Otthon asszisztencia

2019-06-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Zoltánt kereste meg a közmű szolgáltatója, hogy kössön otthon asszisztencia szolgáltatást, csak 390 forint havonta és azonnal jönnek, ha baj van, ráadásul a biztosító fizeti a számlát. Kérdezte, mi róla a véleményem.

Az ajánlatot megnézve, azt találjuk, hogy csak veszély elhárítása esetén fizet a biztosító, néhány esetben: csőtörés, dugulás, gázszivárgás, üvegtörés, zárszerelés. Tehát szó nincs arról, hogy alapból kicserélik nekem az öreg zárat vagy az elavult vezetékeket csak azért, hogy ne én fizessek érte.

A másik, hogy maximum 40 ezer forint összegig térít a biztosító, ha a szaki benyög egy 100 ezres végszámlát, a maradék 60 ezret zsebből kell fizetnem. Márpedig nem tudom előre, mennyire drága szakit fognak küldeni és annak milyen vastagon fog fogni a ceruzája.

Ezért fizetek évi 4.680 forintot, azaz nyolc és fél évente kifizetem a maximális térítési díjat. Hányszor volt nálad csőtörés, dugulás, gázszivárgás, üvegtörés az elmúlt nyolc évben? Mennyit fizettél a mesternek, aki megcsinálta?

Én személy szerint nagy híve vagyok a biztosításoknak, szerintem a pénzügyi stabilitás egyik sarokköve a biztosítás.

Azonban csak azok a biztosítások, amik olyan károktól óvnak meg, amit saját zsebből nem tudnék pótolni, vagy túl nagy érvágás lenne. Ilyen például a kockázati életbiztosítás (de az is csak akkor, ha kiskorú gyerekeim vannak, esetleg idős szüleim, akiket nekem kell eltartani), a lakásbiztosítás fontosabb elemei és a casco nagy értékű járművekre.

De olyan piszlicsáré dolgokra nem kötnék biztosítást, amit bármikor zsebből kifizetek. Márpedig egy fürdőszobai dugulás vagy egy üvegtörés azért ilyen. Ha valakinél ez nem így van, az azt mutatja, hogy komoly gondok vannak az anyagi életében.

Szóval én ilyen biztosítást nem kötnék, mert nem látom az értelmét. Hiába viszonylag nem drága, ha olyan dolgok ellen akar megvédeni, amiket bármikor magam is elhárítok önerőből. Maximum idős lakásban, ahol gyakran elromlik valami, vagy olyan településen, ahol nem vagy csak nehezen érhető el mesterember szükség esetén.

Egyébként a legtöbb hasonló káreset meg se történne, ha az emberek évente megnézetnék a kazánjukat szezon után, ha már akkor tennének valamit, amikor egyre lassabban folyik le a víz a mosogatóban, vagy többször akad a kulcs a zárban. A mai thermo üvegeknél pedig nagyon ritka az üvegtörés, ezek már nem azok a két milliméteres üvegek, amik azonnal kitörtek, ha bevágta a szél az ablakot.

(Sok lakásbiztosítás is kínál asszisztenciát, de nézd meg, pontosan mit vállalnak a pénzedért.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram