OTP Egészségbiztosítás változás

Ahogy a legtöbb egészségpénztár, az OTP is bevezette a kötelező, ám lemondható “egészségbiztosítást”, melynek díja 119 Ft.

Az OTP Egészségpénztár csoportos egészségbiztosítási szerződést kötött tagjai számára, így 2019. november 1-től Ön is igénybe vehet olyan szolgáltatásokat, mint például: orvosi call center, teljeskörű ellátásszervezés, egynapos sebészet 200 000 Ft keretösszegig, nagyértékű képalkotó diagnosztika 300 000 Ft keretösszegig, vagy 1 millió forintos költségkeret kritikus betegségek diagnosztizálása esetén. A biztosítási feltételeknek megfelelő pénztártagok meghatározott egészségügyi ellátását a Groupama Biztosító Zrt. szervezi meg és fizeti ki. Ön is a Hello Egészség Bázis csomag biztosítottja (külön nyilatkozat nélkül), amennyiben 16-74 éves azonosított pénztártag és a biztosítás 119 forintos havi díja rendelkezésre áll egészségszámláján, amit a Pénztár automatikusan levon számlájáról.

Mit kapsz a pénzért? Aminek értelme van, az az egynapos sebészet, kérdés, mi fér bele magánorvosi ellátásban 200 ezer forintba. (Ha egy epekő-műtét is mondjuk 300 ezer forint, akkor neked kell állni még 100 ezret zsebből. Akkor semmi értelme. Ha belefér a keretbe, akkor jó dolog. Látni kellene egy árlistát a műtétekről.) A képalkotó diagnosztika is jól jöhet, bár fontos, hogy például PET CT van-e benne. A kritikus betegségeknél fontos tudni, hogy nem egymillió forintot kapsz, ha például rákos leszel, hanem maximum egymillió forintig csak költségkeretet kapsz, ami kérdés, mire tudsz elhasználni, lévén a magánegészségügy nem foglalkozik rákos vagy agyvérzéses betegekkel. Így a keret jól hangzik, de jó lenne tudni, mire is tudnád igénybe venni.

Ha úgy gondolod, számodra van értéke a szolgáltatásnak, semmit nem kell tenned, automatikusan előfizettél rá, ha az OTP-nél vagy egészségpénztárnál, ha nincs rá szükséged, mondd le gyorsan.

Köszönjük mindenkinek, aki beküldte az információt.

Share

28 hozzászólás

 • KZ
  119 ft-ot akkor is megér, ha a nagyértékű diagnosztika nem tartalmazza a PET-CT-t, szerintem. Arányában kevésbé alkalmazott diagnosztikai eszköz. A többi gyakrabban fordul elő, tehát bőven van értelme. Az egynapos sebészetnél pedig elgondolkodtató, ha valaki inkább kiadja az általad említett 300 000 ft-ot, mert lemondta a 119 Ft-os egészségbiztosítást, mert az csak 200 000-ig térít. Ha valaki abban az érdekes helyzetben van, hogy az OTP csoporttól veszi igénybe a pénzügyi szolgáltatásokat, pl egpénztárat is, akkor nem kérdés, hogy a 119 Ft jó ár mindezért. Szerintem.
 • Frazer26
  Ha le szeretném mondani, akkor ezt november 1-je előtt kellene megtennem?
 • Kiszamolo
  KZ, csak a többi jóval olcsóbb is, egy hasi ultrahangra bármikor elmész 12 ezer forintért. (Vagy államiban ingyen.)

  Akkor van értelme, ha komoly baj van és nem akarsz sokat várni, inkább zsebből fizetsz. De ha pont a drágák nincsenek benne, akkor nesze semmi fogd meg jól az egész.

  Ki van ez találva, olcsó, de nem véletlenül.

  Persze az összes többi is ilyen, nem OTP specifikus. Az egészségpénztár és a biztosító is keres a 119 forintos díjon, nyilván annak megfelelő is a mögé rakott biztosítás.

  Az egynapos sebészetnél megint az a kérdés, hogy megyek az államiba ingyen (plusz hálapénz) vagy maszekba ingyen, vagy maszekba további 100 ezer forintért.

  Ezért nagyon nem mindegy, mennyi fér bele a keretbe. Mert csak addig hangzik jó a 300 ezres keret, amíg nem tudom, mennyi lenne a műtét ára. Persze, lehet, hogy belefér, árlista nélkül csak találgatni lehet.

