Dreamtrips: csalás vagy lehetőség?

Bendegúz botlott a Dreamtrips lehetőségbe és kérdezte, hogy szerintem mi ez. Egy újabb átverés vagy valami más?

Az ígéret? Nem csak ingyen utazhatsz az egész világon elképesztő luxusban, de még pénzt is kereshetsz vele. Ki ne szeretne ingyen utazni, ha még pénzt is kereshet vele? Facebookon is vannak fent emberek, akik utazgatnak az egész világban a Dreamtrips-sel. Igen, magyarok is.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Nos, nagyon nehéz kideríteni, mi is ez az egész, mert a weboldal nem túl bőbeszédű.

A lényege, hogy fizess be egy kezdeti összeget plusz egy havi díjat, amiért pontokat kapsz, amiket látszólag jó árú utazásokra költhetsz. (A repjegy legtöbbször nem része az ajánlatnak.) Ha ráveszel másokat is, hogy csatlakozzanak, akkor utánuk is kapsz pontokat, nem is keveset. Az egyik gond, hogy csak egyéves tagság után tudod felhasználni a pontjaidat. Egy év után viszont az addig fel nem használt pontjaid elvesznek.

A kezdeti díj és a havi befizetések:

Egy Platinum előfizetés (kezdésnek? egy év alatt? ez nem derült ki) 300 pontot ér. Ha ráveszel valakit, hogy csatlakozzon ő is, az 200 pontot.

Gondolom, lassan kezditek érteni a lényeget.

Akkor fogsz ingyen utazni, ha jó sok embert ráveszel, hogy csatlakozzon a céghez és fizessen be sok pénzt. Itt az ausztrál kompenzációs listaitt pedig egy videó arról, hogyan legyél gazdag belőle.

Ez egy közönséges MLM vacak. Nem a termék a lényeg, hanem hogy jó sok embert belerángassál és az ő befizetéseikből gazdag legyél. Ez viszont azt is jelenti, hogy annyira nem lehetnek fantasztikusak az ajánlatok, hiszen a tagok befizetéseinek nagy része más zsebébe vándorol jutalék gyanánt. Ha tippelni kell, akkor kétharmada a befolyt pénznek.

Vagyis jó eséllyel túlárazott lehetőségeket kapsz a pénzedért, már ha éppen nem vesznek el a pontjaid fel nem használás miatt. (Sajnos nem tudtam megnézni, milyen utazásokat adnak mennyiért, mert csak tagok láthatják az utazások árait. Vajon miért nem publikusak az árak?)

Szerintem nyugodtan kihagyhatod ezt a kihagyhatatlan ajánlatot.

Update: itt egy cikk az árairól (mármint, hogy milyen drága, ami nem meglepő, ha mindenki az itt keresett pénzből akar utazgatni, meg megélni.) Köszönjük zsbácsinak.

Share

76 hozzászólás

 • Laney
  Rákerestem most gyorsan, már 2013-ban is voltak róla cikkek, szóval elvileg nem friss a sztori. Azért a védelmező hívek megjelenésére így is számítok. 😀
 • random okos
  2020-at írunk.
  Bármi, amiben benne van a Gold, Platinum stb szintek, üvölt róla hogy csalás. Már egy csecsemőt sem lehet ezzel átverni.
 • nobody

  Ha már utazás és MLM, a firefliesról tudnál egy cikket összedobni? Ha lesz időd rá persze, mert az lehet időigényesebb feladat lenne.

 • zs
  Aki ebbe belemegy, az nem számol? Megtettem én, hogy nektek már ne kelljen, szívesen :).

  Gold: 143+57*12 = 827 USD (mai árfolyamon ~250e)
  Platinum: 200 + 100*12 = 1400 USD (~430e)
  Titanium: 800 + 200*12 = 3200 USD (~980e)

  Szóval ha nem ilyen kétes ügyekbe szórja a delikvens a pénzét, akkor egy év spórolás után már egy gold csomaggal is biztosan el tud menni simán horvátba’ lábat áztatni. A többivel meg még messzebbre.

