Napi ábra: a magyar külkereskedelem

A legfrissebb adat a magyar külkereskedelemről teljes évre jelenleg a 2020-as (2021. III. negyedévi részadat erre.)

A kivitelünk szempontjából legjelentősebb országok:

 

Régiók szerint a legfontosabb partnerek:

Miket importáltunk leginkább?

S miket vittünk ki?

További adatok erre.

 

Share

24 hozzászólás

 • én megmondtam
  Igazából mindegy mi van a táblázatokban, a kommentrészlegben mindjárt kiokoskodja valaki, hogy a kórmány rósz és ki kell menni Ausztriába, ott még a szúnyogok is kolbászból vannak. 😛
 • krumpli
  Ez a “vezetékes távbeszélő és távíró készülékek” elég viccesen hangzik, vajon ez magyarul különféle hálózati eszközöket jelent? Érdekes, hogy az import és export listában is elöl van.

  Illetve kérdés: ezekben a listákban szoftverek is szerepelnek? Azt értem, hogy szolgáltatások nem, mert ott van, hogy “termék”, de csak fizikai lehet?

 • Ssz
  A “Vezetékes távbeszélő és távíró készülékek” kategória számomra értelmezhetetlen. Ezek tényleg vezetékes telefonok? Lehet hogy ilyen értékben történik import ÉS export? Valamit nem látok vagy én vagyok hülye? Oo
 • Kiszamolo
  Ugyan már, krumpli, te még a kákán is csomót keresel. 🙂

  Valaki beírta az oszlop elejére, hogy távíró készülék 1965-ben, oszt azóta is úgy maradt. Most mindig írják át telexre, meg faxra, aztán mobilra, meg minden másra? Hát kinek van arra ideje? Jóvanazúgy.

 • 0r34n143m5ép3mb3r
  “vezetékes távbeszélő és távíró készülékek”:
  -van egy 1000 fős nokiánk, egy 1200 fős ericssonunk, meg egy rakat kis cég, akikről kevesen tudnak hogy nekik dolgoznak be.
  ők ugyan software-t gyártanak, de pont belefér ebbe.

  Azért egyszer megnézném, ha csak a 8. kerbe, a Kisfaludytól a Szigonyig egyszer úgy döntenének a dolgozok hogy nem kellnek fel stadionért, mi lenne a gazdaságunkban.

 • Torrente
  Szép számok lennének, csak kicsit a GDP-re emlékeztetnek… Az is egy leegyszerűsítő a strukturális problémákat remekül elfedő és (a legkönnyebben növelhető) ezért kedvelt mérőszám, ami alapján -látszólag- nem is olyan nagy a baj kishazánkban. Pedig de.

  Nekem ezekből az adatokból, az sejlik fel, hogy bejön az alapanyag és energia, amihez némi izomerőt adunk a szalag mellett, benyeljük a környezeti kárt és egészségkárosítást, (+ adunk pár milliárd támogatást is a közösből) aztán megy vissza. Nagyon ütős, pénzesővel járó, innovációra alapozó ágazatunk (IT, K+F) nincsen, vagy messze nem olyan mértékben, hogy az nemzetgazdaságilag számítson.

  Ami pedig a hazai ipart húzó nyugati gyárak profitját illeti, rendkívül kedvező és változatos módszerekkel szipkázzák azt k inneni, úgyhogy nincs értelme az adónkból támogatottg Audi, vagy Mercedes sikereiért szurkolnunk…

 • Családfő
  Micsoda meglepetés a fő export irány!

  De, hogy vérből kb. ugyanannyit hozunk be, mint viszünk ki? Elképzelem a vérpaicot, barterben: vennék 1000 zsák B+ vért, adok érte 725 zsák A- -t vagy 1060 zsák AB-t. 🙂
  (OK, a vér, az immunológiai termékek és a vakcinák arányát nem tudjuk.)

 • A80
  A szellemi bérmunka vajon melyik soron jelenik meg? Összes SSC és hasonlón működő cégek. Saját munkahelyemnek ügyfelektől Magyarországon szinte nulla bevétel van, mégis tízmilliárd forintos bérköltségen üzemel, az elvégzett munka idegen országban termel bevételt.
 • Torrente
  Na és persze azt se felejtsük el, hogy ezeket az adatokat az a KSH közli, aki szerint 3% alatt volt akkor a hazai infláció, amikor már javában rallyztak az árak… Úgyhogy, lehet hogy stimmelnek a számok, csak az oszlopok fejléce lett kissé összekeverve. 😀
 • krisz
  Igen ez így egy fura statisztika.
  A szolgáltatás egyre nagyobb szelete az export-importnak.
  De persze azt nincs az az ember aki nyilván tudná tartani, hogy hány GB-nyi szoftver jön megy a neten és azért ki mennyit fizet.
 • Pistu
  Mesélte egy gyártó, hogy az olasz partnere felmondta a szerződést, mert elegük van Orbánból és a magyarokból. Lehet, hogy egyszeri eset, de azért ijesztő.
 • Zabalint

  Teljesen mindegy, hogy áru vagy szolgáltatás, ha nem feketén megy, akkor kiszámlázzák, kifizetik, és ez alapján készülhet statisztika.
 • bicskanyitogato
  Vezetékes távbeszélő és távíró készülékek = “lélegeztetőgépek”
  Előkelő helyen az import: amikor a fürkészek/portyázók beszerezték,
  Aztán kiderült, hogy a legtöbbön max. Morse jeleket lehet kopogni —> távíró
  Lista elején a kivitelben: amikor nagylelkűen ajándékozunk belőle fűnek-fának.
  Szerintem helyes a megnevezés…
  🙂
 • valaki I.
  Az emberi vér …

  Csak nem ezért fut ilyen jól? ….

