztem.
 • Pandacsöki
  Mi lakáshitelt vittünk át hozzájuk kb. egy éve. Akkor még BB volt, és az Egyenlítő csomagjuk elég jó. Nem tudom, van-e még.Gyűlölöm, h így is a NER zsebét tömöm, de ettől eltekintve meg vagyok velül elégedve. Ha majd egy év múlva engem is áttesznek valami szutyok csomagba, lehet hogy átértékelem, de túl nagy mozgásterem akkor sem lesz.
 • Peti
  Azt nem tudjátok, hogy a Cetelem megtakarítási számlára kérhető-e munkabér átutalás? Nem nagy összeg forog át ugyan a lakossági folyószámlámon, de legalább kamatozik valamennyit, amíg ott pihen a pénzem.
 • Nbazs

  Ászf szerint nem, csak a saját számládról utalhatsz rá:

  “A Bank a Takarékszámlán írja jóvá az Ügyfél jelen ÁSZF alapján Referenciaszámlának minősülő, más
  magyarországi banknál vezetett, forint fizetési számlájáról érkező átutalásokat, továbbá a Betétszerződés alapján
  keletkező kamatokat. A Takarékszámlára kizárólag a Referenciaszámláról kezdeményezhető jóváírás, egyszeri
  vagy rendszeres átutalással.”

 • Tycoon

  “sajnos olyan szamla, amiről nem lehet kiutalni. ”

  Ez vagy egy technikai pénzszámla (ilyen az ebroker miatt van), vagy maga az értékpapír számla pénzszámlája.

  Ezekről valóban nem tudsz bankon kívül utalni.

  Megoldás: nyitsz egy sima EUR deviza számlát a mostani számlás mellé, arra bankon belül átvezeted ingyen, majd onnan azt csinálsz vele, amit akarsz

  (Én hagyateknál jártam ugyanígy, egy tech. számlára került a pénz, a fenti módszerrel gond nélkül utaltam)

 • RDLDR
  Az MKB után a Credit Suisse is kedvet kapott a beolvadáshoz. Még jó, hogy a UBS-nél van a számlám.
 • RDLDR
  : nem. amikor megkototted elfogadtad, hogy csak az altalad megjelolt, sajat bankszamlarol erkezik penz es oda is utalsz ki. ha megis valahonnet mashonnet utalnal ra, be fogjak kerni a
  bizonyitekkent a bankszamlakivonatod vagy valamit, ami azt igazolja, hogy a te szamladrol jott a penz. ha munkaber, akkor az megy vissza a feladonak (jobb esetben).
 • axt
  Bocs, de nekem a Vodafone egyelőre még teljesen jól szolgáltat, hülye lennék lecserélni. Majd ha rossz lesz, nyilván lépek. Addig minek? A nálunk levő másik vezetékes szolgáltató sokkal rosszabb náluk.

  Jaj, annyira vicces ez a fajta naivság. Ha te mindent, amit veszel vagy igénybe veszel kielemeznél az utolsó részletekig, a végén még éhen halnál, mert a sarki pékségbe se mennél be kenyérért, mert mondjuk annak a tulaja meg veri a gyerekeit. Egyszerűen nem lehet így élni az életet, hogy mindenben a hibát keresed. Oké, nem akarsz Samsung/Android termékeket. Miért, az Apple jobb? Azt is Kínában gyártják, éhbérért. Bakker, amelyik gyártó ma nem így tesz, az egyszerűen éhen hal. Globális kapitalizmus van, hahó. Meg ugye a nemesfémek, amik ezekhez kellenek. Az megvan, hogy ez mind afrikai haduraktól van? Ők meg rabszolgákat foglalkoztatnak. Na bumm, most akkor mi van?

 • axt
  Meg ott van az az alapvető tény, hogy minden ország a saját érdekei szerint cselekszik. Szerinted mondjuk a demokrácia fellegvára, az USA egy teljesen vállalható ország? Mikor szétverték Afganisztánt, aztán nagy sunnyogva kihátráltak onnan vagy 20 év után? Vagy hogy mindenféle indok nélkül levadászták Szaddámot (jaj fujj, mert diktátor volt, az nem baj, hogy az a térség eleve így működik, és az ő összes ellenlábasa is ugyanúgy diktátor lett volna) aztán később a CIA fejesei is azt mondták, hogy hát valóban nem kellett volna levadászni, mert így viszont szétesett az az egész térség (az Al-Kaida és az ISIS felemelkedése közvetlenül ennek köszönhető). Vagy mikor az USA épp Oroszországot akarja kifingatni, de rögtön fel is ajánlotta, hogy hoz gázt Európába 2-3-szoros áron? Figyelj ebben a világban mindenki szarházi, nem tudsz válogatni. Ha válogatsz, éhen halsz.
 • Kicsi a világ

  Csak a saját számládról fogadnak pénzt, és csak arra utalnak ki. Úgyhogy nem.
  Amikor megjön a munkabéred magadnak kell átutalni.
 • Ivan Olsen
  Köszi az infokat A Google kikerülése pár szempontból nem könnyű, de néhány területen nem is bonyolult: levelezésre érdemes Protonmailt haszálni (a telefonos appjuk is kiváló), keresésre duckduckgo (attól függően, hogy mire keres az ember).

  Szerintem nem. Cetelemnél meg kell adni egy számlát nyitáskor, ahonnan utalod a pénzt. Mi egyszer másik számláról utaltunk be, zárolták és aztán visszautalták.