 • Crimson

  Igen, jó felvetés, Fireflies téma engem is érdekelne.
 • Kićo
  @nobody
  Én is vevő lennék a Fireflies témára. Annak idején regisztráltam, majd a Bookinggal összehasonlítva az első 80-100 random árösszehasonlításból jobban jött ki a rendszer (vagy legalábbis nem rosszabbul), utána találtam magasabb árakat is. Én jól el tudtam költeni a befizetett pénzért kapott utalványokat, még jobban is jártam, mintha pénzért vettem volna az utazást, de aztán lusta voltam csinálni. Lehet, hogy érdemes lenne megint utánanézni a részleteknek.
 • ooegygéé
  A demokrácia lényege az, hogy mindenki kedvére maradhat hülye. Ha pedig magától nem ismeri fel a pilótajátékot, átverést, lehúzást, akkor megérdemli a sorsát.
 • Wvandrew
  Lassan 6. éve foglalkozom, utazom a DreamTrips-szel, szívesen mesélek a pozitív vagy akár az árnyoldalairól, akár utazási, akár vállalkozási szempontból is! 🙂
 • Eszterle Ferenc
  Sziasztok! Esztelre Ferenc – Hivatásos turista vagyok! 🙂 Így vagyok fent Facebookon.
  Én 5 éve csatlakoztam a DreamTrips hez!
  Korábban 4x voltam külföldön most az elmúlt 5 év alatt 33 szor! 🙂
  Eredetileg egyébként épületgépész technikus vagyok.
  14 évig egy irodában ültem és hőcserélőket méreteztem.
  2,5 éve már fel is mondtam a munkahelyemen,
  Csak ebből élek!
  Nem átverés, teljesen jól működik a rendszer.
  Az utazási rész teljesen külön van választva az MLM üzleti résztől. Aki nem akar pénzt keresni nem kell részt vennie a Business építésében!

  Ha van kérdés szívesen állok bárkinek a rendelkezésére! Szívesen mesélek a tapasztalataimról!

  Egy biztos, hogy ha hiteles infót akartok szerezni bármilyen üzletről, akkor azokat kell kérdezni akik sikeresek az adott területen és vannak eredményeik, és nem pedig olyanokra akik nincsenek a rendszerben, nem értik hogy működik csak okoskodnak..

 • Laney
  Srácok, nemár, ez a “nem értitek hogy működik” meg “nincs hiteles információtok” már annyira unalmas
 • Matetoth
  @eszterle-ferenc
  Örömmel várjuk a beszámolókat, illetve a részletes leírást, hogyan lehet sikeresnek lenni egy ilyen cégben.
 • Belavoltam
  Emlekszik meg valaki az Amway nevu mlm/pilotajatekra? Ott is magad ala kellett beszervezni az embereket, meg a haveroknak kellett eladni az amway-s termekeket. Aztan eleg hamar korbeert a dolog, es a haverod azert nem vette meg toled amway-s szart, mert o is ugyanazt akarta eladni: neked.

  Szoval ez is egy irgalmatlan atveres, egy hitvany pilotajatek. Aki meg otthagyja a munkahelyet ezert, az vagy hazudik, vagy komplett idiota.

 • NAR
  3 vagy 4 éve akartak ilyennel bepalizni, már el is felejtettem a cég nevét…
 • axt
  Várjatok már egy kicsit. Fent van egy 2010-es videó erről a hülyeségről, tehát minimum 10 éve működik a piramis, és még nem omlott össze? Az meg hogy? Egy piramisjáték jellemzően pár év alatt bebukik.
 • axt
  Ránéztem a Facebook profiljára. Gusztustalan, gerinctelen agymosás, amit ott művel. “Attól, hogy valami piramis szerkezetű, attól az még teljesen jól tud működni” – ez az idézet konkrétan elhangzik az egyik videójában. A piramisjátékot gyakorlatilag egy nagyvállalati hierarchiához hasonlítja, így magyarázza teljesen félre, és próbálja ártalmatlannak beállítani. Az első gondolatom az volt, hogy iszonyat behúznék neki egyet, ha ezeket a baromságokat személyesen kezdené el nyomni nekem. Gyakorlatilag a rontást levevő vajákos asszonnyal vannak egy szinten.
 • Elmint
  Eszterle Ferenc elmondta a lényeget.
  Az üzlettel minden rendben. Szerinte.

