Otthon asszisztencia

Zoltánt kereste meg a közmű szolgáltatója, hogy kössön otthon asszisztencia szolgáltatást, csak 390 forint havonta és azonnal jönnek, ha baj van, ráadásul a biztosító fizeti a számlát. Kérdezte, mi róla a véleményem.

Az ajánlatot megnézve, azt találjuk, hogy csak veszély elhárítása esetén fizet a biztosító, néhány esetben: csőtörés, dugulás, gázszivárgás, üvegtörés, zárszerelés. Tehát szó nincs arról, hogy alapból kicserélik nekem az öreg zárat vagy az elavult vezetékeket csak azért, hogy ne én fizessek érte.

A másik, hogy maximum 40 ezer forint összegig térít a biztosító, ha a szaki benyög egy 100 ezres végszámlát, a maradék 60 ezret zsebből kell fizetnem. Márpedig nem tudom előre, mennyire drága szakit fognak küldeni és annak milyen vastagon fog fogni a ceruzája.

Ezért fizetek évi 4.680 forintot, azaz nyolc és fél évente kifizetem a maximális térítési díjat. Hányszor volt nálad csőtörés, dugulás, gázszivárgás, üvegtörés az elmúlt nyolc évben? Mennyit fizettél a mesternek, aki megcsinálta?

Én személy szerint nagy híve vagyok a biztosításoknak, szerintem a pénzügyi stabilitás egyik sarokköve a biztosítás.

Azonban csak azok a biztosítások, amik olyan károktól óvnak meg, amit saját zsebből nem tudnék pótolni, vagy túl nagy érvágás lenne. Ilyen például a kockázati életbiztosítás (de az is csak akkor, ha kiskorú gyerekeim vannak, esetleg idős szüleim, akiket nekem kell eltartani), a lakásbiztosítás fontosabb elemei és a casco nagy értékű járművekre.

De olyan piszlicsáré dolgokra nem kötnék biztosítást, amit bármikor zsebből kifizetek. Márpedig egy fürdőszobai dugulás vagy egy üvegtörés azért ilyen. Ha valakinél ez nem így van, az azt mutatja, hogy komoly gondok vannak az anyagi életében.

Szóval én ilyen biztosítást nem kötnék, mert nem látom az értelmét. Hiába viszonylag nem drága, ha olyan dolgok ellen akar megvédeni, amiket bármikor magam is elhárítok önerőből. Maximum idős lakásban, ahol gyakran elromlik valami, vagy olyan településen, ahol nem vagy csak nehezen érhető el mesterember szükség esetén.

Egyébként a legtöbb hasonló káreset meg se történne, ha az emberek évente megnézetnék a kazánjukat szezon után, ha már akkor tennének valamit, amikor egyre lassabban folyik le a víz a mosogatóban, vagy többször akad a kulcs a zárban. A mai thermo üvegeknél pedig nagyon ritka az üvegtörés, ezek már nem azok a két milliméteres üvegek, amik azonnal kitörtek, ha bevágta a szél az ablakot.

(Sok lakásbiztosítás is kínál asszisztenciát, de nézd meg, pontosan mit vállalnak a pénzedért.)

Share

46 hozzászólás

 • sokfa
  offtopic: kiszamolo: ez mar nekem is eszembe jutott, portfolio is megirta, tudom nekem sajat magamnak is ke kell szamolnom, de elsore nekem is megeri a matek:
  portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/szuperallampapirt-venni-babavaro-hitelbol-az-evszazad-befektetese.328233.html

  milyen buktato nem latszik – arra az esetre gondolom, amikor mar NEM lesz vkinek tobb gyereke, mert akinek lesz, az nem kerdes, mindenki vegye fel ezt az 10M-et.
  ugye a penzt mar odaadtak, az allam 5 ev utan fizetni fog (vagy allamcsod), gondolom kamatot nem vaghat (az is allamcsod?), a hitel kamati is fixek.

 • PöLö
  Ha pénzügyileg nem is éri meg, praktikus szempont alapján viszont nagyon is.
  A biztosítónak ugyanis VAN szakija és ha telefonálsz, KIJÖN és a szerződéses feltételek szerint ELVÉGZI a munkát.
  A mai őrült munkaerőhiányban ez elég erős érv.

  Aki megtapasztalta már, hogy a szakik
  – fel se veszik a telefont,
  – vagy ha mégis, fél / egy évre adnak időpontot,
  – aztán megbeszélt időben nem jönnek,
  – vagy ha mégis, összevissza beszélnek,
  – és lehetetlen árakat kérnek a semmire,

  az biztosan értékeli ezt.

 • Teser
  Amikor baj van nem fogsz találni mesterembert az ilyen piszlicsáré próblémádra. Így van ahol éppen jól jöhet ez a kis összegü rendelkezésreállás 🙂 Nyugodtan köss. Nekem már visszajött a következő 8 évre egy alkalommal.
 • Kiszamolo
  Vannak direkt villámszerelők, zármentés éjjel-nappal és a többi.

  Beirom a Googlebe, duguláselhárítás, mindjárt egy rakás találat, 0-24 óra, azonnal, stb.

  Maximum faluhelyen vagy kisvárosban lehet értéke annak, hogy kijön a mester a szomszéd nagyvárosból.

  A biztosító is csak azt ígéri, vagy küld valakit gyorsan, vagy fizet 5 ezer forintot.

  Na igen, minden biztosítás megéri, ha káreset van. Még a legbénább és legdrágább is.

  De nem ez a kérdés.

 • András
  Ez egyébként létezik lakásbiztosítás keretében is. Édesanyámnál már többször jól jött, és tényleg intézi a biztosító az embert, aki tényleg jön és tényleg elvégzi a munkát, nem pedig papírfecnik alapján kell válogatni a mesterek között, akik a fent említett módon nem jönnek, nem csinálnak, hadoválnak, stb. Pár száz forintot szerintem is megérhet. Itt nem a pénzre kötünk biztosítást, hanem a rendelkezésre állásra.
 • headset
  Egyetértek a cikkel, hogy általában nem érdemes olyan eseményekre biztosítást kötni, ami nem okoz erő feletti anyagi megterhelést… Kivéve, ha a biztosító elkalkulálja magát az ajánlattal kapcsolatban.

  Pl. a fenti linken található az “OtthonSOS Gázszerviz”. Havi 590 forint. Benne vannak a cikkben felsorolt vészhelyzet elhárítások. Plusz “Amennyiben fűtésre, vagy meleg vízellátásra használt 15 évnél nem idősebb gázüzemű készüléke meghibásodik, akkor … átvállaljuk a javítás költségét, vagy ha nem javítható kártalanítást fizetünk max. 300 000 Ft összeghatárig.” “bruttó 300.000,- HUF / esemény / biztosítási időszak”

  Én úgy hallottam, hogy egy kondenzációs kazán nem nagyon bír ki 15 évet javítás nélkül. És minden javítása nagyon drága. Az ajánlat meghosszabbított garanciát jelent a lakásban levő összes gázkészülék 15 éves koráig. Évi 7000 forintért !!!

 • Karosult
  Miklós, picit off topic, csak most a biztosítás kapcsán eszembe jutott.

  Amikor külföldre utazom, mindig kötök utasbiztosítást, úgy vagyok vele, hogy pár ezer Ft-ot megér nekem a biztonságérzet. Persze (szerencsére) sosem kellett eddig igénybe vennem, egészen a legutóbbi utamig, amikor is egy fiatal arab srác letépte az arany nyakláncomat a nyakamról egy nyugat-európai városban. Rendőrségi feljelentést tettem, ill. emlékeztem, hogy rablás esetére is biztosítva vagyok. Aztán kiderült, hogy ékszerre nem vonatkozik a rablás elleni biztosítás, de pl. fényképezőgép, vagy mobiltelefon rablására igen (sőt ruhadarab rablására is, ami picit abszurd…).