 • L70
  MKB-nál is van, ott 86 Ft havonta. 16-75 közötti hozzátartózóra is lehet kérni. Meghagytam, évente 1000 Ft-ot megér a lehetőség.
 • E.
  Engem csak évi 1-2 labor (vér) és hébe-hóba egy-egy UH érdekelne, hogy belefér-e. Ennyit bőven megérne az, ha sikerül kiváltani fél-2 hónap várakozási időt. Viszont a 26 oldalas részletes tájékoztató nem kereshető pdf-ben van feltöltve, kénytelen leszek felhívni az ügyfélszolgálatot, hogy megkérdezzem őket erről. 😀
 • guerakiss
  Össze lehet vonni több hasonló szolgáltatást nyújtó EP keretösszegét egy biztosítási eseményre?
 • angol
  “nagyértékű képalkotó diagnosztika” – az lenne a fizetős szolgáltatás (egyik) értelme, hogy jóval hamarabb hozzájutsz a szolgáltatáshoz, mint államiban. MRI-t tekintve a Budapesti Országos Baleseti intézetben működő MRI cég ugyanabba a várólistába teszi az állami és a magán betegeket. Jelenleg 4 hét a várakozás – ami még jónak mondható a többi helyhez képest.

  Ezáltal semennyivel sem lennék előrébb, ha magánban készítettném el az MRI-t (amit kifizet a biztosító)

 • Grza
  Nekem egyszer kellett kontrasztos CT, asszem 36 000Ft körül volt (lett volna), államiban persze ingyenes – fél év várakozási idővel -, asszony 2x volt UH-n 2×12000 = 24 000Ft. (És még ki tudja mi jön… – szerencsére nem volt semmi, de pl. a esetemben, ha mégis egy daganat vagy hasonló miatt kérik akkor az a fél év várakozási idő élet-halál közti különbséget jelentheti)
  Prémiumnál ugyanez 99Ft/hó, ergo 30 évnyi díjat fizettem ki volna a sajátomért, 20 évit asszonynak.
  Persze, kétségtelen, lehet menni államiba ingyen is. Többnyire valószínű a várakozás se jelent semmit, mert az eredmények nagy része negatív.
  Nekem már most megérte, úgy gondolom.
  A sebészet is jó kérdés, 200ezerbe azért sok minden bele tud férni, de nem csak az a kérdés hogy mi fér bele, hanem az is hogy mit térítenek! (Pl. orrsövény-ferdülés műtétet nem szoktak, pedig kb. beleférne)
 • kridli
  Az MKB 83 forintosa alapból jobbnak tűnik (ott 450e az egy napos sebészeti limit, képalkotó diagnosztikára benne van az MR, CT, PET-CT), csakhogy szeptemberben csavartak egyet a feltételeken, és “A szolgáltatás a továbbiakban kizárólag az Ön kérésére kiadott biztosítotti jogviszony igazolás birtokában vehető igénybe.” Ez azért nem hangzik olyan gördülékenynek…
 • Flashcadi
  Nekem tavaly volt egy mutatóujj törésem, minden alkalommal amikor mentem vissza fizettetni akartak velem valamekkora összeget amíg nem mondta, hogy biztosítón keresztül érkeztem. A végére kb. 120000HUF kiadásom lett volna, ha nincs a biztosítás…
 • András
  Mi van a kiszámolói egézségbiztosítással? Még mindig várok a válaszra de semmi…jó lenne tudni hogy lesz vagy máshol küssönk.
 • Kit.
  Sajnos nincs már cafeteriám, így most akartam megszüntetni az otp ep tagságomat.
  Viszont így akkor évente befizetek egy 10est rá, aztán a 2ezer adókedvezményből ingyen van. Ennyit megér.
 • Mozdony
  : Az MKB EP ellátásszervezője kéri az ellátásszervezés megkezdéséhez a biztosítotti jogviszony igazolást. Én próbaképpen azonnal megkértem mindhárom családtagra, webes felületükön. 1 munkanap múlva ott volt mindhárom, letölthetően.