  Persze tudjuk, hogy minden MLM rendszernek vannak kedvezményezettjei.
  A nagy hazugság az, hogy minden belépővel elhitetik, hogy ő is olyan sikeres lehet mint a top 1% vagy 0.1%.
  Ez természetesen lehetetlen.

 • a bolti dolgozó családja
  Na megjött mindkét tábor: az egyik aki még MLM-et még messziről sem látott és hülyeségeket beszél, a másik meg a sikeresek aki felviágosít. Viszont ha valaki nincs benne egy MLM-ben annak tényleg nincsenek meg az információi, mert az a tagok számára elérhető.Ha valaki tag lesz,akkor van 4 lehetőség:
  1. Megismeri a rendszert és rájön a hibáira/átverés/ nem tetszik neki és kilép.
  2. A rendszer jó de ő volt lusta/motiválatlan/buta,abbahagyja és szidja mindenfele,hogy ez mekkora sz.r.
  3. Látja a hibákat,ám úgy dönt ezek ellenére is csinálja gőzerővel és sok pénzt keres vele.
  4. A rendszer valóban rossz,de elvakult hívő lesz és nem lehet vele beszélni.Idővel átválthat az 1. vagy 3. opcióra.
  Belavoltam: áruld már el nekem mi volt a hazugság vagy átverés ha valaki 25 éve keresett pl. 300000 forintot havonta az Amway-el és ezért felmondott?
 • Roland
  Egy kedves barátom szervezett be , óva intek mindenkit ,hogy beszálljon ebbe a buta körhintába ha egyénileg intézed utazásod biztosan költséghatékonyabban tudod kihozni. Technikus Ferenc pedig ne ezen a platformon toborozzon ügyfeleket ebbe az átverős játékba.
 • Justin Time
  Aki ennyit akar utazgatni, az a mai világban saját maga is megtalálja és összeállítja az igényei szerint… Nem előre kijelölt röpke 2-3-4 napot fog eltölteni egy másik kontinensen, ahova eleve csak eljutni min. egy nap.

  Egyébként nem mondom, hogy kamu. Amiről szó van, az olyan, mint pl. egy nagyvállalati kedvezményes oldal az alkalmazottaknak („perks”, ezekhez cashback rendszerű hierarchikus pontgyűjtés is tartozik a tagsághoz). Csak egy ilyenre ők láthatóan okosan ráépítettek egy piramisjátékot. Erről beszél föntebb vki, amikor azt mondja, hogy külön van választva az üzleti része az utazási ajánlatoktól. Egyébként ez az egy éves pont-elévülés is industry standard a pontgyűjtős klubokban (légitársaságok törzsutasainál is).

  Csak mint írom, más kérdés, hogy ha ennyit utazgatsz, céltudatosan saját magad jobb ajánlatokat találhatsz.

 • Capri

  Vagy eleg koran kezdte az egészet…
 • h-laszlo
  OFF:
  Ma reggel jött: “Kedves …!
  Tájékoztatunk, hogy a Mastercard Priceless Specials Kedvezményprogramot 2020. március 31-én megszüntetjük.
  Gyűjtött pontjaidat eddig válthatod be kedvezménykuponokra, ezt követően fiókod automatikusan törlődik.
  Belépek a fiókomba
  Üdvözlettel,
  a Mastercard Priceless Specials
  Kedvezményprogram ügyfélszolgálata”
 • Szabó Gábor
  mi van, ha az az idióta, akinek munkahelye van? 🙂
 • Nem hivatásos utazó
  Nagyon röviden: nem éri meg.
  Beteszel havonta 827 / 1400 / 3200 USD-t. Ez az összeg egy év múlva pontok formájában felhasználható a foglalni kívánt utazásokra. DE! Egy-egy utazásra – kiírástól függően – csak bizonyos mennyiségű pontot használhatsz fel. (Átlagosan az 1/3-át az út árának.) A maradékot kifizeted a (hitel?) kártyáddal. Ez csak a szállás ellátással, vagy anélkül. Szervezett kirándulásokkal, vagy anélkül. Egy ital és chips a bejelentkezéskor. Vagy épp anélkül. Éppen mi van a csomagban. Foglalsz még repülőjegyet, transzfert, meg minden mást, amit nem tartalmaz a csomag. De itt egy példa. A saját példám. A “szponzoromnak” írtam:

  (folyt. köv.)

 • Nem hivatásos utazó
  (folyt)

  “Szia.
  Számoltam egyszerűen.
  Voltam Prágában 5 nap 4 éj MINDENNEL (szállás, étkezés, utazás, belépők, tömegközlekedés, vezetett túrák NÉMETÜL a várBAN és az óratoronyBAN (nem csak egy ANGOL nyelvű séta ELŐTTE), képeslapok bélyeggel (ahol csak a bélyeg került 1,8 EUR-ba, és 14 képeslapot küldtünk), ajándékok, WC díj az utcán, mikor úgy jött össze ;-)) együtt került 700 EUR-ba.

  Egy 2 éjszakás Prágai DT 229*2 USD kb 420 EUR. Hozzá tettem 1-1 éjszakát elé meg utána, 636,68 USD kb 580 EUR. Ez csak szállás és étkezés részben. Így kb 120 EUR marad (ha a 700-at veszem alapul) a következőkre: utazás, belépők, tömegközlekedés, vezetett túrák NÉMETÜL a várBAN és az óratoronyBAN (nem csak egy ANGOL nyelvű séta ELŐTTE), képeslapok bélyeggel (ahol csak a bélyeg került 1,8 EUR-ba, és 14 képeslapot küldtünk), ajándékok, WC díj az utcán).

  (folyt. köv.)

 • Családfő
  Eszterle Ferenc,
  persze, hogy szívesen állsz bárki rendelkezésére és szíves mesélsz a tapasztalataidról. Azt hagytad ki, hogy szívesen szervezed be őket a buliba, természetesen magadon keresztül. 😀 😀 😀

  Ferenc fb oldala valódi gyöngyszem, az utóbbi években egyre több hasonlót látni, csili-vili self-marketing és megmondóember fícsörökkel. Igazi palimadár fogó.

  Belavoltam,
  nem komplett idióta, hisz minden hasonló mlm-nél, aki időben kezdi és nagy dumás (=gyűjti maga alá a lúzereket), az vígan megél belőle.

 • Nem hivatásos utazó
  (folyt)

  További előny számomra a saját utammal kapcsolatban: akkor megyek és oda ahova és amikor én akarok. A vezetett séta 10kor indul a holtelból. Én 8:30-kor már a vár alatt álltam, mikor nem volt még tömeg.”

  Ennyi az idézet.

  Abból a pénzből, amit ODA befizetsz, egy évig nem látsz semmit. Utána meg egy éven belül fel KELL használnod úgy, hogy még további összegeket kell hozzátenned. Én utazásra költöm azt a pénzt, amit (már) nem oda fizetek. Olyan utazásra, ami nekem tetszik, olyan programokkal, amit én szeretnék. Olyan időbeosztással, ami nekem megfelel. Akkor, amikor én szeretné. Nyilván, ezek az én igényeim. Több százezer embernek megfelelnek a DT utazások. Lehet neked is. Ez az én nézőpontom, az én véleményem. 🙂

  Egy nem hivatásos utazó 😉

 • Mate12345
  Ferenc, :
  Nem tudom, hogy most csak trollkodtok-e, de ha nem, úgy még viccesebb. 😀
  Ha esetleg nem, akkor mesélek.