  Tudsz esetleg olyan (utas)biztosítást, ami ilyen esetben (ékszer letépése) is véd? Vagy ez teljes mértékben kizáró ok mindegyiknél? Ha igen, miért? Miben másabb egy akár félmilliós telefon?

  Még egyszer bocsi az offért! És köszi a válaszod! 🙂

 • hitel
  Nagyon vad sztorik vannak “szakik”ról….személyes tapasztalatom szerencsére csak nem vészhelyzeti volt.
  Nagyrészt tényleg arra is képtelenek, hogy kijöjjenek, megnézzék, árajánlatot adjanak.
  A kis dolgokért-kis pénzekért ki sem teszik a lábukat az otthonukból, nem beszélve róla ha szomszéd kerületbe kellene átmenni….

  Nem is csoda, aki igazán értett valamihez és normális gondolkodású volt az rég lelépett abszurdisztánból.

  A kedvenc sztorim a csatakrészeg villanyszerelő, akit a fővállalkozó küldött ki a munkára…a lakás tulaja segítette le a létráról és küldte haza mielőtt ott halna meg nála.
  Szóval megfontolandó annak akinek pl “régi” problémásabb ingatlana van. Tényleg márcsak a rendelkezésre állás miatt is megérheti.

 • Balázs
  Nekünk a társasházi biztosításban benne volt évekig az asszisztencia, ki is használtuk egy duguláselhárításnál, még aznap kijöttek, fizetni nem kellett, elintézte a cég és a társasház egymás között. Három évvel később ismét volt egy dugulásunk, ismét a fenti módon intéztem volna, de kiderült, hogy a társasház már nem kérte ezt az opciót ebben az évben, persze erről minket nem tájékoztatott…és a közös költségen sem látjuk az olcsóbb biztosítást… de ez most nem is ide tartozik.
  Mindegy, saját szervezésben próbáltam intézni, a fent említett 0-24-es, hétvégén is elérhető cégekből csak a harmadikat tudtam elérni (még egyszer leírom, 0-24-ben hívhatóak a google első pár találata, hétvégén is!!!!, ja és budapesti lakásról van szó), aki két nap múlva ki is jött, fizettem nettó 20.000 Ft-ot érte.. Szóval nem sok az a 390 Ft havonta…
 • OFFliner
  2019-06-19 at 09:53

  Én, azon túl, hogy ebben állambácsi keze is benne van és bármikor változhatnak a feltételek (akár visszamenőleg is), azt látom kockázatnak, hogy nem költözhet az ember külföldre. Ezt az opciót meg talán jobb megtartani. Illetve az infláció is bekavarhat.

 • Apuka
  Tetszik a cikk, mert a hivatásom pont a biztosítási tanácsadás.
  Károsult: Ékszert nem vállalnak be a biztosítók sajnos.
 • jinjang
  Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy lényegében a rendelkezésre állást fizeted meg. Egyedülálló nőként én nyugodtabban alszom a tudattól, hogy van Mester-24 vonalam a biztosításomon belül. Miskolcon, hiába nagy város, apró munkákra nem jön el nekem senki, sürgősen pláne nem, ha én hívom. A kiküldött szaki meg csak a vészt hárítja el, a nagyobb munkát csináltathatom mással is, ha drágállom az árat, amit ő mond. Az elmúlt 13 évben háromszor kellett hívnom őket, víz miatt mindháromszor.
 • Crimson
  “Beirom a Googlebe, duguláselhárítás, mindjárt egy rakás találat, 0-24 óra, azonnal, stb.”

  Az a gond, hogy azok a “cégek”, akik ilyen esetekben a találati lista elején vannak, azok nagy része abból él, hogy a találati lista elején vannak. 🙂 És gondolom, sokat áldoznak erre.

  Pontosan tudják, hogy az esetek többségében olyanok keresik őket, ahol sürgősen elhárítandó probléma van. De ők tényleg azonnal jönnek (nehogy közben találj valami normális szakit). Pofátlanul magas árakat kérnek, mert megtehetik. És persze kiküldenek valakit, aki jó, ha életében látott már villáskulcsot, és gányol valamit, három órát szüttyögve egy félórás feladaton.

  Ha az embernek mondjuk épp csőtörés miatt ázik a lakása, nem fogja megversenyeztetni az ajánlatokat, és ezt ők is tudják. Ez az üzleti modell nem a visszajáró ügyfelekre alapoz.

  Ez nem a biztosítást minősíti, csak egy plusz szempont.

 • VJ
  Legutobb kellett egy dugulaselharitos szaki:

  Az elso ketto fel sem vette
  A kovetkezo ketto a hirdetese ellenere csak napokra tudta volna vallalni
  Az otodik azt mondta hogy sajnalja 🙂
  A hatodik kijott megoldott a problemat 40e-ert. A munka vegen kiderult hogy szamlat azt o nem tud adni. A biztosito es a csatornazasi muvek (aki miatt a dugulas tortent) is fizetette volna.. de mivel nincs szamla…

  Szerintem megeri.

 • Deviáns
  talán a homáron volt, hogy az ilyen biztosítás sem túl jó, a delikvensnek kikapták a kezéből a telefont, az rablásnak minősül, és a telefon esetében csak a lopást fizeti a biztosító (tehát ha a táskájából emelik el). vagy fordítva… nem emlékszem pontosan, de neki nem fizettek.
 • meregzsakk
  Társasházkezelő vagyok. A 24 órás google találatok kivétel nélkül lecsúszott, vagy új vállalkozást kezdő trógerek. A munkájukra panasz van és drágák. Több ház biztosításában van ilyesmi, ott mestervonalnak hívják. A szaki tényleg jön, megoldja és mivel a biztosítóval szerződött, az árakkal sincs elszállva.
  A bevállt, jó szakik meg nem jönnek ki akármikor, mivel nekik már nagyobb kincs a szabadidő holmi jól fizető dugulás elhárításnál.
 • Peti
  Ha már itt tartunk, és látom, hogy a cikket olvassák szakemberek is: tud valaki olyan biztosítást ajánlni, ami akkor is fizet, ha bármilyen okból kifolyólag mondjuk megsüllyed a házunk alapja?

  Ha kidől a szomszéd nyárfája, és pont az én házam tetejét kapja telibe, akkor fizet-e az én biztosítóm, vagy majd azt mondja, hogy ezt a szomszéddal kell lefájtolnom?

  Egyébként amikor minket ért kár (kiváltképp az építkezéskor), a biztosító valahogy mindig lerázott, és nem fizetett egy vasat sem. Többször gondolkodtam már rajta, hogy mi lenne akkor, ha valami komolyabb kár érné a házunkat (?). Vajon megtérítené teljes egészében, vagy menne akkor is a félremagyarázás?

 • Süketnéma
  Már ott bukik a mutatvány, hogy telefonálni kell!
  A nyomorult telefonmániától már idegbajt kapok, egyszerűbb, meghegeszteni a csövet, vagy betörni magamhoz mint a telefonnal bénázni… 😀
 • Apuka
  Peti
  2019-06-19 at 14:59

  Honnan írsz? Mert ha Győr és kb 80 km-es körzetéből akkor szívesen segítek személyesen is.
  A szomszéd fája rádőlését, ráesését (nyilván biztosító függő, és reklámozni meg nem szeretnék ), de fizeti a biztosító.
  Az alap megsüllyedését akkor, ha valamely biztosítási eseménnyel összehozható. Pl: Árvíz, vagy ismeretlen üreg beomlása stb.
  A fórumot nem szeretném szét offolni, horakandras77kukacgmail.com-on tudunk értekezni.

 • Hokuszpok
  Nekunk a haz biztositas melle van ilyen. Eloszor nekem se tetszett, de az elso evet ingyen adtak.
  Valojaban nagyon is bevalt, eddig ketszer kellett igenybe venni, (12eves a haz) valami viz szivargott a wc mellett, meg valami eldugitotta a mosogatot valahol 4+ meter melyen, en hiaba csogorenyeztem. Telefon a biztositonak, Szerelos ceg visszahiv par oran belul, szaki masnap a megbeszelt idopontra megjon, profin megjavitja amit kell, egy alairasba kerul, nem fogad el egy fillert sem, szep napot, viszont latasra.
  Most epp a klima szorakozik valami hibakoddal, felhivtam egy a tipust ismero szerelot, azt mondta szeptember.
 • Dörnyei József
  Gyorsan már pár éve sem volt szakember. Szerencsére nekem nem is kellett már kb. 3-4 éve.
  Annó a gázkazán szvsz, rosszul tervezett kimenő vízvezetéke eltömődött a normál működés közben beleeső rovarok maradékától. Emiatt leállt. Nyilván ez a legnagyobb terhelés során volt, -20 fok volt már pár napja.
  A szerelő 4 nap múlva tudott jönni, amire már 16 fok volt a házban és terveztük az ideiglenes kiköltözést.

  Ma nem tudom, hogy lenne-e valaki 4 napra. Érdemesebb évente tisztíttatni és átmosatni ezt a zacskót közben. 🙂

  Igyekszem az idén nem elfelejteni. 🙂

  Más: Érdemes megtanulni pár alap szerelést és tartani hozzá szerszámot és anyagokat is. Nem a pénz miatt, hanem az idő miatt. Az ember észre sem veszi, ha meg tudta szerelni fél óra alatt. De ha az adott dolog nem működne 2-3 hétig, azt észrevenné…

 • Sokatolvas
  Headset,
  A gáz sos csapda, rendelkezned kell az eredeti számlájával a kazánnak! Olvasd el a feltételeket.
 • TauruS
  “Beirom a Googlebe, duguláselhárítás, mindjárt egy rakás találat, 0-24 óra, azonnal, stb.”

  Kedves Kiszámoló, sajnos NEM, NINCS szakember!

  Ezek összesen 2-3 cég, akik különböző fantázianeveken feltolták magukat.
  Tavaly felhívtam egyet, kijött egy ásóval a kőbányai kertembe, még jobban eldugította a csatornát 10000Ft-ért. Számlát nem adott. A másik adott egy sokszázezres árajánlatot (földmunkával együtt) egy ~10 méteres szakasz felújítására.

  Ezután átnyálaztam pár száz oldal szakirodalmat, fogtam néhány kéziszerszámot, vettem megfelelő csöveket a sarki szervényboltban, és nyár végére lett egy működő, felújított gravitációs szennyvíz csatornám kb 20.000Ft anyagköltséggel (ÁFA-val!).

 • headset

  “A gáz sos csapda, rendelkezned kell az eredeti számlájával a kazánnak! Olvasd el a feltételeket.”

  Engem nem érint a dolog, csak fel akartam hívni az érintettek figyelmét a lehetőségre. Természetesen, aki szerződést akar kötni, el kell hogy olvassa a részletes leírást is.

  A számla felmutatását én nem látom csapdának. Részemről, egy 5-10 éves készüléknél meg szoktam őrizni a számlákat. Pláne, ha gázról van szó, ahol bármilyen átalakításkor a leglehetetlenebb papírokat kérhetik az újraengedélyezéshez.

  De mindenképpen jó, hogy megírtad ezt a feltételt. Akit érdekel, további információkat találhat az ASZF-OtthonSOSGazszerviz.pdf 13. oldalán.