  Maga az igazolás csak azt igazolja, hogy előző hó huszadikán még le tudták vonni a biztosítási díjat. Ebből következik, hogy csak 1 hónapig érvényes egy kiadott igazolás. Szerintem egyébként ezt az igazolást lejátszhatná havonta egymás közt az MKB EP és az ellátásszervező cég, de valamiért nem teszik meg, inkább nekünk okoznak ezzel 1 munkanap késést.

 • naa
  Ezek annyira olcsók, ha havidíjról beszélünk, hogy számomra hihetetlennek tűnik, hogy bármire jó lehet, most ez komoly?
  Van Prémiumos EP-m, emlékszem is, hogy valami Védőháló cuccot lehetett volna aktiválni ingyen, rá is kattintottam, de kért volna valami adatot vagy ilyesmi és hagytam a fenébe. Én ahhoz vagyok szokva, hogy ami ingyenes vagy nagyon olcsó, az olyan is, ezért nem vacakoltam vele. Ezek szerint ezek kivételek?
  Volt CT és MR is a családban, meg sima röntgen több is, privát, idén. Persze ha jól értem, ez olyan, hogy felhívod őket és ők megmondják, hova menj mondjuk röntgenre? Az nem játszik, mert általában ott vagy valahol ahol megvizsgálnak, és ott helyben csinálják a szomszéd szobában, arra gondolom nem jó…?

  “semennyivel sem lennék előrébb, ha magánban készítettném el az MRI-t” – Hát nekünk a magán 1-2 hét volt, állami meg 1-2 hónap lett volna +1 vizit államiba felírni.

 • RegElek
  @András

  Itt nézd meg a hozzászólásokat, szerintem összefügg:
  https://kiszamolo.hu/kiszamolo-eletbiztositas-szeptember-2/

 • Sajtos Makaróni
  Óckodom, hogy lehúzás.

  Mit is lehet kapni ma 119 Ft-ért, ha biztosító és bank is van benne. A szolgáltatásra fordítható összeg 30-50 Ft maradhat, persze csak tippelek, de valahol itt lehet. 1 száraz kifli.
  Ehhez képest amit vállal:

  1.1. Asszisztenciavonal
  1.1.1. Biztositasi szolgaltatas
  24 oras orvosi call center es online tanacsadas
  A biztosito az egeszsegugyi ellatasszervezo partneren, a *** Kft-n (tovabbiakban: szolgaltato) keresztul folyamatos rendelkezesre allast biztosit egeszsegbiztositasi call centerehez magyar nyelven. Az egeszsegbiztositasi call centeren keresztul orvosi tanacsadas veheto igenybe az ev minden napjan, napi 24 oraban az alabbi, nem emelt dijas telefonszamon:
  – orvosi szakkifejezesek, korhazi zarojelentesek magyarazatarol;
  – laboratoriumi eredmenyek es ezekbol eredo osszefiiggesek magyarazatarol;
  – orvosi eljarasok magyarazatarol;
  folyt.

 • Sajtos Makaróni
  Mennyibe kerülhet egy ilyen szolgáltatás?
  15 ezer ft/ óra ha tényleg ott ül egy igazi doki, ma Mo.-n mikor sehol nincs orvos.
  Ha egy emberrel csak 5 percet beszél és óránként 10-et lerendez, feltételezve hogy szünetet is tart 10 percet a call centeres szokásoknak megfelelően, akkor 1 beteg tájékoztatása 1500 ft.
  a 119 Ft-os díjból ha 50-et lehet erre fordítani, akkor is 30 hónapnyi díjból jön ki.
  Nehezen tudom elhinni hogy ez működik, de ha valakinek van rálátása írja meg.
 • Sajtos Makaróni
  Összehasonlításképpen az egyik magán egészségügyi szolgáltató havi díja, amit a cég fizet minden alkalmazottnak 23500Ft és majdnem mindenért még külön kell fizetni…
 • András
  köszi, sajnos semmi bíztató.
 • Szemèsz
  Lehet hogy hülye kèrdès, de pl lèzeres szemműtètet nem támogat? Az pl klassz lenne.
 • ferus
  Újabb pénzek csatornázása a privátba.
  A népek dupla lehúzása, a kötelezően levont járulék után fizesd meg a privátot is. Ezen kellene inkább gondolkozni, mert jóval több, mint 119 ft.
  Közben a több milliósra duzzadt nincstelen tömeg, akinek nincs hozzáférése a priváthoz, a lerohasztott államiban hal meg. Ott is leginkább csak a sürgősségi osztályokig jut, ha már kiborult a bili. Hiszen nem tudja lereagálni azt a helyzetet, hogy az októberi mellkasi panaszai miatt februárra kap előjegyzést kardiológiára.
  Bocsánat a nem pénzügyi megközelítésért!
 • Feri
  nem hiszem hogy itt kormányzati összeesküvés zajlik… létezik egy olyan réteg (és magam is odatartozom) aki hajlandó egy kicsi pluszt fizetni azért hogy jobb szolgáltatást kapjon.
  Az tény hogy az állam egészségügy ramaty állapotban van, de úgygondolom itt a folyamat fordítva van – a cégek ismerték fel, hogy a szar egészségügy miatt van létjogosultsága az ilyen jellegű szolgáltatásoknak is.

  Amúgy meg amiről most konkrétan beszélünk az BÁRKI számára elérető.. egészségpénztári számlát nyitni szinte semmi be sem kerül, és a havi 119 forint megint olyan hogy aki számára az fontos, az gond nélkül kifizetheti.

  10 év alatt ha csak EGYSZER kell vmilyen diagnosztikai szolgáltatást igénybe venni, már bőven megéri. Nemcsak az ára miatt, hanem a várakozási idők meg a macera miatt is.

 • Feri
  hát, lehet nálatok a cég cseszte el a dolgot… idén nálunk is bevezette a cég a magánegészéségbiztosáítást (ÉVES szinten kb az az összeg amit te is írtál), én meg elővettem az összes halasztott problémámat …

  voltam szemészeten, fülészeten, allergia vizsgálaton, most éppen egy kézsebészeti vizsgálatot szerveznek (tuti lesz benne szakorvos, MR és maga a műtét is).

  Semmi nem került egy forintomba sem, az időpontszervezés villámgyors (pont 20 perce kezdtem bele a kézsebészeti mókába, felhívtam őket a panasszal, már meg is van jövőhétre az időpontom, munkaidő után, ahogy kértem 🙂 ).

  Pont azért halasztódtak ezek a dolgok, mert TB alapon mindegyik vizsgálat majd 1 napba kerül (időpont szerzés, várakozás a rendelőben, visszahívások), van amire már eddig is inkább zsebből elmentem (bőrgyógyászat) annyira esélytelen volt…

  Nekem nagyon bejött ez a mód… .

 • Zsolt

  egészségbiztosításra nem, de egészségpénztári megtakarításból igen!

  Így állami támogatást is felhasználhatsz hozzá!

 • Zsozsó
  Egészségpénztárba való visszalépésen gondolkozom, mivel szaporodnak az ízületi problémáim, amik eddig egyszerűen nem is léteztek (57 éves vagyok). Lehet, hogy szükségem lesz olyan műtétekre, amit magánorvosok profibb módon csinálnak, mint az államiban. Munkáltatóm nem fizet semmit. Melyikbe érdemes manapság belépni? Tudtok ebben segíteni?
 • TF
  Felnyomtam az OTP EP-t az MNB-nél. Nem sok bizodalmam van az MNB-ben, ha más EP-knél is engedte ez. De ez az opt-out mód engem felháborít. Egy próbát megért.
 • headset
  @Zsozsó
  “…szaporodnak az ízületi problémáim, amik eddig egyszerűen nem is léteztek (57 éves vagyok).”

  Ha ezek több izületben nagyjából egyszerre jelentkeztek, akkor lehet hogy egy bakteriális góc okozza őket. A reuma rendelésen beutalhatnak több szakorvoshoz góckeresésre. Hosszú folyamat, de lehet, hogy eredményre vezet. És akkor nem csak az izületeid, hanem az általános egészségi állapotod is javulni fog.

  Ha amúgy is magánfogorvoshoz jársz, akkor kezdheted egy panorámaröntgennel vagy CT-vel az esetleges fogágyi gócok felderítésére.

 • Zsozsó
  , köszi a tanácsot, de nem bakteriális góc okozza, lábfej statikai probléma, ami évtizedek óta megvan, csak mostanra lett nagyon vacak + térd ízületi porc kissé viseltes a síeléseimtől, futásoktól és mindenféle sportoktól.
  Az eredeti kérdésem, az egészségpénztár összehasonlítási téma kiment a divatból?