  Nincs ingyenpénz. Ha te pénzt keresel, akkor valaki pénzt veszít. Ha te ezért a pénzért valami szolgáltatást eladtál, akár közvetve, akkor az win-win, előremozdítottad a társadalmat. Ha csak beszervezted egy MLM rendszerbe, akkor te vagy az ékes példája annak, hogy a szabad piacot szabályozni kell, mert másként megjelennek rajta az élősködők.
  Biztosak vagyunk benne, hogy vannak emberek, akiknek az ilyen MLM bullshitek megérik. Ők a jó salse-esek nagy kapcsolati hálóval, amit gond nélkül ki is használnak. (Btw ahelyett, hogy egy cégnél lennének üzletkötők sokkal nagyobb jutalékért. :D)
  Viszont pusztán matematikailag az jön ki az MLM sémából, hogy (mivel nincs végtelen ember) a beszervezettek nagy részének ez csak hatalmas anyagi mínusz.

 • net91
  …vagy ő a szervezők egyike.
 • GABOR8
  Tudtam hogy életem üzletből maradok ki. 🙂
 • Peti
  Hát, én csak egy embert ismerek (őt sem személyesen, csak az ‘Olympus MILC rajongók’ csoportból), aki az utazásoknak él: Zolixplorer-t. A videói alapján, elég hitelesnek tűnik, úgyhogy ha valaki hasonló életmódra adná a fejét… Néha fel is merül bennem a kérdés, miközben egyik-másik országból posztol fotókat, hogy ez az ember vajon miből utazgat folyton, és miből tartja fent magát? De eddig annyira azért nem furdalt a kíváncsiság, hogy esetleg rákérdezzek, vagy utánakeressek (nem vagyok az utazások rabja). Ennek a cikknek a hatására kerestem csak fel a blogját, hátha kiderül, hogy őt is valami hasonlóba szervezték be. De úgy tűnik, hogy nem… 🙂
 • mitel hentes
  Sziasztok!

  Ingyen utazások már akár 1 millió forint befizetése után!
  Csak jól járhatsz!
  A 28 oldalas szerződésben alul, apró betűvel benne van, hogy koronavírus vagy egyéb járvány esetén te fizeted az utazási iroda kárát.
  Még a bolondnak is megéri, neki viszont különösen!
  Ha nem érted, ne csatlakozz!
  Mindjárt jön még 5 ügynökünk, és elmondja, hogy ez évek óta sikeresen megy, és semmi kockázat nincs benne!
  Nekünk…

 • Korpi
  Eszterle Ferenc, aki egy hozzászólásban 50 százalékban írja helyesen a saját nevét.

  Én nem sajnálom azokat akiket így paliznak be, de legalább a Földet ne szennyezzék céltalan ide-oda repkedéssel.

  Azt írd le kedves Ferenc, milyen értéket teremtesz az emberiség számára jelen tevékenységeddel!

 • Lau
  Amugy az megvan, hogy nem sikerult ketszer ugyanugy leirni a “sajat neved” ? 😀

  Kicsit meg gyakorolni kell, de jo lesz ez, benned van az X !

 • zsbacsi
  ez az oldal példákkal bemutatja az átverést:
  wcifly.com/en/blog-international-worldventuresdreamtripsreviewprices
 • Családfő
  Kiszámoló, Engedd el ezt a 2-3 tesla hívőt, ha trollok, azért, ha komolyan gondolják, azért.

  Tipikus eset, hogy kiesik a nagyarc egy nevesincs főiskoláról, elhelyezkedik vmi fontosnak látszó állásba, termeli a hülyeséget, és ahogy telik az idő, szakembernek állítja be magát. Közben nincs mögötte semmi. Az ember csak az idejét pazarolja az ilyenekre.