 • Fox
  A “0-24-ig hívható” sajnos csak azt jelenti, hogy te felhívhatod. Felvenni nem nagyon fogják, főleg nem azonnal kijönni. Ha esetleg mégis, olyan árat fognak mondani, hogy belegebedsz.
  Nekem a bankkártyámhoz tartozik ilyen szolgáltatás, eddig egyszer volt rá szükség. Ezt is érdemes lehet meggondolni.
 • Grabo
  Múltkor még ősszel tönkrement a kazánom, hát gondoltam, majd a google-ben találok non-stop kazánszerelőt, hogy ne kelljen fagyoskodnunk. Találtam is vagy 10-et, amiből 3 a szolgáltatóm szerint nem volt kapcsolható, 6 fel sem vette, a megmaradt egynél pedig egy gépi hang beszélt, hogy várjak a kapcsolásig. Ennyit a 0-24-es szakikról. Látszólag tele van a net velük, de valójában esélytelen manapság, hogy azonnal találj egy szakit. Úgyhogy maradt a szakszerviz, meg 4 nap várakozás…
  Ettől függetlenül én sem fizetnék ilyen biztosítást.
 • gnorb
  én kiszámoló biztosítást szeretnék, de egy hónapja nem kapok reakciót sehonnan 😀
  Miklós, kiszamoloegyesulet email él, figyeled?
 • Zsotti
  OFF: interactivebrokers-re lehet utalni transferwise-zal vagy currencyfair-rel?
 • Zsotti
  OFF: interactivebrokers-re lehet utalni currencyfair-rel vagy transferwise-zal?
 • Omnisapient
  szerintem ékszerre, különösen láthatóan értékes ékszerre a legjobb biztosítás, ha nem viszed magaddal. Ha mégis magaddal viszed, hordd úgy, hogy ne lássák. De ha láttatni is akarod (mint pl. egy király vagy maffiózó), akkor jobb ha magad gondoskodsz a védelméről (pl. testőrök), mert nincs az a biztosítás, ami megvéd. Ha meg futnod kell a pénzed után, az garantáltan sokszor többe kerül (legalábbis időben), mint a legkomolyabb biztosítás amit venni tudsz (aztán ékszerre nem is vonatkozik).
 • Károly
  “A biztosítónak ugyanis VAN szakija és ha telefonálsz, KIJÖN és a szerződéses feltételek szerint ELVÉGZI a munkát.”

  A biztosító mindig jó szakembert küld? Lehet abban bízni, hogy akivel szerződnek, az nem kontár?

 • Joe
  Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha nincs ilyen asszisztencia szolgáltatás, a biztosítót akkor is lehet-e hívni szakemberért. Tehát történik valami, nem biztosítási esemény, és nem is azonnali, de kellene jó szakember.

  Ilyenkor is lehet hívni a biztosítót, hogy küldjenek ki valakit, és majd én állom a teljes számlát? Magyarul a kontárok elkerülésére és jó szakember találására alkalmas módszer lehet, ha a biztosítót hívom szakemberért?

 • Andrea
  Mit jelent az, hogy nem koltozhet kulfoldre? Hol van ilyen leirva?
  Igenyled a hitelt, elbiraljak, megkapod. Ezutan csak torleszteni kell tudni. Nem lattam sehol leirva, hogy nem koltozhetsz kulfoldre, es amugy meg hogy ellenoriznek? Ha kulfoldon elsz, mint en, a magyar lakcimed megmarad a lakcimkartyan.
 • Apuka
  Károly
  2019-06-20 at 13:02

  “A biztosító mindig jó szakembert küld?”
  Mivel ez mindkét fél számára üzlet, ezért ez jól is működik a gyakorlatban. Nem teheti meg egy biztosító sem, hogy lejárassa magát.

  Joe
  2019-06-20 at 13:05
  “Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha nincs ilyen asszisztencia szolgáltatás, a biztosítót akkor is lehet-e hívni szakemberért”

  Biztosan NEM. Miért tennék?

 • OFFliner
  Andrea
  Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie, amíg tart állambácsi és közted az üzleti kapcsolat.

  De persze -gondolom- lehet trükközni, hogy megtartod a magyar címed. Tőlem elvették a lakcímkártyát és a személyit, amikor bejelentettem, hogy tartósan külföldre távoztam. Lehet nem kötelező megtenni, én szabálykövető típus vagyok.

