Új szolgáltatás a KH mobilappjában

Szeptember 14-étől a bankoknak hozzáférést kell adniuk a számlainformációkhoz más szolgáltatók számára, ha azt az ügyfél kéri és engedélyezi. Crimson írt, hogy a K&H-s mobilappal most már látja más banknál vezetett számláját, bár tranzakciót nem tud vele kezdeményezni. (Az egy másik jogosultság lenne.)

Szóval már ilyen is van itthon is. A KH közleménye itt.

Share

10 hozzászólás

 • Crimson
  Most még csak Erste számlákkal megy (folyószámla és hitelkártya számlával is), de biztos fog ez még bővülni.
 • NAR
  Vajon egyszerű ügyfélként én kaphatok valamilyen API-t, amivel a saját számláim adatait elérem? Read-only elérés is jó lenne első körben… Általánosságban kérdem, nem K&H-specifikusan.
 • zol37
  KH mobilappban inkább a sebességen csiszolnának előbb. 30-40 másodperc míg meg tudom nézni az egyenlegemet. Iparági átlag 5-6 mp. Lemértem, most 48 mp volt.
  Ami a külső számla hozzáadását illeti, megpróbáltam most 2x hozzáadni Erstés számlámat, mindkétszer azt írta Hiba történt, hívjam a TeleCentert. Letesztelték ezt is jól.
 • mitel hentes
  Már csak az hiányzik, hogy az egyik bankomnak önként információkat adjak a másik bankszámlámról. Előnyét nem látom, nem is értem, kinek jó ez?
 • Jani85
  Azt megoldották ezzel, hogy eddig a K&H-s hitelkártya számla, meg úgy általában a hitelkártya dolgait egyáltalán nem lehetett elérni neten keresztül intézni, csak ha volt folyószámla számlád is? Pl. ezér küldözgetik mindig papír alapon a számlakivonatot is. (Más bank, pl ERSTE ezt le tudta kezelni, hogy csak hitelkártya van, és mégis működik minden elektronikusan.)
 • kridli
  Kipróbáltam, 5 percre lehet az Erstétől hozzáférést adni, így gyakorlatilag minden alkalommal amikor belép az ember a KH mobilapp-ba, ha meg szeretné nézni az Erstés infókat, akkor kell egy új Erste belépés (azonosító, jelszó + 2. faktor), hogy újra elérhetőek legyenek az adatok.
  Ennek így nem sok értelme lesz.
 • Crimson
  Én sosem tapasztaltam ilyen mértékű lassúságot. Most én is lemértem, 3-4 mp alatt behozza az egyenleget úgy, hogy ebben már az Erste adatok lekérése is benne van.

  Nekem eddig a K&H, Erste, CIB, UniCredit, Raiffeisen mobil alkalmazásokkal van tapasztalatom, és a K&H-val vagyok a legelégedettebb. Az Erste appja is nagyon jó, de ott gyakrabban futottam eddig bele szerverkarbantartásokba (bár az inkább az internetbankot érintette, és nem a mobilbankot).

 • Crimson
  Ott valami nem stimmel. Én csak egyszer adtam meg az Erste belépési adatokat regisztrációkor, azóta nem kellett újra megadni semmit, azonnal látszódik az Erstés számlám.

  Mondjuk a regisztráció nekem is csak harmadszorra sikerült, mert (szerintem) az Erste engedélyező üzenet olyan lassan jött meg, hogy addigra lejárt az 5 perc, és ezt kétszer eljátszotta. De ez csak a regisztrációt érintette, ha az megvolt, onnantól már nem kellett újra és újra belépéskor engedélyt kérni. Mert ha így lenne, akkor tényleg semmi értelme nem lenne.

 • cspetifiu
  Nekem átlag 5-6s a KH-s appban megnyitni az egyenleget, ujjlenyomatos azonosítással, belépéssel együtt, ott valami más probléma lehet.
 • zol37
  Úrja megpróbáltam, működik az Erste számla hozzáadása. Köszi az infókat a belépésről. Akkor tényleg nálam lehet a baj, mert a belépés továbbra is bűn lassú, 8-10 sec míg bejön a login képernyő és homokozik pin után még 20-30 mp-ig. Telefon, internet gyors. Annyira tudok gondolni, hogy a magánszámla mellett van még két céges számla is amit elérek ugyanezzel a loginnal. Talán azok adatait is betölti, vagy nem tudom mi tart ilyen sokáig.