 • Imre
  A BB-nél ez – céges számláknál – már vagy tíz éve gyakorlat volt, hogy két évente lejár a csomag. Gondlom azért, nehogy túl jó kondícióid legyenek. Pl. ott nem járhattam úgy, mint egy 2011-ben nyitott és még ma is létező számlámmal egy másik banknál, hogy 125.- Ft egy utalás értékhatár nélkül és 500.- Ft alatt van a havidíj és nincs semmilyen feltétel.

  Tavaly tavasszal a feleségem is kapott ilyen levelet az MKB-től és meg is szüntettük a számlát. Úgyis tervbe volt véve, hogy otthagyjuk a BB-t, az összeolvadás és Lölö miatt, ez csak meggyorsította. Azóta Magnet és jó érzés egy olyan banknál lenni, ahol nincs politika (vagy nem tudjuk).

 • Buzgomocsing

  Abban igazad van, hogy az USA-t a 2 utolsó háborúja miatt ugyanúgy bojkottálni lehetne, de azért ők mégsem terrorbombáztak hónapokig, és bucsai jellegű mészárlásról sem jöttek hírek.

  Bocs, de nem mindenki van egy súlyban etikai téren. Ha szerinted igen, akkor nyugodtan üzleteljél akár a terrorista Wagner csoporttal is.

  A Kínával való kereskedelemnek lehet, hogy nagyon nagy ára lesz. Egyelőre “csak” annyi, hogy elloptak minden lehetséges nyugati know-how-t. Nemzetbiztonsági kérdés, hogy senki se használjon kínai szoftvert, és telefonokat.

  Az egy dolog, hogy egy cég mit kénytelen csinálni a részvényesei szorításában – én arról beszéltem, hogy fogyasztóként mit tehetünk. Nem lehetek 100%-ig etikus, de törekszem rá. Most pl. bankot váltok, ráadásul ez nem kerül számomra túl sok erőfeszítésbe, csak 1x kell elmenjek a régi bankba, hogy azt mondjam nekik, hogy viszlát.

 • Buzgomocsing

  folyt. köv.
  Épp most van egy 30 000 Ft-os kedvezmény az Erste-nél, ha online nyitok George számlát, (2 éves hűségszerződéssel).

  És néha az etikus(abb) piaci viselkedés kifizetődik. Amikor Ukrajna győz a mostani háborúban, akkor egy kistigris is válhat belőle. Azok a cégek, amelyek az oroszországi maradást választották, azoknak egy kicsit valamiért nehezebb lesz Ukrajnában üzletelni. Magyarország szintén kimarad a buliból.

  Egy cég egész marketing költése mehet a kukába, ha nem figyel a reputációjára. A legjobb mostani példa a Credit Suisse, amelyről elemzők azt állítják, hogy a sorozatos botrányok (fegyverkereskedelem finanszírozása, pénzmosás, stb.) hozzájárultak ahhoz, hogy a cég évek óta veszteséges, és persze a mostani bukásához is.

 • Buzgomocsing

  A Duckduckgo valamilyen kapcsolatban áll az orosz Yandex-szel is. (Úgy emlékszem, hogy a kacsa keresőnek nincs saját szolgáltatása, a kereséseket továbbítja több keresőbe – így maradhat anoním a keresés). A Bing esetleg alternatíva a Google-keresőre, most GPT-vel úgyis fel van okosítva. (Persze ez utóbbi nem anoním).

  Elsősorban a Google ökoszisztámára gondoltam. Az Androidnak az olcsó szegmensben nincs alternatívája, ha a Huawei-t nem számoljuk. Egy pár év múlva bankolni sem lehet majd okostelefon nélkül.

  Pár éve tértem át Gmail-re a Freemail-ről. Egy rémálom volt, sok levelezéssel, pedig nekem csak kb. 30 netes fiókom van, és ahol lehet, vendégként vásárolok. Egyre terjed a netes fiókokba Google-lal, Facebookkal belépés is. Ezt semelyik kis email-szolgáltató sem tudja.

 • V.A.Laki
  : Az a velemenyem, hogy Marxnak nagyon igaza volt, a kapitalizmus lenyege a kizsakmanyolas, vagyis ugy kereshetsz sok penzt, ha valakit kegyetlenul atb*szol. (Szerintem ez teljesen nyilvanvalo, ha minden uzlet es munkaber fair lenne, akkor valoszinuleg nem a 9. decilis kozepen kezdodne a kozeposztaly.) Ergo amikor helyet keresel a penznek, rablok kozul valogatsz, kb. annyit donthetsz el, hogy azt a rablot preferalod, aki csak az aldozat penzenek felet viszi el, vagy azt, aki meg is nyuzza a delikvenst a vegen. Termeszetesen nem hiszem, hogy a ketto kozott nincs kulonbseg es nincs kisebbik rossz.

  Viszont ha mar ennyire az etika bajnoka vagy, szivesebben olvasnek rola, hogy vegetarianus vagy, minden materialis javad elfer egy borondben, vandor szent zarandokkent csovezel, ismerosoknel huzod meg magad, napi 20 orat dolgozol es minden fizetesed a szegenyeknek adod, stb.

 • Magnes

  Ha fizetésből, egyéb jövedelemből jön össze hivatalosan akkor bankba kerül, bankba utalják a fizetést is, ha nem készpénzfizetéssel jutott hozzá a pénzhez,
  bankban spórolta össze, fogalmunk sincs mennyi idő alatt. Mindeközben ha ki szeretnéd venni a bankból, akkor
  a bank leszedi a sápot, teljesen érthető, hogy csinálna vele valamit, épp azt kérdezi, hogyan vegye ki a pénzt és hova fektesse…

  FYI,

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.