 • Altalabancsakolvaso
  Miklós, erről írj légyszi!

  qubit.hu/2019/06/20/nem-a-bitcoinnal-hanem-a-vilag-bankjaival-szall-versenybe-a-sajat-penzet-kibocsato-facebook

 • Andrea
  Én 6 éve élek külföldön és megvan a magyar lakcímem. Nem kell kijelentened magad és ez nem is trükközés. A TB-t le kell mondani, de mást nem szükséges megtenni. Én is maximálisan szabály követő vagyok, de a jó lehetőségeket kihasználom, ha adják, még ha nem is értek a céljával egyet.
 • CsI
  Peti

  2019-06-19 at 14:59

  “Ha már itt tartunk, és látom, hogy a cikket olvassák szakemberek is: tud valaki olyan biztosítást ajánlni, ami akkor is fizet, ha bármilyen okból kifolyólag mondjuk megsüllyed a házunk alapja?

  Ha kidől a szomszéd nyárfája, és pont az én házam tetejét kapja telibe….”

  Peti, csak tippelgetek, de a szomszéd felőli rész süllyed. Illetve inkább bizonyos időközönként mozog?! Rossz hírem van, az a szomszéd nyárfája miatt van. Ki kell vágni.

 • Karosult

  Hm, kérlek, javíts ki, ha tévedek, de a te álláspontod szerint miután megvettem a becsületes munkával megszerzett, leadózott pénzemből egy nekem tetsző, teljesen legális (meglátásom szerint még csak nem is hivalkodó, vagy feltűnő) ékszert, amit aztán hordtam is, én vagyok a hibás meg a hülye, hogy azt egy piti bűnöző ellopta (elrabolta?) tőlem fényes nappal egy nyugat-európai városban.

  Köszi a szakértést, van még esetleg pár hasonló jó tanácsod azoknak is, akiket mondjuk megvernek pusztán a kinézetük, a vallási meggyőződésük, vagy az etnikai hovatartozásuk miatt?

  Gondolom te külön megfizetsz egy csapatnyi embert, akik egymást váltva állnak 0-24-ben a lakásod ajtajában, különben teljesen jogosnak éreznéd, ha egyszer arra érnél haza, hogy kiraboltak…

 • nyman
  A bankkartya biztositasok kozott van nalam ilyen. Az elmult kb. 6-8 evben volt ket dugulas, igaz, hogy az alberletbe kiadott lakasban, egyszer elfurtam egy villanyvezeteket es egyszer magallt az autom es hazavitte a trailer.

  En egyetertek azokkal az elottem szolokkal, hogy az szakember keresessel eltoltott idot is be kell ilyenkor arazni.

  Hogy a fenti osszeg megeri-e, nem tudom eldonteni. Ha viszont nem lenne a bankkartya biztositasban en beletennem a lakasbiztositasba. Ott valoszinuleg fajlagosan olcsobban jonne ki.

 • nyman
  OFF
  Egy tapasztalat egy ilyen googlizott „gyorsszerelovel” kapcsolatban. Persze egybol nem lehet altalanositani. A mosogatogepunk ajtajat visszahuzo rugos elem egyik darabja eltorott. Emiatt nem tartotta benn az ajtot, nem indult a mosogatogep. Persze a hiba okat a szerelo hivasakor nem tudtam. Pentek este tortent, googliztam is hetvegen raero szerelot. Szombaton 9-kor, nem is koran felhivtam egyet. Almosan, ingerulten mondta, hogy nem er ra, nem is foglalkozik Bosch mosogatogeppel. Persze a logo ott viritott a honlapon.