 • Kiszamolo
  CSaládfő, ezért kapcsoltam ki a hozzászólásokat. Vallási témáról nem lehet értelmesen beszélgetni, akkor inkább hagyjuk.
 • axt
  Annyira azért ne sajnáld a bepalizottakat, mert ahogy a Ferenc Facebook profilján elnézem az érdeklődő/rajongó tábor írásait, maguk tehetnek a bepalizásról azzal, hogy a 8 általános után nem igazán siettek iskolákat végezni. Csak nézd végig a hozzászólásokat: az még hagyján, hogy mindegyik tele van helyesírási hibákkal, de volt olyan hozzászólás, amelyiknél konkrétan nem tudtam eldönteni, hogy mire gondolt a költő, mert csak szavak voltak kontextus nélkül egymás után hányva. Szóval nagyon szépen kirajzolódik a FB profil alapján, hogy kiknek is szól igazán ez az egész: az iskolázatlan tudatlan népségnek. Persze nem szép dolog átverni őket, nem az “üzletet” próbálom védeni, de amióta világ a világ, mindig a legtudatlanabb réteget verték át az arra hajlamosak.
 • Cinikus
  Nem anyagi helyzettől függ az, hogy kit vernek át. Talán nem is iskolázottságtól. Csak egy komolyabb gyanakvás kellene. Én megvetem azt az elvet, hogy aki hülye, haljon meg. Azért vagyunk társadalom, hogy figyeljünk egymásra.
  Az ilyen piramis beugratásokban amúgy rendszeres, hogy bemutatják azt a 0.1%-ot, aki jól járt. Könnyű elhinni, hogy ez a kitörési lehetőség. De nem. Nem csak ráfizetés a vége, de az ismerősök nagy része nem fogja többé felvenni a telefont, ha hívod. És ez a nagy bukta. Ha bajba kerülsz, ki fog segíteni, ha a kapcsolataidat felégetted…
 • Korpi
  Szerintem félreértettél, én abszolút nem sajnálom ezeket az átvert embereket.
  Én a bolygót sajnálom, hogy ilyen felesleges hülyeségek miatt pusztul.
  Verjék át őket, de maximum a szomszéd faluba utazzanak, természetesen ugyanannyi pénzért, mintha egy egzotikus műanyag szigetre mentek volna.

  Az emberi hülyeségnek mindig megvoltak a vámszedői, ettől nem tartok, hogy változna.

 • Családfő
  Családfőnek,
  Ne off-oljuk szét ezt a cikket. Még csak nem is azt állítottam, amit írsz, ne ferdíts. Praktikusabb lenne a portfolion győzködnöd olyanokat, akiknek erre van idejük és kedvük.
 • Olvassunk, emberek!
  “Érdekes”, hogy megint előjött az, hogy az emberek egy töredék információból gyártanak örök igazságokat. Kezdve ott, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy mi a különbség az MLM és a piramisjáték között. Sok. Nem kevés,NEM MLM-ből meggazdagodott pénzügyi szakember, milliárdos (aki nálam és a kommentelőknél sokkal képzettebb ezügyben) javasolja azt vállalkozóknak, fejlődni akaróknak, hogy kezdjen MLM-et építeni, mert az egyik legjobb üzleti modell. Azoknak, akik “lehúzásról” beszélnek: pont ugyanannyira “húznak le”, ha bemész a teszkóba, vagy az ósanba. Ott is megfizeted a cég marketing költségét, a horror polcpénzt, stb. Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy mit kritizálnak, mert fogalmuk nincs a TÉNYEKRŐL, pénzügyi adatokról, megtakarítási lehetőségekről, termékek előnyeiről, stb. (sem a Tesla, sem a DreamTrips, sem az Amway esetében). Olvassunk, tájékozódjunk, mielőtt kommentelünk!
 • Kiszamolo
  Tesláról utoljára:

  A nagy vádpont az volt, hogy mennyire hülye vagyok, azért fogyott kevesebb Tesla az USA-ban, mert nem volt rá gyártó kapacitás, hiszen berobbant az export. (“Gyártási kapacitás szűkössége. Magadat égeted, hogy ezt nem vagy képes felfogni.”)