  24.hu/kulfold/2020/08/31/verplazma-donorok-penz-arab-emirsegek/

 • Pallos Levente
  Az export célországokat illetőleg az exportáló ország statisztikáját korlátozottan lehet használni. Magyarország esetében biztosan, mert egy csomó árunak nem az első export ügyfél a célja, oda sokszor be sem megy, hanem utazik tovább 3. piacra.
  Dél-Korea esetében pl. az évi 100 millió dolláros kukorica exportunk nem szerepel a magyar export statisztikában, mert svájci meg holland nagykereskedők veszik meg először a magyar árut. Én mindig a koreai import statisztikát nézem, amikor az oda irányuló magyar exportot elemzem.
 • LSV
  Én meg azt hittem Oroszország is benne van az első tízben, de úgytűnik már elmúltak a 70-es évek (pedig oda minden sz.rt el lehetett adni 🙂 ).

  Akárhogy is nézem, nem látom hogy mi az amit MI exportálnánk (és nem az idetelepült német stb multi). Gyógyszeriparban van hazai ha jól tudom, meg egyedi célgépeket is gyártunk exportra (kapcsolótáblába gondoltam bele)

 • Statisztika
  Van Magyarországon olyan nagy német multi, ami más nagy német multiknak szállít motorvezérlő ECUt. Gépjárműalkatrész? Igen. Automatikus adatfeldolgozó gép? Igen. Benzinmotor alkatrésze? Igen. Benne lehet egyszerre három csoportban? Nem. Ezeknek a kategóriáknak utoljára 40 éve lehetett köze a valósághoz.
 • Exportőr
  Statisztika: ne is mond, mi elég sokat importálunk EU-n kívülről és a VTSZ számoktól meg megnevezésektől kihullik a hajam, az esztergálás közben lehulló rézforgácsra is van 4 féle VTSZ szám attól függően, hogy négynél többet vagy kevesebbet kunkorodott a forgács (sajnos nem túlzok). És ha pont valami SZÁMALK-on 40 éve végzett Ica ül a vámhivatalban akkor be is kérnek pár helyesbítést.
 • Gunnerwatter
  Ez alapján, gyakorlatilag valóban hazai értéket nem igazán állítunk elő.
  Mi vagyunk a gyártósori szalag…
 • Attecte
  gúnyolódhatsz, de ez a kormány tényleg hulladék. Az volt mindig is, nem ér két forintot se és utoljára 2014 előtt lehetett őszintén bármi szépet mondani rá. Feldughatod a seggedbe az exportot ha szegény emberként nem vagy megbecsülve.

  És elő se gyere nekem CSOKkal meg munkalehetőségekkel, valahogy egyik se annak jut akinek a legnagyobb szükség lenne rá.

  Szóval álljunk le ezzel a gusztustalan szerencsenmosdatással legalább itt, ha kérhetem, pont elég szar hogy kétszer újraszavazták ezeket és most is szenvedni kell majd érte hogy harmadjára már ne…

 • Dani

  Mert 2014 előtt melyik intézkedése tetszett?
  A MANYUP einstand esetleg a földprivatizáció milliárdos nagyságrendben?
  Esetleg,h a KÖZGÉP mint egy kisgömböc mindent benyelt vagy a Tiborc féle Elios volt ami jó? 🙂

  @All:
  A partizánon nemrég jelent meg a földügyekről egy nagyszerű film, főleg Ángyán József kutatásaira épül.
  Aki szeretné,h jobban belelásson abban a privatizálásba amihez képest a 90-es évek maga volt a szolidaritás, annak ajánlom figyelmébe az anyagot, mert a maga borzasztó módján rengeteg információt tartalmaz.

  youtube.com/watch?v=sdWkfRl5wYs&t=2216s

 • Attecte
  nekem személyesen semelyik, miattuk buktam a közgazdasági egyetemi lehetőségeimet és már akkor akasztottam volna őket. De már két szavazásnál beleszaladtam abba, hogy úgy néz ki, nem vagyok reprezentatív az ország egészére, szóval próbáltam azok szemléletével fogalmazni akik 2010-ben még örültek a kormányváltásnak.
 • V
  “vezetékes távbeszélő és távíró készülékek” ki az a hulye aki ilyeneket hoz be az orszagba kedden hogy utanna szerdan kivigye? Legkozelebb hataratlepesnel megallok picit es figyelni fogom kinek van ilyen a hona alatt
 • Gyexport
  Gyógyszerexport. A legnagyobb exportőr éves nettó exportbevétele 25 MRD… a kisebbek a közelében sincsenek… éves beszámolókból tisztán látszik. Az 1115 MRD nagyon fals adat. A hazai piac forgalma ekkora, nem a kivitelé… KSH megint hozza a formáját.