  Foly kov…

 • nyman
  Mosogato gepes sztori folytatasa

  Mivel a „gyorsszerelo” lerazott mergemben nekialltam szetszedni. Kb. 10 perc utan mar meg volt a hiba oka, a torott alkatresz. Amit ideiglesen at lehetett hidalni es a hetvegen nem kellett kezzel mosogatni. A javitas is kb. ennyi volt. Szombat delutan reven a media marktban probalkoztam tartalek alkatresszel. Kb. egy hetet mondtak, mert Nemetorszagbol kellet rendelni. Mikor mar megvolt a cikkszam, probalkoztam a neten keresni, talaltam egy nemet eladot az Ebay-en, ami fele aron, mint amit az MM-ben mondtak mindjart parban kuldte a cuccot. Jobbos, balost. A kovetkezo hetvegen meg is volt a javitas. Kb. 6000 ezret meg egy kis idot toltottem vele. Ha kijon a szerelo es elker 25-30 ezret, kifizettem volna siman.

 • naa
  “ha nincs ilyen asszisztencia szolgáltatás, a biztosítót akkor is lehet-e hívni szakemberért”

  Ezen jót derültem, hogy vajon hova küldenek el, hiszen ők nem jótétlélek szolgáltatásközvetítők – de végül is próbáld meg… Felhívod őket, hogy érdekel a szolgáltatás, de csekkolnád, milyen cégekkel vannak kapcsolatban.
  Csakhogy ez nem ér semmit, mert ha a cég a biztosító felé vállalt kötelezettségét teljesíti, akkor megoldja “valahogy”, ha viszont csak te hívod, akkor ugyanaz, mint ha a google-ben találtad volna, hogy mikorra ér oda, és persze hogy mennyit kér majd…

  Amúgy én nem dimenzionálnám túl ezt a dolgot, hogy biztos megbízható szakembert küld a biztosító, erre semmi garancia szerintem.
  Én nem vacakolnék ilyen apróságok miatti biztosítással, headset meglátása a gázkazánra viszont nagyon jó, ha tényleg működik. De a biztosító se h*lye, tehát lehet, h valami apróbetű beleszól majd

 • kj
  Az assistance szolgáltatást Magyarországon csak néhány cég nyújtja. Sokszor a különböző biztosítótársaságok mögött ugyanaz a cég jelentkezik be (pl. Europ Assistance). Szerződött szakik/cégek vannak minden területre, megyénként néhány, feltételezem nagyobb városokban több is lehet. Ezek közül némelyik kifejezetten ebből él, tehát visszaüt a gányolás. Egyébként a szaki jutalékot fizet az assistance szolgáltatónak minden esetben.
 • Családfő
  Károsult,
  Ne indulatból reagálj.
  Azt az oldalát nézd, hogy a biztosító mekkora kockázatot és esélyt lát egy – adott esetben feltűnő – ékszer elrablására. A likviditásáról vagy épp a biztosítási csalás lehetőségéről nem is szólva. Ehhez igazitaná a biztosítás díját is, amit persze az ügyfél már nem fizetne ki. Hasonló a készpénz, azt is vagy kizárják a biztosításból, vagy aranyáron lesz teljesíthetetlen feltételekkel.
 • nyman
  OFF
  Az egeszsegbiztositashoz, ami reszben ide is a szervezeshez kapcsolodik olyan vonatkozasban, hogy mennyit kell a szervezessel tolteni.

  Az elozo cegemnel Medicover volt az ellato. De ugye ahogy kileptem, megszunt. Tavaly kotottem egyet a CIB-nel. 11 500 Ft (ez evMindkettonel van eves vizsgalat. Gondoltam, hogy tavaly novembertol fizetem, most kihasznalom. A Medicovert felhivva, azonnal valogathattam az idopontokbol a naptaramat nezve. A Cib egeszsegornel – amit a Union ad – ott meg majd visszahivnak. Ugy vagyok, hogy nekem meger egy felarat a gyorsabb ugyintezes. Illetve az is, hogy akkor tudjak menni, amikor raerek es nem akkor amikor fogadni tudnak. Igy valoszinuleg le fogom ezt mondani. Ez csak a keszulo egeszsegbiztositashoz egy megjegyzes. Az ar egy fontos dolog, de lehetnek mas tenyezok is.