  Hogy ez mekkora marhaság, azt 15 másodperc guglizással bárki megcáfolja:

  teslamotorsclub.com/tmc/threads/model-3-order-and-scheduled-delivery-in-a-week-normal.141106/

  Még 2019 januárjában is egy hét alatt (!!!!!!) kiszállították a megrendelt autót.

  Amikor állítólag úúúúúgy dübörgött a kínai és európai szállítás, hogy nem győzte a Tesla. Mert kapacitás szűke volt, az hát. Azért szállították ki egy hét alatt az ajtód elé.

  S mi volt márciusban, amikor már lehetett kapni a legolcsóbb modellt is? Nyilván úgy rárúgták az ajtót a Teslára, hogy nem győzte. Export is meg a legolcsóbb modell is. Nézzük csak: 2-4 hét várakozási idő, ha legalább a 39 ezer dolláros modellt kérted. Ha a legolcsóbbat, akkor büntetésből 6-8 hét. Más gyártóknál ez jellemzően fél év. Aki ennyiből nem látja, hogy nem a gyártás a probléma, hanem a kereslet, azzal nem lehet mit kezdeni. Meg az állandó burkolt árcsökkenés sem az élénk keresletet mutatja: először az autopilot lett ingyen, aztán a fehér szín, ami addig 1500 dollár volt és így tovább.

  S ezért nem állok le ilyenekkel vitatkozni, ha már kérdezted.

  Nyomorult fél perc guglizással kiderül hogy mekkora marhaság az igen fontos érv. Ahogy a másik is. Meg a harmadik. Nekem erre nincs időm.

  Én nem akarom mindenki minden állítását egyenként megcáfolni. És nem is kötelességem vitatkozni mindenkivel, aki nagyon ráér és vitatkozni van kedve.

  S egyáltalán nem vagyok tévedhetetlen, ezért is van hozzászólás. De egy szint alatt és egy mennyiség felett már se erőm, se kedvem a szélmalomharchoz.

 • csgary
  Nem azzal van a baj, ha valaki hülye, az volt is meg lesz is, kb. állandó az arányuk a társadalomban. De aki hajlandó az ismerőseit és “barátait” egy kókler MLM miatt pénzre váltani (illetve az esetek 99%-ában csak megkísérelni) az már nem csak ész hanem jellem kérdése is. Az ilyen ember megérdemli hogy egyedül maradjon, és mindenki egy haszonleső niemand hulladéknak nézze.
 • kritizátor
  Hogy talál rá Technikus Ferenc néhány órán belül az érdeklődési körébe eső topicra?

  Egész nap Kiszámolót olvas (rettegve), mikor jelenik róla cikk?

 • axt
  Én sem mondom azt, hogy aki hülye, haljon meg. Volt már olyan, hogy utcán “beteg gyerekeknek” gyűjtő rosszarcú bűnöző épp egy nénit fűzött, én meg odaszóltam a néninek, hogy vigyázzon mert csalás. A néni el is ment onnan azonnal. Megjegyzem nekem úgy tűnt, hogy már azelőtt is el akart, csak szerintem van egy olyan embertípus, aki nem mer nemet mondani, talán félelemből. De nem lehetünk ott mindig mindenki mellett. Kiszámoló blogja talán az egyik legjobb fegyver ezek ellen, bár szerintem akinek ide kellene találnia, az pont nem fog ide találni.

  , emberek! Ismertem pár MLM-est. Kamu, mézesmázos, megjátszós majom volt mind. Egy csepp őszinteséget nem láttam bennük.

  Ezt most nem teljesen értettem. Most magával az utazással van probléma?

  @kritizátor Ez a kérdés bennem is felmerült. Gondolom ismerik azért jópáran, és szólt neki valaki, aki látta.

 • H.Péter
  Sosem értettem, hogy valaki ahelyett, hogy értelmes munkát végezne nekiáll ilyen ordenáré piramisos hülyeségekkel foglalkozni.

  Menjen el pl: részmunkaidőbe bolti eladónak aztán
  1. kereshetne pénzt
  2. lesz haszna a munkájának
  3. nem tiltja le az összes 50 IQ feletti ismerőse a közösségi platformokon
  4. nem kell leégetnie magát a “kávézásokon”
  5. nem más kuruzslásából fog megélni.

 • Bodri Tamás
  Kedves ,

  Ugyan teljesen egyetértek veled, a fenti témákban is, de ha megkérlek elárulod, hogy hol végeztél Msc képzést és mi volt róla a véleményed így képzés után? 🙂

  Jómagam Győrbe jártam Msc-re, mert az AUDI integrációja (és pénze) pozitívan hatott az egyetemre, sokat fejlődött, jobb tanárok jöttek, infrastruktúra fejlődött stb.
  Viszont terveznék a következő 5 évben még egy Msc-t, amivel kicsit több lehetőségem is lenne.
  Úgy gondolom, hogy 3 diploma 3 helyről többet érhet, vagy legalábbis jobban szélesedhet a tudásom mintha 1 helyről szerezném őket. (mielőtt megkérdezik, hogy miért kell még egy Msc, annak jelzem, hogy kreditbeszámítással 2 félév alatt meg lehet.)

  Köszi szépen előre is a véleményt.

 • Zabalint
  Imádom olvasni az ilyen kommentfolyamot, ahol megjelenik legalább egy MLM védő arc, aki a legócskább ügynökdumával védi a mundért. Nagyon élvezetes. Bár nem mindig tudom eldönteni, hogy ilyenkor tényleg egy MLM harcos kommentel, vagy csak troll.
 • Még mindig nem érted a Tesla dolgait kisamolo
  Anyám. Készletről mentek ki. Hát persze. S mikor termelték őket és hol, ha állandóan fullra ment a kapacitás a végtelen kereslet és a szűk gyártási kapacitás miatt? Miért kellett /lehetett raktárra termelni?

  Az egyik zseni szerint azért csökkent az eladás, mert nem győzték a gyártást a végtelen kereslet miatt.

  A másik zseni szerint azért tudtak minden igényt azonnal kielégíteni, mert olyan sok kapacitásuk volt, hogy azonnal lehetett raktárról venni bármit…

  Egy a biztos, még véletlenül sem lehet az igaz, hogy a kereslet annyi, amennyi.

  S igen, lehetett venni készletről, az olcsóbb is volt és még hamarabb megérkezett. Csak olvasnod kellene azon az internet nevű izén, amit most is használsz, hogy ezek a szállítási idők az egyedi rendelésekre vonatkoznak.

  Ne haragudj, erre az óvodás szintre se erőm se energiám. Összehordtok hetet-havat, amiről józan ésszel vagy fél perc guglizással kideríthető, hogy marhaság, aztán elvárjátok, hogy egyenként cáfoljam őket. Mondjuk a magabiztosságotok töretlen. Egy kis alázat nem ártana…

  Mostantól minden hasonlóan értelmes hozzászólás olvasás nélkül kuka.

  Erre a nagyon okosra is tiszta kár volt reagálni.

 • Fox
  “Nem kevés,NEM MLM-ből meggazdagodott pénzügyi szakember, milliárdos (aki nálam és a kommentelőknél sokkal képzettebb ezügyben) javasolja azt vállalkozóknak, fejlődni akaróknak, hogy kezdjen MLM-et építeni, mert az egyik legjobb üzleti modell.”

  Persze. Ha te építed fel, ergo te vagy a piramis csúcsán, akkor a legjobb üzlet. Mármint ha van elég vastag bőr a képeden, és tükörbe is tudsz nézni utána.
  Csak 3-4-5 embert kell beszervezni, akik szintén beszerveznek ugyanennyit, és MINDENKINEK sikerül, csak el kell kezdeni.
  Számolj egy kicsit…hányadik szinten fogy el a Föld teljes népessége? És mennyi ilyen agymosás zajlik napi szinten, bérelt előadótermekben, C&A-ban vett “öltönyökben” virító senkik vezetésével?
  A legjobb üzleti modell, mi?